ZN Iasi 25 martie 2016

48
IAȘI 25 MARTIE - 7 APRILIE 2016 AGENDA TA DE TIMP LIBER

description

 

Transcript of ZN Iasi 25 martie 2016

Page 1: ZN Iasi 25 martie 2016

IAȘI 25 MARTIE - 7 APRILIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

Page 2: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 3: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

3

Page 4: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

4

Page 5: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

5

ÎN REVISTĂ CITY STORIES

LABORATOR - EXPOZIȚIE DE ȘTIINȚĂ INTERACTIVĂ PENTRU COPII PG. 6

CITY CULT ROOM PG.19

CITY FOOD 3 LOCURI ÎN IAȘI UNDE POȚI AVEA UN BUSINESS LUNCH REUȘIT PG. 34

LANSARE DE CARTE & STAND UP COMEDY - ANDREI CIOBANU // PAG 38

ARMONII ALBASTRE PENTRU TINERIICU AUTISM DIN IAȘI // PAG 8

CONCERT BYRON SI ROME // PAG 12

CULORI ÎN TENDINŢE – PRIMĂVARĂ 2016 // PAG 28

CE SPUI DE UN WAFFLE BELGIAN LA DESERT? // PAG 36

26.03JAZZ NIGHT

@ VOILA CAFFE pg. 10

31.03TEXAS FRIENDLY

EVENINGS IN SPRIN-GTIME

@ LITTLE TEXAS IAȘI pg. 40

01.04TARAFUL DE LA

CLEJANI @ CASA DE CULTU-RĂ A STUDENȚILOR

pg. 42

02.04ALERG SPRE BAZAR @ ACAJU pg. 44

03.04ARMONII ALBASTRE @ AULA UNIVERSITĂȚII TEHNICE „GHEORGHE ASACHI” pg. 44

08.04ALTERNATIV QUARTET @ UNDERGROUND PUB pg. 10

CUPRINS CITY ESSENTIALS 5

CITY STORIES 6

CITY CAUSES 8

CITY NIGHTLIFE 10

CITY BLOG 14

CITY CULT 16

CITY FILMS 20

CITY TECH 28

CITY LIFESTYLE 30

CITY ASTRO 34

CITY FOOD 36

CITY EVENTS 40

CITY GRAM 46

Page 6: ZN Iasi 25 martie 2016

Nu știu prea multe despre voi, dar despre

mine știu că întotdeauna am avut o relație de love-hate cu științele exacte, în special cu matematica. În cazul celorlalte, a fost mai mult hate, decât love, dar la matematică nu mă puteam decide; o uram atunci când nu înțelegeam nimic în clasă și o iubeam atunci când începea să se facă înțeleasă, în orele de pregătire. Pe celelalte nu le-am înțeles niciodată.

Cert este că, dacă mi-ar fi fost prezentate în moduri mai atractive, dacă aș fi făcut o conexiune între formulele complicate cu care veneau la pachet și realitatea, cu siguranță viața mea ar fi fost mai ușoară.

Dar ce noroc că, în zilele noastre, apar din ce în ce mai multe inițiative care să le prezinte copiilor lumea fascinantă în care trăim.

LABORATOR - EXPOZIȚIE DE ȘTIINȚĂ INTERACTIVĂ PENTRU COPII

LABORATOR - PRIMA EXPOZIȚIE DE ȘTIINȚĂ INTERACTIVĂ DIN IAȘI

Laborator este o inițiativă a Eventera, un start-up ieșean a cărui activitate principală o reprezintă organizarea de expoziții interactive pentru copii. Compania îmbină metode educative nonformale cu organizarea specifică evenimentelor, construind astfel o experiență unică și eficientă de promovare a disciplinelor științifice și a învățării experiențiale.

Laborator este o Expoziție de știință interactivă care își propune să le ilustreze copiilor principii, legi și fenomene din fizică, chimie și biologie într-o manieră interactivă și distractivă.

EXPOZIȚII ORGANIZATE PERIODICPeriodic, se vor organiza astfel de expoziții care să le arate copiilor principiile după care funcționează lumea, pe înțelesul lor.

Expoziția este împărțită în trei zone distincte: Zona exponatelor de fizică, Zona experimentelor de chimie și Zona curiozităților din biologie.

Traseul expoziției și explicațiile activităților și exponatelor din cadrul acesteia vor fi asigurate de ghizi dornici să le explice copiilor cât mai multe fenomene „magice” din lumea înconjurătoare astfel încât să le stimuleze curiozitatea, creativitatea și dorința de a cunoaște cât mai multe despre știință și despre mediu.Cum poți să participiParticiparea la Expoziția de știință interactivă Laborator se face pe baza de programare la următoarele date de contact: telefon: 0766 595 655, e-mail: [email protected].

Capacitatea maximă pentru un tur în cadrul evenimentului este de 25 de copii, astfel încât fiecare vizitator să folosească cât mai eficient timpul petrecut în expoziție.

Prețul unui bilet este 15 lei.

CITY STORIES COVERSTORY

6

CUM AR FI CA ȘTIINŢELE EXACTE SĂ LE FIE PREZENTATE COPIILOR DREPT CHEI CĂTRE LUMI FASCINANTE?

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Page 7: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY CAUSESCAUZE

7

Page 8: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY CAUSES CAUZE

8

EVENIMENT CARITABIL PENTRU TINERII CU AUTISM

„Armonii albastre” este un eveniment caritabil dedicat copiilor și tinerilor cu autism de care se ocupă ANCAAR Iași. Evenimentul se adresează în special tinerilor, deoarece a venit timpul să ne gândim la viitorul lor.

Tinerii pe care ANCAAR Iași îi are acum ca beneficiari sunt cei care s-au născut prea devreme, neavând șansa de a beneficia de terapiile de care astăzi pot avea parte copiii diagnosticați cu autism. Nici părinții lor n-au avut șansa de a fi sprijiniți, ajutați, consiliați, învățați cum să-și ajute copiii.

De aceea, tot ce își mai doresc ei acum este ca aceștia să aibă un loc al lor unde să beneficieze de suport, de terapii dar, mai ales, de o viață demnă.

De ANCAAR Iași am aflat acum câțiva ani,

atunci când am întâlnit-o pentru prima oară pe Carmen Ghercă, președintele asociației și mamă a unui copil diagnosticat cu autism. Țin minte cât de mult m-a impresionat atunci hotărârea sa, curajul, dar și compasiunea ce i se vedea în privire, atunci când vorbea despre acești copii.

De atunci și până acum, am admirat-o în permanență, m-am bucurat atunci când a mai obținut o mică sau mai mare victorie în activitatea ei, dar m-am și întristat când unele uși i s-au închis. Căci a activa în acest domeniu sensibil nu este deloc ușor.

