176948382-Faye-Hughes-Arsita-Verii-pdf.pdf

221

Transcript of 176948382-Faye-Hughes-Arsita-Verii-pdf.pdf

  • ti visul meu.,.Lui Justin Stone i treSuiser doar cinci minute

    pentru a se ndrgosti de 9 Ti r , layne - i aseani pentru a-i reveni de pe urma divorului tor, care avusese loc La numai zece (uni de [a cstorie.

    Morgan se ntoarse (a eC, aprinzndu-i acele dorine care nu se stin seser fo tn t s-i arate c ea era destinul lui. L a nceputj Justin o cucerise cu poeziile i cu srutrile lui. Dar acum?

    ISta

    Lei 2598+52TL = 2650

  • Capitolul 1

    El o mai dorea nc. Jusin Stone sttea n ua biroului, uitndu-se la femeia cu pr superb care i se aezase pe birou. Cu telefonui la ureche, cu capul lsat pe spate, cu fusta scurt din piele, din care i se vedeau picioarele bronzate, avea ceva din aerul unei pisici care se nclzete la soare. i el o dorea din adncul inimii, dei tia c un asemenea sentiment i era interzis. Ea aparinea trecutului lui, nu prezentului. i, cu siguran nu viitorului. Hotrser aceasta amndoi, cu mult timp n urm. Ea i schimb poziia picioarelor,

    ----------------------------- -----------------------------------------------------------

  • r~C Faye Hughes ;kdezvelindu-i o zon mai mare de coaps, i el zmbi. De cnd nu se mai vzuser? Se tot ntreba, dei privirea pe care o lsa s-i alunece de-a lungul corpului ei i-o amintea destul de bine. Cinci ani? ase? I se prea c ieri o urmrea, fcndu-i semne cu mna de la hubloul avionului care o ducea n Costa Rica. De atunci nu mai putea s priveasc plaja sau palmierii, fr s-i aminteasc de ea. Respir adnc. Aadar... iat-o din nou aici. Fosta lui soie, Morgan Tremayne. Era n biroul lui de la Departamentul pentru Literatur al Universitii din Santa Barbara, sunndu-l la telefon pe domnul nu tiu care. Probabil vreun magazina pe care l descoperise ea n Mozam- bic. Sau vreu restaurant din Tangiers. Pentru Dumnezeu, se vedea diferena dintre ei: ea avea tot mapamondul ca teren de desfurare, iar el era un oarece de bibliotec. Ce-i drept, academic. Mai discutaser despre asta, cu mult timp n urm. O auzi rznd la spusele persoanei de la cellalt capt al firului. Avea un rset cristalin, ca nite clopoei atini de o pal de vnt.

    - Te mai sun eu, Cookie, spuse ea cu accentul ei i cu acele inflexiuni care i produceau ntotdeauna fiori. Ls receptorul i se ddu jos de pe birou.

    c o

  • c Aria verii- Justin. De cnd nu te-am mai vzut. El n

    chise ua biroului n urma lui.- Bun, Morgan. Ea era mai frumoas ca ntot

    deauna, se gndi el. Poate puin mai trecut, dar nc foarte frumoas. Ea era o timid de douzeci i trei de ani cnd se ntlniser pentru prima oar. El era un absolvent de douzeci i apte de ani, care avea impresia c a descoperit sursa inspiraiei lui Byron n pletele ei negre i ochii albatri. i trebuiser cinci minute ca s se ndrgosteasc de ea i ase ani pentru ca s-o uite. El ncepuse s lucreze la teza de doctorat despre E.J. Tremayne, un personaj viu al scenei literaturii americane, care scria cu onestitatea lui Faulkner i tria cu o pasiune care o ntrecuse pe a lui Hemingway. Tremayne muri prea tnr, la cincizeci i ase de ani, n timpul unui safari n Africa, lsnd n urm trei foste soii i o fiic de cincisprezece ani, Morgan. La opt ani dup moartea lui i se ddu permisiunea de ctre familie s studieze manuscrisele lui Tremayne n casa acestuia din Woodville, Mississippi. Acolo o ntlnise pe Morgan i se ndrgostise de ea. Ea motenise dorina tatlui ei de a tri aventuros i motenise destui bani ca s poat tri confortabil toat viaa.

    Fusese uor s-o iubeasc; dar s-o pstreze i

    \

  • Faye Hughes )

    fusese imposibil. Era ca i cum ar fi vrut s in apa printre degete.

    - N-am tiut c vii pe Coasta de vest, i spuse el. i de ce ar fi trebuit s tie? Nu mai auzise nimic despre ea de cnd se despriser, n Costa Rica.

    - Nici eu n-am tiut pn m-am hotrt s vin. Se aplec spre el i-l srut pe obraz. Buzele ei i arser pielea. Avea acelai parfum, descoperi el. Chanel nr. 5. Ar fi dorit s-o ating. Luptndu-se cu acest sentiment, se ntoarse i se ndrept spre biroul lui.

    - Deci, ce te aduce pe aici? El i ndrept un maldr de hrtii pe care le frunzrise mai nainte. Ea ncepu s se mite uor prin camer, trecnd cu degetele peste braul fotoliului, sau ndreptnd un tablou de pe perete.

    - i se potrivete biroul sta, Justin. mi place.El zmbi din nou. Biroul era de fapt o ngr

    mdeal de acte i cri. Praful era de cel puin un centimetru grosime n unele locuri i nu-i mai putea aminti de cnd nu mai dduse perdelele la o parte pentru ca soarele s ptrund n ncpere. Mai avea i nite plante moarte care o puteau dovedi.

    - mi amintete de biroul lui tata, ncrcat de

    ------------------------------------------ C D -----------------------------------------

  • Aria verii

    cri i hrtii. Dar nu era mirosul de tutun de aici. Se ntoarse cu faa spre el. i aminteti de biroul lui?

    El simi c l cuprinde un val de cldur.- Acolo am fcut dragoste pentru prima oar.

    Vocea ei deveni aproape un murmur, care i puse fiecare nerv pe foc. Degetele ei trecur peste cteva volume ale lui F. Scott Fitzgerald, de pe raft.

    - i aminteti? l ntreb ea.Imaginile i se derular n minte. Cldura du-

    p-amiezii de iulie n Mississippi. Rceala podelei. Ventilatorul care funciona pe tavan, moliciunea pielii. Dragostea pe care o fcuse cu ea fusese slbatic i primitiv i se simise att de bine. Amintirea ei i era ntiprit n memorie pentru totdeauna.

    - mi amintesc, spuse el simind cum dintr-o dat, n mod ciudat, pantalonii i deveneau prea strimi.

    - Mtua Libby nc mai plnge dup lampa aceea Tiffany, adug ea, rznd. Spunea c a fost transmis de la o generaie la alta i c este o ruine c a ajuns aa, bucele. Se uit la Justin: Probabil c a trecut peste asta, de acum. El i trecu degetele prin pr i se ncrunt.

    -------------------------Q T ) --------------- ------------

  • s - C Faye Hughes A- Morgan, de ce eti aici?- Cum, de ce? Am vrut s te vd, prostuule, i

    spuse ea fcnd un pas nainte. Se auzi o btaie n u i apru imediat Sonia Garcia, asistenta lui.

    - V rog s m scuzai, domnule profesor.- Da, Sonia, i spuse el, bucuros c fusese

    deranjat n acel moment. i ndrept automat cravata i-i netezi prul. Sonia o privi pe Morgan i apoi se uit la el. Lui nu-i prea plcu zmbetul acela atottiutor care se vedea pe figura ei.

    - Dac deranjez, a putea veni mai trziu.- Nu, nu este nici o problem. El se ndrept

    spre birou. Ai nevoie de ceva?- Da, de notiele pentru simpozion. N-am avut

    timp s m opresc s le iau naintea orelor de diminea. Probabil c ar trebui s le bat din nou la main, nainte de a le prezenta doctorului Capshaw.

    - Desigur, i spuse Justin, mpingnd-o foarte elegant afar din birou.

    nchise ua, lsnd-o pe Morgan n siguran, n biroul lui. Notele erau pe biroul Soniei sub cteva buci de hrtie, sau plicuri deschise. Le-ar fi putut gsi uor, dac el i-ar fi spus unde s le caute, dar i el avea nevoie de cteva momente pentru a-i limpezi gnduriie.

    v J

  • Aria verii

    Justin respir adnc i-i nchise ochii.Morgan revenise. El credea c pentru cteva

    minute, doar.Dar, n aceast scurt perioad de timp ve

    chile sentimente reveniser cu o intensitate deosebit. Ce voia de la el? i cum trebuia s reziste el de ast dat? Ea aproape c uitase ce gene lungi are Justin, cum tremurau ca aripile unui fluture cnd i lsa privirea n jos, cum era invidiat de toate femeile pentru aceste gene. v Zmbindu-i singur, Morgan Tremayne se

    aez la loc pe biroul lui Justin, punnd picior peste picior. Ea nu-i uitase umerii largi. i nici felul n care se ngustau spre talie. i trebui foarte mult tpnire de sine ca s nu-i arunce braele de gltul lui.

    Nici pielea cea cald i neted, lipit de a ei, nu o putea uita. Sau buzele lui moi i insistente, care-i stimulau reacii neateptate. i prinse genunchii cu palmele i ncerc s-i nbue un fior.

    Ea gndise ntotdeauna c Justin Stone era prea plcut pentru a fi profesor, cu prul lui de culoarea nisipului i ochii lui de un verde incredibil. Poate c el ar fi putut fi vedet, sau idolul unei generaii. Sau putea s fac reclam pentru

    GD

  • Faye Hughes ) ^

    past de dini. Orice, dar nu profesor. Zmbetul ei deveni i mai evident. Probabil studentele leinau n momentul n care el intra n amfiteatru. i aminti prima lor ntlnire. Ea se gndise c acel fost student despre care i vorbise mtua Libby era vreun pislog cu ochelari, care s-o plictiseasc cu ntrebri despre geniu tatlui ei. Fu surprins plcut s-l ntlneasc pe acest zeu blond, care o cuceri de la prima vedere. i nc se mai afla sub influena lui.

    Se ndrgostiser unui de cellalt. n primele luni de csnicie fuseser ntr-o fericire permanent. Ea nu-i ddu seama ce se ntmplase atunci. El o numise revenirea la realitate, dei ei i se pruse mai mult o nebunie. Indiferent ce-ar fi fost, lucrurile se schimbaser.

    El ncepuse s-i vorbeasc despre obiective comune i planuri de viitor i ea vzu c erau zadarnice. Ea i spuse c viitorul le va aduce ce trebuia s le aduc, iar ei trebuiau s se axeze pe prezent. Se certaser - desigur - cu aceeai pasiune cu care se i iubiser. Apoi, la fel de rapid cum se cstoriser, se i despriser n Costa Rica. Ea sperase din suflet, s nu-l mai vad vreodat.

    Apoi, o sunase avocatul ei... Ea nu procedase

    V-------------------------------- ( j f 2 j --------------------------------

  • Aria verii

    bine, i ddu seama de asta foarte curnd. Ar fi trebuit s-i dea un telefon mai nti, s-i spun totul cu ncetul. Nu poi veni aa, din senin, n viaa cuiva s-i spyi bun, drag i s-i arunci o bomb care s-i schimbe viaa pentru totdeauna. Situaia aceasta necesita tact i timp. ncepu s-i mute buza de sus. Nu-i putea imagina cum va reaciona Justin la aceast tire. Va fi, probabil, nencreztor. Tot aa reacionase i ea. Apoi, apruse sperana i i imagin c vor putea rectiga ceea ce au pierdut odat. Dar, dac pe Justin nu-l interesa a doua ans? Morgan i ateptase reacia, simind ca un cuit n inim. Ua se deschise i el reveni n ncpere. Privirea i alunec spre picioarele ei. i aranj cravata i simi c are un nod n gt.

    Ea i surse. O, da, Justin Stone era nc interesat de ea, fr ndoial.

    - mi pare ru c nu am timp pentru tine, Morgan. Am tone de acte care m ateapt.

    - Ce face Cappy?El o privi ciudat.- Vrei s spui Leonard Capshaw?Ea l aprob.- Da. Este un vechi prieten de-al tatei. Obi

    nuia s m in pe genunchi cnd eram mic i-mi

    p 3 ~ )

  • Faye Hughes

    recita din Lewis Carroll, din partea n care rtcea prin pdure. Ochii lui Cappy se mreau i fcea tot felul de zgomote care de care mai ciudate din gt.

    Justin trecu de cealalt parte a biroului.- Doctor Capshaw se simte bine. O s-i spun

    c ai ntrebat de el.Ea se ndrept spre biroul la care sttea el.- N-ai vorbit niciodat cu Cappy despre noi?

    ntreb ea, blnd.El i nfrunt privirea.- N-a prea fi avut ce s-i spun, Morgan. Ce-a

    fost ntre noi, s-a terminat cu prea mult timp n urm. Morgan ntinse mna i-i atinse marginea hainei.

    - i ce-ai zice dac nu s-a terminat aa cum crezi tu? Apoi, i mai spuse cu o voce i mai sczut, trecndu-i unul din degete prin butoniera lui; ce-ar fi dac ne-am mai acorda i o a doua ans?

