REGULAMENT de organizare i functionare a serviciului ... · m ,1 a& 55- romania judetul iasi -...

Post on 11-Sep-2019

4 views 0 download

Transcript of REGULAMENT de organizare i functionare a serviciului ... · m ,1 a& 55- romania judetul iasi -...

M ,1 A& 55-

ROMANIA

JUDETUL IASI - CONSILIUL JUDETEAN IA51

DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA $1 PROTECTIA COPILULUI IASI

Monoclinal last, Mr. VasiIe Lupu nr. 57A,

Tel.: 0232/477731; 474800; 214972; Fax: 0232/279654; dasiosi(itiasi.rdsmail.ro www.dasiasi.ro

REGULAMENT

de organizare i functionare a serviciului social cu cazare

Av zat,

Centrul de Asistentei si Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane

din cadrul

„Centrului de Servicii Sociale de ingrijire si Asistenta pentru Victime" Ia0

Cod Serviciu Social - 8790 CR-VTP-I

REGULAMENT

de organizare $i functionare a serviciului social cu cazare:

„Centrul de Asistenta s'i Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane"

din cadrul

„Centrului de Servicii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime" la i

ARTICOLUL 1 Definitie (1)Regulamentul de organizare functionare este un document propriu al serviciului social .,Ce trul de Asistenta ci Protectie pentru Victimele Tralicului de Persoane" din cadrul „Centrului de Ser icii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime" Iasi aprobat prin Flotararea Consiliului Judetean Iasi nr. in vederea asigurarii functionarii acestuia cu respectarea standardelor mi ime de calitate aplicabile si a asigurarii accesului persoanelor beneficiare la informatii privind conditiil de admitere, serviciile oferite, etc. (2) Prevederile prezentului regulament sunt obligatorii atat pentru persoanele beneficiare, cat i pe tru angajatii complexului si, dupa caz, pentru membrii familiei beneficiarilor, reprezentan ilor legali/conventionali, vizitatori.

ARTICOLUL 2 Identificarea serviciului social Serviciul social „Centrul de Asistenta si Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane" cod serviciu social 8790 CR-VTP-I, este infiintat si administrat de furnizorul D.G.A.S.P.C. Iasi, acre t itat conform Certificatului de acreditare Seria AF, nr. 001110/23.05.2014, sediul in bid. Chimiei nr, 12, municipiul Iasi.

ARTICOLUL 3 Scopul serviciului social Scopul serviciului social Xentrul de Asistengi Protectie pentru Victimele Traficului de Perso ne" este de a asigura cazarea, hrana, protectia, ingrijirea, asistenta socials, juridica, psihologica si medi ala in vederea reintegrarii sociale a victimelor traficului de persoane.

ARTICOLUL 4 Cadrul legal de infiintare, organizare $i functionare (1.1) Serviciul social Xentrul de Asistenki Protectie pentru Victimele Traficului de Perso ne" functioneaza cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare si functionare a servic ilor sociale, reglementat de Legea nr. 292/2011, cu modificarile ulterioare, Legea nr. 678/ 001 (*actualizata*) privind prevenirea combaterea traficului de persoane, precum si a altor cte normative secundare aplicabile domeniului. (1.2) Standard minim de calitate aplicabil: Ordinul nr. 2126/2014 pentru aprobarea standard lor minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, persoan lor fard adapost, tinerilor care au parask sistemul de protectie a copilului Si a altor categorii de pers ane

3

adulte aflate in dificultate, precum si pentru servicii acordate in comunitate, serviciilor acorda e in sistem integrat cantinelor sociale (Anexa 10).

(2) Serviciul social „Centrul de Asistenra $i Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane' cadrul „Centrului de Servicii Sociale de Ingrijire Asistento pentru Victime" Iasi este infiin aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean Iasi nr. 170/17.05.2017, Para personalitate jun functioneaza in subordinea Directiei Generale de Asistenta Socials Protectia Copilului Iasi.

ARTICOLUL 5 Principiile care stau la baza acordarii serviciului social (1) Serviciul social „Centrul de Asistento $i Proteciie pentru Victimele Traficului de Persoan " se organizeaza Si functioneaza cu respectarea principiilor generale care guvemeaza sistemul nation ,1 de asistenta socialit, precum si a principiilor specifice care stau la baza acordarii serviciilor so iale prevazute in legisla;ia specifics, in conventicle internationale ratificate prin lege si in celelalte acte intema(ionale in materie la care Romania este parte, precum si in standardele minime de ca itate aplicabile. (2) Principiile specifice care stau la baza prestarii serviciilor sociale in cadrul „ Centrului de Asiste let Protecfie pentru Victimele Traficului de Persoane" stint urmatoarele: a) respectarea promovarea cu prioritate a interesului persoanei beneficiare; b) protejarea si promovarea drepturilor persoanelor beneficiare in ceea ce priveste egalitatea de s. si tratament, participarea egala, autodeterminarea, autonomia si demnitatea personals si intreprinde a de actiuni nediscriminatorii si pozitive cu privire la persoanele beneficiare; c) asigurarea protectiei impotriva abuzului si exploatarii persoanei beneficiare; d) deschiderea care comunitate; e) asistarea persoanelor flea capacitate de exercitiu in realizarea si exercitarea drepturilor tor; f) asigurarea in mod adecvat a unor modele de rol si statut social, prin incadrarea in unitate a unui personal mixt; g) ascultarea opiniei persoanei beneficiare si luarea in considerare a acesteia, tinandu-se cont, dup caz, de varsta si de gradul sau de maturitate, de discernamant si capacitate de exercitiu; h) facilitarea mentinerii relatiilor personale ale beneficiarului 5i a contactelor directe, dupa ea cu fra ii, parintii, alte rude, prieteni, precum si cu alte persoane fats de care acesta a dezvoltat legatu i de atasament; i) asigurarea unei ingrijiri individualizate si personalizate a persoanei beneficiare; j) preocuparea permanents pentru identificarea solutiilor de integrare in familie sau, dupa ca', in comunitate, pentru scurtarea perioadei de prestare a serviciilor, in baza potentialului abilit tilor persoanei beneficiare de a trai independent; k) incurajarea initiativelor individuate ale persoanelor beneficiare si a implicarii active a acesto a in solutionarea situatiilor de dificultate; 1) asigurarea unei interventii profesioniste, prin echipe pluridisciplinare; m) asigurarea confidentialitittli si a eticii profesionale; o) primordialitatea responsabilitatii persoanei, familiei cu privire la dezvoltarea propriilor capaci i de integrare socials 5i implicarea activa in solutionarea situatiilor de dificultate cu care se pot confru to la un moment dat; p) colaborarea centrului/unitatii cu serviciul public de asistentA socials.

