Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014

5
Scris de newsreporter pe 17 noiembrie 2014, 09:16 Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie in Pavilionul Central (A) al Complexului Expozitional Romexpo. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul 21, este initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania, informeaza Cotidianul.ro. /istorieevanghelica.ro Deschiderea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12.00. Accesul publicului in incinta Targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor de intrare (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui totodata si suportul pentru Tombola Gaudeamus. Marele Premiu al Tombolei Gaudeamus va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia, caruia i se vor adauga trei smartphone-uri oferite de Orange. Categorii de public cu acces gratuit: prescolari, elevi, studenti, cadre didactice, bibliotecari, profesionisti din domeniile editorial-educational, jurnalisti, pensionari, persoane cu dizabilitati, grupuri organizate.

description

carte

Transcript of Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014

  • Scris de newsreporter pe 17 noiembrie 2014, 09:16

    Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2014 va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie in Pavilionul Central (A) al Complexului Expozitional Romexpo. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul 21, este initiat si organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania, informeaza Cotidianul.ro.

    /istorieevanghelica.ro

    Deschiderea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12.00.

    Accesul publicului in incinta Targului se va face pe baza biletelor (in valoare de 5 lei) si a abonamentelor de intrare (in valoare de 10 lei, valabile pentru toata perioada), care vor constitui totodata si suportul pentru Tombola Gaudeamus. Marele Premiu al Tombolei Gaudeamus va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia, caruia i se vor adauga trei smartphone-uri oferite de Orange. Categorii de public cu acces gratuit: prescolari, elevi, studenti, cadre didactice, bibliotecari, profesionisti din domeniile editorial-educational, jurnalisti, pensionari, persoane cu dizabilitati, grupuri organizate.

  • Programul de vizitare este zilnic intre orele 10.00 si 20.00.

    Si in acest an, Targul Gaudeamus isi va intampina vizitatorii cu un maraton de evenimente editoriale si profesionale - aproape 750, numar record in istoria targului - propuse de catre organizator, invitati speciali si de catre cei peste 300 de expozanti.

    Invitatul de onoare al editiei 2014 este Federatia Rusa. Programul invitatului de onoare cuprinde

    peste 30 de evenimente organizate in incinta targului si in alte spatii din Bucuresti. 17 oaspeti din Rusia -scriitori, critici literari, editori, jurnalisti si muzicieni, nume bine cunoscute in peisajul cultural contemporan rusesc - vor sustine lansari si prezentari de carte, sesiuni de autografe, dezbateri si momente artistice. Partener privilegiat al editiei este, si in acest an, GADIF Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania.

    Presedintele de onoare al editiei, amfitrionul Targului International Gaudeamus 2014, este

    Benoit Rutten, presedinte GADIF, delegat Valonia Bruxelles in Romania.

    Proiect sustinut de Ministerul Culturii.

    Sponsori: Automobile Dacia si Orange.

    Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, RATB, Tarom, Graffiti BBDO, Primaria Sectorului 1 Bucuresti.

    Peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%), 34 de noi titluri vor fi lansate la aceasta editie a targului (31 de evenimente), la standul editurilor (complexul Romexpo, parter), dar si la Standul Dacia

    sauBursa de contacte, din cadrul Complexului Romexpo Bucuresti.

    Autorii pe care ii puteti intalni la standul Editurilor Polirom si Cartea Romaneasca: Vartan Arachelian, Petre Barbu, Emil Brumaru, Marius Chivu, Adrian Alui Gheorghe, Constantin Arcu, Adela Greceanu, Ioan Grosan, Doina Ioanid, Florin Irimia, Nora Iuga, Dan Lungu, Bebe Mihaescu, Mircea Mihaies, Catalin Mihuleac, Alina Mungiu-Pippidi, Eugen Negrici, Veronica D. Niculescu, Andrei Oisteanu, Georgeta Panisoara, Ion-Ovidiu Panisoara, Cornel George Popa, Sandra Pralong, Alina Purcaru, Ana Selejan, Bogdan-Alexandru Stanescu, Liviu Ioan Stoiciu.

    Doua dintre romanele laureatului Premiului Nobel pentru Literatura de anul acesta, Patrick Modiano, se vor gasi la standul Editurilor Polirom si Cartea Romaneasca de la Gaudeamus: Bulevardele de centura

    (traducere din limba franceza de Livia Storescu) si Calatorie de nunta (traducere din limba franceza de Elena-Brandusa Steiciuc).

    Patrick Modiano completeaza lista autorilor laureati Nobel, aparuti pana acum in Biblioteca

    Polirom (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu), cel mai puternic proiect editorial romanesc

    dedicat traducerilor din literatura universala: Doris Lessing, Gnter Grass, J.M.G. Le Clzio, John Steinbeck, Jos Saramago, Pearl S. Buck, Tomas Transtrmer, Orhan Pamuk, Seamus Heaney, Kenzabur? ?e, Naguib Mahfouz, Camilo Jos Cela, Elias Canetti, Saul Bellow, Heinrich Bll, Samuel Beckett, Boris Pasternak, E.M. Hemingway, Franois Mauriac, Elfriede Jelinek.

