Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

32
ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA 1 13 Asociația Dorna Tismana www.dornatismana.blogspot.com www.dornatismana.ro

description

ASOCIATIA DORNA TISMANA

Transcript of Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Page 1: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

1

13

Asociația

Dorna Tismana www.dornatismana.blogspot.com

www.dornatismana.ro

Page 2: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

2

Page 3: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

3

Scopul Asociaţiei „Dorna Tismana”- ADT - Asociația “Dorna Tismana” ADT are drept scop informarea, pregătirea, mobilizarea si implicarea actorilor din spațiul rural/local si zonal/regional in vederea dezvoltării asociative la nivelul comunităților locale în vederea conservării patrimoniului cultural precum si al creşterii nivelului de trai. MISIUNE DE VIITOR: Asociația “Dorna Tismana” ADT îşi propune capacitarea comunităților locale în ceea ce priveşte auto-gestionarea şi dezvoltarea comunitară economică şi socială pe termen lung.

Conform statutului Asociația “Dorna Tismana” - A.D.T. își propune următoarele obiective operaționale, priorități si teme de tineret: – Dezvoltarea capacității instituționale a structurilor asociative de tineret pentru gestionarea eficientă a activităților programelor/proiectelor derulate ; – Dezvoltarea activităților de formare - educație non-formala pentru stimularea autonomiei şi participării socio-economice a tineretului; – Asigurarea unui cadru stimulativ pentru dezvoltarea vieții asociative a tineretului din mediul rural si regional.

Asociația “Dorna Tismana” - A.D.T. își propune următoarele obiective operaționale, priorități si teme acțiune in domeniul culturii conform statutului: - Obiective operaţionale/priorităţi/teme: Utilizarea creativităţii cultural-artistice ca mijloc de exprimare şi educaţie non-formală. - Teme de acțiune: organizarea de festivalule, concursuri de orice fel, manifestări culturale, sportive şi/sau ştiinţifice, seminarii, simpozioane, conferinţe, congrese şi orice alte activităţi similare în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Scurta descriere a Asociaţiei „Dorna Tismana”- ADT

Implicarea activă in domeniul culturii a Asociaţiei „Dorna Tismana”- ADT rezulta din faptul ca acest ONG cultural denumit „Societatea Dorna Tismana” care a fost fondat acum 108 ani si din care făceau parte membrii bine pregătiți si cu funcții înalte ale acelor vremuri, așa si acum Asociaţia „Dorna Tismana” reactivata in anul 2011 preconizează implicarea tuturor factorilor interesați in domeniul culturii pentru o dezvoltare culturala durabila dar mai ales pentru a promova valorile culturale locale in rândul tinerei generații si a tinerilor talentați, astfel Asociaţia „Dorna Tismana” preluând si dezvoltând scopul „Societatii Dorna Tismana” de acum 108 ani.

De altfel implicarea Asociaţiei „Dorna Tismana” si a partenerilor în oferirea de susţinere pentru servicii online de informare culturala in scopul promovării şi dezvoltării valorilor culturale in rândul tinerei generații si a tinerilor talentați este justificata prin experienţa deţinuta de către aceştia in lucrul cu tinerii prin implementarea mai multor proiecte, programe, acţiuni, activități si iniţiative de tineret si culturale precum si cunoaşterea instituţiilor partenere cu care s-a avut o colaborare prodigioasa in trecut. In acest sens dorinţa solicitantului si a partenerilor este sa continue sprijinirea tinerilor prin implicarea activă a acestora ca si pana acum in aceste iniţiative culturale.

Page 4: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

4

Tipuri de proiecte inițiate, dezvoltate si implementate de către Asociația „Dorna Tismana”: Educaționale, de voluntariat, sociale, culturale, editoriale si de tineret:

2012 proiectul de tineret ‚Pentru Tineri prin Tineri’ prin care s-a realizat publicaţia cultural-literara ‚Pentru Tineri prin Tineri’ http://tineritismana.blogspot.com, finanțator Autoritatea Naţională pentru Sport si Tineret - ANST prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj – DJST Gorj.

2013 proiectul de tineret (realizat in parteneriat cu Asociaţia Regionala pentru Dezvoltare Durabila) - I.M.P.A.C.T. - Impact Multiplicat de Provivasire Activitati Culturale si de Tineret prin care s-a realizat Platforma web cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV - I.M.P.A.C.T. http://arddimpact.blogspot.ro/, finanțator primăria municipiului Târgu Jiu.

2013 proiectul de tineret Tineri pentru Tine(ri) prin care s-a realizat Ghidul informativ cu RESURSE de tineret Tineri pentru Tine(ri) http://tineri2020tineri.blogspot.ro, finanțator UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA JUDEŢUL GORJ, PRIN CONSILIUL JUDEŢEAN GORJ.

2013 proiectul de tineret I.M.P.A.C.T. - Implicare Multiplicatoare pentru Promovare Acţiuni Culturale si de Tineret prin care s-a realizat Publicația de tineret Ghidul informativ cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV -I.M.P.A.C.T. http://impact2015.blogspot.ro/, finanțator Guvernul României - Ministerul Tineretului si Sportului.

2013 proiectul de tineret (realizat in parteneriat cu Asociaţia Semănătorul Tismana) Informaţia pentru Tine(ri) prin care s-a realizat Buletinul informativ de tineret „9 ne pasă de Tine(ri)” ; http://9nepasadetineri.blogspot.ro, finanțator Guvernul României - Ministerul Tineretului si Sportului.

2013 proiectul cultural de tineret Dezvoltare Culturala pentru Tineret prin care s-a realizat

Spectacolul de muzica „TINERE TALENTE” http://tmgorj.blogspot.ro/, finanțator primăria

municipiului Târgu Jiu.