ARTICOLUL 6 Beneficiarii serviciilor sociale (1) Beneficiarii serviciilor sociale acordate in „Centrul de Asistenja $i Protectie pentru Victi ele Traficului de Persoane" sunt:

din t si ica,

4

- persoane adulte ($i copiii acestora, dupA caz), victime ale traficului de persoane;

(2) Conditiile de acces/admitere in „Centrul de Asistentei yi Protectie pentru Victimele Traficul, i de Persoane" sunt urmatoarele: a) Acte necesare: cererea victimei, adresa cu solicitare din partea organelor de politie abilitate $1 •upA caz, acte de identitate ale beneficiarului. b) Admiterea beneficiarilor in centru se realizeazA numai la solicitarea organelor de politie abilitat (din cadrul BrigAzii de Combatere a Criminalitatii Organizate/Directiei de Investigare a Infractiunil i r de Criminalitate OrganizatA $i Terorism $i Agentia NationalA impotriva Traficului de Persoane), in r gim de urgenfcl, cu acordul scris al victimei §i este conditionata de locurile disponibile in centru. In cazul solicitArii de admitere a unei victime a traficului de persoane din partea unei institutii/ONI sau persoane fizice trebuie sA se realizezeprin stabilirea de cAtre organele abilitate mai sus mention te a statutului de victims a traficului de persoane. c) Admiterea victimei in centru se face cu aprobarea D.G.A.S.P.C. Ia$i, in baza cererii victimei $i a solicitArii organelor de politie abilitate, atat in situatia in care cele douA documente anterior menti nate sunt adresate la sediul institutiei -Serviciul Persoane Adulte in Dificultate cat $i in situatia in care sunt adresate direct la centru unde in majoritatea cazurilor este acompaniatA victima. d) Propunerea privind intemarea victimei, dupti admiterea acesteia in regim de urgent se consemneazA intr-un referat intocmit ulterior evaluarii situatiei psiho-socio-familiale a beneficia lui, prin care se motiveaza necesitatea internArii sale in centru. Referatul este intocmit de speci li$tii centrului in termen de 5 zile de la admitere; cererea este documentul care produce efecte legale pa A la aprobarea referatului de admitere $i emiterea dispozitiei de admitere in centru, dar nu mai tarziu e 5 zile de la data internArii in centru. e) Dispozitia de internare se emite in baza referatului de situatie, se intocme$te de speci li$tii Serviciului Persoane Adulte in Dificultate - D.G.A.S.P.C. Ia§i, este avizatA de serviciul jurid c $i aprobatA de reprezentantul legal al institutiei. fj Contractul de servicii se incheie intre beneficiar conducerea furnizorului de servicii pe o peri • adA determinatA contine serviciile oferite, drepturile $i obligatiile beneficiarului, precum pe eel ale institutiei, respectiv reglementeazA modul $i conditiile de furnizare a serviciilor care beneficiar.

(3) Conditii de incetare a serviciilor in cadrul „Centrului de Asistenicl yi Protectie pentru Victi ele Traficului de Persoane": a) la finalizarea planului individualizat de interventie reabilitarea psiho-sociala a victimei; b) la expirarea perioadei legale de asistare in centru (de maximum 90 de zile; perioada po e fi prelungita, la solicitarea organelor judiciare cu cel mutt 6 luni sau, dupA caz, /Ana la final' rea procesului penal); c) la solicitarea asistatei, cu informarea organelor judiciare, in urmatoarele situatii:

- atunci cand aceasta a identificat o solulie locatives sigurer; - atunci cand aceasta decide revenirea la domiciliul - atunci cand aceasta nu se poate adapts candiliilori regulilor existente din centru $i r fuze

serviciile oferite; d) in cazul incalcArii in mod repetat de cave beneficiar a regulilor interne de functionare ale cent lui, nerespectArii contractului de servicii sau altor abateri comportamentale; e) in caz de transfer in alt centru/institutie in scopul facilitArii accesului la servicii adaptate nev ilor beneficiarului.

Contractul se suspendA de drept pentru o perioada determinate de timp in urmAtoarele sit 'atii: spitalizare care depAseste 24 h, in cazul participArii la evenimente ocazionate de decesul/cAsAtoria unei rude/afin, care implica plecare din centru pentru o perioada care depa$e$te 24 h, alte situatii urgent Acordarea serviciilor este reluatA de drept la momentul incetArii cauzei de suspendare, Ida a ai fi necesarA incheierea de acte suplimentare.

5

Contractul se prelungeste de drept cu perioada (nr. de zile) in care a fost suspendat, in sens I ca la perioada initiald de admitere in centru se va adauga perioada de suspendare si abia dupd aceea va incheia (dacd se impune) un act aditional de prelungire.

(4) Persoanele beneficiare de servicii sociale furnizate in „Centrul de Asistenta Protectie p• tru Victimele Traficului de Persoane" au urmatoarele drepturi: a) sa li se respecte drepturile si libertAtile fimdamentale, fArd discriminare pe bazd de rasa, sex, rel gie, opinie sau orice altd circumstantd personald on social* b) sa participe la procesul de luare a deciziilor in furnizarea serviciilor sociale, respectiv la 1 ea deciziilor privind interventia sociald care li se apnea; c) se li se asigure pdstrarea confidentialitdtii asupra informatiilor fumizate si primite; d) sd Ii se asigure continuitatea serviciilor sociale furnizate atat timp cat se mentin conditiile car• au generat situatia de dificultate; e) sa fie proteja;i de lege at& ei, cat si bunurile lor, atunci cand nu au capacitate de exercitiu; f) sd li se garanteze demnitatea, intimitatea si respectarea vietii intime; g) se participe la evaluarea serviciilor sociale primite; h) se li se respecte toate drepturile speciale in calitate de victims a traficului de persoane.

(5) Persoanele beneficiare de servicii sociale furnizate in „Centrul de Asistentil Protectie Victimele Traficului de Persoane" au urmAtoarele obliga%ii: a) sA fumizeze informatii corecte cu privire la identitate, situatie familials, social* medica A si economic* b) sA participe, in mod activ si responsabil, la procesul de furnizare a serviciilor sociale; c) sd contribuie, in conformitate cu legislatia in vigoare, Ia plata serviciilor sociale furnizate, in fu c;ie de tipul serviciului si de situatia for material* d) sa comunice orice modificare intervenitd in legAturd cu situatia for personal* e) sA respecte prevederi le prezentului regulament.

ARTICOLUL 7 Activitati si fuactii I. Principalele functiile ale serviciului social „Centrul de Asistengi yi Protectie pentru Victi ele Traficului de Persoane" sunt urmAtoarele: a) de furnizare a serviciilor sociale de interes public general/local, prin asigurarea urmAto ele activitAti: 1. reprezentarea furnizorului de servicii sociale in contractul incheiat cu persoana beneficial* 2. gAzduire pe perioadd determinatd, de maximum 90 de zile; perioada poate fi prelungitd, la solici area organelor judiciare cu cel molt 6 luni sau, dupd caz, !And la finalizarea procesului penal; 3. ingrijire personal* centrul pune Ia dispozitia beneficiarilor facilitAtile necesare (said dusuri, purl sanitare, spAlAtorie, uscAtor, produse igienico-sanitare); 4. asistentd social* asiguratd de un asistent social din cadrul „Centrului de primire in regim de ur ntei pentru victimele violentei in familie (domestice)"; 5. asistentd psihologicd, asiguratd de un psiholog din cadrul "Centrului de primire in regim de ur: •nta pentru victimele violet:lei in famine (domestice)"; 6. asistenta medicaid psihiatricA, asiguratd de un medic specialist psihiatru din cadrul "Centrul i de primire in regim de urge* pentru victimele violentei in familie (domestice)"; 7. consiliere juridic* asigurata de un consilier juridic din cadrul Serviciului Juridic Conten los- D.G.A.S.P.C. la§1; 8. educare, asiguratd de educatorii din cadrul „Centrului de primire in regim de urgentil p ntru victimele viokntei in familie (domestice)"; 9. supraveghere;

