Tinct Ura

download Tinct Ura

of 2

description

tinctura de nuc

Transcript of Tinct Ura

Tinctura de nuci verzi Se taie in patru 20 de nuci verzi si se acopera cu alcool alimentar. Dupa 14 zile se filtreaza si se toarna in sticle mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la rece. Tinctura poate fi folosita timp de doi ani.Intern: se administreaza cate o lingura, intr-o jumatate de pahar de apa, de trei ori pe zi, timp de cateva saptamani, in reumatism si guta, hipotiroidie, incontinenta urinara. Alte surse o indica pentru vindecarea bolilor ce apar pe tractul digestiv, dureri de stomac, inima i pancreas. Se administreaza cu zece minute nainte de mas. Doza pentru aduli este de o lingur, iar pentru copii, o linguri (intr-un pahar cu apa). Extern: poate fi folosita in spalarea si dezinfectarea ranilor, varice, spalari ale gurii in caz de afte sau rani provocate de extractii.

Tinctura de nuci verzi stimuleaz tiroida. Se obine din coji sau din fructe ntregi Umplei un borcan cu coji de nuc, fr s le ndesai, i turnai peste ele alcool alimentar, votc sau uic de cas, ct s le acopere. nfiletai borcanul i lsai-l la macerat vreme de 14 zile, apoi filtrai i punei tinctura astfel obinut la rcoare, n sticle mici nchise la culoare. Tinctura de nuci verzi poate fi folosit timp de doi ani de la data la care au fost culese nucile. Tinctura se poate obine i din nuci verzi ntregi. Se taie n patru 20 de nuci verzi, se acoper cu alcool alimentar i, dup 14 zile, se filtreaz. Se pstreaz la rece, n sticle mici de culoare nchis. Are acelai termen de valabilitate ca tinctura obinut prin cealalt metod. i dulceaa de nuci verzi, ca i tinctura este indicat n cazul celor care sufer de disfuncie tiroidian.

Tinctura din nuci verzi

Nucile verzi se taie cu un cutit de inox pe un fund de lemn. Se pun intr-un borcan de sticla, amestecate cu zahar (un pahar la fiecare 10 nuci). Borcanul se tine pe geam, la soare, 10 zile, apoi la intuneric, inca 10 zile. Dupa 20 de zile, se adauga tuica (pentru adulti 250 ml la fiecare 10 nuci, pentru copii - 250 ml la fiecare 20 nuci). Se macereaza inca doua saptamani, apoi se strecoara. Se administreaza pentru vindecarea bolilor traiectului digestiv, dureri de stomac si pancreas, cu 12-20 minute inainte de masa. Doza pentru adulti: o lingura; copii pana la 5 ani - o lingurita; copii pana la 12 ani - 1,5 lingurite pe zi.