Urbanism Bucuresti mai 2014

12
TREBUIE SA VA PREZINT…

description

no comments

Transcript of Urbanism Bucuresti mai 2014

Page 1: Urbanism Bucuresti mai 2014

TREBUIE SA VA PREZINT…

Page 2: Urbanism Bucuresti mai 2014

Acum cativa ani era nebunia contractelor primarului (se stie) cu primaria– niciun alt rezultat, decat generarea unui numar cat mai mare de elemente de bordura. Cum cum? Schimbari mai dese, mutari de colo-colo, insiruiri suprapuse (vezi foto)…doar-doar sa creasca numarul. Nimicextraordinar pentru cetateni (de rezultat, zic).

Page 3: Urbanism Bucuresti mai 2014

Ah, era sa uit, cam la fel era si povestea cu pavajele. Whatever, dacaintrebi noile generatii ce inseamna “combinatii de b luate cate p” o sa se gandeasca, probabil, ca intre doua randuri de bordura mai incap si nistepavele…

Page 4: Urbanism Bucuresti mai 2014

De fiecare data, insa, nimic din toate acestea nu mai conteaza! Si nicicontabilii nu mai tin sirul stocurilor. Se trece totul, pur si simplu, la gunoi. Alti bani, alta mancare de peste…altceva gura lor vorbeste… (sau nah... uneori le mai vand ei si “pe sub mana” altora, ca deh, profitul e tot al lor, pe banii nostri, fireste).

Page 5: Urbanism Bucuresti mai 2014

Betonam…coloram… vorba poeziei de la cresa: “funda rosie-i punem”…

Page 6: Urbanism Bucuresti mai 2014

“funda rosie” si, mai nou, niste zdrente din plastic - or fi ele armate cu vreo fibra de sticla? Poate! N-as baga mana-n foc c-ar fi vreo afacere! Pentru cetatean, zic…ca pentru restu’ “se stie!” Asta a cui afacere o maifi? Eh, tot a lor, fireste… tot pe banii nostri!

Page 7: Urbanism Bucuresti mai 2014

Si toate acestea se intamplara doar intr-o portiune foarte scurta a sectorului 3 – Bd. Nicolae Grigorescu + Str. Baba Novac.Peisaje urbane similare se regasesc si pe rutele Bd.TheodorPallady, don’t worry.Bucuresti, mai 2014.

Page 8: Urbanism Bucuresti mai 2014

La un moment dat ma amuzam ca nu vedeam SENSUL pistei de biciclistide pe una din laturile Bd. Theodor Pallady (foto). Adica cum: sens unic? N-ai voie cu bicicleta sa circuli decat spre centrul orasului? Si inapoi cum te mai intorci? (sa nu le dau idei, poate mai cheltuie niste bani sa maimarcheze si cealalta jumatate a trotuarului, macar sa-l ocupe pe tot cu piste pentru biciclisti.)

Page 9: Urbanism Bucuresti mai 2014

Dar ce credeati? Pe Bd. Magheru or fi florile mai roz? Ce daca e alt sector? Alt sector, alta mancare de peste! Sarim peste intrebarea “de unde se impute pestele”…Bucuresti, mai 2014. Urmeaza alegerile Europarlamentare, asta asa, ca fapt divers… ca divers este.

Page 10: Urbanism Bucuresti mai 2014

“Hai baieti, bolarzi de piatra, baieti!” Cum cum? (ati observat: mereutrebuie sa repetam “cum” in aceeasi intrebare!) Scoatem niste dale montate ceva mai ingrijit acu’ ceva vreme, bagam cu japca bolarzii cu pricina si…punem dalele la loc. Cum care loc? Cum cum! (foto)

Page 11: Urbanism Bucuresti mai 2014

Comentati, comentati…dar fiti atenti, ca inca n-ati scapat! Au “imbunatatit” pietonalul de pe Bd. Magheru! O atmosfera “placuta”, cesa zic… (chiar imi plac piesele componente, nu si amplasamentul lor!). Acum aveti ocazia sa va odihniti direct cu nasul in duhoarea cosurilor de gunoi! EXACT! Ma rog, mai citeste odata! Imaginile fac cat o mie de cuvinte… da’ te poti duce sa te convingi la fata locului, vorba ceea: “central, in buricu’ targului”!

Page 12: Urbanism Bucuresti mai 2014

Repet,Bucuresti, mai 2014. Urmeaza alegerile Europarlamentare, asta asa, ca fapt divers… ca divers este.