2014 proiectul de tineret I.M.P.A.C.T. - Implicare Multiplicatoare pentru Promovare Acţiuni Culturale si de Tineret prin care s-a realizat Publicația de tineret Ghidul informativ cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV - I.M.P.A.C.T. http://impact2014.blogspot.ro/, finanțator Comisia Europeana prin intermediul A.N.P.C.D.E.F.P. in cadrul programului TINERET IN ACŢIUNE

Page 5: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

5

Departamentul cultural Asociaţia "Dorna Tismana"– A.D.T. coordonat de către directorul

cultural Bogdan Milea, Asociaţia Dorna Tismana a organizat următoarele acțiuni si activitati

culturale:

01-28.12.2014 - Miss si Misster „Fulg de nea”;

01-20.12.2014 - Campania umanitara „Si pentru ei este Crăciun”;

13.11.2014 - Organizarea balului bobocilor din Colegiul National Spiru Haret;

30.10.2014 - organizare bal caritabil de Halloween împreuna cu C.N.E.T.;

26-28 .09.2014 - participarea a 6 voluntari la proiectul FEST-TIN de la Săcelu;

03-07.09.2014 - participarea la Tabăra Montana de la Baia de Fier;

02.08.2014 - deschiderea centrului de joaca din cadru centrului copiilor cu dizabilitati

Vădeni;

04.08.2014 – Workshop folk (invitat special Emeric Imre);

01-04.08.2014 - participare festival folk Poarta Sărutului;

03.07.2014 - participare cu moment artistic la campania umanitara : „”O jucărie pentru un

zâmbet”;

01.06 – 01.09.2014 - workshopuri gratuite de muzica, teatru si dans;

01.06.2014 – si noi suntem copii – manifestări cultural artistice cu ocazia zilei copilului;

24.03.2014 - premiera piesa de teatru - "Moartea bate la ușa" de Woody Allen ;

08.03.2014 - Sa iubim femeia, Casa Tineretului, Târgu - Jiu - manifestări cultural artistice cu

ocazia zilei femeii;

- 01.03.2014 - Un Martisor pentru fiecare, Casa Tineretului, municipiul Târgu Jiu ;

24.02.2014 - Iubește Romaneste, Casa Tineretului, municipiul Târgu Jiu ;

14.02.2014 - Valentine's day , Organizator activitati cu ocazia zilei îndrăgostitului Casa

tineretului, Fundația Județeana pentru Tineret Gorj si Asociaţia Dorna Tismana;

08.02.2014 - Spectacolul umanitar: "Împreuna pentru Mihnea", Club Mozart municipiul

Târgu Jiu;

31.01.2014 - Spectacolul umanitar: "Mihnea - Sfârșitul nu-i aici" , restaurant Rebeca

municipiul Târgu Jiu;

Page 6: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

6

STRATEGIA de TINERET CULTURAL-EDITORIALA

parte componenta a Programului Asociativ Strategic pentru Consolidare Acțiuni si Activități Locale – P.A.S.C.A.A.L.

PROGRAMUL CULTURAL de Tineret PILOT 2014 -2020 Solicitantul Asociaţia Dorna Tismana urmăreşte sa dezvolte o STRATEGIE de TINERET CULTURAL-EDITORIALA mai ampla ca si parte componenta a Programului P.A.S.C.A.A.L. aplicând in paralel mai multe proiecte de tineret PILOT care sunt complementare intre ele.

- Proiectele de tineret PILOT depuse de către Asociaţia Dorna Tismana in acelaşi timp sunt strâns legate intre ele având același numitor comun urmărind sa dezvolte si sa adauge plusvaloare diferitelor iniţiative Culturale, educaționale, editoriale si de tineret. In acelaşi timp proiectele de tineret PILOT sunt complementare, prin intermediul acestor proiecte de tineret coroborate se urmăreşte o dezvoltare culturala si de tineret din mai multe direcţii având acelaşi scop comun.

- STRATEGIA de TINERET CULTURAL-EDITORIALA parte componenta a Programului P.A.S.C.A.A.L. va fi dezvoltata in scopul refinanțării proiectelor de tineret PILOT si crearea unui viitor PROGRAM CULTURAL de Tineret PILOT care va conține mai multe proiecte culturale, sociale si de tineret in diferite domenii precum tineret, voluntariat si cultura: teatru, dans, muzica, cu tineri participanți talentați (si artişti tineri aflaţi la debut) din Romania (alte județe din tara), tari U.E. si Caucaz.

- Mai mult toate proiectele de tineret PILOT după implementarea acestora, acestea vor

genera la rândul lor alte viitoare proiecte si programe, acțiuni, activități tematice de tineret, culturale si voluntariat (SEV – Serviciul European de Voluntariat - proiect care va avea o tematica culturala si de tineret) pentru dezvoltarea educaționala si culturala a resurselor umane de tineret.

- Viitoarele proiecte de tineret (individuale sau integrate) in diferite domenii precum

tineret, voluntariat si cultura: teatru, dans, muzica vor fi finanțate de către Comisia Europeana prin noul Program Tineret in Acțiune 2014 -2020 „ERASMUS+” precum si alte surse de finanțare locale, naţionale, fonduri europene ale Uniunii Europene.

- Toate proiectele, programele culturale, sociale si de tineret se vor realiza pe viitor cu

principalele ONG– uri locale prin implicarea altor factori interesați in cultura si tineret din tari U.E. si Caucaz vor genera ca si produse durabile realizarea de viitoare infratiri intre auroritati publice locale, instituții de invatamant, Ong-uri si instituții culturale, sociale si de tineret. De altfel se vor realiza noi proiecte culturale, sociale si de tineret comune intre auroritati publice locale, instituții de invatamant, Ong-uri si instituții culturale, sociale si de tineret precum alte instituţii publice locale si judeţene relevante din domeniul tineretului si culturii.

