Manual de Utilizare BA 800A

20
BA 1000 A BA 800 A BA 600 A Instructiuni de utilizare

description

Manual de Utilizare

Transcript of Manual de Utilizare BA 800A

 • BA 1000 A

  BA 800 A

  BA 600 A

  Instructiuni de utilizare

 • Stimate client,Speram ca acest produs, realizat in conditii moderne si tinandu-se cont de toate notiunile de calitate,va va oferi cele mai bune performante. Pentru a va asigura de acest lucru, va rugam sa cititi manualul deinstructiuni si sa-l pastrati pentru a-l consulta ori de cate ori este nevoie.

  Capitolul 1 :Masuri de siguranta si recomandari importante inaintede punerea in functiune a masinii de spalat rufe.

  Capitolul 2 :Caracteristici tehnice.

  Capitolul 3 :Amplasarea si instalarea masinii de spalat.

  Capitolul 4 :Selectarea programelor de spalare.

  Capitolul 5 :Intretinerea masinii de spalat.

  Capitolul 6 :Sfaturi practice pentru indepartarea petelor.

  Capitolul 7 :Inainte de a chema service-ul.

  C U P R I N S

 • Capitolul 1 Masuri de siguranta si recomandari importante inaintede punerea in functiune a masinii de spalat automate

  Va rugam sa efectuati prima spalare cu detergent dar fara rufe. Astfel eventualele impuritati ramase in urma proce-sului de fabricatie vor fi eliminate.

  Pentru instalarea masinii de spalat apelati la service Arctic sau la un instalator autorizat.

  Nu uitati sa verificati impamantarea indiferent daca folositi sau nu un transformator. Companianoastra nu este responsabila in cazul unei eventuale defectiuni aparuta ca urmare a folosirii retelei electrice faraimpamantare.

  Tensiunea necesara masinii de spalat este 220V.

  Intensitatea curentului electric, pentru functionarea corecta a masinii de spalat, trebuie sa fie 16A. In cazul incare reteaua nu are acesti parametrii trebuie sa apelati la un electrician autorizat.

  Pentru a deschide usa masinii de spalat

  Dupa terminarea programului de spalare comutati butonul on/off (pornit/oprit) in pozitia off(oprit). Timp de doua minute usa masinii de spalat va fi blocata datorita sistemului de sigurantaal acesteia. Nu actionati clapeta de deschidere a usii in acest interval!

  Datorita controlului de calilate din timpul procesului de productie, este posibil sagasiti apa in interiorul masinii de spalat. Acest lucru nu produce nici o deterioraremasinii si nu inseamna ca aceasta a mai fost folosita.

  Performata masinii de spalat depinde de calitatea detegentului folosit. Anumite pete nu pot fi scoase in cazulfolosirii unui detegent de proasta calitate. Pentru a va asigura de inlaturarea petelor de pe haine folositi procedu-rile descrise in paginile urmatoare inainte de a le spala in masina.

 • Capitolul 2 Caracteristici tehnice

  Design-ul si caracteristicile pot fi schimbate fara o notificareprealabila pentru imbunatatirea calitatii aparatului. Schemeledin manual sunt orientative si este posibil sa nu corespunda cu masina dvs. de spalat.

  Capacitate de incarcare 5 kg. (11.1lbs)

  Inaltime 85 cm.

  Latime 60 cm.

  Adancime 54 cm.

  Masa neta 60 kg.

  Alimentare curent electric 220 V, 50 Hz.

  Intensitate curent electric 10 A.

  Putere 1900 WTuratie de spalare 52 rpm.

  Turatie de stoarcere (max.)

  BA600A 600 rpm.BA800A 800 rpm.BA1000A 1000 rpm.

