Manual Utilizare GT-S6310

download Manual Utilizare GT-S6310

If you can't read please download the document

description

Manual Utilizare GT-S6310

Transcript of Manual Utilizare GT-S6310

  • www.samsung.com

    Manualul utilizatorului

    GT-S6310

  • 2

    Despre acest manualAcest dispozitiv v ofer comunicaii i divertisment mobil de nalt calitate utiliznd standardele ridicate i experiena tehnologic de la Samsung. Acest manual al utilizatorului este conceput special pentru a detalia funciile i caracteristicile dispozitivului.

    V rugm s citii acest manual cu atenie nainte de a utiliza dispozitivul pentru a asigura folosirea corect i n siguran a acestuia.

    Descrierile sunt bazate pe setrile implicite ale dispozitivului.

    Imaginile i capturile de ecran pot diferi, ca aspect, fa de produsul efectiv.

    Coninutul poate diferi fa de produsul final sau fa de software-ul pus la dispoziie de furnizorii de servicii sau de firmele de telecomunicaii i poate fi modificat fr notificare prealabil. Pentru cea mai recent versiune a manualului, consultai site-ul web Samsung www.samsung.com.

    Coninutul (coninutul de nalt calitate) care necesit utilizarea intens a procesorului i a RAM-ului va afecta performana per ansamblu a dispozitivului. Aplicaiile asociate coninutului pot s nu funcioneze corespunztor, n funcie de specificaiile dispozitivului i de mediul n care este utilizat acesta.

    Caracteristicile disponibile i serviciile suplimentare pot varia n funcie de dispozitiv, de software sau de furnizorul de servicii.

    Aplicaiile i funciile acestora pot varia n funcie de ar, regiune sau de specificaiile hardware. Samsung nu este responsabil de problemele de performan cauzate de aplicaii de la alt furnizor dect Samsung.

    Samsung nu este rspunztoare de problemele de performan cauzate de editarea setrilor registry sau de modificarea versiunii de software a sistemului de operare. ncercarea de a particulariza sistemul de operare poate cauza funcionarea necorespunztoare a dispozitivului sau a aplicaiilor.

    Software-ul, sursele de sunet, fundalurile, imaginile i alte coninuturi media furnizate cu acest dispozitiv sunt liceniate pentru utilizare limitat. Extragerea i utilizarea acestor materiale n scopuri comerciale sau de alt natur constituie o nclcare a legislaiei privind drepturile de autor. Utilizatorii sunt deplin responsabili pentru utilizarea ilegal a coninutului media.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru servicii de date, cum ar fi mesageria, ncrcarea i descrcarea datelor, sincronizarea automat sau utilizarea serviciilor de localizare. Pentru a evita costurile suplimentare, selectai un plan adecvat de tarifare pentru date. Pentru detalii, contactai furnizorul dvs. de servicii.

    Aplicaiile implicite care sunt furnizate mpreun cu dispozitivul sunt supuse actualizrilor i pot s nu mai fie aprobate fr notificare prealabil. n cazul n care avei ntrebri despre o aplicaie furnizat mpreun cu dispozitivul, contactai un Centru Service Samsung. Pentru aplicaiile instalate de utilizator, contactai furnizorii de servicii.

    http://www.samsung.com
  • Despre acest manual

    3

    Modificarea sistemului de operare al dispozitivului sau instalarea software-urilor din surse necunoscute poate conduce la funcionri necorespunztoare i la coruperea sau pierderea datelor. Aceste aciuni reprezint nclcri ale acordului de licen Samsung i vor anula garania.

    Pictograme pentru instruciuni

    Avertisment: Situaii care pot cauza vtmri dvs. sau altor persoane

    Atenie: Situaii care v-ar putea deteriora dispozitivul sau alte echipamente

    Not: Note, sfaturi de utilizare i informaii suplimentare

    Drepturi de autorDrepturi de autor 2013 Samsung Electronics

    Acest ghid este protejat n virtutea legislaiei internaionale privind drepturile de autor.

    Nici o parte a acestui manual de utilizare nu poate fi reprodus, distribuit, tradus sau transmis, sub nicio form i prin nici un mijloc, electronic sau mecanic, inclusiv prin fotocopiere, nregistrare sau stocare n niciun sistem de stocare i recuperare a informaiilor, fr permisiunea prealabil scris a Samsung Electronics.

    Mrci comerciale SAMSUNG i logo-ul SAMSUNG sunt mrci comerciale nregistrate ale Samsung Electronics.

    Logo-ul Android, Google, Google Maps, Google Mail, YouTube, Google Play Store i Google Talk sunt mrci comerciale ale Google Inc.

    Bluetooth este marc comercial nregistrat n ntreaga lume a companiei Bluetooth SIG Inc. Wi-Fi, Wi-Fi Protected Setup, Wi-Fi Direct, Wi-Fi CERTIFIED i logo-ul Wi-Fi sunt mrci

    comerciale nregistrate ale Wi-Fi Alliance.

    Toate celelalte mrci comerciale i drepturi de autor sunt proprietatea deintorilor respectivi.

  • 4

    Cuprins

    Introducere6 Aspectul dispozitivului7 Butoane8 Coninut pachet9 Instalarea cartelelor SIM sau USIM i a

    bateriei12 ncrcarea bateriei14 Introducerea unei cartele de memorie16 Pornirea i oprirea dispozitivului17 inerea dispozitivului17 Blocarea i deblocarea dispozitivului17 Reglarea volumului17 Comutarea la modul silenios

    Noiuni de baz18 Pictograme indicatoare19 Utilizarea ecranului senzitiv22 Micri de control24 Notificri25 Ecranul Acas26 Utilizarea aplicaiilor27 Ecranul de Aplicaii28 Ajutor29 Introducerea textului

    31 Conectarea la o reea Wi-Fi32 Setarea conturilor32 Transferul fiierelor34 Securizarea dispozitivului35 Actualizarea dispozitivului

    Comunicaii36 Telefon40 Contacte43 Mesaje44 E-mail45 Google Mail47 Google Talk48 Google+48 Messenger48 ChatON

    Web i reea49 Internet50 Chrome51 Bluetooth

  • Cuprins

    5

    Setri81 Despre Setri81 Wi-Fi82 Bluetooth82 Utilizare date83 Mai multe setri84 Mod ecran de pornire84 Mod Blocare84 Sunet85 Afiare85 Spaiu de stocare86 Baterie86 Manager de aplicaii86 Servicii de localizare86 Blocare ecran87 Securitate89 Setri regionale i text91 Creare copii de rezerv i resetare91 Adugare cont91 Micare92 Dat i or92 Accesibilitate93 Opiuni dezvoltator95 Despre dispozitiv

    Depanare

    Media53 Player muzical54 Camer60 Galerie63 Player video64 YouTube65 Radio FM

    Aplicaii i magazine media66 Magazin Play67 Samsung Apps

    Utiliti68 Not69 Planificator S71 Ceas73 Calculator73 Quickoffice74 nregistrare voce75 Google76 Cutare vocal76 Fiierele mele77 Descrcri

    Cltorie i regiune local78 Hri79 Local80 Navigare

  • 6

    Introducere

    Aspectul dispozitivului

    Buton napoi

    Difuzor

    Senzor de apropiere

    Buton Meniu

    Muf multifuncional Microfon

    Buton Pornire

    Ecran senzitiv

    Buton Acas

    Camer foto spate

    Anten principal

    Muf pentru cti

    Buton Volum

    Difuzor

    Capac spate

    Anten GPS

  • Introducere

    7

    Nu acoperii zona antenei cu minile sau cu alte obiecte. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la probleme de conectivitate sau la descrcarea bateriei.

    Nu utilizai o folie de protecie a ecranului. Nerespectarea acestei indicaii cauzeaz funcionarea necorespunztoare a senzorilor.

    Nu permitei ca ecranul senzitiv s intre n contact cu apa. Ecranul senzitiv poate funciona necorespunztor n condiii de umiditate sau cnd este expus la ap.

    ButoaneButon Funcie

    Pornire

    inei apsat pentru a porni sau pentru a opri dispozitivul.

    inei apsat timp de 8-10 secunde pentru a reporni dispozitivul dac acesta are erori grave sau se blocheaz.

    Apsai pentru a bloca sau pentru a debloca dispozitivul. Acesta intr n modul blocare atunci cnd ecranul tactil se nchide.

    Meniu

    Atingei pentru a deschide o list a opiunilor disponibile pentru ecranul curent.

    inei apsat pe ecranul Acas pentru a lansa cutarea Google.

    Acas Apsai pentru a reveni la ecranul Acas.

    inei apsat pentru a deschide lista aplicaiilor recente.

    napoi Atingei pentru a reveni la ecranul anterior.

    Volum Apsai pentru a regla volumul dispozitivului.

  • Introducere

    8

    Coninut pachetVerificai dac n cutia produsului exist urmtoarele articole:

    Dispozitiv

    Baterie

    Ghid de pornire rapid

    Utilizai numai software aprobat de Samsung. Software-ul piratat sau ilegal poate duce la deteriorri sau la funcionri necorespunztoare, care nu sunt acoperite de garanie.

    Articolele furnizate mpreun cu dispozitivul i accesoriile disponibile pot varia n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Articolele furnizate sunt proiectate numai pentru acest dispozitiv i pot s nu fie compatibile cu alte dispozitive.

    Aspectul i specificaiile pot fi modificate fr notificare prealabil.

    Putei achiziiona accesorii suplimentare de la distribuitorul Samsung local. Asigurai-v c acestea sunt compatibile cu dispozitivul nainte de achiziionare.

    Alte accesorii pot s nu fie compatibile cu dispozitivul dvs.

    Utilizai numai accesorii aprobate de Samsung. Funcionrile necorespunztoare cauzate de utilizarea accesoriilor neaprobate nu sunt acoperite de service-ul de garanie.

    Disponibilitatea tuturor accesoriilor se poate modifica n ntregime n funcie de companiile productoare. Pentru mai multe informaii despre accesoriile disponibile, consultai site-ul web Samsung.

  • Introducere

    9

    Instalarea cartelelor SIM sau USIM i a baterieiIntroducei cartelele SIM sau USIM oferite de furnizorul serviciului de telefonie mobil i bateria inclus.

    1 Scoatei capacul din spate.

    Avei grij s nu v rnii unghiile cnd scoatei capacul din spate.

    Nu ndoii sau rsucii excesiv capacul din spate. Nerespectarea acestei indicaii l poate deteriora.

    2 Introducei cartela SIM sau USIM cu contactele aurii orientate n jos.

  • Introducere

    10

    Nu ndeprtai banda protectoare care acoper antena, deoarece aceast aciune o poate deteriora.

    Nu introducei o cartel de memorie n slotul pentru cartele SIM. n cazul n care cartela de memorie rmne blocat n slotul pentru cartela SIM, ducei dispozitivul la un Centru de Service Samsung pentru a o scoate.

    Slotul cartelei SIM din dispozitivul dvs. este potrivit numai pentru cartele SIM standard. Introducerea unei cartele microSIM sau a unei cartele microSIM cu un adaptor nepotrivit poate deteriora slotul cartelei SIM.

    Avei grij s nu pierdei i s nu permitei altor persoane s utilizeze cartela SIM sau USIM. Samsung nu este responsabil pentru deteriorarea sau incoveniena cauzat de pierderea sau furtul cartelelor.

    3 Introducei bateria.1

    2

    4 Remontai capacul din spate.

  • Introducere

    11

    Scoaterea cartelei SIM sau USIM i a bateriei

    1 Scoatei capacul din spate.2 Scoatei bateria.

    3 Scoatei cartela SIM sau USIM.

  • Introducere

    12

    ncrcarea baterieincrcai bateria nainte de utilizarea acesteia pentru prima dat. Utilizai ncrctorul pentru a ncrca bateria. De asemenea, putei utiliza un computer pentru a ncrca dispozitivul conectndu-le prin intermediul unui cablu USB.

