Subiecte Programare neintensiv 2012

download Subiecte Programare neintensiv 2012

of 3

Transcript of Subiecte Programare neintensiv 2012

Atestat profesional la informatic - 2012 Subiecte programare n Pascal/C/C++, pentru clasele de matematic-informatic1. 2. 3.

S se realizeze un program pentru rezolvarea ecuaiei de gradul II: ax2+bx+c=0, a,b,cR, a 0. Se d un numr natural cu cel mult 9 cifre. S se afle numrul de cifre pare din el. Se citesc 3 numere naturale de la tastatur. S se determine i s se afieze cel mai mare divizor comun i cel mai mic multiplu comun al lor. Se citete un numr de la tastatur. S se afieze oglinditul su (numrul obinut prin inversarea cifrelor numrului iniial). Se citete un numr introdus de la tastatur. a. S se afieze suma tuturor divizorilor si. b. S se verifice dac este perfect. Observaie. Un numr natural este perfect dac este egal cu suma divizorilor si, mai putin numarul.. Exemplu: 6 este perfect deoarece 6=1+2+3. Se citesc de la tastatur trei note obinute de un elev ntr-un semestru. S se scrie un program care, n funcie de dorina utilizatorului realizeaz una din urmtoarele aciuni: calculeaz i afieaz media notelor, afieaz cea mai mare sau cea mai mic dintre note.

4.

5.

6.

7. S se afieze un meniu de forma: OPTIUNI: 1.Triunghi 2.Dreptunghi 3.Cerc 4.Terminare Optiunea d-voastra:... n funcie de opiunea utilizatorului i de cte ori dorete acesta, se vor introduce lungimile laturilor figurii alese/raza cercului. Se va afia perimetrul i aria figurii geometrice alese. Selectarea opiunii 4 determin oprirea programului.8.

S se realizeze un program pentru calcularea sumei urmtoare: S=(1!)2 2+(3!)2 (2!) +( n+1(n!)2, pentru n (n8) numr natural dat. 1)

9. S se realizeze un program pentru calculul expresiei: S= x +x2 1 +2

x3 + 1 + 2 + 3 +.+

xn , pentru x numr real, iar n numr natural 1 + 2 +... + n

dat. 10. Se citete un numr natural de la tastatur. S se introduc ntr-un vector cifrele distincte din care este format. Exemplu: dac se citete nr=2324, n vector se vor scrie valorile 3,411.

Se citete un ir de n numere reale de la tastatur. S se afieze elementele irului n ordine descresctoare (n natural dat).

1

Atestat profesional la informatic - 201212.

Se citete un ir de n numere ntregi de la tastatur (n natural dat) i un numr ntreg x. Se cere s se verifice dac numrul ntreg x se gsete sau nu n irul dat, iar n caz afirmativ s se afieze poziia pe care se gsete. Se citete un ir de n numere de la tastatur, s se afieze minimul i maximul dintre elementele irului (n natural dat). Se citesc n numere naturale de la tastatur. Se cere s se verifice dac numerele date sunt sau nu n ordine cresctoare. Se citesc de la tastatur dou numere naturale a i b (a