  TermostatSelector viteza de centrifugare (spin speed selection)

  Buton pornire/oprire (On/Off)

  Maner

  Selector programe

  Usa

  Sertar detergent

  Capac superior

  Butoane functii auxiliare

  Surub capac protectie filtruCapac protectie filtru

 • Capitolul 3 Amplasarea si instalareamasinii de spalat

  D

  Inainte de a folosi masina de spalat,trebuie inlaturate suruburile desiguranta (marcate in desenul alaturatcu C)

  Suruburile de sigurantatrebuie rotite in sens inversacelor de ceasornic

  Inlaturati suruburile de sigurantasi garniturile de cauciuc (marcatein desenul alaturat cu D) printragere

  In orificiile ramase libere trebuieplasate dopurile de plastic (mar-cate in desenul alaturat cu P)care pot fi gasite in pungile deprotectie

  Atentie!Va rugam sa pastrati suruburile de siguranta si sa le reinstalati inainte de un nou transport.Niciodata nu transportati masina dvs. de spalat fara suruburile de siguranta la locul lor.Nu amplasati niciodata masina de spalat pe covor. Acest lucru impiedica circulatia aerului.Componentele masinii de spalat se pot supraincalzi si pot duce la defectiunea acesteia.

  1. Inlaturarea suruburilor de blocare a tamburului, folosite la transport

 • Pentru o functionare corecta si silentioasa, masina de spalat trebuie pozitionatacorect, folosind picioarele reglabile. Daca masina este instabila, slabiti piulita dinplastic si insurubati sau desurubati piciorul reglabil pana cand masina de spalateste intr-o pozitie stabila (nu se clatina). Dupa ce masina de spalat este echilibrata,strangeti piulita din plastic. Asigurati spatiu indeajuns de jur imprejurul masiniipentru a evita deteriorarea acesteia la o eventuala clatinare in timpul porniriiprogramului de spalare sau stoarcere.

  2. Reglarea picioruselor

  a) Conectarea la apa rece (masina dvs. de spalat se alimenteaza numai cu aparece; conectati furtunul albastru la apa rece); Pentru o functionare corecta, presiunea apei trebuie sa fie intre 1 si 10 atmosfere.(1 atm corespunde unui debit de apa de 8 l/min).Pentru a preveni scurgerile de apa, furtunul de alimentare este prevazut cu douadispozitive de etansare (doua inele), care trebuie plasate la capetele furtunului sistranse puternic. Pentru a preveni orice defectiune ca urmare a scurgerilor de apa,inchideti robinetul de alimentare cu apa atunci cand nu folositi masina de spalat.Conectati capatul curbat al furtunului de alimentare la racordul de admisie almasinii de spalat.

  3. Conectarea la apa

 • b) Furtunul de evacuare a apeiFurtunul de evacuare poate fi plasat pe marginea cazii debaie sau a chiuvetei sau poate fi conectat direct la teava deevacuare. Furtunul nu trebuie indoit. Furtunul de evacuaretrebuie asigurat cu un cot astfel incat sa ramana in pozitiainitiala.

  4. Conectarea la reteaua electrica.Conectati cablul la o priza potrivita care poate suportatensiunea si intensitatea maxima a curentului indicate pespatele masinii de spalat.Pentru alte detalii cititi capitolul 1, masuri de siguranta sirecomandari importante inainte de punerea in functiunea masinii de spalat automate

  Asigurati-va ca prizaa fost impamantata.

  Furtunul de evacuare trebuie pozitionat la min.60 cm si max. 100 cm de podea pentru afunctiona normal.

