Zn Suceava 25 septembrie 2015

40
SUCEAVA AGENDA TA DE TIMP LIBER 25 SEPTEMBRIE - 8 OCTOMBRIE 2015

description

 

Transcript of Zn Suceava 25 septembrie 2015

Page 1: Zn Suceava 25 septembrie 2015

SUCEAVA AGENDA TA DE TIMP LIBER

25 SEPTEMBRIE - 8 OCTOMBRIE 2015

Page 2: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 3: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 4: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 5: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

ÎN REVISTĂ CITY STORIES

CERAMICA NEGRĂ DE MARGINEA PAG. 6 și 8

CITY EVENTSFESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE „NICOLAE LABIȘ“ PAG. 10

CITY CULTFESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM, DIAPORAMĂ ȘI FOTOGRAFIE „TOAMNĂ LA VORONEȚ”

PAG. 12

CENTRUL CULTURAL BUCOVINA

CASA MEMORIALĂ NICOLAE LABIȘ MALINI

COMUNA MARGINEA

BISERICA ÎNVIEREA DOMNULUI DIN SUCEAVA

27.09FILM ROMÂNESC

„AUTOPORTRETUL UNEI FETE CUMINȚI” REGIA: ANA LUNGU

Cinematograful de artă- Casa de Cultură Gura Humorului

Bilet: 10 lei/ 6 lei- elevi, studenţi, pensionari ORA 18:00

27.09EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- haine, accesorii, cadouri unicat

Iulius Mall-parter ORA 10:00 - 22:00

ATELIERE COPIIKIDS CITY-ART CRAFT- creație și

distracție Shopping City Suceava

27.09ARTĂ

EXPOZIȚIA DE PICTURĂ ȘI

SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR” Muzeul de

Ştiintele Naturii

27.09FILM ROMÂNESC - „AFERIM!” REGIA:

RADU JUDE Cinematograful

de artă- Casa de Cultură Gura

Humorului Bilet: 10 lei/ 6

lei- elevi, studenţi, pensionari

CITY EVENTSPIESĂ A TEATRULUI „BULANDRA”, LA INAUGURAREA CENTRULUI CULTURAL BUCOVINA PAG. 23

CITY BREAK-TURISMPUNCT DE INFORMARE TURISTICĂ LA BISERICA „ÎNVIEREA DOMNULUI” PAG. 30

Page 6: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY STORIES COVERSTORY

6

Pe lângă salba de mănăstiri UNES-CO, zona Bucovinei este recunos-cută alături de picturile pe stică, sculpturile în lemn, împletituri, ţesături, ouă încondeiate şi de Ce-ramica neagră de Marginea. Ceramica de culoare neagră este mărturie a originii dacice. Ea se mai întâlnește astăzi numai în atelierele de olărit de la Marginea. Olăritul a apărut ca o necesitate a oamenilor de a depozita produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora. Se caracterizea-ză atât prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere - rezultat al folosirii unei tehnologii preistorice, cât și prin ornamen-te - rezultat al folosirii unor tehnici specifice sau prin păstrarea unor forme tradiționale. Se spune că dacii

au lasat “moștenire” aici ceramica neagră, care se face dintr-un lut cu o componență specifică datorită pădurilor din împreju-rimi. Ceramica de la Marginea apare ca rezultat al folosirii unei tehnologii de producție ce aparține culturii Horodiștea - Florești (perioada cea mai înfloritoare a ceramicii negre geto-dacice). În secolele XII-XV activitatea de olărit a cunoscut o dezvoltare puternică în nordul Moldovei.

Înainte de instaurarea regi-mului comunist în România, în Marginea existau în jur de 60 de ateliere de olari. Apoi, în anii comunismului, posesia unei roți de olar se pedepsea de către lege și din acest motiv mulți meșteri olari au renunțat la meseriile lor moștenite din străbuni. Mai târziu, însă, tot comuniștii au încercat prin cooperative artizanale relansarea acestei activități. Taina olaritului a fost transmisă din generație în generație (chiar şi pe ascuns în vremea comunis-munlui) și provine din urmă cu aproximativ 500 de ani.

RENEGATĂ DE COMUNIȘTI

CERAMICA NEGRĂ DE MARGINEA

Page 7: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 8: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY STORIES COVERSTORY

8

TAINA „NEGRULUI” DE MARGINEA

OLĂRITUL, MESERIE DE TRADIȚIE

Tehnologia prin care se obțin oalele la Marginea este aceea de ardere înăbușită (reducătoare) și de lustruire cu ajutorul unui cremene. Pământul din care se fa-brică oalele este adus de olari de la mar-ginea satului și ars în cuptoare circa 9 ore pentru ca negrul de fum să pătrundă în vase și astfel să le dea culoarea neagră tipică acestora. Dacă în vechime aceste vase erau coapte în niște gropi adânci de 1,5 metri săpate în pământ, astăzi se ard în cuptoare înfundate cu lut.Formele vaselor, de asemenea sunt stră-vechi, oale mari, străchini, ulcele și ul-cioare, platouri, obiecte de decor. Obiec-tele prin frecarea cu cremenele capătă un luciu cenușiu-metalic. Prin mișcări de du-te-vino cu cremenele se pot obține forme pe suprafața obiectului prelucrat, linii frânte, spirale, desene stilizate etc.

Toate acestea sunt păstrate şi transmi-se mai departe de o mână de oameni ce continuă să învârtă roata și să ardă în cuptorul înăbușit vase de lut, ca și strămoșii lor. Meseria de olar este una de tradiție în Marginea și, indiferent de vremurile trăite, meșteșugul și dragos-tea de a crea obiecte utile și în același timp extrem de frumoase dintr-o simplă mână de lut, au rămas nealterate. Vaze, sfeșnice sau farfurii frumos decorate pot

deveni decorațiuni extraordinare într-o cameră indiferent de stilul modern sau clasic adoptat. Deopotrivă, produsele de la Marginea pot fi cadouri excelente pe care le puteți face celor dragi sau le puteți oferi, ca simbol al tradițiilor românești, cunoscuților sau partenerilor de afaceri.

