KARCHER HOME AND GARDEN 2014

152
Home & Garden 2014 Curăţitoare cu presiune Home Cleaning Grădină

description

catalogul Home and Garden Karcher - www.sculegero.ro

Transcript of KARCHER HOME AND GARDEN 2014

  • Home & Garden 2014

    Curitoare cu presiuneHome CleaningGrdin

  • 2Exist diferite tipuri de murdrie, si, fiecare utilizator are alte puncte forte n curarea acestor tipuri. Noul sortiment principal de curitoare cu presiune de la Krcher se prezint acum cu i mai mult specificitate pe fiecare model, oferind cu seria de produse Compact, Standard, Premium i Premium eco!ogic aparatul dorit perfect cu kitul de accesorii potrivit pentru fiecare utilizator. Ct despre accesorii: noul Vario Power Jet Short 360 permite o curare confortabil n locurile din coluri greu accesibile. Iar inovatoarea duz de spumare Connect n Clean pentru autoturisme, motociclete i Co. este prevzut cu un practic sistem de schimbare rapid pentru detergent. Deosebit de practice sunt si noile aspiratoare multifunctionale. Cu o for de aspirare remarcabil, un consum redus de energie electric i o duz de pardoseal dezvoltat special, noua generaie de aparate asigur n permanen- o captare optim a murdriei i rezultate perfecte ale currii pe toate suprafeele. Krcher puncteaz din nou i n domeniul de grdin cu multe idei bune: noua pomp eco!ogic convinge prin funcia sa de stand-by la 0 Wai. Noul sistem de comand SensoTimer ofer senzori de umiditate prin radio. Iar furtunurile de grdin fr ftalai formeaz, n combinaie cu noul Krcher Rain SystemTM, un sistem de irigare eficient i care protejeaz resursele. Descoperii noua diversitate made by Krcher!

    Modaliti de curare in funcie de aplicaii.

  • 3CuprinsCuritoare cu presiune Pagina 16Accesorii pentru curitoare cu presiune Pagina 42Detergeni pentru curitoare cu presiune Pagina 54Maini de mturat Pagina 58Aspiratoare multifuncionale Pagina 62Aspiratoare de cenu i pentru medii uscate Pagina 76Aspiratoare cu splare Pagina 77Accesorii aspiratoare Pagina 78Aspiratoare cu filtru cu ap Pagina 86Aspiratoare pentru praf Pagina 87RoboCleaner Pagina 88Curitoare pentru pardoseli Pagina 89Aspirator pentru praful rezultat n urma guririi cu burghiul Pagina 90Mturi electrice cu acumulator Pagina 91Aspiratoare cu abur Pagina 92Curitoare cu abur Pagina 93Staii de clcat cu abur Pagina 96

    Aspirator pentru geamuri/ Curitor pentru geamuri cu acumulator Pagina 98Accesorii Home Cleaning Pagina 100Detergeni Home Cleaning Pagina 106Sisteme de irigare Pagina 108Krcher Rain SystemTM Pagina 112Stropitori i pistoale Pagina 116Duuri de grdin i tije de stropit Pagina 118Sisteme de racordare furtunuri Pagina 120Linia din alam Pagina 122Aspersoare Pagina 123Sisteme mobile de depozitare a furtunului Pagina 124Furtunuri, automate de irigare Pagina 126Pompe de presiune Pagina 132Pompe pentru drenare Pagina 140Accesorii sisteme de pompe Pagina 144Service Krcher Pagina 148

  • Krcher cur de decenii monumente i cldiri din toat lumea, precum Teatrul Naional din Praga (Cehia), Podul minciunilor din Sibiu (Romnia), capetele preedinilor de pe Mount Rushmore, precum i Space Needle din Seattle (ambele SUA), monumentul St. Gellert din Budapesta (Ungaria) sau statuia lui Iisus din Rio (Brazilia).

  • 5Originalul mplinete 30 de ani Curitoare cu presiune Krcher pentru cas i grdin.

    n anul 1984, Krcher a inventat primul curitor cu presiune portabil. Aparatul HD 555 profi, de numai 15 kg, a cunoscut o popularitate care a crescut rapid. n special flexibilitatea mare i eficacitatea au impresionat utilizatorii. Astfel a nceput un mar triumfal unic n jurul globului cu mereu alte inovaii tehnologice noi. Primul curitor cu presiune a fost brevetat de Alfred Krcher deja n anul 1950. Curito-rul cu ap fierbinte 350 a fost utilizat cu precdere n agricultur, n domeniul construciilor i n industria de automobile.

    Krcher i-a confirmat impresionant pn astzi poziia de lider n tehnologie. n acelai timp, nu este neglijat nici mediul: un curitor cu nalt presiune Krcher economisete n comparaie cu curarea cu furtunul de grdin cu pn la 80 % mai mult ap. Pentru eficiena energetic ridicat a curitoarelor cu nalt presiune Krcher, sunt determinante trei aspecte:

    n Tehnic evoluat a echipamentelor i accesorii de nalt calitate pentru un randament de curare foarte bun.

    n Tehnologia brevetat a duzelor scurteaz timpii de curare cu pn la 50 %.n Timpii de curare redui diminueaz consumul de curent i de ap un aport activ la protecia

    mediului.

    HD 555 (1984)Primul curitor de nalt presiune portabil din lume

    K 5.96 MD Open Me (2006)

    Aparat de curat cu nalt presiune

    cu pstrarea accesoriilor integrat n

    carcas

    K 580 (1993)Primul curitor cu presiune cu presiune reglabil

    K 5.700 (2010)

    Primul aparat de curat cu nalt

    presiune rcit cu ap pentru acas

    K 5.50 M (1999)Aparat de curat cu nalt presiune mobil cu tambur de furtun i de cablu integrat

    K 5.800 T 250 eco!ogic (2012)

    Primul eco! Aparat de curat cu nalt

    presiune mai ecologic i mai econo-

    mic din punct de vedere energetic

    Etapele de dezvoltare a curitoarelor cu nalt presiune Krcher

  • 72

    31 4

    5

    Entuziasm. Inovaie. Succes.De la nceputuri, cu peste 75 de ani n urm, ntreprinderea de familie Krcher, orientat catre valori, s-adezvoltat ntr-o marc de renume mondial, care pune la dispoziie clienilor si trei argumente pu-ternice: performane de vrf, inovaie i calitate. Krcher este considerat astzi un lider global printre ofertanii de sisteme de curare eficiente i care menajeaz resursele mai mult, el se distinge prin produsele fiabile i uor de utilizat, un service performant i un angajament perpetuu n aciuni de mediu, cultur i sport.

    1 De la bun nceput inovatori

    Krcher a inventat curitoarele de nalt presiune i le reinventeaz n permanen. Iar asta firete, n condi-ii de calitate constant a produselor. Din 1950, Krcher a dezvoltat primele curitoare cu nalt presiune cu ap fierbinte din Europa, pentru activiti de curare profesional. n 1984, Krcher a pus pe pia primul curitor casnic de nalt presiune portabil HD 555 o piatr de hotar n istoria firmei i a activitii de curare.

    2 Premii pentru design i brevete

    Aparatele Krcher mbin funcionalitatea, uurina n utilizare i aspectul optic pretenios. Astfel, produsele noastre au fost distinse deja cu peste 100 de premii naionale i internaionale pentru designul exemplar. n plus, cele peste 1300 de patente i inovaii fac dovada spiritului de inventator i bucuriei de a inova, caracteris-tice companiei noastre.

    3 Cercetare i dezvoltare proprii

    Krcher dezvolt sisteme performante compuse din apa-rate de curat, accesorii, detergeni i produse de ngriji-re adaptate special. Prin analize regulate, determinm contiincios care sunt dorinele i necesitile clienilor notri. Cunotinele dobndite intr direct n faza de dez-voltare a produselor.

    4 Suntem prezeni pentru dumneavoastr indiferent unde avei nevoie de noi

    Krcher este sinonimul calitii de vrf nu numai pen-tru produsele noastre, ci i n ceea ce privete service-ul. n calitate de cel mai mare productor mondial de echipamente pentru curenie, suntem disponibili pentru clienii notri peste tot n lume, n 50.000 puncte de service i de vnzare.

    5 Angajare sportiv

    Ca partener oficial, Krcher susine raliul Dakar, renumit pe plan mondial. De exemplu, cu un sistem complet automat de reciclare Krcher. Dotat cu un filtru de nisip, sistemul prepar din nou apa de splare.

  • Economic i durabil contribuia noastr pentru viitor.Atunci cnd urmreti durabilitate, calea este i obiectiv n sine. De decenii ntregi, Krcher parcurge acest drum ctre viitor cu o consecven exemplar, sustenabilitatea bazndu-se la Krcher n mod egal pe economie, responsabilitate social i protecia mediului. Din aceast atitudine fac parte lucrul corect cu oamenii i responsabilitatea fa de resursele naturale. Aceasta este durabilitatea n care Krcher i ancoreaz obiectivul economic: o viziune responsabil fa de oameni i mediu.

  • 9Responsabilitate fa de om i natur

    Krcher pune mare pre pe o cretere sntoas i susinut. Pe lng luarea n considerare cu consec-ven a aspectelor ecologice, Krcher i asum i res-ponsabilitile sociale. Angajamentul nostru global se extinde de la sprijinirea proiectelor sociale din cadrul iniiativelor locale i regionale, pn la ajutorul acordat victimelor catastrofelor naturale. Din 2011, Krcher spri-jin organizaia de ajutorare SOS-Kinderdorf e.V. (aso-ciaie nregistrat), cu activitate la nivel mondial.

    Aciunile responsabile fa de om i mediu sunt ancora-te adnc n codexul comportamental al firmei Krcher. Acest codex se orienteaz strict dup UN Global Com-pact, cruia Krcher i s-a alturat n anul 2011, i se aplic cu caracter obligatoriu n toate filialele noastre, precum i pentru toi furnizorii notri. Pe fundalul unei utilizri ecologic rezonabile a resurselor, Krcher i promoveaz continuu aciunile de economisire a ener-giei. Instalaiile noastre de recuperare a cldurii lucrea-z cu o eficien enorm. Astfel, de exemplu, cldura evacuat de la secia noastr de injectat mase plastice nclzete una dintre halele vecine. Economie anual: 19.000 de litri de pcur i 51.300 kg CO2 acest lucru corespunde emisiilor unui automobil de clas medie, care parcurge o distan de 225.000 km. n comparaie cu nclzirea cu gaz folosit pn n prezent, un bloc energetic i de termoficare, prietenos cu mediul, eco-nomisete pn la 56 % CO2. O instalaie geotermic folosete cldura din sol ca sistem de nclzire iarna i ca instalaie de aer condiionat vara. astfel c necesarul de energie al unei cldiri este acoperit n proporie de peste 80 % din surse regenerabile. Numai centrala de nclzire cu achii tocate de lemn economisete anual 340.000 litri pcur, respectiv peste 1 mil. kg CO2. Toa-te acestea sunt msuri care servesc la protejarea mediului i, n final, i binelui tuturor oamenilor.

