000076

download 000076

of 13

Transcript of 000076

  • 7/22/2019 000076

    1/13

  • 7/22/2019 000076

    2/13

    CUPRINS

    Cuprins ... 2 Precautii de siguranei ... 3 Denumirea componentelor ... 5 Servisare i mentenan ... 9 Depanare ... 10 Parametri de performan ... 12

  • 7/22/2019 000076

    3/13

    PRECAUII DE SECURITATE

    Citii i nelegei aceste informaii cu privire la contientizarea siguranei nainte deutilizare.Simbolurile indicate aici sunt precauii de securitate deosebit de importante, care

    trebuie respectate.Urmtoarele imagini sunt doar cu titlu de prezentare. n cazul modelelor a crorcapacitate de rcire se situeaz peste 4600 W (17000 BTU/h), cablurile de alimentareale acestora nu au fi de conectare! Aadar, luai obiecte reale ca referin.

    Sub nicio form! Trebuie realizat!

    AVERTIZARE!Sistemul de aer condiionat trebuie sa fie legat la mpmntat. mpmntareanecorespunzatoare poate conduce la electrocutare.

    Nu tragei de cablul de alimentare n timpul funcionrii. Poate conduce laincendii. Pentru a scoate fia de conectare, v rugm oprii unitatea i ineide fi pentru a o scoate.

    Nu ncercai s prelungii cablul de alimentare prin conectarea la un altcablu sau prin utilizarea unui cablu prelungitor. Nu introduceti alticonsumatori in aceeasi priza.

    Nu deteriorai cablul de alimentare. Asezarea de obiecte grele pe cablul dealimentare, apropierea obiectelor cu temperatur ridicat sau mbinarea potconduce la electrocutare sau incendii.

    Nu v expunei corpul direct la aerul rece (sau cald) pentru o perioadprelungit; nu rcii (sau nclzii) ncperea prea mult. Aceasta v-ar puteaafecta starea fizic i conduce la probleme de sntate.

    Dispozitivele nu sunt proiectate n vederea utilizrii fr supraveghere dectre copii cu vrste foarte mici sau persoane infirme.

    Scoatei fia de conectare sau oprii alimentarea cu curent electric atuncicnd sistemul de aer condiionat nu este utilizat pentru o perioad maindelungat. (Murdria acumulat poate conduce la incendii.)Trebuie instalat un ntreruptor (siguranta) de scurgere de curent la pmntcu capacitate nominal, n vederea evitrii posibilelor electrocutri.

    Nu aezai dispozitive arznd n locuri expuse la fluxul de aer; pot conducela combustie incomplet.

  • 7/22/2019 000076

    4/13

    Nu utilizai aceste substane pentru curare: solveni chimici, insecticid,materiale de pulverizare inflamabile, care vor deteriora aspectul sistemuluide aer condiionat. Nu stropii ap direct pe unitatea interioar.

    nchidei uile i ferestrele n timpul acionrii sistemului de aer condiionatpentru o perioad de timp mai ndelungat; n cazul n care aerul din

    ncpere este viciat, putei deschide ua i fereastra pentru un moment,pentru ca s ptrund aer proaspt din exterior.Dac apar aspecte anormale, asemeni mirosului de ars, oprii funcionareaimediat i oprii ntreruptorul (siguranta).

    Nu instalai sistemul de aer condiionat n locuri unde gazele inflamabile potavea scapari. Dac apar scurtcircuite ntmpltoare de la sistemul de aercondiionat, un incendiu sau o explozie pot fi uor cauzate.

    Nu utilizai unitatea n scopuri speciale. Nu stocai echipament de precizie,mncare, tablouri etc., care necesit o anumit umiditate i temperatur,

    calitatea respectivelor obiecte putnd fi afectat.Nu deschidei ferestrele i uile n timpul acionrii sistemului de aercondiionat n modul COOL/DRY pentru o perioad ndelungat n condiiide umiditate crescut (peste 80%). n caz contrar, condensul poate curge dinunitate.

    Nu introduceti degetele, tije sau orice alte obiecte n grila de evacuare /masca de admisie. Cum ventilatorul funcioneaz la vitez mare, va provocaaccidente.Acest produs nu trebuie aruncat mpreun cu gunoiul menajer. Acest produstrebuie aruncat ntr-un loc autorizat pentru reciclarea dispozitivelor electricei electronice.