    Utilizai numai ncrctoare, baterii i cabluri aprobate de Samsung. ncrctoarele sau cablurile neomologate pot cauza explozia bateriei sau deteriorarea dispozitivului.

    Cnd bateria este descrcat, dispozitivul emite un ton de avertizare i afieaz un mesaj de baterie descrcat.

    Dac bateria este descrcat complet, dispozitivul nu poate fi pornit imediat atunci cnd ncrctorul este conectat. Acordai bateriei descrcate cteva minute s se ncarce nainte de a porni dispozitivul.

    ncrcarea cu ncrctorul de prizConectai captul mic al ncrctorului la mufa multifuncional a dispozitivului i conectai captul mare al ncrctorului la o priz electric.

    Conectarea necorespunztoare a ncrctorului poate cauza deteriorarea grav a dispozitivului. Deteriorrile cauzate de utilizarea incorect nu sunt acoperite de garanie.

  • Introducere

    13

    Dispozitivul poate fi folosit n timpul ncrcrii, dar aceasta poate mri intervalul de timp necesar pentru ncrcarea complet a bateriei.

    n timp ce dispozitivul se ncarc, este posibil ca ecranul senzitiv s nu funcioneze din cauza unei alimentri instabile. n acest caz, scoatei ncrctorul din dispozitiv.

    n timpul ncrcrii, dispozitivul se poate nclzi. Acest lucru este normal i nu trebuie s afecteze durata de via sau performanele dispozitivului. Dac bateria devine mai fierbinte dect de obicei, este posibil ca ncrctorul s se opreasc din ncrcat.

    Dac dispozitivul nu se ncarc n mod corespunztor, ducei dispozitivul i ncrctorul la un Centru de Service Samsung.

    Dup ncrcarea complet, deconectai dispozitivul de la ncrctor. Mai nti deconectai ncrctorul de la dispozitiv i apoi deconectai-l de la priza electric.

    Nu scoatei bateria nainte de a scoate ncrctorul. Nerespectarea acestei indicaii poate deteriora dispozitivul.

    Pentru a economisi energie scoatei din priz ncrctorul atunci cnd nu este folosit. ncrctorul nu are un ntreruptor, astfel nct trebuie s-l deconectai de la priza electric atunci cnd nu este utilizat, pentru a evita consumul de energie electric. Dispozitivul trebuie s rmn aproape de priza electric n timpul ncrcrii.

    Verificarea strii de ncrcare a baterieiCnd ncrcai bateria n timp ce dispozitivul este oprit, urmtoarele pictograme vor arta starea de ncrcare a acesteia:

    Se ncarc ncrcat complet

  • Introducere

    14

    Reducerea consumului baterieiDispozitivul furnizeaz opiuni care v ajut s economisii energia bateriei. Particulariznd aceste opiuni i dezactivnd caracteristicile din fundal, putei utiliza dispozitivul pentru o mai lung durat de timp ntre ncrcri:

    Cnd nu utilizai dispozitivul, comutai la modul blocare apsnd pe butonul Pornire.

    nchidei aplicaiile care nu sunt necesare folosind managerul de activiti.

    Dezactivai caracteristica Bluetooth.

    Dezactivai caracteristica Wi-Fi.

    Dezactivai sincronizarea automat a aplicaiilor.

    Micorai timpul de iluminare a fundalului.

    Micorai luminozitatea ecranului.

    Introducerea unei cartele de memorieDispozitivul accept cartele de memorie cu capaciti maxime de 64 GB. n funcie de productorul i tipul cartelei de memorie, anumite cartele de memorie pot fi incompatibile cu dispozitivul dvs.

    Anumite cartele de memorie pot s nu fie complet compatibile cu dispozitivul. Utilizarea unei cartele de memorie incompatibile poate afecta dispozitivul sau cartela de memorie, sau poate corupe datele stocate pe cartel.

    Procedai cu atenie la introducerea cartelei de memorie cu partea dreapt n sus.

    Dispozitivul accept numai sistemul de fiiere FAT pentru cartelele de memorie. Dac introducei o cartel formatat ntr-un sistem de fiiere diferit, dispozitivul solicit reformatarea cartelei de memorie.

    Scrierea i tergerea frecvent a datelor reduce durata de via a cartelelor de memorie.

    Cnd introducei o cartel de memorie n dispozitiv, directorul de fiiere al cartelei de memorie apare n folderul extSdCard din memoria intern.

  • Introducere

    15

    1 Scoatei capacul din spate.2 Introducei o cartel de memorie cu contactele aurii orientate n jos.

    3 Remontai capacul din spate.

    Scoaterea cartelei de memorienainte de a scoate cartela de memorie, mai nti dezinstalai-o, pentru scoaterea n condiii de siguran. Pe ecranul Acas, atingei Setri Spaiu de stocare Dezinstalare cartel SD.

    1 Scoatei capacul din spate.2 Scoatei cartela de memorie.3 Remontai capacul din spate.

    Nu scoatei cartela de memorie n timp ce dispozitivul transfer sau acceseaz informaii. Aceast aciune poate conduce la pierderea, coruperea datelor sau la deteriorarea cartelei de memorie sau a dispozitivului. Samsung nu este responsabil de pierderile care rezult din utilizarea eronat a cartelelor de memorie, inclusiv pierderea de date.

  • Introducere

    16

    Formatarea cartelei de memorieO cartel formatat pe un computer poate fi incompatibil cu dispozitivul. Formatai cartela de memorie cu ajutorul dispozitivului.

    Pe ecranul Acas, atingei Setri Spaiu de stocare Formatare cartel SD Formatare cartel SD tergere total.

    nainte de a formata cartela de memorie, nu uitai s realizai copii de rezerv ale tuturor datelor importante stocate pe dispozitiv. Garania productorului nu acoper pierderea datelor n urma unor aciuni ale utilizatorului.

    Pornirea i oprirea dispozitivuluiAtunci cnd pornii dispozitivul pentru prima dat, urmai instruciunile de pe ecran pentru a-l configura.

    inei apsat pe butonul Pornire timp de cteva secunde pentru a porni dispozitivul.

    Respectai toate avertismentele afiate i indicaiile personalului oficial n zone n care utilizarea dispozitivelor fr fir este restricionat, cum este cazul avioanelor i al spitalelor.

    inei apsat pe butonul Pornire i atingei Mod Avion pentru a dezactiva caracteristicile fr fir.

    Pentru a opri dispozitivul, inei apsat pe butonul Pornire, apoi atingei nchidere.

  • Introducere

    17

    inerea dispozitivuluiNu acoperii zona antenei cu minile sau cu alte obiecte. Nerespectarea acestei indicaii poate duce la probleme de conectivitate sau la descrcarea bateriei.

    Blocarea i deblocarea dispozitivuluiAtunci cnd nu este utilizat, blocai dispozitivul pentru a preveni orice operaiune nedorit. Apsnd pe butonul Pornire oprii ecranul i comutai la modul blocare. Dispozitivul se blocheaz automat dac nu este utilizat pentru o anumit perioad.

    Pentru a debloca dispozitivul, apsai pe butonul Pornire sau pe butonul Acas atunci cnd ecranul senzitiv este oprit, apoi, atingei oriunde pe ecran i deplasai rapid degetul n orice direcie.

    Reglarea volumuluiApsai pe butonul Volum n sus sau n jos pentru a regla volumul tonului de sonerie sau pentru a regla volumul sunetului la redarea muzicii sau a videoclipurilor.

    Comutarea la modul sileniosUtilizai una din urmtoarele metode:

    inei apsat pe butonul Volum n jos pn cnd acesta comut la modul silenios.

    inei apsat pe butonul Pornire, apoi atingei Mut.

    Deschidei panoul de notificri n partea de sus a ecranului, apoi atingei Sunet.

    Putei seta dispozitivul s anune diverse evenimente n modul silenios. inei apsat pe butonul Pornire, apoi atingei Vibrare sau Mut.

  • 18

    Noiuni de baz

    Pictograme indicatoarePictogramele afiate n partea de sus a ecranului ofer informaii despre starea dispozitivului. Pictogramele enumerate n tabelul de mai jos sunt cele mai comune.

    Pictogram Semnificaie

    Lips semnal

    Putere semnal

    Roaming (n afara ariei normale de acoperire)

    Reea GPRS conectat

    Reea EDGE conectat

    Reea UMTS conectat

    Reea HSDPA conectat

    Wi-Fi conectat

    Caracteristica Bluetooth activat

    GPS activat

    Apel n curs

    Apel pierdut

    Sincronizat cu Web-ul

    Conectat la computer

    Fr cartel SIM sau USIM

    Mesaj text sau multimedia nou

    Alarm activat

    Mod Silenios activat

    Mod Vibraie activat

    Mod Avion activat

  • Noiuni de baz

    19

    Pictogram Semnificaie

    S-a produs o eroare sau este necesar atenia utilizatorului

    Nivel de energie a bateriei

    Utilizarea ecranului senzitivFolosii numai degetele pentru utilizarea ecranului senzitiv.

    Nu permitei intrarea n contact a ecranului senzitiv cu alte dispozitive electrice. Descrcrile electrostatice pot determina o funcionare necorespunztoare a ecranului senzitiv.

    Nu permitei ca ecranul senzitiv s intre n contact cu apa. Ecranul senzitiv poate funciona necorespunztor n condiii de umiditate sau cnd este expus la ap.

    Pentru a evita deteriorarea ecranului senzitiv, nu l atingei cu obiecte ascuite i nu aplicai o for excesiv pe acesta cu vrful degetelor.

    Lsarea ecranului senzitiv n repaus pentru perioade ndelungate poate duce la imagini remanente (ecran persistent) sau la imagini fantom. Oprii ecranul senzitiv atunci cnd nu utilizai dispozitivul.

    Gesturi

    AtingereAtingei cu un deget pentru a deschide o aplicaie, pentru a selecta un element din meniu, pentru a apsa un buton pe ecran sau pentru a introduce un caracter utiliznd tastatura de pe ecran.

  • Noiuni de baz

    20

    GlisarePentru a muta o pictogram, o miniatur sau o previzualizare la o locaie nou inei-o apsat i glisai-o la poziia int.

    Atingere de dou oriAtingei de dou ori pe o pagin web, pe o hart sau pe o imagine pentru a mri o parte din acesta. Atingei de dou ori din nou pentru a reveni.

  • Noiuni de baz

    21

    Deplasare rapidDeplasai rapid la stnga sau la dreapta pe ecranul Acas sau pe ecranul de Aplicaii pentru a vedea alt panou. Deplasai rapid n sus sau n jos pentru a derula o pagin web sau o list, cum ar fi lista de contacte.

    ApropiaiAtingei ecranul cu dou degete pe o pagin web, pe o hart sau pe o imagine i deprtai-le pentru a mri o parte din aceasta. Apropiai pentru a micora.

  • Noiuni de baz

    22

    Micri de controlMicrile simple permit controlul facil al dispozitivului.

    nainte de utilizarea micrilor, asigurai-v c este activat caracteristica de micare. Pe ecranul Acas, atingei Setri Micare, apoi glisai comutatorul Micare la dreapta.

    Scuturarea excesiv sau lovirea dispozitivului poate duce la introduceri neintenionate. Pentru a afla cum s controlai corespunztor micrile, atingei Setri Micare Aflai despre micri. (pag. 91)

    Rotirea ecranuluiMulte aplicaii permit afiarea fie n orientarea de tip portret fie n orientarea de tip peisaj. Rotirea dispozitivului duce la reglarea automat a afirii pentru a se potrivi cu noua orientare a ecranului.

