Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una ... · PDF file A_RPC_890 /30.08.2016...

1
www.anaf.ro www.anaf.ro www.anaf.ro www.anaf.ro A_RPC_890 /30.08.2016 Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai mari firme de pază Inspectorii DGAMC au constatat că unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate. Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate. Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis să participe și să știge licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii. De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legatură cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate. . Serviciul comunicare, relații publice și mass media Persoanele fizice au posibilitatea să utilizeze gratuit Spațiul Privat Virtual – un serviciu electronic disponibil la adresa https://pfinternet.anaf.ro , prin intermediul căruia pot verifica online situația fiscală personală (obligații fiscale, decizii de impunere, situația declarării contribuţiilor de asigurări sociale de către angajator), pot obține adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală, sau pot depune Declarațiile D200, D230, D220 în format electronic. 1

Transcript of Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una ... · PDF file A_RPC_890 /30.08.2016...

Page 1: Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una ... · PDF file A_RPC_890 /30.08.2016 Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai mari firme de paz

www.anaf.rowww.anaf.rowww.anaf.rowww.anaf.ro

A_RPC_890 /30.08.2016

Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai marifirme de pază

Inspectorii DGAMC au constatat că unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate.

Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate.

Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis să participe și să câștige licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii.

De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli fără documente justificative,fără legatură cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate.

.

Serviciul comunicare, relații publice și mass media

Persoanele fizice au posibilitatea să utilizeze gratuit Spațiul Privat Virtual – un serviciu electronicdisponibil la adresa https://pfinternet.anaf.ro, prin intermediul căruia pot verifica online situațiafiscală personală (obligații fiscale, decizii de impunere, situația declarării contribuţiilor de asigurărisociale de către angajator), pot obține adeverințe de venit și certificate de atestare fiscală, sau potdepune Declarațiile D200, D230, D220 în format electronic.

1