335099

17
355709 Vă mulţumim pentru încrederea pe care ne-aţi acordat-o prin achiziţionarea acestui aparat. Vă dorim să utilizaţi cu plăcere aparatul. Lada frigorică este concepută pentru uz casnic, utilizându-se pentru congelarea alimentelor proaspete şi pentru depozitarea pe termen lung a alimentelor congelate (până la un an, în funcie de tipul alimentelor). Temperatura din interiorul aparatului este de -18°C sau mai scăzută. Înainte de a utiliza aparatul pentru prima dată ....... 17 Câteva sfaturi cu privire la modul de a economisi energie ............................................. 18 Precauţii importante ................................................. 18 Instalarea şi conectarea ............................................ 19 Funcţionarea aparatului ............................................ 22 Dezgheţarea şi curăţarea aparatului ....................... 26 Ghid de probleme tehnice ........................................ 28 RO 16 Ladă frigorică

description

335099

Transcript of 335099

  • 355709

    V mulumim pentru ncrederea pe care ne-ai acordat-o prin achiziionarea acestui aparat.

    V dorim s utilizai cu plcere aparatul.

    Lada frigorifi c este conceput pentru uz casnic, utilizndu-se pentru congelarea alimentelor proaspete i pentru depozitarea pe termen lung a alimentelor congelate (pn la un an, n funcie de tipul alimentelor). Temperatura din interiorul aparatului este de -18C sau mai sczut.

    nainte de a utiliza aparatul pentru prima dat ....... 17Cteva sfaturi cu privire la modul de a economisi energie ............................................. 18Precauii importante ................................................. 18Instalarea i conectarea ............................................ 19Funcionarea aparatului ............................................ 22Dezghearea i curarea aparatului ....................... 26Ghid de probleme tehnice ........................................ 28

    RO

    16

    Lad frigorifi c

  • 3557

    09

    Prezentul aparat este fabricat n conformitate cu standardele de siguran n vigoare. Cu toate acestea, se recomand s nu fi e utilizat, fr o supraveghere corespunztoare, de ctre persoane cu capaciti fi zice, locomotorii, sau psihice reduse sau de ctre persoane care nu au experien sau cunotine corespunztoare. Aceeai recomandare se aplic i n cazul minorilor care utilizeaz aparatul.

    nainte de conectarea aparatului, citii cu atenie instruciunile de utilizare care descriu aparatul i utilizarea sa corect i n siguran. Instruciunile sunt concepute pentru mai multe tipuri / modele ale aparatului; prin urmare, acestea pot include descrieri ale funciilor i componentelor pe care aparatul dumneavoastr s-ar putea s nu le dein.

    ndeprtai ambalajul aparatului care este conceput pentru protejarea acestuia sau a componentelor sale pe durata transportului.

    Distanierele care protejeaz garnitura uii pentru a nu se deteriora n timpul transportului sunt instalate sub ua lzii frigorifi ce.

    nainte de conectarea la sursa principal de alimentare, lsai aparatul nemicat n poziie vertical timp de aproximativ 2 ore. Astfel, va scdea posibilitatea apariiei unor disfuncii ale sistemului de rcire care rezult din transportarea aparatului.

    nainte de conectarea aparatului la sursa de alimentare, curai interiorul aparatului cu ap cald i puin oet..

    Aparatul trebuie conectat la sursa principal de alimentare cu mpmntare, n conformitate cu standardele i reglementrile n vigoare.

    Aparatul nu trebuie utilizat n aer liber sau expus la precipitaii. Aparatul trebuie deconectat de la sursa principal de alimentare (scoatei cablul de alimentare

    din priza de perete), nainte de curare, nlocuirea becului sau reparaii. Aparatul poate fi reparat doar de personal califi cat.

    Dac exist deteriorri ale cablului de alimentare, acesta trebuie nlocuit de service sau de personal califi cat.

    Dac aparatul nu funcioneaz pentru o perioad mai lung de timp, nchidei-l prin rotirea butonului termostat n poziia (a se vedea seciunea Funcionarea aparatului cu ajutorul comenzilor mecanice - Pornirea i Oprirea aparatului ON/OFF) i deconectai-l de la sursa principal de alimentare. Golii aparatul, dezgheai-l, curai-l, i lsai ua ntredeschis..