    Pentru a preveni rotirea automat a ecranului deschidei panoul de notificri i deselectai Rotire ecran.

    Anumite aplicaii nu permit rotirea ecranului.

    Anumite aplicaii afieaz un ecran diferit n funcie de orientare. Calculatorul se schimb n calculator tiinific atunci cnd este rotit la orientarea de tip peisaj.

  • Noiuni de baz

    23

    RidicareAtunci cnd ridicai dispozitivul dup ce s-a aflat n repaus o perioad sau atunci cnd ecranul s-a oprit, acesta vibreaz dac avei apeluri pierdute sau mesaje noi.

    ntoarcerentoarcei dispozitivul pentru a anula tonul de sonerie, pentru a ntrerupe redarea fiierelor media sau pentru a anula volumul radioului FM (atunci cnd utilizai difuzorul).

  • Noiuni de baz

    24

    Scuturare Scuturai dispozitivul pentru a cuta dispozitive Bluetooth.

    Scuturai dispozitivul pentru a actualiza lista de e-mail-uri sau lista de informaii de la Yahoo News, Yahoo Finance, sau AccuWeather.

    NotificriPictogramele de notificare apar pe bara de stare n partea de sus a ecranului pentru a raporta apeluri pierdute, mesaje noi, evenimente din calendar, starea dispozitivului etc. Glisai n jos bara de stare pentru a deschide panoul de notificri. Derulai lista pentru a vedea alertele suplimentare. Pentru a nchide panoul de notificri, glisai n sus bara care se afl n partea de jos a panoului.

    Din panoul de notificri, putei vedea starea curent a dispozitivului dvs. i putei utiliza urmtoarele opiuni:

    Wi-Fi: Activai sau dezactivai caracteristica Wi-Fi.

    GPS: Activai sau dezactivai caracteristica GPS.

    Sunet: Activai sau dezactivai modul silenios. Putei s facei dispozitivul s vibreze n modul vibrare sau s anulai toate sunetele n modul silenios.

    Rotire ecran: Permitei sau nu interfeei s se roteasc atunci cnd rotii dispozitivul.

    Bluetooth: Activai sau dezactivai caracteristica Bluetooth.

    Date mobile: Activai sau dezactivai conexiunea de date.

    Mod Blocare: Activai sau dezactivai modul blocare. n modul blocare, dispozitivul va bloca notificrile. Pentru a selecta notificrile care vor fi blocate, atingei Setri Mod Blocare.

  • Noiuni de baz

    25

    Sincron.: Activai sau dezactivai sincronizarea automat a aplicaiilor.

    Opiunile disponibile pot s difere n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

    Ecranul AcasEcranul Acas este punctul de pornire pentru accesarea tuturor caracteristicilor dispozitivului. Acesta afieaz pictogramele indicatoare, widget-urile, comenzile rapide ale aplicaiilor etc.

    Ecranul Acas poate avea mai multe panouri. Pentru a vizualiza celelalte panouri, derulai la stnga sau la dreapta.

    Rearanjarea elementelor

    Adugarea unei pictograme de aplicaiePe ecranul Acas, atingei , inei apsat pictograma unei aplicaii, apoi glisai-o ntr-un panou de previzualizare.

    Adugarea unui elementParticularizai ecranul Acas adugnd widget-uri sau foldere.

    inei apsat zona goal de pe ecranul Acas, apoi selectai una din urmtoarele categorii:

    Aplicaii i widget-uri: Adugai widget-uri sau aplicaii la ecranul Acas.

    Folder: Creai un folder nou.Dup aceea, selectai un element i glisai-l la ecranul Acas.

    Mutarea unui elementinei apsat un element i glisai-l la o nou locaie. Pentru a-l muta la un alt panou, glisai-l ctre marginea ecranului.

    Eliminarea unui elementinei apsat un element i glisai-l la coul de gunoi care apare n partea de sus a ecranului Acas. Cnd coul de gunoi devine rou, eliberai-l.

  • Noiuni de baz

    26

    Rearanjarea panourilor

    Adugarea unui panou nouAtingei Editare pagin .

    Mutarea unui panouAtingei Editare pagin, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la o nou locaie.

    Eliminarea unui panouAtingei Editare pagin, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la coul de gunoi din partea de jos a ecranului.

    Setarea fundaluluiSetai o imagine sau o fotografie stocat n dispozitiv ca fundal pentru ecranul Acas.

    Pe ecranul Acas, atingei Setare tapet Ecran de pornire, apoi selectai una din urmtoarele:

    Fundaluri: Vizualizai imaginile cu fundaluri.

    Galerie: Vizualizai fotografiile realizate de camera dispozitivului sau imaginile descrcate de pe Internet.

    Tapete de fundal live: Vizualizai imaginile animate.Apoi, selectai o imagine i atingei Setare fundal. Alternativ selectai o imagine, redimensionai-o glisnd cadrul i atingei Efectuat.

    Utilizarea aplicaiilorAcest dispozitiv poate rula diverse tipuri de aplicaii, variind de la aplicaii media la aplicaii de Internet.

    Deschiderea unei aplicaiiPe ecranul Acas sau pe ecranul de Aplicaii, selectai pictograma unei aplicaii pentru a o deschide.

  • Noiuni de baz

    27

    Deschiderea aplicaiilor utilizate recentinei apsat pe butonul Acas pentru deschiderea listei de aplicaii utilizate recent.

    Selectai pictograma unei aplicaii pentru a o deschide.

    nchiderea unei aplicaiinchidei aplicaiile care nu sunt utilizate pentru a economisi energia bateriei i pentru a menine performana dispozitivului.

    inei apsat pe butonul Acas, atingei , apoi atingei Terminare de lng o aplicaie pentru a o nchide. Pentru a nchide toate aplicaiile care ruleaz, atingei n. tot. Alternativ, inei apsat pe butonul Acas, apoi atingei .

    Ecranul de AplicaiiEcranul Aplicaii afieaz pictograme pentru toate aplicaiile, inclusiv pentru cele nou instalate.

    Pe ecranul Acas, atingei pentru a deschide ecranul de Aplicaii.

    Pentru a vizualiza celelalte panouri, derulai la stnga sau la dreapta.

    Rearanjarea aplicaiilorAtingei Editare, inei apsat o aplicaie, apoi glisai-o la o locaie nou. Pentru a o muta la un alt panou, glisai-o ctre marginea ecranului.

    Organizarea folderelorPunei aplicaiile relaionate ntr-un folder pentru a v fi convenabil.

    Atingei Editare, inei apsat o aplicaie, apoi glisai-o la Creare director. Introducei un nume pentru folder i apoi atingei OK. Punei aplicaiile n folderul nou prin glisare, apoi atingei Salvare pentru salvarea aranjamentului.

  • Noiuni de baz

    28

    Rearanjarea panourilorAtingei ecranul cu dou degete i apropiai-le, inei apsat un panou de previzualizare, apoi glisai-l la o locaie nou.

    Instalarea aplicaiilorUtilizai magazinele media, cum ar fi Samsung Apps pentru a descrca i instala aplicaii.

    Dezinstalarea aplicaiilorAtingei Dezinst., apoi selectai o aplicaie pentru a o dezinstala.

    Aplicaiile implicite ale dispozitivului nu pot fi dezinstalate.

    Partajarea aplicaiilorPartajai aplicaiile descrcate cu ali utilizatori prin e-mail, Bluetooth sau prin alte metode.

    Atingei Partajare aplicaii, selectai aplicaiile, atingei Efectuat, apoi selectai o metod de partajare. Urmtorii pai variaz n funcie de metoda selectat.

    AjutorAccesai informaiile de ajutor pentru a afla cum s utilizai dispozitivul i aplicaiile sau cum s configurai setrile importante.

    Atingei Ajutor pe ecranul de Aplicaii. Selectai un element pentru a vizualiza sfaturi.

    Pentru a reseta ferestrele de ajutor de tip pop-up n cazul n care le-ai ascuns, atingei Afiare ferestre pop-up cu sfaturi de ajutor, apoi selectai elementele prin bifare.

  • Noiuni de baz

    29

    Introducerea textuluiUtilizai tastatura Samsung sau caracteristica de introducere vocal pentru introducerea textului.

    Introducerea textului n anumite limbi nu este acceptat. Pentru introducerea textului, trebuie s modificai limba de introducere a textului ntr-una dintre limbile acceptate.

    Modificarea tipului de tastaturAtingei orice cmp text, deschidei panoul de notificri, atingei Selectai metoda de introducere, apoi selectai tipul de tastatur care va fi utilizat.

    Utilizarea tastaturii Samsung

    Modificarea aspectului tastaturiiAtingei Tipuri tastatur Portret, apoi atingei Tastatur Qwerty sau Tastatur 3x4.

    Trecei la urmtoarea linie.

    tergei caracterul precedent.

    Introducei numere i semne de punctuaie.

    Scriei cu majuscule.

    Setai opiuni pentru tastatura Samsung.

    Introducei un spaiu.

    Introducerea majusculeiAtingei nainte de a introduce un caracter. Pentru scrierea cu majuscule, atingei de dou ori.

    Modificarea limbii pentru tastaturGlisai tasta spaiu la stnga sau la dreapta pentru a modifica limba pentru tastatur.

  • Noiuni de baz

    30

    Scrierea de mninei apsat , atingei , apoi scriei un cuvnt. Cuvintele sugerate apar pe msur ce caracterele sunt introduse. Selectai din lista de cuvinte sugerate.

    Introducerea vocal a textuluiActivai caracteristica de introducere vocal i apoi vorbii la microfon. Dispozitivul afieaz ceea ce vorbii.

    Dac dispozitivul nu recunoate corect cuvintele, atingei textul subliniat i selectai un cuvnt sau o sintagm alternativ din lista derulant.

    Pentru a modifica limba sau pentru a aduga i alte limbi, selectai opiunile din meniul de Setri.

    Copierea i lipireainei apsat deasupra textului, glisai sau pentru a selecta textul dorit apoi atingei pentru a copia sau pentru a tia. Textul selectat este copiat n clipboard.

    Pentru a-l lipi n cmpul de introducere a textului, plasai cursorul n punctul unde trebuie introdus textul, apoi atingei Lipire.

  • Noiuni de baz

    31

    Conectarea la o reea Wi-FiConectai dispozitivul la o reea Wi-Fi pentru a utiliza Internetul sau pentru a partaja fiierele media cu alte dispozitive. (pag. 81)

    Pornirea i oprirea Wi-FiDeschidei panoul de notificri, apoi atingei Wi-Fi pentru a activa sau pentru a dezactiva caracteristica.

    Dezactivai Wi-Fi pentru a economisi bateria atunci cnd nu este utilizat.

    Accesarea reelelor Wi-FiPe ecranul de aplicaii, atingei Setri Wi-Fi, apoi glisai comutatorul Wi-Fi la dreapta.Selectai o reea din lista de reele Wi-Fi detectate, introducei o parol dac este cazul, apoi atingei Conectare. Reelele care necesit o parol apar cu o pictogram n form de lact. Dup ce dispozitivul se conecteaz la o reea Wi-Fi, acesta se va conecta automat la reea oricnd este disponibil.

    Adugarea reelelor Wi-FiDac reeaua dorit nu apare n lista de reele, atingei Adugare reea Wi-Fi din partea de jos a listei de reele. Introducei numele reelei n SSID reea, selectai tipul de securitate i introducei parola dac nu este o reea deschis, apoi atingei Salvare.

    Ignorarea reelelor Wi-FiOrice reea care a fost utilizat vreodat, inclusiv reeaua curent, poate fi ignorat astfel nct dispozitivul s nu se conecteze automat la aceasta. Selectai reeaua din lista de reele, apoi atingei Revocare.

