Subiecte Informatica - Grad II Cluj 2011

2
Am gasit ce s-a dat la gradul II Cluj (UBB) in 2011, la informatica : I. Proba scrisa - la informatica: 1. a) Structura generala a unui sistem de operare. b) Notiunea de algoritm. Caracteristici. c) Descrieti 2 metode de sortare. Exemple. 2. Un numar natural este palindrom, daca are aceasi valoare citit si de la stanga si de la dreapta. a) Scrieti un subprogram Pascal sau C pentru a verifica daca un numar natural cu cel mult noua cifre este palindrom sau nu. b) Realizati un program Pascal sau C care calculeaza media aritmetica a tuturor numerelor palindrom din intervalul [a,b], a ,b dati, apeland subprogramul de la punctul a)Descrieti din punct de vedere metodic pasii necesari rezolvarii la clasa a acestei probleme. 3. Analizati din punct de vedere metodic tema: Subprograme. Se vor evidentia: - obiectivele temei; - strategii didactice eficiente de predare-invatare - continuturile stiintifice esentiale temei - exemple relevante - dificultati intampinate de elevi II. La proba orala - la informatica 1. Structuri de date dinamice: stiva, coada, aspecte teoretice si metodice 2. Dandu-se n, determinati toate descompunerile sale distincte in suma de nr. prime. Alte bilete: - sortarea prin insertie si prin interclasare - metoda backtracking - algoritmul de determinare a componentelor conexe. III. La psiho-pedagogie- oral: 1. Operationalizarea obiectivelor educationale

description

Subiecte Informatica - Grad II Cluj 2011

Transcript of Subiecte Informatica - Grad II Cluj 2011

Am gasit ce s-a dat la gradul II Cluj (UBB) in 2011, la informatica:

I. Proba scrisa - la informatica:1. a) Structura generala a unui sistem de operare.b) Notiunea de algoritm. Caracteristici.c) Descrieti 2 metode de sortare. Exemple.

2. Un numar natural este palindrom, daca are aceasi valoare citit si de la stanga si de la dreapta.a) Scrieti un subprogram Pascal sau C pentru a verifica daca un numar natural cu cel mult noua cifre este palindrom sau nu.b) Realizati un program Pascal sau C care calculeaza media aritmetica a tuturor numerelor palindrom din intervalul [a,b], a ,b dati, apeland subprogramul de la punctul a)Descrieti din punct de vedere metodic pasii necesari rezolvarii la clasa a acestei probleme.

3. Analizati din punct de vedere metodic tema: Subprograme. Se vor evidentia:- obiectivele temei;- strategii didactice eficiente de predare-invatare- continuturile stiintifice esentiale temei- exemple relevante- dificultati intampinate de elevi

II. La proba orala - la informatica1. Structuri de date dinamice: stiva, coada, aspecte teoretice si metodice2. Dandu-se n, determinati toate descompunerile sale distincte in suma de nr. prime.

Alte bilete:- sortarea prin insertie si prin interclasare- metoda backtracking- algoritmul de determinare a componentelor conexe.

III. La psiho-pedagogie- oral:1. Operationalizarea obiectivelor educationale2. Invatarea- delimitari teoretice. Concepte. Relatia stil de invatare- stil de predare.

Alte bilete:1. Brainstorming- Creativitate. Excelenta2. - Stiluri de predare- Exercitiul ca metoda de predare3. -Factorii invatarii.- Predarea