Noiembrie 2015

download Noiembrie 2015

of 3

description

Tematici ssm

Transcript of Noiembrie 2015

Organizarea loc de munc

Electrician autoElectricianul auto efectueaza operatii de ntretinere si reparatie la sistemele electrice ale autovehiculelor rutiere.Toate activitatile se desfaoara cu respectarea permanenta a normelor de securitate si sanatate in munca.Normele de securitate si sanatate in munca sunt nsuite prin participarea la instruirile periodice.nsuirea normelor de securitate si sanatate in munca este atestata prin fia individual de instruire.Deficienele constatate n aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca sunt identificate i eliminate cu urgenta maxima.Echipamentul de protectie individuala va fi ntretinut i utilizat cu responsabilitate n conformitate cu prevederile cu specific tehnologic din normele de SSM.Starea tehnic este verificat periodic n vederea asigurrii bunei functionari a echipamentului de prevenire i stingere a incendiilor.Situaiile critice sunt identificate permanent pe toat durata situaiilor de risc desfaurarii activitatilor lucrative.n cazul situaiilor de risc se vor lua msuri cu promptitudine pentru nlturarea pericolului.Pericolele identificate care depaesc nivelul sau de competenta sunt raportate factorilor responsabili n vederea eliminrii lor. Aparatele de masurare i testare a marimilor electrice sunt utilizate, testare n condiii de siguran din punct de vedere al integritii acestora.Conectarea i operarea se fac conform schemei electrice i instruciunilor de utilizare.Utilizarea se face cu respectarea normelor de SSM.Depozitarea dup utilizare se face n condiii de siguran.Sculele, dispozitivele i verificatoarele se aleg n funcie de operaiile ce urmeaz s fie executate.Alegerea sculelor, dispozitivelor i verificatoarelor se face cu discernmnt pentru o utilizare eficient i ferit de riscuri.La alegere se va avea n vedere gradul de uzur al sculelor, dispozitivelor i verificatoarelor, pentru a se asigura utilizarea corect i lipsit de riscul unor deteriorri suplimentare.Sculele, dispozitivele i verificatoarele sunt verificate periodic stabilindu-se gradul de uzur al acestora.Sculele, dispozitivele i verificatoarele necorespunztoare sunt selectate cu atenie n vederea recondiionrii sau casrii.ntreinerea se face permanent, pentru a se asigura utilizarea eficient n procesele productive.Curirea, conservarea i pstrarea se fac conform recomandrilor fabricanilor de scule, dispozitive i verificatoare.Utilizarea sculelor, dispozitivelor i verificatoarelor se face n functie de specificul lucrrii.Sculele, dispozitivele i verificatoarele sunt manipulate i utilizate n condiii de securitate maxim pentru a se evita accidentele de munc.Defectiunile aparute sunt identificate i sesizate serviciilor de ntretinere i reparatie.Utilizarea sculelor, dispozitivelor i verificatoarelor se face conform instructiunilor de lucru i exploatare.Depozitarea dup utilizare se face n condiii de siguranDepozitarea se face n locurile stabilite prin regulamentul de organizare.Depozitarea se face n aa fel nct sa permita accesarea uoara.

eip

stivuitorist30. mbrcminte i echipamentmbrcmintea i echipamentul se vor purta n conformitate cu prevederile.mbrcmintea trebuie s fie adaptat scopului i s fie confortabil. Salopeta de lucru a operatorului trebuie s fie fcut n aa fel nct s nu existe pericolul prinderii mnecilor i manetelor n moto stivuitor. Se recomand folosirea caschetei, ochelarilor de protecie, ctii de protecie la zgomot pentru urechi, mnuilor, mtii anti-praf i nclmintei protectoare.

Se va purta nclminte de protecie - cu protecie contra tieturilor, talpa aderent i bombeu metalic.Se va purta casc de protecie - pentru a v proteja de obiectele cztoare.Se vor purta ochelari de protecie sau masc de praf.Se va purta cti de protecie a auzului (antifoane) - de exemplu capsule de protecie a auzului.Se vor purta mnui rezistente - dac este posibil din piele.

Noiembrie pt conductor auto MASURI PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR

Pentru prevenirea accidentelor in timpul traficului rutier, aveti obligatia de a verifica urmatoarele, inainte de a pleca in cursa:1. Sistemul de franare. Existenta lichidului de frana in pahar. Inaintea pornirii de pe loc, conducatorul auto va asigura umplerea rezervorului de frana a semiremorcii cu aer la presiunea de lucru, pentru a nu se produce blocarea rotilor acesteia. Verificarea cilindrilor de franare daca functioneaza corespunzator. Stopul pe frana daca se aprinde in timpul franarii. 2. Cuplarea-decuplarea tractor semiremorca. Operatiile de cuplare-decuplare a semiremorcilor de autotractor se vor executa numai de catre conducatorii auto si numai pe terenuri orizontale si compacte. Se interzice decuplarea semiremorcii pe drumurile publice. La terminarea cuplarii, conducatorul auto va verifica daca sistemul de inzavorire a asigurat o cuplare perfecta. In parcurs, conducatorul auto nu va depasi viteza legala, evitandu-se astfel rasturnarea autotractorului in curbe sau la viraje bruste.3. Sistemul de directie. Verificarea jocului la volan sa nu depaseasca 15, controlul si verificarea capetelor la bara de directie si a pivotilor. Cuplajele elastice la volan sa nu prezinte uzura. Caseta de directie sa nu prezinte uzura. Aceste revizuiri si controale se fac inaintea plecarii in cursa, indiferent daca exista revizor auto sau sef punct de lucru.4. Aspectul exterior al mijlocului de transport. Mijlocul de transport va fi spalat, va purta emblema societatii, pe usile cabinei, se va mentine vopseaua cabinei si a caroseriei compacta, fara pete si rugina.5. Prezentul material va fi prelucrat cu toti conducatorii auto, subsemnatura fiecaruia in parte. Un exemplar va fi afisat in biroul sefului de punct de lucru.