  ATENTIE! Inainte de pornirea masinii de spalat asigurati-va ca:Usa este inchisa Furtunul de evacuare a apei este pozitionat corect

  Masina este conectata la sursa de curentRobinetul de alimentare cu apa este deschis

 • Panoul de control

  (Rinse plus)

  (Intensive wash)

  Led indicator pornit/oprit

  Led indicator pornit/oprit

  Led indicator pornit/oprit

  BA 800 A

  BA 1000 A

  BA 600 A

 • Pregatirea masinii de spalat

  Rufele trebuie grupate si spalate separat dupa cum urmeaza:- rufe albe si culori rezistente,- rufe colorate,- rufe delicate (matase, sintetice),- lana.Asigurati-va ca ati golit buzunarele si scoateti curelele, butoanele, acele sau alte accesorii de la imbracaminte.Puteti introduce articolele mici de imbracaminte (sosetele de copii) intr-o fata de perna pentru a nu aluneca insistemul de evacuare. Pentru rufele patate, cititi capitolul Sfaturi practice al manualului de utilizare.

  Sortarea rufelor

  Incarcarea rufelor in masina de spalatAranjati uniform rufele in interiorul masinii. Articolele tricotate de mana trebuie intoarse pe dos. Asigurati-vaca nimic nu blocheaza usa masinii de spalat. Daca usa nu a fost bine inchisa, datorita sistemului de siguranta,masina nu va porni. Usa este blocata pana la sfarsitul programului de spalare si nu trebuie deschisa decat laaproximativ 2 minute dupa terminarea acestuia.

  Alegeti un detergent special pentru masinile de spalat automate. Cantitatea necesara de detegent este indicatape cutia acestuia.

  Nu folositi detergenti sau inalbitori care contin clor sau sulf. Cantitatea de detergent necesara depinde de catde murdare sunt rufele, de cantitatea lor si de duritatea apei.

  Alegerea detergentului si a balsamului

 • Clatire

  Balsam

  BUMBACProgramele A, B, CAceste programe sunt folosite pentru rufe din bumbac albesi colorate.

  A: Program cu prespalare (prespalare, spalare principala, 3clatiri, stoarcere)

  B: Program de spalare (spalare principala, 3 clatiri, stoarcere)

  C: Stoarcere.Programul de stoarcere este aplicat automat pentruprogramele A si B. Daca se doreste o stoarcere suplimentara,butonul de selectie program trebuie pus pe pozitia C.

  SINTETICEProgramele F, HAceste programe sunt concepute pentru tesaturi sintetice, dinnylon, perdele sau articole din lana care nu se pot calca.Rufele sunt spalate delicat.

  F: Program de spalare (spalare principala, 3 clatiri, stoarceredelicata)

  H: Program de stoarcere delicata (este aplicat automat lasfarsitul programului F, daca butonul rinse hold (faraevacuare apa) nu este apasat. Daca se doreste o stoarceresupl imentara, butonul trebuie adus in pozit ia H.

  ARTICOLE DELICATEN: Program folosit pentru rufe delicate, cum ar fi perdele sauarticole din matase. Acest program nu efectueaza prespalare sieste compus dintr-o spalare principala, 3 clatiri si o stoarceredelicata. Butonul rinse hold (fara evacuare apa) poate fiapasat in timpul desfasurarii programul, daca se doreste.

  LANAJ: Progam de spalare principala pentru articole din lana,constand in spalarea propriu-zisa, 3 clatiri si o stoarcerespeciala. Butonul rinse hold (fara evacuare apa) poate fiapasat in timpul desfasurarii programului, daca se doreste.

  K: Program de stoarcere delicata.Daca nu este apasat butonul rinse hold (fara evacuare apa)in timpul programului J, atunci stoarcerea va fi facuta in moddelicat la 600 rmp. Programul K va fi executat in cazul in carese alege programul N sau J. Daca se doreste o stoarcere supli-mentara delicata, butonul trebuie adus pe pozitia K.

  P: Program de evacuare a apei din masina de spalat.Daca butonul rinse hold (fara evacuare apa) este apasat intimpul programelor F, N sau J si nu se doreste stoarcerea rufelor,apa din masina poate fi evacuata prin aducerea butonului deselectie a programelor in pozitia P.

