ZN Suceava 22 ianuarie 2016

40
SUCEAVA AGENDA TA DE TIMP LIBER 22 IAN 2016 - 4 FEB 2016

description

 

Transcript of ZN Suceava 22 ianuarie 2016

Page 1: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

SUCEAVA AGENDA TA DE TIMP LIBER

22 IAN 2016 - 4 FEB 2016

Page 2: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 3: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 4: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 5: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

ÎN REVISTĂ CITY STORIES

COBZA CU PĂSTRĂV AFUMAT LA CONURI DE BRAD, BRAND DE BUCOVINA PAG. 6 și 8

CITY CULTLANSARE@”PÂRTEŞTII DE SUS LOCALITATE MULTISECULARĂ” PAG. 10

CITY CULTEXPOZIȚIE A MOȘTENIRILOR CULTURALE PAG. 22

COBZĂ

CONCERT

MARIO JOY

EXPOZITIE GALERIA DE ARTĂ RĂDĂUȚI

29.01PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂ PARCAREA SHOPPING

CITY SUCEAVA PREȚ: 10 LEI (TIMP

NELIMITAT) 10.00-22.00

STAND-UP COMEDY BORDEA & MICUTZU

VERSUS- BAR&RESTAURANT

SUCEAVA 21:30

29.01EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- HAINE,

ACCESORII, CADOURI UNICAT

IULIUS MALL-PARTIER 10.00- 22.00

VIZITĂCETATEA DE SCAUN A

SUCEVEI- PROGRAM DE PROIECȚIE VIDEO

BILET: 10 LEI / 3 LEI ELEVI ȘI STUDENȚI

17.00- 20.00

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

GALERIA DE ARTĂ RĂDĂUȚI

FESTIVALUL MEDIEVAL „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA A DEVENIT MENTOR

PAG.24

SPORTSUCEVEANUL ANDREI BOLOHAN, NOUL ANTRENOR AL LOTULUI NAȚIONAL DE LUPTE GRECO-ROMANE (TINERET) PAG. 30

CITY BREAK-TURISMCENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ CÂMPULUNG MOLDOVENESC PAG. 32

Page 6: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

6

Păstrăvul afumat la conuri de brad procedură ce se folosește doar în BUCOVINA, așezat în crengi de brad, un deliciu oferit pe plaiuri bucovinene. Bucovina nu este doar un leagăn de ve-che civilizaţie, unde istoria se împleteş-te cu legenda, ci şi o zonă în care aveți parte de un adevărat festin culinar. Sub aspect turistic, zona este renumită pen-tru bisericile cu fresce exterioare-patri-moniu UNESCO -Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ, Humor etc, aşa că bucovinenii mizează tocmai pe înclinaţia către re-ligie a românilor, dar şi pentru inedit a străinilor, aşa că oferă bunătăţi celor ce le calcă pragul, şi le arată obiceiurile

Am încercat să aflăm cum se prepară - „hârzobul cu păstrav afumat”. Pentru cei care nu ştiu „hârzobul” este denumirea tradiţională a speci-alităţii din păstrăv afumat așezat în crengi de brad. Despre modul de preparare am aflat de la localnicii din Pojorâta. Ai nevoie de păstrăv -

COBZA CU PĂSTRĂV AFUMAT LA CONURI DE BRAD, BRAND DE BUCOVINA

SECRETUL MINUNATULUI GUST AL PREPARATULUI

păstrate din moşi-strămoşi. În Bucovina oaspeţii sunt primiţi cu inima deschisă, cu un pahar de ţuică sau de vin, iar gastro-nomia este o aventură tentantă, un deliciu fiind păstrăvul afu-mat la conuri de brad şi aşezat în crengi tot de brad. Acesta este servit cu preponderenţă în perioada de iarnă.

curcubeu sau fântânel, numărul lor depinde de câte hărzoabe doreşti să faci. Într-un hârzob mediu poţi pune maxim 4 păs-trăvi de dimensiuni medii, asta pentru a evita ca peştele să fie înghesuit şi să nu se aeriseas-că aşa cum trebuie. Ai nevoie de condimente pentru a freca peştele şi lăsa să se pătrundă cel puţin 4 ore. Condimetele care se pot folosi sunt nelipsita sare neiodată şi piperul negru măcinat, usturoi, iar pentru culoare poţi folosi un praf de boia de ardei dulce. Peştele se afumă pe nuiele de alun, la foc molcom 3-4 ore cu lemn de fag, apoi de cireş, pentru ca în final aroma să îi fie completată de conurile de brad ce se pun în foc (procedeu ce este folosit doar în Bucovina) şi de cobza de brad în care se aşează după ce s-a răcit.