În atelierele din Marginea găsiți o gamă largă de produse extraordinare create cu migală de mâinile olarilor local-nici, din lutul scăldat de pârâul Sucevița, ars în cuptoarele ceva mai moderne decât acum câteva sute sau mii de ani și lustruite și decorate cu mult talent de bucovinenii de aici.

SCRIS DE: MIHAELA IRINA BUCȘINESCU

Unde: comuna Marginea

Page 9: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 10: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

10

FESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE „NICOLAE LABIȘ“

Centrul Cultural „Bucovina“, secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava,

în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“, Muzeul Bucovinei şi Primăria comunei Mălini, organizează ediţia a XLVII-a a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş“. Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie. Lucrările trebuie să fie nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul acordă premii în valoare totală de 2500 lei, acoperite financiar

de Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei: Marele premiu „NICOLAE LABIŞ“ - 1000 lei; Premiul I - 600 lei; Premiul II - 500 lei; Premiul III - 400 lei.

DESPRE

La Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş“, manifestările constau în lansări de

carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, realizate

cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare. Juriul concursului este alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii

Scriitorilor din România.

Unde: Suceava, Fălticeni şi MăliniCând: 25 - 27 septembrie

Page 11: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 12: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

12

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM, DIAPORAMĂ ȘI FOTOGRAFIE „TOAMNĂ LA VORONEȚ”

LANSARE@ DOUĂ VOLUME

CONCERT@ IRIS „DIN NOU ÎMPREUNĂ”

Cristi Minculescu şi trupa Iris s-au reunit şi au pornit într-un turneu naţional, în perioada 18 septembrie - 15

octombrie, prin 13 orașe din România, printre care și Suceava, dar şi la Chişinău, în Republica Moldova. Turneul „Din nou împreună” ajunge în Suceava, la Casa de Cultură a Sindicatelor pe 28 septembrie.

Despre momentele de neuitat de la Suceava, Cristi Minculescu spune: „De la Suceava am numai amintiri

frumoase, cele mai puternice sunt legate de căldura de deșert saharian în sălile de concert înghețate bocnă. Era atât de frig, încât după ce începeam concertul și cântam primele piese, începeau să se ridice aburi.Chiar și așa însă, oamenii erau în picioare, emanând o energie atât de frumoasă. Despre bucătăria bucovineană ce să mai zic, abia aștept să mănânc din nou o ciorbă rădăuțeană”.

Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor SuceavaCând: 28 septembrieOra:19.00Preț: 49 de lei, 60 de lei, 79 de lei, 109 lei sau 130 de lei (în funcție de așezarea în sală)

Unde: orașul Gura HumoruluiCând: 2 - 4 octombrie

Unde: Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”

Când: 5 octombrieOra: 15:00

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, din reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta sau online pe www.iabilet.ro.

Realizatorii şi producătorii de film, precum şi creatorii de imagine participă

la cea de-a XXXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ”, care se desfăşoară la Gura Humorului. Festivalul cuprinde 3 secţiuni: Film documentar (scurt şi mediu metraj), Film studenţesc (scurtmetraj - documentar, ficțiune, experiment etc.) şi Film turistic (scurtmetraj).Tema filmelor este liberă. În cadrul festivalului, în afara competiţiei oficiale, sunt organizate şi alte evenimente: proiecţii în avanpremieră a unor filme artistice de lungmetraj, caravană de promovare a filmului românesc, proiecţii de filme documentare de arhivă (producţie româneasca şi internaţională), workshopuri, expoziţii de arte vizuale, lansări de carte, conferinţe etc.

De Ziua Mondială a Educaţiei, în Sala de Artă „Elena Greculesi” are loc lansarea volumelor

„Acasă” şi „Ce dulci sunt fructele amare...”, semnate de scriitoarea Luminiţa Aldea. Cărţile au ieşit de sub tipar în cadrul Campaniei „Cultura uneşte Bucovina”. Grafica romanului „Ce dulci sunt fructele amare...” a fost realizată de Cristina Nistor, masterand la Universitatea de Artă „George Enescu” din Iași,

DESPREPremiile Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” sunt următoarele: Secţiunea Film documentar - Premiul pentru cel mai bun film documentar - 2.500 de lei, Premiul pentru cea mai bună regie - 1.000 de lei, Premiul pentru cea mai bună imagine - 1.000 de lei; Secţiunea Film studenţesc - Premiul pentru cel mai bun film studențesc - 2.500 de lei, Premiul pentru cea mai bună regie - 1.000 de lei, Premiul pentru cea mai bună imagine - 1.000 de lei; Secţiunea Film turistic - Premiul pentru cel mai bun film turistic - 1.000 de lei.

în timp ce grafica romanului „Acasă” îi aparţine profesoarei Camelia Rusu Sadovei.

Page 13: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 14: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY FILMS PREMIERE

14

Titlul original: THE INTERN

Regia: Nancy MeyersCu: Robert De Niro, Anne HathawayGen: Comedie.Durata: 121 minute

succesul de casă It’s Complicated.Nancy Meyers (n.1949), este o sce-naristă, producătoare și regizoare apreciată în Hollywood. A debutat cu scenariul comediei feministă cu Goldie Hawn, Private Benjamin/Soldatul Benjamin, în 1980. Succe-sul acestui film a creat un an mai târziu un serial TV, cu acelaşi nume. Apoi Meyers a creat alt serial de succes, Baby Boom (1998), bazat pe filmul scris tot de ea, în 1987, cu Diane Keaton.