  • Noiuni de baz

    32

    Setarea conturilorAplicaiile Google, cum ar fi Magazin Play, necesit un cont Google, iar Samsung Apps necesit un cont Samsung. Creai conturi Google i Samsung pentru a avea cea mai bun experien n utilizarea dispozitivului.

    Adugarea conturilorUrmai instruciunile care apar la deschiderea unei aplicaii Google fr a v conecta pentru setarea unui cont Google.

    Pentru a v conecta sau pentru a v nregistra pentru un cont Google, din ecranul de pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Adugare cont Google. Dup aceea, atingei Nou pentru a v nregistra sau atingei Existent, apoi urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea acestuia. Se pot utiliza unul sau mai multe conturi Google pe dispozitiv.

    n acelai mod putei seta un cont Samsung.

    Eliminarea conturilorPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri, selectai tipul contului din seciunea Conturi, selectai contul pe care dorii s l eliminai, apoi atingei Eliminare cont.

    Transferul fiierelorMutai fiiere audio, video, fiiere imagine sau alte tipuri de fiiere din dispozitiv pe computer sau invers.

    Urmtoarele formate de fiiere sunt acceptate de anumite aplicaii. n funcie de versiunea de software a dispozitivului unele formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Muzic: mp3, m4a, mp4, 3gp, 3ga, wma, ogg, oga, aac i flac

    Imagine: bmp, gif, jpg i png

    Video: 3gp, mp4 i webm

    Document: doc, docx, dot, dotx, xls, xlsx, xltx, csv, ppt, pptx, pps, ppsx, pot, potx, pdf, hwp, txt, asc, rtf i zip

  • Noiuni de baz

    33

    Conectarea cu Samsung KiesSamsung Kies este o aplicaie pentru computer care gestioneaz coninut media, librrii, contacte i calendare sincronizndu-le cu dispozitivele Samsung. Descrcai cea mai recent versiune Samsung Kies de pe site-ul web Samsung.

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.Samsung Kies se lanseaz automat pe computer. Dac Samsung Kies nu se lanseaz, facei dublu-clic pe pictograma Samsung Kies de pe computer.

    2 Transferai fiiere ntre dispozitiv i computer.Pentru informaii suplimentare consultai seciunea de asisten a programului Samsung Kies.

    Conectarea cu Windows Media PlayerAsigurai-v c programul Windows Media Player este instalat pe computer.

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.2 Deschidei Windows Media Player i sincronizai fiiere muzicale.

    Conectarea ca dispozitiv media

    1 Conectai dispozitivul la computer cu ajutorul unui cablu USB.2 Deschidei panoul de notificri, apoi atingei Conectat ca dispozitiv media Dispozitiv

    media (MTP).

    Atingei Camer foto (PTP) n cazul n care computerul nu accept protocolul de transfer media (MTP) sau dac nu are instalat driverul adecvat.

    3 Transferai fiiere ntre dispozitiv i computer.

  • Noiuni de baz

    34

    Securizarea dispozitivuluiUtiliznd caracteristicile de securitate, nu permitei altor persoane s utilizeze sau s acceseze datele i informaiile personale stocate n dispozitiv. Dispozitivul solicit un cod de deblocare de fiecare dat cnd este blocat.

    Setarea unui modelPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Blocare ecran Blocare ecran Model.Desenai un model conectnd patru sau mai multe puncte, apoi redesenai modelul pentru a-l verifica. Setai un cod PIN de deblocare de rezerv pentru a debloca ecranul atunci cnd nu v mai amintii modelul.

    Setarea unui cod PINPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Blocare ecran Blocare ecran PIN.Introducei cel puin patru cifre, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

    Setarea unei parolePe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Blocare ecran Blocare ecran Parol.Introducei cel puin patru caractere inclusiv cifre i simboluri, apoi reintroducei parola pentru a o verifica.

  • Noiuni de baz

    35

    Deblocarea dispozitivuluiPornii ecranul apsnd pe butonul Pornire sau pe butonul Acas, apoi introducei codul de deblocare.

    Dac uitai codul de deblocare, ducei dispozitivul la un Centru de Service Samsung pentru a-l reseta.

    Actualizarea dispozitivuluiDispozitivul poate fi actualizat la cea mai recent versiune de software.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    Actualizarea cu Samsung KiesLansai Samsung Kies i conectai dispozitivul la computer. Samsung Kies recunoate automat dispozitivul i afieaz actualizrile disponibile ntr-o caset de dialog, dac acestea exist. Facei clic pe butonul Actualizare n caseta de dialog pentru a ncepe actualizarea. Consultai seciunea de asisten Samsung Kies pentru detalii privind modul de actualizare.

    Nu oprii computerul i nu deconectai cablul USB n timp ce dispozitivul se actualizeaz.

    n timpul actualizrii dispozitivului, nu conectai alte dispozitive media la computer. Aceast aciune poate influena procesul de actualizare.

    Actualizarea "over the air"Dispozitivul poate fi actualizat direct la cea mai recent versiune de software prin utilizarea serviciului de firmware "over-the-air" (FOTA).

    Pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Despre dispozitiv Actualizare software Actualizare.

  • 36

    Comunicaii

    TelefonUtilizai aceast aplicaie pentru efectuarea sau preluarea unui apel.

    Atingei Telefon pe ecranul de Aplicaii.

    Efectuarea apelurilor

    Efectuarea unui apelUtilizai una din urmtoarele metode:

    Tastatur: Introducei numrul utiliznd tastatura, apoi atingei .

    Jurnale: Efectuai un apel din istoricul apelurilor primite i efectuate i din istoricul mesajelor.

    Favorite: Efectuai un apel din lista de contacte favorite.

    Contacte: Efectuai un apel din lista de contacte.

    Numere de apelare rapidPentru numerele de apelare rapid, inei apsat cifra corespunztoare.

    Predicia numerelorAtunci cnd introducei cifre pe tastatur, apar predicii automate. Selectai una din acestea pentru efectuarea unui apel.

  • Comunicaii

    37

    Gsirea contactelorIntroducei un nume, un numr de telefon sau o adres de e-mail pentru a gsi un contact n lista de contacte. Pe msur ce caracterele sunt introduse apar contactele anticipate. Selectai un contact pentru a efectua un apel.

    Efectuarea unui apel internaionalinei apsat 0 pn cnd apare semnul +. Introducei codul rii, prefixul regional i numrul de telefon, apoi atingei .

    Pe durata unui apelUrmtoarele opiuni sunt disponibile:

    : Punei un apel n ateptare. Alternativ inei apsat pe butonul ctii. Atingei pentru a relua apelul sau inei apsat pe butonul ctii.

    Ad. apel: Formai un al doilea apel.

    Tastatur: Deschidei tastatura.

    Difuzor: Activai setul difuzor-microfon. inei dispozitivul la distan de urechi atunci cnd utilizai setul difuzor-microfon.

    Silenios: Oprii microfonul, astfel nct interlocutorul s nu v poat auzi.

    Casc: Comutai la o casc Bluetooth dac aceasta este conectat la dispozitiv.

    Permutare: Comutai ntre dou apeluri.

    mbinare: Efectuai un apel cu mai muli participani atunci cnd suntei conectat la dou apeluri. Repetai aceast aciune pentru a aduga mai muli interlocutori. Aceast caracteristic este disponibil numai dac serviciul de apel cu mai muli participani este activ.

    Contacte: Deschidei lista de contacte. Mesaj: Trimitei un mesaj. Not: Creai o not. Transfer: Conectai primul interlocutor la al doilea interlocutor. Aceast aciune v

    deconecteaz de la conversaie.

    Gestionare apel conferin: Purtai o discuie privat cu un interlocutor n timpul unui apel cu mai muli participani sau deconectai un interlocutor de la apelul cu mai muli participani.

  • Comunicaii

    38

    Adugarea contactelorPentru a aduga un numr de telefon la lista de contacte, de la tastatur, introducei numrul i atingei Adugare la Contacte.

    Vizualizarea jurnalelor de apelAtingei Jurnale pentru a vizualiza istoricul apelurilor primite i efectuate.

    Pentru a filtra un jurnal de apel, atingei Vizualizare dup, apoi selectai o opiune.

    Numrul de apelare fixDispozitivul poate fi setat s restricioneze apelurile efectuate numai ctre numerele specificate. Aceste numere sunt stocate n cartela SIM sau USIM.

    Atingei Setri apeluri Setri suplimentare Numere de apelare fix Activare FDN, apoi introducei codul PIN2 furnizat cu cartela SIM sau USIM. Selectai List FDN i adugai numere.

    Blocarea apelurilorDispozitivul poate fi setat s nu permit efectuarea anumitor apeluri. De exemplu, apelarea internaional poate fi dezactivat.

    Atingei Setri apeluri Setri suplimentare Blocare apel, selectai o opiune pentru blocarea apelurilor, apoi introducei o parol.

    Primirea apelurilor

    Preluarea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului sau apsai pe butonul ctii.

    Dac serviciul de apel n ateptare este activ, se poate efectua un nou apel. Cnd este preluat un al doilea apel, primul apel este pus n ateptare.

  • Comunicaii

    39

    Respingerea unui apelCnd primii un apel, glisai n afara cercului sau inei apsat pe butonul ctii.

    Pentru a trimite un mesaj la respingerea unui apel primit, atingei Respingere apel cu mesaj. Pentru a crea mesajul de respingere, atingei Setri apeluri Setare mesaje de resping.

    Respingerea automat a apelurilor de la numerele nedoriteAtingei Setri apeluri Respingere apel, glisai comutatorul Mod respingere automat la dreapta, apoi selectai List de respingere automat. Atingei Creare, introducei un numr, atribuii o categorie, apoi atingei Salvare.

    Apelurile pierduteDac un apel este pierdut, apare pe bara de stare. Deschidei panoul de notificri pentru a vizualiza lista de apeluri pierdute.

    Apelul n ateptareApelul n ateptare este un serviciu oferit de furnizorul de servicii. Un utilizator poate folosi acest serviciu pentru a suspenda apelul curent i pentru a comuta la un nou apel primit.

    Pentru a v folosi de acest serviciu, atingei Setri apeluri Setri suplimentare Apel n ateptare.

    Redirecionarea apelurilorAcest dispozitiv poate fi setat s trimit apelurile primite ctre un numr specificat.

    Atingei Setri apeluri Redirecionare apeluri, apoi selectai o situaie. Introducei un numr i selectai Activare.

    Terminarea unui apelAtingei Sf. apel pentru a termina un apel. Alternativ apsai pe butonul ctii.

  • Comunicaii

    40

    ContacteUtilizai aceast aplicaie pentru a gestiona contacte, inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail etc.

    Atingei Contacte pe ecranul de Aplicaii.

    Gestionarea contactelor

    Crearea unui contactAtingei i introducei informaiile contactului.

    : Adugai o imagine.

    / : Adugai sau tergei un cmp al contactului.

    Editarea unui contactSelectai contactul pe care dorii s l editai i apoi atingei .

    tergerea unui contactAtingei tergere.

    Setarea unui numr de apelare rapidAtingei Setare pentru apelare rapid, selectai o cifr de apelare rapid, apoi selectai un contact pentru acesta. Pentru a terge un numr de apelare rapid, inei-l apsat, apoi atingei Eliminare.

    Cutarea contactelorUtilizai una din urmtoarele metode de cutare:

    Derulai lista de contacte n sus sau n jos.

    Utilizai indexul din partea dreapt a listei de contacte pentru derulare rapid, glisnd de-a lungul acestuia.

    Atingei cmpul de cutare din partea de sus a listei de contacte i introducei criteriile de cutare.

  • Comunicaii

    41

    Odat selectat contactul, efectuai una din urmtoarele aciuni:

    : Adugai la contactele favorite.

    : Efectuai un apel vocal.