    Ambalajul este fabricat din materiale ecologice care pot fi reciclate, recuperate, sau distruse fr a reprezenta un pericol pentru mediu.

    Nu lsai niciodat copiii s se joace cu aparatul.

    Aparatul este echipat cu o unitate de condensator, care mprtie cldur n mediul nconjurtor. Unitatea condensator este instalat pe peretele din spate, direct sub stratul de tabl din spate i pe peretele frontal al aparatului. n timpul funcionrii normale, aceste suprafee sunt calde. Cu toate acestea, atunci cnd temperatura mediului este ridicat, ele pot devenii de asemenea foarte fi erbini (pn la 55 C). Aceasta este o condiie normal i este o consecin a funcionrii aparatului aa cum este descris i n manualul de instruciuni.

    Fantele de ventilaie ale aparatului trebuie s fie n permanen curate i neobstrucionate.

    Nu utilizai instrumente mecanice pentru a dezghea frigiderul, i nici alte metode cu excepia celor recomandate de productor. Fii deosebit de ateni s nu strpungei peretele exterior fa sau exterior spate sau orice suprafa din interiorul aparatului. Va preveni deteriorarea sistemului de rcire. 17

    nainte de a utiliza aparatul pentru prima dat

  • 355709

    Instalai aparatul conform manualului de instruciuni. Nu deschidei ua aparatului mai frecvent dect este necesar.. n cazul modelelor prevzute cu unitate condensator situat pe peretele din spate al aparatului,

    verifi cai-o ocazional pentru a v asigura c circulaia aerului n spatele aparatului nu este obstrucionat i c unitatea condensator este ntotdeauna curat (a se vedea seciunea Ghid de probleme tehnice).

    n cazul n care garnitura este deteriorat sau slbit, nlocuii-o ct mai curnd posibil. nainte de a pune alimentele n frigider, lsai-le s se rceasc la temperatura camerei. V recomandm s dezgheai i s curai aparatul o dat sau de dou ori pe an. Nu deschidei ua aparatului mai frecvent dect este necesar. Deschiderea frecvent a

    aparatului va duce la creterea temperaturii n lada frigorifi c, formarea excesiv a gheii, i, astfel, creterea consumului de energie.

    Nu lsai lada frigorifi c deschis prea mult timp. Este foarte important cnd este cald sau umiditate.

    Fiecare defeciune menionat n instruciunile din seciunile Instalarea aparatului i Cteva sfaturi cu privire la modul de a economisi energie poate conduce la un consum de energie mai mare.

    n cazul modelelor prevzute cu unitate condensator instalat n stratul de izolaie, acestea trebuie s permit libera circulaie a aerului n partea din fa a aparatului.

    n cazul n care aparatul a fost cumprat pentru a nlocui un aparat vechi cu mecanism de blocare care nu poate fi deschis din interiorul aparatului (lact, ncuietoare), dezactivai mecanismul de blocare. Acest lucru va reduce pericolul pentru copii i i va proteja de pericolul de sufocare.

    n cazul modelelor prevzute cu unitate condensator situat pe peretele din spate, fi i ateni s nu deteriorai unitatea condensator n timpul currii.

    n timpul instalrii, currii, i mutrii aparatului, fi i ateni s nu deteriorai izolarea termic a componentelor sistemului de rcire. Acest lucru va preveni i poluarea.

    Nu folosii dispozitive electrice n interiorul aparatului, cu excepia celor permise de productorul acestui aparat de refrigerare.

    Simbolul de pe produs sau de pe ambalaj indic faptul c produsul nu trebuie aruncat mpreun cu gunoiul menajer. Trebuie predat la punctul de colectare corespunztor pentru reciclarea echipamentelor electrice i electronice. Asigurndu-v c ai eliminat n mod corect produsul, ajutai la evitarea potenialelor consecine

    negative pentru mediul nconjurtor i pentru sntatea persoanelor, consecine care ar putea deriva din aruncarea necorespunztoare a acestui produs. Pentru mai multe informaii detaliate cu privire la reciclarea acestui produs, v rugm s contactai biroul local, serviciul de eliminare a deeurilor sau magazinul de la care l-ai achiziionat.

    18

    Cteva sfaturi cu privire la modul de a economisi energie

    Precauii importante

  • 3557

    09

    n caz de defeciune n funcionarea aparatului sau alimentare cu energie electric nu deschidei lada frigorifi c. n cazul n care aparatul este defect pentru mai mult de dou zile, golii congelatorul i folosii alimentele sau asigurai-v c rmn congelate.

