Comunicat de Presa

of 2/2
COMUNICAT DE PRESĂ Aduc la cunoştinţa cetăţenilor poziţia mea faţă de evenimentele ultimelor zile: 1- Solicit primului ministru al Guvernului promoveze de urgenţă reglementările necesare pentru a asigura alegeri corecte, nefraudate, potrivit proiectului de lege depus la Parlament şi la Guvern, la data de 14 august 2014, cu nr. 436 la Biroul Permanent al Senatului. Doar aşa se va putea împlini un criteriu democratic esenţial în statul de drept şi s-ar putea demonstra buna credinţă a Guvernului privind organizarea corectă a alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care premierul este candidat la alegeri, iar listele electorale permanente NU au fost actualizate de doi ani, nici până astăzi. Amintim ca premierul Ponta, cu ocazia altor alegeri, a declarat ca : “maşinăria lor de furat a funcţionat mai bine decât a noastră”. Prin urmare, pentru a credibiliza votul şi pentru a elimina posibilităţile de fraudare, se impun buletine de vot înseriate şi tipărite pe hârtie care să conţină elemente de siguranţă. Tipărirea buletinelor de vot în procedura de până acum reprezintă o dovadă certă a intenţiilor de fraudare a alegerilor, intenţii sesizate şi de către alte forţe politice precum şi de societatea civilă. Este imperios necesar ca “maşinării de furat” voturi să nu mai poată funcţiona în ţara noastră. 2- Apreciem ca OUG privind migraţia primarilor şi a celorlalţi aleşi locali este profund neconstituţională (deoarece se încalcă în mod vădit prevederile art.115 din Constituţie) şi se suspendă printr-un abuz al Guvernului executarea unei legi în vigoare. Această ordonanţă de urgenţă subminează calitatea Parlamentului de unică autoritate legislativă şi generează instabilitate şi haos în administraţia publică locală doar

Embed Size (px)

description

COMUNICAT DE PRESĂ Aduc la cunoştinţa cetăţenilor poziţia mea faţă de evenimentele ultimelor zile: 1- Solicit primului ministru al Guvernului să promoveze de urgenţă reglementările necesare pentru a asigura alegeri corecte, nefraudate, potrivit proiectului de lege depus la Parlament şi la Guvern, la data de 14 august 2014, cu nr. 436 la Biroul Permanent al Senatului. Doar aşa se va putea împlini un criteriu democratic esenţial în statul de drept şi s-ar putea demonstra buna credinţă a Guvernului privind organizarea corectă a alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care premierul este candidat la alegeri, iar listele electorale permanente NU au fost actualizate de doi ani, nici până astăzi. Amintim ca premierul Ponta, cu ocazia altor alegeri, a declarat ca : “maşinăria lor de furat a funcţionat mai bine decât a noastră”. Prin urmare, pentru a credibiliza votul şi pentru a elimina posibilităţile de fraudare, se impun buletine de vot înseriate şi tipărite pe hârtie care să conţină elemente de siguranţă. Tipărirea buletinelor de vot în procedura de până acum reprezintă o dovadă certă a intenţiilor de fraudare a alegerilor, intenţii sesizate şi de către alte forţe politice precum şi de societatea civilă. Este imperios necesar ca “maşinării de furat” voturi să nu mai poată funcţiona în ţara noastră. 2- Apreciem ca OUG privind migraţia primarilor şi a celorlalţi aleşi locali este profund neconstituţională (deoarece se încalcă în mod vădit prevederile art.115 din Constituţie) şi se suspendă printr-un abuz al Guvernului executarea unei legi în vigoare. Această ordonanţă de urgenţă subminează calitatea Parlamentului de unică autoritate legislativă şi generează instabilitate şi haos în administraţia publică locală doar cu scopul abuziv şi declarat de consolidare a puterii guvernamentale. 3- Solicit, pentru a cincea oara în ultimii doi ani, presedinţilor camerelor Parlamentului şi Birourilor Permanente să introducă pe Ordinea de zi a Parlamentului, proiectul de Hotărâre privind finalizarea procedurii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, potrivit voinţei exprimate de către popor şi potrivit Hotărârii nr. 34/2012, art. 3 a Parlamentului. În condiţiile în care statisticile oficiale (4 august 2013, INS) arată că există 16,3 milioane de cetăţeni români adulţi, iar la referendum au participat 8,5 milioane de alegatori, ceea ce demonstrează că referendumul naţional din 2012 a fost valabil, constituie o gravă încălcare a Constituţiei şi a statului de drept menţinerea în mod infracţional în funcţia de preşedinte al României a cetăţeanului Traian Băsescu, uzurpator de calităţi oficiale, suspendat de catre Parlament prin Hotărârea nr. 33/2012 şi demis de catre popor la referendumul naţional din 29 iulie 2012. Bucureşti, 29 august 2014 prof. Ioan Ghişe, senator independent.

