Comunicat ONGFest 2011

2
Eveniment cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni! Eveniment organizat cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe Comunicat de presă Caravana ONGFest 2011 a dat startul la înscrieri Bucureşti, 29 iunie 2011 S-a dat startul la înscrieri pentru ediţia 2011 a ONGFest – Anul acesta, Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România se transformă în caravană. Astfel, în perioada 9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, în 10 oraşe din ţară. Economia socială, voluntariatul şi spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate în cadrul festivalului. În perioada 29 iunie – 31 iulie, organizaţiile sunt invitate să se înscrie la eveniment. Festivalul va avea loc în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Craiova şi Constanţa. Pentru organizaţiile care participă la minim două evenimente se acordă o reducere de 20% din taxa de participare. Aceasta se poate cumula cu reducerea de 30% acordată organizaţiilor care se înscriu la ONGFest până la data de 11 iulie 2011. ONGFest, cel mai important eveniment al societăţii civile din România, se transformă în caravană. Pentru a veni în sprijinul ONG- urilor, organizatorii au hotărât să extindă evenimentul la nivelul întregii ţări. Astfel, caravana devine o platformă unică de comunicare directă la nivel național pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitată dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii. Peste 600 de organizaţii neguvernamentale sunt aşteptate să îşi expună proiectele în faţa publicului larg, potenţiali voluntari şi beneficiari. Conceptul mizează în egală măsură pe componenta de spectacol stradal, dar şi pe interesul şi implicarea cetăţenilor. Se doreşte activarea spiritului civic şi determinarea membrilor comunităţilor locale de a se implica în soluţionarea problemelor de ordin social. Calendarul evenimentului, la nivel naţional, este următorul: Bucureşti – 9 – 11 septembrie Iaşi, Bacău – 17 – 18 septembrie Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie Timişoara – 8 – 9 octombrie (cu posibilitatea de modificare) Constanţa – 15 – 16 octombrie Toate organizaţiile care doresc să participe la eveniment sunt invitate să se înscrie în perioada 29 iunie 31 iulie. Formularul de înscriere poate fi descarcat de AICI : http://www.stiriong.ro/library/formular%20de%20inregistrare%20ONGFest%202011_distributed.pdf . Taxa de participare variază între 100 şi 700 RON, în funcţie de bugetul organizaţiei pe anul 2010*. Astfel, organizaţiile vor achita urmatoarele sume: buget anual sub 10.000 Euro: 100 RON buget anual intre 10.001 - 50.000 Euro: 200 RON buget anual intre 50.001 - 100.000 Euro: 350 RON buget anual peste 100.000 Euro: 500 RON buget anual peste 500.000 Euro: 700 RON

description

Comunicat ONGFest 2011

Transcript of Comunicat ONGFest 2011

Page 1: Comunicat ONGFest 2011

Eveniment cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni!

Eveniment organizat cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe

Comunicat de presă

Caravana ONGFest 2011 a dat startul la înscrieri Bucureşti, 29 iunie 2011

S-a dat startul la înscrieri pentru ediţia 2011 a ONGFest – Anul acesta, Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România se transformă în caravană. Astfel, în perioada 9 septembrie – 16 octombrie, vor avea loc 10 evenimente, în 10 oraşe din ţară. Economia socială, voluntariatul şi spiritul civic sunt principalele teme care vor fi abordate în cadrul festivalului. În perioada 29 iunie – 31 iulie, organizaţiile sunt invitate să se înscrie la eveniment. Festivalul va avea loc în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Craiova şi Constanţa. Pentru organizaţiile care participă la minim două evenimente se acordă o reducere de 20% din taxa de participare. Aceasta se poate cumula cu reducerea de 30% acordată organizaţiilor care se înscriu la ONGFest până la data de 11 iulie 2011.