    Echipamentul va fi instalat n conformitate cu reglementrile naionale, din punct de vedere electric.Echipamentul nu trebuie instalat n spltorie.Echipamentul trebuie instalat la 2.3 m deasupra podelei.Echipamentul trebuie poziionat astfel nct fia de conectare s fie accesibil.

  • 7/22/2019 000076

    5/13

    DENUMIREA COMPONENTELOR

    1. UNITATEA EXTERIOAR I UNITATEA INTERIOAR

    2. MODELE AFIAJAceast figur generalizeaz toate afiajele pentru modelele incluse n acest manualde utilizare. V rugm s luai obiecte reale drept referin n timpul utilizrii.

    (1): LED-URI INDICATOARE

    (2): INDICATORUL 88 + LED INDICATOR

    Orificiile pentrudrenaj

  • 7/22/2019 000076

    6/13

    DENUMIREA COMPONENTELOR

    (3): INDICATOR LED

  • 7/22/2019 000076

    7/13

    DENUMIREA COMPONENTELOR

    Simboluri:

    MOD SLEEP

    MOD COOL

    MOD FAN

    MOD AUTO

    LED INDICATOR FUNCIONARE

    VITEZ MARE VENTILATOR

    AFIAJ TEMPERATUR SETATA SAU AFIAJ TEMPERATURINTERIOAR

    MOD DRY

    TEMPERATUR INTERIOAR

    RECEIVER SEMNAL TELECOMANDMOD SET TIMER

    VITEZ MEDIE VENTILATOR

    MOD ELECTRIC-HEAT

    TEMPERATUR SETAREMOD HEAT PUMPMOD LIGHT-WAVE

    VITEZ MIC VENTILATOR

    3. COMUTATOR ACIONARE DE URGENn cazul n care bateriile din telecomand sunt uzate sau n cazul n care telecomandaeste defect, utilizai comutatorul acionare de urgen ( ).

    Verificai comutatorul (Nu lsai ca acest buton s fie utilizat dectde ctre personalul de mentenan.)

    Comutator acionare de urgen Tip Cooling only (doar rcire)De fiecare dat cnd comutatorul este apsat, modific secvena COOL STOP. Tip Heat pump (pomp de cldur)De fiecare dat cnd comutatorul este apsat, modific secvena COOL HEAT STOP.

    Tabelul urmtor prezint starea temperaturii setate, viteza ventilatorului i deflectorulorizontal n timpul acionrii de urgen.

  • 7/22/2019 000076

    8/13

    Mod Temperatura setat Viteza ventilatorului DeflectorRcire 24C Mare Balansare

    nclzire 24C Mare Balansare

    4. DIRECTIONAREA JETULUI DE AERMutai deflectoroarele verticale pentru a modifica direcia fluxului la stnga /deapta. Fii atent s nu ajustai deflectorul n timpul funcionrii, ventilatorulrotindu-se la o vitez foarte mare i putndu-v accidenta.

  • 7/22/2019 000076

    9/13

    SERVISARE I MENTENAN

    Curai masca frontal i filtrele de aer cel puin o dat la dou sptmni.naintea currii, fii siguri c ai oprit funcionarea i oprii circuitul circuitul dealimentare. n cadrul acestei figuri, fiecare seciune este prezentat doar cu titluinformativ. n timpul funcionrii, luai drept referin obiectele reale.

    Curai masca frontal i filtrele de aer1. Deschidei masca frontal prin tragerea agtoarelor de pe ambele laturi i

    ridicai-o pn la auzirea unui clic. Scoatei filtrele de aer.2. ndeprtai praful de pe masca frontal i de pe filtrele de aer cu ajutorul unui

    aspirator sau al unei perii. (Dac praful nu este uor ndeprtat, splai filtrelede aer cu un detergent slab dizolvat n ap cald cu temperatura sub 45C.)

    3. Splai-le n ap curat i uscai-le la umbr.4. Inserai masca frontal i filtrele de aer n poziia original i nchidei masca

    frontal.