    - Oricum, s-a terminat. Vocea lui era rece, aproape indignat. S-a terminat definitiv. O apuc de ncheietur cu o mn i o trase de lng birou. Te rog, Morgan, am mult treab, i mai spuse el, orientnd-o spre u. De ce nu m suni mai trziu? Poate ieim mpreun nainte ca tu s pleci din

    < J 4T>

  • Aria verii

    Santa Barbara.- Justin, ateapt.Apoi, se ntoarse. Erau foarte aproape unul de

    cellalt, att de aproape nct ea putea s-i simt respiraia. Justin fcu un pas napoi.

    - Ce este? o ntreb el.Morgan se uit la el ntrebndu-se ce-ar mai fi

    avut de spus. Cum ar putea s formuleze ea ceea ce ar putea fi cele mai importante cuvinte pe care le-a rostit n viaa ei?

    Calmeaz-te, i ordon ea. F-I s neleag 'singur.

    - i aminteti luna noastr de miere din New Orleans? Apoi, ea se ndrept spre rafturile cu cri unde ndrept cteva cri care erau puse n dezordine. Se uit la titluri. Browning, att Robert ct i Elizabeth. Shelley. Lordul Byron. Zmbi cnd ajunse la el. Justin obinuia s-i recite versuri din Byron n momentele de tandree.

    - Ce-i cu ei?- i* aminteti c stteam la un bungalow n

    Districtul Francez, i spuse ea. Beam ampanie i mncam cpuni pe care le treceam nti prin ciocolat. Apoi fceam dragoste cu orele pe canapeaua din ncpere. l privi. Mi-ai spus c tot ce s-a ntmplat ntre noi a fost pur ntmplare. Soar

    \.

  • < Faye Hughesta. Mai spuneai c este inutil s ncerci s opreti soarta, este ca i cum ai ncerca s te aperi de uragan cu o umbrel. i aminteti?

    El o privi ngndurat.- mi amintesc, spuse el. Dar mi amintesc i

    ceea ce a urmat. Noi sntem divorai, Morgan. Cu mult timp n urm am fcut-o i pe asta. Acum, te-a ruga s m scuzi. Se ndrept spre u.

    Ea ls volumul pe care-l inea n mn, n- dreptndu-se spre el.

    - Ce este? i ncrunt fruntea. Ce-ai spus pn acum, nu mai are sens. Ai venit aici i m-ai invitat Ia amintiri. i mai aminteti asta? Dar cealalt? De ce mai ntrebi, cnd amndoi tim rspunsul? O s te in minte pn la moarte. Aa c, ce ai mai putea s vrei de la mine, Morgan?

    - Nu snt sigur. Regretul i dorina i colorar vocea. Dar, n ultimile zece minute am tot ncercat s-i spun c nu sntem divorai. N-am fost niciodat. Se pare c oficialitile din Costa Rica au fcut nite mici greeli... Deci, mai sntem nc cstorii, Justin.

  • Aria verii

    Capitolul 2

    - Sntem cstorii? Justin se uit la ea, ne- venindu-i s cread, culoarea pierindu-i ncet din obraji.

    - Sntem nc cstorii, i repet ea. Avem i conturi comune n banc pn cnd moartea ne va despri.

    - Cum? Acest cuvnt fu ca un strigt pentru Justin care nu putea crede. Cum s-a putut n- tmpla aa ceva? Am o copie dup blestemata hotrre de divor, Morgan. tiu c sntem divorai.

    ---------Gz>-----------

  • Faye Hughes

    - i eu am crezut asta, drag, murmur ea. Dar cred c nu este aa. i puse o palm pe piept i l mpinse uor spre scaunul de piele. l mai mpinse o dat i-l fcu s se aeze. Ea se aez pe biroul lui, trgndu-i fusta scurt, de piele. Privirea lui se opri pe picioarele ei, apoi se mut n alt parte. Ea zmbi.

    - Am primit un telefon de la avocatul meu, acum cteva sptmni, i mi-a comunicat vestea, i spuse ea punnd picior peste picior, cu o senzualitate deliberat. Totul este din cauza taxei.

    El ncerc s-i nbue o obscenitate i ncerc apoi s se ridice.

    Morgan l mpinse napoi.- Relaxeaz-te dragul meu, nu s-a descoperit

    nimic legat de taxa pe care am pltit-o. Dar am un contabil nou, se numete Elaine Brussard i este maniac n privina cifrelor. Ea a gsit ceva n neregul cu documentele de desfacere a cstoriei, aa c l-a sunat pe avocatul meu, Body Paul Watkins.

    - i?Ochii ca dou smaralde ai lui Justin se n-

    fipser n ea. Minile lui strngeau braele fotoliului i genunchii i se albiser.

    - i, spuse ea, dndu-i la o parte o uvi de

    1------------- QE)------------- '

  • Aria verii

    pr - se pare c hotrrea noastr de divor n-a fost semnat de oficialitile din Costa Rica. Body Paul a fcut verificri i cererea noastr de divor a fost nregistrat la cererile de cstorie. Asta nseamn... Morgan ntinse mna i lu o scam Imaginar de pe umrul lui Justin. Putu s simt duritatea muchilor lui prin estura uoar a Jachetei. Mirosul masculin, al after-shave-ului pe care l folosea, o ncnt i mai tare. ncerc s-i in respiraia.

    - Ei, asta este, sntem nc so i soie, i spuseea.

    - Nemaipomenit. O mpinse i se ridic i el.Se nvrti n jurul biroului, ncepu apoi s str

    bat ncperea cu pai mari de la fereastr pn tn col i pn la biblioteca de stejar.

    Se mica mereu n susul i n josul camerei.Morgan ocoli biroul i veni dup el.- Justin?Nu primi nici un rspuns. El strbtea n con

    tinuare biroul. nainte i napoi. Apoi, murmur ceva de genul: ar fi trebuit s tiu c se va ntmpla aa dac te las pe tine s faci aranjamentele.

    - Asta ce vrea s nsemne? l ntreb ea.Justin o privi, dar continua s se plimbe n sus

    ( j r >

  • Faye Hughes

    i-n jos.- Tu ai vrut s divorm, Justin. Nu eu. Eu

    i-am sugerat c dac eti att de nerbdtor s scapi de mine, putem merge n Costa Rica i s divorm acolo n cteva ore, n loc s ateptm cteva luni.

    - tii de ce s-a ntmplat asta, nu-i aa? El se opri n faa ei i-i puse minile pe coapse.

    Ea zmbi.- Da, dar am impresia c vrei s-mi spui tu,

    oricum.- Pentru c te-ai apucat s flirtezi cu ofierul

    costarican care trebuia s ne aranjeze divorul.- S flirtez? Eti serios? ncercam doar s m

    port frumos.- Numai att? l-ai ndreptat cravata i i-ai turnat

    i cafea. L-ai numit chiar darling". Asta nu este numai politee.

    Morgan zmbi.- Erai gelos.Justin i ripost.- Nu fi ridicol. i-am spus care era realitatea.

    Omul te urmrea pretutindeni ca un celu ndrgostit. Nu-i de mirare c a ncurcat totul.

    - Vrei s spui deci c totul este numai din vina mea?

    \

  • c Aria verii- Da. Nu. i trecu degetele prin pr. De fapt

    nu prea tiu ce spun. Snt puin cam dezorientat acum, nelegi?

    Morgan se uit la el. Avea maxilarele ncletate i la tmpl i se vedea zbtndu-se o ven. Fusese gelos, se gndi ea amuzat. Chiar i dup ase ani, numele acestui mic birocrat din Costa Rica era destul pentru a-l face s-i piard cumptul.

    Minunat.- Dragul meu, relaxeaz-te, i spuse ea lundu-i

    mna. Am vorbit cu Body Paul i el perfecteaz o nou serie de acte de divor. Avnd n vedere ce 8-a ntmplat n Costa Rica i faptul c am trit desprii ase ani, crede c divorul va fi doar o formalitate.

    - i-a spus ct o s dureze?Morgan i aps mijlocul palmei cu degetul. El

    i lu repede mna.- Zece zile dureaz redactarea hrtiilor, i spu

    se ea. S mai adugm o zi sau dou. Dup ce le semnm, devin oficiale. ncruntndu-se, el continu s priveasc numai rafturile bibliotecii.

    - Eti presat de timp?Ea simi c i se oprete inima.- Tu ai pe cineva?- Poftim? El o privi. Nu, acum m preocup

    --------------- (~IQ----------------

  • universitatea.- Ct de pasionant.Morgan l apuc de mn i l trase n jo, lng

    ea. Hrtiile pe care se aez se deformar sub greutatea lui. Umerii lor se atinser.

    - Trebuie s fie o performan, spuse ea. Un profesor de treizeci i patru de ani care poate s fie nominalizat numai dup cinci ani.

    | El ridic din umeri.i - Am muncit ct am putut de mult. Dup divor,

    am terminat doctoratul i am obinut un post aici, la Santa Barbara. mi trebuia ceva cu care s-mi ocup mintea... aa c m-am concentrat pe scris i predare. Am reuit s public cinci lucrri pe an, s ofer consultan, s fac parte din cteva comitete. N-am prea pierdut timpul de cnd am venit aici.

    Ea l dojeni uor.- Numai munc fr nici un pic de distracie, l

    necji ea. i aminteti ce-a pit Jack din cauza asta?

    - Ei, da, poate c-mi place s fiu plictisitor.- Justin Stone, se pot spune multe lucruri de

    spre tine, dar n nici un caz c ai fi plictisitor.Justin o privi un moment, de parc ar fi v-

    zut-o pentru prima dat. Apoi i oferi acel zmbet

    ( C * Faye Hughes }

  • c Aria veriicare putea provoca tahicardie oricrei femei.

    - i-ai lsat prul lung, spuse el.Minile lui i mngiar obrazul, apoi i ndeprt

    cu grij cteva uvie care-i cdeau liber. Atingerea lui i provoc fiori.

    - mi place.Vocea lui prea rguit. i, ochii, observ

    ea se adnciser prea mult, deveniser aproape negri.

    - Mulumesc, murmur ea, lsndu-se pe braul lui. Justin se ntoarse i i strnse braele pe piept.

    - Deci, unde stai? o ntreb el.- La Biltmore.- E un hotel frumos. Am fost i eu de cteva

    ori. Ai fost n grdin?Ea i privea buzele, fascinat de felul n care se

    micau.- A, nu, i rspunse ea simind c roete.

    N-am fost.- S te duci, nainte de a pleca. El se ndrept

    spre locul n care sttea Morgan i o ajut s se ridice.

    - Uite, i spuse el. Eu voi fi ocupat restul zilei. Ai vrea s ne ntlnim undeva la cin?

    - Da, ar fi plcut. Dar n-ar fi mai bine s te iau

    vC i3 ~ >

  • Faye Hughes 3 ^ 'de acas la ase?

    Justin ezit un moment, de parc apartamentul lui ar fi fost ultimul loc unde ar fi vrut s-o vad, apoi se relax.

    - Da, de ce nu?- Minunat. mi pare bine c te vd din nou,

    Justin. Se aplec s-l srute. El i ntoarse capul n ultimul moment i ea l srut pe obraz.

    - La revedere, Morgan, l-o spuse cu o asemenea hotrre, nct ea avu impresia c inima i va ceda. i lu poeta de pe podea i iei din biroul lui nchiznd ua. Dup cteva secunde se rezem cu capul de pereii reci ai holului. Cu ochii nchii, ncerc s-i tearg figura lui din memorie, mirosul lui specific. Nu putea. l iubea. i l voia napoi. Cnd Morgan deschise ochii, Sonia, asistenta care-i ntrerupsese mai nainte, o urmrea curioas, din locul unde sttea. Sonia era foarte tnr, avea n jur de nousprezece ani, cu pr negru i ochii ptrunztori. Sorbea dintr-o ceac de cafea.

    - Bun, i spuse Morgan, ntinzndu-i mna. Snt Morgan Tremayne.

    Sonia i zmbi.- Fosta soie a profesorului. Da, v-am recu

    noscut.

    v.C K >

  • Aria verii

    Sonia lu mna lui Morgan i o scutur. Snt 8onia Garcia, asistenta lui.

    - Am crezut c Justin n-a spus nimnui de- pre noi, murmur Morgan surprins.

    - Nu, n-a spus. Dar are o fotografie a dumneavoastr ascuns n birou. Cred c nu tie nimeni despre ea, dar l-am vzut uitndu-se la ea, uneori.

    - Adevrat?Deci, nc i pas de mine, se gndi Morgan.

    Altfel, n-ar avea sens s-mi pstreze fotografia.- Spune-mi Sonia, rencepu Morgan, strecu-

    rndu-i mna sub braul tinerei, fotografia asta pe care o are el nu este mpuns pe partea mea cu cui? Sonia ncepu s rd.

    - Nu, este un instantaneu. Cred c, iniial, a vrut s-l in n buzunar. Este destul de sentimental, nu?

    Se oprir la ieire. Sonia se uit la Morgan i lu o nghiitur de ap tonic.

    - Spune-mi Morgan, te-ai hotrt s revii n viaa lui?

    Morgan revzu n treact zmbetul de pe faa lui Justin i-i aminti de minile lui i de buzele lui, care i atinseser de attea ori tot corpul. Simi cum o cuprinde o senzaie plcut, de cldur,

    -----------------------------------------C i Q -----------------------------------------

  • r ~ L Faye Hughes y ^din cap pn n picioare. Morgan se uit conspirativ la Sonia care i deschise ua, ce scria din cauza balamalelor neunse.

