Newsletter PSD 27 august - 2 septembrie 2012

of 12 /12
Victor Ponta a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste

Embed Size (px)

description

Newsletter PSD 27 august - 2 septembrie 2012

Transcript of Newsletter PSD 27 august - 2 septembrie 2012

 • Victor Ponta a fost ales

  vicepresedinte al

  Internationalei Socialiste

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Premierul Romaniei si presedintele PSD a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste cu o majoritate categorica de 62 de voturi din 82.

  Potrivit unui sondaj de opinie efectuat la sfarsitul lunii august de catre CSCI, USL conduce detasat in clasamentul intentiei de vot pe partide, intrunind 62%.

  Victor Ponta a anuntat ca sportivii romani care obtin rezultate la acesta competitie vor fi recompensati precum cei care s-au remarcat la Jocurile Olimpice.

  Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, sa demareze procedurile pentru propunerea unui nou sef al DNA si a unui nou procuror general.

  Titus Corlatean l-a primit pe ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, ocazie cu care a reafirmat continuarea demersurilor privind recomandarile din raportul MCV.

  Cabinetul Ponta a stabilit, sambata, in sedinta de guvern, ca alegerile parlamentare vor fi organizate in data de 9 decembrie.

  A

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Victor Ponta, premierul Romaniei si presedintele Partidului Social Democrat, a participat in perioada 29 - 31 august, in Africa de Sud, la Congresul al XXIV-lea al Internationalei Socialiste.

  In cadrul vizitei sale, Victor Ponta a avut intalniri bilaterale cu lideri ai partidelor social-democrate, printre care Georges Papandreou, presedintele Internationalei Socialiste, Luis Ayala, secretarul general al Internationalei Socialiste, Serghei Stanisev, presedintele PES, si Hannes Swoboda, liderul grupului S&D din PE.

  In cadrul Congresului din Africa de Sud, Victor Ponta a fost ales vicepresedinte al Internationalei Socialiste, cu o majoritate categorica de 62 de voturi din 82.

  Votul a fost fara probleme pentru ca sunt vicepresedinti din toata lumea. Important era sa pastram PSD intr-o familie politica internationala pentru ca in perioada urmatoare vom avea mult de luptat ca sa refacem imaginea tarii. E important fiecare contact, a declarat Victor Ponta.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Alegerea in aceasta functie s-a facut prin vot, iar rezultatul reprezinta o recunoastere pe care Victor Ponta si Partidul Social Democrat din Romania o primesc din partea colegilor din Internationala Socialista.

  Decizia reprezinta, in acelasi timp, si un semnal pozitiv acordat social-democratiei romanesti, in urma rezultatelor foarte bune inregistrate in Romania in ultimul an.

  Congresul din acest an a fost primul organizat pe continentul african, fiind gazduit de Congresul National African (ANC).

  Congresul a facut apel la o noua cultura a solidaritatii, iar agenda s-a fost concentrat pe patru teme importante, preocupari ale social-democratilor din lume:

  Sustinerea unei economii cu locuri de munca, crestere si protectie sociala - ca raspuns al social democratilor la criza actuala;

  Lupta dintre drepturi si libertati - intarirea democratiei reprezentative in lume;

  O politica a pacii, sustenabilitatii si cooperarii;

  O noua cultura a solidaritatii intre oameni si intre natiuni.

  Victor Ponta a fost insotit de europarlamentarul Corina Cretu, care este vicepresedinte al PSD si vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Potrivit unui sondaj de opinie efectuat la sfarsitul lunii august de catre CSCI (Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic), Uniunea Social Liberala conduce detasat in clasamentul intentiei de vot pe partide, intrunind 62 de procente.

  Totodata, masurarea sociologica mai releva faptul ca activitatea din primele 100 de zile a Guvernului USL condus de Victor Ponta este considerata ca fiind buna sau foarte buna de 65% din respondenti.

  In ceea ce priveste increderea oamenilor in politicieni, premierul Victor Ponta conduce clasamentul cu un scor de 47%, urmat de copreedintele USL, Crin Antonescu, cu 42 de procente. Toti ceilalti politicieni inclusi in masuratoare au un nivel de incredere sub 20%.

  Nu in ultimul rand, sondajul efectuat de CSCI indica faptul ca 62% dintre cei chestionati considera ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei de invalidare a referedumului pentru demiterea presedintelui Romaniei a fost una proasta.

  Sondajul a fost realizat in perioada 21-23 august pe un esantion de 1.054 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3%.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Cabinetul Ponta a stabilit, sambata, in sedinta de guvern, ca alegerile parlamentare vor fi organizate in data de 9 decembrie.

  "In urma unei discutii, in sedinta de guvern, s-a ajuns la concluzia ca dat fiind ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sfantul Andrei, urmeaza 1 decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni romani sa plece in alte localitati. Acei cetateni sunt obligati sa voteze doar in circumscriptia in care sunt arondati si, pentru a nu fi aceasta incurcatura, s-a optat pentru data de 9", a explicat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

  Premierul Victor Ponta si-a exprimat regretul ca opozitia nu a dorit ca alegerile sa fie organizate la finalul lunii noiembrie.

