Comunicat de presa ESC 2015

2
Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Comunicat de presă 26 martie 2015 – Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” - Compania “TeleRadio Moldova” împreună cu Operatorul de Telefonie Mobilă „Unite”și Banca Comercială „Moldova Agroindbank”, partenerii proiectului din acest an, au prezentat informații despre pregătirile reprezentantului Moldovei pentru etapa internațională Eurovision Song Contest 2015, Viena, Austria. Leonid Melnic, coordonatorul proiectului a menționat că Moldovei i-a revenit onoarea de a deschide cea de a 60-ea ediție a Eurovision Song Contest 2015 de la Viena, pentru că Eduard Romanyuta va evolua cu numărul UNU în prima semifinală, care va avea loc pe 19 mai. Eduard Romanyuta a deschis și etapa națională, evoluând primul în semifinala 1. Moldova va concura în prima semifinală cu Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia,Danmarka,Albania,Romania,Georgia. Dar în 1 semifinala, chiar dacă nu vor evolua, vor vota Spania, Austria, Franța și Australia, țări calificate direct în finală. Din fiecare semifinală se vor califică 10 țări în finală. Etapa internațională se va desfășura pe 19 mai 2015– Semifinala I 21 mai 2015 – Semifinala II 23 mai 2015 – FINALA Semifinalele și finala vor fi transmise în direct pe TV Moldova 1, radio Moldova Muzical si pe www.trm.md. Modalitatea de votare va fi anunțată ulterior. Reprezentanta tradiționalului partener în organizarea Eurovision, Manager Marketing al BC ”Moldova Agroindbank” SA, Natalia Zapanovici, a menționat: Moldova Agroindbank a sporit gradul de intrigă în jurul Concursului Eurovision. Noi am lansat campania „MAIB te duce la Eurovision!”, iar cei care vor învinge vor pleca la Viena. Campania se desfăşoară pînă la 21 aprilie 2015. Condiţia de participare este foarte simplă - trebuie doar să veniţi la cea mai apropiată filială Moldova Agroindbank şi să deschideţi un depozit în monedă naţională. Aveţi doar de cîştigat, pentru că depozitele noastre sînt foarte avantajoase şi, totodată, pot aduce surprize la care nu vă aşteptaţi. Aşadar, nu rataţi şansa de a cîştiga o călătorie la Viena şi de a susţine reprezentantul Moldovei la Eurovision! Detalii cu privire la campania „MAIB te duce la Eurovision!” găsiţi pe site-ul băncii www.maib.md. În cadrul parteneriatului pentru proiectul Eurovision, Dna Rodica Sochircă, Brand Manager „Unite”, a comunicat:

description

Comunicat de presa ESC 2015

Transcript of Comunicat de presa ESC 2015

Page 1: Comunicat de presa ESC 2015

I n s t i t u ţ i a P u b l i c ă N a ţ i o n a l ă a A u d i o v i z u a l u l u i

Comunicat de presă

26 martie 2015 – Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” - Compania

“TeleRadio Moldova” împreună cu Operatorul de Telefonie Mobilă „Unite”și Banca Comercială „Moldova Agroindbank”, partenerii proiectului din acest an, au prezentat informații despre pregătirile reprezentantului Moldovei pentru etapa internațională Eurovision Song Contest 2015, Viena, Austria.

Leonid Melnic, coordonatorul proiectului a menționat că Moldovei i-a revenit onoarea de a deschide cea de a 60-ea ediție a Eurovision Song Contest 2015 de la Viena, pentru că Eduard Romanyuta va evolua cu numărul UNU în prima semifinală, care va avea loc pe 19 mai. Eduard Romanyuta a deschis și etapa națională, evoluând primul în semifinala 1. Moldova va concura în prima semifinală cu Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia,Danmarka,Albania,Romania,Georgia. Dar în 1 semifinala, chiar dacă nu vor evolua, vor vota Spania, Austria, Franța și Australia, țări calificate direct în finală. Din fiecare semifinală se vor califică 10 țări în finală. Etapa internațională se va desfășura pe

• 19 mai 2015– Semifinala I • 21 mai 2015 – Semifinala II • 23 mai 2015 – FINALA

Semifinalele și finala vor fi transmise în direct pe TV Moldova 1, radio Moldova Muzical si pe www.trm.md. Modalitatea de votare va fi anunțată ulterior. Reprezentanta tradiționalului partener în organizarea Eurovision, Manager Marketing al BC ”Moldova Agroindbank” SA, Natalia Zapanovici, a menționat: Moldova Agroindbank a sporit gradul de intrigă în jurul Concursului Eurovision. Noi am lansat campania „MAIB te duce la Eurovision!”, iar cei care vor învinge vor pleca la Viena. Campania se desfăşoară pînă la 21 aprilie 2015. Condiţia de participare este foarte simplă - trebuie doar să veniţi la cea mai apropiată filială Moldova Agroindbank şi să deschideţi un depozit în monedă naţională. Aveţi doar de cîştigat, pentru că depozitele noastre sînt foarte avantajoase şi, totodată, pot aduce surprize la care nu vă aşteptaţi. Aşadar, nu rataţi şansa de a cîştiga o călătorie la Viena şi de a susţine reprezentantul Moldovei la Eurovision! Detalii cu privire la campania „MAIB te duce la Eurovision!” găsiţi pe site-ul băncii www.maib.md. În cadrul parteneriatului pentru proiectul Eurovision, Dna Rodica Sochircă, Brand Manager „Unite”, a comunicat:

Page 2: Comunicat de presa ESC 2015

I n s t i t u ţ i a P u b l i c ă N a ţ i o n a l ă a A u d i o v i z u a l u l u i

Fiind partenerii concursului național Eurovision 2015 avem dorința de a realiza visul

abonaților Unite și Moldtelecom de a viziona live, la Viena, cel mai grandios show muzical ce întrunește cei mai buni interpreți calificați în finală. Dorim să le oferim posibilitatea de a simți pe viu energia concertului și a participanților ce luptă pentru marele premiu. Pentru aceasta, participați la un concurs interactiv prin sms și prin apel, testează-ți cunoștințele muzicale și generale despre Eurovision și câștigă marele premiu - 2 bilete la Viena. Concursul se va desfășura până la 12 mai. Săptămânal sunt puse în joc premii promoționale iar lunar câte un smartphone. Toate detaliile despre acest concurs sunt făcute publice pe site-ul unite.md.

După ce și-a explus viziunile sale de promovare și etapele de pregătire, Eduard Romanyuta a mai menționat că toate cheltuielile pentru turneul de promovare a piesei dar și deplasarea echipei la Viena la etapa internațională vor fi acoperite pe cont propriu, fără implicarea oricăror resurse financiare ale IPNA ”Teleradio Moldova”.

26 martie 2015