INTERNUL

În „Internul”, De Niro este Ben

Whittacker, un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie aşa minunată precum credea și intră stagiar la moderna com-panie de vânzări online a unei tinere antreprenoare (Anne Hathaway). Profi-tând de oportunitatea de a avea din nou activitate printre profesionişti, reali-zează că nu e atât de sim-plu, iar contrastul dintre aşteptările şi preocupările celor două generaţii devin sursa umorului din aceas-tă comedie regizată de Nancy Meyers, revenită în atenţie la şase ani după

DE NIRO

Mereu tânăr, și la 72 de ani (împliniți pe 17 august a.c.), Robert Anthony De Niro Jr. este unul din cei mai emblematici actori din filmul american contemporan și din cinematografia mondială. Băiatul pictorului new-yorkez, Robert De Niro Sr., juniorul De Niro a debutat în comedia lui Brian de Palma din 1968, Greetings! /Salutări.

Page 15: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 16: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY FILMS PREMIERE

16

Titlul original: BLACK MASS

Regia: Scott CooperCu: Kevin Bacon, Juno Temple, Johnny Depp, Dakota Johnson, Bene-dict CumberbatchGen: Acțiune, Crimă, Dramă. Durata: 122 minute

luat în Boston, datorită unor relaţii care l-au protejat, fiind fratele unui politician cu popularitate, Billy (Benedict Cumberbatch) şi având aliaţi oameni corupţi ai legii. În scurt timp, Bulger devine unul dintre cei mai temuţi gangsteri din istoria Bostonului.

Filmul a obținut 23,3 milioane de dolari încasări în primul weekend, potrivit datelor obținute de BoxOf-ficeMojo.com.

BLACK MASS: AFACERI MURDARE

„Black Mass” ilus-trează povestea

gangsterului irlandez James „Whitey” Bulger. Un agent FBI, interpretat de Edgerton, a reuşit în anii 1970 să-l convingă pe mafiotul irlandez Bulger (interpretat de Depp) să colaboreze cu agenţii federali pentru a elimina un „duşmani comun”: mafia italiană din Boston. Alianța nefirească scapă de sub control, permiţân-du-i lui Whitey să încalce legea şi să-şi consolideze puterea. Whitey a evo-

JOHNNY DEPP

Cu trei nominalizări la premiile Oscar, actorul Johnny Depp revine pe marile ecrane cu interpretarea lui Whitey Bulger, un mafiot celebru şi extrem de periculos, lăsându-se pe mâna regizorului Scott Cooper.

Page 17: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 18: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 19: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 20: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY CAUSES CAUZE

20

DRUMEȚIE PENTRU O NOUĂ VIAȚĂ

Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă” din localitatea Siret organizează a III-a ediţie a proiectului “Drumeţie pentru o nouă viaţă”. Drumeţia constă în parcurgerea unui traseu montan de două ore, de dificultate medie, în localitatea Suceviţa.

Plecarea se face de la Cabana Cetiniţa. Evenimentul are ca scop final strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi. Reprezentanţii Fundaţiei „O Nouă Viaţă” din Siret ne-au spus că orice societate comercială poate să participe la acest eveniment atât cu reprezentanţi, cât şi cu o donaţie de minim 1.000 de lei. „În cazul în care nu puteţi fi alături de noi, aveţi posibilitatea să sponsorizaţi un tânăr din cadrul Fundaţiei să participe la drumeţie. Puteţi ruga prietenii/colegii să vă sponsorizeze pentru a putea fi prezenţi la eveniment. Nu doar sprijinul financiar este important, ci şi prezenţa dumneavoastră ne onorează”, au spus reprezentanţii Fundaţiei. Tot ei au explicat că „singuri nu putem schimba o lume întreagă, dar putem schimba lumea unui om, iar aceasta este ceea ce ne dorim. Vă aşteptăm cu drag la cea de-a III-a ediţie a evenimentului <Drumeţie pentru o nouă viaţă>, pentru ca împreună să schimbăm lumea cât mai multor semeni”.

Pentru a vă alătura echipei „O Nouă Viaţă”, puteţi să sunaţi la:

Numerele de telefon: 0744 527 294 (Adina), 0733 965 848 (Anca), 0230 280 075 (Sediul Fundaţiei din Siret), E-mail: [email protected], Website: www.fonv.org, www.facebook.com/fundatia.onouaviata

Unde: localitatea SuceviţaCând: 26 septembrieOra: 10.00

Page 21: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

21

EXPONATE VII ÎMBOGĂȚESC DECORUL MUZEULUI SATULUI BUCOVINEAN

INTERNET GRATUIT ÎN DOUĂ PARCURI SUCEVENE

Vizitatorii Muzeului Satului Bucovinean au posibilitatea de a vedea pe lângă construcţiile care pun în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina, şi exponate vii, care întregesc peisajul satului tradiţional.