  "Eu sunt foarte nemultumit pentru ca, din pacate, avand o opozitie politica oarba, am ajuns in situatia in care cea mai proasta lege electorala posibila ramane in vigoare. Asa au vrut cei de la PDL. Tot cei de la PDL nu au fost de acord sa avem alegerile in luna noiembrie", a precizat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

  Cetatenii romani vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate. Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispozitiilor legale privind cartile de alegator si registrul electoral, din cauza faptului ca pana in prezent nu tuturor cetatenilor romani cu drept de vot le-au fost eliberate carti de alegator si, din cauza ca registrul electoral nu e operational.

  Guvernul a stabilit ca prezenta la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea stampilei cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului pe actul de identitate.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Intr-un mesaj de incurajare adresat participantilor la Jocurile Paralimpice de la Londra, premierul Victor Ponta a anuntat ca sportivii romani care obtin rezultate la acesta competitie vor fi recompensati precum cei care s-au remarcat la recent incheiatele Jocuri Olimpice. De asemenea, premierul l-a felicitat pe Eduard Carol Novak, care a obtinut medalia de aur pentru Romania in proba de ciclism.

  Ma bucura foarte mult faptul ca, in cadrul acestei editii, Romania participa cu cea mai mare delegatie de sportivi, reprezentand tara noastra la probele de atletism, paraciclism, natatie si tenis de masa.

  Din multe puncte de vedere, sportivii nostri sunt deja olimpici, intrucat prima si cea mea grea victorie pe care au obtinut-o a fost cea asupra spiritului - nu intamplator, motto-ul Jocurilor Paralimpice este spirit in miscare, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

  Inainte de a le ura succes sportivilor, acesta a dat asigurari ca Guvernul Romaniei ii va recompensa pe medialiati, exact ca in cazul Jocurilor Olimpice.

  Sunt oameni cu totul si cu totul speciali, deoarece obtin performanta sportiva in conditii extrem de dificile si in ciuda greutatilor vietii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntam. (...) Guvernul Romaniei ii va recompensa pe medialiati exact ca si pe cei care au obtinut rezultate foarte bune si la recenta Olimpiada.

  Tocmai de aceea, vreau sa le urez mult succes celor 6 sportivi care vor reprezenta tara noastra la Londra: Florin Cojoc, Eduard Carol Novak, Imre Torok, Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Dacian Makszin! Stiu ca ne veti face mandri si va asigur ca suntem cu totii cu inima alaturi de voi. Va tinem pumnii!, a mai scris Victor Ponta in mesajul sau.

  Dupa performanta extraordinara a lui Eduard Carol Novak, premierul Victor Ponta a transmis un mesaj public: Cred ca povestea lui Eduard ar trebui sa fie un exemplu pentru noi toti. Este, in cele din urma, o dovada ca prin munca, disciplina, hotarare si perseverenta putem obtine ceea ce ne propunem in viata. Felicitari Eduard! Suntem mandri de tine!

 • 27 august 2 septembrie 2012

  In cadrul unei sedinte de Guvern, premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, sa demaraze procedurile pentru propunerea unui nou sef al Directiei Nationale Anticoruptie, iar, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general.

  Sper ca in perioada imediat urmatoare, conform angajamentului pe care ni l-am luat fata de Comisia Europeana, pe baza unei proceduri transparente, sa declansati procedura de propunere a unui nou sef la DNA si, sigur, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general, s-a adresat Victor Ponta ministrului Mona Pivniceru.

  Victor Ponta a mentionat ca Guvernul trebuie sa se ocupe ca Justitia din Romania sa functioneze cat mai bine pentru ca romanii sa fie multumiti de modul cum se face dreptate.

  Trebuie sa ne ocupam ca Justitia din Romania sa functioneze cat mai bine si vorbesc aici de romanii care au procese. Rapoartele sunt importante, dar cel mai important este daca romanii sunt multumiti de modul cum justitia face cu adevarat dreptate, a afirmat premierul.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, l-a primit pe ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ocazie cu care a reafirmat continuarea demersurilor de catre Romania pentru a da curs recomandarilor din raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

  In cadrul intrevederii dintre cei doi oficiali au fost abordate teme referitoare la dezvoltarea cooperarii bilaterale, precum si dosarele de interes aflate pe agenda europeana.

  Ministrul Titus Corlatean a exprimat interesul Romaniei de a dinamiza dialogul politico-diplomatic bilateral, prin consultari si contacte la nivel inalt. De asemenea, a apreciat nivelul ridicat al cooperarii economice cu Olanda, care este unul dintre principalii parteneri comerciali si primul investitor in Romania si a exprimat speranta ca schimburile comerciale dintre cele doua tari vor continua sa se dezvolte, arata MAE.