    : Compunei un mesaj.

    : Compunei un e-mail.

    Importul i exportul contactelor

    Sincronizarea cu Contacte GoogleAtingei Fuzionare cu Google.Contactele sincronizate cu Contactele Google apar cu n lista de contacte.

    Dac un contact este adugat sau ters de pe dispozitiv, acesta este de asemenea adugat sau ters din Contacte Google i invers.

    Sincronizarea cu Contacte SamsungAtingei Fuzionare cu Samsung account.Contactele sincronizate cu Contactele Samsung apar cu n lista de contacte.

    Dac un contact este adugat sau ters de pe dispozitiv, acesta este de asemenea adugat sau ters din Contacte Samsung, i invers.

    Importul contactelorAtingei Import/Export Import de pe cartela SIM, Import de pe cartela SD sau Import din spa. de stoc. USB.

    Exportul contactelorAtingei Import/Export Export pe cartela SIM, Export pe cartela SD sau Export n spaiul de stoc. USB.

    Partajarea contactelorAtingei Import/Export Partajare carte de vizit prin, selectai contactele, atingei Efectuat, apoi selectai o metod de partajare.

  • Comunicaii

    42

    Contacte favoriteAtingei , apoi efectuai una din urmtoarele aciuni:

    Cutare: Cutai contacte.

    Adugare la favorite: Adugai contacte la favorite.

    Eliminare din favorite: Eliminai contacte de la favorite.

    Vizualizare tip gril / Vizualizare tip list: Vizualizai contactele sub form de gril sau de list.

    Grupuri de contacte

    Adugarea contactelor la un grupSelectai un grup, apoi atingei . Selectai contactele pe care dorii s le adugai, apoi atingei Efectuat.

    Gestionarea grupurilorAtingei , apoi efectuai una din urmtoarele aciuni:

    Creare: Creai un grup nou.

    Cutare: Cutai contacte.

    Schimbare ordine: inei apsat de lng numele grupului, glisai grupul n sus sau n jos la alt poziie, apoi atingei Efectuat.

    tergere grupuri: Selectai grupurile adugate de utilizator, apoi atingei tergere. Grupurile implicite nu pot fi terse.

    Trimiterea unui mesaj sau e-mail ctre membrii unui grupSelectai un grup, atingei Trimitere mesaj sau Trimitere email, selectai membrii, apoi atingei Efectuat.

    Carte de vizitCreai o carte de vizit i trimitei-o altor persoane.

    Atingei Configurare profil, introducei detaliile, cum ar fi numrul de telefon, adresa de e-mail i adresa potal, apoi atingei Salvare. Dac informaiile despre utilizator au fost salvate atunci cnd ai setat dispozitivul, selectai cartea de vizit n EU, apoi atingei pentru a edita.

    Atingei Partajare carte de vizit prin, apoi selectai o metod de partajare.

  • Comunicaii

    43

    MesajeUtilizai aceast aplicaie pentru a trimite mesaje text (SMS) sau mesaje multimedia (MMS).

    Atingei Mesaje pe ecranul de Aplicaii.

    Este posibil s vi se perceap costuri suplimentare pentru trimiterea sau primirea mesajelor n timp ce v aflai n afara zonei de acoperire a reelei de domiciliu. Pentru detalii, contactai furnizorul dvs. de servicii.

    Trimiterea mesajelorAtingei , adugai destinatarii, introducei un mesaj, apoi atingei .

    Utilizai urmtoarele metode pentru a aduga destinatari:

    Introducei un numr de telefon.

    Atingei , selectai contactele, apoi atingei Efectuat.

    Utilizai urmtoarele metode pentru a crea un mesaj multimedia:

    Atingei i ataai imagini, videoclipuri, contacte, note, evenimente etc.

    Atingei Introducere emoticon pentru a insera emoticon-uri. Atingei Adugare subiect pentru introducerea unui subiect.

    Vizualizarea mesajelor primiteMesajele primite sunt grupate n liste n funcie de contact.

    Selectai un contact pentru a vizualiza mesajul de la acesta.

    Ascultarea unui mesaj vocalinei apsat 1 pe tastatur, apoi urmai instruciunile oferite.

  • Comunicaii

    44

    E-mailUtilizai aceast aplicaie pentru a trimite sau pentru a vizualiza mesaje de e-mail.

    Atingei Email pe ecranul de Aplicaii.

    Setarea conturilor de e-mailSetai un cont de e-mail atunci cnd deschidei aplicaia Email pentru prima dat.

    Introducei adresa de e-mail i parola. Atingei Urmtor pentru un cont de e-mail privat, cum ar fi Google Mail, sau atingei Config. manual pentru un cont de e-mail de companie. Dup aceea, urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

    Pentru setarea unui alt cont de e-mail, atingei Setri .

    Trimiterea mesajelorAtingei contul de e-mail care va utilizat, apoi atingei din partea de sus a ecranului. Introducei destinatarii, subiectul i mesajul, apoi atingei .

    Atingei pentru a aduga un destinatar din lista de contacte.

    Atingei Adugare Cc/Bcc pentru a aduga mai muli destinatari.Atingei pentru a ataa imagini, videoclipuri, contacte, note, evenimente etc.

    Atingei pentru a insera imagini, evenimente, contacte i informaii despre locaie n mesaj.

  • Comunicaii

    45

    Citirea mesajelorSelectai contul de e-mail pe care dorii s l utilizai. Pentru a prelua mesaje noi, atingei .

    Atingei mesajul pe care dorii s l citii.

    Deschidei ataamente.

    Rspundei la mesaj.

    Adugai aceast adres de e-mail la lista de contacte.

    tergei mesajul.

    Marcai mesajul ca memento.

    Redirecionai mesajul.

    Atingei fila ataamentului pentru deschiderea acestuia, apoi atingei de lng un ataament pentru a-l salva.

    Google MailUtilizai aceast aplicaie pentru accesarea rapid i direct a serviciului Google Mail.

    Atingei Google Mail pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Aceast aplicaie poate fi etichetat diferit n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii.

  • Comunicaii

    46

    Trimiterea mesajelorn orice csu potal, atingei , introducei destinatarii, un subiect i un mesaj, apoi atingei .

    Atingei Ataai o fotografie pentru a ataa imagini.Atingei Ataai un videoclip pentru a ataa videoclipuri.Atingei Adugai Cc/Bcc pentru a aduga mai muli destinatari.Atingei Salvai mesajul nefinal. pentru a salva mesajul pentru o trimitere ulterioar.Atingei Renunai pentru a ncepe din nou.

    Citirea mesajelor

    Marcai mesajul ca necitit.

    Adugai o etichet mesajului.

    Previzualizai ataamentul.

    Pstrai acest mesaj pentru stocare pe termen lung.

    Marcai mesajul ca memento.

    tergei mesajul.

    Rspundei la mesaj.

    Rspundei tuturor destinatarilor sau redirecionai acest mesaj ctre alte persoane.

    Adugai aceast adres de e-mail la lista de contacte.

    EticheteGoogle Mail nu utilizeaz foldere, ci utilizeaz etichete. Cnd este lansat Google Mail, acesta afieaz mesaje etichetate Mesaje primite.

    Atingei pentru a vizualiza mesajele cu alte etichete.

    Pentru a aduga o etichet la un mesaj, selectai mesajul, atingei , apoi selectai eticheta pe care dorii s o atribuii.

  • Comunicaii

    47

    Google TalkUtilizai aceast aplicaie pentru a conversa cu alte persoane prin intermediul Google Talk.

    Atingei Google Talk pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Profilul publicAtingei ID-ul contului din partea de sus a listei de prieteni pentru a modifica disponibilitatea, imaginea sau mesajul privind starea dvs.

    Adugarea prietenilorAtingei , introducei adresa de e-mail a prietenului pe care dorii s l adugai, apoi atingei TERMINAT.

    Conversarea cu prieteniiSelectai un prieten din lista de prieteni, introducei un mesaj n cmpul din partea de jos a ecranului, apoi atingei .

    Pentru a aduga un prieten la conversaie, atingei Adugai la conversaie.Pentru terminarea conversaiei, atingei ncheiai conversaia.

    Comutarea ntre conversaiiDerulai la stnga sau la dreapta.

    tergerea istoricului conversaiilorConversaiile sunt salvate automat. Pentru a terge istoricul conversaiilor, atingei tergei istoricul conversaiilor.

  • Comunicaii

    48

    Google+Utilizai aceast aplicaie pentru a rmne conectat cu prietenii prin intermediul reelei socializare Google.

    Atingei Google+ pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Atingei Toate cercurile pentru a schimba categoria, apoi derulai n sus sau n jos pentru a vizualiza postrile de la cercurile dvs.

    Atingei pentru a utiliza alte caracteristici ale reelei de socializare.

    MessengerUtilizai aceast aplicaie pentru a dialoga cu alte persoane prin serviciul de mesagerie electronic Google+.

    Atingei Messenger pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Selectai un prieten din lista de prieteni, introducei un mesaj n cmpul din partea de jos a ecranului, apoi atingei .

    ChatONUtilizai aceast aplicaie pentru a conversa cu orice dispozitiv care are un numr de telefon mobil.

    Atingei ChatON pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Creai liste de prieteni introducnd numere de telefon, adrese de e-mail ale conturilor Samsung, sau selectnd prieteni din lista de sugestii.

    Selectai un prieten cu care dorii s ncepei o conversaie.

    Pentru sincronizarea contactelor de pe dispozitiv cu ChatON, atingei Setri Sincronizare contact.

  • 49

    Web i reea

    InternetUtilizai aceast aplicaie pentru a naviga pe Internet.

    Atingei Internet pe ecranul de Aplicaii.

    Vizualizarea paginilor webAtingei cmpul adres, introducei adresa web, apoi selectai Acces.

    Atingei pentru a partaja, salva sau pentru a imprima pagina web curent n timpul vizualizrii acesteia.

    Deschiderea unei pagini noiAtingei Fereastr nou.Pentru a merge la o alt pagin web, atingei , derulai la stnga sau la dreapta, apoi atingei pagina pentru a o selecta.

    Cutarea vocal pe webSelectai cmpul adres, atingei , rostii un cuvnt, apoi selectai unul din cuvintele sugerate care apar.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

    MarcajePentru a marca pagina web curent, atingei Adugare marcaj.Pentru selectarea unei pagini web marcate, atingei , apoi selectai pagina dorit.

  • Web i reea

    50

    IstoricAtingei Istoric pentru deschiderea unei pagini web din lista paginilor web vizitate recent. Pentru tergerea istoricului, atingei tergere istoric.Atingei Istoric Cel mai frecv. viz. pentru deschiderea unei pagini web din lista celor mai vizitate pagini web.

    Pagini salvatePentru a vizualiza paginile web salvate, atingei Pagini salvate.

    Link-uriinei apsat un link pe o pagin web pentru a-l deschide ntr-o pagin nou, pentru a-l salva sau pentru a-l copia.

    Pentru a vizualiza linkurile salvate, atingei Descrcri.

    Partajarea paginilor webPentru a partaja adresa paginilor web cu alte persoane, atingei Partajare pagin.Pentru a partaja o parte a paginii web, inei apsat textul dorit, apoi atingei Partajare.

    ChromeUtilizai aceast aplicaie pentru cutarea informaiilor i rsfoirea paginilor web.

    Atingei Chrome pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Vizualizarea paginilor webAtingei cmpul adres, apoi introducei o adres web sau criterii de cutare.

    Deschiderea unei pagini noiAtingei Fil nou.Pentru a merge la o alt pagin web, atingei , apoi selectai o pagin web.

  • Web i reea

    51

    Cutarea vocal pe webSelectai cmpul adres, atingei , rostii un cuvnt, apoi selectai unul din cuvintele sugerate care apar.