    5.tergei suprafaa unitii cu o crp umed, apoi tergei-o din nou cu o crpuscat. (Nu utilizai benzen, solveni sau alte produse chimice.)

    Dac nu vei utiliza sistemul de aer condiionat pentru o perioad mailung de timp

    1. Setai ventilatorul s funcioneze timp de cteva ore pentru ca interiorul su sse usuce bine. (Selectai modul COOL sau modul HEAT i selectai cea maimare temperatur setat.

    2. Oprii sistemul de aer condiionat i scoatei-l din priz. Curai filtrele isuprafaa exterioar.

    3. Scoatei bateriile din telecomand.

    Dac nu ai utilizat sistemul de aer condiionat pentru o perioad mailung

    1. Curai filtrele i plasai-le n poziia original. Curai unitile interioar iexterioar cu o crp moale.

    2. Introduceti fia de conectare i asigurai-v ca, cablul de impamantare nu esteslbit.

    3. Introduceti bateriile n telecomand.

    Observaie: Grilele de admisie i de evacuare a aerului nu trebuie acoperite /

    blocate.Pentru curare, nu utilizai benzin, diluant, pudr abraziv, detergent,

  • 7/22/2019 000076

    10/13

    insecticid etc., acestea putnd deteriora unitatea.Nu rupei bateriile i nu le aruncai nfoc, putnd conduce la explozie.

    DEPANARE

    Urmtoarele cazuri nu v vor mpiedica cu privire la utilizarea aparatului; urmri i

    analiza defectului i continuai utilizarea aparatului.

    Exist vreun defect? Analiza defectului!Sistemul de aer condiionat nu funcioneaz. Exist o ntrerupere n alimentarea cu curent

    electric?Fia de conectare a fost scoasa?Au fost nchise ntreruptorul de circuit sausigurana? Exist oscilatoare care conduc la obstacole sau

    perturbaii, n vederea perturbrii semnaluluitelecomenzii?

    Telecomanda nu este disponibil i nu afieaz. Verificai dac bateriile telecomenzii suntutilizabile.

    Verificai dac bateriile sunt corect poziionate.Aparatul nu repornete la apsarea butonului I/O, dupoprirea funcionrii.

    Aceasta este o manier de a proteja sistemul deaer condiionat. V rugm s ateptai 3 minute.

    Dup ncheierea funcionrii, ventilatorul nu pare s senchid complet.

    V rugm restartai sistemul de aer condiionat ioprii-l din nou.

    Efectele de nclzire / rcire nu sunt benefice. Setarea de temperatur este adecvat? Filtrele de aer sunt curate? Exist obstacole la admisia i evacuarea

    unitilor interioar i exterioar? Se folosete modul sleep pe perioada zilei? Viteza ventilatorului interior este setat pe turatia

    mic? Sunt uile i ferestrele nchise?

    Aerul nu va fi imediat emanat la pornirea moduluiHEAT.

    Sistemul de aer condiionat nu este gata de aemana ndeajuns de mult aer cald etc. V rugms ateptai.

    Alimentarea cu energie electric poate fi ntreruptbrusc; la revenirea acesteia, sistemul de aer condiionatva relua automat funcionarea n acelai mod, asemeni

    Aceasta este denumit o funcie auto-restart, fiindaccesibil doar n cazul anumitor tipuri desisteme de aer condiionat avnd funcia de auto-restart.

  • 7/22/2019 000076

    11/13

    setrilor anterioare ntreruperii alimentrii.Ventilatorul unitii interioare se oprete n timpulnclzirii.

    Sistemul de aer condiionat dejivreaz i dureazmaxim 10 minute. (Unitatea exterioara ingheaatunci cnd temperatura exterioar este sczut i

    umiditatea este ridicat.) Funcionarea estereluat automat aprox. 10 minute mai trziu.Se aud trosnituri. Sunetele aferente sunt cauzate de dilatarea i

    contracia mtii frontale, n urma schimbrilorde temperatur.

    Se poate auzi sunetul apei curgnd. Este sunetul lichidului refrigerent curgnd ninteriorul sistemului de aer condiionat.

    Este sunetul apei acumulate n schimbtorul decldur.

    Este sunetul gheii topindu-se pe schimbtorul decldur.