Page 7: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 8: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

8

CONFECȚIONAREA HÂRZOBULUIPentru a obţine un hârzob, trebuiesc fasonate mai întâi nuiele de salcie, cărora apoi li se dă forma unei palete de tenis, prin realizarea unei împletituri dintr-o aţa mai rezistentă sau coji lungi de răchită. Pe o pereche de astfel de palete se aşterne apoi cetina de brad. Peştele este pus între cele două palete, legate între ele cu nuiele de răchită şi se tund cu foarfecele ramurelele de brad ieşite în

afara conturului. Cetina favorizează şi conservarea preparatului pentru o perioadă mai mare de timp. Mirosul bradului alungă insectele, iar hârzobul se păstrează legat de grindă în cămară, nu în frigider.De fapt hârbozul era folosit iniţial de bărbaţii ce urcau iarna pe munţii plini de zăpadă. Aceste palete erau legate de talpa cizmelor pentru a îm-piedica alunecarea. Ideea i-a aparţinut lui Valerian Antonovici, angajat al Ocolului Silvic Pojorâta şi care o bună bucată de timp a fost vânător şef al Casei Regale şi s-a ocupat de repopularea apelor de munte, în 1953 fiind desemnat să răspundă de

construirea noii păstrăvării. Apariţia primelor siste-me de ambalare în cobze este legată de perioada în care direcţia Fondului Bisericesc era la Cernăuţi. Trebuind să ducă nişte documente la Cernăuţi, a fost rugat de cei de la ocolul silvic de acolo să le aducă nişte păstrăvi. Şi pentru a ajunge la desti-naţie cu ei în stare bună, i-a afumat şi i-a pus în crengi de brad între palete de hârboz.

„PĂSTRĂVUL AFUMAT DE BUCOVINA” Totuşi, trebuie spus că avem „Păstrăvul afumat de Bucovina”, un produs tradiţional ajuns pe piaţă la sfârşitul anului 2010, când a fost înregistrat ca şi marcă de o firmă din Vatra Dornei. Produsul este 100% natural, fără adaosuri, ne-au explicat cei care îl produc la păstrăvărie. Gustul acestui păstrav special este dat de lemnul de fag vechi de 2 ani şi de conurile de brad folosite în procesul de producţie, de asemenea afumătoarea tradiţională şi apa de izvor fiind alte elemente care fac acest produs special. Timp de 2 ani de zile s-au făcut analize privind „păstrăvul afumat de Bucovina”, produsul este de o calitate foarte bună şi a fost înregistrat ca produs tradiţional la Ministerul Agri-culturii. Se comercializează la o scară mai mică, dar sub 3 forme: dietetic, uşor picant şi picant.

Cobzele cu păstrăv afumat au devenit adevărate „suveniruri”, ce pot fi găsite în pensiunile din Bucovina. Această delicatesă se serveşte stropită cu puţină lămâie şi un pahar de vin alb sec.

Page 9: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 10: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

10

LANSARE@”PÂRTEŞTII DE SUS – LOCALITATE MULTISECULARĂ”Volumul ”Pârteştii de Sus – localitate multiseculară” a văzut lumina tiparului în aceste zile, la Editura Optima – Iaşi (2015). Lucrarea este structurată astfel:Partea I – cuprinde lucrarea lui Dumitru V. Ciornei (1898-1982), intitulată ”Monografia satului Pârteştii de Sus”, nepublicată (datată 1979), fiind considerată prima monografie a satului natal. Asupra textului monografiei nu s-a intervenit, lucrarea fiind redactată exact cum a conceput-o autorul.Partea a II-a – ”Călătorie printre amintiri” prezintă câteva aspecte colectate de învăţătoarea Mariana Mireuţă, în majoritate neştiute, preluate din relatările celor ce au trăit în acele vremuri, cu dorinţa de a descoperi cititorilor evenimentele succedate în decursul vremurilor, cu real îndemn spre noi şi mai puternice orientări privind viaţa consătenilor, descoperind trăiri neconsemnate în lucrările editate anterior.

Teatrul municipal „Matei Vişniec” Suceava și-a început activitatea la debutul anului 2016. Municipalitatea a anunțat că a acceptat propuneri pentru organigramă de la directorul Carmen Veronica Steiciuc -10 actori, într-o primă fază, la aceştia urmând să fie adăugat şi personalul administrativ.

TEATRUL MATEI VIȘNIEC ÎȘI ÎNCEPE ACTIVITATEA

Page 11: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

TEATRUL MATEI VIȘNIEC ÎȘI ÎNCEPE ACTIVITATEA

Page 12: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

12

TEATRU@ PIESA „IVAN TURBINCĂ”

EXPOZIȚIE@ „DASCĂL ȘI ARTIST”

CONCERT@ TRUPA SPITALUL DE URGENȚĂ

CONCERT@ „SEARĂ DE OPERĂ ȘI OPERETĂ”

Este o expoziţie a profesorilor de educaţie plastică şi arte vizuale din judeţul Suceava. Sunt etalate lucrări realizate de Iulian Asimionesei, Florin Batîr, Roxana Bliorţu, Loredana Mihaela Ceică, Cătălin Alexandru Chifan, Ioana Ducra, Emilian Adrian Gavrilean, Dan Grigoraş, Adrian Grosari, Loredana Horodincă, Isabela Ignătescu, Irina Jijian, Bogdan Luparu, Simona Mera, Oana Miron, Neculai Moroşan, Puşa Pîslaru, Dorin Procş, Florenţa Paveliuc, Marina Pişta, Camelia Rusu-Sadovei, Petra Rusu.

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava promite un concert incendiar cu Dan Helgiuc și trupa sa. Distracția este cuvântul de ordine!