    Misiune: ap curat

    La Krcher, angajamentul pentru protecia mediului i a naturii este de importan capital. Astfel, sprijinim de ex. Global Nature Fund, o fundaie internaional, inde-pendent de structurile statului, care se implic, printre altele, n ameliorarea calitii apei din ruri i lacuri o tem care, bineneles, este deosebit de important pentru Krcher, n calitatea sa de lider al specialitilor n curare. Proiectul comun de cooperare Clean Water for the World, pentru promovarea durabil a unor ape interioare curate prin intermediul unor staii naturale de filtrare, reprezint un bun exemplu pentru aceast cola-borare plin de succes. Instalaiile de filtrare denumite i instalaii Green Filter sunt canale ale cror suprafee de ap sunt acoperite cu plante acvatice plutitoare. Substanele organice care se gsesc n apele evacuate sunt descompuse n mod natural, prin intermediul metabolismului plantelor. Prima instalaie comun de filtrare a fost construit n Bolivia n 2012. Pe de-o par-te, instalaia sprijin biodiversitatea din regnul vegetal i cel animal. Pe de alt parte, mbuntete condiiile de igien i astfel aduce o contribuie decisiv la o calitate mai bun a vieii oamenilor din aceast regiune. Sunt deja n plan i alte instalaii de filtrare a apei, n lumea ntreag.

    n plus: cu fiecare curitor cu presiune vndut din seria eco!ogic, se adaug mijloace suplimentare n proiectul de viitor Clean Water for the World.

  • 11

    scientificallyverified by

    Curitor cu presiune K 4 Premium HomeIdeal pentru utilizare spontan n jurul casei.

    Cu seria K 4 Premium se pot nltura uor murdrii medii de exemplu de pe autovehicule, garduri sau suprafee mari. Aparatele sunt dotate cu un tambur de furtun pentru confort maxim de utilizare i depozitare.

    n Motor pe inducie rcit cu ap: durat de serviciu mai lung, greutate redus, nalt eficien energetic

    n Pistol cu furtun de nalt presiune de 6 mn Tambur de furtun integrat n mnern Quick Connectn Lance Vario Powern Duz rotativn Curitor de suprafee T 250n 1 l soluie de curare

    piatr 3-n-1

    Date tehnicePresiune 20130 bari

    Debitul de ap 420 l/h

    Randament pe suprafa 30 m2/h

    Temperatur alimentare max. 40 C

    Cod de comand 1.180-315

    Curitor presiune K 4 Premium Home

    Inclusiv accesorii

  • 12

    Cele mai puternice aspiratoare din toate timpurile Putere de aspirare mare la un consum redus de energie electric.*

    Tehnologie inedit de filtrare i mai puternic i mai confortabil.

    Indiferent dac este vorba de murdrie uscat, umed, grosier sau fin: Noile aspiratoare multifunc-ionale Krcher universal utilizabile conving prin aspirarea optim a murdriei i rezultate de curare perfecte n jurul casei i grdinii.

    Clasele de baz MV 2 i MV 3

    n Putere de aspirare mare la un consum redus de energie electric: Putere ca la 1600 Wai la un consum de energie de numai 1000 Wai!*

    n Duze de sol special concepute pentru preluarea perfect a prafului i navigare fr sincope pe soluri diferite.

    n Geometria special a mnerului de aspirare asigur un curent de aer ideal. n Furtunul de aspirare flexibil cu diametru mai mare mpiedic nfundarea.

    Clasa medie MV 4 clasele Top MV 5 i MV 6

    Unice pe pia! Aspiratoare multifuncionale Krcher cu un sistem de filtrare din domeniul profesionist, combinat cu o tehnologie inovatoa-re, brevetat, de extragere a filtrului. Filtrul poate fi extras simplu n orice moment fr contact cu murdria.

    * Comparativ cu aspiratoarele multifuncionale Krcher 2013

    Extragere extrem de rapid a filtruluin Extragere doar cu o mnn Nu mai este necesar

    desprinderea capului aparatului

    Cea mai curat extragere a filtruluin Praful rmne n

    caseta filtruluin Niciun contact cu

    murdria

    Curare manual uoar a filtruluin Simpla scuturare a filtrului

    deasupra coului de gunoin Filtrul nu trebuie s fie

    scos din caset

  • 13

    Date tehnice MV 4 Premium MV 4Puterea corespunde* 1600 Wai 1600 Wai

    Consumul de energie 1000 Wai 1000 Wai

    Lungime cablu 5 m 5 m

    Furtun de aspirare 35 mm 2,2 m 2,2 m

    Cod de comand 1.348-150 1.348-110

    * Comparativ cu aspiratoarele multifuncionale Krcher 2013

    Aspirator multifuncional cu filtru plat pliatPutere de aspirare mare pre competitiv.

    Aspirator multifuncional MV 4 Premium

    cu recipient din oel superior

    Aspiratorul multifuncional MV 4

    Aparatele din clasa medie se prezint cu puterea unui aspirator de 1600 Wai, concomitent cu un consum de energie extrem de redus de numai 1000 Wai.* Graie noilor accesorii, murdria de orice felpoate fi nlturat rapid i comod.

    n Puterea ca un aspirator de 1600 Wai consumul de energie efectiv numai 1000 Wai*n Caseta filtrului detaabil cu filtru plat pliatn Sac de filtrare din material special fleece igienicn Pstrare practic a accesoriilorn Poziie de parcare pentru tubul de aspirare

  • 14

    n Aburii cur ecologic fr detergeni i cu un consum de ap redus.n Aburii cur igienic chiar i n locuri greu accesibile.n Aburii cur fr efort fr frecare i lustruire.n Aburii cur mai sntos fr detergeni.n Aburii pot fi utilizai n domenii multiple pentru curarea buctriei, a bii sau a ferestrelor,

    precum i pentru clcat i ngrijirea textilelor.

    n Cu aburi se economisete timp deoarece curarea se face mai rapid.n Cu aburi se economisesc bani deoarece nu sunt necesari detergenii. n Aburii nu las reziduuri de calcar deoarece apa este demineralizat la producerea aburilor.

    Pachet de putere! La fiecare curitor cu aburi Krcher SC 2.550 C sunt incluse urmtoarele accesorii:

    8 motive ntemeiate pentru curarea cu aburi:

    4 perii rotunde suplimentare Dou culori diferite pentru utilizri diferite, ca de ex. buctrie & baie.

    Perie turbo cu aburiPentru toate lucrrile de curare, la care n mod normal trebuie frecat. Permite curarea fr efort n jumtate de timp.

    Lavet abraziv pentru duza manualPentru ndeprtarea reziduurilor foarte rezistente de calcar i spun.

    Lavet din frotir pentru pardosealLavet din bumbac de nalt calitate pentru pardoseal, nu las scame, absoarbe bine i este foarte rezistent la uzur.

  • 15

    Curitoare cu aburi SC 2.550 C

    Inclusiv accesorii

    Curitor cu abur Krcher SC 2.550 C Cu set extra de accesorii.

    nCurenie fr chimie numai cu aburinIdeal pentru utilizarea n buctrie, baie i WCnnchiztor de siguran: fr deschidere involuntar

    dac aparatul se afl sub presiune

    nRezervor de ap detaabil pentru realimentare permanent fr ntreruperea lucrului

    nDuz de pardoseal i duz manual cu husnDuz cu jet punctiformnStick-uri de detartrantnSet de accesorii Extra: perie turbo cu aburi lavet abraziv pentru duz manual lavet din frotir pentru pardoseal 4 perii rotunde lavet din frotir pentru peria manual

    Date tehnicePutere de nclzire 1500 W

    Cantitatea de alimentare cu ap 0,5 l + 0,8 l

    Presiune max. 3,2 bari

    Timp de nclzire 6 min

    Cod de comand 1.512-357

    Accesorii speciale

    Perie turbo cu aburi Lavet abraziv pentru duza manual

    Lavet din frotir pentru pardoseal

    4 perii rotunde Lavet din frotir pentru peria manual

    * n cazul currii temeinice cu curitorul cu abur Krcher, sunt nlturate 99,99 % din toate bacteriile casnice obinuite de pe duumelele casnice uzuale.

    Inclusiv acce-sorii gratis!

  • 17

    Ou

    tdo

    or

    Curitoare cu presiune

    4

    43

    1 2

    4 baricca. 3500 l/h

    120 bari

    Economie de ap aprox. 3100 l/h

    Modificare. Transformare. mbuntire.Indiferent dac este vorba de ngrijire atent sau de curare energic curitoarele cu presiune Krcher ofer soluia perfect pentru fiecare aplicaie de curare. Acolo unde nainte era dominant murdria, va fi dup aceea doar curenie pur. Cu aparatele Krcher, conferii valoare mediului dumneavoastr nconjurtor de acas i redai lucrurilor din nou valene nobile: vechiul devine nou, totce a fost murdar redevine ic. i acest lucru nu are nicio legtur cu magia, ci cu tehnologia de vrf made in Germany.

    1 Efort mic, efect mare

    Cu curitoarele cu presiune Krcher, putem spune c se pot cura optim toate suprafeele din jurul casei i din grdin. Aparatele implic economii substaniale de timp i de efort oferind utilizatorului posibilitatea de a-i nfrumusea ntr-o clip mediul din jur. Printr-o simpl apsare pe buton. Prin combinaia naltei presiuni cu apa, curarea se realizeaz cu o rapiditate aproape dubl n comparaie cu o lucrare n care folosim buretele i furtunul. i pentru ca operaia de curare s fie i mai eficient, Krcher ofer o gam diversificat de accesorii, precum i detergenii potrivii 3-n-1 pentru o curare i o ngrijire comode i perfecte.

    2 Cu protejarea mediului i a resurselor

    Aparatele de curat cu nalt presiune din clasele K 3 K 7 pot fi exploatate i cu ap de consum ieftin. Pentru aceasta, ele aspir apa dintr-un acumulator existent, ca de exemplu un butoi cu ap de ploaie.

    3 Sugestia noastr de mediu

    n comparaie cu curarea cu un furtun de ap, aparatele de curat cu presiune economisesc cu pn la 3100 de litri de ap pe or! Rezervele de ap devin din ce n ce mai mici. n comparaie cu o operaie de curare cu un furtun de ap, curitoarele cu presiune de la Krcher necesit cu cca. 80 % mai puin ap. Acest lucru prote-jeaz mediul i reduce costurile.

    4 Calitate de marc made in Germany

    Ca inventator al sistemelor de curare cu nalt presiu-ne, Krcher dispune de cunotine inedite de specialita-te, pe care nimeni altcineva de pe pia nu le poate oferi n aceast amplitudine. De peste 60 ani, Krcher perfec-ioneaz sistemele de curare cu nalt presiune i face ca inovaiile remarcabile s vorbeasc ntotdeauna de la sine. Ca lider mondial de pia, oferim cele mai fiabile curitoare cu presiune de pe pia. Toate aparatele noastre sunt fabricate n uzine proprii, dup cele mai ridicate standarde de producie.

