1566 Structura Licenta 7564

2
Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Contablitate si Informatica de Gestiune STRUCTURA LUCRĂRII DE LICENŢĂ Capitolul 1. Delimitări conceptuale privind tema aleasa (cadrul teoretic al problemei studiate) Capitolul 2. Studiu de caz privind tema aleasa la S.C. 2.1 Politici contabile privind tema aleasa 2.2 Studiu de caz privind tema aleasa la S.C. Concluzii si propuneri Bibliografie Anexe 1. Cadrul teoretic al problemei studiate va fi redactat într-un singur capitol, care nu trebuie să depăşească 50% din numărul de pagini al lucrării (maxim 50, excluzand anexele). Această parte a tezei realizează o trecere în revistă a teoriilor ştiinţifice din domeniu şi o evaluare critică a literaturii de specialitate relevantă pentru tema cercetată. Se vor prezenta principalele teorii / modele explicative, indicând dezvoltarea si progresul adus de cercetările recente, precum si posibilele lacune sau limite. Trecerea în revistă a literaturii va fi realizată după un criteriu explicit menţionat, care poate fi cronologic, tematic, sau de altă natură. Această parte a lucrării trebuie să demonstreze capacitatea candidatului de a selecta cele mai relevante surse bibliografice, de a le citi si analiza critic, de a-si formula propriul punct de vedere asupra subiectului studiat. 2. Studiu de caz privind tema aleasa presupune prezentarea si analiza operaţiilor economice si financiare ce reflecta tema aleasa. In prima parte a acestui capitol vor fi prezentate politicile contabile (aferente temei alese) ale societăţii la care se realizează studiul de caz. Se va prezenta programul informatic contabil utilizat de entitatea economica analizata. In continuare va fi prezentat studiul de caz privind tema abordata ceea ce presupune prezentarea operaţiilor economice si financiare bazate pe documente justificative. Studiul de caz se va finaliza cu o scurta analiza economico-financiara, pe baza situaţiilor financiare, care sa se bazeze pe elementele din studiul de caz.

description

v gvfvfdf

Transcript of 1566 Structura Licenta 7564

Page 1: 1566 Structura Licenta 7564

Facultatea de Ştiinţe Economice

Specializarea Contablitate si Informatica de Gestiune

STRUCTURA LUCRĂRII DE LICENŢĂ

Capitolul 1. Delimitări conceptuale privind tema aleasa (cadrul teoretic al problemei studiate)

Capitolul 2. Studiu de caz privind tema aleasa la S.C.2.1 Politici contabile privind tema aleasa2.2 Studiu de caz privind tema aleasa la S.C.

Concluzii si propuneriBibliografieAnexe

1. Cadrul teoretic al problemei studiate va fi redactat într-un singur capitol, care nu trebuie să depăşească 50% din numărul de pagini al lucrării (maxim 50, excluzand anexele). Această parte a tezei realizează o trecere în revistă a teoriilor ştiinţifice din domeniu şi o evaluare critică a literaturii de specialitate relevantă pentru tema cercetată. Se vor prezenta principalele teorii / modele explicative, indicând dezvoltarea si progresul adus de cercetările recente, precum si posibilele lacune sau limite. Trecerea în revistă a literaturii va fi realizată după un criteriu explicit menţionat, care poate fi cronologic, tematic, sau de altă natură. Această parte a lucrării trebuie să demonstreze capacitatea candidatului de a selecta cele mai relevante surse bibliografice, de a le citi si analiza critic, de a-si formula propriul punct de vedere asupra subiectului studiat.

2. Studiu de caz privind tema aleasa presupune prezentarea si analiza operaţiilor economice si financiare ce reflecta tema aleasa.

In prima parte a acestui capitol vor fi prezentate politicile contabile (aferente temei alese) ale societăţii la care se realizează studiul de caz.

Se va prezenta programul informatic contabil utilizat de entitatea economica analizata.In continuare va fi prezentat studiul de caz privind tema abordata ceea ce presupune

prezentarea operaţiilor economice si financiare bazate pe documente justificative. Studiul de caz se va finaliza cu o scurta analiza economico-financiara, pe baza situaţiilor

financiare, care sa se bazeze pe elementele din studiul de caz.

Concluziile si propunerile vor prezenta, în sinteză, concluzii din primele 2 capitole, soluţiile propuse pentru rezolvarea aspectelor supuse cercetării ştiinţifice si modalităţile de materializare practică a acestora. În aceasta parte pot fi prezentate şi alte elemente utile în lumina lucrării prezentate (noi direcţii de continuare a cercetării efectuate, polemici ştiinţifice cu puncte de vedere consacrate etc.).

Bibliografia conţine listarea în ordine alfabetică a autorilor, a principalelor surse de documentare privind elaborarea lucrării (atât pentru partea teoretico-metodologică cât şi pentru partea empirică).

Anexele conţin orice materiale relevante pentru lucrare, dar a căror includere în corpul lucrării îngreunează parcurgerea lucrării sau creează sincope de percepere a acesteia. Aici intră: situaţiile financiare, documente justificative si alte documente de evidenţă contabila etc.