    O noua editie, revazuta, adaugita si ilustrata, a volumului Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu, al reputatului istoric al religiilor Andrei Oisteanu, va fi, de asemenea, prezentata la stand.

  • Mircea Mihaies ne propune o incursiune in lumea benzii desenate europene de la inceputul anilor 70, in volumul Istoria lui Corto Maltese, pirat, anarhist si visator, prefatat de Horia-Roman Patapievici.

    Cititorii pasionati de memorialistica, publicistica, eseu vor putea gasi noi titluri semnate de Ioan Grosan (Lumea ca literatura. Amintiri, colectia Ego-grafii), Emil Brumaru si Veronica D. Niculescu (Cad castane din castani. Amintiri de ieri si azi, colectia Ego-grafii), Adriana Babeti (Prozac 2. 90 de pastile impotriva tristetii, colectia Ego-grafii), Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian (Tranzitia. Primii 25 de ani, colectia Ego. Publicistica) sau Sandra Pralong (Cum schimbam mentalitatea? De 25 de ani in Romania, colectia Ego. Publicistica).

    Un titlu de neratat, indeosebi pentru cititoare, va fi volumul colectivPovesti cu scriitoare si copii (colectia Ego-grafii), coordonat de Alina Purcaru, volum ce cuprinde 18 texte semnate de 18 scriitoare autohtone, care povestesc despre relatia cu scrisul si cu timpul de dupa aparitia copilului.

    Dupa volumele Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru parinti si copii si Medaliile succesului 2. Scoala de vis, Georgeta Panisoara si Ion-Ovidiu Panisoara va propun volumul Medaliile succesului. Volumul III. Marele muzeu al cartii.

    Iubitorii de literatura romana isi pot intalni scriitorii preferati la standul nostru: Nora Iuga, care isi va lansa cel mai recent roman, Harald si luna verde (colectia Fiction Ltd.); Dan Lungu, care le va vorbi cititorilor despre Fetita care se juca de-a Dumnezeu (colectia Fiction Ltd.), noul sau roman intrat deja pe lista de bestselleruri Polirom; Marius Chivu, care isi va prezenta primul volum de proza scurta, Sfirsit de sezon(colectia Fiction Ltd.), volum intrat deja, de asemenea, in topul celor mai bine vandute titluri Polirom; Liviu Ioan Stoiciu un nou roman,Vrajmas (colectia Fiction Ltd.); Florin Irimia cu un nou roman aparut in colectia Ego. Poza (coordonator Lucian Dan Teodorovici).

    Fanii colectiei Biblioteca Polirom se vor putea bucura de noi titluri semnate de Orhan Pamuk (Casa tacerii, traducere de Luminita Munteanu), Haruki Murakami (Barbati fara femei, traducere de Florin Oprina), John Williams (Stoner, traducere de Ariadna Ponta), Jess Walter (Frumoasele ruine,

    traducere de Dana Craciun) sau Shahrnush Parsipur (Femei fara barbati, carte interzisa de cenzura iraniana, traducere de Cristina Ciovarnache).

    Un nou proiect editorial Cartea Romaneasca, Seria de autor Gheorghe Craciun, va fi lansat la aceasta noua editie a Targului International de Carte Gaudeamus.

    Dedicata unuia dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani, noua serie de autor debuteaza cu volumele Acte originale/ Copii legalizate (variatiuni pe o tema in contralumina) si Mecanica fluidului. Copertele celor doua volume sunt ilustrate cu desenele originale ale autorului.

    Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun apare sub ingrijirea criticului literar Carmen Musat si a fiicei autorului, Oana Craciun. Aceasta reuneste atat lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cat si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa.

  • Si la aceasta editie Gaudeamus, Editura Cartea Romaneasca lanseaza noi volume de poezie (Si cuvintele sunt o provincie, de Adela Greceanu;Cusaturi, de Doina Ioanid; anaBASis, de Bogdan-Alexandru Stanescu), dar si de proza (Marea petrecere, de Petre Barbu; America de peste pogrom, Catalin Mihuleac) sau critica si istorie literara (Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelitatii, de Eugen Negrici).

    Pentru aceasta editie a Targului International Gaudeamus Carte de invatatura, Grupul Editorial Trei

    a pregatit cititorilor sai o noua colectie Educatie si formare, titluri interesante in colectiile de psihologie Arta de a citi gandurile de Henrik Fexus, Arta de a citi gandurile de Henrik Fexus, In cautarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu , prima experienta multimedia integrata carte-joc, Endgame Jocul final.Convocarea, o minunata poveste de Craciun pentru copii, In cautarea Sufletului Craciunului, si lansarea, in prezenta autoarei, a romanului recompensat cu Premiul Femina

    in 2009, Nimeni de Gwenalle Aubry.

    Cele peste 400 de titluri ale editurilor Trei, Pandora M si Lifestyle Publishing au reducere de pana la 50%. De asemenea, peste 60 de titluri vor avea pret promotional 10 lei.

    Pavilionul Central, nivel 0.00, standul 16.