    Sincronizarea cu alte dispozitiveSincronizai filele deschise i marcajele care vor fi utilizate cu Chrome pe alt dispozitiv, atunci cnd suntei conectat cu acelai cont Google.

    Pentru a vizualiza filele deschise pe alte dispozitive, atingei Alte dispozitive. Selectai o pagin web pentru a o deschide. Pentru a vizualiza marcajele, atingei .

    BluetoothBluetooth creeaz o conexiune fr fir direct ntre dou dispozitive pe distane scurte. Utilizai Bluetooth pentru a face schimb de date sau de fiiere media cu alte dispozitive.

    Samsung nu este responsabil de pierderea, interceptarea sau utilizarea necorespunztoare a datelor trimise sau primite prin caracteristica Bluetooth.

    Asigurai-v ntotdeauna c distribuii i primii date de la dispozitive de ncredere i securizate n mod adecvat. Dac ntre dispozitive exist obstacole, distana de operare se poate reduce.

    Unele dispozitive, n special cele care nu sunt testate sau aprobate de Bluetooth SIG, pot fi incompatibile cu dispozitivul dvs.

    Nu utilizai caracteristica Bluetooth n scopuri ilegale (de exemplu, efectuarea de copii piratate ale fiierelor sau interceptarea ilegal a convorbirilor telefonice n scopuri comerciale).

    Samsung nu este responsabil pentru repercusiunea utilizrii ilegale a caracteristicii Bluetooth.

    Pentru activarea Bluetooth, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Bluetooth, apoi glisai comutatorul Bluetooth la dreapta.

  • Web i reea

    52

    Asocierea cu alte dispozitive BluetoothPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Bluetooth Cutare, iar dispozitivele detectate sunt listate. Selectai dispozitivul cu care dorii s v asociai, apoi acceptai parola generat automat pe ambele dispozitive pentru confirmare.

    Trimiterea i primirea datelorMulte aplicaii accept transferul de date prin Bluetooth. Un exemplu este aplicaia Galerie. Deschidei Galerie, selectai o imagine, atingei Bluetooth i apoi selectai unul din dispozitivele Bluetooth. Pentru a primi o imagine, acceptai solicitarea de autorizare Bluetooth de pe cellalt dispozitiv. Fiierele transferate sunt salvate n folderul Bluetooth. Dac este primit un contact, acesta este adugat automat la lista de contacte.

  • 53

    Media

    Player muzicalUtilizai aceast aplicaie pentru a asculta muzic.

    Atingei Player muzical pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de versiunea de software a dispozitivului, anumite formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Este posibil ca anumite fiiere s nu fie redate corespunztor, n funcie de modul de codare.

    Redarea muziciiSelectai o categorie de muzic, apoi selectai melodia care va fi redat.

    Deschidei lista de redare.

    Srii la urmtoare melodie. inei apsat pentru deplasarea rapid nainte.

    ntrerupei i reluai redarea.

    Reglai volumul.

    Deschidei Ptratul muzical.

    Schimbai modul de repetare.

    Repornii melodia redat curent sau srii la melodia precedent. inei

    apsat pentru deplasarea rapid napoi.

    Pornii amestecarea.

    Selectai un efect de sunet.

    Setarea unei melodii ca ton de soneriePentru a utiliza melodia redat curent ca ton de sonerie, atingei Setare ca Ton de sonerie telefon.

  • Media

    54

    Crearea listei de redareRealizai propria selecie de melodii.

    Atingei Liste redare, apoi atingei Creare list de redare. Introducei un nume i atingei OK. Selectai Adugare muzic, selectai melodiile pe care dorii s le includei, apoi atingei Efectuat.

    Pentru a aduga melodia redat curent la o list de redare, selectai Ad. la lista de red.

    Redarea muzicii n funcie de stareRedai muzic grupat n funcie de stare. Lista de redare este creat automat de dispozitiv. Cnd este adugat o nou melodie, atingei Ptrat muzical Actualizare bibliotec.Atingei Ptrat muzical i selectai o celul de stare. Alternativ selectai mai multe celule prin glisare.

    CamerUtilizai aceast aplicaie pentru a realiza fotografii sau videoclipuri.

    Utilizai aplicaia Galerie pentru a vizualiza fotografiile i videoclipurile realizate cu ajutorul camerei dispozitivului. (pag. 60)

    Atingei Camer pe ecranul de Aplicaii.

    Camera se nchide automat atunci cnd nu este utilizat.

    Norme de etichet a camerei

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri ale celorlalte persoane fr permisiunea acestora.

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri acolo unde este interzis n mod legal.

    Nu realizai fotografii sau videoclipuri n locuri n care este posibil s violai intimitatea celorlalte persoane.

  • Media

    55

    Realizarea fotografiilor

    Realizarea unei fotografiiAtingei imaginea pe ecranul de previzualizare acolo unde camera trebuie s focalizeze. Atunci cnd subiectul este focalizat, cadrul focalizrii devine verde. Atingei pentru a fotografia.

    Indic ce spaiu de stocare este n uz.

    Comutai ntre modul static i modul video.

    Deschidei vizualizatorul de imagini pentru afiarea fotografilor.

    Schimbai modul de fotografiere.

    Selectai din diversele efecte care sunt

    disponibile.

    Schimbai setrile camerei foto.

    Modul scenSetrile predefinite fac fotografiile mai uor de realizat.

    Atingei Mod scen.

    Peisaj: Utilizai aceast setare pentru o perspectiv mai larg.

    Sporturi: Utilizai aceast setare pentru subieci care se deplaseaz rapid.

    Petrecere/Interior: Utilizai aceast setare pentru scene de interior bine iluminate.

    Plaj/zpad: Utilizai aceast setare pentru scene de exterior bine iluminate sau nsorite.

    Apus: Utilizai aceast setare pentru culori mai bogate i contraste mai clare.

    Rsrit: Utilizai aceast setare pentru culori foarte subtile.

    Culoare de toamn: Utilizai aceast setare n cazul decorurilor n tonuri de rou.

  • Media

    56

    Lumnare: Utilizai aceast setare pentru imagini cu lumin puternic pe un fond ntunecat.

    Artificii: Utilizai aceast setare pentru scenele cu contrast puternic.

    Lumin din fundal: Utilizai aceast setare pentru subieci cu lumin puternic n spate.

    Noapte: Utilizai aceast setare pentru imagini realizate n situaii mai ntunecate.

    Modul de fotografiereUrmtoarele efecte foto sunt disponibile, cum ar fi redarea imaginii n stil desen animat.

    Atingei Mod fotografiere.

    Cadru unic: Realizai o singur fotografie.

    Panoram: Realizai o fotografie ampl compus din multe fotografii legate mpreun.

    Partajare fotografie: Trimitei o fotografie direct ctre un alt dispozitiv prin Wi-Fi Direct.

    Partajare foto prieten: Setai dispozitivul s recunoasc faa unei persoane pe care ai etichetat-o ntr-o fotografie i s o trimit persoanei respective. Detectarea feei poate s nu reueasc n funcie de unghiul feei, dimensiunea feei, culoarea pielii, expresia facial, condiiile de lumin sau n funcie de accesorile pe care le poart subiectul.

    Foto. zmbet: Realizai o fotografie n timp ce camera ateapt ca un subiect s zmbeasc.

    Fotografii panoramiceO fotografie panoramic este o imagine ampl a unui peisaj, fiind alctuit din mai multe fotografii.

    Atingei Mod fotografiere Panoram.Atingei i micai camera n orice direcie. Atunci cnd cadrul albastru se aliniaz cu vizorul, camera realizeaz automat o alt fotografie din secvena panoramic. Pentru a opri fotografierea, atingei din nou.

  • Media

    57

    Realizarea videoclipurilor

    Realizarea unui videoclipGlisai comutatorul n jos apoi atingei pentru a realiza un videoclip. Pentru a opri nregistrarea, atingei .

    Focalizarea manual nu este disponibil n modul video.

    Funcia zoom poate fi indisponibil atunci cnd nregistrai la rezoluia cea mai mare.

    Modul de nregistrare

    Selectai din diversele efecte care sunt disponibile.

    Schimbai modul de nregistrare.

    Schimbai setrile camerei foto.

    Indic ce spaiu de stocare este n uz.

    Comutai ntre modul static i modul video.

    Deschidei playerul video pentru a reda videoclipuri.

  • Media

    58

    Atingei pentru a modifica modul de nregistrare.

    Normal: Utilizai acest mod pentru calitate normal.

    Limit MMS: Utilizai acest mod pentru a diminua calitatea n vederea trimiterii prin mesagerie.

    Mrirea i micorarea

    Utilizai una din urmtoarele metode:

    Utilizai butonul Volum pentru a mri sau pentru a micora.

    Atingei ecranul cu dou degete i deprtai-le pentru a mri i apropiai-le pentru a micora.

    Funcia zoom poate fi indisponibil atunci cnd filmai la rezoluia cea mai mare.

    Efectul mrire/micorare este disponibil cnd utilizai caracteristica zoom n timpul filmrii unui videoclip.

  • Media

    59

    Configurarea setrilor pentru CamerAtingei pentru a configura setrile pentru Camer. Nu toate opiunile sunt disponibile att n modul camer static ct i n modul camer video. Opiunile disponibile pot varia n funcie de modul utilizat.

    Editare comenzi rapide: Reorganizai comenzile rapide la opiunile utilizate frecvent.

    Etichet GPS: Adugai o etichet GPS la fotografie.

    Pentru a mbunti semnalul GPS, evitai s facei poze n locaii n care semnalul poate fi obstrucionat, cum ar fi ntre cldiri, n zone foarte joase sau n condiii de vreme neprielnic.

    Este posibil ca locaia dvs. s apar pe fotografiile dvs. atunci cnd le ncrcai pe Internet. Pentru a evita acest lucru, dezactivai setarea etichet GPS.

    Mod fotografiere: Schimbai modul de fotografiere.

    Mod nregistrare: Schimbai modul de nregistrare.

    Efecte: Selectai din diversele efecte foto disponibile.

    Mod scen: Schimbai modul pentru scen.

    Luminozitate: Modificai luminozitatea.

    Temporizator: Utilizai aceast funcie pentru fotografiile setate s se declaneze cu ntrziere.

    Rezoluie: Selectai o rezoluie. Utilizai o rezoluie mai mare pentru o calitate mai bun. Fotografiile de calitate mai bun necesit mai mult spaiu de stocare.

    Balans de alb: Selectai un balans de alb adecvat, astfel nct imaginile s aib un interval de culoare ct mai realist. Setrile sunt proiectate pentru situaii specifice de iluminare. Aceste setri sunt similare cu intervalul de cldur pentru balansul de alb de la camerele profesionale.

  • Media

    60

    Msurare: Selectai o metod de msurare. Aceast opiune determin modul de calcul al valorilor de iluminare. Centrat msoar iluminarea de fundal din centrul scenei. Spot msoar valoarea iluminrii ntr-o locaie specific. Matrice realizeaz media ntregii scene.

    Gril: Afiai ghidajele vizorului pentru a v ajuta la fotografiere atunci cnd selectai subiectul.

    Calitate imagine: Setai nivelul de calitate al fotografiilor. Imaginile de calitate mai mare necesit mai mult spaiu de stocare.

    Calitate video: Setai nivelul de calitate al videoclipurilor.

    Stocare: Selectai o locaie de memorie pentru stocare.

    Reiniializare: Reiniializai setrile camerei.

    Comenzile rapideReorganizai comezile rapide pentru accesarea facil a diverselor opiuni ale camerei.

    Atingei Editare comenzi rapide.inei apsat o opiune i glisai-o la un slot din partea stng a ecranului. Celelalte pictograme pot fi mutate n interiorul listei prin atingere i glisare.