Page 7: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

7

- Conform scopului proiectelor de tineret PILOT, acesta vor genera ca si produse durabile

colaborarea activă pe termen lung dintre structuri asociative, instituţii publice locale, județene, culturale, de tineret… si tineri talentați in diferite domenii de tineret, voluntariat cultura: arta muzicala, teatru, dans, aceștia pregătiți, valorificați si promovați la nivel local, judeţean, regional și chiar naţional, creând un spaţiu virtual prin dezvoltarea unor Platforme web precum si înființând, noi instrumente, cai de comunicare si metode de promovare - informare - distribuire mass-media si Internet & “Social Media” diverse. Toate acestea realizate împreuna vor fi menite sa susţină activ si permanent tineri talentați (si artişti tineri aflaţi la debut) din municipiul Târgu Jiu şi judeţul Gorj in diferite domenii de tineret, voluntariat si cultura: arta muzicala, teatru, dans.

- De altfel ne așteptam ca prin intermediul rezultatelor proiectelor de tineret PILOT acestea vor genera ca si produse durabile alocarea unui FOND CULTURAL inexistent in acest moment de către Consiliul Județean Gorj si primăria municipiului Târgu Jiu, FOND CULTURAL dedicat viitoarelor proiecte culturale, sociale si de tineret realizate de către diferiți factori interesați si cu experiența in domeniul culturii si tineretului, menționam ca acest FOND CULTURAL deși nu exista in județul Gorj acesta este activ in alte județe din tara de mai mult timp, un exemplu este Consiliul Județean Iași care lansează concurs de proiecte culturale anual de altfel Primăria Iași sprijină proiectele culturale acestea pot constitui un exemplu de buna practica pentru instituțiile publice responsabile din județul Gorj.

- Un aspect important in sustenabilitatea proiectelor de tineret PILOT va fi implicarea activa a întreg grupului ţinta format din tineri in STRATEGIA de TINERET CULTURAL-EDITORIALA a solicitantului Asociaţia Dorna Tismana prin Programul P.A.S.C.A.A.L. Practic prin intermediul acestor proiectelor culturale, sociale si de tineret se urmărește sprijinul si suportul oferit de către tineri prin capacitarea acestora, proiectele culturale, sociale si de tineret fiind de altfel gândite ca un proiecte pilot parte componenta a STRATEGIEI de TINERET CULTURAL-EDITORIALA a Asociației Dorna Tismana prin programul PASCAAL care conține acțiuni, activități, tematici pentru dezvoltarea educaționala, editoriala si culturala a resurselor umane de tineret.

Mai mult toți tinerii implicați direct si activ in cadrul proiectelor de tineret PILOT vor fi stimulați, si li se vor oferi următoarele posibilitati:

- sa facă parte activ (fie in calitate de membri sau voluntari pe baza unor acorduri de voluntar si adeziuni de membrii ) din cadrul unor ONG-uri asociații si fundații active,

- iar cei care nu vor dori sa adere la astfel de structuri vor fi recunoscuți ca si lideri informali si de opinie – numiți lideri dezvoltatori locali de tineret.

Recunoașterea de care comunitățile locale ținta din cadrul proiectelor de tineret PILOT a liderilor informali si de opinie va fi realizata pe baza unor documente (sub forma unor Certificate Youthpass ) întocmite de către Ong-uri împreuna cu instituțiile de invatamant prin care se va arata competenta acestora in domeniul dezvoltării locale de tineret si nu numai.

Page 8: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

8

Instrumente de promovare - informare Internet & “Social Media” Platforme web - A.D.T. proprii deja existente pentru promovarea proiectului de tineret:

Platforma web proprie A.D.T Utilizarea instrumentelor de promovare - informare Internet proprii - Platforma web - A.D.T., pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Site-ul oficial, propriu A.D.T. este accesibil la următorul link: - www.dornatismana.ro ; - Blogul oficial propriu A.D.T este accesibil la următorul link:. http://dornatismana.blogspot.com/;

Utilizarea instrumentelor de promovare - informare proprii A.D.T.“Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook, pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Grupul de discuții oficial A.D.T. realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibil la următorul link: www.facebook.com/groups/dornatismana/ - Pagina web oficiala proprie A.D.T. realizata in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibila la următorul link: https://www.facebook.com/ONGADT

Platforma web proprie A.D.T - ‚Pentru Tineri prin Tineri’ Utilizarea instrumentelor de promovare - informare Internet proprii A.D.T. - Platforma web ‚Pentru Tineri prin Tineri’ pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Blogul oficial al publicației ‚Pentru Tineri prin Tineri’ : http://tineritismana.blogspot.com/ ;

Utilizarea instrumentelor de promovare - informare proprii A.D.T.“Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook a publicației ‚Pentru Tineri prin Tineri’ , pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Grupul de discuții oficial al publicației ‚Pentru Tineri prin Tineri’ realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibil la următorul link: https://www.facebook.com/groups/pentrutineri/ - Pagina web oficiala proprie a publicației ‚Pentru Tineri prin Tineri’ realizata in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibila la următorul link: https://www.facebook.com/PentruTineriPrinTineri

Platforma web proprie A.D.T - Tineri pentru Tine(ri) Utilizarea instrumentelor de promovare - informare Internet proprii A.D.T. - Platforma web Tineri pentru Tine(ri) pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Blogul oficial al Ghidului informativ cu RESURSE de tineret Tineri pentru Tine(ri) este accesibil la următorul link: http://tineri2020tineri.blogspot.ro