  • 18

    2

    3

    1

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Power K2 K4 K5 K7

    360l/h max. 1400 Watt

    110bar max.ca.20m/h

    Power K2 K4 K5 K7

    500l/h max. 2100 Watt

    20 -145bar max.ca.40m/h

    Power K2 K4 K5 K7

    600l/h max.3000 Watt

    20 -160bar max.ca.60m/h

    380l/h max. 1600 Watt

    20 -120bar max.ca.25m/h

    PowerK2 K3 K4 K5 K7 Power K2 K4 K5 K7

    420l/h max. 1800 Watt

    20 -130bar max.ca.30m/h

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Pentru fiecare cerin, clasa adecvat de performan.La curitoarele cu presiune, clasa de putere reprezint caracteristica central de difereniere i un pa-rametru decisiv pentru timpul de curare necesar. Lund n considerare acest aspect, aparatul potrivit v va uura considerabil munca de curare. La aceasta se adaug faptul c de diversele clase de pu-tere sunt legate i anumite caracteristici tehnice, armonizate optim cu cerinele de curare, care fac astfel munca mai plcut, precum i mai eficient.

    1 Clasa de putere potrivit

    Puterea de curare a unui aparat de curat cu nalt presiune rezult din combinaia dintre debitul i presiu-nea apei. Cu ct se optimizeaz mai bine aceti doi factori, cu att vor fi detaate mai uor murdriile i cu att mai repede pot fi curate suprafeele mari. Avnd n vedere diversele cerine n materie de curare, Krcher i ncadreaz echipamentele n anumite clase de putere. Cu ct este mai mare suprafaa care trebuie curat, respectiv cu ct este mai mare gradul de mur-drie aderent, cu att mai mare va fi clasa de putere recomandat. De aceea, pentru curarea suprafeelor mari, ca de exemplu faadele, este recomandabil achi-ziionarea unui aparat K 7, cu accesoriile potrivite. Pe lng date tehnice mai bune, clasele mai mari de apa-rate ofer i funcii suplimentare practice (de ex. lungimi mai mari i caliti mai bune ale furtunurilor, etc.). De exemplu, lungimi mai mari de furtunuri pentru o raz de lucru extins semnificativ. Acest lucru asigur un plus semnificativ la confortul de lucru, n special n cazul aplicaiilor frecvente de lucru.

    2 ntotdeauna bine rcit

    Clasele K 4 K 7 din seria Krcher Standard, Premium i eco!ogic sunt cu o tehnologie inovatoare de motor rcit cu ap i impun noi standarde. nainte ca apa s fie folosit pentru curare, ea curge n jurul carcasei motorului i asigur astfel o rcire constant. Avantaj: Motorul atrage prin potenialul deosebit de performan i timpul de serviciu ndelungat.

    3 Concepute pentru eficien maxim

    Acest lucru devine posibil datorit tehnicii duzelor, bre-vetat de Krcher, i prin adaptarea ideal la fiecare model n parte. n comparaie cu concurena, aparatele Krcher se disting printr-o rat de ndeprtare a murd-riei mai mare i prin eficien n curenie. Altfel spus: curarea se efectueaz mai rapid i economisete timp pn la 50 % i, implicit, i pn la 50 % energie iap avantaje demne de luat n seam, care au fost confirmate de renumitul Institut tiinific Fraunhofer.

  • 19

    2

    54

    1 3

    1

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Pentru fiecare nevoie, seria de produse potrivit.Diversitatea este pentru Krcher un program: Pe lng curitoarele cu presiune cu diverse clase de putere, sunt disponibile i diferite serii de produse. n spatele fiecrei serii de produse se afl un con-cept cu totul propriu pentru fiecare produs, care ia n considerare dorinele individuale ale clienilor. Ast-fel, accentul este pus de exemplu pe confortul de operare cu aparatele, pe compactitate, durabilitate, mas, mobilitate sau domenii speciale de utilizare. Pe scurt: la Krcher, oricine i gsete n mod ga-rantat curitorul de nalt presiune perfect pentru el.

    1 Seria eco!ogic

    Tehnologie care protejeaz mediul: Seria eco!ogic estesimilar cu o modalitate de abordare sustenabil i exemplar n ce privete resursele naturale, precum i cu alegerea foarte responsabil a materialelor.

    2 Seria Premium

    Aspectul atractiv ntlnete funcionalitatea impuntoare: seria Premium de la Krcher nu las nicio dorin nende-plinit. Aparatele avnd aplicaii cu detergeni sunt dotate chiar i cu un tambur suplimentar de furtun pentru i mai mult confort n manevrare.

    3 Seria standard

    Curitoarele cu presiune din seria standard de la Krcher se impun printr-un design pretenios i ofer tot ceea ce poate aduce cu sine un aparat modern. n aceast cate-gorie intr, de exemplu, i o aplicaie cu detergent pentru posibiliti de utilizare extinse.

    4 Seria Compact

    Mic i energic: seria Compact de la Krcher este con-vingtoare prin dimensiunile compacte, necesarul de spaiu foarte redus, capacitatea bun de depozitare i mobilitatea ridicat.

    5 Seria cu motoare pe benzin

    Cea mai nalt flexibilitate: seria de motoare pe benzin de la Krcher funcioneaz independent de reeaua electric i garanteaz o mobilitate maxim i o cure-nie fr restricii.

  • 20

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria eco!ogic.Aparatele eco!ogic, la calitatea probat Krcher, sunt lideri de pia n privina compatibilitii cu mediul. Ele ofer posibilitatea de a folosi apa n funcie de necesar i, astfel, de a reduce consumul de ap. Tehnologia inovatoare i soluiile inteligente permit o utilizare exemplar a resurselor. Aparatele din seria eco!ogic constau n proporie de cca. 60 % din materiale reciclate i nu conin ftalai i nici PVC. Amba-lajul este fabricat din carton FSC i se renun cu consecven la material de umplutur din polistiren expandat.

    S economisim apa La aparatele K 4 pn la K 7, treapta eco! economisete dintr-o micare 20 % ap. Treapta eco! este ideal pentru lucrri de curare care necesit puin ap. n plus, furtunul de aspirare a apei inclus n dotarea standard permite utilizarea apei industriale colectate.

    S economisim curentul Datorit treptei eco!, la modelele K 4 K 7, economia de energie se situeaz la 20 %. Uti-lizatorii decid ei nii cnd s utilizeze treapta eco! pentru a economisi ap i energie.

    Selectarea responsabil a materialelorKrcher pune mare pre pe selectarea cu grij a materialelor, acord atenie compatibilitii cu mediul i evit folosirea materialelor polu-ante i care afecteaz sntatea, gen ftalaii iPVC-ul.

    Utilizarea materialelor n condiii de prote-jare a resurselorAproape 60 % din cota de material plastic din produsele Krcher provin din materiale plasti-ce reciclate. Ambalajul const n proporie de 50% din material reciclabil i renun la Sty-ropor. Restul de 50 % provine din exploatri forestiere sustenabile.

    Ap curat pentru planeta noastrKrcher construiete nu numai aparate care protejeaz resursele, ci se angajeaz i n aciuni de protecie a apelor. De exemplu cu proiectul Clean Water for the World, pe care Krcher l-a materializat n cooperare cu Global Nature Fund. Cu fiecare curitor cu presiune eco!ogic vndut, din ntreaga lume este sprijinit construcia de instalaii biologice de filtrare a apei. Astfel, cu fiecare aparat vn-dut, 1000 l de ap curat ajung n toat lumea n ruri i mri. Un mare ctig pentru om i natur.

  • 21

    1

    2

    1 2

    1

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Sortimentul: seriile Compact, Standard i Premium.Sortimentul Krcher ofer prin seria sa de produse Compact, Standard i Premium aparatul potrivit pentru fiecare utilizator. Care curitor de nalt presiune vi se potrivete?

    1 Variante de dotare

    Krcher pune foarte mult accentul pe pachetul integral corect. Aparatele Krcher sunt competitive fa de con-curen graie tehnologiei patentate a duzelor, marca Krcher, perfect corelat cu pompele datorit ratei mari de ndeprtare a murdriei i eficienei n curare. Aceast performan de vrf este continuat consec-vent i cu pachetul ataat de accesorii. Accesoriul spe-cial este ataat imediat lng aparate i ofer astfel dotarea optim pentru fiecare operaiune de curare. Cu ct este mai ridicat clasa de putere, cu att mai valoros calitativ este accesoriul din pachet.

    2Aparatele Upright de la Krcher acum i mai confortabile

    Aparatele Krcher sunt perfecionate pn n detaliu. Graie confortabilului sistem Plug n Clean, detergenii se pot schimba doar cu un mner. Extragei pur i sim-plu flaconul vechi, introducei-l pe cel nou i putei con-tinua. Schimbul ntre diveri detergeni este astfel posi-bil fr probleme. i la aparatele din clasa de baz pot fi utilizai detergeni prin intermediul unui furtun de ali-mentare sau al unui rezervor. Modelele Premium dispun de un sistem de nfurare a furtunului, pentru o depo-zitare deosebit de curat i de confortabil a furtunului de nalt presiune. Prin Quick Connect, Krcher ofer suplimentar un sistem confortabil de cuplare rapid. Furtunul de nalt presiune poate fi conectat astfel comod cu pistolul i cu aparatul i poate fi detaat din nou printr-o apsare de buton. Astfel poate fi depozitat rapid i simplu. Inclusiv accesoriile au locul lor destinat direct pe aparat.

  • 23

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 7 Premium eco!ogic.Seria K 7 Premium eco!ogic cu eco!motor rcit cu ap nu se distinge doar prin confortul maxim de utili-zare i de pstrare. Pe lng caracteristicile distinctive, cum ar fi practicul tambur de furtun, aparatele sunt convingtoare i printr-o cot ridicat n privina compatibilitii cu mediul. Astfel, graie modului eco!, curitoarele de nalt presiune fr ftalai i fr PVC economisesc pn la 20% ap i energie. Aparatele sunt ideale pentru utilizri frecvente i n caz de murdrire intens, de ex. pe drumuri, n bazi-ne de not, la biciclete sau autovehicule.

    K 7 Premium eco!ogic20% economie de ap i energie, datorit treptei eco! activabile opionalUtilizarea de materiale compatibile cu mediuleco!motor deosebit de performant, rcit cu ap

    Accesorii K 7 Premium eco!ogic HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 400

    Furtun de aspirare a apei Detergeni Detergent universal eco!ogic 1 l

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.168-174

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 10 m eco!ogic

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnice Presiune bari/MPa 20160/216

    Debit l/h 600

    Randament pe suprafa m2/h 60

    Putere kW 3,0

    Temperatura de alimentare max. C 60

    Greutate fr accesorii kg 20,6

    Dimensiuni (L x l x h) mm 404 x 461 x 968

    NOU

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    Economie ntr-o clipDatorit comutatorului eco!, consumul de ap i de energie vor fi sczute printr-un cliccu 20%.

