Tema 5.5

Post on 30-Sep-2015

214 views 0 download

description

v chiomlk[

Transcript of Tema 5.5

Inserarea ecuaiilor.1. Facem clic n locul unde dorim s inseram ecuaia.2. Din meniulInserare, facem clic peObiecti apoi facem clic pe filaCreare.3. n casetaTip obiect, facem clic peMicrosoft Equation 3.0.4. Dac Microsoft Equation Editor nu este disponibil, instalai-l.5. Facei clic peOK.6. Construim ecuaia selectnd simboluri dinbara de instrumenteEcuaiei tastnd variabile i numere. Din rndul de sus al barei de instrumenteEcuaie, alegem peste 150 de simboluri matematice. Din rndul de jos, alegem ovarietate de abloane i cadre de lucru care conin simboluri precum fracii, integrale i sume.7. Dac avem nevoie de ajutor, facem clic peAjutor pentru editorul de ecuaiidin meniulAjutor.8. Pentru revenire n Microsoft Word, facem clic pe documentul Word.

Inserarea graficelor.Avem dou situaii:1. dac avem un tabel, acesta se selecteaz2. dac nu avem un tabel, se poziioneaz cursorul n locul n care dorim s apar graficul.Din meniul Insert se alege opiunea Picture i apoi Chart. n situaia a doua apare un tabe3. format prestabilit n care se vor introduce valorile dorite.

Prelucrarea graficului: Modificarea tipului de grafic se face prin clic dreapta pe grafic i alegerea opiunii Chart Type.Avem urmtoarele tipuri de grafice: cu bare verticale, cu bare orizontale, cu linii. Prin dublu clic pe fiecare element al graficului se deschide o fereastr cu opiuni pentru stabilireamodului de afiare a acestora (culori, forme). Dac graficul are aspectul dorit, se face clic n afara zonei graficului, iar acesta va fi afiat n pagin. Pentru a face modificri asupra graficului se face dublu clic pe acesta. Pentru tergerea graficului acesta se selecteaz i se acioneaz tasta Delete.