6

10. paza - asigurata prin planul de Paza $i Aparare incheiat cu Directia Judeteana de Paza si Prot ctie Iasi din cadrul Consiliului Judetean Iasi; 1 1. curatenie. b) de informare a beneficiarilor, potentialilor beneficiari, autoritatilor publice si publicului larg de pre domeniul sail de activitate, prin asigurarea urmatoarelor activitati: 1. Informarea continua a beneficiarilor asupra serviciilor oferite in centru; 2. Diseminarea informatiilor despre serviciile oferite in cadrul evenimentelor desfasurate in sc pul prevenirii/combaterii traficului de persoane; 3. Elaborarea de rapoarte de activitate; c) de promovare a drepturilor beneficiarilor $i a unei imagini pozitive a acestora, de promov e a drepturilor omului in general, precum si de prevenire a situatiilor de dificultate in care pot ntra categoriile vulnerabile care fac parte din categoria de persoane beneficiare, potrivit scopului aces uia, prin asigurarea urmatoarelor activitati: 1. Elaboreaza $i aplica Carta drepturilor beneficiarilor; 2. lnformeaza beneficiarii asupra drepturilor lor; 3. Masoara gradul de satisfactie a beneficiarilor cu privire la conditiile de furnizare a servi ilor sociale, facilitatile oferite $i activitatile desfa$urate conform procedurii operationale; 4. Elaboreaza $i aplica Codul etic al angajatilor; 5. Cunoasterea de catre personal a modalitatilor de abordare si relationare cu beneficiari in functie de situatii le particulare in care acestia se afla; 6. Dispune de proceduri si de un regulament intern care respecta si sprijina drept rile beneficiarilor in ceea ce priveste egalitatea de sanse $i tratament, precum $i participarea eg la a acestora in procesul de furnizare a serviciilor sociale; 7. Asigura beneficiarilor respectarea demnitatii, autodeterminarii, autonomiei in gestio rea propriilor bunuri $i a dreptului la intimitate personala; 8. Detine si aplica proceduri privind identificarea, semnalarea $i solutionarea abuzuril r $i incidentelor deosebite si privind sesizarea cazurilor de abuz asupra copilului in centru; 9. Dispune de reglementari privind asigurarea confidentialitatii, cunoscute de personal s de beneficiari; 10. Asigura conditiile necesare pentru exprimarea opiniei beneficiarilor cu privire la servi file primite; d) de asigurare a calitatii serviciilor sociale prin realizarea urmatoarelor activitati:

I. elaborarea instrumentelor standardizate utilizate in procesul de acordare a serviciilor; 2. realizarea de evaluari periodice a serviciilor prestate prin:

➢ Feed-back-ul oferit personalului centrului din partea beneficiarului; Observare directa; Completarea raportului lunar $i anual de activitate.

3. evaluarea gradului de satisfactie a beneficiarului prin completarea de chestionare scri' externare.

e) de administrare a resurselor financiare, materiale si umane ale centrului prin realizarea urmatoa elor activitati:

1. Formarea personalului: formarea initiala si continua a personalului se asigura din bu etul D.G.A.S.P.C. Iasi;

2. Evaluarea personalului se realizeaza de catre $eful centrului si se supune spre apr are conducerii D.G.A.S.P.C. Iasi;

3. Bugetul este asigurat de catre Consiliul Judetean Iasi si administrat de catre Directia Gen rata de Asistenta Socials $i Protectia Copilului Iasi;

4. Intocmirea de referate catre D.G.A.S.P.C. Iasi pentru achizitionarea produselor de i iena personala a beneficiarilor, medicamente, mobilier, etc.. avandu-se in vedere bugetul alocat;

I

7

5. Hrana beneficiarilor este preparata in bucatAria Centrului de Servicii Sociale Galata Ian i si transportatA la beneficiarii „Centrului de Asistenta sJ Protectie pentru Victimele Traficul i de Persoane";

6. Intocmirea pontajului lunar, verificarea prezentei personalului; 7. Programarea anuala a concediilor de odihna ale salariatilor; 8. Monitorizarea $i evaluarea in permanen(a a realizArii obiectivelor propuse;

ARTICOLUL 8 Structura organizatorica, numarul de posturi si categoriile de personal (1) Serviciul social „Centrul de Asistenta $1 Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane" din cadrul Centrului de Servicii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime Iasi functioneazA c un numAr de 2 posturi, conform prevederilor Hotararii Consiliului Judetean Iasi nr. 349/29.10.2018 din care: a) personal de conducere - Not& geful de centru din cadrul „Centrului de primire in regim de urgenta pentru victimele violen in familie (domestice)" - Centrul de Servicii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime Iasi asigurA $i conducerea pentru „Centrul de Asistenici $1 Protectie pentru Victimele Traficulu. de Persoane" b) personal de specialitate de ingrijire $i asisten(a; personal de specialitate $i auxiliar:

• Pedagog de recuperare — I post; - 1 psiholog, educatorii, I asistent social $i I medic specialist psihiatru din cadrul „Centrul i de

primire in regim de urgentei pentru victimele violentei in familie (domestice)"- Centrul de Se icii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime Iasi desfasoarA activitati de specialitate $i p ntru „Centrul de Asistenta $1 Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane".

• 1 consilier juridic din cadrul Serviciului Juridic $i Contencios- D.G.A.S.P.C. la$i asi urA activitati de specialitate si pentru „Centrul de Asistenta $1 Protectie pentru Victimele Traficul i de Persoane". Personalul de specialitate de ingrijire $i asistentA deserveste ambele servicii sociale din cadrul Cent ului de Servicii Sociale de Ingrijire si Asistenta pentru Victime. c) personal cu functii administrative, gospodArire, intretinere-reparatii, deservire:

• ingrijitor— I post; Not& - administratorul $i magazinerul din cadrul „Centrului de primire in reim de urgenta p ntru victimele violentei in familie (domestice)"- Centrul de Servicii Sociale de Ingrijire si Mist nta pentru Victime Iasi desfasoarA activitati specifice $i pentru „Centrul de Asistenta $1 Protectie p ntru Victimele Traficului de Persoane".

Personalul cu functii administrative, gospodArire, intresinere-reparatii, deservire deserveste a bele servicii sociale din cadrul Centrului de Servicii Sociale de Ingrijire $i Asistenta pentru Victime.

ARTICOLUL 9 Personalul de conducere (1)Nota: conducerea centrului este asiguratii de $eful de centru din cadrul "Centrului de primi e in regim de urgentei pentru victimele violentei in familie (domestice)"- Centrul de Servicii Social de Ingrijire si Asistenta pentru Victime Iasi $i are urmatorele atributii conform fi$ei de post: (2) Atributiile personalului de conducere sunt: a) asigura coordonarea, indrumarea $i controlul activitEttilor destAsurate de personalul serviciul i $i propune organului competent sanctiuni disciplinare pentru salariatii care nu isi indeplinesc in od

