Acp Subiecte Posiblie Ian 2010

download Acp Subiecte Posiblie Ian 2010

of 2

Transcript of Acp Subiecte Posiblie Ian 2010

  • 8/13/2019 Acp Subiecte Posiblie Ian 2010

    1/2

    Lista subiecte posibileexamen Arhitectura Context Peisaj anul IIIsesiunea ianuarie 2010

    Vineri 29.01.2010 !eria A" seria #" restantieri an $"% & '( ora 1'(00" salile )2" #*" #" C!e +a a,isa -in timp -istributia pe sali" +a ruam consultati a+i/ierele.

    [spatiu public]- Incercati sa conturati complexitatea notiunii de spatiu publicprin intermediul unor exemple semnificative deproiecte contemporane. Raportati-va si la problemele urbane actuale si la modul in care spatiul public lerezolva.- Care sunt mutatiile / transformarile n spatiul public n orasul contemporan fata de orasul modern sitraditional? De ce e nevoie sa punem cu acuitate problema lui? Dati exemple din ucuresti !c"iar si dinexperienta voastra personala#.

    [perspectiva contextuala]- Care este rolul re$ulamentelor de urbanism din perspectiva contextuala?- Introducerea in vocabularul de specialitate a cuvintului contextda seama despre o sc"imbare de atitudinein proiectare. Despre ce este vorba? %laborati pe acest subiect.- Care ar fi diferenta dintre ce se intele$e prin contextin istoria ar"itecturii / cercetarea dear"itectura si contextfolosit pentru fundamentarea proiectului / intr-o atitudine contextuala in proiect.- Caracterizati atitudinea contextuala in proiectare. De ce este necesara?- Comentati un exemplu de decontextualizare & si' in consecinta' de interpretare eronata & a unor termeni /sinta$me din literatura de ar"itectura.- Comentati diferenta calitativa dintre termenii sitsi amplasamentpentru proiect si teoria proiectului.- In curs apare scris !citat din (.C. )r$an#*Arhitectura isi pierde semnificatia cand se izoleaza de sistemulsimbolic care este orasul. Cum ati putea explica' cu alte cuvinte si cu exemple' aceasta afirmatie?

    - Incercati sa identificati momente in care teoretizarea functiunii in ar"itectura se intalneste cu perspectivacontextuala sau capata nuante contextuale. Comentati masura in care abordarea contextuala a dus laimbo$atirea modului de intele$ere a functiunii in ar"itectura contemporana. +olositi-va de exemple,- Cum a fost discutat si inteles contextulde-a lun$ul timpului in teoria ar"itecturii? Referiti-va la momentelesi personalitatile reprezentative,- %laborati pe tema metodei tipomorfolo$ice. Care este sensul si noutatea ei? rin ce poate autaproiectarea?- Comentati cu exemple posibile directii ale atitudinii contextuale in ceea ce priveste relatia obiect-oras,- In ce masura atitudinea contextuala adau$a semnificatii pentru perceptia estetica a obiectului dear"itectura? Comentati pe un exemplu.

    [collage city]

    - n ce consta conceptul de collage city' care este sensul lui si ce aduce nou n abordarea problemelororasului? De ce era necesar?- rezentati succint modul in care Colin Ro0e discuta functiunea cladirii in raport cu orasul. Cum se lea$aideile lui Colin Ro0e cu interpretarea functiunilor unei cladiri pe care am pus-o in discutie in curs?- Ce aduce nou Colin Ro0e pentru intele$erea orasului traditional' la momentul in care a fost scrisa CollageCity?

  • 8/13/2019 Acp Subiecte Posiblie Ian 2010

    2/2