Dirijorul Gheorghe Costin alături de Filarmonica Botoşani și soprana Veronica Anuşca oferă melomanilor suceveni a seară mirifică. Spectatorii au ocazia să se reîntâlnească cu soprana Veronica Anușca repertoriul ei cuprinzând atât arii şi roluri din opere, de la stilul baroc până la muzica modernă, dar şi lucrări vocal-simfonice. Programul spectacolului cuprinde: „Uvertura operei Don Giovanni” de W.A Mozart, „Opera Don Giovanni - aria Donnei Anna de W.A. Mozart, Uvertura operei „Coţofana Hoaţă” de G. Rossini, Opera Lucia Di Lammermoor de G. Donizetti, Uvertura operei Nabucco de G. Verdi, Uvertura operei „Nevestele Vesele” din Windsor

Unde: Galeria de Artă din RădăuţiCând: până pe 15 februarie Unde: Auditorium „Joseph Schmidt”

din cadrul Universității SuceavaCând: 28 ianuarieOra: 19.00Info: corpul F, camera 101 Tel: 0752 092 606

Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor SuceavaCând: 4 februarieOra: 18:30Bilet: 20 lei / 10 lei elevi, studenţi şi pensionari

Unde: Casa de Cultură a Sindicatelor SuceavaCând: 1 februarieOra: 10.30, 12.00 și 13.30Bilet: 12 leiTel: 0230 523 718

Piesa adaptată după povestea lui Ion Creangă și susținută de

trupa Teatrului Muzical Șapte în trei reprezentații, oferă sucevenilor momente de relaxare și haz.

de O. Nicolai, Uvertura operetei „Liliacul” de J. Strauss, Uvertura operetei „Cavaleria Uşoară” de Fr. Suppe etc.

Page 13: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 14: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY FILMS PREMIERE

14

Titlul original: THE HATEFUL EIGHT

Regie: Quentin TarantinoCu: Kurt Russell, Samu-el L. Jackson, Walton Goggins, Jennifer Jason LeighGen: western, thrillerDurata: 167 minPremiera: 15 ianuarie 2016Distribuit de Forum Film România

AL OPTULEA FILM AL LUI TARANTINO ADUCE 8 ACTORI DE EXCEPȚIE PE MARELE ECRAN

CEI 8 ODIOȘI

Acțiunea din noul western

al cineastului Quentin Tarantino se petrece în Wisconsin, în anii de după terminarea Războiului Civil. În timpul unei furtuni de zăpadă 8 personaje misterioase și odioase rămân blocate într-o staţie de diligențe. Treptat destinaţia Red Rock ajunge să fie foarte îndepărtată. Cei 8 odioși se vor înfrunta, pe viață și pe moarte!

Cei 8 odioși sunt interpretați de: Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Walt Goggins, Demian Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern.

Quentin Tarantino nu a mai vrut să facă filmul după ce scenariul a fost publicat pe internet. Ulterior a făcut o lectură publică a scenariului și s-a răzgândit după ce toată lumea a insistat ca filmul să fie realizat. Condiția lui Tarantino a fost ca filmarea să fie făcută pe peliculă.

Page 15: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 16: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY CAUSES CAUZE

1616

ACȚIUNE UMANITARĂ LA DEZBATEREA „OPREȘTE CANCERUL DE COL UTERIN”

Sucevenii sunt așteptați la a treia ediţie a acţiunii „Oprește cancerul de col uterin”, acesta fiind şi sloganul sub care Asociația Europeană de Prevenire a Cancerului Cervical desfășoară, în intervalul 24-30 ianuarie, a X-a Săptămână de prevenire a cancerului de col uterin.

La acestă manifestare sucevenii pot afla de la medici, psihologi, preoţi, femei care au învins cancerul cervical, invitaţi la eveniment, răspunsuri la întrebări precum: „Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să îşi ia femeile informaţiile, ce trebuie să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Cum pot beneficia de campania naţională de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin? Ce este testul Babeş-Papanicolau? De ce nu a funcţionat în România vaccinarea anti HPV? Ce au de făcut femeile atunci când află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată și altfel decât prin intervenție chirurgicală? Cât de important este pentru o femeie bolnavă să găsească suport în familie, la serviciu, la spital, la biserică?”. Acestea ar putea fi doar câteva dintre întrebările la care dau răspunsuri invitaţii dezbaterii

Unde: Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene SuceavaCând: 27 ianuarieOra: 17:00

CARACTER UMANITARÎntâlnirea de la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene Suceava are și un caracter umanitar: o bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, primește banii strânși din donaţii. La fel ca şi în anii trecuţi, organizatorii (Televiziunea Intermedia Suceava) se aşteaptă ca publicul sucevean

să aibă interes pentru această acţiune, la care au posibilitatea să primească răspunsuri de la oameni de specialitate la multe întrebări care îi frământă. Intrarea la eveniment este liberă. Moderatori: Adriana Dascălu Bulină şi Angela Zarojanu.

Page 17: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 18: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY BREAK SERVICII

18

Videografia de nunta – o amintire pentru o viata

Un fotograf profesionist, dar si un videograf creeaza o capodopera excelenta cu ajutorul tehnologiei moderne si a experientei de viata, atuuri care descriu echipa Ignatescu MEDIA, unde Iulian Ignatescu gaseste intotdeauna planul de nunta corect, iar anul acesta filmarea aeriana a surprins mai mult cuplurile si promite sa fie si anii urmatori o noutate. Nu toti oamenii studiaza videografia, deoarece este un hobby destul de costisitor si implica utilizarea echipamentelor voluminoase si scumpe, insa nu este cazul si pentru pasionatul de arta fotografica Iulian Ignatescu. De altfel, se impune la o filmare si iluminatul adecvat si identificarea celor mai bune cadre, ceea ce face ca videoclipul sa primeasca forma finala prin editare si prin crearea de copii de buna calitate.Tehnologia din ziua de astazi permite filmarea unei nunti sau al unui eveniment special de la o inaltime extrem de mare, iar o filmare cu drona va fi mereu ceva

