Regulament de Organizare Concurs Eseuri NNDKP 27-10-2013

2
Regulament de organizare a concursului de eseuri organizat de Societatea Civilă de Avocaţi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Art. 1 Participanţi la concursul de eseuri organizat de NNDKP pot fi studenţii care în anul în care se acordă bursa sunt înmatriculaţi în anii II şi III de studiu, în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, cursuri de zi, şcolarizaţi în regim bugetat şi cu taxă. Condiţii de participare Art. 2 (1) Pot participa la concursul de eseuri organizat pentru studenţii din anul II numai studenţii care au efectuat integral activităţile universitare din anul I de studiu, în conformitate cu planul de învăţământ, respectiv studenţii care nu au restanţe la data de 1 octombrie a anului universitar în care se acordă bursa. (2) Candidaţii trebuie să aibă media generală de promovare a anului I minim 9.00. Art. 3 (1) Pot participa la concursul de eseuri organizat pentru studenţii din anul III numai studenţii care au efectuat integral activităţile universitare din anul I şi II de studiu, în conformitate cu planul de învăţământ, respectiv studenţii care nu au restanţe la data de 1 octombrie a anului universitar în care se acordă bursa. (2) Candidaţii trebuie să aibă media generală de promovare a primilor doi ani de studiu minim 9.00. Aceasta medie se va calcula ca medie aritmetică a mediilor generale anuale obţinute de către student în anul I şi II de studiu. Este permisă înscrierea la concurs a studenţilor care au media generală a unui an de studiu mai mică de 9.00, dar media generală a celor doi ani este mai mare sau egală cu 9.00. Modul de organizare a concursurilor de eseuri Art. 4 Temele propuse pentru eseu studenţilor vor fi comunicate cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea termenului limită de transmitere a eseurilor. Comunicarea se va face pe site-ul Facultăţii de Drept, la avizierele facultăţii, pe site-ul www.nndkp.ro şi, în măsura în care este posibil, prin e-mail studenţilor înmatriculaţi în anul II şi III de studiu. Art. 5 Eseurile vor avea maxim 3 pagini, vor fi redactate în format Word, font Times New Roman, 12, la distanţă de 1 rând. Art. 6 Eseurile vor fi transmise la NNDKP de către studenţi personal, prin poşta, fax sau e-mail până la data limită comunicată de către organizatori.

description

Regulament de Organizare Concurs Eseuri NNDKP 27-10-2013

Transcript of Regulament de Organizare Concurs Eseuri NNDKP 27-10-2013

  • Regulament de organizare a concursului de eseuri organizat de Societatea Civil de Avocai Nestor Nestor Diculescu Kingston

    Petersen

    Art. 1 Participani la concursul de eseuri organizat de NNDKP pot fi studenii care n anul n care se acord bursa sunt nmatriculai n anii II i III de studiu, n cadrul Facultii de Drept a Universitii Bucureti, cursuri de zi, colarizai n regim bugetat i cu tax.

    Condiii de participare

    Art. 2 (1) Pot participa la concursul de eseuri organizat pentru studenii din anul II numai studenii care au efectuat integral activitile universitare din anul I de studiu, n conformitate cu planul de nvmnt, respectiv studenii care nu au restane la data de 1 octombrie a anului universitar n care se acord bursa.

    (2) Candidaii trebuie s aib media general de promovare a anului I minim 9.00.

    Art. 3 (1) Pot participa la concursul de eseuri organizat pentru studenii din anul III numai studenii care au efectuat integral activitile universitare din anul I i II de studiu, n conformitate cu planul de nvmnt, respectiv studenii care nu au restane la data de 1 octombrie a anului universitar n care se acord bursa.

    (2) Candidaii trebuie s aib media general de promovare a primilor doi ani de studiu minim 9.00. Aceasta medie se va calcula ca medie aritmetic a mediilor generale anuale obinute de ctre student n anul I i II de studiu. Este permis nscrierea la concurs a studenilor care au media general a unui an de studiu mai mic de 9.00, dar media general a celor doi ani este mai mare sau egal cu 9.00.

    Modul de organizare a concursurilor de eseuri

    Art. 4 Temele propuse pentru eseu studenilor vor fi comunicate cu cel putin 15 zile calendaristice naintea termenului limit de transmitere a eseurilor. Comunicarea se va face pe site-ul Facultii de Drept, la avizierele facultii, pe site-ul www.nndkp.ro i, n msura n care este posibil, prin e-mail studenilor nmatriculai n anul II i III de studiu.

    Art. 5 Eseurile vor avea maxim 3 pagini, vor fi redactate n format Word, font Times New Roman, 12, la distan de 1 rnd.

    Art. 6 Eseurile vor fi transmise la NNDKP de ctre studeni personal, prin pota, fax sau e-mail pn la data limit comunicat de ctre organizatori.

  • 2

    Art. 7 NNDKP va analiza eseurile i, n termen de maxim 10 zile lucrtoare de la data expirrii termenului limit de transmitere a acestora, va contacta candidaii finaliti n vederea susinerii unor prezentri orale.

    Art. 8 NNDKP va comunica rezultatul concursului n termen de maxim 10 zile lucrtoare de la data susinerii prezentrilor orale. Comunicarea se va face personal, studenilor participani.

    Premii acordate

    Premiile concursului de eseuri adresat studenilor din anul II de studiu sunt urmtoarele:

    Premiul nti const n acordarea Bursei de Studiu Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, n valoare de 200 EURO/lun (echivalent n lei), pe parcursul anului universitar n curs (n perioada 1 octombrie 1 iulie)

    Premiul al doilea - 500 de EURO

    Premiul al treilea - 300 de EURO

    Premiile concursului de eseuri adresat studenilor din anul III de studiu sunt urmtoarele:

    Premiul nti const n acordarea Bursei de Studiu Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, n valoare de 250 EURO/lun (echivalent n lei), pe parcursul anului universitar n curs (n perioada 1 octombrie 1 iulie)

    Premiul al doilea - 500 de EURO

    Premiul al treilea - 300 de EURO

    n funcie de valoarea eseurilor i a prezentrilor susinute de ctre studeni in faa comisiei desemnate de NNDKP, Societatea Civil de Avocai Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen poate acorda studenilor participani i premii speciale, n valoare de cte 100 de Euro.