13-99a-1998

download 13-99a-1998

of 5

Transcript of 13-99a-1998

  • 7/23/2019 13-99a-1998

    1/5

    Agenia Zonal Cltori Braov

    *** ***13 / 99a / 1998

    R E G L E M E N T A R IPENTRU CRETEREA GRA!ULUI !E IGURANTA

    IN CIRCULATIA TRENURIL"R !E CALAT"RIPE ECTIILE CU PANTE MARI

    I# IMBUNATATIREA TE$N"L"GIIL"R !E C"MPUNERE%REM"RCARE I RE&IZIE A TRENURIL"R CE CIRCULA PE

    PANTE MARI

    1. Utilizarea corespunzatoare a instalatiilor de frinare a trenului

    1.1 Locomotivele electrice (dotate din constructie cu douacompresoare) vor avea ambele compresoare de aer si frina electricain buna stare de functionare, fiind interzisa iesirea din depou cu uncompresor de aer sau frina electrica reostatica defecta.

    In cazul defectarii in parcurs a unuia din compresoare sau afrinei reostatice, trenul respectiv va fi remorcat la coborire pe sectiile

    cu pante mari cu doua locomotive in capul trenului.1.2La remorcarea trenurilor de marfa (cuplu mic) pe sectiile

    prevazute in anexa 8 din Instructia de Remorcare si Frinare nr.2!"##$, dupa verificarea eficacitatii frinelor automate, mecanicul delocomotiva va lua masuri de respectare a vitezei maxime admiseprevazute in livret prin executarea din timp a unei frinari de serviciucu o depresiune de cel putin .8%" barr in conducta &enerala, fara aactiona valva de descarcare a frinei locomotivei, daca rotile nuprezinta semne de blocare, urmarind mentinerea vitezei sub cea

    prevazuta in livret in care scop poate utiliza suplimentar frinareostatica a locomotivei.1.3In remorcarea trenurilor mecanicii de locomotiva vor evita

    sa efectueze dupa frinare totala o frinare rapida deoarece in aceastasituatie presiunea de aer in conducta &enerala de aer scade la zero sinu se mai pot compensa eventualele pierderi de aer, iar timpul derealimentare a conductei &enerale pina la presiunea de re&im, invederea efectuarii unei noi frinari, ar fi foarte mare.

    1.4 'e interzice iesirea locomotivelor din depou faramiloacele de blocare a rebinetilor mecanicului verificindu%se

    existenta ceii de blocare si buna functionare a incuietorilor de bloca.

    2. Imbunatatirea reviziilor tehnice la trenurile ce vor circula pesectiile cu pante mari

    *** " ***

  • 7/23/2019 13-99a-1998

    2/5

    2.1In toate statiile virf de panta mentionate in anexa nr. 8 dinInstructia de Remorcare si Frinare nr. 2!"##$, la toate trenurile demarfa si calatori care vor fi indrumate pe sectiile cu pante mari, se vaexecuta in mod obli&atoriu proba completa a frinelor, conformprocesului tenolo&ic aprobat.

    2.2 'e interzice scimbarea numarului sau compunereatrenului de mafra ce urmeaza a circula pe sectiile cu pante mari. Incazuri cu totul exceptionale cind si&uranta circulatiei este periclitata,scimbarea numarului trenului se face numai cu aprobarea scrisa asefului de tura R mentionindu%se tonaul trenului, procentul defrinare, viteza maxima de circulatie a trenului respectiv, cu avizareaprealabila a operatorului +- pentru stabilirea statiilor unde se vorefectua reviziile tenice in tranzit.

    II. IMBUA!A!I"#A !#$%&%'II&%" (# "#)A"A"# *I "#+I,I#

    A #-$I)AM#!#&%" (# "IA A &%-%M%!I+#&%" *I+A'%A#&%" &A UI!A!I (# #/)&%A!A"#

    3. )rivind tehnologia de reparare3.1Imbunatatirea tenolo&iilor de reparare a traductorilor de

    presiune /"0, a triplelor valve ordinare tip '. 1plicarea+prescriptiilor tenice de reparare si probare a robinetilor mecanici2- elaborate de I34R5R13' in anul "#88 si a prevederilorcontinute in Instructia de reparare a frinelor de pe va&oane nr. #68

    pentru distribuitoarele de aer 4"c montate pe locomotive.1menaarea in depouri a standurilor de proba pentru

    verificarea acestor aparate cu ridicarea dia&ramelor de functionare.Robinetii mecanici 2 de la instalatiile fixe de proba a

    frinelor din unitatile de va&oane vor fi verificati si probati pe standulde proba cel putin o data la 7 luni cu ridicarea dia&ramelor defunctionare si vor avea atasate tablite de identificare care sa atestedata verificarii si initialele unitatii verificatoare.

    Fiecare sef de unitate va tine evidenta acestor verificari intr%

    un re&istru separat.'tandurile de proba cu ridicare de dia&rame de functionare sevor omolo&a conform re&lementarilor existente.

    4. )rivind tehnologiile de revizieRevizia intermediara a frinei (RIF) la va&oanele de marfa se

    va efectua in conformitate cu caietul de sarcini nr. ""6!a!"70!col."##8elaborat de catre 9R.

    III. I*!"UI"#A *I *#-!I%A"#A )#"*%A&U&UI (##/)&%A!A"# U!I&I,A! I -I"-U&A!IA !"#U"I&%" )#

    *** 2 ***

  • 7/23/2019 13-99a-1998

    3/5

    *#-!II -U )A!# MA"I

    0. "ecrutarea si selectionarea personalului0.1 :re&atirea, selectionarea personalului de locomotiva

    precum si sta&iile minime de promovare in vederea remorcariitrenurilor de calatori si marfa pe sectiile cu pante mari, se vor efectuaconform re&lementarilor in vi&oare.

    Mecanicii de locomotiva autorizati pentru conducerea trenuluipe pante mari nu vor intrerupe serviciul mai mult de trei luni laconducerea trenurilor pe aceste pante. In caz contrar, vor fi insotiti laun drum de zi si unul de noapte de catre un mecanic instructor carava atesta dupa aceasta, in scris, daca poate sau nu sa fie folosit.

    1utorizarea personalului de locomotiva ce remorca trenuri pepante mari, va fi facuta pe fiecare sectie de remorcare in partestabilita prin turnus si prevazuta in anexa 8 din Instructia deRemorcare si Frinare nr. 2!"##$.

    0.2:ersonalul cu atributii de instruire si control din ramura detractiune trebuie sa indeplineasca conditiile minime de pre&atire sivecime aprobate de onsiliul de 1dministratie al 'ocietatii 3ationalede 5ransport Feroviar de alatori +FR alatori- % '1, respectivonsiliul de 1dministratie al 'ocietatii 3ationale de 5ransportFeroviar de 9afra +FR 9arfa- ; '1, precum si urmatoarele