Comunicat 034-2011

2
©Creu Roja Girona, 2011. Àmbit de Comunicació i Imatge. Humanitat Imparcialitat Neutralitat Independència Caràcter Voluntari Unitat Universalitat Nota de Premsa 034-2011 10/11/11 Fires i Festes de Sant Narcís 2011 La Creu Roja a Girona dona cobertura sanitària a les Fires i Festes de Sant Narcís. Per cobrir els espectacles musicals del passeig de La Copa, la Creu Roja ha desplegat un servei preventiu amb 140 places voluntàries. En aquesta edició, shan reforçat les mesures preventives per mitjà de les xarxes socials. La Creu Roja ha realitzat 127 actuacions durant les festes, un 26% menys que l’any passat. En aquesta edició de les Fires i Festes de Sant Narcís, la Creu Roja a Girona ha desplegat del divendres 28 d’octubre al dissabte 5 de novembre un servei preventiu amb 140 places voluntàries. Amb aquest dispositiu sanitari, s'ha donat cobertura als espectacles musicals dels escenaris del Parc de la Copa, on han actuat diversos grups envoltats de les populars Barraques. Enguany, la institució ha reforçat les actuacions de prevenció de riscos, amb l’enviament de 22 consells preventius per mitjà de les xarxes socials Twitter i Facebook. Amb aquests consells, s’ha volgut conscienciar la població en general dels riscos de la beguda i del consum d’altres substàncies. Per al servei preventiu de les festes, també s’han mobilitzat més de 18 torns d’ambulàncies i di versos vehicles de transport i coordinació. Aquests serveis es fan en conveni amb l’Ajuntament de Girona, amb l’objectiu de donar el màxim de cobertura preventiva i sanitària a la ciutat durant el període de festes, en què augmenta l'afluència de gent a la població. El dispositiu de la Creu Roja a les festes d'enguany ha realitzat 116 actuacions, un 26% menys que l'any passat. Del total d'intervencions, 103 han estat d’atenció sanitària, un 37% menys que el 2010, i 13, evacuacions a centre hospitalaris (-23%). Creu Roja Joventut a la barraca de Salutacció D'altra banda, la institució humanitària també ha estat present a les Barraques. La Taula de Salut Jove a Girona, formada per l'Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut de la Generalitat, Creu Roja Joventut, l'Associació Comunitària Anti-Sida de Girona (ACAS) i la Universitat de Girona, ha desenvolupat per novè any consecutiu el programa "Salut i Festa" (Salutacció), que consta de diverses actuacions per a la promoció de la salut entre els joves. Una de les barraques s'ha habilitat com a punt d'informació de Salutacció, en què ha col·laborat voluntariat de CRJ a Girona. Com en edicions anterior, la Creu Roja a Girona ha tornat a posar una ambulància a disposició del SEM-112 i de la policia municipal, com a reforç per donar reposta a les incidències sanitàries a la ciutat. Aquest dispositiu propi de la institució s’activa en els casos d’augment de la població per causes extraordinàries, com ara una festa municipal o una operació sortida, entre d'altres.

Transcript of Comunicat 034-2011

©Creu Roja Girona, 2011. Àmbit de Comunicació i Imatge.

Hum

anitat

I

mparc

ialit

at

N

eutr

alit

at

I

nd

epe

ndència

C

arà

cte

r V

olu

nta

ri

U

nitat

Un

ivers

alit

at

Nota de Premsa

034-2011 10/11/11

Fires i Festes de Sant Narcís 2011

La Creu Roja a Girona dona cobertura sanitària a les Fires i Festes de Sant Narcís.

Per cobrir els espectacles musicals del passeig de La Copa, la Creu Roja ha desplegat un servei preventiu amb 140 places voluntàries.

En aquesta edició, s’han reforçat les mesures preventives per mitjà de les xarxes socials.

La Creu Roja ha realitzat 127 actuacions durant les festes, un 26% menys que l’any passat.

En aquesta edició de les Fires i Festes de Sant Narcís, la Creu Roja a Girona ha desplegat del divendres 28 d’octubre al dissabte 5 de novembre un servei preventiu amb 140 places voluntàries. Amb aquest dispositiu sanitari, s'ha donat cobertura als espectacles musicals dels escenaris del Parc de la Copa, on han actuat diversos grups envoltats de les populars Barraques.

Enguany, la institució ha reforçat les actuacions de prevenció de riscos, amb l’enviament de 22 consells preventius per mitjà de les xarxes socials Twitter i Facebook. Amb aquests consells, s’ha volgut conscienciar la població en general dels riscos de la beguda i del consum d’altres substàncies. Per al servei preventiu de les festes, també s’han mobilitzat més de 18 torns d’ambulàncies i diversos vehicles de transport i coordinació. Aquests serveis es fan en conveni amb l’Ajuntament de Girona, amb l’objectiu de donar el màxim de cobertura preventiva i sanitària a la ciutat durant el període de festes, en què augmenta l'afluència de gent a la població.

El dispositiu de la Creu Roja a les festes d'enguany ha realitzat 116 actuacions, un 26% menys que l'any passat. Del total d'intervencions, 103 han estat d’atenció sanitària, un 37% menys que el 2010, i 13, evacuacions a centre hospitalaris (-23%).

Creu Roja Joventut a la barraca de Salutacció

D'altra banda, la institució humanitària també ha estat present a les Barraques. La Taula de Salut Jove a Girona, formada per l'Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut de la Generalitat, Creu Roja Joventut, l'Associació Comunitària Anti-Sida de Girona (ACAS) i la Universitat de Girona, ha desenvolupat per novè any consecutiu el programa "Salut i Festa" (Salutacció), que consta de diverses actuacions per a la promoció de la salut entre els joves. Una de les barraques s'ha habilitat com a punt d'informació de Salutacció, en què ha col·laborat voluntariat de CRJ a Girona. Com en edicions anterior, la Creu Roja a Girona ha tornat a posar una ambulància a disposició del SEM-112 i de la policia municipal, com a reforç per donar reposta a les incidències sanitàries a la ciutat. Aquest dispositiu propi de la institució s’activa en els casos d’augment de la població per causes extraordinàries, com ara una festa municipal o una operació sortida, entre d'altres.

©Creu Roja Girona, 2011. Àmbit de Comunicació i Imatge.

Hum

anitat

I

mparc

ialit

at

N

eutr

alit

at

I

nd

epe

ndència

C

arà

cte

r V

olu

nta

ri

U

nitat

Un

ivers

alit

at

.

10/11/11

Per a més informació o entrevistes contactar amb l’Àmbit de Comunicació de Creu Roja a Girona

Trucant al 972 22 22 22 Fax 972 20 88 83 e-mail: [email protected]

Col·labora amb nosaltres: 902 22 22 92. Fes-te soci / voluntari