    - S fii sigur de asta, spuse ea.

    Cnd intr n camer, Justin avu impresia c fusese prdat. Privi ncperea, din u, i observ pernele multicolore aruncate neglijent pe carpeta bej, ca i revistele mprtiate pe msua pentru cafea. Apoi, ddu peste un pantof cu toc nalt, de culoarea mahonului. Cnd se aplec s-l ridice, l ntlni i pe cel de al doilea, lng sofa. i fusta mini, de piele, aruncat peste lampa de pe podea. Iar bluza de mtase era aruncat undeva, pe podea. Atunci, tiu c nu era vorba de nici un ho. Era ceva mai ru. Trnti ua apartamentului dup

    - Morgan? Vocea lui sun dur. i creaser acest obicei, de pe vremea cnd erau cstorii, ca un mod de a se mpca dup o ceart mai puternic. Indiferent ct de suprai erau unul pe cellalt, reueau astfel s se mpace foarte repede. Cel care ajungea primul acas, trebuia s

    el.

    v

  • te dezbrace i s-i arunce hainele indicnd celuilalt palea pe care trebuia s-o urmeze pentru a-l descoperi. La nceput erau pantofii i cmile, pol spre sfrit articolele mai intime, sutiene sau chiloi. Dar, cnd ajungeau s le descopere pe acestea din urm, erau deja n dormitor sau sub du. Cteodat, chiar n spatele canapelei. i erau gata fiecare s-i uite greelile celuilalt.

    - Morgan? o strig el din nou. tiu c eti aici.Auzi o u deschizndu-se.

    Justin? Tu eti? Vocea ei era nvluitoare, ca o mngiere, dar el refuz s-o lase s ajung pn In el.

    - Da, eu snt.Imediat, ea apru n ncpere, uscndu-i prul

    cu un prosop. Purta un tricou de-al lui, care-i ajungea pn la genunchi. Era larg i fr form, dar contrasta perfect cu pielea ei bronzat. El nu-i putea lua ochii de la forma snilor ei, de la oldurile ei unduitoare. i inu respiraia. Doamne, ct era de frumoas.

    - Bun, dragule, murmur ea. Nu te-am auzit Irrtrnd. Arunc pe podea prosopul cu care i usca prul i pi spre el.

    - Cum ai intrat aici? o ntreb el. Lund pantoful sub bra, el ocoli msua joas i pe Morgan,

    H r '; , ; Aria verii ' -

    < j T )

  • Faye Hughes

    apoi arunc napoi pernele pe sofa.- Administratorul, domnul Dukakis, mi-a dat

    drumul, i spuse ea. Este un omule ncnttor. i are o prere nemaipomenit despre tine.

    - Adevrat? o ntreb el, cam fr chef. Dac ar gndi numai bine despre mine, au ar lsa strinii s-mi intre n apartament.

    El puse pantoful pe masa joas, apoi aranj revistele, contient c ea era n spatele lui. Mirosul parfumului ei, pe care-l cunotea att de bine, i invada nrile. j

    - Dar eu nu snt un strin. Ea i atinse braul, j Degetele ei l ardeau prin jachet. Snt soia ta, i j mai spuse.

    - Fosta mea soie, i aminti el, dndu-i mna la o parte. Lu prosopul i i-l arunc. Fosta soie, Morgan.

    - Soie, repet ea, insistent. Cel puin urm- i toarele zece zile.

    Justin se uit la ea, un moment.- Oricum, de ce ai venit aici? o ntreb ei. Nu

    este ora ase. i umbli mbrcat aa? Se uit la tricou i la prul ud. Nu avei duuri la Biltmore?

    - Oh, Justin.Se aez pe canapea, cu un oftat exagerat.

    Prosopul i czu la picioare.

    ----------------------------< j T ) -----------------------------)

  • Aria verii

    - A fost ca un comar, spuse ea. Mi-au pierdut rezervarea i nu mai aveau camere libere. Au ncercat s-mi gseasc altceva, dar se pare c este o conferin organizat, n ora. Fcu un

    ^ gest larg cu mna. Oricum, nu am gsit nici mcar o camer liber, nicieri n Santa Barbara. N-am tiut ce s fac, aa c m-am hotrt s vin aici. Se uit la el, prin pleoapele pe jumtate lsate i i .zmbi. Era exponenta cochetriei dus la extrem; nici Scarlett O Hara n-ar fi egalat-o. Dar, chiar dac n-ar fi fost nici un loc liber prin toate hotelurile i motelurile din Santa Barbara, el nu tia care era diferena dintre minciun i adevr. Cele trei diplome ale lui spuneau cu totul altceva.

    - Nu poi sta aici, i spuse el, hotrt.- De ce?Morgan i lu mna i-l trase pe canapea lng

    ea.- Ai o camer n plus. i eu n-am atta bagaj.- Cred c ai mai multe bagaje dect o pre

    zentatoare de mod, dar nu asta este problema.- Dar, l-am sunat deja pe Body Paul i i-am

    spus c m poate gsi aici.- l poi suna din nou.- Justin, te rog, i spuse ea. i mai cer nc

    zece zile. Pn cnd sosesc actele de divor. Apoi,

    ' 2 9 '

  • Faye Hughes

    poi s scapi de mine pentru totdeauna. Ceva i spunea lui Justin c n-o s scape niciodat de ea. i croise un drum prea adncn sufletul lui.

    - n plus de asta, dragul meu, i spuse ea, mngindu-i uor obrazul, vom avea ansa de a petrece mai mult timp mpreun. S stm de vorb. Odat, spuneai c dragostea noastr a fost sortit aa, a fost un joc al destinului. Morgan se opri. Ar putea fi a doua noastr ans la fericire, Justin, i spuse ea i-l mngie. Poate ultima noastr ans.

    Degetele ei i ardeau pielea. Gtul i era uscat. Tot ce trebuia s fac era s-o trag lng el. El tia c Morgan s-ar fi topit n braele lui. Numai Dumnezeu tia ct ar fi vrut s-i rup cmaa i s-i mngie corpul, s fac dragoste cu ea chiar acolo. Dar preul pe care l avea de pltit era sufletul luir

    - Ce te face s crezi c ar mai merge acum, dup ase ani? o ntreb el.

    - Poate pentru c sntem cu ase ani mai b- trni, cu ase ani mai nelepi. i mngie buzele cu degetele. Poate pentru c ne-am pierdut atunci, ar trebui s fim mai ateni acum. El i lu mna i i srut palma.

    - Apoi, din nou, vom ajunge la distrugere.

    v.

  • Aria verii

    Vzu o umbr de durere pe faa ei. i ls mna s cad i se ridic.

    - Uite, s-ar putea s regret asta, de fapt snt mai mult dect sigur c o s regret, stai aici pn cnd Body Paul i trimite actele pentru divor.

    - i mulumesc, dragul meu, i spuse Morgan, ridicndu-se. i arunc zmbetul pe care Scarlett i-l druia ntotdeauna lui Rhett, dup ce reuea s-l pcleasc cu ceva. i nu vei regreta, i spuse ea. i promit. Va fi....

    - Nu m lua att de repede, i spuse Justin. Trebuie s stabilim nite reguli, mai nti.

    - Ce reguli? El ridic i cel de al doilea pantof.- Ca de exemplu interdicia de a-i lsa lu

    crurile peste tot, i spuse Justin, adunndu-i fusta de pe lamp.

    - Dar, am crezut c ai inut minte regula de alt dat i ai s vii dup mine.

    - O alt interdicie este cea de a-mi folosi dulapul aa cum vrei tu, continu el, ignornd-o.

    Ea ncepu s rd.- Te referi la tricou? Se uit la obiectul n ches

    tiune, apoi i puse minile pe olduri fcndu-l s se ridice mai tare pe coapsele ei bronzate. i care este problema tricoului? mi ajunge aproape de genunchi? Justin simi c dintr-o dat, pan-

    ----------------------------------C s T ) -----------------------------------------

  • talonii i deveniser prea strimi.- Ai ncredere n mine, Morgan. Nu mai folosi

    tricoul.Ea ncepu s rd.- Bine, dac aa crezi tu, o s-l scot. i apuc

    poalele.-N u !- Bine, bine, spuse ea, lsnd tricoul s cad.

    Facem cum vrei tu. Lu prosopul i i-l nfur peste umeri, acoperindu-i snii. Ochii ei albatri ncepuser deja s-i danseze.

    - Acum, mai este vreo regul la care trebuie s m supun? l ntreb ea.

    - Fr convorbiri internaionale. Cele locale,da.

    - Nici o problem. ntotdeauna mi folosesc cartea de credit. Altceva?

    El se mai gndi un minut.- Cred c asta este tot.- Bine. Atunci s& m mbrac, ca s m poi

    duce ia mas.- La mas?- Mi-ai promis c lum masa mpreun, nu-i

    mai aminteti?Privirea lui i alunec iari pe corpul mai mult

    gol.

    (_________ Faye Hughes_________ )

    v.O D

  • r ^ f Aria verii 1^- A, da, spuse ei. Dar cred c m duc s fac

    puin gimnastic n sala de jos, mai nti. S-mi fac i pqft de mncare.

    Privirea ei, alunec pe corpul lui, n jos. ncet. i zmbi.

    - Dragul meu, ari destul de bine. Se ntoarse i iei din camer.

  • Faye Hughes

    **

    3

    Aleser restaurantul portului de pe Staerns Wharf din Santa Barbara care arta ca un fel de insul i oferea un peisaj minunat, precurji i cea mai bun mncare preparat din pete. Era o noapte de iarn, cu cerul plin de stele care strluceau deasupra Oceanului Pacific, dar Morgan se aez ling fereastr, ignornd peisajul. i plcea s-i urmreasc trsturile lui Justin, care consulta meniul

    - Ce-ai vrea? o ntreb el.Pe tine te-a vrea, se gndi ea, zrtibind. Cu

    Capitolul

  • r~C Aria veriisau fr garnitur.

    - Ei, zise ea i se uit la meniu. Cred c vreau ceva uor. Somon n sos de lmie. Pe care mi-l recomanzi? Discutar meritele relative ale fiecrui meniu, pn cnd veni osptarul s le ia comanda. Se hotrr la somon i la homari cu salat de grdin. Dup ce le turn cte un pahar de Chablis, chelnerul se retrase n tcere. Morgan lu o nghiitur de vin, apoi puse paharul la loc, pe mas. Chiar ai fost surprins cnd m-ai vzut n dimineaa asta?

    El ncepu s rd. Surpriza nu era chiar descrierea perfect. Cu degetul tras o dung imaginar pe marginea paharului.

    - ncepusem s cred c n-o s te mai vd niciodat, Morgan. Ultima oar te-am vzut la aeroportul din San Jose cnd ai plecat spre Statele Unite.

    - Da, mi amintesc. ntinse mna i-i atinse degetele care se odihneau pe marginea paharului. Simi un fior care o strbtu din cap pn n picioare. De atunci nu te-am uitat nici o clip, Justin.

    El i ntlni privirea.- Dar, de ase ani, n-ai sunat i nici n-ai scris

    mcar o dat.

    GD

  • Faye Hughes

    Morgan i privi fix, un moment.- Mi-a fost team, i spuse ea, retrgndu-i

    mna. Mi-a fost team de ce vei spune. i fusese team c el n-o va mai dori napoi. Sau, i mai ru, c nu-i mai psa de ea. nc i mai era team. De fapt, ea era contient c Justin o mai dorea nc. Dar atracia sexual nu dovedea nimic. Ea voia de ast dat mai mult dect o scurt aventur cu Justin. Mult mai mult. Cu toate astea, cnd ea abordase posibilitatea unei mpcri, el fusese cam lipsit de entuziasm. Lucru care o duruse. Profund. De fapt, singurul lucru care o mai fcea s-i pstreze entuziasmul erau cele zece zile pe care le aveau de petrecut mpreun. i nu voia s piard nici o clip.

    - ie? i-a fost ie fric? El i zmbi i lu o nghiitur de vin. Tu nu tii ce este frica, Morgan, ntotdeauna ai fost aa. M faci

  • Aria verii

    maior? El rse din nou.- Dar, pentru c veni vorba, i spuse ea, l-

    sndu-se pe spate, cu paharul n mn, te-am considerat mai mult ca pe un lupttor dect ca pe un poet. Cel de tipul tare i puternic, care obine prin lupt tot ceea ce vrea.

    Mai sorbi din Chablis i-l urmri prin marginea paharului.

    - Te rog s m crezi, drag, Beowulf nu are nimic n comun cu felul n care m-ai luat n brae i m-ai dus n patul tu. nc mai tremur i acum cnd mi aduc aminte. Obrajii lui se colorar subit. Mai lu o nghiitur de vin.

    - tiu i eu, poate comparaia cu Beowulf este greit, i spuse ea lsnd paharul pe mas. Tu semnai mai mult cu un pirat. ndrzne. Curajos. Greu de mulumit. Privirea lui ncepu s-o ard. Inima i flutur n piept.

    - Cred c tu ai fost cea care a redeteptat piratul din mine, i replic el lundu-i mna. Degetele lui ncepur s-i mngie mna. Prin venele ei ncepu s circule ceva asemntor unui lichid fierbinte ca focul. M fceai s-mi pun n aplicare orice rod al imaginaiei.

