Raport activitate 2013

20
2013 Asociația Community Aid Network ( CAN Brașov ) [RAPORT ACTIVITATE ] DESPRE CAN BRAȘOV | ACTIVITATE | PROIECTE ȘI EVENIMENTE ÎN PARTENERIAT | MULTIMEDIA 2014

description

Despre Rețeaua CAN Brasov, Activitati, Proiecte si Evenimente in parteneriat, "Multimedia - Pregatire pentru Viata" în 2014. Fotografii de la evenimentele şi proiectele în care ne implicăm puteţi vizualiza pe pagina facebook.com/ReteauaCANBrasov

Transcript of Raport activitate 2013

Page 1: Raport activitate 2013

2013

Asociația Community Aid Network

( CAN Brașov )

[RAPORT ACTIVITATE ] DESPRE CAN BRAȘOV | ACTIVITATE | PROIECTE ȘI EVENIMENTE ÎN PARTENERIAT | MULTIMEDIA 2014

Page 2: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[2]

CUPRINS

1. Despre CAN Brașov

2. Membrii parteneri (cotizanți)

3. Coordonare “Platforma Națională pentru Educație” Brașov

4. Parteneriate locale

5. Rețeaua CAN premiată la “Gala Acționăm Responsabil”

6. "Multimedia – Pregătire Pentru Viață" în 2014

7. Date contact

Page 3: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[3]

1. DESPRE CAN BRAŞOV Community Aid Network (CAN) este o reţea de suport pentru organizaţiile neguvernamentale din județul Braşov implicate în proiecte de asistenţă şi protecţie socială, voluntariat, educaţie, dezvoltare comunitară, sănătate. Reţeaua CAN facilitează interacţiunea, schimbul de informaţii şi de experienţă între ONG-urile implicate în proiecte sociale. Servicii disponibile ONG-urilor: Bază de date online cu ONG-urile din domeniul social pe site-ul www.canbv.ro Pagină personalizată pe site-ul reţelei Newsletter cu anunţuri şi proiecte din sectorul nonprofit Colaborare la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor comunitare Asistenţă în stabilirea de parteneriate cu alte ONG-uri sau cu instituţiile locale Promovarea proiectelor şi evenimentelor la nivel local Resurse ONG online

Page 4: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[4]

WORKSHOP FUNDRAISING (aprilie 2013)

Cu sprijinul lui Szabó István şi al Fundaţiei Agapedia, am organizat Atelierul de lucru pentru ONGuri: Tendințe în atragerea de fonduri, reunind 15 reprezentanți ai ONG-urilor locale cu scopul de a împărtăși experiențe locale, abordări eficiente și modele de succes în fundraising. Szabó István este managerul firmei Erudis Consulting Srl. Lucrează de 10 ani ca facilitator şi consultant în domeniile: dezvoltare comunitară, dezvoltare organizaţională, comunicare, dezvoltare durabilă, fundraising – fund development şi CSR. Începând din 2103 este Vicepreședinte Social în cadrul JCI Brașov.

Atelier organizat de Rețeaua CAN Brașov în parteneriat cu Erudis Consulting și JCI Brașov Erudis Consulting

Page 5: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[5]

2. MEMBRII PARTENERI (cotizanți)

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională

Fundația Agapedia

Asociația Amuradia

Asociația Copiii de

Cristal

Asociația Diaconia Ajutor Internațional

Fundația pentru Copii

Abandonați

Asociația de Servicii

Sociale SCUT

Fundația Rafael

Fundația Poplars

Fundația pentru Asistență Socială și

Tineret

Biserica Reformată 'Casa

Speranţei'

Page 6: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[6]

3. REȚEAUA CAN, coordonator local al proiectului “Platforma Națională pentru Educație” (septembrie – decembrie 2013)

Platforma Națională pentru Educație este o iniţiativă dezvoltată de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) prin Direcţia Protecţia Copilului (DPC), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Organizaţia World Vision România, derulată ca intervenţie transversală în cadrul campaniei naţionale Hai la şcoală! (www.pentrueducatie.ro) Proiectul vizează abordarea intersectorială şi multidisciplinară a problematicii reducerii şi prevenirii fenomenelor de absenteism, neșcolarizare și abandon şcolar prin implicarea tuturor entităţilor care oferă servicii în vederea respectării şi promovării dreptului la educaţie şi timp liber al copilului. Prin activităţile propuse, Platforma Naţională pentru Educaţie este o resursă de bază a parteneriatului strategic între sectorul public, sectorul privat, sectorul neguvernamental, mass-media şi comunitate.