8

corespunzator atributiile, cu respectarea prevederilor legale din domeniul fumizArii serviciilor soc ale, codului muncii etc.; b) elaboreaza rapoartele generale privind activitatea serviciului social, stadiul implemen arii obiectivelor $i intocme$te informari pe care le prezinta furnizorului de servicii sociale; c) propune participarea personalului de specialitate la programele de instruire $i perfectionare; d) colaboreaza cu alte centre/alti furnizori de servicii sociale $i/sau alte structuri ale societatii civi e in vederea schimbului de bune practici, a imbunatatirii permanente a instrumentelor proprii de asigur re a calitatii serviciilor, precum $i pentru identificarea celor mai bune servicii care sa raspunda nev , ilor persoanelor beneficiare; e) intocme$te raportul anual de activitate; 0 asigura buna desfa$urare a raporturilor de muncd dintre angajatii serviciului/centrului; g) propune furnizorului de servicii sociale aprobarea structurii organizatorice $i a numarulu de personal; h) desfA$oara activitati pentru promovarea imaginii centrului in comunitate; i) is in considerare $i analizeaza orice sesizare care ii este adresatA, referitoare la incalcari ale drepturilor beneficiarilor in cadrul serviciului pe care it conduce; j) raspunde de calitatea activitatilor desfa$urate de personalul din cadrul serviciului $i dispune, in Ii ita competentei, masuri de organizare care sa conduca la imbunatatirea acestor activitati sau, dupa caz, formuleaza propuneri in acest sens; k) organizeazd activitatea personalului $i asigura respectarea timpului de lucru $i a regulamentult i de organizare $i functionare; I) reprezinta serviciul in relatiile cu furnizorul de servicii sociale $i, dupa caz, prin delegare de atre reprezentantul legal al D.G.A.S.P.0 la$i, cu autoritatile $i institu(iile publice, cu persoanele fizi e $i juridice din Cara $i din strainatate, precum $i in justitie; m) asigura comunicarea colaborarea permanents cu serviciul public de asistenta social's de la ni elul autoritatilor administratiei publice locale din judet, cu alte institutii publice locale $i organizati ale societatii civile active in comunitate, in folosul beneficiarilor; n) asigura indeplinirea masurilor de aducere la cuno$tinta atat personalului, cat $i beneficiaril r a prevederilor din regulamentul propriu de organizare $i functionare; o) asigura incheierea cu beneficiarii a contractelor de furnizare a serviciilor sociale; p) alte atributii prevazute in standardul minim de calitate aplicabil $i in fl$a postului. (3) Functiile de conducere se ocupa prin concurs sau, dupa caz, examen, in conditiile legii. (4) Candidatii pentru ocuparea functiei de conducere trebuie sa fie absolventi cu diploma de invatai ant superior in domeniul psihologie, asistenta socials $i sociologic, cu vechime de minimum 2 a i in domeniul serviciilor sociale, sau absolventi cu diploma de licenta ai invatamantului superi r in domeniul juridic, medical, economic $i al $tiintelor administrative, cu experienta de minimum 5 a i in domeniul serviciilor sociale. (5) Sanctionarea disciplinara sau eliberarea din functie a conducatorilor institutiei se face in cond tiile legii.

Atributii specifice - Sef centre Elaboreaza in baza legislatiei in vigoare Proiectul institutional, Raportul de evaluare, $i Plan 1 de activitate al unitatii; Elaboreaza la finele fiecarui an un Raport de activitate; Asigura respectarea Regulamentului de Organizare $i Functionare a unitatii; Desfa$oara activitati pentru promovarea imaginii institutiei in comunitate; Asigura, in cadrul institutiei pe care o conduce, promovarea principiilor $i normelor prevazu de legislatia cu privire la asistenta socials a persoanelor victime ale traficului de persoane;

1-

9

- la in considerare $i analizeaza orice sesizare care ii este adresata, referitoare is incalcar ale drepturilor beneficiarului in cadrul institutiei pe care o conduce; Raspunde de calitatea activitatilor desfa$urate de personalul din cadrul institutiei $i dispun , in limita competentei, masuri de organizare care sa conduca la imbunatatirea acestor activitati sau, dupa caz, formuleaza propuneri in acest sens; Asigura coordonarea, indrumarea $i controlul activitatilor desfkurate de personalul instituti i Si propune D.G.A.S.P.C. sanctiuni disciplinare pentru salariatii care nu i$i indeplinesc in od corespunzator atributiile; Stabileste $i reactualizeaza atributiile $i sarcinile personalului din subordine in rapo cu modificarile intervenite in competentele institutiei intocme$te fisele de post ale persona ului aflat in subordine, pe care le supune spre aprobare conducerii D.G.A.S.P.C.; Intocme$te fisele de evaluare anuald, ale personalului din subordine, in conforrnitate cu legi•latia in vigoare, pe care le supune spre aprobare conducerii Intocme$te rapoarte de evaluare privind activitatea institutiei pe care le prezinta cond erii

D.G.A.S.P.C. propunandu-i acesteia masuri de imbunatatire a activitatii; Intocme$te referatele privind scoaterea la concurs a posturilor vacante din structura organizato Ica;

- Intocme$te referate privind formarea profesionala a personalului din subordine alte ref • rate privind propunerile de emitere a dispozitiilor privind buna organizare functionare a instituti ;

Controleazd $i contrasemneaza actele date in competenta de solutionare a institutiei raspunse de realitatea, legalitatea $i veridicitatea datelor inscrise in actele $i documentele care emana e la institutia pe care o conduce; Asigura informarea permanenta a conducerii D.G.A.S.P.C. in ceea ce priveste activitatea instil tiei pe care o conduce;

- Mentine relatii la nivel de sef de serviciu cu celelalte servicii, birouri, compartimente din c drul D.G.A.S.P.C.; Asigurd cunoasterea $i aplicarea legislatiei din domeniu de care personalul din subordine; [a masuri pentru indeplinirea dispozitiilor primite din partea conducerii D.G.A.S.P.C, urmare te *i raspunde de solutionarea dispozitiilor in termen; Aproba meniul saptamanal $i lista de alimente, controleaza calitatea mancarii $i modul de fol isire a alimentelor, urmare$te efectuarea $i pastrarea curateniei in incinta centrului; Se preocupa de dezvoltarea bazei materiale $i ia masuri pentru efectuarea reparatiflor cure e $i capitale;

- Urmareste $i raspunde de utilizarea corespunzatoare a mijloacelor de transport proprii instituti pe care o conduce $i ia masuri pentru evitarea transporturilor neeconomice sau abuzive; Analizeaza $i stabile$te masuri pentru aprovizionarea la timp a institutiei cu echipament, mat iale de curatenie, materiale didactice, rechizite, medicamente etc. $i asigura utilizarea judicio sa a acestora conform legii $i normelor de consum aprobate; stabile$te comunica zilnic numar 1 de beneficiari din centrul pe care it conduce catre centrul care asigura hrana;

- Instituie un sistem de decizie $i delegare capabil sa asigure functionarea institutiei; Negociaza $i gestioneazd conflictele interne $i externe ale institutiei pe care o conduce; Are rol decizional in activitati de specialitate legate de protectia beneficiarului in institutie i in toate activitatile legate de buna functionare a echipei $i a institutiei; Asigurd $i raspunde de controlul intern/managerial, inventarierea patrimoniului centrul raspunde de modul de administrare a patrimoniului centrului; Coordoneaza desfasurarea operatiunilor de inventariere, casare $i declasare, potrivit dispozitiil r in vigoare; Elaboreazd, in colaborare cu specialistii institutiei, Misiunea centrului rezidential, R.I., S.S.C., Manualul de proceduri, Ghidul beneficiarului, Metodologia $i instrumentele de I cm, Planul Individual de Interventie, Codul etic, Raport de activitate etc.; supervizeaza activi atea speciali$tilor din cadrul centrului;