    - O, murmur ea, trecnd cu piciorul peste coapsele lui. Poate c ne vom opri la vreun ma-

    GE>

  • gazin la ntoarcere i vom lua costume, s ne deghizm; eu ntr-o siren nesioas, iar tu ri- tr-un pirat care tnjete dup apropierea ei.

    - Nu m mai tenta, i rspunse el, cu glasul nbuit.

    - Scuzai-m, v rog, le spuse chelnerul, mai tare dect ar fi fost necesar. Puse salata verde n faa lui Justin. Doamna a dorit salat franuzeasc, nu-i aa? Apoi se aplec spre Justin i cobornd vocea i spuse: A putea s v sugerez Magazinul pentru nchirierea costumelor Sal? Au program pn la ora zece n zilele sptmnii. Morgan ncepu s chicoteasc i-l eliber pe Justin.

    - O, mulumesc, murmur Justin al crui ten cptase o uoar tent de roz.

    - A fost plcerea mea s v ofer aceste informaii, domnule.

    Justin se uit la Morgan i amndoi pufnir n rs. i reluar cina. Apoi, conversaia trecu asupra unor subiecte mai uoare: familia ei se ntorsese n Mississippi, a lui n Los Angeles, filme pe care le vzuser recent, o carte pe care ar fi vrut s-o citeasc, dar nu avuseser timpul necesar.

    Dup ce terminar masa i i bur i cafeaua, Justin se ls pe sptarul scaunului. O

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Q D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - '

    ( Faye Hughes ) n

  • Aria verii

    urmri cteva minute, fr a-i vorbi.- Deci, i spuse el, zmbindu-i cu toat dra

    gostea, ce-ai fcut de cnd ne-am desprit?Ea sorbi din cafea.- Am lucrat, majoritatea timpului.Ei ddu din cap.- Mi se pare mie, sau am auzit c ai serviciu?Morgan ncepu s zmbeasc.

    ' - ncerci s fii agreabil? Sigur c am o slujb i nc una bun. i aminteti c am fcut nite studii privind dezvoltarea copilului? Acum cinci ani am nceput s lucrez la un centru de ngrijire a copiilor abandonai, din New Orleans. Se numete Pentru copii. Avem filiale n toat ara, chiar i aici n Santa Barbara. 0 s m duc n vizit nainte de a pleca acas. Mai lu o nghiitur de cafea. Lucrez la Centru, trei zile pe sp- tmn. Uneori i mai mult. Este un loc foarte trist, Justin. Unii dintre copiii de acolo i rup inima, pur i simplu.

    - Eti consilier? o ntreb el.- Da, m ocup de strngerea fondurilor, n

    acelai timp. Centrul are fonduri foarte limitate. Eu nu primesc salariu, desigur,, cred c Centrul nu i-ar putea permite s m plteasc. i mai organizez nite aciuni n beneficiul lor, de cteva ori pe

    ----------------------------------( I T ) ---------------------------------

  • Faye Hughes

    an. ncerc s-i conving pe cei care au, s mai dea i celor amri. M pricep la asta. Ea se propti cu coatele de mas. Apropo, n-ai vrea s-i aduci i tu o mic contribuie? Te rog s te gndeti la propunerea mea, domnule profesor Stone.

    Justin mai lu o nghiitur de cafea.- Cred c m confunzi cu vreunul din prietenii

    ti de bani gata, i replic el. Snt doar un biet profesor.

    - Ei, eti profesor universitar, care va primi nominalizarea la o universitate, pentru patru ani. Aa c ar trebui s te oferi cu o sum oarecare. Ct vrei s donezi? 50? 100?

    El oft.- Am tiut eu c vizita ta m va costa.- S neleg din asta c vei contribui?- Ai reuit s m convingi. Nu uita s-mi

    aminteti s-i scriu un cec, acas.- O, nu-i face probleme, l necji ea. Dac

    te-am introdus pe calculator ca pe un potenial contribuabil, nu mai scapi fr s-mi scrii cecul.

    - Morgan Tremayne, tu eti?Vocea lui Leonard Capshaw rsun n tot res

    taurantul, ca un bubuit de tun. Morgan ntoarse capul n direcia sunetului. Leonard Cappy Capshaw, eful departamentului de limb englez de

  • Aria verii

    la Santa Barbara, se grbea spre ei, cu haina descheiat ca un vultur cu aripile larg desfcute, cu un zmbet larg pe fa. Era un om solid, de vreo aizeci de ani, i ei i se pruse ntotdeauna foarte nalt, poate i din cauza vocii puternice cu care putea s sparg i ferestrele.

    - Cappy, strig ea ncntat. Se ridic i se arunc n braele lui. De cnd nu te-am mai vzut?

    - Mi se pare c a trecut o eternitate, fetio, i spuse el aproape lund-o n brae. O eternitate. Morgan l cunotea pe Cappy de cnd se nscuse. Tatl ei preda literatura, Cappy gramatica, ntre ei se nfiripase o prietenie care dur peste ani. Cele mai ndeprtate amintiri ale ei erau de la vntorile organizate n Louisiana, la expediiile pentru pescuit n care ei schimbau preri despre una sau alta, despre ultimele cri aprute, pe care unul le considera literatur bun, iar cellalt gunoi. Cu minile pe umerii ei, Cappy se ddu ct putu napoi s-o admire.

    - De ce nu mi-ai spus c vii la Santa Barbara?- Stai s vezi, Cappy, ncepu ea, ndreptndu-i

    gulerul pe care el nu-l purta niciodat aa cum ar fi trebuit. Am venit de-abia astzi. Trebuia s respir i eu, puin, nu-i aa? Justin, care se ridicase n picioare la sosirea lui Cappy, i drese uor

    G l >

  • -------------- -------------Faye Hughes

    glasul.- Bun seara, Leonard.Cappy ls minile n jos de pe umerii lui Mor

    gan.- Justin. Vocea lui i trda surpriza.- N-am tiut c v cunoatei.Morgan l strfulger pe Justin cu privirea. Ea

    nu i spusese lui Cappy despre cstoria cu Justin. Justin pstrase i el secretul asupra csniciei lui, pstrnd-o ca un secret neplcut din viaa lui.

    Justin se mbujor.- Pi, noi... i cuta cuvintele. Vezi, noi...- Da? i atept Cappy vorbele, da?Morgan l ls pe Justin s fiarb cteva se

    cunde nainte de a interveni.- Cappy, eu l-am cunoscut pe Justin cnd

    lucra la teza lui de doctorat despre tata, cu vreo apte ani n urm.

    - Desigur, spuse Cappy, zmbind. Ar fi trebuit s ghicesc. i a fost o tez foarte bun. Cappy se ntoarse i ntreb un cuplu de la masa vecin dac ar putea lua unul din scaunele lor. Justin o privi. Figura lui exprima o oarecare durere.

    - Morgan, eu...- Aa c, draga mea, spuse Cappy, aezn- j

    du-se cu grij pe scaun, Justin te-a convins s j------------ GD------------ ;

  • Aria verii

    participi la Simpozionul despre autorii americani, de sptmna viitoare?

    Justin se reaez i lu o nghiitur de ap. Morgan i reocup i ea locul.

    - Ce simpozion este sta, Cappy? Justin mi l-a menionat n treact. De fapt, Sonia Garcia i-l pomenise.

    - Pi, stai s vezi, ncepu Cappy. Este de fapt un tribut adus autorilor americani ai secolului douzeci, ceea ce este domeniul lui Justin. Vor fi o serie de comunicri nu numai asupra activitii autorilor ci i asupra stilului lor de via i a contribuiei lor la cultur. Vom redetepta memoria lui Fitzgerald, Faulkner, Steinbeck i desigur E.J. Cappy i nclin capul spre Justin. El se ocup de acest simpozion. Eu cred c ne va oferi i nite surprize, dei nici mcar nu ne spune despre ce este vorba.

    - Oh? Ea se uit la Justin, dar Justin i evit privirea.

    - Snt sigur c Justin i va aprecia participarea, i mai spuse Cappy. Va trece n revist programul i va oferi i nite detalii privind viaa tatlui tu. De fapt eti ca un dar ceresc pentru el, cci i vei asigura publicitatea i-i vei nsuflei petrecerea de vineri sear. Justin ntoarse capul. Se

    ---------------------------- C 4r > ---------------------------------- ;

  • Faye Hughes

    uit la Cappy de parc acesta i-ar fi pierdut minile.

    - Mi-e team c propunerea ta iese cu totul din discuie.

    - Cum? Cappy se ntoarse uimit spre ei.- M-ar bucura prezena lui Morgan la sim

    pozion, spuse el, ndreptndu-i cravata. Dar ea este n ora numai pentru cteva zile, cu probleme personale. i ntlni privirea lui Morgan. Nu-i aa, Morgan? Ea zmbi. i imaginase c el voia s scape de prezena ei ct mai repede. Dar vzu o posibilitate nemaipomenit pentru scopul ei. Pregtirea pentru simpozion ar putea dura ntre opt i zece ore pe zi. Ar fi trebuit s petreac tot acest timp mpreun, colabornd. Dac mai avea n vedere i timpul pe care l-ar fi petrecut n apartamentul lui, nsemna c n cele zece zile care ar urma vor fi tot timpul mpreun. Deci, ar fi fost timp destul s-l fac s se ndrgosteasc iar de ea. Ar fi fost timp destui ca s-l fac s se gn- deasc la mpcare, n loc s semneze hotrrea de divor...

    - Mi-ar plcea mult s te ajut, Justin. i mi-ar plcea s particip la aceast ntrunire.

    - Nemaipomenit, interveni i Cappy. Apoi se uit prin restaurant. Acum, unde naiba este apa?

    v.

  • Aria verii

    Mi-e o sete teribil.. Justin l privi parc s-ar fi sfrit pmntul din

    cauza lui.- Comand i pentru Cappy, Justin, i spuse

    Morgan.

    ntinzndu-se i cscnd la apte i un sfert a doua zi diminea - ceea ce era prea devreme pentru lumea civilizat - Morgan ntinse mna dup prosopul de baie cu multe culori. i nfur prosopul mprejurul corpului nc umed i trecu spre buctrie s fac o cafea. l descoperi acolo pe Justin, aplecat cu spatele, n u. i zmb, uitnd ct de somn i era. Prul lui Justin era ciufulit, ca ntotdeauna dimineaa. Avea o pereche de pantaloni decolorai, care i atrnau pe coapse. Fr cma, fr pantofi.

    Numai acel corp sculptural, care o fcea s i se nmoaie genunchii. i aminti de o alt diminea din viaa lor mpreun, cnd ngropaser telefonul ri dulap pentru a mai putea face dragoste cteva ore, fr a fi deranjai. Simi din nou nevoia de a fi cu el, de a face dragoste cu el. Se

    v.

  • r~ i Faye Hughes"ntreb dac i el avea aceleai porniri erotice n ceea ce o privea.

    - Bun dimineaa, drag, i spuse ea, fcnd un pas spre el. Justin se ridic grbit, lovindu-se cu capul de rafturile frigiderului. Cu o expresie care nu prea avea legtur cu pregtirea lui universitar, Justin se ridic innd n brae un carton de ou, frecndu-i capul cu cealalt mn.

    - mi pare ru, i spuse ea rznd.i lu castonul din brae i-l puse pe un raft.- Te-am speriat? l ntreb.- Nu, a fost vina mea, i spuse el. Cred c am

    uitat c eti aici...Privirea lui alunec apoi spre curba sinilor ei,

    care se ntrezreau de sub prosop. El respira adnc i i privi apoi abdomenul, coapsele i picioarele, att ct se vedeau din prosop. Ei ncepu s-i bat nvalnic inima. Se simi nclzit de privirea lui. N-ar trebui s fac prea multe, se gndi ea. A putea s scap prosopul, ca din ntmplare. Ea era acum sigur c Justin n-o va refuza. Nici vorb. i putea vedea n ochi un foc care ardea numai pentru ea i era cu zece grade mai fierbinte dect suprafaa soarelui.

    - N-am uitat despre nelegerea privind mbrcmintea, i spuse ea, fcnd un pas spre el. Am

    v.

  • Aria verii

    ieit chiar acum de sub du i am vrut s beau o ceac de cafea. tii cum snt eu dimineaa. M trezesc la fel de greu.

    - Cafeaua este n ibric, murmur el. Eu cred c-o s fac un du, acum. i trecu pe lng ea, atingnd-o din greeal, provocndu-i adevrate cascade de fiori. Ea respir adnc.

    - Din pcate, cred c nu i-am lsat prea mult ap, i spuse ea uitndu-se peste umr. Cteva momente mai trziu se auzi zgomotul duului i ea zmbi. Ceva i spunea c Justin prefera acum apa rece, n locul celei calde.