  • 24

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 7 Premium.Seria K 7 Premium se impune prin detaliile atractive ale dotrii: motor rcit cu ap, tambur de furtun pentru cel mai ridicat confort n utilizare i pstrare, pistol Quick Connect, 10 m furtun de nalt presiu-ne din cauciuc, filtru de ap, lance Vario Power, duze pentru murdrie, precum i un detergent n prac-ticul flacon Plug n Clean. Se poate nltura astfel chiar i cea mai persistent murdrie de pe drumuri, din bazine de not, de pe biciclete sau autovehicule ntr-o clip.

    K 7 PremiumMotor deosebit de performant, rcit cu apSistem de nfurare a furtunului de nalt presiuneSistem Plug n Clean

    Accesorii K 7 Premium K 7 Premium HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 400

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.168-604 1.168-608

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 10 m cauciuc

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20160/216

    Debit l/h 600

    Randament pe suprafa m2/h 60

    Putere kW 3,0

    Temperatura de alimentare max. C 60

    Greutate fr accesorii kg 20,3

    Dimensiuni (L x l x h) mm 404 x 461 x 968

    NOU

    Cu cea mai bun depozitarentotdeauna perfect aranjat graie sistemului practic de nfurare a furtunului.

  • 25

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 7.Seria K 7 este dotat cu motoare rcite cu ap i a fost construit pentru utilizri frecvente i murdrire intens, aa cum se tie de ex. pentru drumuri, bazine de not, biciclete sau autovehicule. Pachetul substanial de dotri cuprinde un pistol cu racord practic Quick Connect, un furtun de nalt presiune din cauciuc de 10 m lungime, un filtru de ap pentru protejarea pompei, o lance Vario Power, precum i o duz pentru murdrie cu jet punctiform rotativ. Un detergent n flacon Plug n Clean ntregete pachetul.

    K 7Motor deosebit de performant, rcit cu apQuick ConnectSistem Plug n Clean

    Accesorii K 7 K 7 HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 400

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.168-502 1.168-506

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 10 m cauciuc

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20160/216

    Debit l/h 600

    Randament pe suprafa m2/h 60

    Putere kW 3,0

    Temperatura de alimentare max. C 60

    Greutate fr accesorii kg 19,1

    Dimensiuni (L x l x h) mm 404 x 461 x 968

    NOU

    Home KitCurtor de suprafee T 400 i soluie de curare piatr 3-n-1. Pentru suprafee mari, sepoate utiliza i pe suprafee verticale.

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

  • 27

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 5 Premium eco!ogic.Seria K 5 Premium eco!ogic se prezint extrem de nepoluant i eficient, cu energicul eco!motor rcit cu ap pentru o economie de ap i energie de pn la 20%. Soluia puternic de curitor de nalt pre-siune pentru utilizri ocazionale i murdrie de persisten medie pe suprafee i pe autovehicule, ziduri de piatr sau biciclete. Dotarea solid cu pistol Quick Connect, furtun de nalt presiune de 8 m, furtun de aspirare a apei, lance Vario Power, duz pentru murdrie, filtru de ap, Home Kit i practicul deter-gent universal eco!ogic.

    K 5 Premium eco!ogic20% economie de ap i energie, datorit treptei eco! activabile opionalUtilizarea de materiale compatibile cu mediuleco!motor deosebit de performant, rcit cu ap

    Accesorii K 5 Premium eco!ogic HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei Detergeni Detergent universal eco!ogic 1 l

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.181-260

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 8 m eco!ogic

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20145/214,5

    Debit l/h 500

    Randament pe suprafa m2/h 40

    Putere kW 2,1

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 14,3

    Dimensiuni (L x l x h) mm 349 x 426 x 878

    NOU

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    Protejarea resurselorAlimentarea practic cu ap permite utilizarea unor surse de ap alternative, ca de exemplu butoaiele cu ap de ploaie.

  • 28

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 5 Premium.Pentru utilizri ocazionale i murdrie de persisten medie, se recomand seria K 5 Premium cu per-formantele motoare rcite cu ap. Autovehiculele mari, zidurile de piatr i bicicletele se pot cura de murdrie ntr-o clip. Din dotare fac parte un pistol cu racord rapid Quick Connect, un furtun de nalt presiune lung de 8 m, o lance Vario Power, o duz destinat zonelor cu murdrie extrem, un filtru de ap, precum i detergent Krcher n practicul flacon Plug n Clean.

    K 5 PremiumMotor deosebit de performant, rcit cu apSistem de nfurare a furtunului de nalt presiuneSistem Plug n Clean

    Accesorii K 5 Premium K 5 Premium HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.181-313 1.181-317

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 8 m

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20145/214,5

    Debit l/h 500

    Randament pe suprafa m2/h 40

    Putere kW 2,1

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 14,5

    Dimensiuni (L x l x h) mm 349 x 426 x 878

    NOU

    Plug n CleanRapid, simplu, confortabil datorit Plug n Clean, detergentul poate fi schimbat cu o sin-gur micare.

  • 29

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 5.Seria K 5 a fost construit pentru murdrie de intensitate medie i face s strluceasc n egal msur autovehicule mari, ziduri din piatr sau biciclete. Aparatele sunt dotate cu un motor performant rcit cu ap i dispun de un pistol Quick Connect, un furtun de nalt presiune de 8 m, o lance Vario Power pentru suprafee sensibile, precum i de o duz destinat zonelor cu murdrie persistent. Un filtru de ap protejeaz pompa n mod fiabil. Pachetul este ntregit cu detergentul Krcher n practicul flacon Plug n Clean.

    K 5Motor deosebit de performant, rcit cu apQuick ConnectSistem Plug n Clean

    Accesorii K 5 K 5 HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.180-633 1.180-637

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 8 m

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20145/214,5

    Debit l/h 500

    Randament pe suprafa m2/h 40

    Putere kW 2,1

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 12,8

    Dimensiuni (L x l x h) mm 344 x 396 x 875

    NOU

    Putere excepionalMotorul rcit cu ap este fabricat la cel maiactual nivel al tehnicii i impresioneaz prindurabilitate i prin performanele sale deosebite.

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

  • 31

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 4 Premium eco!ogic.

    K 4 Premium eco!ogic20% economie de ap i energie, datorit treptei eco! activabile opionalUtilizarea de materiale compatibile cu mediuleco!motor deosebit de performant, rcit cu ap

    Accesorii K 4 Premium eco!ogic HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei Detergeni Detergent universal eco!ogic 1 l

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.180-660

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 6 m eco!ogic

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20130/213

    Debit l/h 420

    Randament pe suprafa m2/h 30

    Putere kW 1,8

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 14,1

    Dimensiuni (L x l x h) mm 349 x 426 x 878

    Protecia mediului se mbin cu curenia: Seria K 4 Premium eco!ogic cu eco!motoare rcite cu ap economisete graie modului eco! pn la 20% ap i curent. n plus, curitorul de nalt presiune fr ftalai i fr PVC, din material reciclat n proporie de pn la 60%, se impune prin cel mai nalt nivel de confort n utilizare. Cu tambur de furtun, pistol Quick Connect, furtun de nalt presiune de 6 m, filtru de ap, furtun de aspirare a apei, lance Vario Power, duz pentru murdrie, detergent universal eco!ogic. Ideal pentru autovehicule, garduri, biciclete etc.

    NOU

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    Economie ntr-o clipDatorit comutatorului eco!, consumul de api de energie vor fi sczute printr-un clic cu20%.

  • 32

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Seria K 4 Premium.Seria K 4 Premium cu motoare rcite cu ap se recomand pentru utilizri spontane n jurul casei. Murdria de persisten medie, de ex. de pe autovehicule, garduri sau biciclete, se poate nltura fr efort. Aparatele sunt dotate cu un tambur de furtun pentru confort maxim de utilizare i depozitare. Se adaug un pistol Quick Connect, un furtun de nalt presiune de 6 m, o lance Vario Power, o duz pen-tru murdrie, un filtru de ap, precum i un detergent Krcher n practicul flacon Plug n Clean.

    K 4 PremiumMotor deosebit de performant, rcit cu apSistem de nfurare a furtunului de nalt presiuneSistem Plug n Clean

    Accesorii K 4 Premium K 4 Premium HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.180-310 1.180-315

    Inclus n dotarea standard.

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 6 m

    Mner fix cu tambur de furtun

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20130/213

    Debit l/h 420

    Randament pe suprafa m2/h 30

    Putere kW 1,8

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 14,1

    Dimensiuni (L x l x h) mm 349 x 426 x 878

    NOU

    Cu cea mai bun depozitarentotdeauna perfect aranjat graie sistemului practic de nfurare de la K 4 Premium.

    Ou

    tdo

    or

    Curitoare cu presiune

  • 33

    E

    FFICIENCY

    EN

    ERGYWATER

    TIM

    E

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 4.Motoarele puternice i durabile, rcite cu ap, reprezint caracteristica central a seriei K 4. Aparatele cu pistol Quick Connect i furtunul de nalt presiune de 6 m lungime au fost construite pentru utilizri ocazionale i pentru murdrie de persisten medie. Graie lncii Vario Power i duzei pentru murdrie, se pot cura optim autovehicule, garduri de grdini, biciclete etc. Un filtru de ap ncorporat protejeaz n mod fiabil pompa de particulele de murdrie. Inclus suplimentar n dotarea standard: un detergent Krcher n practicul flacon Plug n Clean.

    K 4Motor deosebit de performant, rcit cu apQuick ConnectSistem Plug n Clean

    Accesorii K 4 K 4 Car K 4 HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni 1 l detergent universal 1 l ampon auto 3-n-1 1 l soluie de curare piatr 3-in-1

    Duz pentru spum Perie de splat cu rotaie

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.180-150 1.180-155 1.180-158

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 6 m

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Sistem Plug n Clean

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20130/213

    Debit l/h 420

    Randament pe suprafa m2/h 30

    Putere kW 1,8

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 11,8

    Dimensiuni (L x l x h) mm 300 x 394 x 876

    NOU

    Ordine pe crligUn generos crlig pentru furtun, pentru depozitarea furtunului direct pe aparat.

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

  • 35

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 3.Din dotarea seriei K 3 fac parte un rezervor pentru detergent, dou anvelope cu funcionare mecanic uoar, un pistol, un furtun de nalt presiune de 6 m lungime, o lance Vario Power, o duz pentru mur-drie cu jet punctiform rotativ pentru i mai mult for, precum i un filtru de ap pentru protejarea pompei. Pentru i mai mult confort i un lucru plcut! Ideal pentru utilizri ocazionale n cazul unei mur-driri de nivel moderat. Graie unui Home Kit cu curitor pentru suprafee T 250 i concentratului de detergent Patio & Deck se pot cura rapid i fr stropire inclusiv suprafee mari.