10

OrganizeazA zilnic, sAptamanal sau on de cate on se impune intalniri, consultari cu ang atii pentru reglementarea problemelor curente si pentru gasirea unor solutii de imbunatatire a cal tatii ingrijirii persoanelor adulte internate; Asigura indeplinirea serviciilor cuprinse in Planul Individual de Interventie si monitoriz azA activitatile beneficiarilor cuprinse in orarul zilnic din centrul rezidential; $eful de centru are obligatia de a asigura tuturor rezidentilor accesul la serviciile de te, modalitati de petrecere a timpului liber si alte servicii care contribuie la dezvoltarea personal tAtii beneficiarilor si este raspunzator personal, sau dupa caz, solidar cu alte categorii de persona din subordine pentru mice abated, disfunctii sau deficiente, in conditiile legii; AbordeazA relatiile cu beneficiarii in mod nediscriminator, fat% antipatii i favoritisme; trebu e sa recunoascA si sa incurajeze aspectele pozitive ale activitatilor desfasurate de catre beneficia ; sa nu judece sau sa eticheteze beneficiarul; sA stie cum sa consolideze la beneficiari si tul responsabilitatii, de asumare a consecintelor faptelor sale; sa ofere feed-back beneficiarului; s fie capabil sa stabileasca limite in relatia cu beneficiarii si sA-i determine sa constientizeze impo antra respectarii regulamentului de organizare i functionare; ActioneazA in conformitate cu S.M.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzAtoare; Raspunde de aplicarea hotararilor luate la nivelul de conducere al D.G.A.S.P.C. Iasi; $eful de centru are calitatea de membru/reponsabil in Comisia de monitorizare si contr uie impreuna cu ceilalti membri la implemntarea unui sistem eficient de management al riscuril r la nivelul D.G.A.S.P.C. Iasi; Primeste si solutioneaza si alte sarcini trasate si aprobate de conducerea institutiei prin modificarea fisei de post, (a solicitarea sefului ierarhic superior prin referat si acord scr s al angajatului), in limita competentelor profesionale pe care le are;

Indeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din c drul centrului de servicii sociale.

ARTICOLUL 10 Consiliul consultativ- nu este cazul.

ARTICOLUL 11 Personalul de specialitate de ingrijire §i asistenta. Personal de specialitate i auxiliar (1) Personalul de specialitate din cadrul „Centrului de Asistenta yi Protectie pentru Victimele Trafi ului de Persoane": a) pedagog recuperare (235205);

Notd: - 1 psiholog, educatorii, 1 asistent social si 1 medic specialist psihiatru din cadrul „Centrul i de

Irimire in regim de urgentd pentru victimele violentei in familie (domestice)" - Centrul de Servic i de ngrijire gi Asistenta pentru Victime Ia0 desfasoara activitati de specialitate si pentru „Cent 1 de

Asistenta Protecyie pentru Victimele Traficului de Persoane"; - 1 Consilier juridic din cadrul Serviciului Juridic $i Contencios- D.G.A.S.P.C. Iasi asi

activitati de specialitate si pentru „Centrul de Asistenta ci Protectie pentru Victimele Traficul i de Persoane", avand urmatoarele atributii conform fiselor de post:

(2) Atributii ale personalului de specialitate: a) asigura derularea etapelor procesului de acordare a serviciilor sociale cu respectarea preyed rilor legii, a standardelor minime de calitate aplicabile si a prezentului regulament; b) colaboreaza cu specialisti din alte centre in vederea solutionarii cazurilor; identificarii de re urse etc., c) monitorizeazA respectarea standardelor minime de calitate;

11

d) sesizeazd conducerii centrului situatii care pun in pericol siguranta beneficiarului, situati de nerespectare a prevederilor prezentului regulament etc.; e) intocme5te rapoarte periodice cu privire la activitatea derulatd; f) face propuneri de imbundtatire a activitdtii in vederea cre5terii cant* serviciului 5i respe tarii

g) alte atributii prevazute in standardul minim de calitate aplicabil.

Atributii specifice - asistent social: - constientizeaza rolul sau in echipa pluridisciplinard 5i dezvoltd relatii profesionale, de colaborar•, pe orizontald *1 pe verticald; - participa la intalnirile organizate de 5eful de centru cu responsabilul (managerul) de caz e la D.G.A.S.P.C. in scopul analizdrii situatiei (asistatului) rezidentului *i cunoa5te proceduril de colaborare cu (managerul) responsabilul de caz *i alti speciali5ti; - realizeazd evaludri bio-psiho-sociale ale beneficiarilor pentru identificarea si defi irea problemelor/nevoilor/dificultatilor cu care se confrunta, intocme5te rapoarte 5i referate pentru a fi prezentate conducerii D.G.A.S.P.C, cu privire la situatia rezidentilor; - participa la activitatile de terapie ocupationald 5i de socializare 5i, in echipa, la eval area deprinderilor de vials independents ale beneficiarilor din institutie; - consiliaza beneficiarul cu nevoi sociale sau speciale in toate activitdtile prevazute in P.I.I. (ex. mentinerea/reluarea legdturii cu familia, obtinerea unor drepturi/acte, facilitarea accesului la nele servicii/institutii participarea la un curs de calificare, identificarea unui loc de muncd, etc.); - completeaza dosarele beneficiarilor in conformitate cu standardele minime de calitate p ntru serviciile sociale acordate victimelor traficului de persoane aprobate prin ordinul 2126/2014, anex. 10; - participa activ la munca de echipa in vederea solutionarii cazurilor, colaborand in acest se s cu speciali5tii din cadrul institutiei, din cadrul sau din cadrul altor institutii; - indruma studentii practicanti/voluntarii care desfd5oara activitatea practiavoluntara in c drul serviciului; - real izeaza 5i reactualizeazd permanent baza de date cu beneficiarii cu nevoi sociale sau speciale din institutie 5i face demersuri pentru clarificarea situatiei acestora; - realizeaza consilierea personalului in legatura cu Planul Individual de Interventie incluzand r latia cu familia; - aduce la cunostinta beneficiarului cu nevoi sociale sau speciale, in concordanta cu nivelul 1 i de intelegere 5i cu gradul de dizabilitate/handicap, once informatie pertinenta referitoare la P.1.1, pr cum 5i a modalitatilor de aplicare promise; - identified opinia rezidentului (reactia psiho-afectivd, verbala, etc.) referitoare la inform tiile mentionate anterior 5i fumizeazd acestuia, explicatii referitoare la consecintele eventuate ale pune ii in aplicare a opiniei sale, precum 5i a aplicarii proiectului propus; - se informeaza permanent, participd activ la intalnirile de perfectionare organizate la D.G.A.S. .C., conferinte, intalniri de lucru (cu acordul conducerii) 5i activitatea acestuia este supervizata de titre asistentul social D.G.A.S.P.0 - S.P.A.D.; - actioneaza in conformitate cu S.S.C. existente, asumandu-5i rolurile corespunzatoare; - aduce la cuno5t1nta conducerii institutiei once disfunctii intalnite care pot aduce prejudicil sari tatii rezidentilor din institutie; - prime5te *i solutioneazd 5i alte sarcini trasate 5i aprobate de conducerea institutiei (prin modifi area fi5ei de post, la solicitarea 5efului ierarhic superior prin referat 51 acord scris al angajatului), in 1 mita competentelor profesionale pe care le are; - indepline5te sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul cen rului de servicii sociale.