    GalerieUtilizai aceast aplicaie pentru a vizualiza imagini i videoclipuri.

    Atingei Galerie pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de software-ul instalat pe dispozitiv, anumite formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Este posibil ca anumite fiiere s nu fie redate corespunztor, n funcie de modul n care sunt codate.

  • Media

    61

    Vizualizarea imaginilorPrin lansarea caracteristicii Galerie se afieaz folderele disponibile. Atunci cnd o alt aplicaie, cum ar fi Email, salveaz o imagine, folderul de descrcri este creat automat pentru a conine imaginea. n mod asemntor, realizarea unei capturi de ecran creeaz automat folderul Screenshots. Selectai un folder pentru a-l deschide.

    ntr-un folder, imaginile sunt afiate n funcie de data crerii. Selectai o imagine pentru a o vizualiza n ecran complet.

    Derulai la stnga sau la dreapta pentru a vizualiza imaginea urmtoare sau anterioar.

    Mrirea i micorareaUtilizai urmtoarele metode pentru a mri o imagine:

    Atingei de dou ori oriunde pentru a mri.

    Atingei ecranul cu dou degete i deprtai-le pentru a mri. Apropiai pentru a micora sau atingei de dou ori pentru a reveni.

    Redarea videoclipurilorFiierele video afieaz pictograma n previzualizare. Selectai un videoclip pentru a-l urmri, atingei , apoi se lanseaz Player video.

    Editarea imaginilorAtunci cnd vizualizai o imagine, atingei i utilizai urmtoarele funcii:

    tergere: tergei imaginea.

    Etichet fa: nregistrai feele din imagine folosind etichete fa.

    Copiere n clipboard: Copiai n clipboard.

    Rotire stnga: Rotii n sensul invers acelor de ceasornic.

  • Media

    62

    Rotire dreapta: Rotii n sensul acelor de ceasornic.

    Tiere: Redimensionai cadrul albastru n vederea tierii i salvrii imaginii n cadrul lui.

    Setare ca: Setai imaginea ca fundal sau ca imagine de contact.

    Partajare foto prieten: Trimitei imaginea unei persoane a crei fa este etichetat n imagine.

    Imprimare: Imprimai printr-o conexiune USB sau Wi-Fi. Dispozitivul este compatibil numai cu anumite imprimante Samsung.

    Redenumire: Redenumii fiierul.

    Detalii: Vizualizai detaliile imaginii.

    tergerea imaginilorUtilizai una din urmtoarele metode:

    ntr-un folder, atingei Selectare element, selectai imaginile, apoi atingei tergere.

    Atunci cnd vizualizai o imagine, atingei tergere.

    Partajarea imaginilorUtilizai una din urmtoarele metode:

    ntr-un folder, atingei Selectare element, selectai imaginile, apoi atingei pentru a le trimite altor persoane.

    Atunci cnd vizualizai o imagine, atingei pentru a o trimite altor persoane sau pentru a o partaja prin intermediul serviciilor reelelor de socializare.

    Setarea ca fundalAtunci cnd vizualizai o imagine, atingei Setare ca pentru a seta imaginea ca fundal sau pentru a o atribui unui contact.

  • Media

    63

    Player videoUtilizai aceast aplicaie pentru a reda fiiere video.

    Atingei Player video pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de software-ul dispozitivului, anumite formate de fiiere nu sunt acceptate.

    Este posibil ca anumite fiiere s nu fie redate corespunztor, n funcie de modul n care sunt codate.

    Redarea videoclipurilorSelectai un videoclip pentru redare.

    Schimbai raportul ecranului.

    Deplasai-v nainte sau napoi prin glisarea barei.

    Repornii videoclipul curent sau srii la precedentul videoclip. inei apsat

    pentru deplasarea rapid napoi.

    Srii la urmtorul videoclip. inei apsat pentru deplasarea rapid nainte.

    Reglai volumul.

    ntrerupei i reluai redarea.

    tergerea videoclipurilorAtingei tergere, selectai videoclipurile prin bifare, apoi atingei tergere.

    Partajarea videoclipurilorAtingei Partajare prin, selectai videoclipurile prin bifare, atingei Gata, apoi selectai o metod de partajare.

  • Media

    64

    YouTubeUtilizai aceast aplicaie pentru a urmri videoclipuri de pe site-ul web YouTube.

    Atingei YouTube pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Urmrirea videoclipurilorAtingei , apoi introducei un cuvnt. Selectai unul din rezultatele obinute n urma cutrii pentru a urmri videoclipul dorit.

    Rotii dispozitivul la orientarea de tip peisaj afiarea ecranului complet.

    ntrerupei sau reluai redarea.

    Deplasai-v nainte sau napoi prin glisarea barei.

    Schimbai calitatea afirii.

    Adugai videoclipul la lista de redare.

    Cutai videoclipuri.

    Rotii ecranul la orientarea de tip portret.

    Trimitei adresa URL altor persoane.

    Partajarea videoclipurilorSelectai videoclipul care va fi vizualizat, atingei , apoi selectai o metod de partajare.

    ncrcarea videoclipurilorSelectai contul dvs., atingei , selectai un videoclip, introducei informaiile pentru videoclip, apoi atingei .

  • Media

    65

    Radio FMAscultai muzic i tiri la Radioul FM. Pentru a asculta Radioul FM, trebuie s conectai o casc, ce servete drept anten radio.

    Atingei Radio FM pe ecranul de Aplicaii.

    Ascultarea Radioului FMConectai o casc la dispozitiv nainte de lansarea Radioului FM.

    Radioul FM caut i salveaz automat posturile disponibile atunci cnd ruleaz pentru prima dat.

    Atingei pentru a porni Radioul FM.

    Adugai postul radio curent pe lista de favorite.

    Pornii sau oprii Radioul FM.

    Accesai servicii pentru postul curent.

    Reglai volumul.

    Cutai un post radio disponibil.

    nregistrai o pies de la Radioul FM.

    Cutarea posturilor radioAtingei Cutare, apoi selectai o opiune de cutare. Radioul FM caut i salveaz automat posturile disponibile.

    Selectai postul radio pe care l dorii din lista de posturi i atingei pentru a reveni la ecranul Radioului FM.

    Adugarea posturilor la lista de favoriteDerulai la un post radio, apoi atingei pentru a-l aduga la lista de favorite.

  • 66

    Aplicaii i magazine media

    Magazin PlayUtilizai aceast aplicaie pentru a achiziiona i descrca aplicaii i jocuri care pot rula pe dispozitiv.

    Atingei Magazin Play pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Instalarea aplicaiilorRsfoii aplicaiile n funcie de categorie sau atingei pentru cutarea cu ajutorul unui cuvnt cheie.

    Selectai o aplicaie pentru a vizualiza informaii. Pentru a o descrca, atingei Instalai. Dac exist o tax pentru aplicaie, atingei preul i urmai instruciunile de pe ecran pentru a finaliza procesul de achiziionare.

    Atunci cnd este disponibil o versiune nou pentru oricare aplicaie instalat, apare o pictogram de actualizare n partea de sus a ecranului pentru a v anuna actualizarea. Deschidei panoul de notificri i atingei pictograma pentru a actualiza aplicaia.

    Pentru a instala aplicaiile pe care le-ai descrcat din alte surse, pe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Securitate Surse necunoscute.

    Dezinstalarea aplicaiilorDezinstalai aplicaiile achiziionate din Magazin Play.

    Atingei Aplicaiile mele, selectai o aplicaie pentru tergere din lista de aplicaii instalate, apoi atingei Dezinstalai.

  • Aplicaii i magazine media

    67

    Samsung AppsUtilizai aceast aplicaie pentru a achiziiona i descrca aplicaii dedicate pentru Samsung. Pentru mai multe informaii, vizitai www.samsungapps.com.

    Atingei Samsung Apps pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Dac contul Samsung nu este nregistrat, urmai instruciunile de pe ecran pentru a crea un cont Samsung. Pentru a finaliza procesul de nscriere, citii termenii i condiiile, apoi atingei Acceptare dac suntei de acord cu acestea.

    Instalarea aplicaiilorRsfoii aplicaiile n funcie de categorie. Atingei pentru a selecta o categorie.

    Pentru cutarea unei aplicaii, atingei din partea de sus a ecranului, apoi introducei un cuvnt n cmpul de cutare.

    Selectai o aplicaie pentru a-i vizualiza informaii. Pentru a o descrca, atingei Descarc.

    Atunci cnd este disponibil o versiune nou pentru oricare aplicaie instalat, apare o pictogram de actualizare n partea de sus a ecranului pentru a v anuna actualizarea. Deschidei panoul de notificri i atingei pictograma pentru a actualiza aplicaia.

    http://www.samsungapps.com
  • 68

    Utiliti

    NotUtilizai aceast aplicaie pentru a nregistra informaii importante, destinate salvrii i vizualizrii la o dat ulterioar.

    Atingei Not pe ecranul de Aplicaii.

    Compunerea notelorAtingei , introducei o not, apoi atingei Salvare.

    Pentru a schimba culoare de fundal, atingei .Pentru a bloca nota astfel nct s nu fie vzut de alte persoane, atingei .

    Rsfoirea notelorRsfoii miniaturile notelor derulnd n sus sau n jos.

    Pentru a edita nota, atingei .

    Pentru a cuta o not, atingei CutarePentru a terge note, atingei tergere.Pentru a trimite nota altor persoane, atingei Trim.Pentru a sorta notele dup dat sau dup culoare, atingei Sortare dup.Pentru a sincroniza notele cu un cont Google, atingei Sincronizare not.Pentru a seta un cod PIN pentru blocarea sau deblocarea unei note, atingei Blocare cod PIN.

    Vizualizarea unei noteAtingei miniatura notei pentru a o deschide. Derulai la stnga sau la dreapta pentru a vedea mai multe note.

    Atingei i utilizai urmtoarele:

    : tergei nota.

    : Schimbai culoarea de fundal.

    : Blocai nota astfel nct s nu fie vzut de alte persoane.

    : Imprimai nota printr-o conexiune USB sau Wi-Fi. Dispozitivul este compatibil numai cu anumite imprimante Samsung.

  • Utiliti

    69

    Planificator SUtilizai aceast aplicaie pentru a gestiona evenimente i activiti.

    Atingei Planificator S pe ecranul de Aplicaii.

    Crearea evenimentelor i a activitilorAtingei , apoi utilizai una din urmtoarele metode:

    Quick add: Creai un eveniment sau o activitate pornind de la o not. Aceast caracteristic este disponibil numai pentru limba englez i limba coreean.

    Adugare eveniment: Introducei un eveniment cu o setare opional de repetare.

    Adugare sarcin: Introducei o activitate cu o setare opional de prioritate.Pentru a aduga un eveniment sau o activitate ntr-o manier mai simpl, atingei o dat pentru a o selecta i apoi atingei-o din nou.

    Introducei un titlu i specificai care calendar va fi utilizat sau cu care se va sincroniza. Apoi atingei Editare detalii eveniment sau Edit. detalii activitate pentru a aduga mai multe detalii, cum ar fi ct de des se repet evenimentul, cnd are o alert n avans sau unde are loc acesta.

    Ataai o hart care afieaz locaia evenimentului. Introducei locaia n cmpul Amplasare, atingei de lng cmp, apoi indicai cu precizie locaia innd apsat pe harta care apare.

    Ataai o imagine. Atingei Imagini, apoi realizai o fotografie sau selectai una din imaginile existente.

  • Utiliti

    70

    Sincronizarea cu Google CalendarPe ecranul de Aplicaii, atingei Setri Google n Conturi, selectai contul Google, apoi bifai Sincronizare Calendar. Pentru a sincroniza manual n vederea actualizrii, pe ecranul de Aplicaii, atingei Planificator S Sincronizare.Pentru afiarea evenimentelor sau activitilor sincronizate, atingei Setri Calendare, selectai contul Google, apoi atingei Gata.