    - Dragule, ascult-m. Acest costum este cam demodat. Morgan se nela, gndi el.

    n primul rnd costumul nu era deloc demodat, era chiar Chanel. Era puin cam sobru, cam conservator, cu linia lui clasic i cu tietura special de la gt. Morgan voia s-I vad demodat, se ho- trse ea aa, tnd toat diminea pe biroul lui, schimbndu- mereu poziia picioarelor chiar sub nasul lui. Nu putea fi mai seductoare dect aa, purtnd un neglijee negru. Ceea ce l duse pe el la

    V

  • ~ c Faye Hughes 1Hdisperare. Se simea dureros de ru n ncercarea de a-i ine libidoul sub control, toat dimineaa. Nu se mai gndea dect c i-ar fi foarte uor s-o ia n brae i s nceap s-o srute pn cnd ea l va implora s se opreasc. Ceva i spunea c ea era foarte contient de ceea ce fcea. C se bucura de ceea ce fcea.

    - Am spus ceva despre costum? mormi el i apoi ncerc s se concentreze asupra materialului pe care-l citea. Cu toat strdania lui, nu putea. Nu vedea dect picioarele ei care se tot mutau unul peste cellalt.

    - Nu n mod special. Dar seara trecut am purtat o discuie asupra tricoului, i n dimineaa asta i-a displcut faptul c am purtat prosopul nfurat n jurul corpului, cnd am ieit din baie. Nu tiu cum ai fi vrut s fac du, mbrcat?

    - A vrea s respeci regulile casei, pe care le-am stabilit mpreun. Dac ar fi respirat cineva n ncpere, acel prosop ar fi czut de pe tine. Ea l privi cam ciudat.

    - Dragul meu, cred c imaginaia i cam joac feste. Nu era nici un dubiu n privina asta. El se ridic de la birou.

    - N-ai vrea s schimbm subiectul?- Bine, i despre ce s vorbim?

    C K }

  • Aria verii

    - Ce zici de blestematul la de simpozion? El se nvrti n jurul biroului, spernd s mai potoleasc blestematul de foc care l ardea.

    - Pentru asta eti aici, nu-i aa? S m ajui, sau s m nnebuneti?

    Ea cobor de pe birou i veni mai aproape.- Desigur c am venit ca s te ajut. M-am

    gndit la prelegerea pe care trebuie s-o in, ce trebuie s spun. Am o idee pe care a vrea s-o discut cu tine. El ncerc s n-o priveasc. Se ocup de aranjarea lecturilor, pe care le mpr- tiase pe tot biroul.

    - Ce este? ntreb el.- Cnd eram mic, tata obinuia s-mi spun

    poveti. Vocea ei era att de plcut. l nvluia ca o catifea. La nceput erau ca nite nuvele. Eu eram primul lui auditoriu, tii?

    Justin o privi.- Stteam seara urmrind licuricii i narii. El

    fuma din pipa lui veche. Atunci, ncepea s vorbeasc. Avea cea mai. plcut voce. Putea face orice cu ea.

    Justin se gndi c aceast caracteristic se transmisese fiicei i nu-i mai putea lua ochii de la ea. Era ca vrjit.

    - Toate povestirile lui erau ncnttoare. Ea se

    ---------------------------C 49 j --------------------------- -

  • Faye Hughes

    aplec peste birou, era cu umerii numai la civa centimetri de ai lui. Mirosul parfumului ei l nnebunea.

    - tia s fac toate personajele s fie att de reale, i spuse ea. Ca i oamenii pe care i vezi n fiecare zi pe strad, sau la biseric, duminica. Obinuiam s m duc n ora i s m uit dup el. Apoi Morgan l privi. i se pare caraghios?

    El nghii cu greu i se mic automat, punnd scaunul ntre ei.

    - Nu, cred c este ceva minunat. i este un subiect despre care poi spune multe. Artndu-I pe E.J. ca tat i ca persoan.

    - Dar tata era mai complex dect viaa n sine. Ea veni mai aproape. Trecu pe lng el i mngie ncet una din crile tatlui ei.

    - Mi-o aduc aminte pe mama, cnd aveam vreo cinci ani, spunndu-rni c nu toi taii copiilor le aduc acas un pui de leopard. M-a ajutat s pun ordine n gndurile mele, pentru c pe atunci, nu tiam dac ali copii au tai mai buni dect mine.

    - E.J. i-a adus un leopard?- Da. L-am numit Spot, pentru c era ptat, l-a

    speriat pe toi ogarii care erau folosii la vntoare. II nconjurau cu toii i ltrau n jurul lui de parc

    ( O

  • Aria verii

    prinseser cel mai mare urs din lume. Vecinii erau nnebunii. A trebuit s-l donm unei grdini zoologice din Jackson. Cred c-am plns o spt- mn ntreag dup el.

    Justin o privea fermecat. n acel moment, ar fi dat totul pentru ca s fi putut terge acele lacrimi. Se for s-i mute privirea de la ea.

    - Ar trebui s incluzi toate aceste amintiri n prelegerea ta. Se ndrept din nou spre birou i rvi iari toate hrtiile pe care le strnsese mai nainte. Toat lumea va aprecia amintirile tale.

    - Justin? l atinse cu degetele pe spate. El se nfiora.

    - i mulumesc c m-ai lsat s fac asta, i spuse ea ncet. tiu c nu i-a plcut prea mult ideea, cnd i-a spus Cappy, i am apreciat faptul c ai cedat n favoarea mea. Nici nu tii ce mult nseamn pentru mine.

    Justin o privi. tia cum ar deveni pielea ei, dac i-ar trece degetele pe gtul ei. Moale i proaspt ca roua. Simi c o dorea att de mult, nct nu se mai putea opri.

    - Leonard avea dreptate, spuse el ncet. A fost o idee nemaipomenit s te includ n simpozion. Mai este nc. Singura mea problem este dac putem lucra mpreun sau nu.

    v

  • ( Faye Hughes

    - Ce vrei s spui? Ea i atinse braul. El i-l trase, de parc l-ar fi lovit.

    - Justin Stone, eti la fel de nervos ca o pisic aflat n cuca unui cine. Ce se ntmpl cu tine?

    - Tu eti marea mea problem. De cnd ai venit aici, mi-ai amintit ct este de bine s te in n brae i atunci, de fiecare dat cnd ajung lng tine, a vrea... El respir adnc i i nchise ochii. Morgan, tu m faci s simt lucruri pe care nu le-am mai simit de civa ani, spuse el, deschiznd ochii. Nu m pot gndi la nimic altceva, dect c a vrea s te ating. S te mngi pn ncepi s torci. i jur pe Dumnezeu c nu tiu dac m mai pot controla. A vrea s te am aici, pe podea. Aici i acum. S te ptrund pn cnd nu mai rmne nimic din nimic. Ea l privi uimit, i se mbujorar obrajii. Buzele i se desfcur.

    - i cine te reine? l ntreb ea. El gemu i o apuc. Ea i se strecur n brae. Buzele lor se unir ntr-un srut care i penetr sufletul. i introduse limba n gura ei i i-o explor adnc. Ea avea gustul cafelei pe care o buser dimineaa mpreun. Dulce. Nu s-ar mai fi eliberat. Minile lui coborr pe materialul costumului, pe coapsele ei.O trase i mai aproape, vrnd s-o striveasc sub el, pn va geme de plcere.

  • Aria verii

    - O, Justin, opti ea. Mi-ai lipsit.i el i simise lipsa. Nu tiuse ct de mult i-a

    lipsit pn n acel moment. i ridic fusta, vrnd s-i simt pielea goal. Degetele lui ajunser n locul n care ciorapii erau prini n jartier. Dumnezeule, ce purta. Degetele i alunecau peste fesele rotunde, simind mtasea moale ntre ele. De la distan, auzi un zgomot ca o btaie uoar n u. l ignor prefernd s-o srute n continuare. Ea se mngia de corpul lui, ca o pisic ce vrea s fie mngiat. El o trase mai aproape, lipindu-i coapsele de ale lui. Ciocnitul din u se intensific. El gemu. Voia ca cel care btea la u s plece. Sau s spun tare ce vrea. Dar, n cele din urm auzi vocea Soniei Garcia i a unui alt brbat i Justin tiu c ei trebuiau s nceteze. Cu greu o mpinse pe Morgan i deschise ua. Fusta ei czu la loc.

    Vocea Soniei fu ca un cuit fierbinte.- Adam Smiley, nu vezi c oamenii tia vor s

    fie singuri?

  • Faye Hughes

    Capitolul 4

    Fr a-i mai simi picioarele, Morgan se rezem de birou i rmase uitndu-se la omul cu prul rou care tocmai intra n birou! lui Justin, cu Sonia pe urmele lui.

    - Adam, te previn, i spuse Sonia. i puse minile pe olduri i se aez n faa lui Adam.

    - Dac nu pleci chiar acum, cred c-o s-i rup ceva vital.

    - Am nevoie s vorbesc cu Justin, un moment, i spuse el, ncercnd s treac de ea.

    - Nu.

    v

  • Aria verii

    Adam se uit peste umr la Justin, care i ndrepta cravata. Adam se opri dintr-o dat. Se uit la Morgan, care i netezea faldurile fustei. Obrajii lui se colorar dintr-o dat.

    - 0, Doamne, am ntrerupt ceva important aici?

    - Ce crezi, geniule^l ntreb Sonia.Morgan ncerc s rd, dar avea deja pro

    bleme cu respiraia. i puse mna dreapt pe piept i se uit la Justin, care era n aceeai stare ca i ea. Era surprinztor, se gndi ea, ce poate face un simplu srut. Dei niciodat srutrile lui Justin nu erau ceva simplu. De fapt, ce se n- tmplase acum, era asemntor doar cu ceea ce pise ea n copilrie, cnd czuse dintr-un copac. Se lovise att de tare, iar frunzele czuser odat cu ea. Numai c atunci nu-i putea aminti ca pielea s i se fi fcut aa cum se fcuse la atingerea iui. Justin i trecu mna prin pr i se ndeprt de birou.

    - E-n ordine, Sonia spuse el. Vocea lui sun ca i apa turnat peste crbunii ncini.

    - Pentru ce ai venit s m vezi? Adam clipi de cteva ori i se nroi.

    - Am primit un fax de la tipografie, i spuse el. Au ncorporat modificrile pe care le-ai cerut.

    ---------------------------- C 55 ) ------------- ------------'

  • Precum i participarea domnioarei Tremayne.Sonia ddu din cap.- Ticlosule, murmur ea pentru a doua oar,

    apoi se ntoarse i prsi biroul.- Este nevoie de aprobare, pentru ca s-i

    poat da drumul, spuse el. Mie mi se pare bine dar nu vreau s autorizez pn cnd nu-i dai i tu acordul.

    Justin ddu din cap.- Unde este faxul? Adam i ddu lui Justin

    cteva foi de hrtie, pe care Justin ncepu s le revizuiasc. Privirea lui Adam se ls spre podea.

    - mi pare ru, i mi cer scuze pentru deranj, mai spuse el.

    Justin ridic din umeri.- Dup cum i-am mai spus, nu este nici o

    problem.Morgan l nvlui i ea pe Adam ntr-un zmbet

    cald.- Aa este, murmur ea. Eu i Justin treceam

    n revist programul simpozionului. Ea spera c srutul dintre ei era nceputul lucrurilor care aveau s urmeze ntre ei. Ea se ndrept spre Adam i-i ntinse mna. Snt Morgan Tremayne. Este o plcere s te cunosc, Adam. Tu eti asistentul lui Cappy, nu-i aa? Adam ddu din cap.

    ( Faye Hughes_________ ) -

    V J

  • Aria verii

    - Plcerea este a mea, domnioar Tremayne.- Morgan.Adam se nclin.- Nici nu tii ce ncntat m simt de parti

    ciparea dumneavoastr la simpozion. E.J. este unul din autorii mei preferai. Am citit tot ce a publicat.

    - Adevrat? El o aprob i apoi ncerc s-i argumenteze, spunndu-i titlurile publicate de E.J. Tremayne. nc zmbind, Morgan acord toat atenia cuvenit vorbitorului. Ea ntlnise multe articole ale lui Adam Smileys, care dedicase multe studii tatlui ei, cu aceeai veneraie pe care o acorzi personalitilor sau stelelor de cinema. Ea nvase n timp c totui cea mai uoar cale de a trata aceti oameni era s-i lase s spun ce voiau, ntrerupndu-i din cnd n cnd cu un zmbet. Ea se uit la Justin, care se ndreptase spre bibliotec. Se uit la fax de parc era scris n hieroglife. Ea zmbi i mai mult. Ceva i spusese c acel srut dintre ei l fcuse s cad i pe el din acelai copac din care czuse ea. Ce nu tia ea, era ce inteniona Justin s fac. Cu alte cuvinte, el o va sruta din nou, aa cum spera ea, sau nu?...fascinat de felul n care l folosea ca pe un caracter secundar, l auzi ea pe Adam. n spe-

    C L J

  • cial n lucrrile sale trzii.- Mda, murmur ea i se ndrept spre Jus

    tin. l simi ncordat. ntinse mna dup fax, l- sndu-i degetele n mod deliberat s le ating pe ale lui.

    - Cum este? ntreb ea.El i ntlni privirea i ea i putu citi dorina care

    mocnea n adncul ochilor lui verzi.- Summer Heat este una dintre nuvelele lui,

    spuse Adam, dei eu am considerat ntotdeauna c ar fi trebuit s ia premiul Pulitzer pentru Aman- da mbrcat n negru. Tu ce spui, Morgan? Care este lucrarea ta preferat?

    Morgan i trecu degetele peste ncheietura minii lui Justin i l simi nfiorndu-se. Ochii lui se nchiser pentru un moment.