ARMONII ALBASTRE PENTRU TINERII CU AUTISM DIN IAȘI

ACTRIȚA MANUELA HĂRĂBOR PREZENTĂ LA EVENIMENT

Evenimentul va fi unul de suflet la care au acceptat să se alăture prieteni dragi: Ansamblul Tierra și invitații speciali - actrita Manuela Hărăbor însoțită de părintele Savatie Baștovoi, care va prezenta cea mai recentă carte a sa, în care tratează problema copiilor cu nevoi speciale. Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Carmen Târnoveanu.

Toate fondurile strânse vor merge către înființarea unui centru pentru tinerii cu autism, așa cum există peste tot în lume, mai puțin în România.

ACEST EVENIMENT ÎȘI DOREȘTE SĂ FIE UN PRIM PAS SPRE ÎNDEPLINIREA UNUI VIS: UN CENTRU PENTRU TINERII CU AUTISM.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

Unde: Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”Utile: 3 aprilie, ora 18:00

Page 9: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 10: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

10

THEJAM TOUR IAŞI

Pe 1 aprilie, nu e pă-căleală, chiar oprim „caravana theJam” la ClubFEVER. Ne vedem cu Cedry2k care lansează albumul „România Furată” şi cu ALAN & KEPA care lansează albumul „OXIGEN”. În deschi-dere: OBLX si MP13.

Când: 1 aprilieUnde: Club Fever

REVIVAL AT UNDER-GROUND CU ȘTEFAN

Serile REVIVAL din Underground îşi

propun să reînvie scena locală mult prea divizată şi saturată de zgomot şi de graba de a arăta doar ce e nou. Scoatem la iveală ce e mai bun din muzică şi o întoarcem şi pe partea cealaltă. Refrenul de

aducere aminte dar şi mult bass. Primele acorduri pe care le încerci la chitară dar şi cele care te-au făcut să laşi chitara.

Din underground vs. mainstream facem underground + mainstream.

Unde: Underground PubCând: 26 martie, ora 22:00

ALTERNATIV QUARTET

Alternativ Quartet revin în 2016 pe

scenă, după o pauză de aproape trei ani de zile, pentu un număr restrâns de concerte. „Ne bucurăm că vom putea fi din nou alături de voi în primăvara acestui an. Am lăsat în urmă exact 60 de concerte. Să mai

adăugăm câteva secunde acestui minut ce a fost Alternativ Quartet. Să ne întoarcem în imemorial. Așteptăm cu nerăbdare aceast drum pe care vom fi însoțiți de Bogdan Coman cu proiecțiile făcute în urma excelentei colaborări de ani de zile. Nu uitați că vă așteptăm.”

Unde: Underground PubCând: 8 aprilie, ora 21:00

JAZZ NIGHT

Pentru a încheia luna Martie într-o notă pozitivă te invităm la o petrecere pe ritmuri de jazz. Invitatul nostru, Andrei Manoliu, un artist desărvârșit, v-a cânta live la saxofon. Relaxarea, buna dispoziție și distracția se vor împleti într-o un cadru elegant și destins.

Când: 26 martie, ora 20:00Unde: Voila CaffeUtile: Rezervări - 0747 077 599

Page 11: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

11

Page 12: ZN Iasi 25 martie 2016

BOOHA COLLEGE - PARTY AT IAȘI

Awesome friends, ne întoarcem la voi! Pe 31 Martie, every-body goes crazy, fetele-şi aruncă suti-enele în aer, iar sta-tuia lui Eminescu va plânge de bucurie! The mood setters, the ass shakers, the love makers, our beloved Dj’s: Dodo & DJ Sauce.

Când: 31 martieUnde: se anunță ulterior

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

12

Unde: Underground PubCând: 9 aprilie, ora 20:30

În Underground Pub continuă

turneul double-bill Acoustic Melange Tour pornit de trupa byron cu invitații lor de la Rome (Luxemburg). Familiarizați deja cu alte scene din țară, unde au fost primiți cu căldură, Rome vor veni în premieră la Iași într-o formulă inedită de duo

acustic, în vreme ce byron vor oferi un concert electric, potrivit pentru lansarea celui mai recent album de studio.Inițiat în 2005 și având o bogată activitate concertistică și discografică, Rome este proiectul artistului luxemburghez Jerome Reuter.

byron vin după lansarea noului album Eternal Return. Înregistrat la Dublin în High Resolution, mixat de către

Dan Georgescu și masterizat apoi la Londra la studiourile Abbey Road, discul este cea mai viscerală și mai completă operă de până acum a trupei.

CONCERT BYRON ŞI ROME

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

THE STORYTELLERS LIVE LA GALERIILE PHOENIX

Acoustic Blues Experience

cu Marcian Petrescu (muzicuță și voce) și Florin Giuglea (chitară și voce).Marcian Petrescu este un muzician instrumentist (muzicuță), cel mai bun instrumentist de gen din România! Solist

vocal, textier, compozitor de blues. Profesor de muzicuță, tehnician reparator și customizer de muzicuțe.Florin Giuglea și-a început cariera de chitarist de blues-rock, lucrând alături de cei mai renumiți muzicieni români, mergând în turnee și înregistrând.

Unde: Galeriile PhoenixCând: 27 martie, ora 21:00Utile: Rezervări - 0749 653 702

Page 13: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

13

Page 14: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY BLOG 14 CITY BLOG 14

văzut. Știe că va fi al ei. Îi urmărește atent fiecare gest, fluturându-și genele false de lungimea unei aripi de fluture ori de câte ori e nevoie, de parcă vântul i-ar sufla în față cu o viteză amețitoare. Ușoooor... te-a observat, dar te lasă. Îi place să urmărească spectacolul cu toate că știe că deja te-a vrăjit prin șarmul pe care fără sfială are grijă să îl afișeze la fiecare apariție.

Capul ți se plimbă lent în tonul muzicii, crezi tu, chiar dacă pe fundal e un ritm antrenant de remixuri. Se apropie. Îți place, iar răsuflarea ți-e în gât de satisfacție. Decolteul adânc și toate orele petrecute în fața oglinzii și-au făcut efectul și nu te-au făcut să ieși prea mult în pagubă... doar o Margherita!

Iar când îți vine să te dezechilibrezi absolut întâmplător, singurul sprijin fiind brațele sale acoperite de mânecile impecabil și atent suflecate, observi cum îi spune „bună!” insipidei de lângă tine. Yeap, nu e un colecționar de trupuri ieftine, ci un domn care știe că femeia din dreapta sa îi dă valoarea și respectul după care tânjește. Cândva, ți-ar fi făcut jocul.

