Despre noi

of 7 /7

Embed Size (px)

description

Despre noi - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Despre noi

Page 1: Despre noi
Page 2: Despre noi

Despre noi

LECUPO, Liga Română pentru Educaţie şi Cultură Populară Filiala Iaşi, a fost înfiinţată la Iaşi în 2006 de către o echipă de tineri profesionişti care şi-au

unit forţele pentru a aduce o schimbare în viaţa societăţii civile, atât pe plan local şi naţional, cât

şi internaţional. LECUPO este o organizaţie cu personalitate juridică, non-guvernamentală, non-

profit, apolitică şi fără scop lucrativ, care a luat naştere ca o necesitate de educaţie şi dezvoltare

continuă a tinerilor din această zonă.

LECUPO este sprijinită în acţiunile ei de Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi de Ministerul

Educaţiei şi Cercetării. De asemeni, ea este membră a Ligii Internaţionale pentru Educaţie şi Cultură, care deţine statut consultativ pe lângă

UNESCO şi Consiliul Europei. Totodată, facem parte, alături de alte câteva organizaţii de tineret

din ţările europene, din conducerea Reţelei Internaţionale a Organizaţiilor de Tineret.

Page 3: Despre noi

Motivaţii

Din păcate, în capitala culturală a României tinerii nu sunt familiarizaţi cu termeni ca multiculturalitate, diversitate sau egalitate. Acesta este motivul pentru care dorim să aducem o schimbare în viaţa lor şi să le oferim şansa de a avea parte de o educaţie conform standardelor europene şi de o dezvoltare personală continuă. Noi încurajăm tinerii să lucreze împreună şi să îşi împărtăşească unul altuia competenţele şi entuziasmul. Dorim să le oferim posibilitatea de a fi încrezători în a-şi forma propriile păreri şi în a lua decizii, precum şi de a juca un rol activ în societatea în care trăiesc.

Cea mai puternică forţă în promovarea înţelegerii şi păcii internaţionale o reprezintă expunerea la diferitele culturi şi popoare care alcătuiesc lumea în care trăim. Vedem toleranţa ca pe o modalitate de a gândi, de a simţi şi de a acţiona, care oferă pace individiualităţii noastre, respect pentru cei care nu sunt ca noi, înţelepciune de a discerne valorile umane şi curaj în a acţiona conform acestora. Diversitatea este reflectată în mâncarea pe care o consumăm, în festivalurile pe care le sărbătorim, în evenimentele la care participăm.

Însă, pe cât de mare este această diversitate, pe atât de mari sunt şi inegalităţile, discriminarea şi rasismul. Este absolut esenţial pentru noi să atacăm rasismul şi să luptăm pentru a nu fi tolerat, deoarece diversitatea oraşului Iaşi reprezintă o experienţă educaţională în sine.

Page 4: Despre noi

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor tinerilor, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea lor continuă.

Obiectivele noastre sunt:

● să contribuim la educaţia şi dezvoltarea atât personală, cât şi profesională a tinerilor;● să promovăm valorile europene;● să promovăm diversitatea culturală;● să încurajăm şi să derulăm programe care constau în schimburi internaţionale în rândul tinerilor;● să promovăm şi să incurajăm voluntariatul;● să contribuim la diminuarea rasismului, intoleranţei, discriminării şi prejudecăţilor;● să ajutăm tinerii să se implice în viaţa publică;● să dezvoltăm o reţea de cooperare cu organizaţiile europene ce activează pe acelaşi profil.

Page 5: Despre noi

Ce facem?

● Informăm [Ţinem tinerii la curent cu tot ceea ce îi interesează, fie prin biroul nostru de informare, fie prin diverse campanii]● Consiliem [Oferim informaţii personalizate]● Intermediem [Recrutăm şi plasăm personal]● Responsabilizăm [Oferim tinerilor şansa de a-şi asuma proiectele şi acţiunile]● Facilităm [Ajutăm tinerii să participe la discuţii facilitate de profesionişti]● Dezvoltăm [Oferim tinerilor posibilitatea de a participa la traininguri, seminarii şi work-shop-uri care îi vor ajuta să îşi dezvolte abilităţile]● Organizăm [Organizăm evenimente cu şi pentru tineri]● Sprijinim [Sprijinim ideile tinerilor şi îi ajutăm să le pună în practică]● Promovăm [Promovăm valorile europene, voluntariatul, toleranţa, libertatea de expresie şi creativitatea]● Creăm [Suntem creativi. Tinerii sunt creativi. Împreună putem crea cele mai originale proiecte]

Activităţile noastre includ:

● Traininguri, workshop-uri, seminarii, conferinţe, mese rotunde, tabere de vară, festivaluri, concursuri● Diverse activităţi culturale, educaţionale şi sportive● Proiecte locale, naţionale şi internaţionale● Activităţi de promovare a culturii şi a educaţiei în rândul tinerilor● Activităţi de strangere de fonduri● Schimburi internaţionale între tineri● Activităţi de promovare a valorilor europene● Servicii de informare şi consultanţă ● Servicii de recrutare şi plasare● Acţiuni recreative● Acţiuni umanitare

Page 6: Despre noi

Echipa noastră

Este compusă din tineri cu experienţă în diferite domenii, astfel încât acoperim o arie extrem de largă, absolut necesară derulării de programe profesioniste pentru tineret.

LECUPO este alcătuită dintr-un Consiliu Director, format din Preşedinte, doi Vicepreşedinţi, un Secretar General, un Cenzor şi un Director de Programe. Ei monitorizează şi coordonează activitatea următoarelor departamente din componenţa Ligii:

● Departamentul Educaţie: Informare, Consultanţă şi Training● Departamentul Cultură● Departamentul Sport● Departamentul Voluntariat● Departamentul Resurse Umane● Departamentul Creaţie şi Relaţii Publice ● Departamentul Marketing● Departament IT● Departament Financiar● Departament Juridic

Împreună cu voluntarii noştri desfăşurăm activităţi la standarde europene, cu şi pentru tineri, prin care încercăm să identificăm şi să satisfacem nevoile tinerilor, contribuind semnificativ la dezvoltarea lor continuă.

Page 7: Despre noi

Str. Bradului nr. 25, bl. H11, ap. 18Iaşi, 700660, RomaniaTel.: +4 0745 51 60 92Fax: +4 0332 81 52 74

E-mail: [email protected]