unic si inedit pentru fiecare participant la eveniment. Pentru a oferi mirilor si invitatilor o petrecere unica, o atmosfera degajata, filmarea aeriana nici nu se va face simtita printre acestia, datorita camerei de filmat incorporate in echipamentul tehnic, care va survola in aer pe toata durata evenimentului. Drona este un mod mai avangardist si artistic de a ilustra ruperea de normal si de traditie si adoptarea unei formule mai indraznete si mai excentrice de a atrage atentia prin calitate, ingeniozitate, dar si prin modul diferit de a exprima ceva simplu, traditional si cu o mare valoare emotionala. Motivul pentru care cele mai multe cupluri aleg tipul de poveste unic prin filmarea aeriana cu drona pentru ziua nuntii lor este si povestea de montaj. Filmarea cu drona ofera imagini din aer, imagini unice, iar odata cu utilizarea tehnologiei digitale se pune amprenta pe ceea ce este in esenta frumos, comparativ cu alte tipuri de filmare video la nunti.

Page 19: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 20: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 21: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 22: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY CULT EXPOZIȚIE

22

EXPOZIȚIE A MOȘTENIRILOR CULTURALE11 piese din colecţia Muzeului Bucovinei vor fi prezentate în China în expoziţia „Comorile României”. Piesele plecate de la Suceava pentru această expoziţie sunt tronul de la Lipcani, un sceptru din piatră din epoca bronzului, o aquamanilă din secolul XV (un vas pictat folosit în Evul Mediu de preot pentru spălarea mâinilor înainte de slujbă), 4 vase orientale din secolul XV, două textile arheologice din sec. XVI, un aghiazmatar din lut din sec XVI şi un ac de voal în formă de porumbel din argint aurit din sec. XVI de la Probota. Valoarea de asigurare a celor 11 piese din colecţia Muzeului Bucovinei transportate în China este de 85.700 de euro.Expoziţia este una complexă, urmând să prezinte un mare turneu al moştenirilor culturale ale Românei în China şi Asia, și va reuni 445 de exponate, piese arheologice și de artă cu o mare valoare istorică și artistică,

reprezentative pentru creația umană din spațiul românesc din paleolitic până în secolul al XVIII –lea, multe dintre ele unicate nu numai în România, dar și în Europa și în lume.La organizarea acestei expoziții iau parte 31 de muzee, sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național de Artă al României.

Page 23: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY EVENTSRECOMANDĂRI PROGRAM

23

VINERI,22.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

SÂMBĂTĂ,23.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

DUMINICĂ,24.0110.00-15.00

ATELIERE COPIIKIDS CITY-ART CRAFT- creație și

distracțieShopping City Suceava

19.00DANS LECȚII GRATUITE

Iulius Mall Suceava- parter

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

LUNI,25.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

MARȚI,26.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

MIERCURI,27.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

JOI,28.0119.00

CONCERTSPITALUL DE URGENȚĂ

Auditorium „Joseph Schmidt” –USV

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

16.30DEZBATERE

CAFEAUA CU FINANȚĂRI!Sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava et.2 sala 4

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

VINERI,29.01

FILM ALVIN ȘI VEVERIȚELE 4Cinema City-Iulius Mall Suceava

Preț: 16 lei-22,5 lei

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

21:30STAND-UP COMEDY

BORDEA & MICUTZUVersus- bar&restaurant Suceava

10.00- 22.00EXPOZIŢIE CU VÂNZARE

TÂRG DE OBIECTE HANDMADE- haine, accesorii, cadouri unicat

Iulius Mall-partier

SÂMBĂTĂ,30.0110.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

DUMINICĂ,31.0110.00- 22.00

EXPOZIŢIE CU VÂNZARETÂRG DE OBIECTE HANDMADE-

haine, accesorii, cadouri unicat Iulius Mall-partier

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

19.00DANS LECȚII GRATUITE

Iulius Mall Suceava- parter

LUNI,1.0210.30,12.00,13.30

TEATRU„IVAN TURBINCĂ”- TEATRUL

MUZICAL ȘAPTECasa de Cultură a Sindicatelor

SuceavaBilet: 12 lei

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

MARȚI,2.02EXPOZIȚIE

„DASCĂL ȘI ARTIST”Galeria de Artă Rădăuți

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

MIERCURI,3.0210.00-22.00

PATINAJDISTRACȚIE PE GHEAȚĂ

Parcarea Shopping City Suceava Preț: 10 lei (timp nelimitat)

EXPOZIȚIE„DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

JOI,4.0218:30

MUZICĂ CLASICĂSEARĂ DE OPERĂ ȘI OPERETĂ-

FILARMONICA BOTOȘANI, solistă VERONICA ANUSCĂ

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Bilet: 20 lei / 10 lei elevi, studenți și pensionari

17.00- 20.00VIZITĂ

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI- program de proiecție video

Bilet: 10 lei / 3 lei elevi și studenți

10.00-22.00PATINAJ

DISTRACȚIE PE GHEAȚĂParcarea Shopping City Suceava

Preț: 10 lei (timp nelimitat)

EXPOZIȚIE „DASCĂL ȘI ARTIST”

Galeria de Artă Rădăuți

Page 24: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY BREAK TURISM

24

FESTIVALUL MEDI-EVAL „ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA A DEVENIT MENTOR

