Metodologie Admitere Master 2015

download Metodologie Admitere Master 2015

of 2

description

.

Transcript of Metodologie Admitere Master 2015

  • UNIVERSITATEA DIN BUCURETI FACULTATEA DE GEOGRAFIE

    Bd. Nicolae Blcescu, nr. 1, Cod postal 010041, Sector 1, Bucuresti Tel: 021.305.38.10; 021.305.38.09; 021.305.38.13, Fax. 021.315.30.74

    E-mail: [email protected]; www.geo.unibuc.ro

    METODOLOGIA organizrii i desfurrii concursului de admitere la studii universitare de master

    sesiunea iulie- septembrie 2015

    Art. 1 CALENDARUL CONCURSULUI DE ADMITERE

    Concursul de admitere se va desfura n perioada 10 - 30 iulie 2015, dup cum urmeaz:

    1. 9 18 iulie 2015 nscrierea candidailor; 2. 20, 21, 22 iulie 2015 susinerea probei scrise i afiarea rezultatelor; 3. 23, 24 iulie 2015 contestaii; 4. 25 iulie 2015 afiarea rezultatelor la contestaii; 5. 26 iulie 2015 interviu de departajare i afiarea rezultatelor finale; 6. 27, 28, 29 iulie 2015 confirmri i retrageri; 7. 30 iulie 2015 afiarea rezultatelor finale.

    n condiiile n care rmn locuri neocupate, se va organiza o nou sesiune de admitere n perioada 3 19 septembrie 2015

    Art. 2 NSCRIEREA CANDIDAILOR

    Pentru nscrierea la concursul de admitere candidaii vor completa o cerere-tip de nscriere, n care vor meniona, sub semntur proprie, toate datele solicitate n formularul respectiv. Aceast cerere, mpreun cu chitana care face dovada plii taxei de admitere (se achit NUMAI n contul BCRRO30RNCB0076010452620059), se anexeaz dosarului personal al candidatului, cu toate actele necesare (afiate pe site-ul i la avizierul facultii). Nu se admit modificri ulterioare n fia de nscriere.

    n baza dosarului depus, candidaii vor primi la nscriere o legitimaie de concurs, ce va fi folosit pentru confirmarea identitii pe tot parcursul concursului de admitere.

    Un student poate opta concomitent la cel mult dou programe de studii. Dup nscriere, pe toat perioada concursului de admitere, nu se accept retragerea dosarului.

    Art. 3 SUSINEREA PROBEI DE CONCURS

    Admiterea la toate programele de studii universitare de masterat se va efectua pe baza unui

    examen scris din tematica afiat pentru fiecare program n parte. Accesul candidailor n sala de concurs este permis cu maximum o or nainte de nceperea probei,

    pe baza legitimaiei de concurs i a crii de identitate. Este strict interzis introducerea de ctre candidai n slile de concurs a oricror echipamente, dispozitive i mijloace electronice (telefon mobil, MP3 Player, IPod, Handsfree, reportofon etc.).

    Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra n sal i niciun candidat nu mai poate prsi sala (numai dac pred lucrarea i semneaz pentru aceasta).

  • Contestaiile pentru proba scris se depun la secretariatul facultii conform programului stabilit, ce va fi comunicat odat cu afiarea notelor. Daca nota obinut n urma recorectrii lucrrii este mai mare dect cea obinut iniial de ctre candidat, aceasta va fi considerat nota final la examen. Decizia comisiei de contestaii este definitiv.

    Art. 4 AFIAREA REZULTATELOR FINALE ALE CONCURSULUI DE ADMITERE

    Admiterea candidailor se realizeaz n funcie de nota obinut la proba de concurs. Nota se va exprima cu dou zecimale i nu poate fi mai mic dect 7,00 (apte) .

    Rezultatele finale ale concursului de admitere vor fi afiate pe liste separate (admii/respini) pentru fiecare program de studii universitare de master, form de nvmnt i form de finanare, n ordinea descresctoare a mediilor de admitere.

    n cazul n care doi sau mai muli candidai au obinut aceeai not, departajarea se va realiza pe baza urmtoarelor criterii:

    a) media obinut la examenul de licen b) interviu

    Art. 5 CONFIRMRI I RETRAGERI

    Toi candidaii declarai admii au obligaia ca n perioada stabilit s confirme locul ocupat prin completarea unei fie-tip, care se depune la secretariatul facultii.

    a. Candidaii declarai admii pe locurile finanate prin granturi de studii (Buget) vor depune diploma de bacalaureat i diploma de licen n original. Candidaii care nu posed nc diploma de licen (promoia 2015) vor depune adeverina de absolvire a studiilor universitare de licen n original.

    b. Candidaii declarai admii pe locurile cu TAX vor depune diploma de bacalaureat i diploma de licen n copie legalizat. Candidaii care nu posed nc diploma de licen (promoia 2015) vor depune adeverina de absolvire a studiilor universitare de licen n original.

    Metodologia a fost discutat i aprobat n edina Consiliului Facultii din data de 20 aprilie 2015.

    PREEDINTELE COMISIEI DE ADMITERE,

    Decan Prof. Univ. Dr. Laura COMNESCU

    LC/MC/CO/BG/IS/AR/CT/1 ex.