69748311 Tehnici Comerciale Penny Market XXL

Click here to load reader

 • date post

  03-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  13

Embed Size (px)

Transcript of 69748311 Tehnici Comerciale Penny Market XXL

Tehnici Comerciale - Penny Market XXL

CUPRINS

CAP I

Prezentarea generala a magazinuluipag 1

CAP II

Aspecte definitorii ale pieei magazinului...pag 7

1. Localizare si vad commercial....pag 7

2. Profilul magazinului...pag 9

3. ncadrarea cu personal....pag 9

4. Concurena..pag15

CAP IIIElemente de organizare interioara a magazinuluipag19

1. Oferta unitatii.pag19

2. Accesibilitate si cadru ambiental...pag23

3. Raionareapag24

4. Forme de vanzare practicate..pag28

5. Servicii suplimentare prestatepag29

6. Mijloace de promovare la locul vanzariipag29

7. Mijloace de prevenire a sustragerilor.pag30

CAP IVPropuneri de imbunatatirepag31Grupul Rewe

Grupul REWE este unul din liderii europeni in comertul alimentar si in turism. de la infiintarea sa in 1927, grupul REWE a ajuns de la un comerciant local la un concern multinational. Pentru a creste pana la acest nivel, a fost nevoie de o gandire orientata catre viitor si o reconstructie continua. Intr-o continua inovatie, concernul se adapteaza mereu cerintelor pietelor internationale si este mereu cu un pas in fata, imbinand astfel traditia si experienta de 80 de ani cu gandirea orienata spre viitor.

La ora actuala grupul REWE este reprezentat in peste 14 tari europene, cu o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de EUR si un numar total de angajati de peste 187.000. In afara de comertul en detail din domeniul alimentar, REWE mai este activ la nivel european si in domeniul turismului cat si cel al comertului cu articole de tipul Do-it-Yourself.Grupul REWE este prezent in Romania prin lanturile de magazine Billa, Selgros, Penny Market XXL si Penny Market.

REWE Group, al treilea mare jucator din comertul alimentar din Europa, a inregistrat in Romania cel mai mare ritm de crestere a afacerilor, din cele 14 tari in care opereaza. Piata romaneasca a adus grupului german, in 2006, aproape un sfert din vanzarile realizate in Europa de Est, regiune unde opereaza, in total, aproximativ 700 de magazine, in 8 tari. Rewe a intrat pe piata locala in anul 1999, cu lantul de supermarketuri Billa, aducand ulterior si diviziile de cash&carry Selgros (2001) si magazinele discount (XXL Megadiscount in 2001). Subsidiara din Romania a Rewe Group este in prezent a patra la nivel de grup (neincluzand Germania), dupa Austria, Italia si Franta, ca marime a vanzarilor.Pentru a-si consolida pozitia pe piata de discounteri, nemtii de la Rewe se regrupeaza, renuntind la brandul XXL Mega Discount. Nemtii de la Rewe Romania si-au schimbat strategia pe segmentul de discount.Compania a renuntat la unul dintre brandurile sale, reunind magazinele de tip discounter sub un singur nume. Mai precis, magazinele XXL Mega Discount s-au transformat treptat in Penny Market XXL.

Primul magazin XXL Mega Discount a fost deschis in Romania in 2001, in prezent locuitorii din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Braila si Targoviste se bucura de avantajele XXL Mega Discount. La inceputul anului 2007 are loc un amplu proces de rebranding al magazinelor XXL Mega Discount, ele devenind astfel Penny Market XXL. Penny Market, conceptul de succes al grupului REWE, a fost infiintat in 2005 si in Romania. Magazinul are o suprafata standard de vanzare de 750 mp si un sortiment de 1400 de articole. Expansiunea vizeaza intreaga tara, in orase de peste 20.000 de locuitori.Rewe Romania va deschide, in urmatoarele doua luni, doua Penny Market in Bucuresti si unul la Buzau, reteaua de magazine urmand sa ajunga in luna martie la 34 de unitati, a declarat agentiei Mediafax directorul general al Rewe Romania, Antoniu Radu.Compania germana de retail cu profil de discount a deschis pe 8 ianuarie al doilea sau magazin din Onesti, ducand la 26 numarul magazinelor Penny Market din Romania.Reteaua Penny Market mai cuprinde magazine la Constanta, Medgidia, Ploiesti, Campina, Craiova, Focsani, Rosiorii de Vede, Caracal, Alexandria, Tecuci, Barlad, Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Ramnicu Sarat, Fetesti, Targoviste, Codlea, Sinaia, Sighisoara, Miercurea Ciuc, Campulung Muscel, Tarnaveni si Bucuresti. Rewe Romania va deschide in perioada urmatoare puncte de lucru si in Slatina, Galati, Vulcan, Oradea, Comanesti, Sebes si Petrila.Segmentul de discount are in Romania o cota de 5% pe piata de retail, iar jucatorii concurenti pe acest segment sunt MiniMax Discount, Megadiscount , Plus Discount, Profi si Kaufland. Reprezentantii companiei anuntau anul trecut investitii de 180-200 milioane de euro pana in 2011, in terenuri, cladiri, echipamente, iar pe termen lung, vizeaza o retea de 150-200 de magazine in Romania.Penny Market XXL

Magazinul din Brasov este prima deschidere a unei unitati Penny Market XXL din ultimii doi ani, investitia in amenajarea spatiului (inclusiv mobilier si echipamente) depasind 500.000 euro.Noul magazin Penny Market XXL are o suprafata de vanzare de 1.800 metri patrati, suprafata totala a magazinului, cu depozite, birouri si anexe fiind de peste 2.400 metri patrati. Magazinul va avea 100 de angajati si va comercializa circa 3.000 de produse.Reteaua Penny Market XXL numara, cu aceasta deschidere din Brasov, sase magazine, celelalte fiind situate in Bucuresti, Braila, Buzau, Sibiu si Targoviste.