    NOU

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    K 3RoiSuportul de depozitare a lnciiQuick ConnectRezervor pentru detergent

    Accesorii K 3 K 3 Car K 3 HomeLance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 250

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni Concentrat de ampon auto

    Concentrat Patio & Deck*

    Duz pentru spum Perie de splat Lavet de uscare

    Cod de comand 1.601-812 1.601-819 1.601-813

    Inclus n dotarea standard. * Pentru suprafee din lemn i piatr

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 6 m

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Rezervor

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20120/212

    Debit l/h 380

    Randament pe suprafa m2/h 25

    Putere kW 1,6

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 5,8

    Dimensiuni (L x l x h) mm 275 x 279 x 803

    O soluie optim pentru rezervorul de detergentRezervorul practic pentru detergent simplific utilizarea detergenilor.

  • 37

    Seria K 2 Premium.

    K 2 PremiumRoiSuportul de depozitare a lnciiRezervor pentru detergent

    Accesorii K 2 Premium K 2 Premium Home

    Lance cu 1 poziie

    Lance Vario Power Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 50

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni Concentrat Patio & Deck*

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.673-305 1.673-300

    Inclus n dotarea standard. * Pentru suprafee din lemn i piatr

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 6 m

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Rezervor

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20110/211

    Debit l/h 360

    Randament pe suprafa m2/h 20

    Putere kW 1,4

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 4,9

    Dimensiuni (L x l x h) mm 280 x 242 x 783

    Rezervorul pentru detergent face lucrul cu seria K 2 Premium deosebit de plcut. Aparatele se preteaz ideal pentru utilizri ocazionale i murdrire uoar, similar cu cea de pe biciclete, scule de grdin sau mobilier de grdin. Graie unui Home Kit cu curitorul pentru suprafee T 50 i detergentului Patio & Deck, se pot cura rapid i fr stropire inclusiv suprafee mari. Alte dotri: pistol, furtun de nalt presiune de 6 m, lance Vario Power, duz pentru murdrie i filtru de ap.

    NOU

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    Ordine pe crligUn generos crlig pentru furtun, pentru depozitarea furtunului direct pe aparat.

    Ou

    tdo

    or

    Curitoare cu presiune

  • 38

    Seria K 2.Din dotarea seriei K 2 fac parte dou anvelope cu funcionare mecanic uoar, un pistol, un furtun de nalt presiune de 4 m lungime, o lance simpl, o duz pentru murdrie cu jet punctiform rotativ pentru i mai mult for, precum i un filtru de ap pentru protejarea pompei mpotriva ptrunderii particulelor de murdrie. Seria K 2 a fost construit pentru utilizri ocazionale i pentru murdrie uoar n jurul casei. Din aceast categorie face parte, de exemplu, murdria de pe biciclete, scule de grdin sau mobilier de grdin.

    K 2RoiSuportul de depozitare a lnciiAspirarea detergentului

    Accesorii K 2 K 2 HomeLance cu 1 poziie Lance Vario Power

    Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 50

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni Concentrat Patio & Deck*

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.673-220 1.673-223

    Inclus n dotarea standard. * Pentru suprafee din lemn i piatr

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 4 m

    Mner fix

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Aspirare

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 110/11

    Debit l/h 360

    Randament pe suprafa m2/h 20

    Putere kW 1,4

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 4,8

    Dimensiuni (L x l x h) mm 280 x 242 x 783

    NOU

    Putere deplin de curareDin dotarea curitoarelor de nalt presiune K2 Krcher face parte i un mecanism integrat de aspirare pentru detergent.

    Ou

    tdo

    or

    Curitoare cu presiune

  • 39

    Curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Seria K 2 Compact.Seria K 2 Compact se impune prin flexibilitate, mobilitate i economie de spaiu. Din setul de dotri fac parte un pistol, un furtun de nalt presiune de 4 m lungime, o lance simpl, o duz pentru murdrie cu jet punctiform rotativ, precum i un filtru de ap. Cu Home Kit se cur eficient i fr stropire inclusiv suprafee mari din jurul casei.

    K 2 CompactMner de transportSuportul de depozitare a lncii

    Accesorii K 2 Compact K 2 Compact HomeLance cu 1 poziie Lance Vario Power

    Duz rotativ

    Curitor de suprafee T 50

    Furtun de aspirare a apei

    Detergeni Concentrat Patio & Deck*

    Duz pentru spum

    Perie de splat

    Lavet de uscare

    Cod de comand 1.673-121 1.673-124

    DotarePistolul de nalt presiune cu furtun HD 4 m

    Mner Mic

    Quick Connect

    Ataament pentru detergeni prin Aspirare

    Filtru de ap Aspirare ap

    Date tehnicePresiune bari/MPa 110/11

    Debit l/h 360

    Randament pe suprafa m2/h 20

    Putere kW 1,4

    Temperatura de alimentare max. C 40

    Greutate fr accesorii kg 4,0

    Dimensiuni (L x l x h) mm 280 x 176 x 443

    NOU

    St bine n mnDatorit ergonomicului mner de transport i masei reduse, aparatul este uor i comod de transportat.

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

  • 41

    Seria cu motoare pe benzin.Flexibilitate max. n totalitate fr curent electric. Seria G face posibil acest lucru. Motoare puternice pe benzin fac ca aparatele s fie independente de alimentarea cu curent electric. Cu rama lor stabil i roile mari, aparatele din seria G se potrivesc i pentru aplicaiile pe teren accidentat.

    G 7.10 G 4.10Motor puternic pe benzinSuport pentru pistol i crlig pentru

    furtunAnvelope de teren

    Motor puternic pe benzinaSuport pentru pistol i crlig pentru

    furtunCadru robust

    DotarePistol cu presiune Furtun HD 7,5 m 6,0 m

    Lance Vario Power

    Duz rotativ Filtru fin pentru ap integrat

    Date tehnicePresiune bari/MPa 20160/216 20120/212

    Debit l/h Max. 470 Max. 420

    Temperatura de alimentare max. C 40 40

    Putere CP/kW 5,5/4,0 2,8/2,0

    Greutate fr accesorii kg 30,5 23,9

    Dimensiuni (L x l x h) mm 597 x 547 x 620 400 x 501 x 584

    Cod de comand 1.194-701 1.133-622

    Inclus n dotarea standard.

    Gama cuprinztoare de accesorii originale Krcher este prezentat la paginile 4253. Detergeni i ageni de ngrijire la paginile 5457.

    Independent fa dereeaua de curent electricPuternicul motor pe benzin este uor de pornit i permite o cur-are fr necesar de curent.

    Ou

    tdo

    or

    Curitoare cu presiune

  • Gama de accesorii speciale i de detergeni Krcher ofer soluia potrivit pentru orice tip de lucrare. nlocurile situate n apropiere, pe coluri i cele greu accesibile se poate ajunge cel mai bine cu noul Vario Power Jet Short 360. Capul cu duz de 360 i lancea scurt asigur o curare comod, un unghi favorabil de lucru i, astfel, puin ap de stropire. Pentru tratarea suprafeelor sensibile, presiu-nea poate fi reglat progresiv.

    Echipamentul perfect curare perfect.

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

  • 3 4

    1 1 21

    65

    43

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    1 Noi detergeni cu aciune tripl

    Detergenii Krcher se impun datorit ineditului lor princi-piu 3-n-1: efect perfect, ngrijire menajant i sistem de protecie fiabil. n plus, Krcher mizeaz pe sustenabilita-te, prin utilizarea de materii prime naturale. De asemenea, convinge i inteligentul concept al flaconului. Fie c sunt pentru cuplare direct (Plug n Clean), pentru alimentarea rezervorului pentru detergent sau ca recipient pentru ali-mentarea prin intermediul furtunului de aspirare deter-genii sunt adecvai pentru toate curitoarele de nalt presiune Krcher.

    2 Stopare eficient a algelor

    Terasele se acoper rapid cu muchi i, de aceea, ele tre-buie s fie curate regulat. Soluia de curare piatr 3-n-1 aduce un ajutor de ncredere. Formula sa eficient de stopare a algelor ntrzie formarea depunerilor verzi ntr-un mod care i-a dovedit eficiena. Dizolvantul activ supli-mentar pentru murdrie ndeprteaz fr efort uleiurile, straturile de depuneri verzi i murdriile din emisii chiar i n condiiile folosirii doar a apei reci. Se adaug i for-mula pentru protecie la intemperii, care se depune ca o pelicul de protecie pe pori i ngreuneaz astfel ptrun-derea apei.

    3 Curarea autovehiculelor simplificat

    amponul auto 3 n 1 garanteaz o curare i ngrijire optime pentru autovehiculele de orice tip. Dizolvantul activ pentru murdrie ndeprteaz fr probleme murdriile

    rezistente de uleiuri i grsimi. Formula de uscare rapid faciliteaz obositoarea tergere cu lavete din piele a auto-vehiculelor.

    4 Protecie multilateral pentru suprafeele din lemn

    Detergentul cu aciune tripl pentru lemn ofer curare, ngrijire i protecie la un loc. Performantul dizolvant activ pentru murdrie este completat printr-o formul de pro-tecie UV, care ntrzie nchiderea de nuan, respectiv decolorarea suprafeelor din lemn. La aceasta se adaug ngrijirea intensiv integrat, care pstreaz lemnul suplu.

    5 Detergent universal eco!ogic

    Detergentul universal eco!ogic st complet sub semnul sustenabilitii. Astfel, flaconul este din peste 96% materi-al plastic pe baz de substane vegetale. Aici, baza este format din trestie de zahr n loc de petrol. Tensidele coninute n detergenii Krcher eco!ogic constau din materii prime 100 % regenerabile i nu conin petrol brut.

    6 Duza de spumare Connect n Clean FJ 10 C

    Inovatoarea duz de spumare pentru producerea i mprtierea energic de spum se preteaz n mod ideal pentru curarea autovehiculelor, motocicletelor & Co., precum i pentru aplicarea substanelor de ngrijire pe suprafee din piatr, lemn i ale faadelor. Duza de spuma-re este disponibil n set cu diveri detergeni. Graie prac-ticului sistem de schimbare rapid, diverii detergeni (fla-coane de 1 l) se pot schimba cu un simplu clic.

  • 44

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Utilizri speciale.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Utilizri speciale

    Set lance pentru curat asiuri 2.642-561

    Lance de nalt performan pentru curat asiuri, pentru ndeprtarea eficient i fr efort a murdriei, noroiului, mlului, nisipului i a crustelor de sruri. Inclusiv duz de ngrijire pentru aplicarea cerii pentru asiuri. Adecvat pentru toate nlimile de autovehicule de la 11 cm 38cm, de la maini sport i pn la autoturisme de teren, rulote sau remorci.Incl. duz de ngrijire & cear pentru asiu 250 ml

    Lance telescopic 2.642-347

    Lance telescopic cu raz de aciune de pn la 4 m. Ideal pentru curare comod cu nalt presiune de ex. a roletelor sau faadelor la nlime. Cu centur port-aparat confortabil i pistol integrat reglabil. Cu ching pentru transportul pe umr, racord tip baionet i pistol integrat, ajustabil ergonomic. Masa: aprox. 2 kg.