    - Nuvela mea preferat? ntreb ea. E greu de spus. Cred c este Amintindu-ne de Bijou. Era una din nuvelele cele mai prost cotate ale tatlui ei, i era departe de a fi preferat de ea.

    - Amintindu-ne de Bijou este despre un brbat care se decide s ctige inima fostei lui prietene, la douzeci de ani dup ce s-au desprit. Unii au considerat c este o ncercare disperat a unui om de a-i rectiga tinereea pierdut.

    Dar nu i Justin. n teza lui de doctorat, el

    "-------------------------------- C 58 ")---------------------------------

    ( Faye Hughes_______

  • Aria verii 3 ^sugera c mesajul nuvelei era c niciodat nu e prea trziu s lupi pentru dragoste.

    - Amintindu-ne de Bijou, spuse Adam. Interesant alegere.

    Justin se ncrunt i apoi deschise ochii.- Ai numrul de telefon de la tipografie? l n

    treb el, ndreptndu-se spre birou.- Da, spuse Adam. l am n birou. S sun i s

    I le spun c pot ncepe?Justin l privi o clip, apoi i spuse:- O s-i sun eu. Cred c-o s merg cu tine

    acum, la birou, s iau numrul. A mai vrea s mai discut cteva probleme cu Leonard, nainte de a suna. Apoi, Justin se uit la Morgan.

    - Nu va dura dect vreo dou minute. Cel mult jumtate de or. Ar fi bine dac te-ai apuca s aterni pe hrtie prelegerea. nainte ca ea s poat spune ceva, Justin prsi ncperea cu Adam pe urmele lui. Morgan oft. Ar fi trebuit s-i dea seama c Justin va ncerca s o evite. Se aez n scaunul lui de piele. Se aplec i deschise calculatorul care se afla n faa ei. Discul din interior fcu un zgomot ca un bzit, nclzin- du-se. Apoi, Morgan zmbi i se ls pe spate n scaunul de piele. Aceast fug de ea nu-i va ajuta deloc lui Justin Stone. Ba din contr. ncercarea

    ( J j

  • Faye Hughes )

    lui de a opune rezisten o fcu s se ambiioneze i mai mult.

    Cnd Justin se ntoarse la birou, peste patruzeci i cinci de minute, o gsi pe Morgan lucrnd la calculatorul lui. i scosese jacheta i lucra la tastatura cu pricepere i cu hotrre. Toat atitudinea ei i readuse o mulime de amintiri. Toate erau plcute. Rmase aa, urmrind-o un moment. Morgan i introdusese pe calculator notele de la lucrarea de doctorat. Pe atunci, nu avusese de ales, dect s ncerce s bat rapid, dei el fcea destul de multe ntreruperi, adugnd i modificnd tot timpul. Dei tia c nu trebuia s-o deranjeze, nu se putuse opri. n acele zile nu se gndea dect la felul n care ar reaciona Morgan, dac ar atinge-o. Dac ar sruta-o. Dac ar face dragoste cu ea. i nchise ochii i respir adnc. Lucrurile nu se schimbaser prea mult, totui, se gndi el i amintirea srutului lor i invad mintea.

    La naiba.i strnse pumnii. N-ar fi trebuit s-i piard

    controlul, aa cum o fcuse. El n-ar fi trebuit s

    v

  • r~G Aria verii vcedeze dorinei care se nfiripase ntre ei, de cnd o gsise stnd pe biroul lui, cu douzeci i patru de ore n urm. Oare nu nvase nimic din^lecia pe care o primise de la ea, prima oar? Dar tia rspunsul, chiar nainte de a-i pune ntrebarea. Nu nvase nimic din ceea ce se ntmplase. i probabil c nu se va nva niciodat minte, n ceea ce o privea pe Morgan Tremayne.

    Adevrul era c o dorise de cnd o vzuse prima dat, cu muli ani n urm, n Mississippi. Cu toate astea se nvrtiser unul n jurul celuilalt vreo jumtate de lun. Flirtaser. Dansaser. Tn- jiser unul dup cellalt. Cnd, n cele din urm, elo srutase n biroul tatlui ei, se dezlnuise ceva slbatic ntre ei. Se ivise ceva animalic i pasionant, i fuseser destul de nebuni pentru a distruge, chiar n acel nceput, lampa mtuii Libby i toate planurile pe care i le fcuse el pentru urmtorii zece ani. De atunci, nimic nu mai fusese la fel. El nu mai tia dect c o iubea pe Morgan i c nu mai putea tri fr ea.

    i dup cteva sptmni se cstoriser i dragostea pentru ea fusese ceva nltor. Faptul c o pierduse l descumpnise i i modificase toat viaa.

    - Bun, iubitule. Accentul ei sudic i provoca

    -------------------------------- ------------------------------------------------

  • Faye Hughes

    fiori. i deschise ochii i o vzu stnd exact n faa lui. Bluza ei de mtase bej i mbrca snii curbn- du-se perfect i expunndu-i acele brae perfecte, bronzate. Acele brae ale ei care l mbriau aa cum nimeni altcineva n-o putea face. Justin i inu respiraia.

    - Unde-i Sonia? ntreb el. Morgan ridic din umeri.

    - Spunea ceva despre nite comisioane. Se auzi deodat zgomotul imprimantei care ncepuse s scoat un document transmis de calculator. Ea zmbi i i mngie pieptul cu minile, lsndu-le s coboare ncet spre oldurile lui Justin. l nvlui parfumul ei, ngreunndu-i respiraia. Inima lui Justin ncepu s bat tot mai tare. Acea foame de ea pe care o simise atia ani, l cuprinsese din nou.

    - Cred c a plecat ca s ne lase singuri. Nici ei nu i-a plcut felul n care a dat buzna Adam.

    l srut pe brbie. Buzele ei erau moi, ca nite aripi de fluture.

    - Vino s discutm despre asta. i pe mine m-a deranjat.

    Justin i lu ambele mini n ale lui.- Morgan, i spuse el cu o voce nbuit.

    Cred c ar trebui s stm de vorb. Trecu pe lng ea i se ndrept spre biblioteca din cealalt

    ----------------------------------T T ) ----------------------------------

  • r - CAria verii I

    parte a camerei.- Bine, i spuse ea. N-ar fi mai bine s m

    srui din nou? El o privi nedumerit. nc o dat, Morgan i aruncase acel zmbet al ei care i amintea de Scarlett OHara. Cea care l lovise pe Rhett cu pumnii.

    - tii c a vrea s m srui din nou. i el ar fi vrut acelai lucru. Ceea ce fcea parte, se gndi el, din problemele lor curente.

    - N-ar fi trebuit s te srut, i spuse el, ncer- cnd s se menin pe poziie. Cu ochii uor ndurerai, ea se aez pe birou i i puse picior peste picior.

    - Poate c n-ar fi trebuit, dar a fost perfect. Cu excepia locului i a momentului.

    - A fost o greeal...- Cine spune c a fost o greeal? Doar nu

    m-ai auzit plngndu-m de nimic.- Morgan...- Dragul meu, a fost un srut nemaipomenit.

    Ai ncredere n mine. Poate c i-ai fcut probleme c i-ai pierdut ndemnarea. Vino ncoace.

    Ea l trase mai aproape.- N-ar fi trebuit s se ntmple, i repet ei.O privi un moment.

    I - i nu se va mai repeta.

    J

  • Faye Hughes ___ )-x

    Morgan se ncrunt.- De ce?- Cred c tii foarte bine de ce.- Nu, nu tiu, zise Morgan cu o voce ngri

    jorat. Nu neleg de ce faci o problem din asta. Sntem amndoi aduli. Sntem amndoi liberi. i mai tiu c i tu m doreti la fel de mult.

    - Morgan, oprete-te.- Justin, nu poi s-mi spui c n-ai simit la fel

    ca mine. Aceeai stare minunat. Aceeai pasiune. Nu-mi poi spune c dac Adam n-ar fi dat buzna aa cum a dat, noi n-am fi fcut dragoste. Amndoi tim c ne-am fi iubit.

    Justin i evit privirea. Nu vreau s mai simt acele senzaii. Nu vreau s te mai doresc aa cum te doresc acum. Ce-a fost ntre noi s-a terminat cu mult timp n urm. Trebuie s ne continum fiecare viaa. i ntoarse privirea spre ea.

    - Nu poi s m nelegi? o ntreb el.Morgan continua s-l priveasc. i mai zmbea,

    dei n ochi i apruser umbre de durere. Zm- betul pe care l afia acum fcea parte din arsenal. Era zmbetul pe care nvase s-l afieze la colile pe care le frecventase datorit averii tatlui ei.

    J

  • r~C Aria verii >- A fost numai un srut, Justin, spuse ea ncet.

    Cobor de pe birou i se ndrept spre imprimanta care-i editase textui prelegerii ei de la simpozion. A fost doar un mic srut. Nu-I mai face s par ceva pentru care trebuie s te blamezi. Justin o privea uimit.

    - Nimeni nu m poate nelege, i murmur el, mai mult pentru sine.

    Figura brzdat de trecerea timpului l fcea pe Leonard Capshaw s arate mai btrn dect era.

    - Cafeaua nu este prea slab?Morgan ncepu s rd i ntinse mna dup

    ceac.- Cappy, este chiar foarte bun. Numai c eu

    snt puin cam distrat n seara asta. Stteau pe o teras care ddea spre Pacific, ascultnd zgomotele fcute de cei care fceau surf i de un grup de vizitatori care se amuzau cam tare. Morgan sperase s poat petrece seara cu Justin, dar el avusese o edin a comitetului de redacie - sau era ceva organizat n mod special pentru a o evita

    v.

  • Faye Hughes

    pii oti. Aa c ea fusese nevoit s accepte invitaia lui Cappy. Totui, nu-i putea lua gndul de la Justin. Nu putea s nu se gndeasc la srutul lor, la felul n care el o mbriase. Sau la cele spuse de el dup aceea, privind imposibilitatea relurii relaiilor dintre ei. i simea vechea ran redeschis.

    - Cum stai cu prelegerea pentru simpozion? o ntreb el. Eti mulumit?

    - Da. Mi-am redactat prelegerea azi-diminea. Voi vorbi despre viaa tatlui meu, amintirile mele legate de el.

    - Cred c va fi ceva interesant. Cred c vei capta atenia auditorului.

    - Aa a spus i Justin. Ea lu o gur de cafea i aez cecua la loc pe msu.

    - i ce ai de spus despre dragul nostru profesor Stone? ntreb el, curios. i-a fcut plcere revederea cu el? tiu c uneori este destul de greu pentru unii care trebuie s lucreze cu fostele lor soii, la vreun proiect.

    Morgan l privi uimit, apoi izbucni.- Vrei s spui c ai tiut n tot acest timp de

    cstoria mea cu Justin? i n-ai spus nimic despre asta ieri, n restaurant? L-ai lsat acolo, s fiarb n suc propriu, ntrebndu-l dac ne cu-

    V.

  • Aria verii

    noatem de mult timp?Cappy ncepu s rd.- Speram ca el s vin la mine i s-mi spun:

    Cappy, ea este nevasta mea. Dar Justin este o persoan aparte. Vrea s se respecte ntotdeauna graniele dintre viaa lui profesional i cea personal. Eu i respect convingerile. Cappy i lu pipa. Lovi uor partea mai proeminent de scrumier, mai puse puin tutun i aprinse chibritul. O arom plcut de tabac se risipi n jurul lor, transportnd-o n timp, n anii copilriei. Ea zmbi.

    - Mtua ta, Libby mi-a scris despre el, i spuse Cappy. Aa c am tiut c el era soul tu, de acum ase ani. L-ar fi ajutat mult n cariera lui dac s-ar fi tiut c el este ginerele lui E.J. Tremayne, avnd n vedere specialitatea lui. Dar n-a spus nici un cuvnt nimnui. Nici mcar cnd i-am spus c E.J. mi-a fost prieten.

    - Da, aa este el. Niciodat n-a vrut s-i fac publicitate cu numele tatlurmeu. A preferat s-i realizeze singur cariera.

    - Da, este foarte mndru. Cred c E.J. l-ar fi plcut mult. Este un tnr reuit. Morgan i rspunse:

    - Aa gndesc i eu.

  • Faye Hughes

    Cappy ncepu s scoat fum din faimoasa lui pip.

    - Deci, ce s-a ntmplat ntre voi? ntreb el. Dac este ceva care nu se poate spune, nu m intereseaz. Dar vzndu-v cum v uitai unul n ochii celuilalt seara trecut, m-am ntrebat ce s-a ntmplat cu voi. Mtua ta Libby, mi-a spus c n-a vzut doi oameni mai ndrgostii ca voi. A suferit mult, cnd v-ai desprit.

    Morgan lu din nou ceaca de cafea n mini. Mtua Libby nu fusese singura care suferise.

    - Nu tiu, Cappy. Poate c am fost prea tineri. Poate c ne-am grbit cu cstoria. Ridic din umeri i ncepu s soarb din cafea. Am fost supui la o mulime de presiuni. Justin trebuia s-i termine teza i nu tia cum s fac s nu cheltuiasc din banii mei. Iar eu n-am prea tiut cum se poate tri i cu bani puini. De asemenea eu voiam s ieim n fiecare sear ca n timpul facultii cu colegii, iar Justin avea de lucru.

