Hotpoint - asezare alimente

Post on 10-Nov-2015

221 views 0 download

Transcript of Hotpoint - asezare alimente

HOTPOINT ARISTON CUM DEPOZITAM ALIMENTELE

ALIMENTE PREPARATE - Acestea trebuie aezate n recipiente bine nchise pe raftul din mijloc. Temperatura recomandat este ntre 2 i 4 C, cu o umiditate ntre 80% i 90%.

BRNZA PROASPT - Raftul corect este cel din mijloc, dar i cel de sus este potrivit, ntr-un recipient nchis. Temperatura recomandat pentru conservarea optim este ntre 2 i 5 C, cu o umiditate ntre 65% i 70%.

BRNZA MATURAT - Locul ideal este pe raftul de sus, ambalat n hrtie alimentar, pergament sau o crp curat. Pstrai-o la o temperatur ntre 2 i 5 C, cu o umiditate ntre 65% i 70%. i reinei: pentru un frigider fr miros de brnz avei nevoie de Active Oxygen!LAPTE - Adesea, acesta este aezat pe ua frigiderului, ntruct e folosit n cteva zile. Dac dorii s-l pstrai o perioad mai ndelungat, aezai-l pe raftul de jos. Temperatura optim este de 0,5C, cu o umiditate ntre 40% i 45%.

FRUCTE - Introducei-le n pungi perforate i aezai-le n compartimentul pentru fructe al frigiderului. Temperatura corect, n funcie de tipul de fructe, este ntre 1 i 8 C, cu o umiditate ntre 85% i 45%. ns, atenie: nu toate fructele trebuie pstrate la frigider - bananele, de exemplu, se nnegresc i i pierd aroma.

LEGUME - Acestea trebuie pstrate n pungi perforate la temperaturi ntre 1 i 8 C, cu o umiditate ntre 85% i 45%. Locul corect este n compartimentul de jos, de sub rafturi. Iar dac dorii s avei un stoc de legume mereu proaspete, ca i cum ar fi proaspt culese, alegei Active Oxygen.OU - Cel mai bun loc este pe raftul din mijloc. Temperatura optim este ntre 3,5 i 4 C, cu o umiditate de 45%.

UNT - Pe ua frigiderului, n partea de sus, unde exist un compartiment: acolo se pstreaz untul. Temperatura ideal este ntre 2 i 4 C, cu o umiditate de 70-75%. Cu Active Oxygen, untul se pstreaz proaspt o perioad mai ndelungat i nu absoarbe mirosuri.

CARNEA - Aceasta trebuie amplasat pe raftul de jos, ambalat n folie alimentar sau staniol. Temperatur: ntre 0 i 2 C. Umiditate: 85%. Dac frigiderul dumneavoastr este dotat cu un dispozitiv Active Oxygen, carnea se va pstra proaspt i perfect conservat pe o perioad de pn la nou zile.PETE - Acesta trebuie pstrat pe raftul de jos, ambalat n folie alimentar sau staniol, la o temperatur ntre 0 i 2 C, cu o umiditate de 85%. Astfel, acesta nu se va scurge peste alte alimente.

PRODUSE FELIATE - Acestea trebuie aezate pe raftul din mijloc, ntr-un recipient nchis. Temperatura optim este ntre 3 i 5 C, iar umiditatea trebuie s fie 80%. Astfel, ele i pstreaz prospeimea. Pe o perioad chiar mai ndelungat, dac aparatul este dotat cu un dispozitiv Active Oxygen.BUTURI - Unde s stea dac nu n raftul pentru buturi de pe ua frigiderului? Este zona cea mai expus la schimbrile brute de temperatur, ns aceasta nu este o problem pentru buturi.