  ATENTIE! Inainte de a selecta un program asigurati-va ca masina de spalat nu este pornita, iar dupa selectareapasati butonul on/off (pornit/oprit) pentru a porni masina. Inainte de orice spalare, asigurati-va ca masina econectata la reteaua electrica si robinetul de alimentare cu apa este deschis. De asemenea trebuie sa verificatidaca furtunul de evacuare este asezat corect si usa masinii de spalat este inchisa.

  Selectarea programului de spalare

 • a) Compartimentul 1- detergentpentru ciclul de prespalare;b) Compartimentul 2- detergentpentru ciclul de spalare;c) Compartimentul pentru balsamde rufe;d) Sifon.

  Umpleti compartimentul pentrubalsam pana la marcaj. Oricecantitate in plus va fi evacuataautomat si va trebui sa reumpleticompartimentul. Balsamul concen-trat de rufe se va dilua inainte deintroducerea in sertarul respectiv,pentru a nu bloca sifonul.

  Butonul quick wash (spalare rapida)Scurteaza durata spalarii pentru rufele putin murdare. Aceasta optiune poate fifolosita pentru programele de bumbac sau sintetice la temperaturi mai mici de600C

  Butonul rinse hold (fara evacuare apa)Apasati acest buton pentru a preveni sifonarea rufelor sintetice sau de lana.Programul de spalare ales se va opri inainte de evacuarea apei de la ultimaclatire. In acest moment puteti opta pentru continuarea programului (prinreapasarea acestui buton) sau pentru evacuarea apei din cuva (selectandprogramul P de evacuare a apei).

  Butonul rinse plus (clatire suplimentara) - doar pentru modelele B1000TA siB800TAFolosirea acestei optiuni permite marirea cantitatii de apa in timpul clatirii.

  Butonul spin speed reduction 800/500 (reducere turatie de centrifugare)(doar pentru modelul B800TA)Apasand acest buton reduceti viteza de centrifugare de la 800 la 500 rot/min.

  Butonul intensive wash (spalare intensiva) - doar pentru modelul B1000TAAceasta optiune este recomandata in cazul rufelor foarte murdare. Se maresctemperatura si timpul de spalare.

  Selectorul pentru viteza de stoarcere - doar pentru modelul B1000TAFolosind acest buton puteti selecta viteza de stoarcere de la 0 pana la maxim1000 rot/min. (1000 rot/min. pentru programele dedicate tesaturilor dinbumbac, 800 rot/min. in cazul programelor pentru sintetice si 600 rot/min. in celepentru lana). Daca nu doriti stoarcere in cadrul programului ales, rotiti butonulpe pozitia (fara stoacere).

  800500

  Sertarul pentru detergent

 • Capitolul 4Selectarea programului de spalareTabelul programelor de spalareTip rufe

  Pro

  gram

  Numeprogram

  Temperatura0C

  AlbeColorateABCFHNJKP50-9040-5030-9030-4030-6030-40-40-40-40-30I + IIIIIIIIII****************5 kg.5 kg.2.5 kg.2 kg.1.5 kg.Compartimentdetergent

  PrespalareSpalarerapida

  Faraevacuare

  apa

  Reducerecentrifugare

  Capacitateincarcare

  Rufe bumbac foartemurdare

  Rufe bumbac murdareStoarcere rufe bumbacRufe sintetice foartemurdare si murdare

  Stoarcere rufe sinteticeRufe delicateRufe lanaStoarcere rufe delicatesi lana

  Prespalare sispalare

  SpalareStoarcereSpalareStoarcereSpalaredelicata

  SpalareStoarcereEvacuare apa* - Optiune disponibilaI - Compartiment detergent pentru prespalareII - Compartiment detergent pentru spalare

 • Folosirea masinii de spalatRotiti butonul termostatului in sensul acelor de ceasornic pana la temperaturadorita. Daca butonul este in pozitia ciclul de spalare va fi efectuat cuapa la temperatura celei de la robinet. In functie de necesitati puteti apasabutoanele pentru functiile suplimentare. Dupa ce adaugati detergentul sibalsamul inchideti compartimentul acestora.

