Regulament GMCC Regional 2015

2
ASOCIATIA CENTRUL CUL ARDEALUL ctF 28624799' Sal FILPEA, Conr. SUBCETATE. Nr.gl Jud. HARGHITA - R0MANIA 9ont. Ro40 BTRL 0210 1205 4380 6fiX RE,GULAMEI\TUL DE ORGANIZARE $I DESFA$URARE A FESTIVALULUI.CONCURS ,, GLASUL MUZTCII.CALEA SPRE CELALALT" Edilia a IV-a, Toplila l1 - 12.09.2015 Acest program are ca scop asigurarea debutului artistic gi promovarea copiilor gi tinerilor talentali, cu inclinalii artistice , urmdrindu-se realizarea urmdtoarelor obiective: a)incuraj area, stimularea gi promovarea tinerelor talente care provin din rAndul copiilor qi tinerilor din judelul Harghita; b)educarea acestora in spiritul folosiri activitdlilor cultural artistice in scopul promov6rii diferitelor culturi qi a armonizdrii relaliilor intre acestea; c)dezvoltarea qi armonizarea relaliilor interculturale, comunicdnd prin muzicd; d)implicarea cAt mai profundl a acestora in alegerea unui repertoriu adecvat gi deprinderea cu arta spectacolului, ca activitSli care sd contribuie la promovarea comunitdlilor pe care aceqtia le reprezintd; e)interrela[ionarea qi comunicarea intre participanlii de diferite culturi; f)respectarea gi promovarea valorilor comune gi incuraj area schimburilor culturale; g)pistrarea gi promovarea valorilor culturale gi spirituale. Acest festival se adreseazdinilial direct copiilor gi tinerilor din zonade nord ajudelului Harghita, respectiv din: municipiul Toplila, oraqul Borsec, comunele Tulgheq, Corbu, Bilbor, Gdl5uJaq, S6rmaq qi Subcetate, cu posibilitatea de al dezvolta in timp la nivel regional gi nafional. inscrierile se fac in baza fiqei de participare care se va completa qi irimite in format WORD sau PDF la adresa de e-mail [email protected] p6nd la data de 05.09.2A15, ora 14.00. Fisa de participare va cuprinde: numele qi prenumele participantului, vdrsta, sec{iunea la care participd, localitatea, date de contact (nr. de telefon sau e-mail) Prezentarea concurenlilor inscriqi pentru festival se va face in data de I I .09.2015 p6nd Ia ora 9.00 la $coala Gimnaziald,,Miron Cristea" din Toplitra, dupl care se vor incadra in programul intern al festivalului. Pentru toli participan{ii se va asigura masa de prinz pentru zilele de 1l qi 12 septembrie. Pentru participanlii din afara municipiului Toplip, care nu au posibilitate sd se deplaseze la domiciliu, se va asigura cazarea pentru noaptea de 11 spre 12 septembrie. Toli concurenlii vor avea asupra lor copie dup6 actele de identitate (certificat naqtere sau CI) partitura scrisa pentru c6ntecul cu acompaniament orchestral, suportul cu negativele pentru cuncuren{ii de la secfiunea muzicd. ugoard. Concursul se va desfi$ura pe doul sec(iuni: Sectiunea nr. I Folclpr : Categoria I: Soliqti vocali, pe 2 grupe de de v6rst5: I. (08 - 13 ani); U. ( 14 - 18 ani), Sectiunea nr. 2 Muzicl.qsparfl {om4neasci: SoliEti vocali, pe 2 grupe de v6rst6: I. (08 - 13 ani); II. (14 - 18 ani);

description

dada

Transcript of Regulament GMCC Regional 2015

Page 1: Regulament GMCC Regional 2015

ASOCIATIA CENTRUL CULARDEALULctF 28624799'

Sal FILPEA, Conr. SUBCETATE. Nr.glJud. HARGHITA - R0MANIA

9ont. Ro40 BTRL 0210 1205 4380 6fiXRE,GULAMEI\TUL

DE ORGANIZARE $I DESFA$URARE A FESTIVALULUI.CONCURS

,, GLASUL MUZTCII.CALEA SPRE CELALALT"Edilia a IV-a, Toplila l1 - 12.09.2015

Acest program are ca scop asigurarea debutului artistic gi promovarea copiilor gi tinerilortalentali, cu inclinalii artistice , urmdrindu-se realizarea urmdtoarelor obiective:a)incuraj area, stimularea gi promovarea tinerelor talente care provin din rAndul copiilor qi tinerilordin judelul Harghita;b)educarea acestora in spiritul folosiri activitdlilor cultural artistice in scopul promov6rii diferitelorculturi qi a armonizdrii relaliilor intre acestea;c)dezvoltarea qi armonizarea relaliilor interculturale, comunicdnd prin muzicd;d)implicarea cAt mai profundl a acestora in alegerea unui repertoriu adecvat gi deprinderea cu artaspectacolului, ca activitSli care sd contribuie la promovarea comunitdlilor pe care aceqtia lereprezintd;e)interrela[ionarea qi comunicarea intre participanlii de diferite culturi;f)respectarea gi promovarea valorilor comune gi incuraj area schimburilor culturale;g)pistrarea gi promovarea valorilor culturale gi spirituale.