    Set pentru curat streini i conducte PC 20, 20 m 2.642-240

    Furtun de nalt presiune (20 m) Cu super-flexibilul furtun pentru curat conducte, ataat la curitorul dvs. Krcher cu presiune, putei cura dintr-o bucat conducte sau streini de pn la 20 m lungime.

    Clem de fixareCu ajutorul clemei, putei fixa fr probleme curitorul de streini de scocuri. Astfel devine posibil utilizarea n sigu-ran i n cazul streinilor aflate la nlime mare.

    Sania curitorului de streiniSania aparatului cu duza de nalt presiune se deplaseaz autonom prin streini, prin intermediul presiunii apei din furtunul de nalt presiune, curndu-le eficient. Dac aparatul ajunge ntr-o zon nfundat, tragei i acionai pistolul de mai multe ori rapid, pn cnd materialul care l nfund se detaeaz.

    Sit de protecieSita de protecie mpiedic ptrunderea frunzelor i a mur-driei n burlanul de scurgere n timpul currii streinilor, astfel nct s se evite nfundarea acestuia.

    Duza de nalt presiuneDin cteva micri, trecei de la curarea conductelor la curarea evacurilor cu duza de nalt presiune cores-punztoare, de puteri K2 K7. Acestea se ataeaz pur i simplu la furtunul curitorului de streini sau de conducte i se introduc n aparat.

  • 45

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Curitor de suprafee.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Curitor de suprafee

    Curitor suprafee T-Racer T 250 pentru K2 K7 2.642-194

    T-Racer T 250. Pentru curarea fr stropire a suprafeelor plane (de ex. teraselor). Mner suplimentar pentru curarea suprafeelor verticale (de ex. pori de garaj). Putere de curare mrit prin dou duze cu jet plat rotativ.

    Curitor suprafee T-Racer T 300 pentru K2 K7 2.640-212

    T-Racer T 300. Pentru curarea fr stropire a suprafeelor plane. Mner suplimentar pentru curarea suprafeelor verticale. Putere de curare mrit, graie celor dou duze rotative cu jet plat. Adaptare a puterii de curare datorit distanei reglabile dintre duze i obiectul de curare. Efect Hovercraft reglabil.

    Curitor suprafee T-Racer T 400 pentru K4 K7 2.641-647

    T-Racer T 400. Pentru curarea fr stropire a suprafeelor plane. Cu duz power suplimentar pentru o curare eficient n coluri i pe muchii. Comutarea pe duza power se realizeaz comod, de la tasta tip pedal. Cu mner suplimentar pentru curarea suprafeelor verticale. Putere de curare mrit prin dou duze cu jet plat rotativ. Adaptare a puterii de curare datorit distanei reglabile dintre duze i obiectul de curare. Cu grilaj special de protecie pentru curarea suprafeelor cu pietri.

    Curitor pentru suprafee Powerschrubber PS 40 2.643-245

    Powerschrubber PS 40 cu trei duze integrate de nalt presiune. Cur cele mai diverse suprafee energic, fiabil i rapid de murd-ria cea mai persistent. Ideal pentru trepte i muchii. Cu deversor integrat pentru nlturarea apei murdare.

    Super rapid super curat! Curitoarele de suprafee de la Krcher T 250, T 300 i T 400 asigur rezul-tate de curenie strlucitoare pe terase i alte suprafee mari. Foarte rapid i fr stropire.

    Principiul este att de simplu pe ct este de eficient:Dou duze pun n micare elicea din carcasa de curare, prin presiunea apei. Aceasta plutete deasupra suprafeei, dar i deasupra micilor neregula-riti. T 300 i T 400 au suplimentar un mner rotativ, prin care poate fi regla-t distana duzelor fa de obiectul de curare. Mnerul ncorporat ofer posibilitatea unei curri fr stropire a faadelor i a porilor de garaj.

    Avantajele Dvs.: Protecie optim mpotriva stropilor de ap Rezultat uniform de curare Se adapteaz perfect fiecrei suprafee Cu pn la de patru ori mai rapid dect cu duza cu jet plat Pentru terase din lemn, piatr, gresie, beton etc.

  • 46

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Perii.Curare din noua generaie: Revoluionara perie Power este prima perie care cur cu nalt presiune! Peria Power cur rapid, eficient i ntr-o modalitate menajant toate suprafeele exterioare. Graie combinaiei inteli-gente a jetului de nalt presiune cu apsarea manual a periei, peria Power economisete energie, ap i pn la 30% din timp. Suprafeele sensibile se pot cura i ele cu peria Power, ntr-o modalitate menajant i eficient. Cu practica sa form triunghiular, ea cur fr efort inclusiv n coluri i pe muchii.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Perii

    Perie Power WB 150 2.643-237

    Perie Power WB 150 pentru curarea fr stropire a suprafeelor sensibile. Modalitatea de aciune eficient cu nalt presiune i apsare manual a periilor economi-sete energie, ap i pn la 30% din timp.

    Perie rotativ de splare cuarticulaie WB 100 2.643-236

    Perie rotativ de splare cu articulaie pentru curarea tuturor suprafeelor netede cum este lacul, sticla sau materialul plastic. Articulaie reglabil progresiv cu 180 de la mner, pentru curarea locurilor dificile.

    Perie de splat jante 2.643-234

    Perie de splat jante pentru curare eficient la 360, chiar i n cele mai greu accesibile locuri. Distribuire uniform a apei pe 360 pentru un rezultat al currii uniform i curat n toat zona adiacent.

  • 47

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Perii

    Perie moale de splare WB 50 2.643-246

    Perie moale de splare WB 50 pentru curarea temeinic a tuturor suprafeelor imaginabile. Cu peri moi care prote-jeaz suprafaa, inel protector de jur mprejur, piuli olan-dez i pad din cauciuc.

    Perie moale de splare WB 60 2.643-233

    Perie moale de splare WB 60 pentru curarea suprafe-elor mari, ca de ex. ale autovehiculelor, autocaravanelor, brcilor, serelor sau roletelor. Un bun randament pe supra-fee, datorit limii de lucru de 248 mm.

  • 48

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru toate aplicaiile.Accesoriul potrivit face din curitorul cu presiune Krcher un multitalent utilizabil pentru o multitudine de aplicaii suplimentare. De exemplu pentru curarea cu sablare umed i cu nisip sau pentru curarea burlanelor i streinilor. Cu articulaia Vario se ajunge extrem de uor i n locurile greu accesibile. Furtunul de aspirare cu filtru permite absorbia de ap din diver-se surse cum ar fi iazuri, butoaie de ap i bazine.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Accesorii pentru toate aplicaiile

    Set pentru curat conducte PC 7,5, 7,5 m: 2.637-729 PC 15, 15 m: 2.637-767

    Set special, deosebit de eficient, mpotriva evilor nfundate i a apelor reziduale.

    Set pentru curat streini i conducte PC 20, 20 m 2.642-240

    Soluie de sistem 2 n 1 pentru curarea cu nalt presiu-ne, rapid i simpl, fr scar, a streinilor i burlanelor. Curtorul de streini se mic autonom i eficient prin streain. Furtunul de curare a burlanelor desfund fiabil burlanele i conductele de ap rezidual nfundate. Cu furtun de nalt presiune de 20 m. (a se vedea pagina 44)

    Articulaie Vario 2.640-733

    Reglabil continuu la 180 pentru curarea comod a locu-rilor greu accesibile. Se racordeaz ntre pistolul de presiu-ne i accesorii, sau ntre lancea prelungitoare i accesorii.

    Protecie la stropire pentru duza rotativ 2.640-916

    Protecie la stropire pentru duza rotativ. Protejeaz n mod fiabil utilizatorul mpotriva stropirii cu ap cu prec-dere la curarea n coluri i pe muchii. Pentru cuplare pe toate duzele rotative Krcher (exceptnd 4.763-184).

    Sistem de aranjare Organiser 2.641-630

    Krcher Organiser practicul suport de perete pentru ps-trarea sistematizat a accesoriilor Krcher. Cu dou modu-le pentru un montaj flexibil. Ideal pentru a proteja periile de splare mpotriva deformrii.

    Marcaj per metru

    Inel de marcaj flexibil

    Protecie mbuntit

    mpotriva ndoirii

  • 49

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Accesorii pentru toate aplicaiile

    Set lance pentru curat asiuri 2.642-561

    Lance de nalt performan pentru curat asiuri, pentru ndeprtarea eficient i fr efort a murdriei, noroiului, mlului, nisipului i a crustelor de sruri. Inclusiv duz de ngrijire pentru aplicarea cerii pentru asiuri. Adecvat pentru toate nlimile de autovehicule ntre 11 cm 38cm, de la maini sport i pn la autoturisme de teren, rulote sau remorci.Incl. duz de ngrijire & cear pentru asiu 250 ml.

    Furtun de aspirare SH 5 eco!ogic 2.643-100

    Permite aspirarea apei din surse alternative ca de ex. bu-toaie cu ap de ploaie. 5 m lungime cu funcie de resplare a filtrului, fr ftalai i PVC, ambalaj pn la 90% reciclabil i extrem de nepoluant.

    Filtru de ap 4.730-059

    mpiedic ptrunderea impuritilor din ap n pompa de presiune i deteriorarea acesteia.

    Set de sablat cu nisip/umed 2.638-792

    Set de sablat cu nisip/umed pentru ndeprtarea ruginii, vopselei i murdriei persistente, n combinaie cu material de sablare Krcher.

    Adaptor pentru furtunul de grdin 2.640-732

    Pentru racordarea periilor de splat Krcher la furtunul de grdin.

    NOU

  • 50

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Furtunuri de nalt presiune.Fie c sunt utilizate ca furtun de schimb sau furtun prelungitor pentru o i mai mare flexibilitate furtunurile de nalt calitate de la Krcher se ridic la nivelul celor mai nalte exigene. Ele sunt disponibile att cu practicul racord Quick Connect, ct i cu racordul clasic cu nurubare. Cu setul de reechi-pare putei efectua o echipare ulterioar a aparatelor mai vechi cu conforta-bilul sistem Quick Connect cu o singur excepie: aparatele cu tambur pentru furtun.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Prelungitoare pentru furtunuri de nalt presiune, sistemul pn n 2007

    Prelungitor pentru furtunuri denalt presiune XH 10, 10 m, K2 K7 6.389-092

    Prelungitor pentru furtunuri de nalt presiune pentru flexibilitate mrit. Pentru aparate din clasele K 2 K 7 cu racord filetat (fr Quick Connect). Furtun de calitate robust DN-8, 10 m. ntrit cu mpletitur textil, cu protecie mpotriva ndoirii furtu-nului i racord din alam pentru o durabilitate mai ndelungat. Se racordeaz ntre aparat i furtunul de presiune.

    Prelungitor pentru furtunuri denalt presiune XH 10, 10 m, K2 K7 6.390-961

    Prelungitor pentru furtunuri de nalt presiune pentru nalt flexibilitate. Pentru aparate din clasele K 2 K 7 cu racord Quick Connect. Furtun de calitate robust DN-8, 10 m. ntrit cu mpleti-tur textil, cu protecie mpotriva ndoirii furtunului i racord din alam pentru o durabilitate mai ndelungat. Se racordeaz ntre aparat i furtunul de presiune.