Utilizarea instrumentelor de promovare - informare proprii A.D.T.“Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook, Platforma web Tineri pentru Tine(ri) pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Grupul de discuții oficial Tineri pentru Tine(ri) realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibil la următorul link:https://www.facebook.com/groups/151073715080504/ - Pagina web oficiala proprie Tineri pentru Tine(ri) realizata in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook este accesibila la următorul link:https://www.facebook.com/TINERIPTTINE

Page 9: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

9

Platforma web proprie A.D.T - I.M.P.A.C.T. tematica culturala, de tineret si voluntariat Utilizarea instrumentelor de promovare - informare Internet proprii A.D.T. - Platforma web I.M.P.A.C.T. pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Blogul oficial din cadrul proiectului si al Publicației de tineret Ghidul informativ cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV - I.M.P.A.C.T. , este accesibil la următorul link: - http://impact2015.blogspot.ro

Utilizarea instrumentelor de promovare - informare proprii A.D.T.“Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook Platforma web I.M.P.A.C.T. prin intermediul rețelei sociale Facebook, pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret:

- Grupul de discuții oficial tematic cultural, de tineret si voluntariat-SEV realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook al proiectului si Ghidului informativ cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV - I.M.P.A.C.T. este accesibil la următorul link: www.facebook.com/groups/624644654227501

- Pagina Web oficiala tematica culturala, de tineret si voluntariat-SEV realizate in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook a proiectului si Ghidului informativ cu RESURSE de tineret, culturale si de voluntariat-SEV - I.M.P.A.C.T. este accesibila la următorul link: www.facebook.com/pages/Ghidul-I.M.P.A.C.T.

Platforma web proprie A.D.T - „TINERE TALENTE” Utilizarea instrumentelor de promovare - informare Internet proprii A.D.T. - Platforma web „TINERE TALENTE” pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret

- Blogul oficial din cadrul proiectului cultural de tineret Dezvoltare Culturala pentru Tineret , este accesibil la următorul link: - http://tmgorj.blogspot.ro

Utilizarea instrumentelor de promovare - informare “Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook proprii A.D.T. - Platforma web „TINERE TALENTE” pentru promovarea proiectului de/ pentru tineret

- Grupul de discuții oficial tematic de tineret realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook al proiectului cultural de tineret Dezvoltare Culturala pentru Tineret este accesibil la următorul link: https://www.facebook.com/groups/577467192326581

- Eveniment oficial tematic de tineret realizat in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook al proiectului cultural de tineret Dezvoltare Culturala pentru Tineret este accesibil la următorul link: https://www.facebook.com/events/322027361273744/?ref_dashboard_filter=calendar

- Pagina Web oficiala tematica de tineret realizata in cadrul „Social Media” prin intermediul rețelei sociale Facebook a proiectului cultural de tineret Dezvoltare Culturala pentru Tineret este accesibila la următorul link: https://www.facebook.com/smttgorj

Page 10: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

10

SERVICII pentru TINERET de INFORMARE - PROMOVARE Internet & “Social Media”

Detalii privind SERVICIILE pentru TINERET de INFORMARE - PROMOVARE Internet & “Social Media” prin intermediul Platformelor web proprii ale Asociaţiei „Dorna Tismana” A.D.T. si in parteneriat cu ARDD, AST, ALIAT, FJPT, VAROX din cadrul proiectelor de tineret, educaţionale, editoriale, culturale si de voluntariat:

OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA SERVICIUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT prin intermediul Platformei web Voluntariat-SEV

SERVICII pentru TINERET de promovare - informare Internet & “Social Media” proprii A.D.T. - Platforma web Voluntariat-SEV,

Blog oficial Voluntariat-SEV: - http://evsgj.blogspot.ro

OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE ONG TINERET ACTIVITATI CULTURALE SI DE TINERET prin intermediul Platformei web TINERET SI CULTURA

SERVICII pentru TINERET de promovare - informare Internet & “Social Media” proprii A.D.T. - Platforma web Tineret si Cultura,

Blog oficial de Tineret si Cultura:- http://sevc4you.blogspot.ro

OPORTUNITATI DE PROMOVARE PERSONALA ACTIVITATI EDITORIALE SI DE TINERET prin intermediul Platformei web Pentru Tineri prin Tineri

SERVICII pentru TINERET de promovare - informare Internet & “Social Media” proprii A.D.T. - Platforma web Pentru Tineri prin Tineri,

Blogul oficial al publicaţiei ‚Pentru Tineri prin Tineri’ : http://tineritismana.blogspot.com

OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA ACTIVITATI EDUCATIONALE EXTRACURICULARE prin intermediul Platformei web PRIETENII TAI

SERVICII pentru TINERET de promovare - informare Internet & “Social Media” - Platforma web Prietenii Tai,

Blog oficial VAROX Prietenii Tăi - http://prieteniitai2012.blogspot.ro/

OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA ACTIVITATI EDUCATIONALE I.T. prin intermediul Platformei web E.C.D.L.

SERVICII pentru TINERET de promovare - informare Internet & Social Media - Platforma web ECDL

Blog oficial E.C.D.L. http://ecdlticleni.blogspot.ro/

Toate aceste platforme web proprii ale Asociaţiei „Dorna Tismana” A.D.T. si ale partenerilor vor susţine activ si permanent tinerii prin intermediul proiectelor de tineret, editoriale, educaţionale, culturale si de voluntariat din cadrul Programului Asociativ Strategic pentru Consolidare Acțiuni si Activități Locale .