Compania Rewe Romania opereaza in prezent si 46 de magazine Penny Market, astfel numarul total de magazine operat de companie in Romania se ridica la 52.Rewe Romania a deschis anul precedent 20 de magazine noi Penny Market, prin investitii totale de peste 43 milioane de euro. Compania a terminat anul trecut rebranding-ul celor cinci magazine XXL Megadiscount, transformandu-le in Penny Market XXL. Reteaua de magazine de discount Penny Market, operata de Rewe Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta de 253,7 milioane euro, in crestere cu 39,89 % fata de anul 2006. Pe termen lung, reprezentantii companiei vizeaza o retea de 150-200 de magazine in Romania.Penny Market XXL este adaptarea la cerintele moderne a fostului XXL Mega Discount. Dupa cum apare si in nume, magazinele sunt regandite dupa formatul Penny Market, dar au dimensiuni mai mari. Astfel, Penny Market XXL au in medie 2500 mp suprafata de vanzare si un sortiment de 3500 de produse, imbinand atat produse alimentare cat si nealimentare. Pe langa sortimentatia mai mare, Penny Market XXL aduce si o vitrina cu servire asistata, unde clientii pot cumpara mezeluri feliate si lactate la vrac. Dar poate cel mai important avantaj al Penny Market XXL este macelaria proprie, absolut toate produsele de carne sunt foarte proaspete si produse in aceeasi zi.

In cadrul unitatii se va comercializa o arie de 3000 de articole, dintre care marea parte sunt de provenienta autohtona, intrucat grupul se bazeaza in proportie de 90% pe colaborarea cu furnizori de marfa din Romania, restul de marfuri urmand a fi importate prin concernul Rewe Group. Acestor produse li se adauga insa si cateva marci proprii (Karat - mezeluri, Boni - lactate, Top Farina - faina, Top Floris - ulei de floarea-soarelui, Top Corn - malai, Morzsi si Molli - hrana pentru animale, Solfrutta - suc tetra-pack, Mars - baterii), toate acestea fiind menite sa extinda paleta de produse aflate la dispozitia clientului.

Sloganul a fost realizat in scopul promovarii principalelor politici ale firmei (atat produse la preturi mici, cat si calitative), adresandu-se diferitelor clase de cumparatori: cei care doresc produse calitative si nu tin cont de pret, cei care doresc produse ieftine si nu sunt interesati de calitatea produselor, si cei care cauta produse de calitate la un pret avantajos.

Avantajul Penny Market XXL!Raionul cu vanzare asistataLa magazinele Penny Market XXL, avantajele tale nu cunosc limite. Astfel, in raionul cu vanzare asistata, poti sa cumperi mezeluri si lactate, de calitate exceptionala, in exact cantitatea pe care ti-o doresti. Te servim zilnic cu mezeluri feliate, smantana si alte produse lacttate vrac. Personalul nostru este bucuros sa-ti cantareasca exact cantitatea pe care vrei sa o cumperi.

MacelariaIn raionul de macelarie pregatim pentru tine cea mai proaspatacarne, la preturi irezistibile. Furnizorii nostri de carne sunt atent selectionati din prispa calitatii si al respectarii tuturor cerintelor legislatiei in vigoare si a normelor interne de securitate. Te asteptam cu un sortiment variat de carne de porc si vita, carne tocata si mici.

Produse dieteticeLa Penny Market XXL traim cu convingerea ca iti oferim toate produsele de care ai nevoie.Daca sanatatea nu iti permite sa te bucuri de anumite articole, te asteptam la Penny Market XXL cu o zona speciala de produse dietetice, unde gasesti tot ce poftesti: ciocolata, batoane de slabit, napolitane, biscuiti, toate dietetice. Avantajul tau e sanatatea!

Informatii si banc de probaDaca ai orice problema legata de magazin, te rugam sa te adresezi biroului de informatii, unde poti obtine toate informatiile dorite despre produsele din magazin. Mai mult decat atat, daca cumperi un articol electronic sau electrocasnic, te invitam labancul de proba, unde poti sa te convingi cum functioneaza produsul pe care tocmai l-ai cumparat.

Preturi mici in fiecare ziNoi economisim pentru tine !Produsele expuse in baxuri, asezate direct pe rafturile din magazin, nu necesita o activitate suplimentara din partea personalului, deci cheltuielile aferente acestuia se reduc. Felul de a expune marfa inseamna, in fond, un mod de economisire, deci preturi mai mici pentru tine, in fiecare zi! In plus, ne-am gandit si la usurinta cu care poti transporta articolele. De exemplu, daca vrei sa cumperi un bax, iti este mult mai usor sa-l transporti astfel. Alt mod prin care noi economisim pentru tine este acela de a nu-ti oferi pungile Penny Market "gratuit", iar pretul lor sa fie inclus in cel al produselor. La noi, totul e simplu si corect: poti sa v