PILLOWS_RO.pdf

Post on 13-Nov-2015

213 views 0 download

Transcript of PILLOWS_RO.pdf

  • Stimai clieni, preurile pot varia;

    pentru mai multe detalii v rugm

    s consultai personalul de vnzri.

    V mulumim!

    GHID DE CUMPRARE

    Nu toate produsele (prezentate aici) sunt disponibile n magazin. Pentru mai multe informaii contacteaz

    personalul IKEA sau acceseaz www.ikea.ro. Pentru detalii despre produse, vezi eticheta de pre i pagina

    noastr de Internet.

    Cum obinuieti s dormi?tiai c felul n care dormi determin tipul de pern de care ai nevoie? Somnul va fi mai confortabil dac muchii capului i cei ai gtului sunt complet relaxai. Dac adormi mereu pe o parte, muchii ti vor avea nevoie de suportul unei perne nalte. Dac preferi s dormi pe spate, ai nevoie de o pern de medie. Iar dac dormi pe burt, confortul tu poate fi cel mai bine asigurat de o pern joas. De aceea, pernele GOSA sunt disponibile n toate cele trei variante. Dac i schimbi poziia n timpul somnului, ia-i dou perne diferite pentru a le folosi pe rnd!

    Fibre sintetice

    Puf/pene

    Fibre de celuloz

    Funcie de reglare a temperaturii

    Se spal la maina de splat, la 60C

    Se poate usca n usctorul de rufe

    PERNE

  • ai n vedere cPernele noastre sunt disponibile n trei variante de nlime joase, medii i nalte. Dac dormi pe burt, cea mai potrivit variant pentru tine ar fi o pern joas. Alege o pern de nlime medie dac dormi pe spate i una nalt dac dormi pe o parte. Aa c primul lucru pe care trebuie s-l ai n vedere e modul n care dormi.

    tii cFiecare categorie de nlime conine diferite materiale de umplutur fibre sintetice, fibre de celuloz i puf/pene. Avem perne care s asi-gure un plus de suport n zona gtului i a umerilor. Pentru cei mici este recomandat s alegi o pern joas. Pe msur ce copiii cresc, alege-le perna n funcie de poziia n care dorm. Poi gsi perne pentru copii la departamentul IKEA pentru Copii.

    MATERIAL DE UMPLUTUR

    Fibre sinteticePernele noastre sintetice sunt foarte uor de ntreinut, deoarece pot fi splate frecvent. n plus, sunt foarte

    rezistente n timp. Unele dintre ele au i o umplutur din microfibre, care le confer moliciune. Pernele sintetice pot fi splate frecvent, ceea ce le face s fie o bun alegere pentru persoanele alergice. n timpul splrii, fibrele sunt distribuite uniform de-a lungul pernei, care i recapt aspectul iniial, fr a-i pierde forma. Un alt avantaj al pernelor sintetice este c acestea se usuc foarte rapid dup splare. Avem i perne cu umplutur din spum sensibil la temperatur i greutate. Umplutura se muleaz pe forma capului i a gtului, iar muchii se pot relaxa - aa, somnul tu va fi mai odihnitor, fiindc nu te vei mai mica att de mult.

    Puf/peneUmplutura din puf i pene este moale i confortabil, absorbind i eliminnd cu uurin umezeala.

    Puful contribuie la aspectul pufos al pernei, iar penele confer rezisten. Astfel, cu ct o pern conine mai mult puf, cu att mai moale va fi.

    Fibre de celulozFuncie de reglare a temperatuiiPstreaz-i confortul ntreaga noapte. Unele perne conin o

    cptueal cu funcie de reglare a temperaturii. Aceasta absoarbe i reine sau elimin cldura. Temperatura rmne la un nivel constant pentru ca somnul tu s fie ct mai linitit.

    Temperatura de reglare captusealaUnele dintre pernele noastre conin lyocell, o fibr de celuloz de lemn.

    Se spal la fel de bine ca pernele din fibre sintetice. Lyocell-ul absoarbe umezeala, iar combinaia de fibre de celuloz i sintetice fac perna moale i tu vei dormi mult mai confortabil pe timpul nopii.

    2

    CND I ALEGI O NOU PERN TREBUIE S

  • MATERIAL EXTERIOR

    Pernele care conin fibre sintetice sunt nvelite ntr-un material realizat dintr-un amestec de lyocell i bumbac. Lyocell-ul permite aerisirea absorbind i eliminnd umezeala. Materialul nu se ifoneaz, dei este moale i mtsos la atingere. Husele pentru pernele din puf/pene i pentru majoritatea celor cu umplutur sintetic sunt realizate din 100 % bumbac.