12

Atributli specifice - consilier juridic: - con$tientizeaza rolul sau in echipa pluridisciplinara $i dezvolta relatii profesionale, de colaborare, pe orizontala pe verticals; - isi desfasoard activitatea in mod responsabil conform reglementarilor profesionale cerin elor postului, - acorda asistenta, consultanta juridica beneficiarilor centrului; - rezolva cereri cu caracter juridic in toate domeniile dreptului; - verifica legalitatea actelor cu caracter juridic *i administrativ primite spre avizare;

analizeaza documentatia $i orice alte documente relevante $i se preocupd de permanenta actualiz, re a bazei informationale legislative a centrului; - i$i insu$este $i asigura respectarea legislatia in vigoare cu privire la protectia socials; - actioneaza in conformitate cu S.S.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzatoare; - prime$te $i solutioneaza $i alte sarcini trasate $i aprobate de conducerea institutiei (prin modificar a fisei de post, la solicitarea $efului ierarhic superior prin referat $i acord scris al angajatului), in limit competentelor profesionale pe care le are; - indeplineste sarciniktributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul cent lui de servicii sociale.

Atributil specifice — educator: - constientizeaza rolul sail in echipa pluridisciplinara dezvolta relatii profesionale, de colaborar , pe orizontala $i pe verticals; - participa la intalnirile organizate de seful de centru, aldturi de ceilalti speciali$ti ai centrului in sc pul analizarii situatiei beneficiarilor; - prezinta copilului, clan, in functie de gradul sau de maturitate care suet principalele regul de organizare a centrului; - supravegheaza activ copiii aflati in centru pe perioada in care parintele se afla la serviciu/cu de calificare/altele; - in absenta sau imposibilitatea parintilor, educatorul participa la toate activitatile la care unitate de invatamant solicita prezenta parintiior; - organizeaza activitati de grup, in functie de propunerile $i preferintele personale ale copiilor/beneficiarilor, stimuland libera exprimare a opiniei, contribuind Ia educarea spiritulu de echipa, la promovarea intrajutorarii a comunicarii intre beneficlari; - organizeaza $i anima activitatile de timp liber: sportive, culturale, gospodare$ti, turistice, jocuri, e' .; - participa, impreuna cu personalul de specialitate din cadrul centrului, la elaborarea Planul i de Interventie; - participa la amenajarea spatiului de locuit, actionand pentru personalizarea lui $i implica benefi iarii in aceasta activitate, tinand cant de preferintele lor; - ajuta copilul sä dezvolte relatii pozitive cu ceilalti: cu parintii, cu copiii si personalul din centru; - incurajeazd copiii exprime opiniile Cu privire la toate aspectele care-i privesc, inclusiv ale ietii cotidiene din centru; - participa Ia intalnirile de schimbare a turelor $i redacteaza procesul verbal de predare/primi e a turelor; participa la *edintele de lucru organizate de $eful centrului $i are datoria de a se autoperfec ona profesional; - respecta, in interactiunea cu copilul, valorile de baza ale unei relatii parentale de calitate: caldu a $i afectiune, limite Clare $i bine precizate, raspuns imediat la nevoile copilului, disponibilitatea 'e a raspunde intrebarilor copilului, sanctionare educative, constructive a comportamentului inacceptal 11 al copilului, respect, deschidere $i comunicare, recunoasterea calitatilor $i a reu$itelor, confidentialit e $i incredere reciproca; - respecta demnitatea copilului $i folose$te formula de adresare preferata de copil;

13

- cunoaste particularitatile de varsta, diferentele individuale de conduits si istoricul copiilor de la g upd astfel incat sa poata stabiii o comunicare si o relationare adecvata cu acestia; - abordeazA relatiile cu copiii sau cu grupul de copii in mod nediscriminator, lard antipat i si favoritisme; trebuie sa stie sa-si controleze emotiile in fata copilului; sä observe, sA recunoascA i sA incurajeze toate aspectele pozitive ale comportamentului copilului; sa nu judece sau sa etiche eze copilul; sA fie capabil sA negocieze si sa ofere recompense copilului; sA stie cum sA formeze la opil simtul responsabilitatii, de asumare a consecintelor faptelor sale; sA transmits copilului prin mzsaje verbale si nonverbale ca este permanent alAturi de el; sA fie capabil sA stabileasca limite in relati cu copilul si cum sa le facd acceptate de cAtre acesta; - isi insuseste si respects legislatia in vigoare cu privire la domeniul de activitate al centrului; - actioneaza in conformitate cu standardele existente, asumandu-si rolurile corespunzAtoare; - actioneaza pentru asigurarea unui mediu securizant pentru copil/beneficiar; - aduce la cunostinta conducerii centrului orice disfunctiuni intalnite care pot aduce prejudicii san-tatii beneficiarilor din centru;

primeste si solutioneaza si alte sarcini trasate si aprobate de conducerea institutiei (prin modific rea fisei de post, la solicitarea sefului ierarhic superior prin referat si acord scris al angajatului), in li ita competentelor profesionale pe care le are; - indeplinqte sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul centrul i de servicii sociale.

Atributii specifice- psiholog cu atribu(ii de mediator social): constientizeaza rolul sau in echipa pluridisciplinarA si dezvoltA relatii profesionale, de colaborar pe

orizontala si verticals; - participa la intalnirile organizate de seful centrului, alAturi de ceilalti specialisti ai centrului in sc pul analizarii situatiei beneficiarilor; - aplica teste psihologice pentru stabilirea nivelului de dezvoltare psihologicA, interpreteaza d tele obtinute, elaboreazA recomandarile pe care le considers necesare, solicitA, in uncle cazuri, a izul medicului neuropsihiatru si urmareste evolutia beneficiarilor examinati; - intervine pentru a aplana conflicte, pentru a facilita comunicarea intre parti; - concepe si organizeaza programe psihoterapeutice pentru beneficiarii care prezintA tulburar de comportament; - intocmeste profilul psihologic al beneficiarilor centrului la solicitarea instantei; - pregateste psihologic beneficiarii privind modalitatea de desfasurare a unui proces penal; - elaboreazA raportul de evaluare psihologicA pentru beneficiarii centrului (acest document se regA este la dosarul beneficiarului); - completeazA fisa de consiliere psihologica/ raportul de sedinta psihoterapeutica (aceste documen e se regAsesc completate in cabinetul psihologic, ParA a ft depuse la dosarul beneficiarului); - completeaza, impreund cu pesonalul de specialitate din cadrul centrului, Planul de Interventie; - colaborareazd cu personalul implicat in ingrijirea si asistenta beneficiarilor in scopul respe•tarii particularitAtilor de personalitate ale beneficiarilor; - realizeaza consilierea beneficiarilor si a personalului in legatura cu Planul Individual de Interventi ; - se implied in problematica socials cu care se confrunta beneficiarii, in scopul ameliorArii situ tiei sociale a acestora si al facilitarii relatiilor din cadrul triadei individ-familie-comunitate; - acompaniazA beneficiarii la diverse institutii, dup caz, in scopul cresterii autonomiei, dezvo tariff responsabilitatii si redobandirii abilitatilor sociale; - ofera informatii si indrumare beneficiarilor, vizand locurile de munca, dinamica pietei mun t si gestionarea vietii cotidiene; - actioneaza pentru a pastra legatura dintre autoritatile locale si beneficiari;

