Www.cjgalati.ro Images Stories Comunicate11 Eseu-2015

Post on 25-Sep-2015

7 views 3 download

Transcript of Www.cjgalati.ro Images Stories Comunicate11 Eseu-2015

  • Centrul EUROPE DIRECT Galai Consiliul Judeului Galai

    Str. Eroilor nr. 13A, Galai, cod 800119 Telefon/fax : 0236 410 530;

    e-mail: cie_galati@yahoo.com;

    conducere@cjgalati.ro;

    www.cjgalati.ro

    REGULAMENT DE PARTICIPARE

    I. ORGANIZATORI Concursul de eseuri 9 Mai - Ziua Europei i a independenei de stat a Romniei

    este organizat de ctre Centrul Europe Direct din cadrul Consiliului Judeului Galai, str. Eroilor nr. 13A, 800119, Galai, Romnia, tel/fax: 0236/410 530, e-mail: cie_galati@yahoo.com.

    Participanii la concurs sunt obligai s respecte termenii i condiiile regulamentului oficial al acestuia. Concursul este organizat cu ocazia srbtoririi Zilei Europei 2015.

    II. DESCRIEREA CONCURSULUI Multiplele semnificaii ale Zilei de 9 Mai (Ziua Independenei, Ziua Victoriei i Ziua

    Europei) ne ofer ocazia de a organiza activiti i festiviti pentru a srbtori mpreun aceste momente istorice.

    Concursul se adreseaz elevilor claselor VII-XII din cadrul instituiilor colare din judeul Galai i const n realizarea unor eseuri de ctre elevi n care s fie abordate urmtoarele teme:

    9 mai - Ziua Independenei; 9 mai - Ziua Victoriei;

    9 mai - Ziua Europei;

    Oameni politici remarcabili embleme naionale i europene n slujba marilor idealuri politice.

    Concurenii au posibilitatea ca, mpreun cu profesorii coordonatori i n funcie de afinitile i interesele lor legate de studiul lecturilor, s decid cu privire la subiectele i modul de abordare a acestora, respectnd propria viziune. Un elev se poate nscrie n concurs cu un singur eseu.

    Eseul nu va depi 3 pagini, va fi redactat n limba romn i se vor folosi caractere Times New Roman de mrimea 12, la o distan ntre rnduri de 1,5. Este obligatoriu s se respecte urmtoarea structur: introducere (5-10 rnduri), cuprins, concluzie (5-10 rnduri). Eseul va argumenta ideea din titlu i vor fi indicate referinele bibliografice. Evaluarea eseurilor se va face de ctre o comisie n perioada 1-4 mai 2015 i va ine cont de urmtoarele criterii:

    menionarea corect a numelor personalitilor, a momentelor importante din istoria Uniunii Europene i a Romniei precum i din istoria contemporan - 2 puncte;

    precizia i rigoarea construciei textului i a argumentrii - 2 puncte; gradul de originalitate - 2 puncte;

    respectarea condiiilor de tehnoredactare, aspect general - 2 puncte; se acord 2 puncte din oficiu.

    CONCURS DE ESEURI

    9 Mai - Ziua Europei i a independenei de stat a Romniei

  • Participanii la concurs vor aduce materialele realizate la sediul Centrului Europe Direct Galai, strada Eroilor nr. 13A sau vor transmite aceste materiale la adresa de e-mail cie_galati@yahoo.com. Fiecare eseu va avea trecut pe prima pagin numele i prenumele participantului, vrsta i unitatea de nvmnt pe care o reprezint, precum i un numr de telefon la care va putea fi contactat n cazul n care va fi desemnat ctigtor. Perioada de nscriere la concurs este 1-30 aprilie 2015.

    Rezultatele finale vor fi comunicate n data de 7 Mai 2015, pe pagina de facebook a Centrului Europe Direct Galai, iar ctigtorii vor fi anunai telefonic. Nu se primesc contestaii. Materialele participante la concursul 9 Mai - Ziua Europei i a independenei de stat a Romniei nu vor fi restituite participanilor. n cadrul concursului se vor acorda urmtoarele premii:

    Locul I: Hard disk portabil; Locul II Set tastatur i mouse wireless; Locul III: Suport birou cu funcii.

    Festivitatea de premiere va avea loc n data de 8 mai 2015, locaia i ora fiind comunicate n timp util, pe pagina de facebook a Centrului.

    Reea de centre de informare cofinanat de Uniunea European