O vezi cum se apropie cu ale

sale mișcări de felină ce-și caută cu grijă stăpânul care să o ducă sub acoperișul unei încăperi calde, nu din cauza emoției generate de sentimente, ci a termometrului care arată 28 de grade în permanență. Tresare. L-a

Dar azi, a revăzut-o după mult timp. Iar strălucirea din ochii lor dezvăluie pasiunea cu care și-au trăit, cândva, iubirea. Sigur te încrunți văzându-i și nu îți dai seama unde ai greșit în jocul seducției. Totul părea perfect. Nici nu ai observat tânăra de lângă cu o siluetă atent lucrată, evidențiată de o ținută deloc banală, ci doar stilată, pe care niciodată nu o vei înțelege. „Ea?”, te întrebi aruncând o grimasă greu de neobservat pe chipul îmbujorat de penibilul în care te afli, dar tu îți spui că e din cauza cocktail-ului. Da, ea. Femeia care oricum a atras mai multe priviri prin atitudinea nonșalantă pe care o dezvăluie fără pic de efort pentru că încrederea îi redă pe chip un zâmbet molipsitor.

Sunt lucruri pe care nici gratis primite nu le poți purta. Așa e și cu femeile. Atent selectate, vor întoarce capete masculine apreciative pentru eleganța și siguranța pe care o transmit, nu doar niște bale prelinse pe chipurile unor libidinoși pentru care termenul „domn” nu e întâlnit decât în dicționare și rubricile unor reviste care orcum li s-ar părea greu de citit.

ARTICOL DE: ALEXANDRA GUGIUMAN

SUNT LUCRURI PE CARE NICI GRATIS PRIMITE NU LE POȚI PURTA. AȘA E ȘI CU FEMEILE

Page 15: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 16: ZN Iasi 25 martie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL16 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL

MARŢI29 MARTIE

19:00DAMEN TANGO

SALA STUDIO

JOI31 MARTIE

19:00COLIVIA

SALA MARE

VINERI1 APRILIE

19.00PĂLĂRIA FLORENTINĂ

SALA MARE

SÂMBĂTĂ2 APRILIE

19.30ȘI ACUM

SALA UZINA CU TEATRU

DUMINICĂ3 APRILIE

19.30ARBORELE NOPȚII

SALA UZINA CU TEATRU

MARŢI5 APRILIE

19.30UNU + UNU...

SALA UZINA CU TEATRU

VINERI8 APRILIE

19.00CÂNTĂREAȚA CHEALĂSALA TEATRU LA CUB

PROGRAM OPERA ROMÂNĂ

VINERI25 MARTIE

18.30LA TRAVIATTA

SALA MARE TNI

SÂMBĂTĂ26 MARTIE

18.30BAL

SALA MARE TNI

VINERI25 MARTIE

18.30LA TRAVIATTA

SALA MARE TNI

DUMINICĂ27 MARTIE

18.30TROIENELE

SALA MARE TNI

BAL

Bal este o călătorie dansantă și

muzicală în anii ‘70. Spectacolul este conceput în două părți, contrastul dintre acestea fiind puternic evidențiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părții a doua

este mult mai poetică: cei care, mai înainte, s-au afirmat printr-un dans plin de culoare își prezintă acum propria lor soartă, singurătatea și diferitele momente unice din viață. Materialul sonor ne oferă piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 26 martie, ora 18:30Utile: www.operaiasi.ro

SPECTACOL DE POEZIE ȘI JAZZ, „NICHITA 100% IUBIRE”

Vă invităm la un excepțional spectacol de poezie și jazz, „Nichita 100% Iubire”, pe versuri de Nichita Stănescu, în interpretarea actorilor ieșeni Octavian Jighirgiu și Laura Bilic și a interpreților Doru Albu - clarinet și Aurelia Simion - pian.

Unde: Restaurant TraianCând: 27 martie, ora 18:00Utile: Rezervări - 0728 155 151

COLIVIA

„Colivia” a avut premiera în 1894 chiar în regia lui Feydeau, la Palais-Royal, avându-i în distribuţie pe cei mai buni actori ai trupei. Piesa a înregistrat un succes enorm iar autorului i se conferă, a doua zi, titlul de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.Unde:

Teatrul Național IașiCând: 31 martie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Page 17: ZN Iasi 25 martie 2016

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL17 CITY CULT

CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

Unde: Teatrul Național IașiCând: 1 aprilie, ora 19:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

Într-un decor care își strigă

simplitatea,qui pro quo-urile vodevilului lui Labiche capătă amploare și întind capcane publicului pentru a-l determina să guște din plin intriga și să se concentreze pe relațiile dintre protagoniști. De asemenea, muzica, foarte bine aleasă de

către Vasile Sirli, este o componentă fără de care spectacolul lui Silviu Purcărete și-ar pierde din farmec. În fiecare gest al fiecărui personaj, fie el privit individual, într-un moment de singurătate, fie ca parte a unui personaj colectiv în plină vervă mustește ritmul. Plânsul fals,

râsul isteric, patetismele amoroase pe care și le servesc protagoniștii nu ar mai fi la fel de intense și de convingătoare fără acordurile de pian și fără retușurile vocale acompaniate de același pian.

PĂLĂRIA FLORENTINĂ

VEZI LISTA COMPLETĂ A EVENIMENTELOR

DAMEN TANGO

Piesa Damen Tango scrisă de

Valentina Aslanova în 1997, reprezintă debutul său în dramaturgie. "Când scena nu ţi se mai pare îndeajuns pentru preaplinul sentimentelor tale, le poţi da viaţă în scris" declara autoarea care s-a inspirat pentru acest text din biografia

actriţei Irina Pechernikova, colega sa de breaslă.

Debutul i s-a dovedit a fi sub o stea norocoasă, primul său text dramatic cucerind repertoriile unor teatre importante aflate chiar şi dincolo de frontierele Federaţiei.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 29 martie, ora 18:00Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

EXPOZIȚIA DE PICTURĂ LOGOS Marinela şi Claudiu Ciobanu expun un logos propriu, al sufletului, al conştiinţei, într-un ansamblu din care fiecare pânză irupe cu o personalitate aparte, trăgându-şi substanţa din ea însăşi. Fiecare lucrare se opreşte asupra unui simbol, perceput cu vederea ori cu sufletul.

Unde: Galeria de Artă DANACând: până pe 31 martieUtile: Str. Prof. Cujbă nr. 17

Page 18: ZN Iasi 25 martie 2016

18 CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

UNU + UNU...Râzi, plângi, te bucuri, te întristezi. Cineva se joacă de-a viaţa şi de-a moartea cu tine, iar tu râzi, plângi, te bucuri sau te întristezi atunci când ţi se spune s-o faci. Prin monitoare se revarsă emoţii pe care trebuie să le accesezi.Unde:

Teatrul Național IașiCând: 5 aprilie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

CAMERATA REGALĂ Concertul va aduce în fata publicului două dintre cele mai bune voci ale Operei Nțtionale București, acompaniate de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Artiștii vor interpreta arii de operă, operetă, musical, canțonete, valsuri, tangouri.