    Ca i alte materiale naturale, bumbacul permite aerisirea i uscarea uoar. mpreun cu puful i penele, care se usuc uor, husa din bumbac i asigur un mediu uscat, cu o temperatur uniform.

    REGULI DE NTREINERE

    Moliile se nmulesc n mediile umede, ntunecate i clduroase, cum sunt paturile. Din acest motiv ar fi bine s speli frecvent pernele, pilota i lenjeria de pat. Toate pernele de la IKEA pot fi splate la o temperatur de 60C (temperatura la care mor moliile) i uscate la o temperatur normal.

    Aerisete frecvent perna pentru a elimina complet umezeala. n felul acesta i vei menine prospeimea pentru mult timp. Ar fi o idee bun, deasemenea, s atepi o or n fiecare diminea nainte de a acoperi perna i lenjeria de pat cu o cuvertur. Pernele sintetice sunt foarte uor de ngrijit i pot fi splate frecvent. n plus, se usuc uor.

    Perne umplute cu spum sensibil n loc s speli aceste perne, folosete o crp moale pentru a le cura i spal faa de pern la o temperatur de 60C.

    Pernele dim pene/puf se spal cu o treime din cantitatea obinuit de detergent. Pune n cuva mainii de splat cateva mingii de tenis mpreun cu perna. Astfel, pernele vor rmne moi i se vor usca mai repede. Ai grij ca pernele s nu se pteze de la culoarea mingiilor de tenis. Perna trebuie s fie complet uscat nainte de a o folosi. Nu aspira i nu scutura pernele din pene/puf, deoarece astfel poi distruge proprietile umpluturii naturale.

    PROTECII PENTRU PERNE

    SKYDDA LTT. Protecie pentru pern cu umplutur din fibr de poliester.

    Material exterior: 52% poliester, 48% bumbac.Umplutur: fibre de poliester.Material de umplutur: 100% polipropilen

    50x60 cm 001.405.43 7,99lei

    KUNGSMYNTA. Bumbac/lyocell n exterior, un amestec uor de ntreinut care absoarbe umezeala i o elimin, asigurnd un somn linitit. Uor de detaat i uor de splat. Material exterior: 55% lyocell, 45% bumbac. Umplutur: 50% lyocell, 50% poliester.

    50x60 cm 002.555.72 24,99lei

    Proteciile pentru perne pstreaz pernele curate i rezistente pentru mai mult timp.

    Pernele din fibre sintetice i fibre de celuloz pot fi splate la fel ca i cele din material sintetic.

    ROSENDUN. Un material care regleaz cldur, reacioneaz la temperatura corpului tu i i asigur confortul n timpul somnului. Umplutur din 50% liocel, uor de ntreinut, absoarbe i elimin umezeala. Protejeaz perna de pete i de murdrie i i prelungete durata de via.

    Umplutur: 50% lyocell, 50% poliester Material exterior: 55% lyocell, 45% bumbac Dublur: Poliester termoregulator

    50x60 cm 102.524.22 69,99lei

    3

  • Dac obinuieti s dormi pe o parte, cea mai confortabil alegere pentru tine ar fi o pern nalt. i va alinia capul, gtul i coloana, permindu-i s te ntinzi confortabil i s te relaxezi pe deplin.

    GOSA VDD. O pern sintetic nalt. Umplutura din fibre face ca perna s fie moale i confortabil.

    Material exterior: 65% poliester, 35% bumbac. Umplutura: fibre de poliester. Greutatea umpluturii: 600 g.

    50x60 cm 501.291.66 19,99lei

    GOSA PINJE. O pern nalt din pene/puf. Cantitatea mare de pene din umplutur elimin umezeala i face ca perna s asigure un suport eficient i s fie rezistent.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutura: 85% pene de ra, 15% puf de ra. Greutatea umpluturii: 800 g.

    50x60 cm 101.291.30 34,99lei

    GOSA HASSEL. O pern tradiional cu umplutur de spum sensibil la temperatur i greutate. Se adapteaz la temperatura i greutatea capului pentru a-i permite s dormi relaxat. Husa din bumbac i poliester asigur un plus de confort i protejeaz perna. n plus, acesta este detaabil i lavabil, astfel nct perna s pstrezi perna ca nou pentru mult timp.