    Cappy ncepu s zmbeasc.- Nu mi-am gsit nc drumul n via i nc

    nu tiu ce vreau s fac cu viaa mea. Morgan puse la loc ceaca de cafea, pe mas.

    - Oricum. Am nceput de la lucruri mici i uite unde am ajuns. Morgan nu tia sigur de ce nu

  • Aria verii

    voia s-i spun lui Cappy c nu erau nc divorai. Poate pentru c voia s respecte dorina lui Justin de a-i pstra secret viaa personal. Apoi, se gndi c era mai bine s nu-i destinuie acest secret lui Cappy, pentru c ar fi trebuit s-i spun i restul. Adic sperana ei c autoritile din Costa Rica le vor mai da ansa s-i ncerce norocul nc o dat.

    i mai era team c dac va spune acest lucru, va atrage nc o dat neansa asupra lor.

    - Dar tu l-ai iubit, i spuse Cappy, ncet.- O, sigur c da. Ea l privi pe Cappy i-i zmbi.

    nc l mai iubesc.i era i mai hotrt s-l rectige. Indiferent

    de cte ori ar fi respins-o el.

    < j T )

  • Faye Hughes

    Capitolul 5

    La apte i jumtate dimineaa urmtoare, Justin intr n buctrie i se opri.

    - De ce te-ai mbrcat aa? ntreb el. Ai terminat prosoapele i tricourile? Morgan se ntoarse spre el i-i zmbi.

    - ncercam s m supun regulilor instituite de tine, dragul meu, i replic ea. Vocea ei, cu inflexiuni, era mai uoar ca o atingere. El ncerca s se conving c era insensibil la toate acestea, dei amndoi tiau c nu era aa.

    - Ce s-a ntmplat? l ntreb ea. Nu este destul

  • Aria verii

    de decent pentru tine? Fcu o piruet, cu braele desfcute. Pijamaua cu bleu i alb pe care o purta era att de larg pentru ea, nct mnecile i atrnau i corpul ei i pierduse orice form. Cu toate acestea, el o mai considera cea mai sexy femeie din lume.

    - Ei, merge, i spuse el i-i zmbi. Se rezem de u, ncrucindu-i braele la piept.

    - Cnd le-ai luat? o ntreb el.- Asear. Aps butonul filtrului de cafea. Am

    vrut s-i fac o surpriz, dar pe la unsprezece am renunat. Se uit peste umr, la el. Spune-mi te rog, Justin, toate adunrile voastre dureaz pn dimineaa? Sau a fost ceva special?

    Justin ridic din umeri.- Am avut prea multe probleme de discutat.Toate problemele lor se terminaser pe la ora

    nou. El ncercase s fac ntlnirea mai lung, dar colegii lui l admonestaser, rznd, desigur, c au i familii, chiar dac el n aparen nu avea.

    Condusese puin, se mai uitase printr-o pape- trie cu program de noapte i se plimbase mult pe plaj. Fcuse orice, pentru a-i omor timpul. Orice pentru a o evita. Cnd, n final gsise curajul de a veni acas era ora dousprezece i Morgan

  • H t Faye Hughes 3 '"dormea. ncercase s fac acelai lucru a doua zi, s-o evite, cu toate c tia c era o btlie pierdut. Trebuia s aib confruntarea cu ea, mai curnd sau mai trziu. Tot aa, trebuia s admit c ceea ce fusese odat ntre ei nu se terminase.

    - tii, i spuse ea, nu era necesar s te ascunzi toat noaptea. i promit c n-o s te mai atac din nou. Dei a putea cere nite explicaii. Privirea ei alunec spre pieptul lui gol i spre pantalonii de un gri-deschis pe care i purta. Sau nu cumva aceste reguli privind mbrcmintea nu i se aplic i ie? l ntreb ea.

    - Asta este casa mea, i spuse el, ndrep- tndu-se spre bibliotec. Deci, regulile nu mi se aplic.

    - Chiar aa?Morgan se aplec spre mas i-i zmbi.- Ei, e drept ce faci? l ntreb ea. Tu i permii

    s defilezi pe jumtate dezbrcat, iar eu...- Nu snt pe jumtate dezbrcat.- Partea de sus, este... i am memorie destul

    de bun pentru ca s mi-o amintesc i pe cea de jos.

    El putea spune acelai lucru despre ea. Imaginea trupului ei i era ntiprit pentru totdeauna.

    (J T j

  • Aria verii

    Cu pijama, sau fr ea, el tia cum arta trupul ei dezbrcat. Tare. Bronzat. Cu numrul necesar de unduiri. Snii i erau rotunzi. Nu erau prea mari, nici prea mici. Erau de dimensiunea necesar pentru a fi cuprini n palmele lui. i sfrcurile lor se ntreau cnd erau atinse. El deschise dintr-o dat dulapul i lu dou cni.

    - Dar, dac eu umblu pe aici tot aa dezbrcat te bosumfli. Acum, te mai ntreb nc o dat. E corect? Justin se uit la ea. Morgan l privea cu ochii ei albatri, care parc ascundeau o bucurie interioar. i vzu pielea bronzat prin deschiztura pijamalei. Dumnezeule, cum o mai dorea. Ar fi vrut s-o trag n braele lui, s-i treac degetele prin prul ei negru i moale, s-i srute gura, ca un pirat din secolul trecut. Ar fi vrut s-o fac s-i strige numele, n timp ce el i sruta fiecare bucic de piele, s fac dragoste cu ea, cu o frenezie care n cele din urm i-ar fi lsat pe amndoi epuizai.

    Strnse i mai tare n mini ceaca de cafea.- Viaa nu este numai corectitudine, Morgan, i

    spuse el. Dac ar fi fost, divorul nostru ar fi mers fr probleme.

    i el n-ar mai fi dorit-o att de mult i dup ase ani. Ea se ncrunt.

    - C z D -

  • { Faye Hughes

    - Din ceea ce spui, lai s se neleag c eu snt vinovat de asta. i eu am fost la fel de surprins cnd Boyd Paul mi-a adus vestea. Cafeaua ncepuse s fiarb. Aroma ei umplu ncperea.

    - Acum, d-mi cetile, drag, nainte de a le sparge, i spuse ea. Degetele ei l atinser uor cnd ea i lu cetile, iar corpul lui reacion imediat. El respir adnc. *

    - O, s nu uit, i spuse ea, voi avea nevoie de cecul tu n dimineaa asta.

    i ntoarse capul spre ibric. Vocea ei suna normal, de parc n-ar fi fost deloc afectat de prezena lui. Se comporta de parc dorina care i curgea lui n vene n-ar fi influenat-o deloc.

    - Care cec? ntreb el.- Cel pe care mi l-ai promis pentru organizaie.

    Nu poi spune, domnule Stone, c nu-i aminteti promisiunea fcut, pentru dou sute de dolari.

    - La nceput era de cincizeci, dac nu m nel.

    Morgan i ntoarse privirea i i zmbi.- O s scriu cecul, acum, i zise el.- Bine. l-am promis lui Cookie - ea este di

    rectorul nostru operativ - c-o s i-l dau mpreun cu alte acte ale filialei din Santa Barbara. tii, mai spusese ea gndind cu voce tare, cred c ar fi

    V,

  • Aria verii

    trebuit s-l fac i pe Cappy s doneze asear. Justin se ncrunt.

    - Am crezut c ai fost plecat la cumprturi asear.

    - O, am fost. Dar asta a fost mai devreme, nainte de ntlnirea cu Cappy.

    Justin o privi un moment simind ca o lovitur n stomac.

    - Pentru Dumnezeu, Morgan, omul acela i poate fi tat.

    Morgan l privi dezorientat, de parc Justin i-ar fi pierdut minile. Ceea ce, probabil, se i ntmplase.

    - Dragul meu, ce tot vorbeti acolo? N-am spus c am avut ntlnire cu el. Am luat masa mpreun, doar. Am vorbit despre timpurile care nu se vor mai ntoarce niciodat. Ea l privi din nou, cteva secunde i i zmbi. Crede-m. Nu ai motive s fii gelos pe el.

    - Nu snt gelos.- O, atunci de ce ai devenit dintr-o dat aa

    de rzboinic?Morgan i lu ceaca de cafea i iei din bu

    ctrie.- N-a fi vrut s-l bat prea tare. Poate doar s-i

    dau cteva palme.

    v j

  • Faye Hughes

    i ea, avea dreptate. Era geios. Devenise deodat gelos pe Cappy sau pe oricare alt brbat care ar fi putut iei cu ea. i trecu degetele prin pr. La naiba. Poate c ar fi trebuit s lase cafeaua i s fac un du rece.

    Morgan prinse partea de sus a ciorapului de portjartier i apoi i ncl pantofii. i netezi cutele combinezonului i se mbrc cu rochia de culoarea tutunului, care sttea ntins pe pat. Se auzi o btaie n u. Ea privi peste umr, la timp pentru a vedea cum se deschide ua i Justin intr n camer.

    - Morgan, uite cecul pe care i l-am promis...Deodat, i pieri vocea. Se opri i se uit la ea.

    Ea se ntoarse ncet ctre el. Ar fi putut ntinde mna dup pijamaua care era pe pat. Tot aa de uor, cum el ar fi putut prsi camera. Dar nici unul din ei n-o fcu. Privirea lui alunec ncet pe corpul ei, cercetnd-o prin mtasea combinezonului. Mngind-o. Fcnd-o s ia foc. Ea l auzi respirnd.

    - La naiba, murmur el. Apoi zmbi. Ochii lui

    V. Cz?D

  • Aria verii

    deveniser gri, cu lumini verzui; corpul i devenise rigid din cauza tensiunii. Putea s vad cum i cretea dorina cu fiecare secund. Ea tia c era dorit. El o dorea att de tare i ea de abia atepta mbriarea lui. Ea nu tia ns dac Justin era gata s recunoasc ceea ce simea. Morgan fcu un pas ctre el.

    - Eu... am venit..., aici, i spuse el.Puse cecul pe mas, de unde czu pe podea.

    Apoi se ntoarse i iei din camer, nchiznd ua n urma Iui. i, dup cteva secunde, ea auzi zgomotul fcut de du. Ea zmbi trist i lu cecul de pe podea.

    Bietul Justin, se gndi ea. i apa curse mult vreme.

    Dup cteva ore, n acea sear, Morgan se strecur pe unul din scaunele libere din sala n care Justin i inea prelegerea despre literatura american. Ea ar fi preferat s stea n fa i s asculte prelegerea, dar nu fusese invitat. Cnd i spusese lui Justin c ar vrea s asiste la prelegere, el i interzisese. Pe moment, Morgan crezu c el n-o voia n auditoriu ca s nu-i distrag atenia. Se uit n ncpere. Acum ncepea s se ntrebe dac nu cumva adevratul motiv al refuzului lui era faptul c sala era plin n exclusivitate

    ----------------------------------Q D ----------------------------------

  • Faye Hughes

  • r~C Aria veriialesese. Nu descoperea asta pentru prima oar. Justin nutrise ntotdeauna o pasiune pentru literatur, o pasiune care se transmitea celor din jur. n ceea ce le privea pe studentele lui, acestea veneau la nceput atrase de felul n care arta profesorul lor, pentru ca mai apoi s rmn pentru c era un profesor foarte bun.

    - Aceeai afirmaie este valabil i pentru proza scurt, spuse Justin trecnd nc o dat prin faa auditoriului. Cu privirea, cuprinse toat ncperea. O vzu pe Morgan i se opri, ncrun- tndu-se.

    Ce faci aici? prea s ntrebe privirea lui. Ea zmbi i-i fcu un semn mic cu mna. El i fcu un semn discret cu capul spre u, nsemnnd c voia ca ea s plece. Imediat. Morgan ddu din cap i opti ncet: nu.

    - Haidei s discutm despre Amanda ndoliat a lui E.J.Tremayne, continu Justin. n glas i se simea o iritare vdit. Morgan tia c era suprat din cauza ei, i mai tia c probabil va avea de nfruntat suprarea lui pentru c se strecurase n clas, dar nu-i psa. Merita s-l vad pe Justin n aciune.

    - O mireas i pierde soul exact n ziua nunii, continu el. i schimb rochia de mireas cu

    v.

  • Faye Hughes

    haine de vduv i n urmtorii treizeci de ani, i jelete soul. Noi recunoatem inutilitatea gestului ei, dar admitem c simpatizm cu ea, i asta numai pentru ncrctura emoional pe care ne-o transmite Tremayne. Sun clopoelul.

    - Bine. Este destul pentru sptmna aceasta. Vom continua marea viitoare.

    Se auzi un oftat n toat clasa.- i nu uitai s v notai n calendarul vostru

    simpozionul de literatur american, care ncepe luni sear. Profesorul Koenig ine o prelegere despre John Steinbeck. Sper s v revd pe toate acolo.

    - Domnule profesor Stone. O fat burnet i ridic mna. Vrei s ne spunei ce surpriz ne-ai pregtit pentru lucrrile despre Tremayne? Ne-ai inut aa, n suspans, toat luna.

    Se auzi un cor de da-uri. Justin ncepu s rd.

    - De asta se numesc surprize, Melissa. Pentru c nu tii nimic dinainte.