Page 11: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

11

CUI FOLOSEŞTE PLATFORMA

UNIVTEST - În mediul de învăţământ, UnivTest foloseşte tuturor şi la orice nivel, astfel:

- - ELEVULUI; - - CADRULUI DIDACTIC; - - UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT

(ŞCOLI, INSPECTORATE ŞCOLARE, MINISTER)

• OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA • ACTIVITATI EDUCATIONALE EXTRACURICULARE

• Platforma web VAROX PRIETENII TAI

SERVICII pentru

TINERET

•ASOCIATIA DORNA TISMANA ORGANIZEAZA CURSURI de UTILIZARE SOFTURI EDUCATIONALE eLearning VAROX (pentru cadre didactice si institutii de invatamant primar, gimnazial si liceal) softurile şi jocurile educaţionale fac parte din PLATFORMA UNIVTEST (UnivTest reprezinta un pachet complex de softuri educationale generatoare si evaluatoare de teste la toate materiile din clasele I-XII, util pentru concursuri/competitii scolare).

DETALII:

RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA

Blog oficial Prietenii Tăi - http://prieteniitai2012.blogspot.ro/ https://www.facebook.com/pages/UnivTest/160434940748938 https://www.facebook.com/groups/272411492852314/

PLATFORMA UNIVTEST reprezintă soluţia completă pentru proiectarea şi utilizarea testelor de evaluare.

DE CE UNIVTEST ?

Testul din imaginea de mai jos este proiectat cu UnivTest Generator în...3 minute! Nu este o glumă! UnivTest este poarta de intrare către noile standarde care se impun. Pachetul UnivTest asigură tot ce este necesar pentru a putea obţine totul în cel mai scurt timp, la un înalt nivel profesional, cu maximă precizie.

APLICAŢIILE PLATFORMEI UNIVTEST:

Platforma UnivTest se compune din: - - culegerile electronice interactive - baze de date necesare pentru

culegerea testelor, având ca aplicaţie suport componenta UnivTest Biblioteca.

- - aplicaţia UnivTest Generator; - - aplicaţia UnivTest Editor; - - aplicaţia UnivTest Evaluator; - - aplicaţiile specializate UnivTest Simulator; - - aplicaţia UnivTest Reader Analist; - - aplicaţia UnivTest Reader Home.

ASOCIATIA DORNA TISMANA CURS E-LEARNING + PREZENTIAL DE UTILIZARE A PLATFORMEI UNIVTEST detaliat pe scurt mai jos:

3 Întâlniri PREZENTIALE 6 SAU 4 ZILE (32 ore)

Modul I. - INTALNIRE PREZENTIALA 1 (INTRODUCERE - 4 SAU 2 ZILE ) 16 ore Modul III. - INTALNIRE PREZENTIALA 2 (EVALUARE INTERMEDIARA - O ZI ) 8 ore Modul EXAMEN. - INTALNIRE PREZENTIALA 3 (EVALUARE FINALA - O ZI ) 8 ore

2 SAPTAMANI SESIUNI E-LEARNING (20 ore)

Modul II. - SESIUNE 1. - E-LEARNING (1/2 SAPTAMANI) 2 ore / zi * 5 zile = 10 ore Modul VI. - SESIUNE 2. - E-LEARNING (1/2 SAPTAMANI) 2 ore / zi * 5 zile = 10 ore

Page 12: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

12

II . Programul Educațional Asociativ - Șanse Egale pentru Toți - PEASET

Page 13: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

13

Programul EVS le permite voluntarilor din Europa (atât din Ţările Membre ale UE, cât şi din

vecinătatea acesteia) să efectueze stagii de scurta durată (mai puţin de 2 luni) şi de lungă

durată (2 -12 luni) într-o altă ţară eligibilă din cadrul

programului TiA. Stagiul se realizează prin intermediul unei

Organizaţii Gazda din ţara respectivă. Mai multe detalii EVS

site-ul oficial www.evsdatabase.eu.

RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA

- Blog oficial Voluntariat-SEV: - http://evsgj.blogspot.ro - Pagina web oficiala Voluntariat-SEV realizata in cadrul „Social Media” prin

intermediul rețelei sociale Facebook este accesibila la următorul link: - https://www.facebook.com/pages/EVS-GORJ/478132868918414

• OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA

• SERVICIUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT

• Platforma web Voluntariat-SEV

SERVICII pentru

TINERET • Asociația Dorna Tismana A.D.T. alaturi de parteneri demarat deja

procesul de promovare, recrutare a tinerilor in cadrul SEV dezvoltand Platforma web Voluntariat-SEV. Aceasta platforma web-online dezvoltata isi propune sa sprijine procesul de promovare a proiectelor SEV oferind informatii relevante despre acestea in scopul sustinerii si consilierii cator mai multi tineri potentiali beneficiari unor stagii in cadrul SEV .

DETALII:

ALEGE E.V.S. ! - SERVICIUL EUROPEAN DE VOLUNTARIAT

- Vrei sa fii voluntar? Ti-ar plăcea sa fii voluntar intr-o alta tara? Ai vrea sa descoperi si sa experimentezi o alta cultura si, in același timp, sa te descoperi pe tine însuti/însuti? Încearcă Serviciul European de Voluntariat AVANTAJE 100 % costuri acoperite (masa, cazare, transport, bani buzunar) !

PASII PENTRU A DEVENI VOLUNTAR SEV - Pentru a participa la Serviciul European de Voluntariat este nevoie sa parcurgi o serie de pasi, dupa cum urmeaza:

Pasul 1 - Primul pas pe care ti-l recomandam este identificarea unei organizatii de trimitere SEV din Romania. Sunt peste 100 de astfel de organizatii in diferite localitati din tara, acreditate sa trimita voluntari SEV. Lista lor o gasesti accesand baza de date SEV accesibila la urmatorul link: www.evsdatabase.eu. PENTRU MAI MULTE DETALII ACCESATI mai jos RESURSE Servicii EVS : - Găzdum voluntari din alte ţări europene care să contribuie la dezvoltarea proiectelor si programelor noastre şi chiar să organizeze noi proiecte şi activităţi (se va urmări în principal dezvoltarea personală şi profesională a voluntarilor în cauză); - Oferim consiliere si asistenţă viitorilor voluntari care îşi doresc să efectueze stagii EVS în alte ţări; - Facilitam participarea voluntarilor interesaţi la stagii europene de voluntariat în cadrul EVS, aplicând ca parteneri în proiectele de care aceştia sunt interesaţi (aplicanţii vor trebui să treacă de o etapă de selecţie pentru a putea fi trimişi în stagii); - Oferim servicii de informare, consiliere si asistenţă oricărui tanar voluntar doritor sa realizeze un stagiu EVS.

