Subiecte Ex R2

4
Examen “Mobilier tehnologie” 11.01.2012 (Rândul II) 1. Mobilierul din imaginea alaturata este executat prin asamblarea elementelor din lemn. Analizați variantele posibile de asamblare și reprezentați tehnic, o secțiune prin șurubul al cărui cap se vede în imagine ( desen tehnic – asamblare filetată ). Obs. Se vor respecta toate regulile specifice reprezentarilor tehnice ale asamblarilor filetate (secțiuni, hașuri, linii subțiri/groase) – vezi cursul si laboratorul 1 – “reprezentarea tehnică a asamblărilor filetate”). 2. Figura alăturată prezintă o operație de prelucrare prin așchiere a unei componente de mobilier executată din lemn. (Un dragon, în relief, pe o ușa din lemn, cu rol decorativ). Cum se numește operatia de prelucrare, masina unealtă si scula utilizată? Definiți această operație de prelucrare 3. Prin ce operație de prelucrare a fost realizată balustrada din imaginea alăturată? Prezentați în detaliu această operație!

Transcript of Subiecte Ex R2

Examen Mobilier tehnologie

11.01.2012 (Rndul II)1. Mobilierul din imaginea alaturata este executat prin asamblarea elementelor din lemn. Analizai variantele posibile de asamblare i reprezentai tehnic, o seciune prin urubul al crui cap se vede n imagine ( desen tehnic asamblare filetat ). Obs. Se vor respecta toate regulile specifice reprezentarilor tehnice ale asamblarilor filetate (seciuni, hauri, linii subiri/groase) vezi cursul si laboratorul 1 reprezentarea tehnic a asamblrilor filetate).

2. Figura alturat prezint o operaie de prelucrare prin achiere a unei componente de mobilier executat din lemn. (Un dragon, n relief, pe o ua din lemn, cu rol decorativ).Cum se numete operatia de prelucrare, masina unealt si scula utilizat? Definii aceast operaie de prelucrare

3. Prin ce operaie de prelucrare a fost realizat balustrada din imaginea alturat? Prezentai n detaliu aceast operaie!4. Extrudarea componentelor de mobilier

5. Ce este reprezentat schematic n imaginea alturat? La obinerea cror componente de mobilier poate fi folosit?6. Eloxarea: Definiie, scopul acestui tratament de coperire. Cum se efectueaz? Exemple de mobilier din aluminiu eloxat.

7. La ce tratament au fost supuse uruburile, respectiv statueta nchise la culoare? Care este scopul acestui tratament? Cum se realizeaz?8. Nichelarea. (Definiie, avantaje i aplicaii n industria constructoare de mobilier)9. Picioarele masuei din imaginea alturat sunt cromate. Care din afirmaiile de mai jos sunt adevrate? (Tiai cu o linie orizontal variantele greite)

Straturile de crom depuse pe oel, font , nichel, cupru, zinc, aluminiu i aliajele lor, n grosimi de ordinul micrometrilor (cromarea decorativ ) pn la un milimetru ( cromarea dur) , se caracterizeaz prin rezistena mare la coroziune, coeficient mic de frecare, duritate i respectiv rezisten mare la uzare i printr-un aspect decorativ Cromul decorativ se depune pe suprafee, n prealabil cuprate i nichelate, iar cel dur direct pe oel.

Cromul este toxic i nu se folosete n industria alimentar.

Stratul de crom nu constituie o protecie anticorosiv.

Stratul de crom nu poate fi folosit n scop decorativ.

10. Prin ce metod se realizeaz scaunul din imaginea alturat? Prezentai aceast metod.

11. Ce fel i cum se realizeaz sticla din imaginea alturat?

12. Prezentai, la alegere, dou materiale textile naturale utilizate frecvent n industria constructoare de mobilier.