ETAPELOR MAJORE DIN PROIECT Informa ii despre proiect

of 14 /14
INFORMAȚII PRIVIND IMPLEMENTAREA ȘI FINALIZAREA ETAPELOR MAJORE DIN PROIECT Informații despre proiect Denumirea proiectului: „Dezvoltarea unui management performant în cadrul Primăriei Sector 4 București prin optimizarea proceselor orientate către beneficiari și pregătirea resurselor umane” Cod proiect: SIPOCA 80/ cod SMIS 120503. Locația implementării: Proiectul se implementează la sediul din Bd. Metalurgiei nr. 12-18, etaj 1(incinta Grand Arena), sector 4, pe o perioadă de 14 luni. Valoarea totală a proiectului: 394,020.81 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 386,140.39 lei. Obiectivele proiectului Dezvoltarea unui management performant la nivelul Aparatului de Specialitate al Sectorului 4 al Municipiului București, în vederea creșterii calității, eficienței, transparenței și integrității serviciilor publice oferite cetățenilor; Îmbunătățirea furnizării serviciilor publice la nivelul Sectorului 4 al Municipiului București prin reevaluarea, actualizarea și menținerea permanentă a Standardului de Calitate; Optimizarea proceselor orientate către beneficiarii serviciilor publice, în urma analizei realizate, prin implementarea unui instrument managerial și Integrarea procedurală cu Sistemul de Control Intern/Managerial din cadrul primăriei, în sensul adoptării unor proceduri unitare care să le completeze pe cele existente; Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților profesionale grupului țintă prin participarea la cursuri de formare și instruire pe teme specifice; Creșterea transparenței actului public prin organizarea unor acțiuni de diseminare a rezultatelor proiectului, cuprinzând și module de dezvoltare durabilă și egalitate de șanse. Activitățile ce se desfașoară în cadrul proiectului, vin în sprijinul angajaților Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, contribuie la dezvoltarea abilităților acestora în elaborarea documentelor strategice și a instrumentelor de monitorizare strategică, vizează întărirea continuă a capacității de ameliorare a rezultatelor, a schimbărilor și îmbunătățirea permanentă în viziunea și modul de lucru al angajaților. Inițiativele si cursurile propuse în proiect ajută personalul să acționeze în mod etic și transparent, să fie promotor activ al procesului de reformă a sistemului administrației publice și deschis provocărilor spațiului administrativ european.

Embed Size (px)

Transcript of ETAPELOR MAJORE DIN PROIECT Informa ii despre proiect

ETAPELOR MAJORE DIN PROIECT
Sector 4 Bucureti prin optimizarea proceselor orientate ctre beneficiari i pregtirea
resurselor umane” Cod proiect: SIPOCA 80/ cod SMIS 120503.
Locaia implementrii: Proiectul se implementeaz la sediul din Bd. Metalurgiei nr. 12-18,
etaj 1(incinta Grand Arena), sector 4, pe o perioad de 14 luni.
Valoarea total a proiectului: 394,020.81 lei, din care finanare nerambursabil în valoare
de 386,140.39 lei.
Îmbuntirea furnizrii serviciilor publice la nivelul Sectorului 4 al Municipiului Bucureti prin reevaluarea, actualizarea i meninerea permanent a Standardului de Calitate;
Optimizarea proceselor orientate ctre beneficiarii serviciilor publice, în urma analizei realizate, prin implementarea unui instrument managerial i Integrarea procedural cu Sistemul de Control Intern/Managerial din cadrul primriei, în sensul adoptrii unor proceduri unitare care s le completeze pe cele existente;
Dezvoltarea cunotinelor i abilitilor profesionale grupului int prin participarea la cursuri de formare i instruire pe teme specifice;
Creterea transparenei actului public prin organizarea unor aciuni de diseminare a rezultatelor proiectului, cuprinzând i module de dezvoltare durabil i egalitate de anse.