14

- participa la activitatile de socializare in echipa, la evaluarea deprinderilor de viata independ nta ale beneficiarilor din centru;

realizeaza un raport referitor Ia nevoile de formare individuale ale beneficiarilor; - participa activ la munca de echipa in vederea solutionarii cazurilor, colaborand in acest sen cu specialistii din cadrul centrului, din cadrul D.G.A.S.P.C. sau din cadrul altar institu%ii; - indruma studentii practicanti/voluntarii care desfasoara activitatea practica/voluntara in c rul serviciului; - realizeaza reactualizeaza permanent baza de date cu beneficiarii centrului si face demersuri p tru clarificarea situatiei acestora. - se informeaza permanent, participa activ la intalnirile de perfectionare organizate la D.G.A.S. .C., conferinte, intalniri de lucru si activitatea acestuia este coordonata de catre seful centrului; - actioneaza in conformitate cu S.S.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzatoare; - aduce la cunostinta conducerii institutiei orice disfunctii intalnite care pot aduce prejudicii san tatii beneficiarilor din centru; - primeste solutioneaza si alte sarcini trasate si aprobate de conducerea institutiei (prin modifi rea fisei de post, la solicitarea sefului ierarhic superior prin referat $i acord scris al angajatului), in li ita competentelor profesionale pe care le are; - indeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din c•drul centrului de servicii sociale.

Atributii specifice -medic specialist psihiatru: - asigura examinarea, consuitarea, tratarea supravegherea medicaid a beneficiarilor centrului; - studiaza cu aten%ie fisele medicale, Programul Individual de Recuperare intocmit de catre Sery ciul de Evaluare Complexa ( daca este cazul )si dosarele sociale ale beneficiarilor, stabileste progr mul recuperator; - introduce si organizeaza masuri complexe igienice, curativo-profilactice pentru beneficiari, m. surf menite sa pastreze si sa promoveze starea de sanatate, sa creasca rezistenta oganismului; - intocmeste pentru fiecare beneficiar aflat in terapie five individuale ce contin evaluarile, rezult tele obtinute;

foloseste la capacitatea maxima aparatele i utilitatile din dotare; - dispune spitalizarea beneficiarilor cu probleme de sanatate, in scop recuperator; - organizeaza si efectueaza controlul medical periodic clinic de specialitate; - asigura trierea beneficiarilor, dupa examenul medical periodic, in raport cu problemele de san-

intocmeste o evidenta speciala, luand masuri corespunzatoare de tratament si recuperare; - supravegheaza administrarea medicatiei beneficiarilor; - asigura masurile de acordare a primului ajutor beneficiarilor si angajatilor. - actioneaza in conformitate cu S.S.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzatoare; - aduce la cunostinta conducerii centrului orice disfunctiuni intalnite care pot aduce prejudicii sari tatii beneficiarilor; - primeste solutioneaza i alte sarcini trasate i aprobate de conducerea institutiei (prin modifi rea fisei de post, Ia solicitarea ierarhic superior prin referat si acord scris al angajatului), in li ita competen%elor profesionale pe care le are; - indeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul cen ului de servicii sociale.

Atributii specifice - pedagog de recuperare: - urmareste formarea consolidarea deprinderilor igienico-sanitare la beneficiarii cu voi sociale/speciale sprijinindu-i si indrumandu-i in efectuarea toaletei de sears, dimineata si baia saptarnanala;

15

- programeaza si organizeaza desfasurarea activitatii zilnice in functie de aptitudinile si deprind rile beneficiarilor; - stinge lumina in dormitoare si trezeste beneficiarii dimineata la orele stabilite in program; - constientizeaza rolul sau in cadrul institutiei si dezvolta relatii profesionale, de colaborare pe orizontald si pe verticald; - predd la spAlatorie cazarmamentul si echipamentul beneficiarilor in zilele fixate, pe baza de pr•ces-verbal de predare-primire si preia echipamentele si cazarmamentul pe baza de proces ve bal, controleaza echipamentul beneficiarilor, ii ajuta la mici reparatii si-i indruma sa si-I aseze in dul p in mod corespunzator; - se ingrijeste de incalzirea si aerisirea corespunzatoare a dormitoarelor beneficiarilor centrului; - urmareste formarea/consolidarea deprinderilor de autonomie personals la beneficiarii cu n voi sociale/speciale indrumandu-i si sprijinindu-i in aranjarea paturilor, imbracarea corespunzatoare; - participa la intalnirile de schimbare a turelor si redacteaza procesul verbal de predarelprim e a turelor; participa la sedintele de lucru organizate de coordonatorul complexului si are datoria de a se autoperfectiona profesional; - supravegheaza prezenta in unitate a beneficiarilor centrului si intervine in aplanarea eventua elor conflicte; - isi insuseste si respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia socials; - actioneaza in conformitate cu S.S.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzatoare; - aduce la cunostinta condueerii centrului orice disfunctii intalnite care pot aduce prejudicii san tatii beneficiarilor centrului; - actioneaza pentru asigurarea unui mediu securizant penru beneficiari; - primeste si solutioneaza si alte sarcini trasate si aprobate de conducerea institutiei (prin modifi•area fisei de post, la solicitarea sefului ierarhic superior prin referat si acord scris al angajatului), in li ita competentelor profesionale pe care le are; - indeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul cen ului de servicii sociale.

ARTICOLUL 12 Personalul administrativ, gospodarie, intretinere-reparatii, deservire Personalul administrativ asigura activitatile auxiliare serviciului social: aprovizionare, menten ntd, achizitii etc. si este format din:

- personal pentru curalenie spatii (ingrijitor)

Atributii specifice -ingrijitor Asigura zilnic curatenia si aerisirea institutiei, in conditii corespunzAtoare, iar saptamanal curt enia generals, respectand normele igienico-sanitare in vigoare; Efectueaza dezinfectia curenta a pardoselilor, peretilor, grupurilor sanitare etc.; CurAtA si dezinfecteazA zilnic on de cite on este nevoie baffle, WC-urile cu materiale si uste site folosite numai in aceste locuri; Transportd pe circuitul stabilit gunoiul si reziduurile alimentare in conditii corespurizatikare, raspunde de depunerea for corecta in recipiente, curata si dezinfecteaza pubelele in car• se pastreaza si se transportA acestea;

- Se ingrijeste si raspunde de obiectele de inventar si materialele din incaperile pe care le are in g ija; Schimba lenjeria paturilor si ajuta la distribuirea Ienjeriei beneficiarilor;

- Respects normativele in vigoare in procesul tehnologic de curatenie si igienizare; Raspunde de exploatarea corectA a utilajelor, sesizand eventualele defectiuni ap rute administratorului, pentru a lua mAsurile necesare de remediere;

16

Raspunde de obiectele de inventar pe care le are in gestiune, le preda la schimb pe baza de prices verbal si nu are voie sA instraineze produse obiecte de inventar aflate in gestiunea institutiei; RAspunde de modul de incleplinire a sarcinilor fatA de administrator si in fata organelor de co trol sanitare; Isi insuseste si respects legislatia in vigoare cu privire la protectia socialA si legislatia spec fled activitatii propri i; Actioneaza in conformitate cu S.M.C. existente, asumandu-si rolurile corespunzAtoare; Primeste si solutioneaza si alte sarcini trasate $i aprobate de conducerea institutiei (prin modific rea fisei de post, la solicitarea sefului ierarhic superior prin referat si acord scris al angajatului , in limita competentelor profesionale pe care le are; 1ndeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din cadrul cent ului de servicii sociale.