VIZIUNI DESPRE DEZVOLTAREA TURISMULUI BUCOVINEAN

În acest an Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” Suceava în ajunge la cea de a X-a ediţie. Succesul acestuia se regăseşte nu doar în numărul record de spectatori, vizitatori plătitori de bilete, în creştere an de an, ci şi în recunoaşterea calităţii actului cultural realizat, la nivel naţional şi internaţional. Serviciul Relaţii Publice şi Evenimente Muzeale din cadrul Muzeului Bucovinei, care se ocupă de organizarea festivalului, a fost contactat de către Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiş (ADETIM), pe această tematică, pentru informare şi sprijin. Aceasta împreună cu autorităţi locale din România şi Serbia, intenţionează să atragă o finanţare europeană, pentru organizarea unui festival medieval, al Banatului istoric. De remarcat este că în pregătirea unui asemenea proiect de anvergură, specialiştii ADETIM, i-au ales pe organizatorii festivalului medieval de la Suceava ca mentori şi

Judeţul Suceava are peste 10.000 de locuri de cazare, în structuri de 1-5 stele sau margarete, ce ar trebui să vină cu pachete de servicii în întâmpinarea turiştilor externi. „Deocamdată, în Bucovina este greu de găsit un pachet complex de servicii, care să presupună şi transport aerian, variante de deplasare în cadrul regiunii, programe artistice mai consistente, tururi opţionale etc., aşa cum de fapt trebuie să arate o ofertă de servicii turistice” menționează

sursă de know-how, deşi în România coexistă de peste 10 ani în jur de 8 festivaluri de gen.

Astfel întâietatea Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” Suceava între manifestările de gen din ţară este, din nou, incontestabil afirmată, consfinţind profesionalismul specialiştilor în eveniment muzeal de la Muzeul Bucovinei Suceava.

şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor. În opinia acestuia este important să se treacă de la turismul pe cont propriu, la cel cu chartere, cu avioane cu 100-200 de pasageri, acestora din urmă oferindu-li-se un sejur de 4-5 zile în judeţul Suceava, care să integreze turismul clasic al mănăstirilor cu formele mai novatoare de recreere şi petrecere a timpului liber.

«Bucovina nemaivăzută» şi «Bucovina - Mica Europă» sunt două concepte care vor veni în sprijunul acestui proiect.

Page 25: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

26

Page 27: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 28: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

28 CITY FOOD GASTRONOMIE

AristocratScheia,

Str. Humorului,

Nr. 141 A

0330.803.800

CapriciuCetate,

Parcul Tinere-tului

0230.523720

Casa de PiatrăŞcheia,

Str. Humorului 961

0230.526.854

CinaCentru Vechi

Rafinament Clasic

Centru, Str. Vasile Bum-

bac

0749.222.202

Centru, Str. V. Alecsan-

dri, 9

0230.220.964

ColibriBurdujeni,

Str. Amurgului 1A

0230.516.072

Conacul Domnesc

Şcheia, Str. Agronomului

445

0230.526.966

ContinentalCentru,

Str. Mihai Vitea-zul 4-6

0372.304.904

Copa CabanaStr. Ana

Ipatescu, nr.7,

0756.377.876

FarestinBurdujeni,

Str. Amurgului, 5

0722691710,

0721991968

KFC SCS, B-dul Unirii

0230.516.441

LatinoCentru,

Str. Curtea Domnească

0230.523.627

Look Up PUBMihai Viteazul,

Nr.27

Tel: 0230.252.598

Lounge Restaurant, Bar

& More Casa de cultură

0755.181.968

MadoIMC,

Str. Calea Unirii, Nr 22

Mc Donald’sStr. Ana Ipătescu, 10

0230.206011

Mc Donald’sIMC, Str.

Calea Unirii, Nr 22

Medieval GurmandIMC, Str.

Calea Unirii, Nr 22,

0330.803.803

MesopotamiaIMC,

Str. Calea Unirii, Nr 22,

Restaurant Mosaik

Blv. Sofia Vicoveanca, 68

0230.220.099

Mondo BellB-dul George

Enescu, nr. 38,

bloc T90, parter

0744 409 404

Murilo Str. Universitatii, 19

0758.796.464

NistruObcini,

Bd. 1 Decembrie 1918

0744.787.702

OSCAR WILDE

Irish Pub&Restaurant

Str. Ştefan cel Mare, Nr. 26.

0751 350 575 0330 803 102

PadrinoStr Universităţii 15

0742.365859

Santa FeStr. Prefect

Gavril Todiraş, 0330.101191

SHANHAY BAR

IMC, Str Calea Unirii, Nr. 22,

SpartanIMC, Calea Unirii 22

Taco Loco Str. Vasile

Bumbac

0230.220.032

Restaurant Hotel Zamca

Zamca, Str Zamca, Nr 28A,

0230 520 985, 0230 521 577

Restaurant Vama Veche

Str. Aleea Vamii, nr.7,

Scheia

230.526.939,

VERSUS B-dul 1 Mai,

Nr. 2A.