    Hus: 65% poliester, 35% bumbac, cptueal din poliester. Umplutur: spum poliuretanic, cu memorie.

    50x60 cm 501.366.28 49,99lei

    GOSA SYREN. O pern sintetic nalt, uor de ngrijit, cu umplutur de microfibre care i confer un aspect moale i aerisit, asemntor celui creat de puf. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoroas.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 100% microfibre din poliester. Greutatea umpluturii: 575 g.

    50x60 cm 101.311.90 34,99lei

    GOSA RAPS. O pern nalt din puf/pene. Cantitatea mare de puf din umplutur face ca perna s fie moale i pufoas. Puful deasemenea absoarbe i transport umezeala - meninnd mediul n care dormi uscat i confortabil ntreaga noapte. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoroas.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 60% puf de ra, 40% pene de ra. Greutatea umpluturii: 700 g.

    50x60 cm 801.313.18 119lei

    IKEA 365+ FAST. O pern ferm, care urmeaz conturul gtului. Umplutura din spum se adapteaz la temperatura i greutatea capului, astfel nct s i asigure un suport excelent. Materialul exterior din lyocel/bumbac i umplutu-ra din poliester absorb i elimin umezeala, asigurndu-i un plus de confort i protejnd perna. n plus, husa este detaabil i lavabil, astfel nct perna s-i menin prospeimea pentru mult timp. Husa: 55% lyocell, 45% bumbac, cptueal din fibre de poliester. Umplutura: spum poliuretanic, cu memorie.

    33x50 cm 701.316.01 59,99lei

    GOSA LILJA. Forma pernei urmeaz contu-rul gtului, n timp ce umplutura din spum se adapteaz la temperatura i greutatea capului. n acest fel dac dormi pe o parte te bucuri de un suport optim muchii se relaxeaz, te miti mai puin n timpul somnului i te bucuri de un somn mai bun. n plus, husa este detaabil i lavabil, astfel nct perna s-i menin prospeimea pen-tru mult timp. Husa: 75% bumbac, 25% poliester. Umplutura: spum poliuretanic, cu memorie.

    33x50 cm 001.252.79 139lei

    JRNRT . Nucleul ferm nvelit ntr-un strat moale elimin tensiunea muscular din zona umerilor i a gtului. Umplutur cu o cantitate mare de puf face ca perna s fie moale i pufoas. Umplutura absoarbe i pstreaz umezeala departe de corp pe timpul nopii. Materialul exterior din bumbac n stil jacquard permite circulaia aerului i menine perna uscat.

    Material exterior/ Metraj interior: 100% bumbac. Umplutur exterior: 90% puf de ra, 10% pene de ra. Umplutura prii centrale: 60% puf de ra, 40% pene de ra.Greutatea umpluturii: 650 g

    50x60 cm 202.326.50 149lei

    ALEGE PERNE NALTE DAC DORMI PE O PARTE

    4

  • Dac preferi s dormi pe spate, o pern de nlime medie e cea mai bun alegere. i va oferi suportul de care ai nevoie n zona capului i a gtului, n timp ce corpul se poate relaxa pe deplin.

    GOSA VDD. O pern sintetic de grosime medie. Umplutura din fibre face ca perna s fie moale i confortabil.

    Material exterior: 65% poliester, 35% bumbac. Umplutur: fibre de poliester. Greutatea umpluturii: 500 g.

    50x60 cm 901.291.45 19,99lei

    GOSA PINJE. O pern din puf/pene de nlime medie. Cantitatea mare de pene din umplutur elimin umezeala, ajutnd perna s fie rezistent i s-i ofere maximum de suport.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 85% pene de ra/15% puf de ra. Greutatea umpluturii: 700 g.

    50x60 cm 001.291.16 29,99lei

    GOSA SYREN. O pern sintetic de nlime medie, uor de ntreinut, cu umplutur de microfibre. Acestea fac ca perna s fie foarte moale, confortabil i uoar. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoroas.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 100% microfibre de poliester. Greutatea umpluturii: 475 g.

    50x60 cm 301.311.89 29,99lei

    GOSA RAPS. O pern din puf/pene de nlime medie. Cantitatea mare de puf din umplutur face ca perna s fie moale i pufoas. n plus, puful absoarbe i elimin umezeala - meninnd mediul n care dormi uscat i confortabil ntreaga noapte. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoroas.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutura: 60% puf de ra/40% pene de ra. Greutatea umpluturii: 570 g.