    Prelungitor pentru furtunuri din cauciuc de nalt presiune XH 10 R cauciuc, 10 m, K2 K8 6.390-096

    Prelungitor pentru furtunuri din cauciuc de nalt presiune pen-tru nalt flexibilitate. Pentru aparate din clasele K 2 K 8 cu racord filetat (fr Quick Connect). Furtun de mare calitate din cauciuc de 10 m, cu inserie metalic pentru durabilitate nde-lungat. Temperatur: pn la 80 C. Presiune: pn la 160bari.

    Prelungitoare pentru furtunuri de nalt presiune, sistemul ncepnd cu 2008 (Quick Connect)

    Prelungitor pentru furtunuri denalt presiune XH 10 Q, 10 m, K3 K7 2.641-710

    Se racordeaz ntre pistolul cu cuplare rapid (ncepnd cu 2008) i furtunul de nalt presiune. Furtun de calitate robust DN-8, cu protecie mpotriva ndoirii i racord de alam. Adecvat pentru utilizarea cu detergent. Pn la 160bari, pn la 60 C.

    Prelungitor pentru furtunuri dincauciuc de nalt presiune XH 10 QR cauciuc, 10 m, K5 K7 2.641-708

    Furtun din cauciuc de mare calitate, cu inserie metalic pentru o flexibilitate ridicat. Pn la 160bari, pn la 80 C.

  • CLICK CLICK

    CLICK

    51

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Kit de furtunuri de nalt presiune de rezerv pentru sistemele ncepnd cu 1992

    Kit furtun de nalt presiune de rezerv HK 4, 4 m, K 22.643-312

    Adaptor HD, pistol, furtun HD de 4 m, max. 110 bari. Pentru reechiparea curitoarelor cu presiune mai vechi (n-cepnd cu anul fabricaiei 1992) pe sistemul simplu i comod Quick Connect.

    Kit furtun de nalt presiune de rezerv HK 7,5, 7,5 m, K 2 K 72.641-828

    Adaptor HD, pistol, furtun HD de 7,5 m, max. 160 bar. Pentru reechiparea curitoarelor cu presiune mai vechi (n-cepnd cu anul fabricaiei 1992) pe sistemul simplu i comod Quick Connect.

    Kit furtun de nalt presiune de rezerv HK 12, 12 m, K 2 K 72.642-953

    Adaptor HD, pistol, furtun HD de 12 m, max. 160 bari. Pentru reechiparea curitoarelor cu presiune mai vechi (n-cepnd cu anul fabricaiei 1992) pe sistemul simplu i comod Quick Connect.

    Adaptor de nalt presiune 4.470-041

    Pentru sistemele Quick Connect potrivite pentru toate curi-toarele cu presiune destinate casei i grdinii. (ncepnd cu anul fabricaiei 1992)

    Altele

    Adaptor B 2.642-893

    Adaptor B pentru racordarea curitorului de nalt presiune cu racordul filetat (pn la anul fabricaiei 1989).

    Pistol Quick Connect G 160 Q 2.642-172

    Pistolul Premium dotat cu Quick Connect i cu inserii Softgrip garanteaz un nivel ridicat de confort n lucrarea de curare.

    Pistol G 160 2.641-959

    Pistol de rezerv pentru curitoare de nalt presiune Krcher Consumer din clasa K 2 K 7. Pentru toate curitoarele de nalt presiune la care furtunul de nalt presiune se fixeaz de pistol cu un clips (fr Quick Connect).

    NOU

  • 52

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Lnci i prelungitoare.Multi-Power-Jet cu 5 tipuri diferite de jet, duze rotative cu duze de jet punc-tiform n rotaie pentru murdrie deosebit de persistent sau lance lung de 4 m pentru curare eficient i confortabil n locurile nalte Krcher ofer pentru orice domeniu aplicativ lancea potrivit cu accesoriile corespunz-toare.

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Lnci i prelungitoare

    Multi-Power-Jet* MP 145, K 3 K 5 2.643-239 MP 160, K 6 K 7 2.643-238

    Lance cu 5 tipuri diferite de jet: jet de detergent de joas presiu-ne, jet plat de nalt presiune, jet plat de lime medie, jet punc-tiform i jet rotativ. Selectarea tipului de jet se realizeaz prin rotirea lncii.

    Lance Vario-Power** VP 120, K 2:2.643-241VP 145, K 3 K 4:2.643-235VP 160, K 5 K 7:2.643-242

    Reglarea continu a presiunii prin simpla rotire a lncii: de la jet de detergent de joas presiune, pn la jet de nalt presiune.

    Duz rotativ***DB 145, K 2 K 4, HC 10:2.643-244DB 160, K 5 K 7:2.643-243

    Jet rotativ de nalt presiune cu putere de curare cu 50 % mai mare. Pentru murdriri puternice i cu straturi groase.

    Vario Power Jet Short 360 VP 145 S K 2 K 4 2.643-253 Vario Power Jet Short 360 VP 160 S K 5 K 72.643-254

    Varianta scurt Vario Power Jet Short 360 cu reglaj progresiv al presiunii i articulaie reglabil 360 este ideal pentru cura-rea locurilor situate n apropiere i greu accesibile.

    NOU

    * 5 tipuri diferite de jet ale lncii Multi-Power-Jet.

    ** Lance Vario Power: comutare progresiv de la pre-siune nalt la presiune joas prin rotirea lncii.

    *** Duz rotativ: jet punctiform rotativ, pentru o curare deosebit de puternic.

  • 53

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Produs/ Cod de comand Descriere

    Lnci i prelungitoare

    Lance unghiular 2.638-817

    Streinile, aripile interioare ale autovehiculelor i alte zone greu accesibile vor fi curate ntr-o clip; lungimea aprox. 1 m.

    Prelungitor de lance 2.643-240

    Prelungire cu 40 cm. Pentru curarea eficient a locurilor greu accesibile.

    Prelungitor de lance n 3 trepte 2.639-722

    Extensibil n 3 trepte (90 cm, 130 cm, 170 cm), pentru obiec-tivele de curat aflate la nlime, cum ar fi geamurile, faadele sau grdinile de iarn.

    Lance telescopic 2.642-347

    Lance telescopic cu raz de aciune de pn la 4 m. Ideal pentru curare comod cu nalt presiune de ex. a roletelor sau faadelor la nlime. Cu centur port-aparat confortabil i pistol integrat reglabil. Cu ching pentru transportul pe umr, racord tip baionet i pistol integrat, ajustabil ergonomic. Masa aprox. 2 kg.

  • 54

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Detergeni de curare i ntreinere pentru utilizatori privai.Detergenii Krcher sunt ntotdeauna adaptai exact la aparate. Acest lucru garanteaz nu doar rezultate optime de curare, ci duce i la economie de ap, timp i energie. Faptul c ei sunt biodegradabili este desigur de la sine neles. ns n cazul detergentului universal eco!ogic, Krcher mai face nc un pas nainte i utilizeaz n producia lui doar tenside din materii prime 100% regenerabile un alt plus n aspectul de protecie a mediului.

    Descrierea produsului Domeniul de utilizareCod de comand

    Detergent universal

    Detergent universal eco!ogicDetergent universal, puternic i ecologic, cu tensi-de din materii prime 100% regenerabile i un flacon pe baz de trestie de zahr. ndeprteaz fr efort uleiurile, unsorile i murdriile cu coninut de minerale, peste tot n cas, grdin i autovehi-cule. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i ulterior cltii temeinic cu nalt presiune.

    6.295-747

    Detergent universalDetergent universal puternic pentru utilizarea n aparatele de curat cu nalt presiune Krcher. Cu noul dizolvant activ al murdriei, care ndeprteaz fr efort, chiar i cu ap rece, uleiurile, grsimile i murdriile persistente cu coninut de minerale. Se poate utiliza n toate aplicaiile din cas, grdin i autovehicule. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i ulterior cltii temeinic cu nalt presiune.

    6.295-753

    Detergent universal RM 555 Detergent universal puternic, ndeprteaz fr efort uleiuri, grsimi i murdrii cu coninut de minerale. Pentru mobilier de grdin, autovehicule, faade i toate suprafeele rezistente la ap. Coninut: 5 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:10 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp, apoi se cltete bine.

    6.295-357

    Detergent pentru toate tipurile de murdrieDetergent universal, nltur uleiurile, unsorile i murdria avnd coninut de minerale. Pentru mobi-lier de grdin, autovehicule, faade i toate supra-feele rezistente la ap. Coninut: 5 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:5 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp, apoi se cltete bine.

    6.295-355

    Clean TabsTablete de detergent universal cu autodizolvare, ambalate individual n folie solubil n ap. Dizolv uleiuri, grsimi i murdrie mineral.Coninut: 10 tablete

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe dizolv 1 tablet n cca. 0,5 l de ap i se aplic cu curitorul cu presiune. Reglai dozarea n funcie de gradul de murdrie. Din dizolvarea manual a 1 tablet n cca.10 l de ap rezult o soluie gata de utilizare.

    6.290-626

    Material de sablareAgent de sablare fin (granulaie 0,20,8 mm) pen-tru curarea suprafeelor din clincher, crmizi, oel, lemn dur sau beton. Foarte adecvat pentru lucrri de ndeprtare a ruginii i a vopselei.

    Pentru curitoare de nalt presiune n combinaie cu setul de sablat cu nisip/umed de la Krcher(pagina 49).

    Sac 25 kg 6.280-105.0

    Gleat 25kg 6.280-106.0

  • 55

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Descrierea produsului Domeniul de utilizareCod de comand

    n jurul casei: Utilizare cu aparate de curat cu nalt presiune

    Soluie de curare piatr 3-n-1Formul unic 3 n 1: putere maxim de curare, formul eficient de stopare a algelor, protecie mpotriva vntului i a intemperiilor. Eficien de curare maxim, ngrijire i protecie ntr-o singur etap. Pentru terase din piatr, ziduri i faade. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i cltii temeinic cu nalt presiune. O nou aplicare intensific efectul de ngrijire i protecie.

    6.295-765

    Detergent pentru lemn 3 n 1Formul unic 3 n 1: putere maxim de curare, formul de protecie UV i ngrijire intensiv. Efici-en de curare maxim, ngrijire i protecie ntr-o singur etap. Pentru toate suprafeele de lemn tratat i netratat din zona exterioar. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i cltii temeinic cu nalt presiune. O nou aplicare intensific efectul de ngrijire i protecie.

    6.295-757

    Detergent pentru materiale plastice 3 n 1Formul unic 3 n 1: putere maxim de curare, formul de protecie a culorilor i a materialului. Eficien de curare maxim, ngrijire i protecie ntr-o singur etap. Pentru mobilier de grdin, rame ale ferestrelor i alte suprafee din material plastic. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i cltii temeinic cu nalt presiune. O nou aplicare intensific efectul de ngrijire i protecie.