    Durata de depozitare a alimentelor n cazul unei defeciuni sau pan de curent

    Conectai aparatul la sursa de alimentare, n conformitate cu instruciunile i reglementrile relevante. Nu atingei suprafeele reci n timpul funcionrii aparatului, n special dac minile dumneavoastr

    sunt umede sau ude, deoarece pielea poate nghea sau se poate lipi de aceste suprafee. Nu congelai buturi n sticle. Se aplic n special pentru buturile carbogazoase precum apa

    mineral, vinul spumant, berea, buturile rcoritoare, etc; n procesul de congelare, lichidul i va mri volumul i sticla se poate sparge.

    Nu consumai alimente congelate (pine, fructe, legume), deoarece exist pericolul de degerturi. n cazul n care mirosul sau culoarea unui aliment pare suspect, aruncai alimentele, deoarece pot fi

    periculoase pentru consum. Nu folosii dispozitive electrice pentru a dezghea aparatul (usctor de pr, etc) i nu ndeprtai

    chiciura sau gheaa folosind instrumente ascuite; utilizai numai accesoriile furnizate de productor. Aparatul conine agent frigorifi c i ulei. Prin urmare, aparatele deteriorate trebuie s fi e eliminate n

    conformitate cu cerinele ecologice. Plcua cu informaii de baz privind aparatul se afl n interiorul aparatului sau pe peretele din

    spate. n cazul n care limba de pe plcu nu este limba dorit sau limba matern, nlocuii-o cu cea furnizat.

    Aparatele uzate trebuie s fi e imediat scoase din uz. Pentru a proteja mediul nconjurtor, avei grij s nu deteriorai componentele sistemului de

    rcire amplasat pe peretele din spate, n compartimentul unitii compresor sau n stratul de izolaie. Sistemul de rcire din stratul de izolaie, de asemenea, poate fi deteriorat n cazul n care pereii interiori sau exteriori sunt strpuni.

    Echipamentele din interiorul aparatului pot fi modifi cate n funcie de model.

    Aezai aparatul ntr-o camer uscat i bine aerisit. Umiditatea relativ nu trebuie s depeasc 70% n cazul n care temperatura este de pn la 25C, sau 75% n cazul n care temperatura depete 25C. Temperatura ambiental maxim la care aparatul va funciona corect depinde de marca (clasa) aparatului dumneavoastr, indicat pe plcu.

    Clasa Temperatura ambiental

    SN (subnormal) de la + 10C la +32C

    N (normal) de la + 16C la +32C

    ST (subtropical) de la + 16C la +38C

    T (tropical) de la + 16C la +43C

    Selectarea locaiei

    19

    Instalarea i conectarea

  • 355709

    O pivni sau un subsol cu umiditate nu este un loc corespunztor pentru lada frigorifi c; acelai lucru este valabil pentru balcon sau alt loc unde aparatul este expus la lumina direct a soarelui.

    Lada frigorifi c trebuie s fi e amplasat pe o suprafa uscat i sufi cient de solid care s i permit s fi e stabil i n poziie orizontal chiar i atunci cnd este complet ncrcat.

    Aparatul nu trebuie ncorporat ntr-un dulap sau alt tip de mobilier. Lsai cel putin 2-3 cm distan n jurul lzii frigorifi ce pentru libera circulaie a aerului.

    Distana de la peretele din spate este defi nit de balama. Aparatul este echipat cu o unitate condensator, care radiaz

    cldur. Unitatea condensator este instalat pe peretele din spate, direct sub stratul de foi de metal de pe spate i pe peretele frontal al aparatului. Pentru o funcionare corect, permitei rcirea sufi cient a acestor suprafee; nu le blocai i nu amplasai obiecte lng ele.

    Conectai aparatul la reeaua de alimentare cu ajutorul unuicablu. Priza de perete trebuie prevzut cu born de pmnt(priz de siguran). Tensiunea i frecvena nominal sunt indicate pe plcua cu informaiile de baz ale aparatului. Aparatul trebuie conectat la sursa principal de alimentare cu mpmntare, n conformitate cu standardele i reglementrile n vigoare.Aparatul se poate acomoda la tolerane de tensiune nominal pe termen scurt, dar acestea nu pot depi -/+6%.