Din acest an, până târziu, în toamnă, pe spaţiul verde dintre casele tradiţionale din lemn sunt lăsaţi liberi să pască 7 cârlani, iar în cuşti special amenajate alături de Casa Cacica sunt iepuri, prezenţa animalelor fiind apreciată de vizitatori, mai ales de copii. Conducerea muzeului a încercat şi anul trecut acest proiect, dar într-o dimineaţă oile aduse au fost găsite sfâşiate, cel mai probabil de câini comunitari. În acest an, animalele au fost împrumutate de la un angajat al

În scurt timp, sucevenii vor avea posibilitatea de a se conecta gratuit la internet de mare viteză, în două zone foarte populate, preferate de tineri. Municipalitatea vrea să pună în funcţiune două zone de hotspoturi, prin care să ofere internet gratuit, în Parcul Copilului din Burdujeni şi în zona Universităţii, care să cuprindă

Patinoarul şi Skate Park-ul. Furnizorul de internet trebuie să pună la dispoziţia utilizatorilor o conexiune puternică, de minim 100 Mb, cu două frecvenţe de 2,4 GH, care să permită atât efectuarea operaţiunilor de streaming video (vizualizare de filme, conversaţii video), download şi upload de fişiere (de exemplu, filmuleţe ale skaterilor, cu mişcări performante,

muzeului, pe perioada sezonului turistic, şi peste noapte sunt închise în siguranţă. Ideea aducerii animalelor i-a venit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu după ce a văzut în străinătate un muzeu al satului în care terenurile dintre case erau cultivate, pentru un plus de autenticitate.Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, lângă Cetatea de Scaun. Conceput ca un sat tradiţional bucovinean, muzeul dispune la această oră de peste 30 de obiective.

Unde: Muzeul Satului Bucovinean (platoul Cetății de Scaun a Sucevei)Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copiiOra: 10.00-18.00

sau înregistrări ale copiilor care se joacă în parc, făcute de părinţi, pentru bunici). Pe lângă utilizatorii ocazionali, care se vor conecta la punctele de acces oferite (8 în zona Universităţii şi două în Parcul Copilului), cei mai câştigaţi vor fi cei care locuiesc în apropiere, care vor avea internet puternic, la discreţie.

Page 22: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY EVENTS RECOMANDARI PROGRAM

2222

VINERI,25.09

16.00TEATRU

„AM O CĂSUȚĂ MICĂ” PREZENTAT DE „GAȘCA

ZURLI”Shopping City Suceava

16.00ȘTIINȚĂ

„NOAPTEA CERCETĂTORILOR”Esplanada din fața

Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

17.00INTERACTIVITATE

„NOAPTEA CERCETĂTORILOR”

Platoul Universității din Suceava

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- haine,

accesorii, cadouri unicat Iulius Mall-partier

SÂMBĂTĂ,26.09

18.00FILM ROMÂNESC

„AUTOPORTRETUL UNEI FETE CUMINȚI” regia:

ANA LUNGUCinematograful de artă-

Casa de Cultură Gura Humorului

Bilet: 10 lei/ 6 lei- elevi, studenţi, pensionari

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- haine,

accesorii, cadouri unicat Iulius Mall-partier

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

20.00FILM ROMÂNESC

„DOMNIȘOARA JULIE” regia: LIV ULLMANN

Cinematograful de artă- Casa de Cultură Gura

Humorului

Bilet: 10 lei/ 6 lei- elevi, studenţi, pensionari

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

DUMINICĂ,27.09

18.00FILM ROMÂNESC

„AUTOPORTRETUL UNEI FETE CUMINȚI” regia:

ANA LUNGUCinematograful de artă-

Casa de Cultură Gura Humorului

Bilet: 10 lei/ 6 lei- elevi, studenţi, pensionari

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- haine,

accesorii, cadouri unicat Iulius Mall-partier

10.00-15.00ATELIERE COPII

KIDS CITY-ART CRAFT- creație și distracție

Shopping City Suceava

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

20.00FILM ROMÂNESC

„AFERIM!” regia: RADU JUDE

Cinematograful de artă- Casa de Cultură Gura

Humorului

Bilet: 10 lei/ 6 lei- elevi, studenţi, pensionari

LUNI,28.09

19.00CONCERT

TRUPA IRIS „DIN NOU ÎMPREUNĂ”

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Bilet: 49 de lei, 60 de lei, 79 de lei, 109 lei sau

130 de lei

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

MARȚI,29.09

10.00-18.00EXPOZIȚIE

EXPONATE VII LA MUZEUL SATULUI

BUCOVINEANPlatoul Cetății de Scaun

a Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

MIERCURI,30.09

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

JOI,1.10

18.30CONCERT FILARMONICA

BOTOŞANIDirijor : Liviu Condriuc

Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor

Suceava

Bilet: 20 lei / 10 lei pentru elevi, studenţi şi

pensionari

ARTĂEXPOZIȚIA DE PICTURĂ

ȘI SCULPTURĂ „DIN SECRETELE

MAEȘTRILOR”Muzeul de Ştiintele

Naturii

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

VINERI,2.10

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE ARTĂ ŞI ANTICHITĂŢI

Iulius Mall-partier

COMPETIȚIEFESTIVALUL

INTERNAȚIONAL DE FILM, DIAPORAMĂ ȘI

FOTOGRAFIE „TOAMNĂ LA VORONEȚ”

Orașul Gura Humorului

SÂMBĂTĂ,3.10

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE ARTĂ ŞI ANTICHITĂŢI

Iulius Mall-partier

COMPETIȚIEFESTIVALUL

INTERNAȚIONAL DE FILM, DIAPORAMĂ ȘI

FOTOGRAFIE „TOAMNĂ LA VORONEȚ”

Orașul Gura Humorului

20.00MUZICĂ

„Shine on” -SPEAK FLOYD

Gârla Morii Suceava(lângă sere)

DUMINCĂ,4.109.00

SFINȚIRESLUJBA DE TÂRNOSIRE

Parohia „Naşterea Domnului” - Catedrala

Ortodoxă Suceava (intersecția Mărășești)

10.00-15.00ATELIERE COPII

KIDS CITY-ART CRAFT- creație și distracție

Shopping City Suceava

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU

VÂNZARETÂRG DE ARTĂ ŞI

ANTICHITĂŢIIulius Mall-partier

COMPETIȚIEFESTIVALUL

INTERNAȚIONAL DE FILM, DIAPORAMĂ

ȘI FOTOGRAFIE „TOAMNĂ LA

VORONEȚ”Orașul Gura

Humorului

LUNI,5.10

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

15.00LANSĂRI

VOLUMLE „ACASĂ” ȘI „CE DULCI SUNT FRUCTELE AMARE”

