Ziar de campanie

Post on 24-Mar-2016

255 views 1 download

description

Alegerile generale din 2008

Transcript of Ziar de campanie

** ZZiiaarr ggrraattuuii tt ddee iinntteerreess ppuubbll ii cc ** AAppaarree `̀nn jjuuddee]]uull BBaacc\\uu **

Tinerii preiau [tafetaTinerii preiau [tafeta

EDITORIAL

OMULOMULsfin]e[tesfin]e[teLOCULLOCULDD e 18 ani nimeni nu a mai

trecut prin localitatea ta.Ai fost l\sat de izbeli[te, uitatîn col]ul acesta de rai, populatde oameni tri[ti dar r\bd\tori.Politicienii aveau alte treburi:s\ se îmbog\]easc\, s\ doar-m\ în Parlament sau s\-[icare burdihanul imens, hr\nitcu saci de friptur\ [i tone desictir. Când nevoia o cerea,mai ap\reau pe aici, dar sefereau s\-]i asculte p\surile,trecând în goana limuzineic\tre alte probleme, probabilmai importante pentru ei. Dece s\-i intereseze c\ drumuldin fa]a casei tale nu e asfal-tat, c\ nu ai ap\ potabil\, c\ î]iînc\lze[ti casa a[a cum o f\-ceau [i str\mo[ii t\i? Doar nuaveau nevoie de votul t\u, îlluau ei din alt\ parte, de acolounde al]ii primiser\ toate aces-te lucruri cadou.

CC u votul uninominal situa]iap\rea a se schimba. Poli-

ticienii b\trâni, \ia carora nu lep\sa nici cât negru sub unghiede tine, s-au v\zut obliga]i s\ias\ la cer[it voturi, pentru a-[iputea continua l\f\iala dinParlament. Ar fi fost obliga]i s\vin\ la tine acas\ [i s\-]i expli-ce de ce nu ]i-au schimbat via-]a în bine, de ce o duci greu [ide ce ei sunt ni[te ho]i. Ei bine,nu s-au sinchisit nici m\car s\vin\ la tine, la poart\, pentrua-[i cere scuze. S-au barica-dat în birouri, te-au cople[it cuafi[e electorale [i [i-au pus oa-menii s\-]i repete ca ni[te pa-pagali c\ tot ei merit\ vota]i.C\ cic\ ei sunt singura ta spe-ran]\. Ei bine, NU!

CC orneliu Pricope, candida-tul PNL la func]ia de depu-

tat în localitatea ta, nu faceparte din tagma acelor indivizipe care îi înjuri zilnic, pe careîi vezi la televizor f\când oricealtceva în afar\ de a muncipentru tine. Tinere]ea lui e ochez\[ie a onestit\]ii sale: s-as\turat de acelea[i fe]e tic\-loase care îl reprezentau înParlament [i a decis s\-[i de-pun\ candidatura, în speran]ac\ va putea s\ schimbe cevaîn Bine. Nu se bazeaz\ pegrupuri de interese, ci pe do-rin]a sincer\ de a aduce înaceast\ zon\ beneficiile civili-za]iei moderne. Experien]a îlajut\: în calitate de [ef alAgen]iei de Dezvoltare Local\Bac\u, a pus um\rul la conce-perea [i punerea în aplicare azeci de proiecte finan]ate dinbani europeni. {i la tine se potaduce aceste proiecte, cu aju-torul c\rora ]i s-ar asfalta dru-murile, ai avea [coli [i clinicimedicale moderne [i s-ar pu-tea crea zeci [i sute de locuride munc\ în zon\. CorneliuPricope are deja sprijinul ne-condi]ionat al Partidului Na]io-nal Liberal, al primarului Bac\-ului, Romeo Stavarache, [i alguvernului condus de C\lin-Popescu T\riceanu. Dar arenevoie de cel mai importantlucru: sprijinul [i votul t\u laalegerile din 30 noiembrie2008. Pentru c\ TU nu î]i maipermi]i s\ fii reprezentat deni[te HO}I!

Programul TVpentru acestweekend PPagina 6agina 6

Corneliu Pricope,cel mai bun produsal PNL PPagina 2agina 2

Reporter: „Ce strategie a]i ales pentrua contracara influen]a lui Hrebenciuc?“

Corneliu Pricope: „În mod firesc, în con-di]iile unui stat democratic, chiar [i în cazulRomâniei la 18 ani de la schimbarea regi-mului ceau[ist, un contracandidat al luiViorel Hrebenciuc ar fi trebuit s\ se gân-deasc\ doar la modalit\]ile cele mai efici-

ente de a comunica cu electoratul pentrua-[i transmite mesajele [i propriul programelectoral. ~ns\, în cazul nostru, orice candi-dat care „îndr\zne[te“ s\ ocupe fotoliul dedeputat în detrimentul H-ului, trebuie s\ sea[tepte la o campanie imprevizibil\ [i neor-todox\ în care p\r]ile vizibile ale ei sunt înprocent de 20%, iar 80% se petrece în sub-

teran. Din aceast\ ecua]ie candidatul PSDexclude în mod covâr[itor îns\[i electoratullocal, care în viziunea sa reprezint\ doar omas\ de manevr\ prin care el [i grupul deinterese din jurul s\u î[i consolideaz\ pute-rea [i avantajele nemeritate odat\ la 4 ani.

Continuare `n pagina 4Continuare `n pagina 4

Interviu cu Corneliu Pricope, candidat pentrufunc]ia de deputat `n Parlamentul Rom=niei

CMYK

CMYK