    Conexiuni electrice

    20

  • 3557

    09

    Aparatul nu ar trebui integrat ntr-un dulap sau alt tip de mobilier. Asigurai-v c ai lsat un spaiu de cel puin 2-3 cm n jurul aparatului pentru circulaia aerului.

    La modelele cu un condensator pe peretele din spate, asigurai-v c spaiul dintre perete i aparat este de cel puin 70 mm (vezi fi gura).

    Circulaia aerului n jurul aparatului

    La modelele care au un condensator instalat direct sub carcasa din metal din spatele aparatului, spaiul este determinat de balama.

    70 mm

    21

  • 355709

    A Buton de reglare a temperaturii - Pornirea/Oprirea aparatului. Activarea funciei super-congelare

    B Semnal luminos: funcia de super - congelare este activatC Semnal luminos: aparatul este alimentat (exist tensiune n aparat)D Semnal luminos este pornit / se aprinde intermitent: alarm de temperatur ridicat

    Rotii butonul A al termostatului n sensul acelor de ceasornic spre captul mai lat al semnului.

    Controlul unitii I: Cnd aparatul este pornit pentru prima dat, semnalul luminos D se va aprinde. Acesta se va stinge automat atunci cnd congelatorul se rcete la o temperatur care nu mai prezint pericol de alterare a produselor alimentare.

    Pornirea aparatului

    DCBA

    DCBA

    CONTROLUL UNITII I

    CONTROLUL UNITII II

    22

    Funcionarea aparatului

  • 3557

    09

    Controlul unitii II: Cnd aparatul este pornit pentru prima dat, exist o ntrziere de 24 de ore n funcionarea alarmei de temperatur, deoarece aparatul nu a atins temperatura adecvat. Astfel, activarea inutil a alarmei este mpiedicat.

    Rotii butonul A napoi n poziia n care sgeata este aliniat cu simbolul (aparatul va rmne alimentat, adic va exista n continuare curent electric n aparat).

    Semnalul luminos C va rmne aprins.

    Setarea recomandat pentru butonul A al termostatului este la jumtatea distanei dintre captul mai subire i captul mai lat al semnului.

    Temperatura din interiorul aparatului este infl uenat de temperatura mediului nconjurtor i de ct de des este deschis capacul. Reglai setarea butonului termostatului n consecin. Poziiile ndreptate spre partea mai lat a semnului nseamn o temperatur mai sczut n aparat (mai rece). Setrile ndreptate spre partea mai subire a marcajului nseamn o temperatur mai ridicat (mai cald).

    Semnalul luminos D va fi aprins / va lumina intermitent atunci cnd temperatura din congelator crete pn la un nivel prea mare i se va stinge atunci cnd temperatura scade din nou pn la un nivel care nu mai prezint pericol de alterare a produselor alimentare (a se vedea seciunea Depanare).

    Oprirea aparatului

    Selectarea temperaturii aparatului

    23

  • 355709

    Pornii aparatul i rotii butonul termostatului n poziia congelare intensiv (super congelare).

    Controlul unitii I: Toate cele trei semnale luminoase vor fi aprinse (B, C, D).

    Controlul unitii II: Semnalele luminoase B i C vor fi aprinse.

    Introducei alimentele proaspete n aparat la cteva ore dup ce semnalul luminos D s-a stins.

    Utilizarea corect a aparatului, ambalarea corespunztoare, meninerea temperaturii corespunztoare, i respectarea standardelor de igien alimentar au un impact decisiv asupra calitii de congelare a alimentelor proaspete sau a depozitrii alimentelor congelate.Folosii doar alimente adecvate pentru congelare, i anume, cele care tolereaz temperaturi sczute. Utilizai alimente de calitate superioar. Congelai doar fructe i legume care sunt absolut proaspete. Folosii ambalaje adecvate i ambalai alimentele corect. Ambalajul trebuie s fi e etan pentru ca alimentele s nu se

    usuce i s piard vitamine. Foliile i pungile ar trebui s fi e moi i fl exibile pentru a se

    potrivi alimentelor stocate. Cutiile i recipientele pentru congelare trebuie s se nchid

    bine. Este de o importan vital ca produsele sa fi e congelate ct

    mai repede posibil. Prin urmare, pachetele nu ar trebui s fi e prea mari iar alimentele ar trebui s fi e rcite sau refrigerate nainte de congelare.

