50815573 Model Caiet de Practica

download 50815573 Model Caiet de Practica

of 7

description

caiet practica

Transcript of 50815573 Model Caiet de Practica

  • UNIVERSITATEA DE NORD BAIA MAREFACULTATEA DE INGINERIESPECIALIZAREA: CALCULATOAREGRUPA: 10631

    CAIET DE PRACTIC

    Student: MOROIANU N.M. GABRIEL LEONARD (CAL - 151)

    2009

    1

  • STAGIUL DE PRACTIC

    Perioada de desfurare :

    De la 3 iulie 2009 pn la 24 iulie 2009Program de lucru zilnic, ntre orele 10:00 14:00

    Persoana de coordonare a practicii in firm:

    Numele i prenumele: Teofil Crian

    Funcia: Inginer proiectant

    Societatea :Denumire S.C.9 OPIUNE S.R.L.Sediul social Str. CETII 2, Baia MareDomeniul de activitate: Activiti de arhitectur, inginerie i servicii

    de consultan tehnic legate de acestea (codul CAEN: 7111 )

    Cadrul de desfurare a activitii :Locaie: Sediul central al firmei din str. Cetii nr.2 din Baia Mare

    2

  • PREZENTAREA GENERAL A SOCIETII COMERCIALE

    S.C. 9 OPIUNE S.R.L. este o companie din Baia Mare binecunoscut n

    domeniul serviciilor de arhitectur i al proiectrilor civile i industriale, nfiinat n

    1998 cu capital 100% privat romanesc.

    Obiectul de activitate al societii

    Societatea comerciala S.C. 9 OPIUNE S.R.L. are ca domeniu principal de

    activitate activiti de arhitectur, inginerie i servicii de consultan tehnic legate de

    acestea.

    Activitatea comercial, tehnic i serviciile oferite sunt conforme cerinelor de

    calitate i legislatiei n vigoare. Acestea sunt conforme standardului ISO 9002,

    societatea noastr fiind n curs de certificare a calitii prin S.R.A.C. - Societatea

    Romn de Certificare a Calitii.

    9 OPIUNE este dedicat total nevoilor pieei romneti de servicii de

    arhitectur i proiectare. Ofer totala satisfacie a clientului, mpreun cu reducerea

    costurilor proprietii soluiilor i serviciilor furnizate, beneficiind de un puternic

    suport tehnic propriu i internaional.

    Resurse, locaii, personal

    Personalul angajat este de 20 persoane, din care 18 au studii superioare n

    specializrile: Arhitectur(8 din care 2 nc studeni), Tehnologia Informaiei(4 din

    care 1 nc student), tiinte economice (3 din care 2 nc studeni), TCM(3 din care 1

    nc student); fiecare urmeaz anual n medie patru cursuri de

    specializare/recalificare cu partenerii interni i internaionali de marc. Comunicaiile

    se efectueaz prin 3 linii telefonice dial-up, 20 telefoane GSM, 4 legturi de Internet

    de RDS-link.

    Resurse hardware: 15 DesktopPC(arhitectur Intel P4 sk.775), 5 Notebook

    acer, 6 Printere HP(din care 2 format A3), 1 plotter, diverse echipamente de reea.

    Resurse software: - Windows Vista Home Basic cu licen pe toate PC-urile

    - Autodesk Autocad 2008

    3

  • - Archicad 14

    4

  • DESCRIEREA ACTIVITII DESFURATEDE STUDENT N CADRUL FIRMEI

    Scurt descriere a activitii desfurateDin prima zi cnd am analizat ansamblul de PC-uri al firmei am observat c

    aceasta nu avea un server si acesta a fost principalul obiectiv ce mi l-am propus pentru a organiza ntr-un mod eficient timpul si capacitatea de munc a angajailor.

    De asemenea se impunea dela bun inceput o reinstalare totala a sistemelor de operare si a softwarelui pe fiecare statie de lucru in parte deoarece in reteaua interna existau mai multe tipuri de virusi si de spyware-uri ce ingreunau lucrul in retea.

    Pe lng aceste activitati de mentenanta si intretinere, am mai avut ocazia s m familiarizez cu activitatea principal a angajailor din firm, aceea de folosire i utilizare a programelor de proiectare si arhitectur, dintre aceste programe cele mai folosite fiind Autocad si Archicad. Tot ca i o activitate practic conex acestor programe se impunea si munc de teren, aceasta fiind concretizat prin ntocmirea de relevee i fotografii ale diverselor stadii ale unor construcii de pe antierele ce le avea n planul de arhitecturizare firma unde mi-am desfurat practica.

    Evaluarea activitii desfurate :

    - deprinderi practice dobndite: desenare i proiectare n Autocad i Archicad; depanare i mentenan a echipamentelor de calcul erau activiti pe care le-am mai avut i n experiena mea de munc de la firme cum ar fi Flamingo Computers i altele mai mrunte ca renume.