Activitile ce se desfaoar în cadrul proiectului, vin în sprijinul angajailor Aparatului de
Specialitate al Primarului Sectorului 4, contribuie la dezvoltarea abilitilor acestora în
elaborarea documentelor strategice i a instrumentelor de monitorizare strategic, vizeaz
întrirea continu a capacitii de ameliorare a rezultatelor, a schimbrilor i îmbuntirea
permanent în viziunea i modul de lucru al angajailor. Iniiativele si cursurile propuse în
proiect ajut personalul s acioneze în mod etic i transparent, s fie promotor activ al
procesului de reform a sistemului administraiei publice i deschis provocrilor spaiului
administrativ european.
Denumire activitate/etap proiect
Implementat
Implementat
Activitatea 3 - Analiza iniial privind sistemul actual de furnizare a serviciilor publice din cadrul Primriei Sector 4, care va cuprinde problemele existente i soluii optime de rezolvare a acestora.
Implementat
Implementat
Implementat
Activitatea 6 -Participani la activiti de formare legate de OS 2.1
Implementat
Implementat
Dezvoltarea unui management performant în cadrul Primriei Sector 4 Bucureti prin optimizarea proceselor orientate ctre beneficiari i pregtirea resurselor umane
Titlu proiect:
www.poca.ro
Dezvoltarea unui management performant la nivelul Primriei Sector 4 Bucureti, în vederea creterii calitii, eficienei, transparenei i integritii serviciilor publice oferite cetenilor, instituiilor administraiei publice centrale i locale, operatorilor economici privai i organismelor neguvernamentale cu care relaioneaz în spiritul dezvoltrii durabile, egalitii de anse, prin actualizarea i recertificarea standardului ISO 9001/2015.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Îmbuntirea furnizrii serviciilor publice la nivelul Primriei Sector 4 prin reevaluarea, actualizarea i meninerea permanent a Standardului de Calitate;
2. Optimizarea proceselor orientate ctre beneficiarii serviciilor publice, în urma analizei realizate, prin implementarea unui instrument managerial i Integrarea procedural cu Sistemul de Control Intern/Managerial din cadrul Primriei, în sensul adoptrii unor proceduri unitare care s le completeze pe cele existente.
3. Dezvoltarea cunotinelor i abilitilor profesionale grupului int prin participarea la cursuri de formare i instruire pe teme specifice.
4. Creterea transparenei actului public prin organizarea unor aciuni de diseminare a rezultatelor proiectului, cuprinzând i module de dezvoltare durabil i egalitate de anse.
www.poca.ro
www.poca.ro
1. Instituional
- Primria Sector 4 (împreun cu serviciile deconcentrate), care va beneficia de o interaciune îmbuntit cu beneficiarii de servicii publice
2. Personal
- 300 de persoane instruite în urma implementrii Standardului de Calitate
- 10 persoane formate ca auditori interni pentru Standardul de Calitate;
- 20 de participani la cursul de Planificarea strategic;
- 20 de participani la cursul de Planificarea bugetar;
- 25 de participani la cursul de politici publice locale; - 30 de participani la cursul de Fundamentare, elaborare, implementare, monitorizare i evaluare a deciziilor la nivelul administraiei publice locale
www.poca.ro
Activiti previzionate – Rezultate atinse
1. Analiza iniial privind sistemul actual de furnizare a serviciilor publice
Scopul activitii este de a analiza problemele specifice furnizrii serviciilor publice la nivelul Primriei Sector 4 în vederea simplificrii i reducerii barierelor administrative pentru ceteni.
A fost elaborat o analiz va fi de tip calitativ, prin utilizarea a dou instrumente de cercetare – chestionarul de satisfacie aplicat beneficiarilor de servicii publice i ghidul de interviu aplicat funcionarilor publici/personalului contractual. În cadrul analizei au fost aplicate 50 de chestionare cu întrebri închise i deschise care s-au axat pe opinia cetenilor cu privire la calitatea serviciilor publice la nivelul comunitii.
Din rezultatele analizei cantitative i rezultatele analize calitative reiese c gradul de mulumire, per ansamblu, al cetenilor fa de contactele cu primria i serviciile furnizate de acetia i al angajailor în raport cu echipa managerial i cetenii, este unul satisfctor.