    Activai funcia de super-congelare cu 24 de ore nainte de congelarea alimentelor proaspete:

    - rotii butonul A n poziia (semnalul luminos B se va aprinde)

    - introducei alimentele proaspete n compartimentul de congelare.

    nainte de a pune alimentele n frigider, lsai-le s se rceasc la temperatura camerei. Asigurai-v c alimentele proaspete nu intr n contact cu alimentele deja ngheate.

    Pornirea aparatului

    Congelarea alimentelor proaspete

    Procesul de congelare

    24

  • 3557

    09

    Cantitatea maxim de alimente proaspete care poate fi introdus o dat este specifi cat pe plcua aparatului.

    n cazul n care cantitatea de alimente care urmeaz s fi e congelat depete cantitatea indicat, calitatea congelrii va fi inferioar; n plus, calitatea alimentelor congelate deja se va deteriora.

    Dac dorii s congelai o cantitate mare de alimente, repetai procesul de congelare de mai multe ori.

    Atunci cnd congelai cantiti mai mici de alimente (1-2 kg), nu este necesar activarea funciei super-congelare.

    Dup ncheierea procesului de congelare, rotii butonul A napoi la setarea dorit, chiar dac semnalul luminos B nu este aprins (aceasta nseamn c temperatura sufi cient de sczut a fost deja atins).

    Dac funcia de congelare rapid nu este dezactivat manual, aceasta se va opri automat dup aproximativ 2 zile. Apoi temperatura congelatorului va reveni la cea mai recent valoare setat (poziia butonului rmne la ).

    Timpul de depozitare a alimentelor congelate depinde de compoziia alimentelor, calitatea, data expirrii, etc Coninutul ridicat de grsimi va scurta timpul maxim de depozitare. Prin urmare, carnea macr poate fi depozitat n congelator timp de pn la 12 luni, n timp ce carnea gras se va pstra numai 4 - 6 luni. Pstrai alimentele n containere bine sigilate sau n ambalaje corespunztoare.

    Alimente congelate din fabricDurata i temperatura de depozitare pentru alimente congelate din fabric sunt indicate pe ambalaj. - Alegei doar alimente ambalate n mod corespunztor. - Protejai alimentele provenite din dezgheare; creterea

    temperaturii va scurta timpul maxim de stocare a alimentelor congelate.

    Utilizai alimentele dezgheate parial sau complet, ct mai curnd posibil. Decongelarea parial scade valoarea nutritiv a alimentelor, n special fructe, legume, i mncruri gata preparate.

    Depozitarea alimentelor congelate

    Dezghearea alimentelor congelate

    25

  • 355709

    Tipul produselor alimentare

    Durata de stocare (luni)1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

    Legume + + +Fructe + + +Pine, produse de patiserie +Lapte +Preparate alimentare +Carne: carne de vit + + + Carne de mnzat + + + Carne de porc + + + Carne de pui + + + Carne de vnat + + + Tocat +Crnai afumai +Pete: macr + gras +Mruntaie +

    Dezgheai aparatul o dat sau de dou ori pe an, sau mai des, dac ua se deschide frecvent. Un strat gros de ghea se poate acumula n anumite zone, n special n jurul supapei de evacuare a aerului. Acesta este un fenomen normal care rezult n urma intrrii de aer umed. Ocazional rzuii gheaa cu o racleta furnizat.

    Cu aproximativ 24 de ore nainte de dezgheare, rotii butonul (A) n poziia super-congelare semnalul luminos B se va aprinde), pentru a rci alimentele la o temperatur foarte sczut.

    Deconectai aparatul de la priza de perete. Golii aparatul i protejai alimentele astfel nct s nu se

    dezghee.

    Cea mai rapid modalitate de a ndeprta gheaa acumulatFolosii racleta furnizat pentru a ndeprta stratul de ghea de pe suprafeele lzii frigorifi ce. Apoi, folosii o crp moale pentru a nltura gheaa din congelator nainte de a se topi.

    Dezghearea aparatului

    26

    Durata aproximativ de stocare a alimentelor congelate

    Dezghearea i curarea aparatului

  • 3557

    09

    ndeprtarea gheii prin decongelare n cazul n care stratul de ghea este prea gros pentru a fi rzuit, acesta trebuie s fi e cel puin parial topit. Scoatei capacul (1) de pe partea din fa a congelatorului. Introducei tubul furnizat n orifi ciu (2) i amplasai un recipient

    pentru a colecta apa rezultat din gheaa topit sub el. Scoatei capacul (3) din partea de jos a congelatorului.