Noter - administratorul si magazinerul din cadrul ,Centrului de primire in regim de urgenta p ntru victimele violentei in familie (domesticej" desfasoara activitati specifice i pentru ,Centru de Asistenta Protectie pentru Victimele Traficului de Persoane" si are urine,' torele atributii spec five conform fisei de post:

Atributii specifice- administrator: • Se ingrijeste de aprovizionarea centrului cu mobilier, cazarmament, aparaturd, mijloac de

transport, alimente, combustibil, lubrifiant, nutreturi etc., potrivit creditelor de care dis une institutia, asigurand pastrarea si justa folosire a tuturor bunurilor;

• Administreald spatiile institutiei, asigurand curAtenia lor, se ocupa de confortul term si iluminatul acestora;

• Se ingrijeste in permanenta de asigurarea conditiilor necesare aplicarii masurilor zilnic de igiend individuals si colectiva, tinand seama de numarul, varsta, sexul beneficiarilor cu n•voi sociale/speciale din centru si de indicatiile trasate de organele medico-sanitare;

• Asigura repararea cladirilor 5i a inventarului institutiei; • Repartizeaza pe gestiuni bunurile unitatii i controleaza sistematic fetul in care sunt !Astra e si

folosite acestea; • Asigura paza si securitatea cladirilor is masuri pentru preintampinarea incendiilor; • Raspunde de procurarea bunurilor 5i produselor de igienA necesare beneficiarilor, respec and

normele legate in vigoare; • intocmeste Registrul inventar cuprinzand bunurile materiale raspandite in institutie; • Intocmeste in colaborare cu asistentul medical meniul saptamanal si-I supune spre apro are

sefului de centru; • Controleaza zilnic calitatea mancarii 5i modul de folosire a alimentelor, luand masuri pen ru a

preintampina sustragerile sau risipa; • Face parte din comisia de declarare si casare a bunurilor; • Face parte din comisia de inventariere a valorilor materiale ale centrului care nu su t in

gestiunea so; • Se ingrijeste permanent de asigurarea conditiilor igienice pentru pregatirea si servirea sei,

verificand sistematic documentele privind starea sanatatii personalului care intra in conta t cu hrana;

• indeplineste atributii de easier platitor salarii; • la in primire magazia prin inventariere, numarare, cantarire; • Introduce bunurile in magazie numai pe baza notei de intrare receptie semnatA de me brii

comisiei de receptie;

17

• Rdspunde de inregistrarea in gestiune a produselor/bunurilor achizitionate, cu respec frtrea prevederilor legale;

• Rdspunde de conservarea/buna pastrare a bunurilor/produselor aflate in gestiunea sa; • Elibereazd bunurile din gestiunea sa catre beneficiari si catre personalul angajat al acent ului

numai pe baza de bon de consum semnat de catre seful de centru; • intoemeste documentele de evidenta a receptiilor cantitative si calitative; • Verified corectitudinea elementelor inscrise pe documentele primite; • Verified, centralizeazd si controleazd dacd toate cantitatile de produse predate Ia magazie

corespund cu procesul verbal de predare-primire sau cu notele de intrare receptie; • Intocmeste lista zilnica de alimente si o supune spre aprobare sefului de centru cu o zi inain • Intocmeste centralizatorul listelor zilnice de alimente; • Asigura mentinerea curateniei si ordinii in spatiile de depozitare si evacuarea ambalajelo din

magazie; • Participd la inventarierea bunurilor aflate in gestiunea sa; • Realizeala controlul stocurilor si informeaza seful de centru la epuizarea acestora; • Repartizeazd sarcini personalului de serviciu potrivit nevoilor institutiei si obligatiilor legal de

muncd ale acestuia si controleazd activitatea personalului de serviciu; • Asigurd instruirea periodica a intregului personal administrativ-gospodaresc asupra normel r de

protectia muncii si PSI; • Rdspunde de modul de indeplinire a tuturor sarcinilor in fata sefului de centru, i in

problemele material-financiare si in fata contabitului sef, iar despre indeplinirea sarcinil r pe linie igienico-sanitara, raspunde si in fata organelor medico-sanitare de control;

• Isi insuseste si respecta legislatia in vigoare cu privire la protectia socials si legislatia spec tics activitati propri i;

• Actioneaza in conformitate cu S.M.C. existence, asumandu-si rolurile corespunzatoare; • Primeste si solutioneala si alte sarcini trasate si aprobate de conducerea institutiei prin

modificarea fisei de post, Ia solicitarea sefului ierarhic superior prin referat si acord scr s al angajatului), in limita competentelor profesionale pe care le are; Indeplineste sareini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din

cadrul centrului de servicii sociale.

Atribu;ii specifice- magaziner • la in primire magazia prin inventariere, numarare, cantarire; • Introduce bunurile in magazie numai pe baza Notei de Intrare Receptie semnata de me brii

comisiei de receptie; • Rdspunde de inregistrarea in gestiune a produselor/bunurilor achizitionate, cu respec rea

prevederilor legate; • Raspunde de conservarea/buna pastrare a bunurilor/produselor aflate in gestiunea sa; • Elibereazd bunurile din gestiunea sa cave beneficiari si personalul angajat al centrului num i pe

baza de bon de consum semnat de catre seful de centru; • intocmeste documentele de evidenta a receptiilor cantitative si calitative; • Verified corectitudinea elementelor inscrise pe documentele primite; • Verified, centralizeazd si controleazd dacd toate cantitatile de produse predate la magazie

corespund cu procesul verbal de predare-primire sau cu Notele de Intrare Receptie; • intoemeste lista zilnica de alimente si centralizatorul I istelor zilnice de alimente; • Asigurd mentinerea curateniei si ordinii in spatiile de depozitare si evacuarea ambalajeloi din

magazie; • Participa la inventarierea bunurilor aflate in gestiunea sa;

18

Asistent social MENDELOVICI ALIN

• ParticipA, in colaborare cu administratorul si asistentul medical la intocmirea men ului saptamanal si-I supune spre aprobare sefului de centru;

• Realizeaza controlul stocurilor si informeaza seful de centru la epuizarea acestora; • Isi insuseste si respects legislatia in vigoare cu privire la protectia socialA $i legislatia spec flea

activitatii proprii; • Actioneaza in conformitate cu S.M.O. existente, asumAndu-si rolurile corespunzatoare; • Primeste $i solutioneaza si alte sarcini trasate de conducerea institutiei, pe linie ierarhic

limita competentelor profesionale pe care le are; • indeplineste sarcini/atributii/responsabilitati specifice postului in toate serviciile sociale din

cadrul centrului de servicii sociale.

ARTICOLUL 13 Finantarea centrului (1) in estimarea bugetului de venituri si cheltuieli, centrul are in vedere asigurarea resurselor nec are acordarii serviciilor sociale cel putin la nivelul standardelor minime de calitate aplicabile (2) finantarea cheltuielilor centrului se asigurA, in conditiile legii, din urmatoarele surse: a) sume alocate de la bugetul Consiliului Judetean Iasi; b) sume alocate de la bugetul de stat; c) donatii, sponsorizari sau alte contributii din partea persoanelor fizice on juridice din lard si din strainatate; d) fonduri externe rambursabile si nerambursabile; e) alte surse de finantare, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Director Celle01 Adjunct TjCU JOAN

$ef S. .A.D MAT EL

19