Page 7: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[7]

Principalele componente dezvoltate abordează: Armonizarea strategiilor şi intervenţiilor comune prin organizarea de reuniuni periodice între

reprezentanţii organismelor de stat şi neguvernamentale Punerea la dispoziţie a informaţiilor, resurselor şi uneltelor necesare pentru dezvoltarea educaţională

a copiilor Promovarea la nivel naţional a intervenţiilor de succes Gestionarea unui catalog privind harta programelor şi serviciilor socio-educative din România

Rețeaua CAN a fost organizația desemnată pentru implementarea proiectului “Platforma Națională pentru Educație” la nivelul comunității brașovene, având ca atribuții: Planificare lansare Grupul Local de Acțiune Brașov Organizare și realizare întâlnire cu reprezentanți din sector public și privat al județului Brașov Încheiere protocol local de colaborare în cadrul Grupului Local de Acțiune Networking și promovare online a demersurilor din cadrul proiectului Elaborare Harta Serviciilor Socio-Educative la nivelul județului Brașov

Page 8: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[8]

4. REȚEAUA CAN – PARTENER LOCAL (ianuarie-decembrie 2013)

În 2013 am fost parteneri la o serie de proiecte și evenimente locale derulate de organizații membre, acțiuni în cadrul cărora ne-am implicat la organizare, desfășurare și promovare.

Page 9: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[9]

ASOCIAȚIA COLORS

Târgul de Voluntariat – ediția a III-a, 31 mai 2013, Parcul Central Eveniment de promovare a voluntariatului, care oferă publicului larg posibilitatea de a cunoaște ONG-urile și instituțiile publice care lucrează cu voluntari, de a afla mai multe despre proiectele lor și de a se înscrie ca voluntar pentru cauza preferată.

Eveniment 1 IUNIE, Parcul Tractorul Ediție specială “Hippo și Prietenii” în care copiii de toate vârstele au avut ocazia de a fi regizori, actori și suporteri în filme de acțiune.

Open Park Festival, 25-28 iulie 2013, Parcul Tractorul

Zeci de activități de mișcare, sport, ateliere creative, activități artistice, o mulțime de jocuri și activități nonformale!

Page 10: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[10]

Tabără Handmade, 19-25 august 2013, Ocna Sibiului În cadrul proiectului 20 de tineri din Brașov și Sibiu au avut şansa de a se familiariza cu tehnici handmade, precum stencils, decoupage sau decorații croșetate, au învățat reciclare creativă și au avut ocazia de a petrece în mod activ vacanța de vară, schimbând idei cu colegii lor și învățand unii de la alții.

Eu voluntar, tu? – cursuri pentru elevi și profesori, 9-13 octombrie 2013, Brașov și Zărnești Cursul de peer-educatori în domeniul voluntariatului a fost destinat tinerilor cu vârsta între 16-25 de ani, cu experiență anterioară relevantă de voluntariat, creativi, responsabili, dornici să ajute la promovarea voluntariatului în rândul egalilor lor și la dezvoltarea de proiecte Colors. Cursurile pentru profesori au fost destinate cadrelor didactice care organizează elevii în activități de voluntariat și doresc să afle mai multe despre concepte, legislație și modele de bună practică.

Page 11: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[11]

Gala pentru Supervoluntari Brașov, 26 noiembrie 2013, Centrul Cultural Reduta Brașov Proiect de promovare a voluntariatului și premiere a celor mai activi voluntari implicați în proiecte comunitare. Ca în fiecare an, 5 decembrie, Ziua Mondială a Voluntariatului oferă prilejul de a mulțumi tuturor celor care s-au implicat, în mod voluntar, în multitudinea de proiecte comunitare locale.

Page 12: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[12]

ASOCIAȚIA EDU FOR ALL Proiectul Învăț pentru viață! a fost inițiat de Asociația Edu For All, realizat în perioada august-noiembrie 2013, în parteneriat cu Colegiul de Științe “Grigore Antipa” și Rețeaua CAN cu ajutorul finanțării din partea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Brașov.

Proiectul și-a propus să formeze și să dezvolte abilități de comunicare, interrelaționare, de lucru în echipă, să conștientizeze maximum 100 de tineri de liceu cu privire la dreptul de a alege ceea ce să învete în context nonformal și totodată, responsabilizarea acestora cu privire la actul învățării, pornind de la identificarea pasiunilor, a activităților care îi motivează și îi sprijină în dezvoltarea lor personală și profesională.

Page 13: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[13]

FUNDAȚIA FAST Deschidere Centru de Zi pentru Copii și tineri în situații de risc, 18 septembrie 2013, Săcele

Proiectul „Reabilitare clădire centru de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc" a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional și implementat de parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Săcele şi Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret.

Conferința LEAPS, Parteneriatul pentru Romi al Fundației ERSTE, 14-16 noiembrie 2013, Săcele

Fundația ERSTE în parteneriat cu Fundația FAST și Rețeaua CAN a organizat Conferința LEAPS (Learning Exchange Activation Platform for Synergizing) cu scopul de a reuni specialiști dar și începători care lucrează pentru dezvoltarea antreprenoriatului social în beneficiul comunităților de romi din Centrul și Sud-Estul Europei.