    Din unitatea interioar se aud clicuri . Clicul rezult n urma comutrii ventilatoruluisau compresorului.

    Atunci cnd n cadrul unitii se seteaz balansareadirecional la un unghi mic, n cadrul modului COOL:deflectorul se poate balansa automat la unghiul maximtimp de 3 minute, apoi relund balansul la unghiul mic.

    Aceast funcie mpiedic producereacondensului i nu cauzeaz probleme.

    Unitatea interioar eman mirosuri din exterior. Sistemul de aer condiionat se poate s fi absorbitmirosuri din perete, covor, mobil i le elimindin nou.

    Din unitatea exterioar curge ap. n timpul functionarii in regim de cald condensulrespectiv gheata topita va curge.

    Dac descoperii unul dintre urmtoarele simptome, v rugm s opriicomutatorul sau siguranta i s cerei suportul magazinului de servisare cel maiapropiat.

    Cablul de alimentare este supranclzit sau deteriorat. Se aude un sunet anormal n timpul funcionrii. ntreruptorul de siguran (sigurana) opresc deseori alimentarea. Unele comutatoare sau butoane nu funcioneaz uneori normal. Sistemul de aer condiionat eman mirosuri de ars n timpul funcionrii. Din unitatea interioar curge ap.

  • 7/22/2019 000076

    12/13

    PARAMETRI DE PERFORMAN

    Model HW09 HW12 HW18 HW24Energie 220-240V~,50Hz

    Capacitate de rcire (W) 2700 3500 5100 7100Capacitate de nclzire (W) 2850 3800 5800 7800

    Racire 840 1090 1688 2200

    Inclzire 790 1050 1800 2210Putere de intrare (W) nclzire

    auxiliarRacire 3.8 5.0 7.7 9.6

    Inclzire 3.6 4.8 8.2 9.6CURENT de intrare (A)nclzireauxiliar

    Volum flux aer (m3/h) 450 500 850 1100Capacitate de dezumidificare (L/h) 0.8 1.2 2.2 3.0

    Clas rezisten la ap IP20 (interioar) IP24 (exterioar)Clas de protecie I

    Tip climat T1

    Cantitate ncrcare (g) refrigerent (R410A) 670 800 1350 1840Interioar 40 40 46 51Zgomot (dB(A))Exterioar 49 49 54 60Interioar 10 10 12 15Greutate net (kg)Exterioar 26 30 41 60Interioar

    290x800x196 290x800x196 292x860x205330x1080x22

    0Dimensiune LxxG

    (mmxmmxmm)Exterioar 500x665x295 552x745x328 530x830x320 690x910x370

    Observaie:1. Parametrul de zgomot indicat este msurat n laboratoare naintea prsirii

    uzinei.

    2. Capacitatea de rcire / nclzire nominal este testat n urmtoarele condiii:Operaie de rcire Interioar 27C (DB) 19C (WB) Exterioar 35C (DB) 24C (WB)

    Operaie de nclzire Interioar 20C (DB) 15C (WB) Exterioar 7C (DB) 6C (WB)

    3. Datorit politicii de dezvoltare constant ne rezervm dreptul de a modificadatele tehnice fr o notificare, n prealabil. n timp ce erorile i omisiunilereprezint o posibilitate, s-au ntreprins toate eforturile n vederea asigurriicorectitudinii informaiilor prezentului manual.

    4. Gama de temperatur de funcionare:Rcire maxim Rcire minim nclzire maxim nclzire minimPartea int. DB/WB (C) 32/23 21/15 27/- 20/-

    Partea ext. DB/WB (C) 43/26 21/15 24/18 -5/-6

    5. Planul de cablaj al sistemului de aer condiionat (unitatea interioar / unitateaexterioar) sunt ataate unitii interioare, respectiv unitii exterioare.

    6. Dac respectivul cordon de alimentare este deteriorat, acesta va trebui nlocuitde ctre productor, de ctre agentul su de servisare sau de ctre persoanesimilare calificate, pentru a evita un pericol.

  • 7/22/2019 000076

    13/13

    YAMATOBucuresti, Sector 2, Sos. Pipera nr. 55C, Depozit 4

    cod postal 020111

    RoHS