Unde: Bordeline Art SpaceCând: 3 aprilie, ora 19:00Utile: Rezervări - 0749 052323

ARBORELE NOPȚII

Cartea de la care a pornit

piesa de teatru este un micro-roman, narat din perspectiva unui adolescent care se izolează împreună cu două mătuşi nonconformiste de societatea sudistă restrânsă de care aparţin. Ei hotărăsc să trăiască

în deplină libertate, într-o căsuţă construită pe ramurile unui copac. Decizia este văzută ca o jignire şi ameninţare de către mulţi membri ai comunităţii, în frunte cu şeriful şi reverendul bisericii din localitate. Aşa începe un adevarat război la scară redusă împotriva rebelilor.

Unde: Teatrul Național IașiCând: 3 aprilie, ora 19:30Utile: www.teatrulnationaliasi.ro

LANSARE DE CARTE ȘI ÎMBRĂȚIȘĂRI LA IAȘI

„Lansarea cărții O să te ţin în braţe cât

vrei tu şi încă o secundă la Iași va fi un super eveniment pentru părinți și copii!

La lansare vor vorbi alături de mine trei femei minunate: Ionela Arvinte, Actrita la Teatrul de copii

Luceafarul, mamă a doi copii, Claudia Miron, Medic primar endocrinolog, mamă a trei copii, Felicia Stoica, mama a doi copii, Systemic coach pentru dezvoltare personala si profesionala, Humans Academy.” - Ioana Chicet-Macoveiciuc

Unde: Sala Rossini, PalasCând: 2 aprilie, ora 10:30

Page 19: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICA, SPECTACOL

19

Acum o lună, unul dintre voluntarii mei

a cerul cadou de ziua lui de la mine 50 de recomandări de cărți, indiferent de gen și de domeniu; cele care mi-au plăcut mie cel mai mult.

Atunci mi-am amintit de Camera, de Emma Donoghue. Pe care am citit-o, de fapt, anul trecut. Pe care am ocolit-o, de fapt, vreun an de zile, speriată de descrierea ei („o poveste despre dragostea maternă și

ROOM

despre captivitate”).Când, într-un final am început s-o citesc, n-am mai lăsat-o din mână! (bun, știu că spun asta despre majoritatea cărților despre care scriu. Dar să știți că, de fapt, citesc și foarte multe cărți proaste. Al căror merit principal este că mă ajută să recunosc mult mai ușor o carte bună când dau peste ea).

Camera este o poveste spusă de un băiețel de cinci ani despre perioada petrecută împreună cu mama lui în captivitate. Limbajul este aparent simplu. Perspectiva este aparent naivă. Dar toată povestea îți dă fiori, te înfurie și te emoționează pagină după pagină. Este vorba despre lucrurile care nu sunt spuse.

Este ceva ce tu înțelegi că se întâmplă și copilul nu. Este despre cum îți tot vine să țipi la el, să intri în poveste și să-l iei în

brațe, să-l protejezi de realitatea lui de zi cu zi. Dar și să-l încurajezi să facă ce trebuie să facă.Este despre cum rămâi cu gura căscată când vezi cum mama lui – un fel de copil mai mare și ea – creează de la zero o lume pentru el. Pentru că lumea lui fizică este limitată la Cameră, dar viața lui cuprinde o serie întreagă de rutine și ritualuri inventate de către mamă.

Dacă aveți nevoie de o motivație suplimentară pentru a o citi, cartea a fost nominalizată la Man Booker Prize în 2010, iar filmul a fost nominalizat la Oscar anul acesta (cel mai bun film, scenariu și regie).Poate că veți iubi Camera, poate că o veți urî. Dar nu are cum să vă lase indiferenți.

„Cred că timpul se întinde foarte subțire, ca untul, peste toată lumea, peste drumuri și case și locuri de joacă și magazine, așa că nu-i decât câte-un cubuleț de timp pe fiecare loc, și apoi toată lumea trebuie să se grăbească la cealaltă bucățică”.ARTICOL DE:

IRINA ȘUBREDU

despre captivitate”).Când, într-un final am început

brațe, să-l protejezi de realitatea lui de zi cu zi. Dar și să-l încurajezi să facă ce

despre captivitate”).despre captivitate”).

„Frica este ceea ce simți. Curajul este ceea ce faci”.

Page 20: ZN Iasi 25 martie 2016

20 CITY FILMS CINEMATECA

20

BRITISH COUNCIL ROMÂNIA

Seria de filme documentare de

anul acesta include 9 proiecții care vor avea loc în perioada 25 februarie –21 aprilie 2016, în fiecare joi, începând cu ora 18.00, la sala Studio a TVR Iaşi .

Documentarele incluse în festival sunt nominalizate sau câștigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust: British Documentary Awards.

Acestea dezbat numeroase teme contemporane printre care: activism, politică și societate mass-media și alte teme de actualitate. Fiecare documentar va fi precedat de proiecţia unei producţii TVR Iasi.

Filmele sunt subtitrate în limba română.Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

PREZINTĂ LA IAŞI CEA DE A ŞASEA EDIŢIE A PROIECTULUI “BRITISH DOCUMENTARY”.

În fiecare an, mai bine de 5000 de copii sunt excluși din sistemul educațional din Marea Britanie și mai puțin de 60 dintre ei studiază la Muntham House School: o școală internat specială pentru băieți cu dificultăți emoționale și probleme de comportament. Mulți dintre elevii școlii Muntham House au fost exmatriculați din cauza unui comportament violent și distrugător. Însă profesorii dedicați, aflați sub îndrumarea carismaticului director Richard Boyle, sunt hotărâți să găsească acel lucru care îl va face pe fiecare elev în parte să vrea să își schimbe viața cu totul. Școala este cunoscută drept una dintre cele mai bune instituții de profil, iar unul dintre scopurile sale este să „le ofere băieților o experiență frumoasă”, lucrând cu o echipă extinsă de profesori, terapeuți și lucrători sociali. Câștigător la categoria CTVC – Best Newcomer Documentary, la Festivalul Grierson, în 2014

LAST CHANCE SCHOOL ȘCOALA ULTIMEI ȘANSE

2014, R. Marc Williamson, 58 min.

JOI , 7 APRILIE

Pe măsură ce Orientul Mijlociu continuă să se scindeze din pricina războiului, a violențelor sectante și a înăbușirilor sângeroase ale revoltelor arabe, BBC Arabic investighează canalele de televiziune care promovează nestingherit ura colectivă. Odată cu începutul „Primăverii arabe” în 2011, Orientul Mijlociu a cunoscut proliferarea unor noi canale de televiziune dispuse să propovăduiască mesaje cu caracter politic și religios publicului dornic să audă lucruri care, înainte de toate aceste evenimente, nu puteau fi menționate. În acest documentar, BBC Arabic analizează îndeaproape aceste canale și impactul lor în societate.

CLOSE UP: FREEDOM TO BROADCAST HATE LIBERTATEA DE A PROMOVA URA

2014, R. Sam Farmar & Omar Razek, 47 min.

