ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

11
ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE SCULPTURA Maria TUCA

description

ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE. SCULPTURA. Maria TUCA. SCULPTURA. Sculptura este o artă a  volumelor  în spațiu care încearcă să atingă coarda sensibilă a persoanelor umane prin expunerea spațială a diferite obiecte reale, tridimensionale. ISTORIA SCULPTURII. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

Page 1: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA

Maria TUCA

Page 2: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA

Sculptura este o artă a volumelor în spațiu care încearcă să atingă coarda sensibilă a persoanelor umane prin expunerea spațială a diferite obiecte reale, tridimensionale.

Page 3: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

ISTORIA SCULPTURIIIstoria sculpturii se referă la evoluția acestui gen artistic de-a lungul istoriei omenirii. Ca și celelalte arte, sculptura, întruchipare materială a experinței umane, a cunoscut o multitudine de transformări, atât formale cât și de conținut, în multe cazuri fiind implicate religia și politicul ce se manifestau în acel spațiu geografic și în acea perioadă istorică.

Page 4: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA IN EGIPTUL ANTIC

Arta Egiptului antic cuprinde pictura, sculptura și arhitectura dezvoltate de civilizația din valea Nilului din timpurile preistorice până în momentul cuceririi romane.

Page 5: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA IN PIATRASculptura în piatră este opera unui sculptor care cu ajutorul dălții ciocanului și cuțitului modelează piatra după un model original sau după o anumită schiță. 

Page 6: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA IN MARMURADavid este o sculptura capodoperă a Renasterii, creata de Michelangelo. Este o statuie de marmura alba care măsoară 4,34 metri unui bărbat nud.

Page 7: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA LUI BRANCUSIConstantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Page 8: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURA IN BRONZ

Marile civilizatii din lumea antica au inceput sa sculpteze in bronz, luand aceasta activitate ca pe-o arta chiar de la inceputul introducerii pe piata a aliajelor pe baza de bronz.

Page 9: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

SCULPTURI DIN BAZALT SI GRANIT  

Sala „Lord Elgin” Sala de artă greacăPortretul lui Tutmes al-III-lea

Statuia lui Pasht din granit negru  „Grupul Mithras”Candelabre şi vase

„Discobolul”

Perioada de început a istoriei sculpturii poate fi considerată paleolitic.Sculptura , întruchipare materială a experinței umane, a cunoscut o multitudine de transformări, atât formale cât și de conținut.

Page 10: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

MICHELANGELO BUONARROTIMichelangelo Buonarroti este cel mai important artist în perioada de vârf a Renasterii italiene. Geniul său universal este deopotrivă oglindit de pictura, desen, sculptura si arhitectura.

Page 11: ARTA - PRIORITATE IN EDUCATIE

FONTANA DI TREVI

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa fantana din orasul Roma, un monument impresionant ce domina piata Trevi situata in cartierul Quirinale.