gramatica engleza

Post on 27-Sep-2015

6 views 3 download

description

lectii

Transcript of gramatica engleza

Formule de salut in engleza - Forme de salut formale si informaleIn limbaenglezasunt mai multe categorii desaluturi, cele uzuale pentru fiecare parte a zilei sau cele prietenesti, informale folosite intre adulti sau tineri . In aceasta lectie vei invataformule de salut in englezaimpreuna cu pronuntia acestora si explicatii de cand si cu cine este indicat sa le folositi.

Formule de salut formale in engleza:

Buna dimineata =Good morning(gud morning)Buna ziua =Good afternoon(gud aftrnoon)Buna dupa-amiaza / Buna seara =Good evening(gud ivning)

Buna =Hello(helo)Ce mai faci ? =How are you?(hau ar iu)Bine ai (ati) venit =Welcome(uelcom)

Obs!Good night(gud nait) = Noapte buna => aceasta exprimare o folosesti doar atunci cand cineva se duce la culcare,!!! nu!!!pentru a saluta pe cineva pe timp de noapte

Cum spui la revedere in engleza:

La revedere =Goodbye(gudbai)Pa = Bye (bai)Pe curand =See you soon(si iu sun)

Formule de salut informale in engleza:

Hi =Hey / Hi(hei / hai)Salutare / Salve =Howdy(haudi)Care-i treaba? =What's up?(ua ap)Cum merge? =How's it going?(hau i going)Cum ti-e viata? =How's life?(haus laif)Cum sunt treburile? =How are things ?(hau ar tings)

Obs!La nici una din saluturile sub forma de intrebari nu se asteapta un raspuns concret, ci raspunsuri simple si concise de genul :

bine =good / ok(gud / ochei)nu asa bine =not so good(nat so gud)rau =bad(bead)foarte rau =very bad(veri bead)