JOI, 14 APRILIE

Page 21: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FILMS PREMIERE

21

Page 22: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FILMS PREMIERE

22

Page 23: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FILMS PREMIERE

23

Page 24: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FILMS PREMIERE

24 CITY FILMS

BATMAN VS. SUPERMAN:ZORII DREPTĂȚII

Producţia Warner Bros. Pictures, „Batman vs.

Superman: Zorii Dreptăţii” îi aduce din 25 martie la cinema pe Henry Cavill şi Ben Affleck într-o confruntare epică, sub îndrumarea regizorală a lui Zack Snyder. Temându-se că acţiunile eroului cu puteri nelimitate vor avea consecinţe de necontro-lat, legiuitorul oraşului Gotham decide să ia măsuri şi îi declară război noului zeu al oraşului Metropolis. În acest timp, ome-nirea încearcă să stabilească cel fel de supererou ar fi mai

potrivit pentru a-i garanta protecţie necondiţionată. Cu Batman şi Superman în luptă unul împotriva celuilalt, răufăcătorii au suficientă libertate să pună la cale un plan care va ameninţa siguranţa întregii planete.Pe lângă Henry Cavill şi Ben Affleck, din distribuţia filmu-lui mai fac parte: Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Amy Adams, Laurence Fishburne şi Diane Lane.

BATMAN VS. SUPERMAN: ZORII DREPTĂȚII Regia: Zack Snyder Cu: Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane Gen: Acțiune Premiera: 25 martie 2016Disribuit de Freeman Entertainment

BATMAN, SUPERMAN ȘI WONDER WOMAN VOR SALVA LUMEA

OMAGII LA GOPO 2016

În cadrul celei

de-a zecea ediții a Galei Premiilor

Gopo, actorul Constantin Drăgă-nescu va fi oma-giat cu Premiul pentru Întreaga

Activitate, iar ac-torul și cascadorul

Paul Fister cu Premiul Special.

Gala Gopo va avea loc pe 28 martie.

THE OTHER SIDE OF THE DOOR REGIA: Johannes Roberts Cu: Javier Botet, Jeremy Sisto, Sarah Wayne Callies Gen: HorrorDistribuit de Odeon Cineplex

PREMIERĂ: THE OTHER SIDE OF THE DOOR

Doar o ușă ne desparte de lumea de dincolo... După ce fiul

ei moare într-un tragic accident de mașină, Maria aplează la o vrăjitoa-re pentru a putea vorbi cu Oliver. Dorește să își ia rămas bun de la sufletul lui, vrea să îi vorbească pentru ultima oară cu orice preț. Ritualul prin care Oliver este chemat din lumea de dincolo are loc într-un templu antic, unde o ușă mistică face accesul între cele două lumi, a viilor și a morților. Ea încalcă însă un avertisment sacru și ajunge să destabilizeze balanța dintre viață și moarte. Actrița care interpretează rolul princi-pal, Sarah Wayne Callies, este cunos-cută pentru rolul Dr. Sara Tancredi din serialul „Prison Break”.

ȘTIRI DESPRE FILME

TRAILER

RECOMANDARE

HORROR1 APRILIE

Page 25: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FILMS PREMIERE

25

Page 26: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE, GADGET-URI

26

FUNCȚIONALITĂȚI

Estimate Beacons and Stickers reprezintă o serie de senzori wireless care pot fi atașați de obiecte sau pereți. Senzorii emit semnale radio pe care telefonul tău le captează prin Bluetooth (la o distanță de aproximativ 70m) și le interpretează (informații despre locație sau mesaje contextuale/oferte). Printre capabilitățile senzorilor se enumeră proximitate, accelerometru temperatură sau mișcare. Practic, de fiecare dată când ești în preajma unui Estimote sau interacționezi cu un obiect care are atașat un beacon

sau sticker, telefonul tău va putea primi și citi informații utile. Ce fel de informații? Vă dau câteva scenarii pentru a vă face o idee:• Dacă treci pe lângă un magazin cu Estimote și ai Bluetooth-ul activat imediat primești o notificare cu promoțiile în derulare.

• Intri în magazinul respectiv și interacționezi cu obiecte Estimote, primești detalii despre produsul respectiv. Mai mult, vânzătorul poate la final să vadă statistici (ce produse au fost în centrul atenției, care au fost încercate ș.a.m.d.).

• Lipești un sticker (versiunea mini/portabilă pentru Beacon) pe bicicleta; acesta va detecta dacă bicicleta a fost mutată, ce rută ai făcut ultima oară și unde ai lăsat-o.

• Poți folosi sticker-ul pe post de alarmă, fără să mai folosești telefonul. Estimote știe că ți-ai setat sticker-ul pentru dormitor, deci alarma va fi configurată automat.

• Pui un sticker pe zgarda câinelui. Vei afla când l-ai scos ultima oara, cât timp și pe ce distanță l-ai plimbat.

ARTICOL DE: ALECSANDRU GRIGORIU

LOC DE JOACĂ

Scenariile de mai sus sunt doar vârful posibilităților oferite de Estimote. Partea cea faină este că se pot adăuga ușor elemente de gamification. Imaginați-vă jucându-vă cald/rece prin birou sau organizând un treasure hunt pentru toată compania. Practic, folosești telefonul ca busolă și primești indicii când ești cât de cât aproape. Astfel, asiguri o interacțiune între oameni, dincolo de butonarea telefonului.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI

Aplicația dedicată este disponibilă pentru Android și iOS, iar Estimote poate fi cumpărat direct de pe site-ul oficial (estimote.com) la pre-order pentru 99 USD (un set de trei). În schimb, kit-ul de development este disponibil chiar acum pentru 59 USD (la fel, în set de trei). Sticker-ele, în schimb, vin în pachet de câte zece și sunt la fel disponible pentru pre-order pentru doar 99 USD. Bateriile țin în jur de 2.5-3 ani pentru Beacons și un an pentru fiecare Sticker.

ESTIMOTE BEACONS & STICKERS

CUM AR FI CA MAGAZINUL TĂU SĂ OFERE INFORMAŢII CONTEXTUALE PE TELEFONUL CLIENTULUI TĂU AȘ CHIAR CUM ACESTA A INTRAT PE UȘĂ?

Page 27: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY TECH TEHNOLOGIE/GADGET-URI

27

Page 28: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28 CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

28

Baby blue şi roz quartz sunt cele două cuvinte

magice când vine vorba despre culorile în tendinţe în anul 2016. Două culori diafane, însă care dau o notă classy ţinutelor.

Dacă în anul 2015 culoarea în tendinţe a fost marsala, 2016 vine cu o gamă mult mai largă de culori: baby blue, roz quartz, cărămiziu, albastru tropical şi verde măsliniu. Poţi opta pentru una dintre aceste culori în crearea ţinutelor tale în combinaţie cu nuanţe neutre, sau poţi combina două culori pastelate pentru a obţine un look jucăuş. De asemenea, poţi alege aceste culori şi pentru accesorii: rucsacuri, genţi, coliere sau brăţări.

