Biblioteca Bratca- 2013

14
ACTIVITĂȚILE ANULUI 2013 Bibliotecar Prof. Luminiţa Izdrailă

description

Activitati in biblioteca Bratca in anul 2013.Prezentare in intalnirea metodica din 29 noiembrie 2013. Remarcabil- cursa Pegas, proiect de voluntariat .

Transcript of Biblioteca Bratca- 2013

Page 1: Biblioteca Bratca- 2013

ACTIVITĂȚILE ANULUI 2013    

Bibliotecar Prof. Luminiţa Izdrailă

Page 3: Biblioteca Bratca- 2013

EMINESCU în constelația inimilor

Săptămâna 14 -18 ianuarie, dedicată aniversării celor 163 de ani de la nașterea dragului nostru poet MIHAI EMINESCU, a fost romantică, încărcată cu emoții, dar, veselă și activă, prin prezența și participarea afectivă a iubitorilor de poezie: școlari, liceeni, părinți, cadre didactice, oameni ai comunei noastre. Cinci zile, în bibliotecă a fost o atmosferă de sărbătoare și s-au auzit, recitate sau căntate,

cele mai frumoase versuri eminesciene.

Săptămâna 14 -18 ianuarie, dedicată aniversării celor 163 de ani de la nașterea dragului nostru poet MIHAI EMINESCU, a fost romantică, încărcată cu emoții, dar, veselă și activă, prin prezența și participarea afectivă a iubitorilor de poezie: școlari, liceeni, părinți, cadre didactice, oameni ai comunei noastre. Cinci zile, în bibliotecă a fost o atmosferă de sărbătoare și s-au auzit, recitate sau cântate,cele mai frumoase versuri eminesciene.

Page 4: Biblioteca Bratca- 2013

Școlarii din Secătura la Bibliotecă

• În 25 ianuarie, elevii școlii din Secătură, clasele I-IV, împreună cu domnul învățător, VIOREL BILA, au sosit la Bratca, poposind mai întâi la atelierul de creație, apoi la bibliotecă. Câțiva elevi și-au ales cărțile preferate pentru lectură, cei mai mici cărțile de colorat și, prin rotație, cei mai mulți  au navigat pe Internet, fascinați și captivați de jocuri, de muzică, de filmulețe 3D, de informații noi referitoare la importantul eveniment de la 24 Ianuarie 1859, imagini cu Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și cu Moș Ion Roată. La 24 Ianuarie 1859, ALEXANDRU IOAN CUZA înfăptuiește Unirea Principatelor: Țara Românească și Moldova

Page 5: Biblioteca Bratca- 2013

Valea Crișului și primul ghiocel

Ziua de vineri, în general, bibliotecata este cea mai asaltată de cititori. Școlarii din Valea Crișului au revenit, de data aceasta în 8 februarie cu mai mult curaj si cu preferințele pentru lectură clar exprimate. Pe mine m-au impresionat cu darul pe care mi l-au oferit -  primul ghiocel, superb, care mirosea a primăvară. Se pare că o păcălește pe baba Dochia și o grăbește să-și  lepede cojoacele iar,  primăvara să-și anunțe, triumfătoare, prezența.

Page 6: Biblioteca Bratca- 2013

Constantin Brâncuși

„Brâncuși s-a născut la Hobița și nu va muri niciodată” ."

                                                                                                                Geo Bogza

                          

Marți, 19 februarie, la aniversarea celor 137 de ani de la nașterea marelui sculptor gorjean, CONSTANTIN BRÂNCUȘI, am transformat biblioteca într-o sală festivă, pregătită cu emoții și sfială : o expoziție de albume, cărți biografice, desene, fotocopii ale lucrărilor artistului și minunatele lucrări, realizate cu talent, de școlarii din Valea-Crișului .

Page 7: Biblioteca Bratca- 2013

Poveștile sunt citite  

  

  Poveștile bibliotecilor din țară au adus cu ele o viață noua care emană bunătate, înțelegere, prețuire, admirație, dar , mai ales iubire. Așa cum , frumos a concluzionat, în prefața cărții , Paul Andre Băran , directorul programului Biblionet în România: „Aceste povești vorbesc despre micile, dar neștiutele victorii ale unor oameni din zone cărora nimeni nu le dădea vreo șansă de reușită. Cuprinsul și culoarea istoriilor semenilor pot inspira oamenii să schimbe lumea în bine."

 

Page 8: Biblioteca Bratca- 2013

Utile dulci

E o mare bucurie și mulțumire sufletească să-i vezi cu câtă seriozitate dezbat cele mai diverse teme, cum se consultă între ei, adeseacu domnii profesori aflați în sală. Dicționarele, fiind la îndemâna lor, sunt intens utilizate. Aici, pot lucra, în liniște, la proiectele pentru școală.

Page 9: Biblioteca Bratca- 2013

Zilele francofoniei

•        O „ provocare  frumoasă ”, a fost, pentru elevii din Bratca ,

exersarea limbii franceze  la activitățile organizate, timp de trei zile, în sala de lectură a bibliotecii. Cei peste 150 de participanți au trăit bucuria de a conversa în limba franceză, de a citi texte scurte, poezii scrise de Baudelaire, Prevert, Rimbaud. Am cântat cu toții, melodiile lui JOE DASSIN, ,,Aux Champs Elysee. Cei mai mici au învățat poezii

• scurte, usor de memorat : La fillette, Les jours de la semaine. Ne-am amuzat copios cu ,,amusettes”(încurcături de limbă) copiii fericiți că au învățat ceva nou, eu amintindu-mi de orele de limba franceză pe care le-am predat în calitatea mea de profesor de limba franceză.

Page 10: Biblioteca Bratca- 2013

BIBLIOTECA ALTFEL

Pentru școlarii și grădinarii școlii Gimnaziale  nr.4  Beznea Căbești, săptămâna ,,Școala altfel” a fost cu adevarat deosebită pentru că, au făcut o excursie relaxantă pâna la Bratca și, pentru că, au venit pentru prima dată la bibliotecă.

Page 11: Biblioteca Bratca- 2013

 

Ziua mult aşteptată, ziua competiei, 2 mai, o zi superbă de primăvară, a fost încărcată cu emoții dar, mai ales, cu entuziasmul și nerăbdarea tinereții, cu dorința arzătoare de a câștiga. Concurenții, din Bratca, dar şi

din Oradea și Timișoara (copiii veniți în vacanță la bunici) au parcurs traseul individual. Clasamentul s-a făcut în funcţie de timpul realzat.

Page 12: Biblioteca Bratca- 2013

Clasa pregătitoare și biblioteca

• La mijlocul lunii aprilie, peste 30 de școlari brătcani, au ,,inundat ” biblioteca asemenea exploziilor florale, multicolore și parfumate, ca superba primăvară, veselă, plină de bucuria vieții.

•                           Timp de trei ore, copiii ne-au uimit cu talentul lor actoricesc: „Fata babei, fata moșului”, „Nică” , de recitatori din versurile eminesciene, ale Anei Blandiana, George Topârceanu, Nichita Stănescu, din propriile creații - Mera Alin.

Page 13: Biblioteca Bratca- 2013

Activitatea bibliotecarei

• Vernisaj

Conferinţa

Page 14: Biblioteca Bratca- 2013

Prof. Luminiţa Izdrailă