Biblioteca Bucovinei

MARȚI,6.10TEATRU

„MEȘTEȘUGUL VIEȚII”- TEATRUL „BULANDRA”

BUCUREȘTICentrul Cultural Bucovina (fostul

cinema Modern din Suceava)

8.00 - 24.00ATRACȚIE TURISTICĂ

VIZITĂ RUINECetatea de Scaun a

Sucevei

Bilet: 6 lei adulți/ 2 lei copii

MIERCURI,7.10TEATRU

„MEȘTEȘUGUL VIEȚII”- TEATRUL „BULANDRA”

BUCUREȘTI

Centrul Cultural Bucovina (fostul

cinema Modern din Suceava)

Page 23: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

23

PIESĂ A TEATRULUI „BULANDRA”, LA INAU-GURAREA CENTRULUI CULTURAL BUCOVINA

Inaugurarea Centrului Cultural Bucovina, care va avea loc la începutul lunii octombrie, se va face nu doar printr-o simplă punere în funcţiune a clădirii construite pe locul fostului Cinematograf Modern, din care a rămas doar faţada, ci şi prin organizarea mai multor evenimente culturale, cu spectacole susţinute de artişti de marcă. Centrul Cultural Bucovina va avea, pe lângă un cinematograf modern, 3D, cu rezoluţie 4K, şi o sală de teatru. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Teatrului „Bulandra” din Bucureşti, pentru a fi prezenţi cu o piesă de teatru la inaugurarea Centrului Cultural Bucovina, aceştia şi-au dat acceptul să vină în zilele de 6 şi 7 octombrie cu piesa „Meşteşugul vieţii”, de Hanoch Levin, cu Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru şi Dan Aştilean în distribuţie.Costurile acestui spectacol, la deschidere, vor fi suportate de Primăria Suceava, în cea mai mare parte, dar o oarecare contribuţie vor trebui să o aibă şi sucevenii care vor veni la teatru.

Unde: fostul cinema Modern din SuceavaCând: 6 şi 7 octombrie

URMEAZĂ...De asemenea, în perioada 15-17 octombrie, va fi pusă în scenă piesa „Fereastra”, a Companiei de Teatru Synchret, cu actorul Doru Aftanasiu, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, în baza unui parteneriat al Primăriei Suceava cu Primăria Iaşi, care a accesat un proiect cultural pe fonduri europene.În aceeaşi zi în care va avea loc spectacolul de teatru al ieşenilor, iubitorii de jazz vor avea ocazia să îl asculte pe Harry Tavitian, considerat de Herald Tribune „cel mai important jazzman român contemporan”.

Page 24: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 25: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 26: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY FOOD GASTRONOMIE

26

AristocratScheia,

Str. Humorului,

Nr. 141 A

0330.803.800

CapriciuCetate,

Parcul Tineretului

0230.523720

Casa de PiatrăŞcheia,

Str. Humorului 961

0230.526.854

CinaCentru Vechi

Rafinament Clasic

Centru, Str. Vasile Bumbac

0749.222.202

Centru, Str. V. Alecsandri, 9

0230.220.964

ColibriBurdujeni,

Str. Amurgului 1A

0230.516.072

Conacul Domnesc

Şcheia, Str. Agronomului 445

0230.526.966

ContinentalCentru,

Str. Mihai Viteazul 4-6

0372.304.904

Copa CabanaStr. Ana

Ipatescu, nr.7,

0756.377.876

FarestinBurdujeni,

Str. Amurgului, 5

0722691710,

0721991968

KFC SCS, B-dul Unirii

0230.516.441

LatinoCentru,

Str. Curtea Dom-nească

0230.523.627

Look Up PUBMihai Viteazul, Nr.27

Tel: 0230.252.598

MadoIMC,

Str. Calea Unirii, Nr 22

Mc Donald’sStr. Ana Ipătescu, 10

0230.206011

Mc Donald’sIMC, Str.

Calea Unirii, Nr 22

Medieval GurmandIMC, Str.

Calea Unirii, Nr 22,

0330.803.803

MesopotamiaIMC,

Str. Calea Unirii, Nr 22,

Restaurant Mosaik

Blv. Sofia Vicoveanca, 68

0230.220.099

Mondo BellB-dul George

Enescu, nr. 38,

bloc T90, parter

0744 409 404

Murilo Str. Universitatii, 19

0758.796.464

NistruObcini,

Bd. 1 Decembrie 1918

0744.787.702

OSCAR WILDE

Irish Pub&Restaurant

Str. Ştefan cel Mare, Nr. 26.

0751 350 575 0330 803 102

PadrinoStr Universităţii 15

0742.365859

Santa FeStr. Prefect

Gavril Todiraş, 0330.101191

SHANHAY BARIMC, Str Calea

Unirii, Nr. 22,

SpartanIMC, Calea Unirii 22

Taco Loco Str. Vasile Bum-

bac

0230.220.032

Restaurant Hotel Zamca

Zamca, Str Zam-ca, Nr 28A,

0230 520 985, 0230 521 577

Restaurant Vama Veche

Str. Aleea Vamii, nr.7, Scheia

230.526.939,

VERSUS B-dul 1 Mai, Nr.

2A.