    - Am auzit c fiica lui E.J. Tremayne va fi aici, la simpozion, adug o alt student. Cred c asta este surpriza. Cteva persoane ncepur s murmure n timp ce altele fcur cu totul altfel de supoziii. Morgan se uit pentru un moment la

  • Justin, amintindu-i comentariul lui Cappy despre surpriza11 pe care Justin o avea de dezvluit n timpul simpozionului. Ce punea la cale? se ntreb Morgan.

    - Sosirea lui Morgan a fost o surpriz, spuse Justin. i ntlni privirea i i zmbi.

    /- O mare surpriz, mai adug el. Cteva fete se rsucir pe scaune pentru a o vedea. Dar, eu m refeream la o surpriz de tip istoric. Pentru aceasta va trebui s venii la simpozion. Se auzi un alt murmur prelung i studentele ncepur s-i adune lucrurile i s prseasc sala. Justin se ntoarse la podium i ncepu s-i introduc notiele n serviet, cnd un grup de fete se adun n jurul lui, bombardndu-l cu ntrebri. Morgan se ridic i se ndrept spre el.

    - .... cred c este un gen diferit de publicaie, spunea o student cu prul rou i ochelari cu rame groase.

    - La nceputul povestirii, autorul arat c vrea s fac ceva pentru schimbarea moravurilor, aa este? Mai spunea c era divorat i c lucrurile erau att de diferite n generaia Amandei.

    - Asta ce nseamn? Morgan se opri lng el, simindu-i mirosul plcut al after-shave-ului. l simea ncordat, dar el nu-i acord prea mult

    ( Aria verii ____ j

    v.

  • Faye Hughes

    atenie. Studentele o privir curioase. Una, dintre ele, o blond mai plinu, fcu un semn discret unei alte colege. Amndou se uitar la Morgan i i zmbir.

    - Cred c opera lui Tremayne i ilustreaz viaa, mai spuse studenta cu prul rou. El a scris nuvela dup cel de al treilea divor. Poate a fost prea ndurerat c n-a tiut s-i pstreze dragostea.

    - Tata nu avea regrete niciodat, i spuse Morgan. ntinse apoi mna i-i ndrept cravata lui Justin. Degetele lui o cuprinser imediat de ncheietura minii. Privirea lui se ncruci cu a ei i Morgan i putu citi n ea dorin. Inima ei ncepu s bat vijelios.

    - Tata mai spunea c n via i se ofer o singur ans, continu ea cu vocea pierdut, uitndu-se n ochii lui Justin. De asta spunea c trebuie ca fiecare s profite din plin de ceea ce i se ofer.

    - Eti Morgan Tremayne, spuse studenta cu prul rou. Urm un schimb de cuvinte, apoi se ntoarser i plecar, fr un cuvnt. Morgan se ntreba dac Justin a auzit conversaia lor.

    - Am czut de acord s m atepi n birou, i spuse el. Mna lui i alunec pe ncheietur i ea

    v. /

  • Aria verii

    simi adevrate unde de plcere, care o strbtur n acel moment. Oft i se apropie mai mult de el. Apoi, dndu-i seama ce fcea i nefiind prea bucuros de ceea ce descoperise, i mpinse mna i fcu un pas napoi. Morgan ar fi vrut s-l ating, s-i mngie braele, pieptul, faa. Ar fi vrut s-i simt muchii ncordai i pielea catifelat. Ar fi vrut s vad flacra dorinei care ardea n ochii lui verzi. O dorin care ardea numai pentru ea. Dar nu putu face nimic i cut s par ct mai stpnit.

    - Am renunat la hotrrea aceea. ntotdeauna mi-am dorit s te vd prednd. Acum, am avut ocazia s-o fac.

    - i acum, ce crezi? o ntreb el i trnti capacul servietei.

    - Cred c te iubesc, Justin Stone. Cred c cea mai mare greeal pe care am fcut-o amndoi, a fost plecarea n Costa Rica. i zmbi. Cred... cred c eti un profesor minunat. C studentele tale te respect i te admir pentru ceea ce faci.

    Justin i oferi acel zmbet formal pe care obinuia s-l afieze cteodat.

    - Mulumesc.- i acum, poi s-mi spui care este acea sur

    priz de la simpozion?

    V J

  • Faye Hughes

    - Este numai o surpriz. O mare surpriz. i va trebui s atepi la rnd cu toat lumea s-o afli.

    - Dar, eu snt soia ta.- Fosta mea soie, i reaminti el.- Soie, insist ea. i fiica autorului despre

    care se discut.- mi pare ru.Morgan i trecu degetele peste braul lui.- Sigur c nu este nici o cale prin care a

    putea afla? l simi cum se nfioar.- Nimic. De la mine nu vei afla nimic.- Adevrat? l ntreb ea, venind mai aproape.

    Privirile ei i zboveau pe fa, oprindu-se n dreptul buzelor.

    - Asta sun a provocare. Morgan se aplec apoi i-l srut pe gur. El deveni i mai tensionat pentru un moment, apoi se mai relax. ncepu s rd. Nu trebuia s fi la Centrul acela a! copiilor? o ntreb, mpingnd-o spre ieire. El se duse ctre cealalt parte a podiumului. Am crezut c te vei duce acolo, n dimineaa asta. Spuneai c trebuie s transmii nite documente la New Orleans.

    Morgan ridic din umeri.- Trebuie s merg acolo dup-amiaz. Dar am

    amnat pn mine diminea. Se pare c au un fel

    ---------------------------------- C s D ----------------------------------

  • Aria verii

    de criz administrativ acum i mi-au cerut s m reprogramez. El ncepu s urce scrile ctre ieire. Ea l urma. i tu, ncerci s-mi evii ntrebarea, l scii ea din nou.

    Era ca i cum el ar fi ncercat s evite dorina pe care o simea pentru ea.

    - La ce fel de surpriz istoric te refereai?Justin i zmbi.- Este surpriz, Morgan.- Justin...- Nu pot s-i spun dect c este ceva des

    coperit de Adam Smiley n documentele donate universitii de mtua Libby. Ceva... uimitor.

    Morgan se ncrunt. tia c mtua Libby donase universitii cu civa ani n urm cteva cutii cu documente personale ale tatlui ei. Dar Morgan i nchipuise c snt doar scrisori i note privind scrierile lui. Tatl ei inuse i un jurnal i mtua Libby n-ar fi donat nici un fel de acte sau documente de importan istoric.

    - Deci, ce ai descoperit? l ntreb ea, ntor- cndu-i mna sub braul lui. Vreo nuvel nepublicat? Scrisori de la Hemingway? Ce?

    - Nu vei mai smulge nici un cuvnt de la mine. Deschise ua slii i iei pe hol. Morgan l observ pe Adam Smiley, care discuta cu un tnr.

    v.

  • f _______ Faye Hughes_________)

    - Bine, i spuse ea lui Justin. Mai am i alte surse care mi pot oferi informaiile pe care le doresc. Ea i fcu un semn lui Adam.

    - Sper c nu vei avea ndrzneala... i murmur Justin.

    Adam i ntoarse salutul. opti ceva unui prieten i se apropie de ei.

    - Bun, Morgan, Justin. Sntei pregtii pentru cocktail-ul de mine sear? Nu prea snt de acord cu lista invitailor. Ar trebui s invitm strict persoanele care au legtur cu domeniul, din toat California de sud. Am putea invita i un fost preedinte.

    - Ar fi bine, i spuse Morgan, dei nu-i prea psa cte personaliti vor aprea. Pe ea nu o interesa dect misterul pe care-l ascundea Justin. i i plcea s-l necjeasc pe Justin, mai mult dect orice altceva.

    - Adam, spune-mi care este marea surpriz a lucrrii despre tata?

    Adam se uit la Justin.- Dac sufli vreun cuvnt... l preveni Justin.Adam rse nervos.- mi pare ru, Morgan. Nu-i pot fi de folos.

    Este descoperirea lui, nu a mea.- Ei, aa sntei voi, brbaii.

  • H i Aria veriiAmndoi ncepur s rd.Dar ea se hotrse deja s obin informaiile

    de la Justin.l apuc strns de bra i-i zmbi. De fapt, nu-i

    putea dori o sear mai plcut dect aceasta, cnd va ncerca s afle adevrul de la Justin.

    < js T >

  • Faye Hughes

    Capitolul 6

    Dup apte ore, i dup ce luase masa rapid, la un restaurant chinezesc, Morgan se aez pe sofa i ncerc s se concentreze asupra programului simpozionului, dei acest subiect n-o mai preocupa prea mult.

    Cine ar fi putut s-o nvinuiasc? se ntreb ea uitndu-se cu coada ochiului la Justin care sttea lng ea.

    Justin i scosese haina. Aa c Morgan putea s-i vad umerii lai i pieptul prin cmaa de bumbac. Observa c-i slbise cravata - cravata

    < j s T >

  • Aria verii >pe care ea tnjea s i-o prind ntre degete i s-l trag mai aproape de ea. i aminti de ndat ct de bine era cnd fceau dragoste cu orele. Sau felul n care minile lui tiau s-o mngie. Sau cum tiau buzele Iui s-o srute, cu atta tandree. Sau...

    - La naiba, Morgan, i spuse Justin. Nici nu asculi ce-i spun.

    - Poftim? Ea i ridic privirea i ntlni ochii lui ngrijorai.

    - mi pare ru, dragul meu, murmur ea. Parc spuneai ceva despre conferina de pres de sptmna viitoare, nu-i aa?

    - Aa este, dar nu tiu de ce-i mai vorbesc, dac nici nu te oboseti s m asculi.

    - Nu dramatiza, Justin.Ea i zmbi.- Pot s fac fa acestei mici conferine de

    pres fr ca tu s-i faci probleme. El nu pru prea convins.

    - O s pregtesc o mic introducere, continu ea. Ceva despre ct snt eu de impresionat de aceste locuri i despre surprizele pe care mi le oferi tu.

    - Bine, dar cu cocktail-ul de mine sear, cum rmne? Vor fi i reporteri acolo.

    - i? Dac vreunul din ei ncearc s-mi pun

    v C i T >

  • r~~C Faye Hughes

    ntrebri nepotrivite, l voi nfrunta. i, de fapt ce-a putea s le spun? Nu este la fel ca i cnd tu m-ai fi lsat s aflu totul despre aceast mare surpriz a ta. Morgan se aplec spre el i-i lu mna.

    - Dei, ai putea s-mi ncredinezi secretul, dragul meu. N-o s afle nimeni. Indiferent la ce fel de torturi m vor supune. Morgan i mngie mna uor i-l simi tensionat.

    - Frumoas ncercare, spuse el, dar nu merge. Se uit apoi la ceas.

    - Oricum seara asta este pierdut. Mai snt cteva minute pn la apte, iar la apte i jumtate trebuie s m ntorc n campus pentru o ntlnire cu cei din anul nti.

    Morgan ncepu s-l tachineze.- Eti sigur c te duci n campus i nu la o

    ntlnire cu Adam s mai discutai lucrarea privind opera tatei? Ei nu i-ar fi psat deloc dac s-ar fi organizat o asemenea ntrunire. Ar fi fost de preferat n locul uneia imaginare la care ar fi recurs Justin pentru a nu rmne singur cu ea.

    Justin i zmbi.- Snt absolut sigur. Dei va fi i Adam acolo,

    el va trebui s noteze problemele lui Leonard - i nu vom avea timp s discutm. i n-a vrea s te

    v

  • Aria verii

    prind uitndu-te pe gaura cheii.- Nici mie nu mi-ar conveni postura, dragul

    meu.- Morgan...- Dar tu tii cum reacionez eu la surprize. i

    aminteti ce s-a ntmplat cu cadoul de ziua mea, atunci? Ochii lui verzi se ntunecar i obrajii i devenir stacojii.

    - mi amintesc, spuse el. Apoi zmbi. M-ai ne- cji tot timpul.

    - Te-am necjit? Dup cte mi amintesc, m-am aezat n braele tale i te-am srutat pn cnd mi-ai spus.

    - E acelai lucru.- i a fost un cadou att de romantic. Cel mai

    frumos dar pe care l-am primit vreodat. Dovedise prin el, c era omul care o cunotea cel mai bine i o iubea cel mai mult. n primele zile ale cstoriei lor, i mprteau toate secretele, toate amintirile, indiferent de felul lor, printre care i faptul c jucria ei preferat fusese un clu de lemn, Old Chester. Cnd mplinise zece ani, mama ei vitreg donase jucria unui orfelinat, gndin- du-se c Morgan n-ar avea nimic mpotriv. Dar ea avusese. i orict au ncercat s-l recupereze, nu s-a mai putut. Atunci, Justin s-a hotrt ca

    v.

  • - S tii c ar trebui s te trimitem la nite

    'cursuri de specializare n persuasiune, i spuse el. Mna lui se strecur n jurul taliei ei. Degetele lui i cutau pielea, pe sub rochie.

    - Pentru ca s poi comunica, atunci cnd simi nevoia s-o faci, murmur el. ncepu s-i maseze spatele, uor.

    - Am crezut c eu i fac masaj, i spuse ea. El ncepu s rd. Morgan se simea att de bine... i desfcu cravata. Dac vrei, a putea lua un aer de fecioar, i te-a lsa pe tine s faci primul pas.

    - O, nu, i spuse el, gemnd uor. O trase mai aproape. Nu este nevoie, e bine aa. Alunecar pe