0752 624 723 0330 803 565

Page 29: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 30: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

30 CITY LIFESTYLE SPORT

SUCEVEANUL ANDREI BOLOHAN, NOUL ANTRE-NOR AL LOTULUI NAȚIONAL DE LUPTE GRECO-ROMANE (TINERET)

Școala suceveană de lupte greco-romane a înregistrat în ultima vreme rezultate

remarcabile, fapt ce a determinat Federația Română de Lupte ca unul din cei trei antrenori suceveni, Andrei Bolohan să fie propus și instalat în funcția de antrenor al lotului național al României de tineret, la Centrul Național Olimpic pentru sportivii sub 23 de ani. Antrenorul Andrei Bolohan a plecat în cantonament cu lotul național de tineret la Câmpulung Muscel alături de 2 luptători de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, mai exact Teodor Horătău și Constantin Huțuleac. Cei doi suceveni nu sunt la primul contact cu loturile naționale, Teodor fiind de mai mulți ani la loturi, în timp ce Constantin Huțuleac a fost și el în echipele României de juniori sau cadeți, el revenind în forță după o pauză în activitate. Recent, cei doi luptători suceveni au reușit să devină vicecampioni naționali de tineret la categoriile 58 și 130 de kilograme, aceste rezultate asigurându-le

într-o oarecare măsură un loc în lotul național sub 23 de ani.

PREGĂTIRI PENTRU CAMPIONATUL EUROPEAN Cei trei suceveni se pregătesc cu lotul național pentru participarea la Campionatul European de Lupte Greco-Romane pentru tineret (sub 23 de ani), competiție ce va avea loc în primăvară în Bulgaria. Lotul de tineret se pregătește la Poiana Brașov, până la finalele Campionatului Național rezervat seniorilor, programat în perioada 29 - 31 ianuarie. Știu că mai am multe de învățat și sper să nu dezamăgesc, ci să-mi fac treaba așa cum mi-am propus și-mi doresc, atât la Centrul Național Olimpic, cât și la cele două cluburi din Suceava, LPS și CSM”, antrenorul sucevean Andrei Bolohan.

Page 31: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 32: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY BREAK TURISM

32

CENTRUL NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ CÂMPULUNG MOLDOVENESC FRUMUSEȚI CE

TREBUIESC VIZITATEFoarte dorit de municipalitate, Câmpulung Moldovenesc fiind staţiune turistică de interes naţional, Centrul Naţional de Informare şi

Promovare Turistică (CNIPT) este amplasat chiar în apropierea primăriei oraşului şi funcţionează din primele zile ale anului 2016.

Printre obiectivele proiectului sunt, în primul rând, deservirea a aproximativ 2000 de turişti pe an, crearea unui site, Cnipt-raraul.ro, pentru promovarea minunatei zone turistice Câmpulung Moldovenesc, site disponibil în 4 limbi de circulaţie internaţională, şi, nu în ultimul rând, crearea de locuri de muncă.

Zona Câmpulung Moldovenesc nu are doar pensiuni şi hoteluri în care orice turist poate încerca relaxarea şi ospitalitatea bucovineană,

ci şi Muzeul „Arta lemnului”, Muzeul de etnografie „Ion Grămadă”, Colecţia de linguri „I. Ţugui”, dar şi istorie, şi reculegere la mănăstirile din zonă, natură încă neagresată de mâna omului în Codrii seculari de la Slătioara, la fel de interesante fiind şi Festivalul internaţional „Întâlniri bucovinene” sau „Târgul lăptarilor”, manifestări reper în promovarea tradiţiilor şi obiceiurile din zonă.

Centrul realizat într-un timp record de numai 6 luni este un obiectiv important pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, declarat staţiune turistică de interes naţional. Aici se pot afla o informații utile pentru turiști. Este o zonă deosebită, ce merită cunoscută, pentru că are de oferit nu numai frumuseţi naturale, ci şi multe alte obiective unice în România.

Page 33: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 34: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

Apropo CafeBancă,

Str. Republicii, Nr. 10

0330.111725

L-V 8:00 – 23:00, S-D 09:00-23:00

Le BaroqueObcini,

Str. Sf. Ilie, Nr. 22,

0752.805.857

L-V 08:23, S- 10:23, D-12:23

Pub La BibliotecaBd-ul 1 Mai nr 4

Tel: 0230.530.296

Club Vstr. Nicolae Bal-

cescu Nr 2

0731.111.452,

www.club-v.ro L-D: 8:00-02:00

Copa CabanaStr. Ana Ipates-

cu, nr.7,

0756.377.876

DELIRI PUBStr. Nicolae

Balcescu, nr.1, Suceava

0330.405.000 / 0753.833.969

La FierărieMărăşeşti,

Str. Mărăşeşti

0771.262.251

L-D 12:00 –

ultimul client

La Fontana Calea Uniri nr 22

parter Iulius Mallrezervari

0749330233

Lounge Restaurant, Bar

& More Casa de cultură

0755.181.968

Music PubPoliclinică,

Str. Mihai Viteazul , Nr. 40,

0230.212.130

L-D 08:00 – 23:30 S – D 10:00 – 23:30

OSCAR WILDE Irish

Pub&Restaurant

Str. Ştefan cel Mare, Nr. 26.

rezervări: 0751 350 575 sau 0330

803 102

L-J 08:00-24:00

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

34

V 08:00-UCL

S 11:00-UCL, D 11:00-24:00

PadrinoStr Universităţii,

Nr 15

0742.365859

Red CafeCentrul Comerci-

al Zimbru, 0745510488

L-V 09:00 -22:00, S 09:00 – 16:00, D

09:00 – 14:00

Ramayana CafeBd-ul 1 Mai Nr 2

Suceava

RAI CAFFESuceava, cartier

Obcini

Program: 08.00-24.00

SAKURAStrada Cireşoaia,

nr. 1

0755 660 000

8.00 - 22.00

Sueta Cafe SCS, Calea Unirii

27B

L-D 09:00 – 22:00Salszburg Caffe

str. Stefan cel Mare nr 28

0330.803.935,

L-J: 8-22, V:8-23, S: 9-23, D: 9-22

Smart CaffeShoping City

Suceava, Calea Unirii nr 27B

L-D: 9-22

Taboo CafeB-dul George

Enescu, nr.16

0753 315 141

luni-sâmbătă 08:00 - 24:00

duminică 09:00 - 24:00

VERSUS Bar&RestaurantB-dul 1 Mai, Nr.

