2012.02-Jurnal CT Casa Familia-ro

1
Str. Veniamin Costache, 66 - 900036 CONSTANŢA (România) tel. 0040.241.516040 [email protected] www.donbosco.ro Dragi prieteni și binefăcători, iată-ne iar brrrr! – pentru niște știri noi – brrrr! –... scuzați dacă tremurăm de frig: dar aici în momentul în care scriem, tempe- ratura a coborât destul! Riscă să înghețe și amintirile... Iată deci, niște știri „calde” despre noi! (Sperând ca atunci când le veți citi..., atmosfera să fie cu totul alta!) Precum vedeți în poze... e clar gheața iese în evidență în jurnalul acesta. Iarna 2012 părea destul de moale..., dar dintr-o dată (pe la jumătatea lui ianuarie) s-a lăsat frigul și zăpada multă. Casele noastre au fost acoperite de un strat alb care a produs și niște probleme: de exemplu firele electrice au căzut sub greutatea zăpezii... și am rămas câteva zile fără curent. Închipuiți-vă ce a urmat! Dar Salezienii și personalul au improvizat atât de bine niște soluții, că nu ne-am dat seama aproape de nimic. Din contra, bucuria, veselia și distracția au fost pe primul loc în continuare! Logic, tot orașul Constanța era sub ger: am văzut pentru prima dată în viața noastră marea înghețată! Un spectacol de neînchipuit! Parapetul de metal se asemăna cu un perete de gheață, stâncile arătau ca pietre de țurțuri, și valurile păreau o sculptură: tot era blocat ca într-un vis. Totuși viața noastră obișnuită nu s-a oprit deloc: activitățile școlare și angajamentele din gospodărie (mai ales curățenia în cameră) au continuat ca de obicei. O parte dintre noi au primit note mai bune și au fost laudați de profesori (și au câștigat astfel niște premii pentru rezultatele obținute). Nu vă ascundem faptul că unii continuă să aibă probleme școlare...: efortul depus zilnic (și sâmbăta și duminica) pentru a citi ceva în plus, pentru a face un exercițiu de matematică..., câteodată ne obosește, dar nu avem încotro! Trebuie să recuperăm‚ decalajele cu care am intrat la Salezieni. Într-o zi (înainte să ningă), pr. Cornel ne-a făcut o surpriză mare: ne-a obținut o după-amiază gratis la patinoar: doar ne-a cerut să continuăm să fim activi în Oratoriu și la grupul Bucurie sau la grupul Animatori! Un eveniment foarte plăcut a fost sărbătoarea lui Don Bosco care a închis luna ianuarie. În aceea zi noi am realizat un teatru în care s-a reprezentat un episod al vieții sale. Fiecare dintre noi avea câte un rol: ne-am jucat cu toții, mici și mari. Aplauzele publicului ne-au umplut de bucurie și au făcut să uităm de sacrificiul depus zilele anterioare. Logic, am participat și la jocuri care au fost organizate de Oratoriul pentru toți copiii (în interior, pentru că afară era viscol!). Dragi prieteni și binefăcători, știm că unii dintre voi se străduiesc cu sacrificiu să permită toate acestea... Și dorim să le mulțumim din inimă! Din partea noastră, promitem că vom face tot posibilul să nu vă dezămăgim! Domnul să vă răsplătească! Ne mai auzim luna viiotare! La revedere! Și să aveți grijă de gerul de afară!

description

2012.02-Jurnal CT Casa Familia-ro

Transcript of 2012.02-Jurnal CT Casa Familia-ro

Page 1: 2012.02-Jurnal CT Casa Familia-ro

• Str. Veniamin Costache, 66 - 900036 CONSTANŢA (România)

• tel. 0040.241.516040 • [email protected] • www.donbosco.ro •

Dragi prieteni și binefăcători, iată-ne iar

– brrrr! – pentru niște știri noi – brrrr! –... scuzați dacă tremurăm de frig: dar aici în

momentul în care scriem, tempe-

ratura a coborât destul! Riscă să

înghețe și amintirile... Iată deci,

niște știri „calde” despre noi! (Sperând ca atunci când le veți citi...,

atmosfera să fie cu totul alta!)

• Precum vedeți în poze... e clar că gheața iese în evidență în jurnalul acesta. Iarna 2012 părea destul de moale..., dar dintr-o dată (pe la jumătatea lui ianuarie) s-a lăsat frigul și zăpada multă. Casele noastre au fost acoperite de un strat alb care a produs și niște probleme: de exemplu firele electrice au căzut sub greutatea zăpezii... și am rămas câteva zile fără curent. Închipuiți-vă ce a urmat! Dar Salezienii și personalul au improvizat atât de bine niște soluții, că nu ne-am dat seama aproape de nimic. Din contra, bucuria, veselia și distracția au fost pe primul loc în continuare!

► Logic, tot orașul Constanța era sub ger: am văzut pentru prima dată în viața noastră marea înghețată! Un spectacol de neînchipuit! Parapetul de metal se asemăna cu un perete de gheață, stâncile arătau ca pietre de țurțuri, și valurile păreau o sculptură: tot era blocat ca într-un vis. ► Totuși viața noastră obișnuită nu s-a oprit deloc: activitățile școlare și angajamentele din gospodărie (mai ales curățenia în cameră) au continuat ca de obicei. O parte dintre noi au primit note mai bune și au fost laudați de profesori (și au câștigat astfel niște premii pentru rezultatele obținute).

• Nu vă ascundem faptul că unii continuă să aibă probleme școlare...: efortul depus zilnic (și

sâmbăta și duminica) pentru a citi ceva în plus, pentru a face un exercițiu de matematică..., câteodată ne obosește, dar nu avem încotro! Trebuie să recuperăm‚ decalajele cu

care am intrat la Salezieni.

► Într-o zi (înainte să ningă), pr. Cornel ne-a făcut o surpriză mare: ne-a obținut o

după-amiază gratis la patinoar: doar ne-a cerut să continuăm să fim activi în Oratoriu și la grupul Bucurie sau la grupul Animatori!

• Un eveniment foarte plăcut a fost sărbătoarea lui

Don Bosco care a închis luna ianuarie. În aceea zi noi am realizat un teatru în care s-a reprezentat

un episod al vieții sale. Fiecare dintre noi avea câte un rol: ne-am jucat cu toții, mici și mari. Aplauzele publicului

ne-au umplut de bucurie și au făcut să uităm de sacrificiul depus zilele anterioare. Logic, am participat și la jocuri care au fost organizate de

Oratoriul pentru toți copiii (în interior, pentru că afară era viscol!).

Dragi prieteni și binefăcători, știm că unii dintre voi se străduiesc cu sacrificiu să permită toate acestea... Și

dorim să le mulțumim din inimă! Din partea noastră, promitem că vom face tot posibilul să nu vă dezămăgim! ► Domnul să vă răsplătească! Ne mai auzim luna viiotare! La revedere! Și să aveți grijă de gerul de afară!