    Duminica 23 noiembrie, la ora 12.00, sunteti invitati sa o intalniti pe autoarea franceza Gwenalle Aubry, care isi va lansa romanul Nimeni la standul Grupului Editorial Trei.

    Alaturi de autoare se vor afla: scriitoarea Svetlana Carstean si Magdalena Marculescu, Director editorial Grupul Editorial Trei.

    In aceasta carte, Gwenalle Aubry da voce unui parinte pierdut in propria-i nevroza, dialogheaza cu eurile lui multiple, il autorizeaza sa existe dupa moartea sa fizica.

    Volumul Nimeni, descris de Rick Moody drept "o bijuterie literara, care se remarca in literatura contemporana europeana prin strania claritate", a fost publicat in colectia Literary Fiction de la Pandora M, alaturi de alte doua titluri puternice si emotionante: Sutton de J.R. Moehringer siPovestea lui Hanna Yakub

    de Rabee Jaber.

    Sutton reprezinta portretul fascinant al unui om remarcabil. Talentul lui Moehringer de a surprinde spiritul epocii si bogatia detaliilor fac ca fiecare oprire din calatoria exterioara si launtrica a lui Sutton sa fie zguduitoare, apreciaza Publishers Weekly.

    J.R. Moehringer este celebru scriitor si jurnalist american, laureat alPremiului Pulitzer pentru

    volumul Dulcele bar (Editura Publica). In urma acestui succes, tenismenul Andre Agassi i-a cerut ajutorul in scrierea autobiografiei Open.

    O descriere emotionanta a fragilitatii conditiei umane, Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber vorbeste despre o tema universala: diversitatea religioasa si toleranta fata de celalalt. Romanul a fost recompensat cu Booker International Prize pentru literatura araba in 2012.

    Noua colectie Educatie si formare se adreseaza in special cadrelor didactice, dar si parintilor interesati de viitorul copiilor sau adultilor angajati in procese de formare profesionala, managerilor care isi doresc sa aiba angajati inovatori si bine pregatiti, consultantilor din procesele de invatare (traineri, mentori, consilieri). Primele doua titluri, care vor putea fi cumparate din standul Editurii

  • Trei de la Gaudeamus, sunt:Invatarea invizibila de John Hattie si Formarea inovatorilor de Tony Wagner.

    Citirea gandurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar ca este putin diferita de ceea ce isi imagineaza majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le ofera Arta de a citi gandurile de Henrik Fexus, veti afla imediat ce gandeste si simte cealalta persoana si veti putea sa-i influentati gandurile si sentimentele.

    Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretarii viselor,

    sustinut la Zrich intre 1928 (noiembrie) si 1930 (iunie), ne ofera sansa de a-l descoperi pe Jung ca analist si de a gandi si a-l intelege, odata cu cu el, pe pacientul sau, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rand, in cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completa descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevarat eveniment cultural, cartea este interesanta pentru toti cei preocupati de modul in care lucra una dintre cele mai cunoscute personalitati ale secolului XX.

    Editia revizuita si adaugita a volumului In cautarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu contine modificari de structura si detaliu fata de cele doua editii anterioare. Alaturi de cele doua jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai sectiunea Psihanaliza comunismului, existenta si in prima editie de la Cartea Romaneasca, ci si eseurile filosofice publicate in 1995, sub titlul Nedreptatea ontica la Editura Trei, carte care cunoaste astfel reeditarea.

    Tot la Gaudeamus 2014, Editura Trei lanseaza prima experienta multimedia integrata carte-joc: Endgame Jocul final. Convocarea. Primul volum din trilogia Endgame este o carte-fenomen, lansata deHarperCollins intr-un tiraj record de 1.000.000 de exemplare. In paginile cartii este inscrisa o super-enigma interactiva constand in indicii inserate sub forma unor formule sau a unor adrese web, pe care cititorul este invitat sa o dezlege.

    Cu aplicatia mobila AR creata special de Niantic Labs de la Google, cititorii sunt invitati sa se alature online in cautarea celor trei chei ascunse care pot salva omenirea pe baza indiciilor din carte. Premiile Endgame sunt fabuloase: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum si 1.500.000 $ - premiul final.

    Twentieth Century Fox a castigat drepturile de ecranizare a trilogiei. Filmul va fi realizat de Wyck

    Godfrey si Marty Bowen (Temple Hill), producatorii din spatele marilor succese de casa Twilight Saga si The Fault in Our Stars (Sub aceeasi stea - roman aparut la Editura Trei).

    Nu au fost uitati nici cei mici. Pentru ei a fost pregatita o minunata poveste de Craciun: In cautarea Sufletului Craciunului

    de R. D. Mottok. Teo Trandafir spune despre acest proiect: In aceasta carte de poveste vom gasi ce cautam in fiecare zi: adapost pentru noi si pentru copiii nostri. Adapost in fata violentei sau grabei ori tristetii. Aici, intre aceste coperti, e vesnic Craciun, iar metafora miroase a cozonac si fericire.

    ADRESA: http://crct.ro/nkA3