    6.295-758

    Detergent pentru suprafee din piatr i pentru faadendeprteaz fr efort uleiuri, grsimi, funingine, praf, alge i murdrii din emisii de pe faade de piatr i aluminiu, ziduri de piatr, terase i alte suprafee de piatr. Coninut: 5 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:10 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp i se cl-tete bine.

    6.295-359

    Detergent pentru lemnPentru curarea temeinic a tuturor suprafeelor de lemn rezistente la ap, tratate sau netratate, ca de exemplu mobilier de grdin, pardoseli din lemn i terase. Protejeaz materialele n mod deosebit. Coninut: 5 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:10 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp i se cl-tete bine.

    6.295-361

    Detergent pentru materiale plasticePentru curarea temeinic a mobilierului de grdi-n, a ramelor de ferestre din material plastic, a toboganelor pentru copii i a altor suprafee de material plastic. Protejeaz materialele n mod deosebit. Coninut: 5 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:10 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp i se cl-tete bine.

    6.295-358

  • 56

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Ou

    tdo

    or

    Detergeni de curare i ntreinere pentru utilizatori privai.

    Descrierea produsului Domeniul de utilizareCod de comand

    ngrijirea autovehiculelor: Utilizare cu aparate de curat cu nalt presiune

    ampon auto 3 n 1Cu formula unic 3 n 1: putere maxim de cur-are datorit dizolvantului activ de murdrie, for-mul de uscare rapid i formul de ultra-luciu. Eficien de curare maxim, ngrijire i protecie ntr-o singur etap. Curare protectiv a tuturor autovehiculelor. Coninut: 1 l

    Pentru curitor cu presiuneCuplai flaconul la curitorul cu presiune, introducei furtunul de alimentare n flacon sau turnai detergent n rezervor. Aplicai cu joas presiune, lsai s acioneze scurt i cltii temeinic cu nalt presiune. O nou aplicare intensific efectul de ngrijire i protecie.

    6.295-750

    ampon autoDetergent uor alcalin, spumant, pentru curarea temeinic a autovehiculelor. Inofensiv pentru mediu i deosebit de protectiv pentru toate supra-feele vopsite i cele din material plastic. Coninut: 5 l, 10 l

    Pentru curitoare cu presiune sau manualSe aplic cu curitorul cu presiune sau se amestec manual n gleat n proporie de 1:10 i se aplic cu un burete. Se las s acioneze puin timp i se cl-tete bine.

    6.295-360 (5 l)6.295-671 (10 l)

    ngrijirea autovehiculelor: Aplicare cu duze de spum

    Detergent spum UltraCu amplificator de spum suplimentar pentru o curare i mai intens. Nou dizolvant activ al murdriei, mpotriva uleiurilor, a murdriilor cu coninut de grsimi i a murdriei tipice de pe autovehicule i a celei stradale. Nu conine fosfai i protejeaz materialele.Coninut: 1 l

    Cu duz de spumAdugai detergentul spum Ultra n rezer-vorul duzei de spum, reglai dozarea pe min. sau max. n funcie de gradul de mur-drie i aplicai. Lsai s acioneze puin timp, curai cu peria i cltii cu nalt presiune. Nu lsai s se usuce aplicat.

    6.295-743

    ngrijirea autovehiculelor: Aplicare la asiuri

    Cear pentru asiuriCear de ngrijire pentru asiuri pentru aplicarea cu lancea pentru asiuri n combinaie cu duza de ngrijire. ngrijirea intensiv pentru asiuri i formu-la de protecie mpotriva srurilor asigur o pro-tecie eficient mpotriva murdriei stradale, a srurilor de iarn i mpotriva coroziunii.Coninut: 1 l

    Cu duza de ngrijire a lncii pentru asiuriAdugai n rezervorul duzei de ngrijire a lncii pentru asiuri i aplicai. n acest proces, parcurgei ncet ntreaga suprafa inferioar a autovehiculului.

    6.295-759

    Recipient de pulverizare

    Recipient de pulverizareCu recipientul de pompare i pulverizare de la Krcher, detergenii i agenii de ngrijire pot fi aplicai fr efort.

    ManualUmplei cu detergent sau agent de ngrijire, aducei recipientul sub presiune prin pom-pare, reglai jetul de pulverizare i aplicai.

    6.394-374

  • 57

    Ou

    tdo

    or

    Accesorii pentru curitoare cu presiune

    Descrierea produsului Domeniul de utilizareCod de comand

    ngrijirea autovehiculelor: Aplicare manual

    Detergent pentru jantendeprteaz protectiv praful de frn, srurile de iarn etc. de pe jantele din oel i din metale uoare. Inteligenta schimbare a culorii indic momentul cnd detergentul poate fi cltit.Coninut: 500 ml

    ManualSe aplic prin pulverizare pe janta uscat i rece. Se las s acioneze pn cnd detergentul se coloreaz n rou. Utilizarea unei perii susine randamentul de curare. Apoi se cltete temeinic cu nalt presiu-ne. Nu curai piese fierbini.

    6.295-760

    Agent pentru ndeprtarea insectelorndeprteaz insectele de pe suprafeele vopsite, grilajele de radiator, oglinzile exterioare, parbrize i material plastic, cu protejarea materialului. Coninut: 500 ml

    Manual Se aplic prin pulverizare pe suprafaa rece i uscat, se las s acioneze 35 min., apoi se cltete temeinic cu nalt presiu-ne. Utilizarea unei perii susine randamen-tul de curare.

    6.295-761

    Gel pentru curat geamuriPentru curarea manual a suprafeelor din sticl i a oglinzilor, precum i a suprafeelor strlucitoa-re, rezistente la ulei. ndeprteaz chiar i petele de grsime i ulei. Formula gel previne scurgerea pe suprafeele verticale. Coninut: 500 ml

    ManualSe aplic prin pulverizare pe suprafa, se distribuie uniform cu o lavet i apoi se freac pn suprafaa rmne curat.

    6.295-762

    Detergent pentru motocicletePentru curarea manual a motocicletelor i bicicletelor. ndeprteaz protectiv i eficient pra-ful de frn, urme de frecare de la anvelope, in-secte, noroi, murdrii cu coninut de ulei, etc. Coninut: 500 ml

    ManualSe aplic prin pulverizare pe motocicleta sau bicicleta uscat i rece, se las s aci-oneze 35 min., apoi se cltete temeinic cu nalt presiune. Nu curai piese fier-bini. Utilizarea unei perii susine randa-mentul de curare.

    6.295-763

    Duze de spum

    Duza de spumare FJ 6Adecvat pentru producerea i mprtierea ener-gic de spum pentru curarea i ngrijirea auto-vehiculelor, suprafeelor din lemn sau piatr i faadelor. Coninut: 600 ml

    2.643-147

    Duza de spumare Connect n Clean FJ 10 CSistem de schimbare rapid pentru aplicarea detergentului cu spum energic. Schimbare ntre diverii detergeni cu un singur clic. Disponibil n set cu diveri detergeni.

    Curtoare cu spum (1 l)

    ampon auto (1 l)

    Soluie de curare piatr (1 l)

    2.643-143

    2.643-144

    2.643-145NOU

  • 59

    2

    3

    31

    Ou

    tdo

    or

    1 Rapid, mai rapid, Krcher

    Cu mainile noastre de mturat, utilizatorii cur cu pn la de cinci ori mai rapid dect cu o mtur clasic i cu fra. Utilizarea aparatelor este uoar ca o joac de copii.

    2 O real plcere

    Mturat simplu, fr niciun efort i fr oboseal mturatul devine astfel o plcere.

    3 Cea mai simpl extragere

    Recipientele de murdrie ale mainilor de mturat Krcher se pot scoate foarte simplu n vederea golirii se apuc, se ridic i gata.

    Maini de mturat

    Mturare de 5 ori mai rapid dect cu o mtur normal.Mturarea poate fi att de simpl. Cu mainile de mturat, trotuarele, intrrile n garaje sau terasele potfi curate de murdrie rapid, comod i fiabil. Numeroase suprafee exterioare vor strluci n cel maiscurt timp de curenie n totalitate fr a fi necesar aplecarea. La toate acestea nu poate s in pasul nici o mtur.

  • 60

    Ou

    tdo

    or

    Mai rapid dect orice mtur.Cine s-ar fi gndit c mturatul poate fi o activitate att de uoar, realizabil cu o mn? Cu mainile de mturat de la Krcher, trotuarele i strzile, carosabilul i curtea pot fi mturate de cinci ori mai rapid dect cu mtura i fraul. Murdria mturat este colectat n recipientul de murdrie: simplu, rapid i curat. Aa se mtur astzi!

    Necomplicat i compactToate mainile noastre de mturat sunt uor de depozitat i ocup un spaiu mic de depozita-re: mnerul de mpinge-re se pliaz, iar maina de mturat se pune n poziie vertical. Gata!

    S 750Mner de mpingere reglabil, cu mner confortabil Poziie de depozitareMtur lateral extrem de marePresiune de contact reglabil a mturii lateraleRecipient de murdrie de sine stttor

    Date tehniceRandament maxim pe suprafa m/h 2500

    Lime de lucru cu mturi laterale mm 700

    Lime de lucru fr mturi laterale mm 480

    Recipient pentru murdria mturat l 32

    Greutate, gata de funcionare kg 13,0

    Dimensiuni (L x l x h) mm 940 x 770 x 1090

    Cod de comand 1.766-910

    Maini de mturat

  • 61

    Ou

    tdo

    or

    S 650 S 550Mner de mpingere reglabil, cu

    mner confortabil Poziie de depozitareRecipient de murdrie de sine stttorDou mturi laterale

    Mner de mpingere reglabilPoziie de depozitareRecipient de murdrie de sine stttorO mtur lateral

    1800 1600

    650 550

    16 16

    11,0 11,0

    690 x 670 x 930 690 x 610 x 930

    1.766-300 1.766-200

    Maini de mturat

    Recipientul cu spaiu mareS 750 ofer un recipient generos cu spaiu amplu pentru cantiti mai mari dematerial mturat.

    nlturarea simpl a recipientuluiRecipientele de murdrie ale mainilor de mturat Krcher se pot scoate foarte simplu n vederea golirii se apuc, se ridic i gata.

  • 63

    Indoor

    44

    321

    3

    2

    Aspiratoare multifuncionale

    1 Mai puternic ca niciodat

    Graie motoarelor speciale eficiente energetic, precum i unei construcii cu flux optimizat al aparatelor i acceso-riilor, noile aspiratoare multifuncionale Krcher sunt nu doar semnificativ mai puternice dect modelele prece-dente, ci i cele mai puternice aspiratoare Krcher pen-tru consumatori finali din toate timpurile. Avantajele ntr-o prezentare general: captare optim a murdriei, mare economie de timp, posibiliti multiple de utilizare.

    2 Mai confortabil ca niciodat

    Tehnologia inovatoare de extragere a filtrului, impl