  Asezati rufele in masina de spalat si inchideti usa. Alegeti programul conformtabelului de selectie programe. Rotiti selectorul de programe in sensul acelorde ceasornic pana cand litera corespunzatoare programului ales va ajungein pozitia de sus.

 • Derularea programului de spalare

  Dupa ce ati ales programul de spalare dorit apasati butonul on/off (pornit/oprit).Usa masinii de spalat se va bloca automat (si va ramane blocata pana la terminareaprogramului de spalare) iar beculetul indicator se va aprinde.Cand masina este pornita, selectorul de programe incepe sa se roteasca in sensulacelor de ceasornic si incepe alimentarea cu apa. In cazul programului B, butonulse roteste rapid 4 pasi inainte. Aceasta nu inseamna ca a aparut o problema; masinade spalat se alimenteaza cu cantitatea de apa necesara. Daca a fost pus balsam incompartimentul special, acesta va fi folosit in ultimul ciclu de clatire. Daca butonulrinse hold (fara evacuare apa) a fost apasat, programul ales se va termina faraevacuarea apei de la ultimul ciclu de clatire. Daca se doreste continuareaprogramului se re-apasa acest buton. In caz contrar se alege programul P si masinade spalat va evacua apa fara stoarcere. In timpul programelor de spalare pentru bumbac,sintetice sau lana selectorul de programe va ramane in pozitia anterioara celei de clatiresi va spala pentru o perioada de 10 pana la 55 de minute in functie de programul ales.Aceasta perioada de asteptare nu reprezinta nici o defectiune.

  Sfarsitul programului

  Programele de spalare A, B si programul de stoarcere C se termina in momentulin care liniuta dreapta, situata dupa C pe selectorul de programe ajunge inpozitia de sus. Daca butonul rinse hold (fara evacuare apa) nu este apasatprogramul F se continua cu programul de stoarcere delicata H iar programeleN, J cu stoarcerea delicata K.

  Descarcarea masinii de spalat

  Masina de spalat se opreste automat dupa ce programul ales s-a terminat. Inainte de a deschide usa apasati butonulon/off (pornit/oprit) pentru a opri masina si asteptati 2 minute pentru deblocarea usii. Deconectati masinade la reteaua electrica si priti alimentarea cu apa.Scoateti rufele din masina si lasati usa deschisa pentru aerisirea masinii de spalat.

 • Capitolul 5 Intretinerea masinii de spalat

  Scoateti sertarul pentru detergent din locasul sau, apasand pe suprafata marcata de pe sifon. Spalatisertarul sub jet de apa, iar inainte de a-l introduce la loc, curatati si locasul acestuia de eventualeleurme de detergent.

  Sertarul pentru detergent

  Pentru a preveni infundarea sifonului (piesa colorata din sertarul de detergent) curatati-l la 30-40spalari. Trageti sifonul tinandu-l de margini.

  Sifonul

 • Furtunul

  In scopul evitarii eventualelor scurgeri, apelati la un tehnician calificatpentru verificarea furtunurilor o data la doi ani. Daca masina de spalateste montata intr-o incapere rece, dupa fiecare spalare indepartati aparamasa in pompa, furtun si filtru. Tot pentru a preveni inghetarea apeiin furtunuri, acestea trebuie deconectate de la robinet.

  Filtrul de apa

  La fiecare capat al furtunului (cel cuplat la masina si cel cuplat la robi-net), exista cate un filtru, care previne trecerea eventualelor reziduuridin apa in masina de spalat. Pentru a scoate aceste filtre, inchideti maiintai robinetul de apa, apoi deconectati furtunul de alimentare. Curatatifiltrele cu o perie fina.