Page 14: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[14]

ASOCIAȚIA DE SERVICII SOCIALE SCUT Biblioteca Vie este un eveniment anual care își propune să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni, fiind în esență, un eveniment antidiscriminare. Cărțile din Biblioteca Vie sunt persoane reale aparținând unor categorii extrem de diverse și variate despre care există anumite prejudecăți sau stereotipuri. Persoanele participante în calitate de ‘Cărții Vii’ sunt voluntari care au acceptat să vină și să vorbească celor interesați despre experiențele și modul lor de viață.

Esența evenimentului se poate exprima prin următoarele cuvinte: "Întâlnește-ți prejudecata!".

Page 15: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[15]

FUNDAȚIA RAFAEL Eveniment caritabil “Acceptă-mă așa cum sunt!”, 4 octombrie 2013, Promenada Codlea

Această acţiune face parte din demersurile Fundaţiei Rafael de a face cunoscută situaţia persoanelor cu dizabilităţi, de a crea o legătură între aceste persoane şi restul comunităţii şi de a ține legătura cât mai strâns cu toţi partenerii şi cu simpatizanţii fundaţiei.

Rețeaua CAN a fost unul din membrii comisiei formate pentru ocuparea postului de Director Executiv în cadrul Fundației Rafael.

Page 16: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[16]

JCI BRAȘOV Campanie colectare cărți “Libraries for Libraries” – august 2013, JCI Copenhaga, Rețeaua CAN Membri în echipa de lucru a Centrului Regional CENTRU din cadrul Rețelei RSC – Acționăm

Responsabil Eveniment networking “Împreună acționăm responsabil” – 13 decembrie 2013, Eighties Lounge Brașov

Centrul Regional Centru din cadrul Rețelei Naționale RSC "Acționăm Responsabil", alături de Camera de Comerț și Industrie Brașov și Rețeaua CAN Brașov, au facilitat un eveniment de suflet, având ca scop împărtășirea bucuriei de a da și de a primi. „Împreună Acționăm Responsabil" a fost un eveniment de networking, în cadrul căruia s-au întâlnit o parte din actorii comunitari: organizații neguvernamentale, companii, dar și persoane interesate cu scopul de a realiza conexiuni puternice și nemijlocite între "stâlpii societății".

Page 17: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[17]

5. GALA ACȚIONĂM RESPONSABIL – 5 DECEMBRIE, BUCUREȘTI În cadrul evenimentului "Gala Acționăm Responsabil" organizată de JCI România, Rețeaua CAN a fost nominalizată și ulterior premiată la categoria Cel mai activ membru al Reţelei Sociale în cadrul comunităţilor din regiunea Centru pentru implicarea activă în derularea de proiecte menite să creeze schimbări pozitive în regiunea Centru.

Page 18: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[18]

6. REȚEAUA CAN – INIȚIATOR AL PROIECTULUI MULTIMEDIA – PREGĂTIRE PENTRU VIAȚĂ (decembrie 2013 – decembrie 2014)

Multimedia – Pregătire pentru Viață oferă resursele și instrumentele necesare în domeniul comunicației pentru 30 de tineri din spectrul etnic al municipiului Săcele, care printr-un training multimedia vor avea posibilitatea să își îmbunătățească abilitățile tehnice, practice, sociale și să devină modele pozitive pentru întreaga comunitate. Mai concret, tinerii vor învăța cum să folosească un calculator, cum să filmeze, cum să utilizeze un aparat de fotografiat, cum să transmită și să editeze fotografii. De asemenea, vor învăța să folosească spațiul online pentru a publica materiale multimedia pe care să le împărtășească ulterior cu publicul larg.

Page 19: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[19]

7. DATE CONTACT

Asociația Community Aid Network (CAN)

Nr. Inreg. Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 52/07.07.2008 Punct de lucru: Str. George Moroianu, nr.17, Săcele, 505600, Jud. Brașov

Telefon: 0268 274365 ; 0268 275011 Coordonator proiecte – Ruxandra Oprică

Email: [email protected] ; Mobil: 0733 939447

Rețeaua CAN este un promotor al integrării persoanelor vulnerabile și un intermediar între ONG-urile din Brașov, având ca instrument principal portalul canbv.ro,

prin intermediul căruia publicul larg este informat cu privire la noutățile din sectorul nonprofit (evenimente, activități caritabile, proiecte etc.).

Page 20: Raport activitate 2013

CAN Braşov - Raport activitate 2013

[20]

www.canbv.ro www.multimedia.canbv.ro www.business-charity.ro

www.facebook.com/ReteauaCANBrasov