Perspectiva Mecanicistă a Vieții

download Perspectiva Mecanicistă a Vieții

If you can't read please download the document

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  63
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Perspectiva Mecanicistă a Vieții. The Venus Project – Romania -seminar 29.09.2013- Editori: Vasile Ungureanu Narcisa Angheloiu. Ce presupune perspectiva mecanicistă a vieții?. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Perspectiva Mecanicistă a Vieții

 • Perspectiva Mecanicist a VieiiThe Venus Project Romania

  -seminar 29.09.2013-

  Editori: Vasile Ungureanu Narcisa Angheloiu

 • Perspectica mecanistica a vietii presupune ca toate organismele, sau orice forma de viata, sunt puse in miscare de ceva anume. Se trateaza omul si alte organisme ca un mecanism fizico chimic (si electric).

  A fost dezvoltata de Jacque Loeb, care a facut multe experimente si cercetari cu alge marine, icre de pesti etc.

  De aici Jacque Fresco a aplicat idea ca totul e un mecanism pus in miscare de altceva la viata sociala. De ex: Un cand nu merge masina, incerc sa ne uitam daca masina nu merge din cauza lipsei de benzina, sau daca este benzina poate e din cauza filtrului, care e infundat si nu ajunge benzina, sau daca si filtrul e bun, poate e din cauza ca nu se aprind bujiile, etc, in felul asta se intelege ca sunt mai multi factori care afecteaza pe altul, si toate aceste sunt intr-un lant care pusi in miscare intr-un anumit fel creaza un anumit mecanism , gen: masina.

  Ce presupune perspectiva mecanicist a vieii?

 • Perspectiva mecanicist a vieiiLa fel e si in cazul oamenilor cand, ca sa vedem nu e suficent sa avem ochi avem nevoie si de lumina, dar si ochii trebuie sa sa fie intr-o anumita stare fizico-chimica, si trebuie sa fie conectati la creier, defapt imaginea pe care o percep, o percepem cu creerul. In felul asta e nevoie de mai multe elemente care sa fie intr-un anumit fel ca sa funcioneze submecanismul de vz.

  Simturile pe care le avem si tot sistemul nervos reprezinta un mecanism care ne ajuta sa supravetuim, in sensul de continuare a vietii.

  De ex: Mai intii nu stim ca focul frige pana cand nu bagi mana peste foc sa il simti, dupa aia creerul nostru asociaza acea senzatie anterioara cu focul, si stim sa fim mai rezervati referitor la el.

 • Perspectiva mecanic a vieiiAlt exemplu : cutremurul nu e produs de la sine, ci se datoreaza deplasarilor placilor tectonice, ciocnirilor dintre acestea, si acestea nu se misca de la sine, dar in legatura cu materia care se afla in stare lichida la interiorul pamantului, placile tectonice plutesc peste aceasta. Dar nu e deajuns mai contribuie si rotatia pamantului la miscarea placilor tectonice intr-un anumit mod. Dar rotatia pamantului e datorata legii naturale ca masa atrage masa, ca pamantul e atras de soare.

  ***