Iată câteva tips-uri de care să ţii cont când porţi ţinute în nuanţe baby blue şi roz quartz:Baby Blue:Tips: Alege ţinute în combinaţie de alb şi baby blue, vei obţine un look remarcabil!

Roz quartz:Tips: Poartă-l cu roşu. Este cea mai îndrăzneaţă combinaţie a sezonului, îndrăzneşte!

CULORI ÎN TENDINŢE – PRIMĂVARĂ 2016

ARTICOL DE: ANDREEA SCARLAT

Page 29: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

29

Page 30: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY LIFESTYLE SPORT, MODĂ, FRUMUSEȚE

30

APAR PRIMII GHIOCEI...

...Și, la fel, apar și primele produse

Seroussi din colecția de Primăvară / Vară în magazinele din întreaga țară. Dacă nu știți unde se află cel mai apropiat magazin Seroussi, vă invităm să utilizați aplicația Store Locator de pe pagina noastră de web: www.seroussi.ro .

Ce noutăți vă oferim în acest sezon? Desigur, fiind cunoscuți pentru calitatea țesăturilor și a execuției costumelor, în primul lot din acest nou sezon am livrat către magazine mai multe poziții de costume business, în culori preponderent albastre sau bleumarin, în fituri diferite: SLIM sau TAILOR FIT. Astfel aveți posibilitatea să alegeți între un costum croit strâns pe corp, sau un pic mai lejer, cât să vă asigure un comfort absolut la birou.

www.seroussi.ro/en

MORE SPACE FOR ELEGANCE

Țesăturile în carouri nu au dispărut niciodată, fiind prezente în fiecare colecție. Ele vin ca o completare a clasicelor costume office bleumarin sau negre, aducând o pată de culoare în plus în dulapul celor care poartă zilnic costum. Noi vă oferim o frumoasă țesătură ”Prince du Galles” de nuanță albastră ca cerul de vară, la care am sugerat o batistă în culoarea soarelui.

La sacouri am optat pentru o serie de țesături cu texturi interesante, neobișnuite, cu aspect creponat sau de tricot. Ca și noutate, apar diferite modele semicăptușite, tocmai bune pentru ședințe înfocate sau zile toride la birou, pentru călătorii lungi sau ieșiri în cluburi, seara după program.

Accesoriile acestui sezon sunt alese în completarea costumelor și a sacourilor office sau casual: clasice cămăși uni, cu manșetă dublă sau normală, cămăși cu contrast, sau cu imprimeuri paisley sau florale, batiste din mătase – un ”must have”

și al acestui sezon, cravate și papioane în variate combinații coloristice. Toate aduc o adiere de noutate în garderobă dar și în atitudinea bărbatului modern.

Asadar , va asteptam sa descoperiti noua colectie SEROUSSI in magazinul din Palas Mall Atrium etaj 1.

Facebook: Seroussi IasiUtile: 0731 21 26 89

Page 31: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 32: ZN Iasi 25 martie 2016

berbec

leu

săgetător

taur

fecioară

caprion

gemeni

balanță

vărsător

rac

scorpion

pești

În această perioadă, ești ușor irascibil și pare că nimic nu te mulțumește. O fi de la lipsa de lactate din organism sau de la vremea de afară care te îndeamnă la vacanță. Cert este că nu prea ai chef de treabă și nici să duci până la capăt sarcinile importante de la serviciu. Fii cu ochii în patru!

În această perioadă, e posibil să apară oportunitatea unei călătorii. Fie că este vorba despre una în interes de serviciu sau de un concediu binemeritat, șansele de a depăși granițele țării sunt destul de ridicate pentru tine. Ai grijă, însă, de un singur aspect: să nu cheltuiești prea mult!

Acorzi multă atenție familiei tale. Îți place să petreci timpul cu ei, să vorbiți și să râdeți. Atmosfera din viața ta este una frumoasă și relaxată iar oamenii își doresc să te aibă prin preajmă, datorită energiei pozitive pe care o răspândești în jurul tău. Noi te felicităm pentru starea pe care o transmiți!

Te confrunți cu o stare de somnolență și ușoară nervozitate, preferi să ocolești grupurile mari sau evenimentele la care ești în centrul atenției. Noi te sfătuim să aduci în jurul tău numai persoane dragi, în preajma cărora te simți în largul tău și care te pot ajuta să treci peste această perioadă.

Aceasta este o perioadă în care viața ta romantică este în prim plan și nu neapărat într-un mod pozitic. Este posibil să descoperi unele puncte slabe ale partenerului de viață și să tragi anumite concluzii pripite. Noi îți reamintim că o relație reușită are nevoie de multă comunicare și compasiune.

Se pare că această perioadă îți aduce în atenție anumite convingeri și principii după care te ghidezi, denumite sugestiv „filosofie de viață”. Unele persoane par să fie intimidate sau contrariate de această filosofie și să încerce să te facă să îți schimbi stilul de viață. Dar important este ce îți place ție.

Ești plin de energie și afacerile îți merg ca pe roate. Se ivesc noi oportunități, noi parteneriate și noi oameni interesanți împreună cu care să începi să construiești. Îți faci planuri de viitor sau le reînnoiești pe cele vechi și viața ta profesională pare să meargă în direcția potrivită.

Nu știm dacă e de la postul Paștelui sau alta este cauza, însă cert este că situația ta profesională nu este tocmai roz. Apar câteva mici neînțelegeri în ceea ce privește comunicarea cu colegii sau cu superiorii, ceea ce face ca această perioadă să nu fie așa de plăcută. Amintește-ți, totuși, că totul este trecător!

Abilitățile tale de comunicare se îmbunătățesc văzând cu ochii. Acum este o perioadă nemaipomenită pentru a participa la întâlniri de afaceri, pentru a negocia sau pentru a face noi parteneriate. Ai o charismă minunată și atragi în jurul tău oameni de calitate, cu care poți construi pe termen lung.

Se pare că perioada postului este benefică pentru tine. Felul în care gândești și în care te exprimi pare să comande mai multă autoritate decât până acum, oamenii sunt mult mai dornici să te urmeze și să-ți asculte sfaturile. Totuși, ai grijă și de sănătatea ta pe care ai cam neglijat-o în ultimul timp!

Este posibil să te confrunți cu niște provocări la nivel financiar, însă nimic deosebit, față de situațiile prin care ai trecut deja. Noi te sfătuim să economisești din timp sau să cauți o sursă bună de împrumut pentru a ieși cu bine din această situație temporară. Nu te descuraja!

Îți dorești o avansare la locul de muncă, însă lucrurile nu se mișcă așa de repede precum ai vrea tu. Totuși, poți profita de această perioadă pentru a mai acumula cunoștințe și experiență în postul pe care îl deții în prezent. Avansarea se va întâmpla în curând iar tu trebuie să fii cât mai pregătit pentru ea.

