66759242 Singer 2win Presa de Calcat

download 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

of 10

Transcript of 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    1/10

    SINGER AT HOME WORLDWIDE

    Pres cu aburi i fier de clcat incorporatManual de instruc iuni

    Silver 2

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    2/10

    2

    MSURI DE SIGURAN

    La utilizarea presei de c lcat, trebuie s respecta i msurile de siguran de baz , inclusiv:- Citii toate instruciunile nainte de folosirea presei de c lcat.- Folosii presa doar n scopul pentru care a fost proiectat .- nainte de a conecta presa de c lcat la sursa de alimentare, asigura i-v c datele electrice de pe eticheta de pe baza inferioar

    corespund cu cele ale sursei de alimentare.- Folosii o priz cu mpmntare, pentru siguran a proprie.- Oprii ntotdeauna presa nainte de a conecta sau deconecta fi a. Nu tragei niciodat de cablu pentru a scoate fi a din priz ;

    tragei de fi .- Cablul nu trebuie s ating suprafee ncinse. Lsa i presa sa se r ceasc nainte de a o a eza la loc.- Nu folosii presa dac are cablul deteriorat sau dac aceasta are scurgeri sau este deteriorat . Pentru a evita riscul de

    electrocutare, nu dezasambla i presa de c lcat; ducei-o la cel mai apropiat centru pentru examinare sau repara ii. Asamblareaincorect poate determina riscul de electrocutare n timpul folosirii presei.

    - Nu lsa i presa nesupravegheat n prezen a copiilor.- Pentru a evita supranc rcarea circuitului, nu folosii presa dac mai avei un alt aparat de putere diferit conectat la acela i

    circuit.- Dac este neap rat nevoie de un prelungitor, folosii un cablu de 10 amperi. Cablurile cu un amperaj nominal mai mic se potncinge. Avei grij i aeza i cablul astfel nct s nu poat fi tras sau agat.

    - Nu introducei niciodat presa n ap sau alte lichide.- Folosii doar ap rece.- Nu punei mna ntre placa de aburi i placa ncins n timpul utilizrii presei.- Aeza i ntotdeauna fierul pe orizontal pe suport. Nu aeza i niciodat fierul n poziie vertical .- Pentru repara ii, ducei aparatul la un centru de service post-vnzare autorizat astfel ca repara iile s fie n conformitate cu

    standardele indicate n acest manual de instruc iuni.- Repara iile efectuate de o persoan neautorizat determin pierderea garan iei aparatului.

    Aparatul pe care tocmai l-ai cump rat este n conformitate cu Directiva european cu privire la tensiunea joas 73/23/CEE referitoarela siguran i, Directiva CEM 89/336/CEE referitoare la compatibilitatea electromagnetic , completat de 93/68/CEE.

    Produc torul i rezerv dreptul s modifice produsul f r notificare prealabil .

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    3/10

    PIESE PRINCIPALE1. Buton PORNIT /OPRIT pentru fier 2. Lumin pilot de termostat3. Selector de blocare de siguran 4. Termostat de reglare a temperaturii5. Talp de ncingere6. Plac de c lcat /cu aburi cptu it 7. Mner de nchidere /deschidere a presei i talp de ncingere cu presiune gradual . Control automat al

    aburilor.8. Vas de ap .9. Buton de deschidere a vasului de ap 10. Pern de presare (poate fi op ional)11. Capac de protec ie pentru talpa de ncingere12. Fier de c lcat

    3

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    4/10

    INSTALAREDezambala i aparatul. Pune i-l pe o suprafa stabil , rezistent la c ldur . O mas este ideal .UTILIZAREA PRESEI

    1. Buton de nchidere de siguran :Pentru a mpiedica deschiderea accidental , presa de c lcat este nchis . Pentru deschiderea presei, roti iselectorul de nchidere de siguran spre stnga (2). Pentru nchiderea presei, roti i selectorul de nchiderede siguran spre dreapta (1).

    2. Deschiderea i nchiderea presei Mnerul este folosit pentru deschiderea i nchiderea plcii. Dac ridicai mnerul cu mna, presiunea seelibereaz iar aparatul se deschide. Cnd trage i de mner n jos, aparatul se nchide iar presiunea depresare cre te pn cnd atinge nivelul maxim.inei ntotdeauna mnerul cu mna n timpul deschiderii.