  Cei doi interlocutori au realizat o trecere in revista a evolutiilor interne din Romania, precum si perspectivele electorale din Olanda. Ministrul Titus Corlatean a mentionat incheierea negocierilor cu FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana, subliniind angajamentul si seriozitatea Guvernului roman in directia stabilitatii economice si a cresterii investitiilor straine, inclusiv a celor olandeze. Totodata, in cadrul discutiilor au mai fost abordate proiectele comune de cooperare politieneasca in domeniul combaterii traficului de fiinte umane si a criminalitatii cibernetice.

  In acest context, demnitarul roman a reafirmat interesul tarii noastre privind aderarea la spatiul Schengen in doua trepte, subliniind ca Romania a indeplinit toate criteriile cerute, fapt confirmat in numeroase randuri la nivel european.

  El a reiterat si continuarea demersurilor pentru a da curs recomandarilor din raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, considera ca Republica Moldova face evolutii importante pentru aderarea la Uniunea Europeana si i-a indemnat pe tinerii bursieri ai statului roman sa fie optimisti in ceea ce priveste viitorul lor.

  De Ziua Limbii Romane, zi marcata si in Romania, sarbatorim nu doar o simbolistica, ci mai mult decat atat, pentru ca limba romana este fundamentul comun pentru tot ce facem. Discutam foarte mult despre politica, relatiile dintre Romania si Republica Moldova, relatiile economice, culturale, iar fundamentul comun este dat de identitatea comuna, de limba romana si de tricolor, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

  Titus Corlatean considera ca Republica Moldova ar putea adera la UE peste 10 ani, insa a mentionat si faptul ca, daca am face niste predictii in ani, am fi niste profeti mincinosi.

  Ministrul Afacerilor Externe a subliniat importanta proiectelor economice derulate de Romania in parteneriat cu Republica Moldova si i-a incurajat pe tineri sa aiba o perspectiva optimista.

  Este absolut necesar si ne-am propus ca in maximum doi ani sa finalizam unul din proiectele de interconectare pe gaze si cel putin unul din proiectele de interconectare la reteaua de energie electrica. Mai sunt si alte proiecte, iar prezenta europeana este cheia finala a ceea ce se intampla deja - apropierea si racordarea Republicii Moldova la UE. Asa ca nu-mi doresc decat stabilitate economica la Chisinau, iar fortele politice sa aiba intelepciunea de a se intelege in interesul tarii si al tinerei generatii. Noi facem tot ce putem impreuna cu partenerii europeni, a mentionat Titus Corlatean.

 • 27 august 2 septembrie 2012

  Corina Cretu saluta alegerea premierului Ponta in functia de vicepresedinte al Internationalei Socialiste

  Europarlamentarul Corina Cretu a declarat ca alegerea premierului Victor Ponta ca vicepresedinte al Internationalei Socialiste si rezolutia Congresului de la Cape Town demonstreaza recunoasterea si solidaritatea de care se bucura, in randul Stangii progresiste, PSD si politicile aplicate de Guvernul Ponta.

  Intalnirile bilaterale ale premierului Victor Ponta cu liderii Internationalei Socialiste, George Papandreou si Luis Ayala, cu aceia ai Socialistilor Europeni, Serghei Stanisev si Hannes Swoboda, cu numerosi reprezentanti ai partidelor social-democrate, reuniti la Cape Town, au evidentiat suportul fata de strategia de remediere a efectelor austeritatii si de stimulare a cresterii si crearii de locuri de munca, initiata de Guvernul Romaniei, a declarat Corina Cretu, prezenta, alaturi de presedintele PSD, la Congresul Internationalei Socialiste.

  Catalin Ivan: Prin mutarea Congresului PES la Bruxelles, PSD a dorit protejarea evenimentului de manipularile PDL

  Seful delegatiei PSD din Parlamentul European, Catalin Ivan, sustine ca decizia social-democratilor de a muta Congresul PES la Bruxelles este cea mai buna solutie si o dovada de maturitate politica, pentru ca s-a evitat astfel acoperirea evenimentului de manipularile PDL.

  Ar fi fost inoportuna desfasurarea Congresului Socialistilor Europeni in Romania, in contextul luptei starnite de PDL, care a acaparat total scena politicii interne in ultima perioada. PSD nu a dorit ca intreg evenimentul sa fie acoperit de manipularile specifice ale PDL, care adesea au fost preluate fara niciun fel de discernamant de catre colegii lor din PPE. Avand in vedere faptul ca un eveniment de o asemenea anvergura nu putea fi amanat, PSD a optat pentru cea mai buna solutie posibila: mutarea Congresului la Bruxelles. Am vazut deja cat de departe pot merge suporterii lui Traian Basescu cu minciunile si am

  vazut disponibilitatea socanta a celor din PPE de a prelua si propaga acele minciuni, chiar daca ele fac mult rau Romaniei. Noi, cei din PSD, nu am vrut ca si familia noastra politica sa fie victima a acestui gen de atacuri gratuite si nemeritate. (...) Cred ca decizia PSD este, mai inainte de toate, o dovada de maturitate politica, a declarat Catalin Ivan.

 • 27 august 2 septembrie 2012