    Schimbarea tipului de calendarAtingei , apoi selectai unul din diferitele tipuri de calendar afiate: cel anual, lunar, sptmnal etc. Atingei ecranul cu dou degete i deprtai-le sau apropiai-le pentru schimbarea tipului de calendar. De exemplu, atingei ecranul cu dou degete i apropiai-le pentru a schimba de la calendarul lunar la calendarul anual, deprtai-le pentru a schimba calendarul anual napoi la calendarul lunar.

    Cutarea evenimentelorAtingei Cutare, apoi introducei cuvntul care va fi cutat.Pentru a vizualiza evenimentele de astzi, atingei Azi din partea de sus a ecranului.

    tergerea evenimentelorSelectai o dat sau un eveniment, apoi atingei tergere.

    Partajarea evenimentelorSelectai un eveniment, atingei Partajare prin, apoi selectai o metod de partajare.

  • Utiliti

    71

    CeasUtilizai aceast aplicaie pentru a seta alarme, pentru a verifica ora n orice locaie din lume, pentru a msura durata unui eveniment, pentru a seta un temporizator sau pentru a utiliza un ceas de birou.

    Atingei Ceas pe ecranul de Aplicaii.

    Activai sau dezactivai alarma.

    Alarm

    Setarea alarmelorAtingei Creare alarm, setai o or pentru declanarea alarmei, selectai zilele n care se repet alarma, apoi atingei Salvare.

    Amnare: Setai un interval i un numr de ori de repetare a alarmei dup ora prestabilit.

    Alarm inteligent: Setai o or pentru pornirea alarmei nainte de ora prestabilit.

    Oprirea alarmelorGlisai n afara cercului mare pentru a opri o alarm. Glisai n afara cercului mare pentru a repeta alarma dup o perioad specificat de timp.

    tergerea alarmelorinei apsat o alarm, apoi atingei tergere.

  • Utiliti

    72

    Ora pe glob

    Crearea ceasurilorAtingei Adugare ora, apoi introducei numele unui ora sau selectai un ora din lista afiat.

    Pentru a aplica ora de var, inei apsat un ceas, apoi atingei Setri Ora de Var.

    tergerea ceasurilorAtingei tergere, selectai ceasurile pe care dorii s le tergei, apoi atingei tergere.

    CronometruAtingei Pornire pentru a cronometra un eveniment. Atingei Tur pentru a nregistra timpii unui tur.

    Atingei Reiniializare pentru tergerea nregistrrilor timpilor unui tur.

    Numrt. InversSetai durata, apoi atingei Pornire.

    Glisai n afara cercului mare cnd timpul a expirat.

    Ceas de birouAtingei pentru a vizualiza n ecran complet.

  • Utiliti

    73

    CalculatorUtilizai aceast aplicaie pentru a efectua calcule simple sau complexe.

    Atingei Calculator pe ecranul de Aplicaii.

    Rotii dispozitivul n orientarea de tip peisaj pentru afiarea calculatorului tiinific. Dac Rotire ecran este dezactivat, atingei Calculator tiinific.Pentru a vedea istoricul calculelor, atingei .

    Pentru tergerea istoricului, atingei tergere istoric.Pentru a schimba dimensiunea caracterelor pentru istoric, atingei Dimensiune text.

    QuickofficeUtilizai aceast aplicaie pentru a vizualiza documente n formate diverse, inclusiv foi de lucru i prezentri.

    Atingei Quickoffice pe ecranul de Aplicaii.

    Citirea documentelorSelectai un program Quickoffice Memorare intern sau Documente recente un document.

    Cutarea documentelorAtingei Cutare i apoi introducei criteriile de cutare.

  • Utiliti

    74

    nregistrare voceUtilizai aceast aplicaie pentru a nregistra sau pentru a reda note vocale.

    Atingei nregistr. voce de pe ecranul de Aplicaii.

    nregistrarea notelor vocaleAtingei pentru a porni nregistrarea. Vorbii la microfonul din partea de jos a dispozitivului. Atingei pentru a ntrerupe nregistrarea. Atingei pentru a termina nregistrarea.

    Pornii nregistrarea.

    Se nregistreaz timpul scurs.

    Afiai lista de note vocale.

    Redarea notelor vocaleSelectai o not vocal pentru redare.

    : Reglai viteza de redare.

    : Decupai nota vocal.

    : Reglai volumul glisnd bara de volum n sus sau n jos.

    : Oprii redarea.

    : ntrerupei redarea.

    Pentru a trimite o not vocal altor persoane, atingei Partajare prin, selectai o not vocal, atingei Efectuat, apoi selectai o metod de partajare.

  • Utiliti

    75

    Gestionarea notelor vocalen lista de note vocale, atingei i selectai una din urmtoarele opiuni:

    Partajare prin: Selectai notele vocale care vor fi trimise, apoi selectai o metod de partajare.

    tergere: Selectai notele vocale care vor fi terse.

    Setri: Modificai setrile pentru nregistrare voce.

    Terminare: nchidei nregistrare voce.

    GoogleUtilizai aceast aplicaie pentru cutarea nu numai pe Internet ci i a aplicaiilor i a coninutului acestora pe dispozitiv.

    Atingei Google pe ecranul de Aplicaii.

    Cutarea pe dispozitivAtingei cmpul cutare, apoi introducei un cuvnt. Alternativ, atingei , rostii un cuvnt, apoi selectai unul din cuvintele sugerate care apar.

    Dac nu exist niciun rezultat raportat de la aplicaii, apare navigatorul web, care afieaz rezultatele cutrii.

    Cutarea obiectivuluiPentru a selecta aplicaiile care s fie cutate, atingei Setri Cutare pe telefon, apoi bifai elementele care vor fi cutate.

    Google AcumLansai cutarea Google pentru a vizualiza cartonae Google Acum care indic vremea curent, informaii despre transportul n comun, programarea dvs. viitoare i multe altele atunci cnd chiar avei nevoie.

    nscriei-v la Google Acum atunci cnd se deschide cutarea Google pentru prima dat. Pentru a schimba setrile Google Acum, atingei Setri Google Acum.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

  • Utiliti

    76

    Cutare vocalUtilizai aceast aplicaie pentru a cuta pe pagini web folosind opiunea de cutare vocal.

    Atingei Cutare vocal pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Rostii un cuvnt sau o sintagm atunci cnd apare Vorb. acum pe ecran. Selectai unul din cuvintele sugerate care apar.

    Fiierele meleUtilizai aceast aplicaie pentru accesarea tuturor felurilor de fiiere stocate n dispozitiv, inclusiv imagini, videoclipuri, melodii i clipuri audio.

    Atingei Fiierele mele pe ecranul de Aplicaii.

    Selectai un folder pentru a-l deschide. Pentru a merge la folderul printe, atingei . Pentru a reveni la directorul rdcin, atingei .

    ntr-un folder, atingei , apoi utilizai una din urmtoarele opiuni:

    Creare director: Creai un folder.

    tergere: tergei fiiere sau foldere.

    Cutare: Cutai fiiere.

    Vizualizare ca: Schimbai modul de vizualizare.

    Sortare dup: Sortai fiiere sau foldere.

    Partajare prin: Trimitei un fiier altor persoane.

    Mutare: Mutai fiiere sau foldere ntr-un alt folder.

    Copiere: Copiai fiiere sau foldere ntr-un alt folder.

    Redenumire: Redenumii un fiier sau un folder.

    Setri: Modificai setrile pentru managerul de fiiere.

  • Utiliti

    77

    DescrcriUtilizai aceast aplicaie pentru a vedea fiierele descrcate prin intermediul aplicaiilor.

    Atingei Descrcri pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Pentru a vedea fiierele descrcate de pe Internet atingei Descrcri Internet altfel, atingei Alte descrcri pentru a vedea fiierele descrcate de la alte aplicaii, cum ar fi Email.

    Selectai un fiier pentru a-l deschide cu o aplicaie adecvat.

  • 78

    Cltorie i regiune local

    HriUtilizai aceast aplicaie pentru a stabili locaia dispozitivului, pentru a cuta locuri sau pentru a obine indicaii rutiere.

    Atingei Hri pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Cutarea locaiilorAtingei , introducei o adres, apoi atingei . Selectai o locaie pentru a vizualiza informaii detaliate despre aceasta. Pentru cutarea locaiilor apropiate, atingei .

    Odat gsit locaia, atingei i utilizai una din urmtoarele funcii:

    Curai harta: tergei harta.

    Disponibil offline: Salvai harta unei regiuni specificate pentru a o vizualiza offline.

    Indicaii: Obinei indicaii rutiere pentru locaia gsit.

    Straturi: Suprapunei mai multe informaii, inclusiv imagini din satelit, informaii despre trafic etc.

    Setri: Schimbai setrile pentru hri.

    Ajutor: Vizualizai informaii despre utilizarea hrii.Pentru a vizualiza locaia curent, atingei .

  • Cltorie i regiune local

    79

    Obinerea de indicaii rutiere pentru o anumit destinaie

    1 Atingei .2 Atingei , apoi selectai o metod pentru a introduce locaiile de plecare i de destinaie:

    Locaia mea curent: Utilizai locaia curent pentru locaia de plecare.

    Agend: Selectai din lista de contacte.

    Punct pe hart: Indicai cu precizie atingnd harta.

    Locaiile mele: Selectai din lista de locuri favorite.

    3 Selectai o metod de deplasare, cum ar fi mersul cu maina, pe jos sau n transport public, apoi atingei INDICAII DE ORIENTARE.

    4 Selectai una din rutele care apar, apoi atingei VIZUALIZARE HART pentru vizualizarea detaliilor.

    LocalUtilizai aceast aplicaie pentru a cuta restaurante, bnci, staii de autobuz apropiate etc.

    Atingei Local pe ecranul de Aplicaii.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Selectai o categorie de locaii, apoi alegei un loc din lista de rezultate ale cutrii.

    Hart: Indicai cu precizie locaia pe hart.

    Indicaii: Cutai o rut ctre locaie.

    Apelai: Apelai numrul de telefon al locaiei.Pentru a aduga o categorie de locuri, atingei Adugai o cutare, apoi introducei n cmpul text un cuvnt pe care dorii s l cutai.

  • Cltorie i regiune local

    80

    NavigareUtilizai aceast aplicaie pentru cutarea unei rute ctre o destinaie.

    Atingei Navigare pe ecranul de Aplicaii.

    Este posibil ca hrile de navigare, locaia dvs. curent i alte date de navigare s difere de informaiile despre locaia real. Trebuie s acordai ntotdeauna atenie condiiilor de drum, traficului i altor factori care ar putea s v afecteze modul n care conducei. Respectai toate avertismentele i regulile de siguran atunci cnd conducei.

    n funcie de regiune sau de furnizorul de servicii, este posibil ca aceast aplicaie s fie indisponibil.

    Specificai destinaia utiliznd una din urmtoarele metode:

    Rostii adresa destinaiei.

    Introducei adresa destinaiei.

    Selectai adresa destinaiei din lista de contacte.

    Selectai destinaia din lista locurilor marcate cu stelu.

    Odat gsit ruta, urmai instruciunile de pe ecran pentru a naviga la destinaie.

  • 81

    Setri

    Despre SetriUtilizai aceast aplicaie pentru configurarea dispozitivului, pentru setarea opiunilor pentru aplicaii i pentru adugarea conturilor.

    Atingei Setri pe ecranul de Aplicaii.

    Wi-FiActivai caracteristica Wi-Fi pentru a v conecta la reeaua Wi-Fi i pentru a accesa Internetul sau alte dispozitive de reea.

    Pentru a u