emag date 2016

4
4.Prezentarea organizatiei din punct de vedere economic si managerial. DANTE INTERNATIONAL SA Bucureşti este societatea care deţine eMAG, probabil cel mai mediatizat magazin online din România. Pentru această companie, anul 2014 a fost unul cu maxime istorice la mai toţi indicatorii financiari, cea mai mare realizare fiind înregistrarea unei cifre de afaceri de peste un miliard de lei, mai exact 1.246.675.245 lei, valoare care este cu aproape 50% mai mare decât cea consemnată în anul anterior (831.139.729 lei în 2013). Un alt record (pozitiv) al anului trecut este numărul de angajaţi, care a ajuns la 1.015 (număr mediu), faţă de 576 în 2013 (creştere de 76%) DANTE INTERNATIONAL SA deţine participaţii la trei firme: CONVERSION MARKETING SRL ,DEPANERO SRL şi EMAG IT RESEARCH SRL . La ora actuală, are un capital social de 994.807 lei, deţinut de MIH ALLEGRO B.V. (Olanda) – 74,8859% şi Iulian Gabriel STANCIU – 25,1141%. Preşedinte al Consiliului de Administraţie este americanul PATRIK LUKE KOLEK, iar cu atribuţii de administrator figurează Tudor Lucian MANEA, iulian Gabriel STANCIU, Cristina Gabriela BERTA şi Oliver Minho RIPPEL (cetăţean german). Societatea este evaluată la 277,6 milioane de euro de către grupul sud-african Naspers, într-o operaţiune de aport de capital. Firma MIH Allegro BV, prin care Naspers deţine 75% din acţiunile Dante International şi 100% din drepturile de vot, aduce încă 10 milioane de dolari la eMag, pritr-o majorare de capital realizată prin emitere de acţiuni cu primă de emisiune, potrivit hotărârilor luate în AGEA a Dante International din 25 septembrie, publicate în Monitorul Oficial. Naspers a anunţat că vinde operaţiunile de comerţ online din Cehia şi se va concentra pe dezvoltarea eMag ca platformă regională de comerţ electronic. Capitalul social al eMag va fi majorat cu 32.936 lei (8.356 de dolari SUA), la 1,027 milioane lei, prin emiterea a 32.936 de acţiuni noi cu

description

prezentare

Transcript of emag date 2016

Page 1: emag date 2016

4.Prezentarea organizatiei din punct de vedere economic si managerial.

DANTE INTERNATIONAL SA Bucureşti este societatea care deţine eMAG, probabil cel mai mediatizat magazin online din România. Pentru această companie, anul 2014 a fost unul cu maxime istorice la mai toţi indicatorii financiari, cea mai mare realizare fiind înregistrarea unei cifre de afaceri de peste un miliard de lei, mai exact 1.246.675.245 lei, valoare care este cu aproape 50% mai mare decât cea consemnată în anul anterior (831.139.729 lei în 2013).

 Un alt record (pozitiv) al anului trecut este numărul de angajaţi, care a ajuns la 1.015 (număr mediu), faţă de 576 în 2013 (creştere de 76%)

 DANTE INTERNATIONAL SA deţine participaţii la trei firme: CONVERSION MARKETING SRL ,DEPANERO SRL şi EMAG IT RESEARCH SRL .

  La ora actuală, are un capital social de 994.807 lei, deţinut de MIH ALLEGRO B.V. (Olanda) – 74,8859% şi Iulian Gabriel STANCIU – 25,1141%. Preşedinte al Consiliului de Administraţie este americanul PATRIK LUKE KOLEK, iar cu atribuţii de administrator figurează Tudor Lucian MANEA, iulian Gabriel STANCIU, Cristina Gabriela BERTA şi Oliver Minho RIPPEL (cetăţean german).

 Societatea este evaluată la 277,6 milioane de euro de către grupul sud-african Naspers, într-o operaţiune de aport de capital.