    3. Deschidere maxim Pentru a ob ine deschiderea maxim a presei: deschide i presa i apsa i n continuare mnerul n sus.Accesul la placa de aburi este larg iar placa se poate utiliza pe post de talp de c lcat normal .Poziia de deschidere maxim faciliteaz presarea articolelor mari i plierea rufelor. Talpa de ncingererevine automat la poziia iniial la coborrea mnerului.

    4

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    5/10

    5

    4. Umplerea vasului de ap - Tragei vasul de ap spre dvs.- Umplei ncet vasul pn la nivelul maxim.- mpingei vasul la loc n loca .- Dac nivelul apei scade la nivelul minim, completai cu ap .Atenie: Nu folosii niciodat abur dac nu mai este ap n vas. Se poate defecta pompa. Nu umple iniciodat vasul cu ap cald . Nu introducei niciodat produse cu con inut de alcool sau esen e (parfum,ap de colonie, esen de lavand ...) n ap .

    PREGTIRE5. Introducerea fi ei n presa n c lcat - Conectai cablul de alimentare la priza din spatele presei.- conecta i fia cablului de alimentare sa priza de perete i pornii aparatul. Pentru sigurana dvs.personal , verificai dac aceasta este mp mntat .

    6. Controlul temperaturii - Dup ce a i pornit presa, becul de semnal pentru temperatur se va aprinde.- Becul de semnal pentru temperatur se va stinge atunci cnd se atinge temperatura selectat petermostat. Becul se aprinde i se stinge constant n timpul utiliz rii presei.

    Atenie: Becul de semnal nu se va aprinde dac termostatul este pornit .

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    6/10

    6

    Nailon

    M tase

    Ln

    Bumbac

    In

    7. Selectarea temperaturii corecte Calitatea pres rii depinde n parte de cantitatea de abur pe care oputei folosi i de temperatura reglat .Etichetele de pe articole cu privire la presare indic temperaturacorespunz toare de c lcare folosind urm toarele simboluriinternaionale: C ldur minim C ldur medie C ldur maxim Aceste simboluri sunt marcate pe selectorul termostatului aparatului.- Rotii termostatul pe poziia corespunz toare pentru material isimbolul de pe eticheta articolului.Cnd termostatul ajunge pe pozi ia opus simbolului , talpa nuse ncinge.

    Termostat Tipuri de material Vapori

    Fibre sinteticeAcetatPoliacrilicPoliamide

    Sec

    Fibre naturale animaleM taseLn

    Vapori uori

    Fibre naturale vegetaleBumbacIn

    Vapori din abunden

    GENERAREA DE ABUR Dup ce a i conectat presa cu aburi la priz , fierb torul va puteaproduce aburi dup cca. 3 minute.

    8. PRESARE - Cobori talpa ncins folosind mnerul.- n poziia pe jum tate nchis, aburul va fi generat ct timp dorii.- nchidei presa pentru a ob ine presiunea automat .- Lsa i presa nchis cteva secunde pentru ca materialul s seusuce i s fie presat. Deschide i presa ridicnd de mner.Nu mpingei mnerul mai mult de poziia normal de nchidere:presiunea se declan eaz automat.

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    7/10

    7

    FOLOSIREA FIERULUI1. Descriere 1. Mner 2. Ceas de temperatur 3. Buton de blocare a mnerului4. ntrerup tor de tensiune5. Suport pentru fier

    Aezarea capacului de protec ie al plcii de ncingere Cnd folosii fierul, este de preferat s folosii capacul de protec ie pentru a evita accidentele.2. Deschidei presa de abur n pozi ia cea mai nalt , apsnd de mner n sus.3. Reglai capacul de protec ie ncepnd din partea dreapt .4. Pe partea stng .

    Folosirea fierului Cnd presa cu aburi este preg tit pentru utilizare, putei folosi i fierul, dac este nevoie.5. Scoate i afar suportul de fier, de sub talpa presei.6. Scoate i fierul.7. Deschidei mnerul fierului, pn se aude un declic.8. Asigurai-v c tensiunea selectat este de 230V.9. Apsa i ntrerup torul de Pornire /Oprire a fierului.10. Selecta i temperatura folosind ceasul de pe fier.