De altfel, în urma analizei, reiese c soluia optim pentru o desfurare ideal a activitii ar fi dezvoltarea unui management performant în acelai timp cu perfecionarea resursei umane.
www.poca.ro
2. Implementarea i certificarea Standardului de Calitate în conformitate cu standardul SR EN ISO 9001: 2015
A fost elaborat un Studiu iniial de evaluare a performanelor serviciilor publice din cadrul administraiei în cadrul cruia a fost comparat sistemul actual de desfurare a activitii cu cerinele standardului de calitate.
În urma analizei, a fost întocmit documentaia sistemului având la baz un Manual de Calitate - document ce descrcie sistemul de management i referina în implementarea i meninerea sistemului - i Procedurile i Instruciunile de lucru.
În cadrul activitii, au fost organizate cursuri de contientizare a personalului instituiei (300 persoane) cu urmtoarele subiecte: Calitate: concept - evoluie; Standardul în domeniul calitii; Certificare ISO; Organizarea sistemului de management; Documentaia sistemului de management; Costurile calitii.
De asemenea, au fost organizate cursuri de formare pentru 10 auditori interni.
www.poca.ro
2. Implementarea i certificarea Standardului de Calitate în conformitate cu standardul SR EN ISO 9001: 2015
În urma auditului de certificare i a unei vizite la faa locului pentru a verifica dac activitatea se desfoar în conformitate cu documentaia elaborat, efectuat de organismul de certificare autorizat, a fost acordat Certificarea Sistemului de Management conform SR EN ISO 9001: 2015.
www.poca.ro
3. Implementarea unui instrument managerial
De asemenea, personalul din cadrul Sectorului 4 al Muncipiului Bucuresti a fost instruit in vederea utilizarii instrumentului informatic.
A fost implementat instrumentul informatic, care permite stocarea, gestiunea, urmrirea tuturor procedurilor i documentelor create/ primite/ existente la nivelul Sectorului 4, inclusiv a fluxurilor/ proceselor de lucru modelate cu ajutorul instrumentului informatic freeware (de tip open source). Instrumentul sprijin direct integrarea procedural din punct de vedere al Managementului riscurilor i al procedurilor specifice Sistemului de Control Intern/Managerial din cadrul Sectorului 4 i îmbuntirea performanei instituiei prin gestionarea i optimizarea proceselor de lucru cu documente în cadrul acesteia.
www.poca.ro
4. Participani la activiti de formare
Au fost identificate o serie de cursuri care vor avea un impact mare asupra grupului int al proiectului, în contextul în care Sectorul 4 al Municipiului Bucureti are nevoie de personal care s poat implementa noile proceduri.
Astfel, în perioada de implementare, au fost organizate urmtoarele cursuri de formare:
Curs de Planificarea strategic – 20 de persoane
Curs de Planificare bugetar – 20 persoane
Curs de Politici publice locale – 25 persoane
Curs de Fundamentare, elaborare, implementare, monitorizare i evaluare a deciziilor la nivelul administraiei publice locale – 30 de pers
www.poca.ro
A. Indicatori de program (de rezultat)
Denumire indicator Unitate de msur
(numr, procent)
de finanare
introducerea sistemelor unitare de management al
calitii i al performanei conform Planului de aciune
pentru prioritizarea i etapizarea implementrii
managementului calitii
Nr. 1 1
Participani la activiti de formare legate de OS 2.1 Nr. 300 300
www.poca.ro
B. Indicatori de program (de realizare)
Denumire indicator Unitate de msur
(numr, procent)
implementare
Participani la cursuri de Politici publice locale Nr. 25 25
Participani la cursuri de Fundamentare, elaborare,
implementare, monitorizare i evaluare a deciziilor la
nivelul administraiei publice locale
A. Indicatori de program (de realizare)
Denumire indicator Unitate de msur
(numr, procent)
implementare
Participani la cursuri de formare auditori Nr. 10 10
Manuale de instruire realizate Nr. 4 4
Rapoarte evaluri Nr. 2 2
www.poca.ro
A. Indicatori de program (de realizare)
Denumire indicator Unitate de msur
(numr, procent)
implementare
integrat de management al calitii Nr. 1 1
Numr Certificate ISO acordate Nr. 1 1
Numr diplome de participare în urma cursurilor Nr. 95 95
Numr certificate acreditate acordate în urma
cursurilor de auditori Nr. 10 10