2A.0752 624 723 sau

0330 803 565

L-M 08:00-24:00, J-V 08:00-06:00

S 11:00-06:00, D 11:00-24:00

4 MeseObcini, Calea

Obcinilor

L-D 07:00 – 23:00

Page 35: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 36: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CINEMA CITY SUCEAVAIulius Mall Suceava, Calea Unirii nr. 22 www.cinemacity.ro, 0330 403 188Cinema City își rezervă dreptul de a opera modificări în program

AVENTURI AV ACŢIUNE AC ANIMAŢIE AN COMEDIE CO DRAMĂ DR FANTASTIC FA THRILLER TH HORROR H

LEGENDA

Titlu Film Română/Original Rating Gen Dimineaţa10:00 - 13:00

După-Amiază13:00 - 17:00

Seara17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂALVIN ŞI VEVERIŢELE: MAREA AVENTURĂ 2D/ALVIN AND THE CHIPMUNKS 4 2D

AG AN S - D 11:00 13:00

AVANPREMIERĂCINCIZECI DE UMBRE ALE LUI BLACK 2D/FIFTY SHADES OF BLACK 2D

CO MI - J 20:15

PREMIERĂAL 5LEA VAL 2D/THE 5TH WAVE 2D

AP-12 AVV, L - J 16:50 19:20, 22:30

S - D 11:50 16:50 19:20, 22:30

PREMIERĂTHE REVENANT:LEGENDA LUI HUGH GLASS 2D/ THE REVENANT 2D

N-15 AVV, L - J 14:30 17:40, 20:45, 22:20

S - D 11:20 14:30 17:40, 20:45, 22:20

CEI 8 ODIOŞI 2D /HATEFUL EIGHT 2D N-15 CO V - J 13:40 17:00, 19:10, 20:20

NORM DE LA POLUL NORD 2D DUBLAT/ NORM OF THE NORTH 2D DUBBED

AG AN

V, L - J 13:10, 15:10 17:10

S - D 11:10 13:10, 15:10 17:10

UN POLIŢIST SI TREI SFERTURI! 2D/ RIDE ALONG 2 2D

AP-12 AC,CO V - J 13:00, 15:10 17:20, 19:40, 21:50

TATA, IN RĂZBOI CU ...TATA 2D/DADDY'S HOME 2D

AG COV - MA 13:30 18:10, 20:20

MI - J 13:30 18:10, 21:30

JOY 2D/ JOY 2D AG BIO,DR V - J 14:10

DANEZA 2D/THE DANISH GIRL 2D N-15 BI,DR S - D 11:00

PĂDUREA BLESTEMATĂ 2D/ THE FOREST 2D

N-15 HRV - MA 19:20, 21:30

MI - J 19:20

SURORI BUNE SI NEBUNE 2D/ SISTERS 2D

N-15 CO V - J 16:40

LA LIMITA EXTREMĂ $/POINT BREAK $ N-15 AC,CR V - J 13:40, 16:00 21:40

CRĂIASA ZĂPEZII 2 $ DUBLAT/SNOW QUEEN 2 $ DUBBED

AG AN,AV

V, L - J 13:20, 15:00

S - D 11:20 15:00

CREED 2D/CREED 2D AG DR V - J 15:30

PEANUTS :FILMUL LUI SNOPPY ŞI CHARLIE BROWN $ /THE PEANUTS MOVIE $ DUBBED

AG AN S - D 11:40

STAR WARS:EPISODE VII -TREZIREA FORTEI $/STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS $

AG ACT V - J 18:20, 21:10

BUNUL DINOZAUR $ DUBLAT/THE GOOD DINOSAUR $ DUBBED

AG AN S - D 11:30

22-28 IANUARIE 2016

Page 37: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 38: ZN Suceava 22 ianuarie 2016

CITY CULT HOROSCOP

Publicitate naţională

Speranța Velicu, Senior Sales Manager Tel.: 0735 777 982 [email protected]

EDIŢIA de SUCEAVAapare bilunar - gratuit, nr. 14, (200), 22 ianuarie 2016 - 4 februarie 2016

Editată de: SC DASIN MEDIA SRLDirector Revistă: Daniel Drăgoi0724 313 485, [email protected]: Mihaela I. Bucsinescu, [email protected]ţie: Marian Onofrei0742 194 560DTP: Robert Aldulea

Ediţiile Zile și nopţi în România: 235.000 exemplare lunar. Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Iaşi, Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi). Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

Suplimente lunare Zile şi Nopţi:

nr. 13 (55) // decembrie 2015 www.cinemap.ro gratuitGRATUIT DECEMBRIE 2015

www.sunetelive.ro

BEACH HOUSE ADELE CHVRCHES SAVAGES CHARLI XCX

DreamTeamDave Gahan &Soulsavers

38

berbec

leu

săgetător

În ianuarie 2016 Soarele se află în casa statutului şi a ca-rierei Berbecului și formează un trigon cu Jupiter, aflat în casa muncii Berbecului. Prin urmare, succesul Berbecilor vine prin entuziasmul cu care lucrează şi prin rezultatele bune obţinute în îndeplinirea responsabilităţilor.