Acest festival se adreseazdinilial direct copiilor gi tinerilor din zonade nord ajudelului Harghita,respectiv din: municipiul Toplila, oraqul Borsec, comunele Tulgheq, Corbu, Bilbor, Gdl5uJaq,S6rmaq qi Subcetate, cu posibilitatea de al dezvolta in timp la nivel regional gi nafional.

inscrierile se fac in baza fiqei de participare care se va completa qi irimite in format WORD sauPDF la adresa de e-mail [email protected] p6nd la data de 05.09.2A15, ora 14.00. Fisa departicipare va cuprinde: numele qi prenumele participantului, vdrsta, sec{iunea la care participd,localitatea, date de contact (nr. de telefon sau e-mail)

Prezentarea concurenlilor inscriqi pentru festival se va face in data de I I .09.2015 p6nd Ia ora 9.00la $coala Gimnaziald,,Miron Cristea" din Toplitra, dupl care se vor incadra in programul intern alfestivalului. Pentru toli participan{ii se va asigura masa de prinz pentru zilele de 1l qi 12septembrie. Pentru participanlii din afara municipiului Toplip, care nu au posibilitate sd sedeplaseze la domiciliu, se va asigura cazarea pentru noaptea de 11 spre 12 septembrie. Toliconcurenlii vor avea asupra lor copie dup6 actele de identitate (certificat naqtere sau CI) partiturascrisa pentru c6ntecul cu acompaniament orchestral, suportul cu negativele pentru cuncuren{ii de lasecfiunea muzicd. ugoard.

Concursul se va desfi$ura pe doul sec(iuni:Sectiunea nr. I Folclpr :

Categoria I:Soliqti vocali, pe 2 grupe de de v6rst5: I. (08 - 13 ani); U. ( 14 - 18 ani),

Sectiunea nr. 2 Muzicl.qsparfl {om4neasci:SoliEti vocali, pe 2 grupe de v6rst6: I. (08 - 13 ani); II. (14 - 18 ani);

Page 2: Regulament GMCC Regional 2015

-

Probe pentru festivalul-concurs - folclor:Concurenlii solisti vocali de la grupa I vor avea de parcurs un numdr de 2 probe, notate

fiecare in parte, dupd cum urmeazd:- Descrierea sau interpretarea unui obicei popular

(maxim 2 min.);- Interpretarea unei piese ritmate (c6ntec de joc) cu

Concurenlii soligti vocali de la grupa II vorfiecare in parte, dupd cum urmeazd:

specific comunitdlii pe care o reprezintd

acompaniament orchestral (maxim 3 min.);avea de parcurs un numdr de 3 probe, notate

I - Interpretarea unei doine sau balade fErd acompaniament orchestral - un fragment cu incadrare inmaxim 2 min.;II - Descrierea sau interpretarea unui obicei popular specific comunitdlii pe care o reprezintd(maxim 2 min.);III - Interpretarea unei piese ritmate (c6ntec de joc) cu acompaniament orchestral (maxim 3 min.);

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de un grup instrumental tradilional, format specialpentru acest festivalProbe pentru festivalul-concurs - MuzicI uqoarl romf,neasclParticipan{ii la aceast6 sec{iune vor avea de interpretat c6te doui piese de muzicd ugoardrom6neasc6, cu acompaniament imprimat pe suport electronic (CD, MP3, MP4, Mini disk, etc)

"Aiiif *i":;,1"'rIK,i\f Hl.;"y,?i,frf ,"Ny$Etf ,"o'*n'Suma totald a premiilor vo Ji de 2500 lei

Juriul va fi alcdtuit din specialigti in domeniu gi din delega{i din partea organizatorilor,partenerilor, finanlatorilor qi sponsorilor.

Organizatorii, impreunl cu juriul igi rezewd dreptul de a redistribui premiile in func{ie deevolufiile concurentilor qi de efectivul acestora prezen{i in concurs, pe fiecare secliune qi categorie.

Confirmarea participlrii, precum $i alte relafii se poate face telefonic la numIrul 0746560686,sau pe adresa de e-ami[: [email protected]. Persoana de contact Ciubicd Cristina Mihaela,1e1.0748925993.Mediatizarea festivalului-concurs se varealiza de cltre parteneri media angajafi de organizatorilanivel local, regional, nalional qi interna(ional.

Dupd fiecare searl de concurs , soliqti vocali gi ansambluri folclorice, soliqti vocali gi forma{iide muzicd ugoard, formate din elevi qi tineri, vor sus{ine recitaluri.

Spectacolele-concurs vor fi inregistrate audio-video, iar dupd prelucre area materialului, se varealiza o emisiune care va fi transmis6 pe postul GLIGA TV . Organizatorii igi rczewd dreptul dea modifi ca prezentul regulament, modific[rile fiind obligatoriu frcute cunoscute partenerilor qicelor interesali, ?n timp util.

Coordonator proiectDORU VIOREL CIUBICA