  Tamburul

  Nu lasati nici un obiect de metal (ace, agrafe, monede, etc.) in interiorultamburului. Acestea pot duce la aparitia ruginii pe suprafata tamburului.Nu curatati tamburul cu materiale abrazive.

 • Curatarea filtrului pompei de evacuare

  Pentru a preveni patrunderea diverselor obiecte in pompa de evacuare, masinadumneavoastra de spalat este prevazuta cu un sistem de filtrare care marestedurata de viata a pompei. Este recomandat sa curatati acest filtru odata la 30-40de spalari. Inainte de a deschide capacul filtrului, deconectati masina de lareteaua electrica. Rotiti cu 900 surubul capacului de protectie a filtrului cu ajutorulunei surubelnite sau a unei monede. Asezati un mic castron in dreptul filtruluipentru a preveni varsarea cantitatii de apa ramasa in interirorul masinii. Scoatetifiltrul rasucindu-l in sens invers acelor de ceasornic. Dupa curatare, acestatrebuie introdus la locul lui si inchis rotindu-l in sensul acelor de ceasornic.Asigurati-va ca este bine strans. Asezati capacul de protectie la locul lui si strangetisurubul de prindere.

  ATENTIE! Daca filtrul nu este introdus corect la locul sau, voraparea scurgeri de apa in aceasta zona.

 • Capitolul 6 Sfaturi practice pentru indepartarea petelor

  Urmatoarele metode de indepartare a petelor sunt orientative si pot fi aplicate doar in cazultesaturilor lavabile. Consultati mai intai etichetele articolelor ce urmeaza a fi curatate.

  Pete de alcool: inmuiati produsul in apa, apoi intr-osolutie de apa cu glicerina si clatiti cu apa si otet.Crema de pantofi: fara a deterioara produsul, inlatu-rati pata si apoi curatati cu detergent. Daca pata nudispare, preparati o solutie de apa cu alcool (in pro-portie de 2 la 1) si frecati materialul, apoi spalati-lcu apa calda.Pete de ceai si cafea: turnati apa calda pe pata, iar incazul rufelor albe, puteti turna inalbitor si clati apoicu apa.Guma de mestecat: intariti pata de guma punandgheata peste ea, apoi razuiti pata cu atentie.Pete de ciocolata si cacao: lasati tesaturile in aparece pentru o perioada. Frecati pata cu detergentsau sapun si apoi spalati rufele cu apa la tempera-tura maxima suportata de tesatura. Orice pata degrasime ramasa poate fi inlaturata cu apa oxigenata.Pasta de tomate: razuiti pata dupa ce s-a intarit si apoi lasati tesatura pentru 40 de minute in apa rece.Frecati apoi cu detergent si spalati cu apa.Pete de oua: daca pata s-a intarit razuiti-o si stergeti-ocu un burete ud sau cu o carpa moale. Apoi frecati cudetergent si spalati cu apa rece.Pete de grasime: razuiti pata si frecati cu detergent.Apoi spalati tesatura cu apa calda.Pete de mustar: folositi mai intai glicerina, apoi frecatitesatura cu detergent. Daca nu ati obtinut nici unrezultat , stergeti pata cu alcool (tesaturile colorate sicele sintetice au nevoie de o solutie de 2 parti apa sio parte alcool).