    50x60 cm 001.313.17 89,99lei

    IKEA 365+ FAST. O pern ferm care i urmeaz prin forma ei conturul gtului. Umplutura din spum se adapteaz la temperatura i greutatea capului pentru a-i asigura cel mai bun suport. Husa din lyocell/bumbac i umplutura din poliester absorb i elimin umezeala, oferindu-i un plus de confort i protejnd n acelai timp perna. n plus, husa este detaabil i lavabil, astfel nct s menii cu uurin senzaia de prospeime a pernei.

    Hus: 55% lyocell, 45% bumbac, cptueal din poliester. Umplutur: spum poliuretanic, cu memorie.

    33x50 cm 701.316.01 59,99lei

    JRNRT. Pern de nlime medie pentru dormit pe spate; ofer suport pentru gt i reduce tensiunea muscular. Nucleul ferm nvelit ntr-un strat moale elimin tensiunea muscular din zona umerilor i a gtului. Umplutur cu o cantitate mare de puf face ca perna s fie moale i pufoas. Umplutura absoarbe i pstreaz umezeala departe de corp pe timpul nopii. Materialul exterior din bumbac n stil jacquard permite circulaia aerului i menine perna uscat.

    Material exterior/ Metraj interior: 100% bumbac. Umplutur exterior: 90% puf de ra, 10% pene de ra. Umplutura prii centrale: 60% puf de ra, 40% pene de ra. Greutatea umpluturii: 500 g.

    50x60 cm 002.326.32 129lei

    ALEGE PERNE DE NLIME MEDIE DAC DORMI PE SPATE

    5

  • Dac preferi s dormi pe burt, cea mai confortabil alegere ar fi o pern joas. Aceasta va reduce presiunea din zona gtului i tensiunea muscular.

    GOSA VDD. O pern sintetic joas. Umplutura din fibre face ca perna s fie moale i confortabil.

    Material exterior: 65% poliester, 35% bumbac. Umplutur: fibre de poliester. Greutatea umpluturii: 400 g.

    50x60 cm 901.252.65 14.99lei

    GOSA PINJE. O pern joas din puf/pene. Cantitatea mare de pene din umplutur elimin umezeala, ajutnd perna s fie rezistent i s-i ofere maximum de suport.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 85% pene de ra/15% puf de ra. Greutatea umpluturii: 570 g.50x60 cm 101.252.69 24,99lei

    JRNRT. Pern joas din puf pentru cei care prefer s doarm pe burt; gtul va fi mai puin ndoit i tensiunea muscular va fi eliminat. Nucleul ferm nvelit ntr-un strat moale elimin tensiunea muscular din zona umerilor i a gtului. Umplutur cu o cantitate mare de puf face ca perna s fie moale i pufoas; absoarbe i pstreaz umezeala departe de corp pe timpul nopii. Materialul exterior din bumbac n stil jacquard permite circulaia aerului i menine perna uscat.

    Material exterior/ Metraj interior: 100% bumbac.Umplutur exterior: 90% puf de ra, 10% pene de ra. Umplutura prii centrale: 60% puf de ra, 40% pene de ra. Greutatea umpluturii: 400 g.

    50x60 cm 602.326.67 109lei

    GOSA SLN. O pern sintetic joas, pentru cei care prefer s doarm pe burt. Gtul va sta ntr-o poziie confortabil, i tu nu vei mai simi senzaia de durere la nivelul muchilor.

    Material exterior: 100% polipropilen. Umplutur: fibre de poliester.

    50x60 cm 101.253.06 7,99lei

    GOSA SYREN. O pern sintetic joas, uor de ntreinut, cu umplutur de microfibre. Aceasta face ca perna s fie uoar i moale, asemntoare cu pernele din puf. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoros.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 100% microfibre de poliester. Greutatea umpluturii: 375 g.

    50x60 cm 901.311.72 24,99lei

    GOSA RAPS. O pern joas din puf/pene.Cantitatea mare de puf face ca perna s fie moale i pufoas. Deasemenea, puful absoarbe i elimin umezeala meninnd mediul n care dormi uscat i confortabil ntreaga noapte. Materialul exterior din bumbac este aerisit, meninnd perna uscat i rcoros.

    Material exterior: 100% bumbac. Umplutur: 60% puf de ra/40% pene de ra. Greutatea umpluturii: 420 g.

    50x60 cm 901.312.85 69,99lei

    Inter IKEA Systems B.V. 2007/2011 Preurile sunt valaibile pn pe 25 august 2014

    ALEGE PERNE JOASE DAC DORMI PE BURT