Transcript of Comunicat de Presa

  • 1. COMUNICAT DE PRESAduc la cunotina cetenilor poziia mea fa de evenimentele ultimelor zile:1- Solicit primului ministru al Guvernului s promoveze de urgen reglementrilenecesare pentru a asigura alegeri corecte, nefraudate, potrivit proiectului de lege depus laParlament i la Guvern, la data de 14 august 2014, cu nr. 436 la Biroul Permanent alSenatului.Doar aa se va putea mplini un criteriu democratic esenial n statul de drept i s-arputea demonstra buna credin a Guvernului privind organizarea corect a alegerilorprezideniale, n condiiile n care premierul este candidat la alegeri, iar listele electoralepermanente NU au fost actualizate de doi ani, nici pn astzi.Amintim ca premierul Ponta, cu ocazia altor alegeri, a declarat ca : mainria lor defurat a funcionat mai bine dect a noastr.Prin urmare, pentru a credibiliza votul i pentru a elimina posibilitile de fraudare, seimpun buletine de vot nseriate i tiprite pe hrtie care s conin elemente desiguran.Tiprirea buletinelor de vot n procedura de pn acum reprezint o dovad cert ainteniilor de fraudare a alegerilor, intenii sesizate i de ctre alte fore politice precum ide societatea civil.Este imperios necesar ca mainrii de furat voturi s nu mai poat funciona n aranoastr.2- Apreciem ca OUG privind migraia primarilor i a celorlali alei locali esteprofund neconstituional (deoarece se ncalc n mod vdit prevederile art.115 dinConstituie) i se suspend printr-un abuz al Guvernului executarea unei legi n vigoare.Aceast ordonan de urgen submineaz calitatea Parlamentului de unic autoritatelegislativ i genereaz instabilitate i haos n administraia public local doar cu scopulabuziv i declarat de consolidare a puterii guvernamentale.3- Solicit, pentru a cincea oara n ultimii doi ani, presedinilor camerelorParlamentului i Birourilor Permanente s introduc pe Ordinea de zi a Parlamentului,proiectul de Hotrre privind finalizarea procedurii referendumului din 29 iulie 2012pentru demiterea lui Traian Bsescu din funcia de Preedinte al Romniei, potrivitvoinei exprimate de ctre popor i potrivit Hotrrii nr. 34/2012, art. 3 a Parlamentului.n condiiile n care statisticile oficiale (4 august 2013, INS) arat c exist 16,3milioane de ceteni romni aduli, iar la referendum au participat 8,5 milioane dealegatori, ceea ce demonstreaz c referendumul naional din 2012 a fost valabil,constituie o grav nclcare a Constituiei i a statului de drept meninerea n modinfracional n funcia de preedinte al Romniei a ceteanului Traian Bsescu, uzurpatorde caliti oficiale, suspendat de catre Parlament prin Hotrrea nr. 33/2012 i demis decatre popor la referendumul naional din 29 iulie 2012.Bucureti, 29 august 2014prof. Ioan Ghie, senator independent.