ONG ACREDITATE EVS:

- Asociatia Regionala pentru Dezvoltare DURABILA - 2012-RO-33 http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=62000531862 CONTACT:[email protected] , http://www.dezvoltaredurabila.org/

- Asociaţia Libera Iniţiativa si Antreprenoriat Tismana - 2011-RO-29 http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=62000441323 CONTACT: www.aliat.eu

Page 14: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

14

Conform statutului Asociația „Dorna Tismana” își propune următoarele Obiective operaţionale, priorităţi si teme de tineret :

Dezvoltarea capacităţii instituţionale a structurilor asociative de tineret pentru

gestionarea eficientă a activităţilor programelor /

proiectelor derulate ;

Dezvoltarea activităţilor de formare - educaţie non-

formala pentru stimularea autonomiei şi participării

socio-economice a tineretului;

Asigurarea unui cadru stimulativ pentru dezvoltarea vieţii asociative a tineretului din mediul rural si regional.

Page 15: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

15

DEZVOLTARE ONG TINERET prin intermediul proiectelor depuse la

EACEA - Programul Cultura Acţiunile programului:Componenta 1:

sprijinirea proiectelor culturale:

- 1.2.1. - Proiecte de cooperare multianuale;

- 1.2.1. - Proiecte de cooperare;

- 1.2.2 - Proiecte de traducere literară;

- 1.3.5. - Proiecte de cooperare cu ţări terţe;

- 1.3.6. - Festivalurile culturale europene;

http://eacea.ec.europa.eu/youth/progra

mme/action2_en.php

[Type sidebar content. A sidebar is a standalone supplement to the

main document. It is often aligned on the left or right of the page, or

located at the top or bottom. Use the Text Box Tools tab to change

the formatting of the sidebar text box.

Type sidebar content. A sidebar is a standalone supplement to the

main document. It is often aligned on the left or right of the page, or

located at the top or bottom. Use the Text Box Tools tab to change

the formatting of the sidebar text box.]

RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA

Blog oficial de Tineret si Cultura:- http://sevc4you.blogspot.ro

EACEA http://eacea.ec.europa.eu/youth/programme/action2_en.php

• OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE ONG TINERET

• ACTIVITATI CULTURALE SI DE TINERET

• Platforma web TINERET SI CULTURA

SERVICII pentru

TINERET • Asociația Dorna Tismana A.D.T. alaturi de parteneri demarat deja

procesul de promovare, si informare actiuni culturale si de tineret, dezvoltand deja Platforma web Tineret si Cultura. Aceasta platforma web-online dezvoltata isi propune sa sprijine procesul de promovare a proiectelor de tineret si culturale oferind informatii relevante despre acestea in scopul sustinerii si consilierii cator mai multi tineri potentiali beneficiari.

DETALII:

Dat fiind faptul ca anul 2013 este desemnat de către Comisia Europeană

drept „Anul european al cetăţenilor” proiectul de tineret IMPACT al Asociației Dorna Tismana prin intermediul platformei web/ghid IMPACT intenţionează sa promoveze si stimuleze cetăţenia activa ca si model de

BUNA PRACTICA, având in vedere ca „Fiecare cetăţean si tanar in parte este o valoare in sine”, acesta are posibilitatea si este invitat sa-si prezinte proiectele, iniţiativele, acţiunile, activităţile culturale, de tineret si voluntariat care arata cat de plina de viaţa si de culoare este Europa, precum si modul in care Europa este trăita si experimentata dincolo de frontierele naţionale. - In plus reprezentanţii instituţiilor publice locale, culturale, de tineret, organizaţii ale societăţii civile prin intermediul platformei web/ghid IMPACT au ocazia de a prezenta proiecte, programe, iniţiative, activităţi, acţiuni culturale, de tineret si voluntariat precum si exemple de buna practica promovând valorile culturale locale, acţiuni de tineret si voluntariat care consolidează Europa si contribuie la dezvoltarea conștiinţei civice culturale europene.

DEZVOLTARE ONG TINERET - Surse de finanţare proiecte culturale

- Surse de finanţare proiecte culturale si editoriale din fonduri naţionale: AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional - Proiecte culturale cu următoarele teme: Artele Spectacolului ,Arhitectura şi Design,Activitati muzeale , Arte vizuale si noile media, Educaţie Culturala, Formare Profesionala, Intervenţie Culturala, Patrimoniu Cultural Naţional.

- Surse de finanţare proiecte culturale din fonduri externe gestionate de către Comisia Europeana EACEA - Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA) prin :- Programul Europa pentru cetăţeni si- Programul Cultura. - EACEA - Programul Europa pentru cetăţeni - Acţiunile programului :

- Acţiunea 1 Cetăţeni activi pentru Europa - Înfrăţirea între oraşe; - Proiectele cetăţenilor şi măsurile de sprijin;

- Acţiunea 2 Societatea civilă activă în Europa - Sprijin structural pentru organizaţiile de cercetare în domeniul politicilor publice europene (grupuri de reflecţie) ; - Sprijin structural pentru organizaţii ale societăţii civile (OSC) la nivelul UE; - Sprijin pentru proiectele iniţiate de organizaţii ale societăţii civile;

- Acţiunea 3 Împreună pentru Europa - Evenimente de mare vizibilitate ,Studii,Instrumente de informare şi difuzare;

- Acţiunea 4 Memoria europeană activă

Page 16: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

16

I . Programul Asociativ Strategic pentru Consolidare Acțiuni si Activități Locale - P.A.S.C.A.A.L.

