21.12 2015 Activitate Extradidactica Masterclass

Click here to load reader

description

master class

Transcript of 21.12 2015 Activitate Extradidactica Masterclass

Activitate extracurricular- Atelier de creaie

Locul desfurrii: Sala de lecii a clasei a V-a A, LT Drago-Vod

Disciplina: Educaia plastic Tema : Tenici de lucru cu htia Subiect: Trandafiri pentru cei dragi

Participani: Clasele V-a

Organizator: Profesoara de art plastic: Alexandra Cavca

Stuceni 21.01. 2015

Descrierea activitiiActivitatea Atelier de creaie este organizat n sala de lecii ai clasei a V-a A al Liceului Teoretic Drago - Vod cu participarea claselor a V-a

Obiectivele activitii Familiarizarea copiilor cu noi tehnici de lucru cu hrtia; Valorificarea i promovarea tuturor ideilor copiilor n acest gen de activitate; Realizarea unui schimb de experien personal ntre copii n vederea mbogirii cunotinelor personale n domeniul artei; Dezvoltarea creativitii individuale a copiilor.Forme de activitate: individual, frontal, n perechi, n grup.Metode i procedee: explicaia, demonstraia, lucrul practic, observaia, comparaia, conversaia ghidatMateriale didactice: imagini electronice, calculator/videoproiector; mostre, lucrari executate din trandafiri, secvene muzicale

Activitatea este organizat n form de concurs.Elevii activeaz n grupe mixte Activitatea const din dou etapeEtapa I este etape de informare i instruire a cursanilorEtapa a II-a, etap de creaieEtapa IEtapele de efectuare a trandafirului:Materiale:1. Hrtie colorat formatul A4;2. Foarfece ;3. Clei uscat sau PVA;5.Cercuri din caron pentru conturarea formelor necesare;6. Mostre de trandafiri pe etapele de efectuare;4. Beioare pentru rsucirea tradafirului.

La aceast etap fiecare elev va lucra individual sau n perechi.1.ndoim o foaie A 4 n patru.

2. Conturm cercumferine cu ajutorul cercului pe dreptunghiurile obinute din hrtie.3.Tiem cercul de la margine spre centru, obinem o spiral.4. ntroducem captul spiralei n despictur beisorului i rsucim spre captul ei.

5. Forma rotund de la captul spiralei se lipete cu clei i obinem un trandafira.

Etapa IIEtapele de efectuare a compoziiei din trandafiri:Materiale:1. Carton2. Foarfece 3. Clei uscat sau PVA5. Forme mostre pentru rame din carton6. Trandafirii mostre.La aceast etap elevii vor lucra n grup primul elev va contura cercumferinele; al doilea elev va depcupa cercumferinele; al teilea elev va taia spiralele; -al patrulea elev va incleia tradafirii; al cincilea elev aplica trandafrii n compoziie.

1.Se stabilete marimea ramei ( A4 poate fi mai mare sau mai mic n dependen de numrul de elevi care la aceasta compoziie).2.Se lipesc trandafiri unul lng altul de-a lungul ramei ( dac rama este dreptunghiular, sau circular , dac rama este circular).3. In spate se poate ncleia o dantel scurt sau un iret pentru a putea fi agat.

Profesorul explic etapele de lucru la formarea trandafirului, merge la fiecare individual i verific corectitudinea efecturii.Dup realizarea trandafirului trece la etapa a II-a de creaie, ornarea unor rame cu trandafiri.Pentru creaie elevii vor dispune de 30-40 min.Dup finisarea compoziiei lucrrile vor fi expuse n faa clasei pentru a determina cea mai creativ lucrare.Elevii cei mai creativi vor fi menionai cu diplome de onoare.

Principii de apreciere a lucrrii:1. Armonizarea corect a culorilor n compoziie.......................2p2. Varietatea organizrii compoziiei de trandafiri................2p3. Utilizarea n compozie a diferitor tipuri de frunze sau alte elemente decorative..............5p4. Originalitatea ideii...............6p