    - aspecte relevante ale activitii practice desfurate utile n formarea ca specialist: am neles cum se poate gestiona o reea i cum se

    poate face ntreinerea i mentenana echipamentelor de calcul n timpul activitii personalului, adic n timp ce oamenii lucreaz.

    1

  • DESFURTOR DE ACTIVITIREALIZATE N PERIOADA

    DE PRACTIC

    3 IULIE 2009 vineriAzi am ajuns n jurul orei 12 la firma unde am de desfurat practica. Am avut o ntrevedere de aproximativ 1 or cu mangerul general al societii, n discuiile avute cu dnsul am aflt mai multe despre societatea pe care o conduce.ntre orele 13-16 am fost mpreun cu domnul manager s vd n ce const munca de teren. Eu am fost pe post de conductor auto.

    4-5 IULIE 2009 smbt i duminic

    6 IULIE 2009 luniAzi am ajuns la firma la ora 11. Am aflat de la ndumtorul meu de practic ce voi avea de fcut azi: de formatat, instalat, reorganizat complet toate datele de pe laptopul managerului general, acesta fiind plecat in delegatie la Sighet.Astfel, de la ora 1130 pn la ora 16 am repartiionat HDD, am reinstalat sistemul de operare, drivere, programele de gestiune si contabilitate, programe office, programe de editare foto-video, etc.

    7 IULIE 2009 mariAzi am ajuns la firma la ora 1230. Am aflat de la ndumtorul meu de practic ce voi avea de fcut restul sptmnii i dup aceea ct este nevoie: tot la fel ca ieri, adic de formatat, instalat, reorganizat complet toate datele ns din toat firma dar n aa fel nct s nu ngreunez lucrul i munca angajailor.Astfel, de la ora 13 pn la ora 16 am repartiionat HDD, am reinstalat sistemul de operare, drivere, programele de gestiune si contabilitate, programe office, programe de editare foto-video, etc. pe restul de laptopuri cu ajutorul unor copii fcute la sistemul managerului; m-am folosit de programul Norton Ghost8

    8, 9, 10 IULIE 2009 miercuri, joi, vinerin zilele respective am fost ajuns la firma la ora 10. i de la ora 1030 pn la ora 16 (cu pauz de o or de mas) am repartiionat HDD, am reinstalat sistemul de operare, drivere, programele de gestiune si contabilitate, programe office, programe de editare foto-video, etc. pe unitile desktop din firm, dup ce n prealabil am fcut o arhiv cu toate proiectele i toate documentele digitale ale firmei pentru ca acestea s nu se piard. Aceast arhiv a fost stocat pe suport optic de stocare, pe 25 DVD-uri.

    2

  • 11-12 IULIE 2009 smbt i duminic13 IULIE 2009 luniAzi am ajuns la firma la ora 1330, deoarece nu m-am simit bine d.p.d.v. al sntii (poate din cauza chefului de duminic). ndumtorul meu de practic mi-a dat de sortat nite hrtii contabile s le pun n ordine cronologic i cnd mi-am terminat treaba m-a trimis acas, pe la ora 17.

    14 IULIE 2009 mariAm ajuns la firma la ora 1230. ndumtorul meu de practic mi-a dat cheile de la autoturismul Dacia Papuc i mi-a zis s m duc pn la magazinul Ambient s ncarc ceva materiale cu eful lui care atepta acolo. Pn le-am ncrcat, pn le-am dus acas la managerul firmei, pn m-am ntors napoi la firm, se fcuse deja ora 15. Am mai stat prin firm s mai ajut ceva angajai sa i realizeze ceva tabele n Excel i pe la ora 1630 am plecat spre cas.

    15 IULIE 2009 miercuriAm ajuns la firma la ora 1130. ndumtorul meu de practic mi-a zis c o coleg de a lui a plecat n concediu i c firma ar avea nevoie de un desenator grafic pe PC s finalizeze ceva proiecte.La staia de lucru respectiv m-am pus pe aprofundat cunostinele modeste pe care le aveam despre Autocad i Archicad, aceast activitate acoperind n jur de 4 ore.

    16 IULIE 2009 21 IULIE 2009n zilele de 16, 17, 20, 21 am ajuns la firma pe la la ora 1130 -1200. La staia de lucru la care am fost repartizat am contribuit zilnic cu cte 3-4 ore de activitate de precizie pe programele Autocad i Archicad. Tot zilele acestea mai trebuia s merg cu echipa pe teren s facem relevee i fotografii la locaiile unde urmeaz a se construi sau reabilita.

    22 IULIE 2009 23 IULIE 2009n aceste dou zile am contribuit zilnic cam 2-3 ore pe zi cu asamblarea, printarea i plotarea proiectelor ce au fost finalizate. De asemenea am contribuit i la legarea la main a dosarelor ce necesitau avizele de construcie i urbanism.

    24 IULIE 2009Ultima zi de practic am petrecut-o cam dou ore la sediul firmei unde toi angajaii firmei mi-au mulumit i mi-au urat succes la colocviul de practic i la examenele din sesiunea de restane.

    3