ZODIILE ȘI POSTUL

DA, ESTE UNA DINTRE PERIOADELE DIN AN ÎN CARE CANTITATEA DE ALIMENTE CONSUMATE SE DIMINUEAZĂ. CUM DEPĂȘESC ZODIILE MOMENTUL?

HOROSCOP32 CITY ASTRO

Ada

ptat

dup

ă ww

w.re

alita

tea.

net

Page 33: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 34: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

34

3 LOCURI ÎN IAȘI UNDE POȚI AVEA UN BUSINESS LUNCH REUȘIT

Mi s-a întâmplat de multe ori să fiu invitată

sau să invit eu colaboratori actuali sau potențiali să luăm prânzul împreună. De cele mai multe ori, am propus locuri pe care le știam deja și despre care eram sigură că se potrivesc scopului întâlnirii. Alteori, am mers în localuri pe care nu le știam și nu întotdeauna au fost cele mai bune alegeri.

Așa că astăzi vă voi prezenta trei localuri din Iași care sunt potrivite pentru un business lunch și pe care le-am testat.

Cel mai mult la Oscar îmi place felul în care este amenajat, senzația aceea de eleganță și bun gust, îmbinate cu atmosfera intimă și liniștită. Restaurantul Oscar este perfect pentru un business lunch; îți oferă atât intimitatea de care ai nevoie, cât și mâncărurile sau băuturile care să înlesnească discuțiile.

BUSINESS LUNCH LA BELLARIA

Restaurantul Rustic din incinta Hotelului Bellaria are un farmec aparte. De altfel, este unul dintre cele mai reușite restaurante cu specific românesc, atât în ceea ce privește felul în care este amenajat, cât și în privința decorului și a atmosferei.

Personal, aleg Restaurantul Rustic pentru un business lunch, mai ales atunci când cei cu care trebuie să mă întâlnesc nu sunt din Iași sau chiar din România. De fiecare dată când am făcut această alegere, invitații mei au fost foarte plăcut impresionați.

BUSINESS LUNCH LA PODU VERDE

Podu Verde este printre primele mele opțiuni, atunci când am de ales localul pentru un business lunch. Este amenajat cu foarte mult bun gust, muzica este bine aleasă și se aude doar în surdină, chelnerii sunt mereu binevoitori și foarte bine pregătiți iar preparatele sunt minunate.

În plus, tot felul de mâncăruri delicioase sunt alese în fiecare zi pentru meniul zilei, la un preț foarte accesibil. Este un local plăcut, ce înlesnește conversațiile, are un vibe bun și toate întâlnirile pe care le-am avut aici au fost foarte reușite.

BUSINESS LUNCH LA OSCAR

Oscar este prima alegere pentru mulți oameni, atât în materie de business lunch, cât și în ceea ce privește ieșirile cu prietenii, cinele romantice sau ieșirile cu echipa.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

UN BUSINESS LUNCH REUȘIT ARE NEVOIE DE UN LOC LINIȘTIT, ELEGANT, CU MÂNCARE BUNĂ ȘI O ATMOSFERĂ PLĂCUTĂ.

Page 35: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

35

Page 36: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

CE SPUI DE UN WAFFLE BELGIAN LA DESERT?

atât de multe poze cu aceste minuni acoperite

cu ciocolată, frișcă, bombonele colorate, dar și atât de multe review-uri pozitive, încât într-o zi ploioasă de februarie, fix când îmi uitasem umbrela acasă, am decis că este timpul să le gust și eu.

RECORD MONDIAL LA MÂNCAT WAFFLES - PROBA VITEZĂ

Am ales un Choco Waffle și mi s-au mărit puțin ochii când am văzut cât de mare este și cât de multă nutella este adăugată, cu atâta generozitate.

M-am gândit că o să-mi ia o veșnicie să termin de mâncat, dar n-a fost să fie așa. De la Palas și până în rondul din Podu Roș mâncasem deja jumătate, abținându-mă din greu să nu deschid din nou cutia pentru a verifica dacă cealaltă jumătate este în siguranță acolo.

WAFFLES DIRECT LA TINE LA BIROU

Dacă ești la serviciu sau acasă și nu ai chef să te deplasezi până la stand, echipa Wowffles se deplasează la tine. Trebuie doar să faci o comandă de minim 30 de lei și gata: cele mai bune waffles din lume vor ajunge la tine pe birou.

PRIMUL ȘI UNICUL WAFFLE SHOP DIN IAȘI

Wowffles este primul și unicul waffle shop din Iași. Îl găsești în parcarea Hotelului Moldova, în drum spre Palas, locul unde, în fiecare zi, ești întâmpinat cu tot felul de bunătăți: waffles cu ciocolată, cu frișcă și Skittles, cu fructe de pădure, cu banane și cu mult mult drag de acest business cu minuni delicioase.

UN LOC DRĂGUȚ UNDE SĂ-ȚI BEI CAFEAUA

În fața standului sunt și câteva măsuțe la care te poți opri pentru câteva clipe să savurezi un waffle, alături de o cafea. Dacă ai parte și de puțin soare, atunci dimineața ta este perfectă. Și, dacă nu vrei să rămâi acolo, poți lua cu tine cafeaua și te poți așeza pe una dintre băncile din parcul Palas. Oricum ar fi, este mult mai bine la aer curat, decât în birou.

ARTICOL DE: INES DUMITRIU

DESERTUL BELGIAN ESTE ACUM LA TINE ÎN ORAȘ ȘI ESTE FĂCUT DIRECT ÎN FAŢA TA.

36

Utile: www.facebook.com/wowffles

Page 37: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

37

Page 38: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

3838

Andrei Ciobanu este un comediant

român din Suceava. Are 26 de ani și prezintă matinalul de la Kiss Fm. Așa cum probabil deja știi, Andrei este scriitorul celei mai vândute cărți din România în anul 2015: ”Suge-o, Ramona”. Povestea sa a fost citită de peste un milion de români

în mediul online înainte de publicarea cărții. ”Suge-o, Ramona” a fost bestseller din prima zi după apariție și s-a păstrat în top până în prezent.

Andrei te așteaptă la un spectacol complet, cu stand-up comedy, întrebări și răspunsuri

despre carte, sesiune de poze și autografe și, ca o surpriză pentru public, citirea unui fragment din ”Suge-o, Ramona” volumul II.

Andrei Ciobanu a deschis spectacolul lui Eddie Griffin în București și este și membru Sector 7.

LANSARE DE CARTE & STAND UP COMEDY - ANDREI CIOBANU

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Unde: Teatrul LuceafărulCând: Sâmbătă, 2 Aprilie la ora 20.00Utile: Rezervari: 0726 688 658 Bilet: 30 ron/40 ron

Page 39: ZN Iasi 25 martie 2016
Page 40: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

40

Jidvei, una dintre cele mai mari

crame din țară, va prezenta în cadrul evenimentului o selecție de 6 vinuri din portofoliu său.