  Pete de sange: lasati tesaturile in apa pentru 30 deminute. Folositi solutie de amoniac pentru inlatu-rarea petelor (la 4 litri de apa se vor pune trei lin-guri de amoniac).Inghetata, lapte, crema: lasati tesaturile in apa rece operioada. Frecati cu sapun sau detergent si spalati cuapa la temperatura maxima suportata de tesatura.Orice pata de grasime ramasa poate fi inlaturata cuapa oxigenata.Pete de mucegai: nu lasati petele de mucegai sapersiste pentru mult timp. Tesaturile trebuie lasatein apa rece pentru o perioada. Frecati cu sapun saudetergent si spalati cu apa la temperatura maximasuportata de tesatura. Orice pata de grasime ramasapoate fi inlaturata cu apa oxigenata.Pete de fructe: turnati apa rece pe pata si nu folositiapa calda pentru clatire. Asteptati 2 ore si apoi ster-geti cu otet alb si clatiti cu apa.Pete de cerneala: lasati sa curga apa rece peste patasi asteptati pana cand aceasta dispare. Apoi frecaticu suc de lamaie si detergent si dupa 5 minute clatiti.Pete de iarba: frecati pata cu detergent. Daca tesa-tura permite, folositi un inalbitor. Tesaturile delana pot fi sterse cu alcool.Pete de vopsea: folositi dizolvant pentu a indepartapata. Puneti o carpa de bumbac peste rufele dinlana. Frecati pata cu detergent si clatiti cu apa rece.Arsuri: daca tesatura permite folositi un inalbitor.Pentru produsele din lana puneti o carpa de bumbacimbibata in apa oxigenata peste pata si apoi calcati-ocu fierul de calcat. Clatiti bine si spalati tesatura.

 • Capitolul 7Inainte de a chema service-ulAti pornit masina de spalat iar becul indicator de pepanoul de comanda nu s-a aprins.Verificati impamantarea cablului de alimentare sisigurantele. Verificati daca usa a fost inchisa corect.

  Masina nu se alimenteaza cu apa.Verificati daca usa a fost inchisa corect, robinetul dealimentare cu apa este deschis sau daca filtrele nusunt infundate.

  Apa incarcata este direct evacuata. Verificati dacafurtunul de evacuare este plasat asa cum esteprevazut in manual.

  Scurgeri de apa sub masina de spalat.Verificati furtunul de alimentare cu apa si cel deevacuare. Strangeti dispozitivele de etansare de lacapetele furtunului de alimentare. Verificati dacafiletul de la furtun este uzat sau daca filtrul de lapompa de evacuare nu este bine inchis.

  Spuma iese din sertarul de detergent. Verificatidaca detergentul folosit este cel recomandat pentrumasinile de spalat automate sau daca ati utilizatcanti tatea corespunzatoare de detergent.

  Pompa nu evacueaza apa. Curatati filtrul pompei.Verificati daca furtunul de evacuare este indoit.Daca e nevoie sa curatati filtrul pompei, urmatiinstructiunile din capitolul 5 referitoare la curatareaacestuia.

  Descrierea simbolurilor de pe etichetele textileTemperaturade spalare

  A se folosiinalbitor

  A nu se folosiinalbitor

  A se spalamanual

  A se usca pesuprafata orizontala

  A nu se spalaCuratareuscata

  Curatarechimica

  A nu se curatauscat

  A nu sestoarce

  A se spala inmasina de spalatcu cuva rotativa

  A nu se spala inmasina de spalatcu cuva rotativa

  A se uscape sarma

  Poate ficalcat

  A nu secalca

  A se calca cufier cald

 • ARCTICBA 1000 A

  A0.95

  AC

  621000

  556130

  1909.000

  6073

  FISA TEHNICA

  MarcaModel masina de spalatClasa de eficienta energeticaConsum de energie pe ciclu (kWh)Clasa de eficienta spalariiClasa de eficienta a stoarcerii princentrifugareEficienta de extragere a apei (%)Viteza de centrifugare maxima (rot/min.)Capacitatea masinii de spalat (kg)Consum de apa pe ciclu (l)Durata programului pt. 1 ciclu standardConsumul mediu anual de energie(kWh)Consumul mediu anual de apa (l)Nivelul de zgomot la spalare (dB)Nivelul de zgomot la centrifugare (dB)

  ARCTICBA 800 A

  A0.95

  AC

  62800556130

  1909.000

  6072

  ARCTICBA 600 A

  A0.95

  AD

  71600556130

  1909.000

  6070