Page 17: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

17

"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le

ia vantul ! NICOLAE IORGA"

Materialele colectate, propunerile tematice sau cele

trimise direct prin e-mailul revistei Asociaţiei Dorna Tismana [email protected] vo

r fi încadrate în rubricile publicatiei (dar si alte rubrici la

alegerea tinerilor )

[Type sidebar content. A sidebar is a standalone supplement to the

main document. It is often aligned on the left or right of the page, or

located at the top or bottom. Use the Text Box Tools tab to change

the formatting of the sidebar text box.

Type sidebar content. A sidebar is a standalone supplement to the

main document. It is often aligned on the left or right of the page, or

located at the top or bottom. Use the Text Box Tools tab to change

the formatting of the sidebar text box.]

• OPORTUNITATI DE PROMOVARE PERSONALA

• ACTIVITATI EDITORIALE SI DE TINERET

• Platforma web Pentru Tineri prin Tineri

SERVICII pentru

TINERET

• Asociația Dorna Tismana pune la dispoziție si continua

utilizarea platformei web propriI a revistei ‚Pentru Tineri prin Tineri’ având ISSN 2286 – 0630, oferindu-le tinerilor posibilitatea de afirmare libera.

DETALII:

RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA

- - Blogul oficial Pentru Tineri prin Tineri: http://tineritismana.blogspot.com; -

- Grupul de discuţii, https://www.facebook.com/groups/pentrutineri/

- Pagina web https://www.facebook.com/PentruTineriPrinTineri

‚PUBLICATIA - ‘ PENTRU TINERI PRIN TINERI ’

Rezumat

Având ca punct de pornire revista, tinerii sunt invitaţi să scrie în coloanele ei despre noul fenomen al emigrării haotice a tinerilor în Europa, despre inutilitatea sau dimpotrivă, oportunitatea anumitor cunoştinţe şi însuşiri practice predate în şcoală, precum şi raportul dintre acestea stabilit prin noile legi care vizează educaţia tinerei generaţii.

Preocuparea tineretului de a găsi în noua revistă

‚Pentru Tineri prin Tineri’ o modalitate de a-şi găsi propriul eu, într-un spaţiu ostil muncii cu abnegaţie şi a creaţiei de orice fel, vor sublima tendinţele actuale dirijate spre plăcerile imediate din baruri şi discoteci.

Echipa de redactie a publicaţiei împreuna cu tinerii si elevii in general, toţi aceștia vor funcţiona ca si promotori multiplicând informaţia vizavi de posibilităţile de afirmare libera in cadrul publicaţiei cultural-literare zonale ‚Pentru Tineri prin Tineri’.

Resuscitarea şi dezvoltarea unei mişcări literare care avea adânci rădăcini la Tismana, este un scop cu impact nu numai imediat dar şi în viitor

IN ATENTIA tinerilor, profesorilor, elevilor si studentilor !

Facem apel de a va alatura proiectului nostru ‚Pentru Tineri prin Tineri’ care constă în a realiza publicaţia cultural-literară ‚Pentru Tineri prin Tineri’ ;

Pe aceasta cale invitam instituţiile de invatamant , profesori, elevi , studenţi si tineri in general cu vârsta cuprinsa intre 14 - 35 ani sa ne trimită articole realizate de către tineri, propunerile tematice sunt detaliate mai jos;

Asteptam articolele de la tineri trimise direct la e-mailul revistei Asociaţiei "Dorna Tismana"[email protected]

Page 18: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

18

Page 19: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

19

Programul ECDL înregistrează peste 7

milioane de candidaţi în 148 de ţări.

Cele 7 module ale programei ECDL

sunt:

- Concepte generale ale Tehnologiei

Informaţiilor

- Utilizarea computerului şi

organizarea fişerelor

- Editare de text

- Calcul tabelar

- Baze de date

- Prezentări

- Informaţie şi Comunicare

Sdgdsgdfgd

• OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE PERSONALA

• ACTIVITATI EDUCATIONALE I.T.

• Platforma web E.C.D.L.

SERVICII pentru

TINERET

•ARDD in parteneriat cu ASOCIATIA ‘Dorna Tismana’ ORGANIZEAZA CURSURI ECDL - (European Computer Driving Licence) este un permis unic, recunoscut pe plan international, care atesta insusirea cunostintelor si a deprinderilor de baza in utilizarea calculatoarelor si a celor mai raspandite programe din pachetul Microsoft Office.

DETALII:

RESURSE UTILE INTERNET & SOCIAL MEDIA

Blog oficial ECDL http://ecdlticleni.blogspot.ro/

- Pagina web ECDL - https://www.facebook.com/ECDLARDD

ECDL Complet - ECDL Permisul European de Conducere al Calculatorului

Cel mai important certificat ECDL, Permisul ECDL Complet indică faptul că

deţinătorul a trecut un test teoretic care evaluează conceptele de bază ale Tehnologiei Informaţiei şi şase teste practice care evaluează competenţa de

bază a deţinătorului în utilizarea unui computer personal şi în folosirea unor aplicaţii ale calculatorului întălnite în activităţile curente. Permisul ECDL nu

este dependent de o platformă de aplicaţii sau de un anumit producător. În

afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL - International Computer Driving Licence.