Invitații vor avea ocazia să deguste unul dintre produsele din gama super premium, Owner Choice, Sauvignon Blanc

Ana, care a obținut la Concours Mondial du Sauvignon, Italia, în 2015 medalia de aur, dar și spumant Romantine Brut, Fetească Albă Maria, Mysterium (Rhein Riesling & Sauvignon Blanc), Mysterium Rosé (Cabernet Sauvignon & Pinot Noir), singurul rosé românesc premiat

cu aur la Mondiale și spumant Mărgăritar Rosé.Pentru această seară, echipa de bucătari Little Texas, condusă de Chef Marian Zănceanu, a pregătit un meniu fine dining, cu sprijinul partenerului nostru, Meat Concept Store, fiecărui preparat fiindu-i asociat câte unul dintre cele 6 vinuri Jidvei.

TEXAS FRIENDLY EVENINGS IN SPRINGTIME

VEZI LISTA COMPLETA A EVENIMENTELOR

Unde: Little Texas IașiCând: 31 martie, ora 18:30Utile: Preț invitație - 130 lei

Page 41: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

41

Page 42: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

42

WORKSHOP - FEMEIA DE SUCCES ȘI PROVOCĂRILE VIEȚII PERSONALE

Tematică:• Femeia de succes• Viața personală a

femeilor de succes• Provocările și limite-

le succesului• Inteligența

emoțională și Lea-dership feminin

• Psihologia succesu-lui și arta echilibrului

Workshop susținut de Prof. Ion Duvac.

Când: 30 martie, ora 18:30Unde: Hotel TraianUtile: Intrarea liberăro/iasi

TARAFUL DE LA CLEJANI

Viorica şi Ioniţă

împreună cu taraful lor de la Clejani, propun publicului din România, pentru prima dată în cadrul unui turneu national un periplu al muzicii vechi de la Anton Pann până în zilele noastre.

Când: 1 aprilie, ora 19:00Unde: Casa de Cultură a Studenților

„Zaiafet şi Muzichie” este expresia profundă prin care lăutarii din Clejani pun în scenă acorduri ale muzicii vechi cu parfum bizantin, filtrate prin simţul artistic deosebit cu care aceştia sunt înzestraţi, rezultatul fiind un spectacol energic şi plin de savoare ce respectă toate canoanele culturii autentice.

Page 43: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

43

Page 44: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

44

ARMONII ALBASTRE

Asociatia Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România vă invita la spectacolul caritabil „Armonii albastre”. Acesta faca par-te din campania „Arată că îți pasă” organizată pentru marcarea Zilei Internaționale pen-tru Conștientizarea Autismului.

Când: 3 aprilie, ora 18:00Unde: Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”Utile: Detalii - 0332 408826

ALERG SPRE BAZAR

Primul bazar organizat de

JCI Iași, cu susținerea Catelier.

Hai la Acaju să cumperi comori la prețuri mici! Aici vei găsi tot felul de haine, pantofi, obiecte decorative, cărți, jucării, bijuterii

Când: 2 aprilie, ora 12:00Unde: Acaju

și alte minunății care își caută stăpâni noi care să le poarte, să le redefinească, să le pună în valoare. Veniturile pe care le vom realiza vor fi direcționate către Fundația Comunitară, în susținerea cauzei din cadrul Cros pentru școli, FondulȘtiințescu Iași!

Page 45: ZN Iasi 25 martie 2016

CITY EVENTSRECOMANDARI PROGRAM

45

Page 46: ZN Iasi 25 martie 2016

IAȘI 25 MARTIE - 7 APRILIE 2016

AGENDA TA DE TIMP LIBER

CITY GRAM OAMENI SI LOCURI

46

EDIŢIA de IAȘIapare bilunar - gratuit, nr. 6 (314), 25 martie - 7 aprilie 2016ISSN 2392 – 7186

Editată de: MeetPoint Media

Contact: Iași, stradela Bucsinescu nr.3 Cladirea de birouri nr.1, 0743.27.28.27E-mail: [email protected]: www.zilesinopti.ro/iasiFb: www.facebook.com/zilesinoptiIasi

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj,Timişoara/Arad.

Bilunare: Iaşi, Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila/Focșani, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Bistriţa, Suceava

(Rădăuţi), Tg Mureș. Lunare: Vâlcea.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

O SEARĂ PENTRU NUNTA TA 2016

Publisher: Adrian Macoviciuc

0743.27.28.27 // [email protected]

Account Manager: George Marius

0749.777.009 // [email protected]

Redactor Șef: Ines Dumitriu

0741.29.46.97 // [email protected]

Art Director: Cătălin Juncu

0741.619.380

Coordonator Distribuție: Sîrbu Ionuț

0744.146.441

@Hotel Restaurant La Castel

Credite foto: Paul Pădurariu Photography

Page 47: ZN Iasi 25 martie 2016

OAMENII DIN SPATELE CUVINTELOR

Dacă ar fi să faci un mic sondaj despre Ines, ai afla că este cunoscută pentru trei lucruri importante: pentru că-i place să scrie articole în Zile și Nopți, pentru că are un pug și pentru că vorbește cu Universul iar acesta, la rândul lui, îi răspunde.

Andreea este o persoană foarte energică și dinamică. Este pasionată de fashion, marketing, blogging și călătorii. Iubeste foarte mult natura, caii, energia soarelui, cafeaua și marea.

Caterina este persoana pe care o vei surprinde mai mereu cu zâmbetul pe buze! Este pasionată de marketing, blogging şi fashion şi îşi găseşte fericirea în lucruri mărunte precum o cafea aromată, un loc nou descoperit, culoare, flori şi alte chiţibuşuri.

Alecsandru lucrează ca Lead Designer la Grapefruit (agenție de UX Design). Ocazional, îl găsești și la Facultatea de Informatică Iași unde predă ore de laborator. Iar dacă îl vezi pe stradă cu căștile-n urechi, sigur ascultă The Killers.

Plină de viață, Alexandra se simte bine înconjurată de prieteni, cărora le va oferi o loialitate desăvârșită. Nu îi plac oamenii falși și minciuna. Pasionată de modă, muzică și sport, urăște liniștea. Sub imaginea de "scorpie" se află un suflet sensibil pe care îl vom descoperi în rândurile cărții pe care și-o propune spre lansare anul viitor.

Irina este psiholog, trainer, soție și mamă. E un om (exasperant de) curios și creativ, pasionat de dezvoltare personală și îndrăgostit de viață. Cel mai mult pe lume îi plac cafeaua bună, cărțile interesante și oamenii frumoși … mai ales oamenii frumoși

INES DUMITRIU

ANDREEA SCARLAT

CATERINA RĂȚOI

ALECSANDRU GRIGORIU

ALEXANDRA GUGIUMAN

IRINA ȘUBREDU

Page 48: ZN Iasi 25 martie 2016