Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

6
Distributia mediilor din ciclul gimnazial si a notelor de la Evaluarea nationala 2012 Datele utilizate pentru trasarea graficelor sunt luate de pe site-urile Inspectoratelor Scolare pentru cinci judete, pentru anul scolar 2011-12. Se observa ca distributia mediilor celor patru clase gimnaziale numai distributie gaussiana nu este. Numarul elevilor cu medie peste 9, in loc sa scada, creste, iar figurile obtinute nu seamana de loc cu clopotul lui Gauss. Deci rezultatele sondajului referitor la modalitatea de admitere la liceu nu trebuie sa mire pe nimeni: „81% dintre profesorii care au luat parte la cercetare au apreciat ca cea mai buna modalitate de intrare la liceu este examenul de admitere . Pentru repartizarea pe baza mediei la un examen national s-au pronuntat 13% dintre cei intervievati, iar pentru repartizarea in functie de media din invatamantul gimnazial - 3%. ..... Cercetarea a fost realizata in cadrul proiectului "Formarea si dezvoltarea aptitudinilor si interesului pentru cercetarea stiintifica teoretica si aplicata a studetilor din ciclul de licenta si masterat in domeniul stiintelor sociale si politice", care a fost derulat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si care a fost finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.” http://www.ziare.com/scoala/profesori/70-la-suta-dintre-cadrele-didactice-cred-ca- elevii-ar-trebui-sa-poarte-uniforme-1215264

description

Comparatie intre distributia mediilor si a notelor la Evaluarea nationala

Transcript of Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Page 1: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Distributia mediilor din ciclul gimnazial si a notelor de la Evaluarea nationala 2012

Datele utilizate pentru trasarea graficelor sunt luate de pe site-urile

Inspectoratelor Scolare pentru cinci judete, pentru anul scolar 2011-12. Se observa ca distributia mediilor celor patru clase gimnaziale numai distributie gaussiana nu este. Numarul elevilor cu medie peste 9, in loc sa scada, creste, iar figurile obtinute nu seamana de loc cu clopotul lui Gauss.

Deci rezultatele sondajului referitor la modalitatea de admitere la liceu nu trebuie sa mire pe nimeni:

„81% dintre profesorii care au luat parte la cercetare au apreciat ca cea mai buna

modalitate de intrare la liceu este examenul de admitere. Pentru repartizarea pe baza mediei la un examen national s-au pronuntat 13% dintre cei intervievati, iar pentru repartizarea in functie de media din invatamantul gimnazial - 3%.

..... Cercetarea a fost realizata in cadrul proiectului "Formarea si dezvoltarea

aptitudinilor si interesului pentru cercetarea stiintifica teoretica si aplicata a studetilor din ciclul de licenta si masterat in domeniul stiintelor sociale si politice", care a fost derulat de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si care a fost finantat prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.”

http://www.ziare.com/scoala/profesori/70-la-suta-dintre-cadrele-didactice-cred-ca-elevii-ar-trebui-sa-poarte-uniforme-1215264

Page 2: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Mediile din clasele V-VIII pentru judetul 1

Mediile la evaluarea nationala pentru judetul 1

Page 3: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Mediile din clasele V-VIII pentru judetul 2

Mediile la evaluarea nationala pentru judetul 2

Page 4: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Mediile din clasele V-VIII pentru judetul 3

Mediile la evaluarea nationala pentru judetul 3

Page 5: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Mediile din clasele V-VIII pentru judetul 4

Mediile la evaluarea nationala pentru judetul 4

Page 6: Medii gimnaziu vs. Evaluare nationala 2012

Mediile din clasele V-VIII pentru judetul 5

Mediile la evaluarea nationala pentru judetul 5