    Lsai ua deschis pentru a accelera procesul de decongelare. Utilizai o crp moale pentru a cura suprafeele interioare. Reaezai ambele capace i pstrai tubul pentru a-l utiliza ulterior.

    Nu utilizai spray de dezgheare deoarece poate topi prile de plastic sau duna sntii dumneavoastr.

    Deconectai aparatul de la priza de perete nainte de curare!

    Nu utilizai ageni de curare abrazivi sau agresivi, pentru a evita deteriorarea suprafeelor.Cnd l curai, asigurai-v c ai ndeprtat toate reziduurile de detergent, dup ce ai terminat. Curai interiorul cu o soluie cu ap i oet diluat sau

    bicarbonat de sodiu (1 lingur la 1 litru de ap). n cele din urm, tergei toate suprafeele cu o crp curat, nmuiat n ap curat i bine stoars.

    Curai exteriorul aparatului cu o crp moale i ap cu o cantitate mic de detergent.

    Pentru a cura garnitura uii, folosii spum de spun. Curai suprafeele acoperite cu lac o crp moale i produse

    de curare pe baz de alcool ( de exemplu, produse de curare pentru sticl). Puteti folosi, de asemenea, alcool pur (etanol sau alcool izopropilic).

    Nu folosii produse de curare abrazive sau produse de curare agresive speciale, precum produsele de curare pentru oel inoxidabil, etc. pe piesele din plastic i lac.

    Dac aparatul dumneavoastr are unitatea condensator instalat pe peretele din spate al aparatului, folosii o perie moale nemetalic sau un aspirator pentru a ndeprta ocazional (cel puin o dat pe an) praful de pe unitatea condensator.

    Deconectai aparatul, golii-l, decongelai-l, i curai interiorul acestuia. Amplasai o cutie deschis cu bicarbonat de sodiu n interiorul aparatului i lsai ua ntredeschis.

    Curarea aparatului

    Scoaterea din uz a aparatului

    27

  • 355709

    Defeciunile pot aprea n timpul funcionrii aparatului.n continuare v prezentm o list cu defeciunile care sunt cel mai frecvent ntlnite ca urmare a utilizrii necorespunztoare i pe care le putei repara.

    Problema Cauza RemediulDup conectarea de la sursa principal de alimentare, aparatul nu funcioneaz.

    Priza nu este alimentat.

    Aparatul nu este pornit.Butonul (A) este reglat n poziia ceea ce nseamn c aparatul este oprit.

    Pornii aparatul prin rotireabutonului termostat (A) (a se vedea seciunea referitoare la funcionarea aparatului- pornire / oprire).

    Rotii butonul n sensul acelor de ceasornic ctre o poziie afl at ntre captul mai subire i captul mai lat al marcajului.

    Funcionare continu sau de lung durat.

    Ua este lsat deschis prea mult timp.

    Butonul termostat este reglat ntr-o poziie prea mic.

    Rotii butonul A al termostatului ctre partea mai subire a marcajului.

    Rcirea inadecvat a unitii condensator.

    Asigurai-v c aerul poate circula liber n spatele i n faa aparatului.

    ndeprtai praful de peunitatea condensator (dac aparatul dvs. este prevzut cu unitate condensator instalat pe peretele din spate al aparatului).

    Butonul termostat este n poziia super-congelare (semnalul luminos B este aprins).

    Lada frigorifi c vibreaz sauface prea mult zgomot.

    Instalare este incorect. Asigurai-v c suprafaa de sub aparat este solid.

    Lada frigorifi c intr n contact cu un perete sau cu o pies de mobilier adiacent.

    Mutai lada frigorifi c.

    Se acumuleaz umezeal pe pereii exteriori.

    Se acumuleaz umezeal pe pereii exteriori.

    Mutai aparatul departe deperei - podea, pentru a permite o mai bun circulaie a aerului n jurul aparatului.

    Izolare inadecvat a podelei.

    Vreme cald sau umiditate

    Acumulare excesiv a gheiin interiorul lzii frigorifi ce.

    Lada frigorifi c este deschis prea mult sau prea des.