0752 624 723 0330 803 565

Page 27: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

27

Apropo CafeBancă,

Str. Republicii, Nr. 10

0330.111725

L-V 8:00 – 23:00, S-D 09:00-23:00

Le BaroqueObcini,

Str. Sf. Ilie, Nr. 22,

0752.805.857

L-V 08:23, S-

10:23, D-12:23

Pub La BibliotecaBd-ul 1 Mai nr 4

Tel: 0230.530.296

Club Vstr. Nicolae Bal-

cescu Nr 2

0731.111.452, www.club-v.ro L-D: 8:00-02:00Copa Cabana

Str. Ana Ipatescu, nr.7,

0756.377.876

DELIRI PUBStr. Nicolae

Balcescu, nr.1, Suceava

0330.405.000 / 0753.833.969

La FierărieMărăşeşti,

Str. Mărăşeşti

0771.262.251

L-D 12:00 –

ultimul client

La Fontana Calea Uniri nr 22

parter Iulius Mall

rezervari 0749330233

Music Pub

Policlinică, Str. Mihai Vitea-

zul , Nr. 40,

0230.212.130

L-D 08:00 – 23:30 S – D 10:00 – 23:30

OSCAR WILDE Irish

Pub&Restaurant Str. Ştefan cel

Mare, Nr. 26.

rezervări: 0751 350 575 sau 0330

803 102

L-J 08:00-24:00

V 08:00-UCL

S 11:00-UCL, D 11:00-24:00

PadrinoStr Universităţii,

Nr 15

0742.365859

Red Cafe

Centrul Comerci-al Zimbru,

0745510488

L-V 09:00 -22:00, S 09:00 – 16:00, D

09:00 – 14:00

Ramayana CafeBd-ul 1 Mai Nr 2

Suceava

RAI CAFFESuceava, cartier

Obcini

Program: 08.00-24.00

SAKURAStrada Cireşoaia,

nr. 1

0755 660 000

8.00 - 22.00Sueta Cafe

SCS, Calea Unirii 27B

L-D 09:00 – 22:00

Salszburg Caffestr. Stefan cel

Mare nr 28

0330.803.935,

L-J: 8-22, V:8-23, S: 9-23, D: 9-22

Smart CaffeShoping City

Suceava, Calea Unirii nr 27B

L-D: 9-22

Taboo CafeB-dul George Enescu, nr.16

0753 315 141

luni-sâmbătă 08:00 - 24:00

duminică 09:00 - 24:00

VERSUS Bar&RestaurantB-dul 1 Mai, Nr.

2A.0752 624 723 sau

0330 803 565

L-M 08:00-24:00, J-V 08:00-06:00

S 11:00-06:00, D 11:00-24:00

4 MeseObcini, Calea

Obcinilor

L-D 07:00 – 23:00

Page 28: Zn Suceava 25 septembrie 2015

28 CITY LIFESTYLE SPORT

SPORTIVI SUCEVENI MEDALIAȚI LA MONDIALELE DE TINERET

Țara noastră a reușit să câștige trei medalii de

aur la Campionatele Mondiale de Canotaj de tineret din Bulgaria, în fiecare din cele trei echipaje existând un sportiv ce provine din judeţul Suceava.

Astfel, fosta sportivă a Clubului Sportiv Școlar

„Nicu Gane” din Fălticeni Ioana Vrânceanu, acum la Steaua București, a câștigat medalia de aur în proba de dublu vâsle alături de Viviana Iuliana Bejinariu, pe podium fiind urmate de echipajele din Noua Zeelandă și Olanda. La dublu

rame masculin, un alt sportiv din judeţul Suceava, Andrei Gontaru, a devenit campion mondial în proba de dublu rame alături de Dragoș Aicoboae, la capătul unei curse dominate de la un capăt la celălalt de echipajul României. Cel de-al treilea sportiv ce provine din judeţul Suceava, mai exact din Câmpulung Moldovenesc, Alexandru Cosmin Macovei, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de patru rame fără cârmaci, alături de colegii de barcă, Dumitru Mariuc, Viorel Rusu și Neculai Aniculesei. O altă suceveancă, fostă sportivă la CSM Suceava Geanina Beleagă, a terminat pe locul cinci în proba de dublu vâsle categorie ușoară într-o barcă în care a concurat alături de Livia Lehaci.

Page 29: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 30: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY BREAK TURISM

30

PUNCT DE INFORMARE TURISTICĂ LA BISERICA „ÎNVIEREA DOMNULUI”

În sala de la parterul Punctului de informare turistică vor fi organizate diverse evenimente culturale, expoziţii, lansări de carte etc., ateliere de creaţie. Tot aici, copii defavorizaţi, fără posibilităţi materiale, dar

care vor să înveţe, vor fi meditaţi gratuit de câţiva profesori care au răspuns pozitiv solicitării părintelui protopop Vasile Irimia. Sala de expoziţii de la parter a fost amenajată cu ajutorul unor oameni cu suflet mare. Aici se află câteva tablouri donate de pictorul Ion Grigore, câteva vitrine cu obiecte de cult ortodox şi greco-catolic, cărţi vechi şi documente. Anul viitor, a mai completat pr. Dumitru Irimia, se va sfinţi Paraclisul „Sf. Ioan Rusul”, unde mai sunt de făcut unele lucrări.

Atât punctul de informare cât și lucrările de restaurare a bisericii s/au realizat printr-un proiect european.

Parohia „Sfânta Înviere” din municipiul Suceava fiinţa deja la anul 1528, fiind menţionată într-un document din timpul lui Petru Rareş. Contextul istoric a făcut ca ea să-şi întrerupă activitatea spre sfârşitul secolului al XVIII-lea. A fost reînfiinţată pe 1 ianuarie 1957, prin decizia nr. 17.396/1956 a Mitropoliei Moldovei şi Sucevei. Pentru mai multe informaţii despre activitatea Parohiei „Sfânta Înviere” din municipiul Suceava puteţi accesa site-ul oficial al acesteia: www.treiclopote.ro.