    Observa ie:Dac ntrerup torul fierului este pe poziia Pornit, fierul este pornit, iar placa de superioar este oprit .

    Dac apsa i butonul pe poziia Oprit, placa de superioar se va nc lzi.

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    8/10

    8

    FIERUL DE CLCAT

    AtenieEste nevoie s folosii aburul care este produs de presa cu aburi. Nu umple i fierul cuap deoarece func ia de aburire a fierului nu este activ .

    11. Aeza i materialul pe suprafaa de c lcat. Pentru eliberarea aburului, apsa i mnerulpresei pn cnd iese abur din placa inferioar . inei mnerul n aceast poziie pn cnds-a eliberat suficient abur.11. Ridicai mnerul presei i folosii fierul.

    Dup utilizare, pliai mnerul fierului i aeza i fierul la locul su. n acest scop:11. Apsa i butonul de blocare a mnerului i rotii mnerul.

    CUM TREBUIEI CUM NU TREBUIE SPROCEDAI Clcatul cu presa cu aburiUrmai instruciunile de pe DVD/CD-ul inclus n pachet.Clcatul cu fierulEste de preferat s folosii fierul pentru detaliile fine ale hainelor, care sunt dificil de c lcat cupresa (gulere de c m i, mneci, etc.)n funcie de nevoile personale, va fi foarte util s folosii alternativ presa i fierul i, veiobine cele mai bune rezultate.

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    9/10

    9

    2. Uor de transportatAparatul se poate transporta i depozita cu uurin . Nu uitai s nchidei aparatul nainte de a-ltransporta de mner.

    3. DepozitareDup ce a i terminat de c lcat, lsa i presa s se r ceasc timp de cca. 30 de minute, nainte de a onchide. Putei depozita presa n poziie vertical f r s golii vasul de ap . Nu aeza i presa pe spate,deoarece apa din vas se va v rsa.

    NTREINERECURARE Pentru a pstra presa n stare perfect de cur enie, Sp lai piesele din exterior cu ap i puin spun i tergei-o cu grij cu o pnz moale.

    3. SPUMA Dup o utilizare frecvent , cptueala de sub capacul de presare se va presa, afectnd calitateaopera iunii de c lcare. n acest caz trebuie nlocuit .

    3. HUSA Asigurai-v c ai nchis capacul bine astfel nct s nu se formeze cute. Se poate sp la la temperaturi depn la 40oC. Nu trebuie sp lat mpreun cu lenjerie alb . Dac se uzeaz , trebuie nlocuit .

  • 8/7/2019 66759242 Singer 2win Presa de Calcat

    10/10

    10

    VASUL DE AP Vasul de ap se poate scoate dac este nevoie, pentru sp lare sau dac ai pus n el din greeal un alt lichid n loc de ap . nchidei i blocai presa. Aeza i-o n poziie vertical .1. Lsa i n jos clema de nchidere.2. Deschidei vasul.3. Cur ai vasul cu mic ri spre stnga.4. Scoate i tubul mic de cauciuc din racord. Pentru a aeza vasul la loc, proceda i n ordine invers .

    Atenie: atunci cnd nlocuii vasul de ap , asigura i-v c tubul care leag vasul la aparat nu estendoit sau nnodat. Dac exist o obstrucie, aparatul nu va produce aburi chiar dac vasul este

    plin. n acest caz, verificai dac tubul este poziionat corect.

    S INGER AT HOME WORLDWIDE

    Tratarea aparatelor electrice si electronice scoase din uz (dispozitii aplicabile intarile Uniunii Europene si alte tari europene care dispun de sisteme de colectareselectiva)Acest simbol aplicat pe produs sau pe ambalajul acestuia, arata ca produsul nu trebuie tratatca deseu menajer. El trebuie predat unui punct de colectare pentru reciclarea echipamentelor electrice si electronice. Asigurandu-va ca acest produs a fost scos din circuit de o manieracorecta, veti ajuta la prevenirea potentialelor consecinte negative pentru mediul ambiant si

    sanatatea omului. Reciclarea materialelor va ajuta la conservarea resurselor naturale. Pentruorice informatie suplimentara in legatura cu reciclarea acestui produs, puteti contactaprimaria, punctele de colectare deseuri, sau magazinul de la care ati cumparat produsul.