    Cantitate prea mare de alimente insufi cient rcite.

    Etanare slab a uii. Asigurai-v c ai ndeprtat distaniere de plastic i c alimentele permit uii s se nchid complet.

    28

    Ghid de probleme tehnice

  • PRODUCTORUL I REZERV DREPTUL S MODIFICE SPECIFICAIILE FR A AVEA VREUN IMPACT ASUPRA

    FUNCIONRII NORMALE A APARATULUI.

    3557

    09

    Problema Cauza RemediulSemnalul luminos (D) este aprins / lumineaz intermitent.

    Aparatul nu a ajuns nc la temperatura reglat.

    Cantitatea prea mare de alimente insufi cient rcite va crete temperatura din interiorul lzii frigorifi ce. Semnalul luminos se va stinge cnd alimentele ating temperatura reglat.

    Pan de curent prelungit. Ua a fost deschis prea des sau prea mult timp.

    Semnalul luminos (B) nu se aprindedei funcia SC este activat.

    Aparatul a atins deja temperatura SC reglat.

    Caracasa este greu de ndeprtat. Valva de evacuare a aerului din spatele aparatului este nfundat (doar la anumite modele).

    ndeprtai i curai valva aa cum se poate vedea n fi gur.

    nainte de a nlocui becul, deconectai aparatul de la sursa de electricitate!Folosii o urubelni pentru a ndeprta capacul din plastic (vezi fi gura).Apoi, nlocuii becul cu unul nou (E14, E15). Nu aruncai becul n acelai loc cu deeurile organice.Becul este considerat un produs consumabil i nu face obiectul garaniei.Becurile folosite pentru acest aparat sunt destinate exclusiv uzului pentru aparatele electrocasnice. Ele nu pot fi folosite pentru iluminarea ncperilor.

    nlocuirea becului din interiorul aparatului

    29

  • 355709

    30

  • NG ZS 191 (06-14)

    /ColorImageDict > /JPEG2000ColorACSImageDict > /JPEG2000ColorImageDict > /AntiAliasGrayImages false /CropGrayImages true /GrayImageMinResolution 300 /GrayImageMinResolutionPolicy /OK /DownsampleGrayImages true /GrayImageDownsampleType /Bicubic /GrayImageResolution 300 /GrayImageDepth -1 /GrayImageMinDownsampleDepth 2 /GrayImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeGrayImages true /GrayImageFilter /DCTEncode /AutoFilterGrayImages true /GrayImageAutoFilterStrategy /JPEG /GrayACSImageDict > /GrayImageDict > /JPEG2000GrayACSImageDict > /JPEG2000GrayImageDict > /AntiAliasMonoImages false /CropMonoImages true /MonoImageMinResolution 1200 /MonoImageMinResolutionPolicy /OK /DownsampleMonoImages true /MonoImageDownsampleType /Bicubic /MonoImageResolution 1200 /MonoImageDepth -1 /MonoImageDownsampleThreshold 1.50000 /EncodeMonoImages true /MonoImageFilter /CCITTFaxEncode /MonoImageDict > /AllowPSXObjects false /CheckCompliance [ /None ] /PDFX1aCheck false /PDFX3Check false /PDFXCompliantPDFOnly false /PDFXNoTrimBoxError true /PDFXTrimBoxToMediaBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXSetBleedBoxToMediaBox true /PDFXBleedBoxToTrimBoxOffset [ 0.00000 0.00000 0.00000 0.00000 ] /PDFXOutputIntentProfile (None) /PDFXOutputConditionIdentifier () /PDFXOutputCondition () /PDFXRegistryName () /PDFXTrapped /False

    /CreateJDFFile false /Description > /Namespace [ (Adobe) (Common) (1.0) ] /OtherNamespaces [ > /FormElements false /GenerateStructure false /IncludeBookmarks false /IncludeHyperlinks false /IncludeInteractive false /IncludeLayers false /IncludeProfiles false /MultimediaHandling /UseObjectSettings /Namespace [ (Adobe) (CreativeSuite) (2.0) ] /PDFXOutputIntentProfileSelector /DocumentCMYK /PreserveEditing true /UntaggedCMYKHandling /LeaveUntagged /UntaggedRGBHandling /UseDocumentProfile /UseDocumentBleed false >> ]>> setdistillerparams> setpagedevice