ÎN CURTEA INTERIOARĂ A BISERICII „ÎNVIEREA DOMNULUI” DIN MUNICIPIUL SUCEAVA S-A REALIZAT UN PUNCT DE INFORMARE TURISTICĂ. LA PARTERUL CLĂDIRII SE AFLĂ O SALĂ DE EXPOZIŢII – SALĂ POLIVALENTĂ, IAR LA ETAJ URMEAZĂ A FI AMENAJAT PARACLISUL „SF. IOAN RUSUL”, ÎN CARE SE VOR OFICIA SLUJBELE DIN TIMPUL POSTURILOR DE PESTE AN.

Page 31: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 32: Zn Suceava 25 septembrie 2015

32 CITY LIFESTYLE SPORT, FRUMUSEȚE

AMPLI.FIT PRIMUL STUDIO DEDICAT EMSTRAINING 3.0 DIN SUCEAVA

Ampli.fit Suceava face parte din lanțul de studiouri Ampli.fit nou deschise pe piața din Romania. În momentul de față ne bucurăm de patru locații: Ampli.fit Obor, Ampli.fit Pipera, Ampli.fit Suceava, Ampli.fit Botoșani, toate locațiile sunt sub accelași format și acceiași grilă de servicii. Și dacă tot a venit vorba de serviciile Ampli.fit am vrea sa vă prezentam o mică parte din activitatea pe care o desfășurăm la studioul nostru din Suceava. Principalul nostru obiectiv este să ajutăm oamenii să facă sport într-un timp relativ mic ”JUST 20 MINUTES”. Cum este posibil acest lucru? Datorită tehnologiei germane Ampli Train bazată pe EMS training 3.0 (electro muscle stimulation). Cum funcționează? Aplicăm o vestă specială care este conectată la aparat. Aceasta vestă stimulează 90% din masa musculară având atașat pe ea electrozi pentru: brațe, picioare, piept, spate, abdomen, fesieri. După ce suntem echipați și gata de mișcare începe antrenamentul. Antrenamentul dureaza 20 de minute și este personalizat pentru fiecare client în parte în funcție de nevoile lui. Antrenorii personali specializați pe tehnologia EMS vor creea, explica și lucra împreună cu persoanele antrenate. Aparatul are 6 grupe generale: sport, wellness, special, basic, combination, medical, care conțin un total de 40 de programe (arderea caloriilor, tonifiere, masă musculară, drenaj limfatic, anticelulitic, masaj relaxare, combaterea durerilor de spate, combaterea incontineței urinare etc). Cu ce trebuie sa veniti? Cu bunăvoința și 40 de minute la dispoziție!!! Găsiți la noi tot ce aveți nevoie: echipament, prosoape, duș, cosmetice, uscător de păr și nu în ultimul rând antrenorul dumneavoastră personal. Extra puteți să achiziționați: propriul costum, shake-uri proteice foarte gustoase, carnitină, băutură hypothonică, apă plată și minerală și să nu uităm de spațiul nostru de relaxare, cele 2 camere de masaj de care vă puteți bucura, cu o gamă largă de masaje (relaxare, anticelulitic, terapeutic, drenaj). Pentru mai multe detalii vă așteptăm să ne vizitați pe Str. Mihai Eminescu, nr. 16, Suceava.

Telefon: 0749 92 92 92

Email: [email protected]

Site: www.amplifit.ro

Facebook: Amplifit Romania

ȘI AI 50% REDUCERE LA ABONAMENT

0749.92.92.92

VINO CU ACESTA

VOUCHERZILE ȘI NOPȚI

AMPLI.FIT

Page 33: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 34: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY FILMS PREMIERE

34

SICARIO Regie: Denis Villeneuve Cu: Josh Brolin, Jon Bernthal, Emily Blunt, Benicio Del Toro Gen: Acțiune, dramă Durata: 121 minute

dur și extrem de realist, filmat cu camera mobilă, în stil documentar, are similitudini cu Traffic/Trafic (2000) al lui Steven Soderbergh, cu No Country For Old Men/Nu există țară pentru bătrâni, de frații Coen (2007) și cu The Counselor/Avocatul de Ridley Scott (2013), despre problema stringentă a Cartelurilor mexicane, a traficului de droguri imposibil de controlat, de la frontiera americană.

În Mexic, sicario înseamnă asasin

plătit. La graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, legea nu există, iar neex-perimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului internaţional de droguri desfăşurat cu implicarea forţelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza creşte atunci când aceştia trebuie să îl captureze pe capul între-gii organizaţii criminale.

Sicario a avut premiera la Cannes, în mai 2015, în Competiția oficială. Film

trivia:

BENICIO DEL TORO

Benicio Del Toro este principalul

colaborator în misiunea

condusă de FBI la graniţă, iar tre-cutul întunecat al acestuia o va face pe Kate să pună la îndoială

tot ce ştia pentru a supravieţui.

PREMIERĂ: SICARIO:ASASINUL

Titlul original: BLINKY BILL

Regia: Noel Cleary, Alex Weight, Deane TaylorVoci: Toni Collette, Ryan Kwanten

O animație simpatică, ce are ca personaj un pui de koala ce

visează să plece din orașul natal pe ur-mele tatălui său, dispărut cu mult timp în urmă. Blinky Bill se împrietenește cu cele mai neobişnuite personaje: Nutsy –un koala crescut la zoo şi Jacko –o şopârlă ameţită şi foarte energică. Urmăriţi neîncetat de o pisică sălbati-că răzbunătoare, cei trei curajoşi amici trebuie să înveţe să se ajute reciproc pentru a supravieţui.

