Revista de Fizica-Fratautii Noi

Post on 19-Jun-2015

200 views 1 download

Transcript of Revista de Fizica-Fratautii Noi

REVISTA DE FIZICĂ ,,MICUL EDISON’’

FRĂTĂUŢII NOI-PROF PICIOC SIMONA

LABORATORUL DE FIZICĂVIRTUALĂ

Laboratorul de fizicã virtualã este o cale specialã de a comunica:prin înţelepciune,cunoaştere,prietenie…Este o cale de a-ţi îmbogãţi mintea şi sufletul,de a lucra în echipã,de a simula detalii din lumea naturii sau din universul maşinilor,este o cale de a observa,de a zâmbi,de a rezolva probleme,de a ridica altele,de a dezlega ghicitori sau-în mod paradoxal,de a descoperi cã tainele nu se sfârşesc niciodatã.Fizica virtualã este o oportunitate de a fi recunoscãtor cã eşti elev în zilele noastre,de a face ceea ce bunicii şi chiar pãrinţii nostri nu au visat niciodatã….

1

Fizica este un paradox,este plină de mistere, încă nedescoperite pe deplin de noi,elevii….Cu cât intrăm mai mult în sufletul fizicii,cu atât ne dorim sa aflăm misterele lumii. Babalean Gina, cl a VII-a

Dezleg misterele lumii

2

3

4

SAM ,,Iraclie Porumbescu’’Frătăuţii Noi , jud Suceava

Exploratorii spaţiului virtual-clasa a V-a B

Editare de imagini în Photoscape

5

SAM ,,Iraclie Porumbescu’’Frătăuţii Noi , jud Suceava

`` To e or not to e ``

pare sã fie un motto tot mai frecvent al zilelor noastre . Computerul este din ce în ce mai mult prietenul nostru ,la serviciu,la şcoalã şi acasã. Fie cã rezolvãm o problemã,cã ilustrãm un fenomen,cã desenãm un tabel sau scriem un referat,munca de zi cu zi se bazeazã pe folosirea calculatorului.Cu ajutorul camerei digitale surprindem o ferestrã spre lumea noastrã.Descãrcãm imaginile ,le înlãnţuim prin Windows Movie Maker,le încãrcãm pe You Tube,clãdim site-uri,renunţând poate la discreţie uneori,dar caştigând în comunicare,în curajul de a dãrui, de a explora,de a bucura. Tehnologia informaţiei şi comunicãrii,întocmai unui refren mult îndrãgit,se repetã,se particularizeazã şi se rãsfrânge in nenumãrate tonuri în viaţa noastrã.Depinde de disponibilitatea afectivã a fiecãruia de a gãsi ritmul, de a-i recepţiona muzicalitatea. Vã mulţumim cã aţi pãtruns in lumea noastrã,dragi colegi de pretutindeni şi cã v-aţi împletit visele alãturi de noi ’’ to e ... ’’.

6

Clasa a VIII-a- Sc nr 2 Sasca

Electromagnetism Măsurarea masei

În lumea copiilor

Clasa a V-a A ,,Suntem prietenii naturii ’’ Sposub Mihai-Cer cu nori

Descoperind lucruri noi –clasa a VI-a Rusu Dumitru-În Frătăuţii Noi

7

Ne facem noi prieteni, colaborând cu şc nr 2 Marginea

În lumea copiilor

8

Foto : Confederat Ana-Maria-,,Colegii mei’’-cl a VII-a

poster ,,Noaptea cercetătorilor 2010”

9

Diplome-concursuri de fizică organizate în şcoală

10

11