Mercur retrogradează în casa muncii Leului, ceea ce poate să conducă la diverse încurcături: probleme de comunicare, bă-tăi de cap cu documentele, cu telefoanele, cu calculatoarele sau cu alte obiecte de birotică, riscul de a face evaluări ero-nate ori de a te confrunta cu amânări sau întârzieri. Uneori s-ar putea să fii nevoit să insişti sau chiar să reiei anumite ope-raţiuni.

Jupiter, Marele Benefic, se află în casa carierei Săgetătorului până în toamna lui 2016, promiţându-ţi succes şi oportunităţi.

În ianuarie, aspectele favorabile pe care Jupiter le face cu Soarele şi cu Mercur (stăpânul casei cari-erei Săgetătorului) îţi pot aduce realizări profesionale, cu efecte atât în ceea ce privește statutul socio-profesional, cât şi în plan financiar.

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanţă

vărsător

rac

scorpion

pești

Marte, stăpânul casei cuplului Taurului, intră chiar în această casă pe 3 ianuarie 2016. Astfel debutează o perioadă de nouă luni în care relaţiile sunt în cen-trul atenţiei Taurilor şi, într-un fel sau altul, se leagă fie de bani (afaceri, moşteniri, investiţii, partaje etc), fie de evenimen-te care cauzează griji, nelinişti sau chiar crize.

Ianuarie 2016 stă sub semnul efortului intelectual şi creator.Mercur (stăpânul Fecioarei şi al casei carierei Fecioarei) şi Soarele se află în casa inspira-ţiei şi a exprimării talentelor, în timp ce Marte îți dinamizează casa minţii şi a comunicării. Atât Marte cât şi Mercur ră-mân în zonele respective mai mult decât de obicei, insisten-ţele lor reflectându-se asupra vieţii profesionale.

Cu Soarele în Capricorn, pri-mele două decade din ianu-arie 2016 sunt favorabile suc-cesului profesional. Soarele îţi dă vigoare şi prestanţă, te aju-tă să te remarci, să te impui, să câştigi respect şi apreciere.În plus, munceşti mai mult, iar profesia şi serviciul devin prioritare fiindcă Mercur, stă-pânul casei muncii Capricor-nului, se află şi el în Capricorn.

Intrarea lui Marte în Scorpion pe 3 ianuarie 2016 ar trebui considerată ca un avertisment că este nevoie să te îngrijeşti cu atenţie şi să îţi tratezi cu toată seriozitatea orice pro-blemă de sănătate. Iar asta timp de luni bune de aici înco-lo.În plus, luna ianuarie poate fi problematică şi fiindcă stă-pânul Gemenilor, Mercur, este retrograd într-o casă neprie-tenoasă.

La modul general, sănătatea Balanțelor nu trebuie scă-pată din ochi nici în ianuarie 2016, nici în lunile ce urmea-ză. Asta din cauză că disto-nanţele Jupiter-Neptun de pe axa formată de casele bo-lilor Balanței pot sancţiona dur neglijenţa, stilul de viaţă dezordonat, tendinţele către excese şi adicţii. Încearcă să fii optimist, dar rezonabil, şi să trăieşti cât mai “curat” şi disciplinat cu putinţă!

Marte intră în casa carierei Văr-sătorului pe 3 ianuarie 2016. Este un eveniment important, fiindcă în 2016 Marte va re-trograda și din această cauză va petrece aproape nouă luni făcând drumuri dus-întors în-tre casa carierei Vărsătorului şi casa activităţilor de grup şi a susţinătorilor Vărsătorului. Din fericire, Marte în casa carierei este prielnic în plan financiar.

În ianuarie, Venus (planeta şansei, a cooperării şi a plă-cerilor) se află în casa mun-cii Racului, alături de Saturn. Ambianţa de lucru este mai destinsă, mai confortabilă, sarcinile sunt mai uşoare sau pot fi îndeplinite fără eforturi deosebite. Apar mici opor-tunităţi care antrenează o schimbare pozitivă în viaţa profesională.

Cu Marte în Scorpion, nu te poţi plânge de lipsă de energie. Ba, dimpotrivă, ai prea multă.Se recomandă să consumi ex-cedentul de energie prin acti-vităţi fizice viguroase, precum sportul, dansul sau... sexul.Atenţie: ianuarie 2016 aduce Scorpionilor un risc de acci-dentări, mai ales în mişcare sau prin lipsă de atenţie sau îndemânare. Ai grijă în special la drum!

În primele două decade din ianuarie 2016 Peștii sunt într-o formă foarte bună: au energie şi privesc lumea prin ochelari roz.Ultima decadă s-ar putea să fie ceva mai delicată, fiindcă Soarele intră în casa a douăsprezecea solară, care este, între altele, şi o casă a bolilor.S-ar putea să oboseşti mai uşor şi să-ţi scadă rezistenţa fizică, să te simţi mai puţin optimist(ă). S

urs

a: w

ww

.eas

tro

log

.ro

Page 39: ZN Suceava 22 ianuarie 2016
Page 40: ZN Suceava 22 ianuarie 2016