ONGFest, cel mai important eveniment al societăţii civile din România, se transformă în caravană. Pentru a veni în sprijinul ONG- urilor, organizatorii au hotărât să extindă evenimentul la nivelul întregii ţări. Astfel, caravana devine o platformă unică de comunicare directă la nivel național pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). În acest mod, este facilitată dezvoltarea parteneriatelor între ONG-uri, instituții publice și companii. Peste 600 de organizaţii neguvernamentale sunt aşteptate să îşi expună proiectele în faţa publicului larg, potenţiali voluntari şi beneficiari. Conceptul mizează în egală măsură pe componenta de spectacol stradal, dar şi pe interesul şi implicarea cetăţenilor. Se doreşte activarea spiritului civic şi determinarea membrilor comunităţilor locale de a se implica în soluţionarea problemelor de ordin social. Calendarul evenimentului, la nivel naţional, este următorul:

Bucureşti – 9 – 11 septembrie Iaşi, Bacău – 17 – 18 septembrie Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie Timişoara – 8 – 9 octombrie (cu posibilitatea de modificare) Constanţa – 15 – 16 octombrie

Toate organizaţiile care doresc să participe la eveniment sunt invitate să se înscrie în perioada 29 iunie – 31 iulie. Formularul de înscriere poate fi descarcat de AICI : http://www.stiriong.ro/library/formular%20de%20inregistrare%20ONGFest%202011_distributed.pdf . Taxa de participare variază între 100 şi 700 RON, în funcţie de bugetul organizaţiei pe anul 2010*. Astfel, organizaţiile vor achita urmatoarele sume:

buget anual sub 10.000 Euro: 100 RON buget anual intre 10.001 - 50.000 Euro: 200 RON buget anual intre 50.001 - 100.000 Euro: 350 RON buget anual peste 100.000 Euro: 500 RON buget anual peste 500.000 Euro: 700 RON

Page 2: Comunicat ONGFest 2011

Eveniment cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni!

Eveniment organizat cu sprijinul Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe

Pentru organizaţiile care participă la minim două evenimente se acordă o reducere de 20% din taxa de participare, care se poate cumula cu reducerea de 30% acordată organizaţiilor care se înscriu la ONGFest până la data de 4 iulie 2011. Pentru eficientizarea organizarii si incurajarea schimbului de expertiza, au fost selectati 9 parteneri locali:

Iaşi – Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Bacău – Fundaţia de Sprijin Comunitar Miercurea – Ciuc – Centrul Local “Orion” Sibiu – Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HID Cluj – Napoca – Centrul de Voluntariat Oradea – Caritas Oradea Timişoara – Institutul Român de Educatie a Adultilor Craiova - Centrul de Resurse pentru Organizaţiile Non-profit din Oltenia (C.R.O.N.O.) Constanţa - Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Constanţa

* Pentru a face dovada categoriei de buget în care se încadrează organizaţiile, aces tea sunt rugate să trimită o declaraţie a reprezentantului legal al organizaţiei semnată şi ştampilată. Declaraţia poate fi trimisă prin poştă, fax sau scanată, prin email. Notă pentru redactori:

ONGFest este cel mai mare eveniment al societăţii civile româneşti, un promotor al comportamentului filantropic şi voluntar şi al participării publice, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

ONGFest este organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaţie şi formare profesională la standarde europene, cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Investeşte în oameni! cu sprijinul Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesaţi site-ul www.ongfest.ro.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizații”, un susţinător al sectorului neguvernamental. FDSC considera că nivelul de dezvoltare este un indicator pentru starea comunității în care cetățenii trăiesc.

Misiunea FDSC este ca prin informare, finanțare, instruire, cercetare și advocacy să dezvolte capacitatea organizațiilor societăţii civile și a comunităților pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. FDSC lucrează cu ONGurile pentru ca, în final, schimbarea în bine să se producă la nivelul fiecărei comunități și a fiecărui individ.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, (www.fdsc.ro) la numărul de telefon 021-310-0177; e-mail: [email protected], persoană de contact: Aurelia Grigore, PR Manager, mobil: 0723.623.183.