Descrierea si scopul cursului: Incepand cu data de 01.02.2012, ASOCIATIA REGIONALA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA este "Centru de testare ECDL acreditat" (European Computer Driving Licence - Permisul European de Conducere a Computerului), fiind astfel printre Putinele centre acreditate din tara.. ECDL (European Computer Driving Licence) este un permis unic, recunoscut pe plan international, care atesta insusirea cunostintelor si a deprinderilor de baza in utilizarea calculatoarelor si a celor mai raspandite programe din pachetul Microsoft Office. Permisul ECDL atesta faptul ca detinatorul lui poseda cunostinte de baza despre Tehnologia Informatiei si poate folosi un calculator personal si aplicatii de calcul

uzuale la un nivel performant. Posesorilor permiselor ECDL le sunt recunoscute competentele in utilizarea calculatorului in intreaga Europa, indiferent de tara in care a fost emis permisul.

Programa ECDL/ICDL are sapte module, pentru ECDL Standard: • M1- Conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei; • M2- Utilizarea calculatoarelor personale si organizarea fisierelor; • M3- Procesarea textelor; • M4- Calculul tabelar; • M5- Bazele de date; • M6- Prezentarile electronice; • M7- Informatia si Comunicarea La cererea candidatilor, dupa promovarea a patru examene (corespunzatoare primelor trei module obligatorii- M2, M3, M7 si unul la alegere) se elibereaza si un „certificat ECDL Start“, care atesta absolvirea a patru module. ECDL Start este, de asemenea, acceptat de majoritatea angajatorilor europeni. - E . C . D . L . S t a r t ( - 4 module : Windows , Word , Internet , C . B . T . I. ) -ECDL Standard / Complet ( 7 module: Win., Word, Internet, CBTI, Excel, Power Point, Acces).

Adresabilitate: Cursul se adreseaza profesorilor, elevilor si studentilor care doresc sa aiba un certificat recunoscut pe plan international, care atesta insusirea cunostintelor si a deprinderilor de baza in utilizarea calculatoarelor si a celor mai

raspandite programe din pachetul Microsoft Office.

Diploma si titlul obtinute: ECDL (European Computer Driving Licence) este un permis unic, recunoscut pe plan international care poate fi: ECDL Standard la absolvirea tuturor celor 7 module sau ECDL Start care atesta absolvirea a patru module.

Page 20: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

20

Page 21: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

21

PORTOFOLIUL PARTENERIATELOR ŞI AL COLABORATORILOR IMPORTANŢI IMPLICAŢI ÎN

REALIZAREA PROIECTELOR DE TINERET, EDITORIALE SI CULTURALE ÎN ULTIMUL AN

Asociaţia „Dorna Tismana” ADT a colaborat, colaborează si va colabora cu următoarele categorii de parteneri:

- ONG-uri asociații si fundații active - parteneri permanenți; - ONG-uri asociații si fundații active - parteneri / COLABORATORI; - ONG-uri asociații Francofone;

- Parteneri instituţionali;

Acestea sunt detaliate mai jos:

ONG-uri asociații si fundații active - parteneri permanenți: – Asociația Libera Inițiativa si Antreprenoriat Tismana A.L.I.A.T ; – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Constantin Brâncuşi; – FUNDATIA JUDETEANA PENTRU TINERET GORJ –F.J.P.T.; – Asociația EURO HOUSE ROSIA DE AMARADIA – A.E.H.R. – Asociația Regionala pentru Dezvoltare Durabila– ARDD; – Asociația Tineret si Dezvoltare Regionala – ATDR; – Asociația Pentru Șanse Egale - A.P.S.E; – Asociaţia Semănătorul Tismana A.S.T.; - Asociaţia ECO Youths;

ONG-uri asociații si fundații active - parteneri / COLABORATORI: - Fundaţia Tismana; - Asociaţia Drumeţii Montane; - Asociaţia Cercetaşii României; - Alianţa Românilor de Pretutindeni; - Asociația culturală științifică “ VICTOR DAIMACA”; - Organizația de tineret “ TINERI ÎNTREPRINZĂTORI”; - Organizaţia „Obştea Moşnenilor Topeşti, Nedeia Mare”; - Asociaţia Liga Studenţilor din Universitatea Constantin Brâncuşi; - Asociația de științe reale informatică artă și turism pentru tineret Gorj „UNIVERSUL;

ONG-uri asociații Francofone: – Association humanitaire chrétienne La Gerbe, ONG Franța, www.lagerbe.org ;

– Collectif ASAH - Association au Service de l'Action Humanitaire , ONG Franța;

– Association Chrétienne de Solidarité Internaționale, ONG Franța; – ENOA - European Network of Animation - ONG Franța; – Asociația Enfants Etrangers en Vacance, - ONG Belgia; – Asociația Belgerom, - ONG Belgia; – Asociația Elverom, - ONG Elvetia;

Parteneri instituţionali: – Consiliul Județean Gorj; – Liceul Tehnologic Tismana; – Primăria Municipiului Târgu Jiu; – Biblioteca Județeană Christian Tell; – Grupul Şcolar Industrial de Petrol Ţicleni; – Direcţia Judeţeana pentru Sport si Tineret Gorj; – Centrului Municipal de Cultură „CONSTANTIN BRÂNCUŞI”; – Primăria oraşului Ţicleni / Consiliul Local al oraşului Ţicleni; – Primăria orașului Tismana, Consiliul Local al orașului Tismana; – DGASPC Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului GORJ;

Page 22: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

22

Page 23: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

23

Page 24: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

24

Page 25: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

25

Page 26: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

26

Page 27: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

27

Page 28: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

28

Page 29: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

29

Page 30: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

30

Page 31: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

31

Page 32: Ghid Prezentare Adt Descriere 2016

Asociaţia "Dorna Tismana"

www.dornatismana.ro / www.dornatismana.blogspot.com

ww.dornatismana.ro | ASOCIATIA DORNA TISMANA

32