PREMIERĂ:BLINKY BILL 3D

Page 35: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 36: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 37: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 38: Zn Suceava 25 septembrie 2015

CITY CULT HOROSCOP

38

Publicitate naţională

Speranța Velicu, Senior Sales Manager Tel.: 0735 777 982 [email protected]

EDIŢIA de SUCEAVAapare lunar - gratuit, nr. 7 (193), 25 septembrie - 8 octombrie 2015

Editată de: SC DASIN MEDIA SRLDirector Revistă: Daniel Drăgoi0724 313 485, [email protected]: Mihaela I. Bucsinescu, [email protected]ţie: Marian Onofrei0742 194 560DTP: Robert Aldulea

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Iaşi, Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi). Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

Suplimente lunare Zile şi Nopţi:

berbec

leu

săgetător

Soarele se afla in casa relatiilor Berbecului pana pe 23 octom-brie 2015, subliniind importan-ta celuilalt in viata ta si facand ca majoritatea gandurilor si activitatilor din aceasta peri-oada sa fie centrate pe relatia cu partenerul de viata.

In octombrie 2015, corespon-denta, studiile si drumurile pot avea un rol special in relatiile Berbecilor.

Cu stapanul casei relatiilor Leului situat in casa dragostei Leului, in octombrie 2015 te afli intr-o etapa a vietii in care romantismul si sexualitatea au un relief foarte pronuntat.O relatie, oricat ar fi de dura-bila si ireprosabila din multe puncte de vedere, devine fada si lipsita de interes daca nu are scanteie, daca nu este strabatuta de un fior de pa-siune.

Prietenii, intrunirile sau initiativele colective au impact asupra vietii de cuplu a Sagetatorilor. Iti poti intalni, de exemplu, sufletul-pe-reche prin intermediul unui amic sau la un eveniment cu public (spectacol, simpozion etc).

Venus, planeta dragostei, iti orienteaza atentia spre cineva demn de admirat si poate face ca firele carierei sa se impleteas-ca cu cele ale inimii

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Marte, stapanul casei cuplului Taurului si semnificatorul do-rintei, este conjunct cu Jupiter in casa iubirii si a sexului Tau-rului, pe tot parcursul lunii oc-tombrie 2015. Iar din data de 8, lui Marte si Jupiter li se alatura si Venus, planeta dragostei.Atentie, totusi: energia amo-roasa dezlantuita te poate face sa actionezi nebuneste si sa iei decizii pe care mai tarziu le-ai putea regreta.

In zodia Fecioarei se afla Ve-nus, planeta iubirii si a senzu-alitatii, Marte, planeta dorintei si a sexualitatii, si Jupiter, care este stapanul casei cuplului Fecioarei. Iar aceasta tripleta plina de energie amoroasa formeaza un trigon cu Pluto, aflat chiar in casa dragostei Fecioarei. Sub aceasta con-figuratie rara si foarte puter-nica, sangele iti clocoteste, instinctele primare.

Prima decada din octombrie 2015 se scurge intr-o atmo-sfera relationala mai retinuta sau mai discreta. Tendintele sunt mai degraba analitice decat dinamice. Este o peri-oada buna pentru a investiga mecanismele fine ale relatiei sau psihologia omului de alaturi, pentru a impartasi cu acesta un eventual interes pentru mistere sau subiecte cu caracter ezoteric

Efectele restrictive ale lui Sa-turn, proaspat intrat in casa cuplului Gemenilor, sunt anu-late in octombrie 2015, care este o luna fierbinte, ce acorda un loc generos iubirii si distrac-tiilor.In octombrie 2015 iti merge bine in cariera si probabil ca faci bani frumosi, dar pari sa preferi intimitatea si discretia

Marte, stapanul casei cuplu-lui Balantei, se afla in octom-brie 2015 intr-o excelenta companie: este impreuna cu Venus, planeta iubirii si a ar-moniei, si cu Jupiter, Marele Benefic. Aceasta alaturare este aducatoare de sansa si anunta o implinire relationa-la. Cu Soarele in Balanta, in octombrie 2015 stralucesti, te evidentiezi si atragi suc-cesul.

Este vremea in care te poti im-plica intr-un studiu alaturi de perechea ta, puteti cauta im-preuna cai de dezvoltare per-sonala sau puteti incerca sa va armonizati si sa va consolidati scarile de valori. Calatoriile in doi sunt favorizate in aceasta perioada. S-ar putea, de asemenea, sa faci cunostinta cu cineva de departe sau in timpul unui voiaj.

Plasat in casa cuplului Racului de mai multi ani, perfectionis-tul Pluto primeste in octom-brie 2015 un impuls favorabil de la conjunctia Marte-Ju-piter, care il ajuta sa iasa din propriile tensiuni si inchistari si sa vada lucrurile intr-o lu-mina mai curajoasa si mai optimista. Daca vrei sa faci o schimbare sau alt pas impor-tant in plan relational, acum poti indrazni.

Prima decada din octombrie 2015 se desfasoara intr-o nota ambitioasa, dar cam incordata: ridici stacheta sus, cerand mult de la omul de alaturi sau indreptandu-ti sentimentele catre cineva care se distinge prin pozitie sau prin realizari deosebite.Decadele a doua si a treia sunt insa mult mai dinamice, mai pasionale si chiar mai no-rocoase!

Octombrie 2015 poate fi o luna fabuloasa. Trio-ul Marte-Jupiter-Venus dezvolta foarte multa energie, generand avant pasional, dorinta de seductie si de cucerire si, in general, nevoie de actiune. Tot el aduce Pestilor conjuncturi prielnice ivirii dragostei si da un impuls puternic initiativelor comune ale cuplului. S

urs

a: w

ww

.eas

tro

log

.ro

Page 39: Zn Suceava 25 septembrie 2015
Page 40: Zn Suceava 25 septembrie 2015