  Firma MIH Allegro BV, prin care Naspers deţine 75% din acţiunile Dante International şi 100% din drepturile de vot, aduce încă 10 milioane de dolari la eMag, pritr-o majorare de capital realizată prin emitere de acţiuni cu primă de emisiune, potrivit hotărârilor luate în AGEA a Dante International din 25 septembrie, publicate în Monitorul Oficial.

 Naspers a anunţat că vinde operaţiunile de comerţ online din Cehia şi se va concentra pe dezvoltarea eMag ca platformă regională de comerţ electronic.

Capitalul social al eMag va fi majorat cu 32.936 lei (8.356 de dolari SUA), la 1,027 milioane lei, prin emiterea a 32.936 de acţiuni noi cu valoarea nominală de 1 leu pe acţiune. Noile acţiuni sunt subscrise integral de MIH Allegro BV, Iulian Stanciu, cofondator şi director general al companiei, renunţând la dreptul de preferinţă şi alegând să nu subscrie nicio acţiune în cadrul majorării de capital.

Majorarea de capital are ataşată o primă de emisiune, din partea MIH Allegro BV (grupul Naspers), în valoare totală de 9,99 milioane de dolari (39,38 milioane lei), echivalentul a 1.195,71 lei pe acţiune, plătită integral de MIH Allegro BV, potrivit hotărilor AGEAŞOC publicate în Monitorul Oficial.

 O acţiune Dante International, proprietarul eMag, este evaluată la 1.196,71 lei (270,13 euro), astfel că valoarea de piaţă a companiei este cotată la 12,3 miliarde de lei (277,6 milioane de euro).Anul trecut, afacerile eMag s-au cifrat la circa 300 de milioane de euro, iar în acest an ar putea ajunge la jumătate de miliard de euro.

 În urma majorării de capital amintite mai sus, MIH Allegro BV - vehicul al Naspers - deţine 75,69% din acţiunile Dante International, iar Iulian Stanciu, cofondator şi director general al companiei, mai are 24,3% din capital.

Page 2: emag date 2016

Concluzii

eMAG se numara printre deschizatorii pietei de comert electronic din Romania. Calitatea

serviciilor oferite si orientarea catre client au propulsat eMAG in pozitia de lider pe piata

vanzarilor online.

eMAG are ca obiectiv principal cresterea permanenta a nivelului de satisfactie al

consumatorilor. Pentru aceasta adapteaza mereu modelul afacerii si imbunatateste comunicarea

cu piata tinta.

Principalii concurenti a retailer-ului sunt: PcGarage - magazinul online de IT cu cea mai

buna UX (user experience) din Romania, PcFun – are acelasi detinator ca si PcGarage, Evomag -

produsele cu preturi detul de bune si MarketOnline.

Gama de produse eferite de eMAG este diversa, grupata in categorii de produse:

Laptopuri (Notebook, Netbook), Desktop PC (Monitoare, Retelistica, Componente), Telefoane si

Internet, Printing, Electronice, Electrocasnice si Ingrijire personala. Categoriile

Laptopuri/Notebook-uri, Monitoare, Telefonie mobila, Printing si Foto-Video au cea mai mare

semnificatie in Cifra de Afaceri.

Domeniile de activitate unde este prezent magazinul eMAG cel mai frecvent sunt:

Retail Laptopuri, Retail Monitoare, Retail Telefonie mobile, Retail Printing, Retail Foto-Video.

Analiza acestor domenii a aratat ca din punct de vedere al atractivității și al poziției

concurențiale, eMAG are un potențial competitiv mediu, pe termen mediu si ca societatea este un

bun gestionar de resurse și că activitățile sale sunt atractive și generatoare de profit. Strategiile

recomandate sunt cele de dezvoltare.

Desi nu de foarte mult timp pe piata de retail online, eMAG a reusit sa se dezvolte foarte

repede, datorita schimbarii stilului de viata al consumatorilor si orientarea acestora tot mai des

spre mediul online.

Page 3: emag date 2016

 

Bibliografie:

www.supervizor.ro

www.adevarulfinanciar.ro

www.economica.net